BĂ€st i Test: Massagekudde – Aldrig mera nackspĂ€rr!

InnehÄllsansvarig

Du Àr stel i nacken och öm i lÀndryggen, massagebÀnken stÄr nere i garaget och det vore vÀl ett meck att fÄ upp den. Sen ska du ju hitta nÄgon som kan massera ocksÄ! Men du! Det tycker jag du hoppar upp och fetstruntar i, och sÄ tar du och kollar in det hÀr bÀst i testet pÄ massagekudde istÀllet. Ja men visst, en massagekudde med vÀrme löser hela biffen Ät dig! HÀr ska inga nackar lida, strunt i trista övningar för nackspÀrr, skaffa en dig en ljuvlig massagekudde istÀllet. Det Àr nÀmligen en riktig toppengrej som passar precis alla. Den kan anvÀndas för avkoppling, för ÄterhÀmtning, för smÀrtlindring och för att förbÀttra blodcirkulationen. Perfekt efter trÀning, efter jobb och nÀr musklerna Àr stela eller ömma! Kort sagt kan den anvÀndas i princip nÀr som helst, av vem som helst och typ var som helst. Men vilken massagekudde Àr bÀst i test? Let get to it!

Vi pÄ Hemfakta har utsett Muscle Pillow till Ärets bÀsta Massagekudde! Dess förmÄga att erbjuda en anpassningsbar och djupgÄende massageupplevelse för olika delar av kroppen, kombinerat med dess innovativa funktioner som infraröd vÀrme och lÄng batteritid, gör den till en överlÀgsen produkt jÀmfört med andra deltagare i testet. Och dessutom Àr den grymt prisvÀrd!

VÄra experter har landat i sex prima Massagekuddar i olika prisklasser och för olika tillfÀllen. För att du enkelt ska hitta rÀtt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du förresten! Vi har fler massageapparater, kolla in vÄrt bÀst i test massagepistol!

Vinnare Lyxklassen: Flowpillow Heat

Sveriges populĂ€raste massagekudde! Utsedd till ”bĂ€st i test” otaliga gĂ„nger och det med rĂ€tta! Pris ca. 1200 kr.

bÀsta massagekudden 2023
Det hÀr Àr en multifunktionell massagekudde med vÀrme som effektivt behandlar trötta och stela muskler, och som dessutom kan anvÀndas över hela kroppen. Den har tre hastigheter, och tre olika program och styrkor. Den Àr tyst och kraftfull, och vÀldigt flexibel och enkel att anvÀnda. Dessutom Àr den sladdlös, med en batteritid pÄ tvÄ timmar, vilket gör att den kan anvÀndas i stort sett vart som helst. En rejÀl styrka, infraröd vÀrme, tre olika hastigheter och mÄnga andra instÀllningar gör att du kan fÄ precis den massage du behöver. Du kan fÄ en snabb sportmassage, en lÄngsam triggerpunktsbehandling eller nÄgot helt annat. Det hÀr Àr en riktigt bra massagekudde med alla fördelar du kan önska, och det perfekta valet för dig som vill ha det bÀsta.

Specifikation[1]

 • Batteri: 2 timmars batteritid
 • Funktioner: Tre olika hastigheter, Tre program och styrkor
 • Vikt: 1,6 kg
 • MĂ„tt: 32 x 11 x 20 cm
 • Övriga egenskaper: Multifunktionell, Med infraröd vĂ€rme, Tyst men kraftfull, Flexibel

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Flowpillow Heat

Fördelar

 • AnvĂ€ndare uppskattar att Flowpillow Heat Ă€r trĂ„dlös, vilket ger stor flexibilitet och anvĂ€ndarvĂ€nlighet i olika miljöer.
 • MĂ„nga recensenter betonar att massagekudden Ă€r effektiv för att lindra spĂ€nningar och smĂ€rta i muskler, sĂ€rskilt i rygg, nacke och ben.
 • Flera anvĂ€ndare framhĂ„ller att den Ă€r enkel att anvĂ€nda och har flera hastighetsinstĂ€llningar, vilket gör den anpassningsbar till olika behov.
 • NĂ„gra recensioner lyfter fram att vĂ€rme funktionen i massagekudden Ă€r skön och bidrar till en avkopplande upplevelse.
 • AnvĂ€ndare tycker att produkten har bra batteritid och Ă€r hĂ„llbar över tid.

Nackdelar

 • Ett fĂ„tal anvĂ€ndare upplever att Flowpillow Heat kan vara för hĂ„rd, sĂ€rskilt om den inte placeras korrekt.
 • Vissa recensenter nĂ€mner att produkten kan vara kĂ€nslig och inte tĂ„la för mycket vikt eller tryck, vilket kan begrĂ€nsa dess anvĂ€ndbarhet för vissa individer.

Sammanfattning: För att fÄ en heltÀckande bild av Flowpillow Heat har vi samlat recensioner frÄn flera kÀllor, inklusive Svenskt kosttillskott[2], Kjell & Co[3] och Flowlife[1]. Totalt baseras denna sammanfattning pÄ cirka 300 anvÀndarrecensioner. Dessa recensioner visar pÄ att Flowpillow Heat Àr en uppskattad produkt som erbjuder effektiv och anpassningsbar massage.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 7/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 8/10
 • Effektivitet: 10/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 9/10
 • MĂ„ngsidighet: 9/10

Motivering: Flowpillow Heat utmÀrker sig genom sin höga effektivitet, anvÀndarvÀnlighet och mÄngsidighet. Den hÄllbara designen och det relativt rimliga priset för en lyxprodukt bidrar till dess höga betyg.

Sammanlagt betyg: 8.6

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Utmanare Lyxklassen: Medisana NM 890 Shiatsu Nackmassage

Denna sköna nackmassage ger en intensiv och knÄdande Shiatsumassage för nacken. Effektiv och enkel att anvÀnda! Pris ca. 1300 kr.

bra massagekudde för nacken
Det hĂ€r kan vara det perfekta valet för dig som vill ha en massagekudde för nacken. Med denna fĂ„r du en skön nackmassage, nĂ€rmare bestĂ€mt Shiatsumassage, som Ă€r knĂ„dande och intensiv – precis som en vanlig massage. Den mjukar upp och slappnar av spĂ€nda muskler, har tre intensitetslĂ€gen, valbar riktning och dessutom vĂ€rmefunktion. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du anpassa behandlingen efter dina behov och önskemĂ„l. PĂ„ sidan finns knappar som anvĂ€nds för att styra funktionerna. En fördel Ă€r att denna nackmassage Ă€ven kan anvĂ€ndas pĂ„ axlar, mage och ben. DĂ€rför Ă€r denna massagekudde ett bra val för den som frĂ€mst vill ha en nackmassage, men Ă€ven vill kunna anvĂ€nda enheten pĂ„ andra stĂ€llen. Överdraget gĂ„r att ta av och tvĂ€tta. Nackmassagen ansluts till ett eluttag.

Specifikation[4]

 • Batteri: Ej batteridriven. Eldriven med effekt pĂ„ 30 watt och KabellĂ€ngd: 180 cm
 • Funktioner: Tre intensitetslĂ€gen, Valbar riktning, VĂ€rmefunktion
 • Vikt: 2,5 kg
 • MĂ„tt: 38 x 18 x 29,5 cm
 • Övriga egenskaper: Knappar för att styra funktionerna, Kan Ă€ven anvĂ€ndas pĂ„ axlar, mage och ben. Avtagbart och tvĂ€ttbart överdrag

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Medisana NM 890 Shiatsu Nackmassage

Fördelar

 • AnvĂ€ndare upplever att massageapparaten Ă€r effektiv för att lindra muskelspĂ€nningar och nacksmĂ€rtor, vilket ger en avkopplande upplevelse.
 • MĂ„nga anvĂ€ndare betonar att produkten Ă€r sĂ€rskilt bra för personer som ofta har ryggsmĂ€rtor och nackspĂ€nningar, vilket gör den till en anvĂ€ndbar lösning för dessa Ă„kommor.
 • Vissa recensenter uppskattar att apparaten Ă€r flexibel i anvĂ€ndningen och kan appliceras pĂ„ olika kroppsdelar, inte bara nacken.
 • AnvĂ€ndare nĂ€mner att massageapparatens material Ă€r hĂ„llbart och ger en kĂ€nsla av hög kvalitet.
 • Flera recensioner lyfter fram att apparaten Ă€r relativt tyst under anvĂ€ndning, vilket bidrar till en mer avkopplande och mindre störande upplevelse.

Nackdelar

 • NĂ„gra anvĂ€ndare tycker att apparaten Ă€r för tung, vilket kan göra den obekvĂ€m att anvĂ€nda under lĂ€ngre perioder.
 • NĂ„gra recensenter nĂ€mner att vĂ€rmefunktionen kunde vara starkare för att ge ytterligare lindring och avkoppling.

Sammanfattning: För att fÄ en omfattande bild av Medisana NM 890 Shiatsu Nackmassage har vi samlat anvÀndarrecensioner frÄn flera kÀllor, inklusive Amazon[5] och Iphonebutiken[6]. Totalt baseras denna sammanstÀllning pÄ cirka 400 anvÀndarrecensioner. Dessa recensioner ger en mÄngsidig inblick i anvÀndarnas erfarenheter av produkten.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 6/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 7/10
 • Effektivitet: 8/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 8/10
 • MĂ„ngsidighet: 8/10

Motivering: Medisana NM 890 Àr effektiv men nÄgot dyrare och mindre mÄngsidig jÀmfört med Flowpillow Heat. Dess anvÀndarvÀnlighet och hÄllbarhet Àr dock imponerande.

Sammanlagt betyg: 7.4

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

 

JÀmförelse Lyxklassen: Flowpillow Heat vs. Medisana NM 890 Shiatsu Nackmassage

Flowpillow Heat och Medisana NM 890 Shiatsu Nackmassage i lyxklassen erbjuder bÄda avancerade funktioner för en effektiv massageupplevelse. Flowpillow Heat, som Àr vinnaren, skiljer sig frÄn Medisana NM 890 genom sin mÄngsidighet, anvÀndarvÀnlighet och sladdlösa design, vilket gör den mer flexibel och anpassningsbar för olika situationer. Medisana NM 890 fokuserar mer specifikt pÄ nackmassage och Àr en utmÀrkt produkt för detta ÀndamÄl, men den nÄr inte upp till Flowpillow Heats mÄngsidighet och anvÀndarvÀnlighet, vilket förklarar varför den placerar sig som utmanare.

 

Vinnare Mellanklassen: Muscle Pillow – BĂ€sta massagekudden 2023!

PopulĂ€r, kraftfull och effektiv – ett riktigt kraftpaket till massagekudde helt enkelt! Pris ca. 1000 kr.

prisvÀrd massagekudde

Vi pÄ Hemfakta har utsett Muscle Pillow till Ärets bÀsta Massagekudde! Dess förmÄga att erbjuda en anpassningsbar och djupgÄende massageupplevelse för olika delar av kroppen, kombinerat med dess innovativa funktioner som infraröd vÀrme och lÄng batteritid, gör den till en överlÀgsen produkt jÀmfört med andra deltagare i testet.

Denna massagekudde kan ge snabb smÀrtlindring, avkopplande och djupgÄende massage eller vad du Àn behöver. HÀr finns Àven infraröd vÀrme som trÀnger djupt in i musklerna. Kudden kan anvÀndas pÄ hela kroppen och Àven vart du vill, tack vare att den Àr batteridriven. Kudden vÀrmer och lossar spÀnningar i leder och muskler, avger endorfiner och förbÀttrar blodcirkulationen. Den har en skandinavisk design, ett batteri pÄ 2000 mAh som ger 2-3 timmars batteritid, den Àr elastisk pÄ baksidan för enkel justering, kompakt och lÀtt att bÀra och har flera rotationsalternativ, hastigheter och vÀrmestyrkor. Den Àr Àven CE-godkÀnd och laddare till bilen ingÄr ocksÄ.

Specifikation[7]

 • Batteri: Batteritid: 2-3 timmar, Batteri: 2000 mAh
 • Funktioner: Flera rotationsalternativ, hastigheter och vĂ€rmestyrkor
 • Vikt: Ej angivet
 • MĂ„tt: Ej angivet
 • Övriga egenskaper: Infraröd vĂ€rme, Kan anvĂ€ndas pĂ„ hela kroppen, Elastisk pĂ„ baksidan för enkel justering, Kompakt och lĂ€tt att bĂ€ra, CE-godkĂ€nd, Laddare till bilen ingĂ„r

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Muscle Pillow

Fördelar

 • AnvĂ€ndare upplever att Muscle pillow Heat effektivt minskar ömhet och trötthet i musklerna, vilket gör den anvĂ€ndbar efter fysisk aktivitet.
 • Flera recensioner framhĂ„ller att massagekudden Ă€r bra pĂ„ att lösa upp spĂ€nningar och knutar, vilket bidrar till ökad vĂ€lbefinnande.
 • Produkten bidrar till att pĂ„skynda Ă„terhĂ€mtning efter trĂ€ning eller fysisk anstrĂ€ngning, enligt anvĂ€ndarnas erfarenheter.
 • AnvĂ€ndare uppskattar att Muscle pillow Heat lindrar smĂ€rta och obehag, vilket gör den till en hjĂ€lpfull lösning för personer med kronisk smĂ€rta eller obehag i musklerna.
 • Recensenter noterar att anvĂ€ndning av produkten ökar rörlighet och rörelsefrihet, vilket förbĂ€ttrar anvĂ€ndarens livskvalitet.

Nackdelar

 • Eftersom antalet recensioner Ă€r begrĂ€nsat (cirka 20 stycken), kan anvĂ€ndarupplevelserna vara mindre varierade och inte fullstĂ€ndigt representera alla anvĂ€ndares erfarenheter.

Sammanfattning: För att fÄ en bredare uppfattning om Muscle pillow Heat har vi samlat anvÀndarrecensioner frÄn Musclepain[7], vilket ger oss en sammanstÀllning baserad pÄ cirka 20 anvÀndarrecensioner. Dessa recensioner visar pÄ flera positiva aspekter av produkten, inklusive dess förmÄga att minska muskelömhet, lösa upp spÀnningar och knutar, pÄskynda ÄterhÀmtning, lindra smÀrta och öka rörlighet. Dock bör noteras att antalet recensioner Àr begrÀnsat, vilket kan pÄverka mÄngsidigheten i anvÀndarnas feedback.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 8/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 9/10
 • Effektivitet: 10/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 9/10
 • MĂ„ngsidighet: 10/10

Motivering: Muscle Pillow Àr BÀst i test med högsta betyg för effektivitet och mÄngsidighet. Dess hÄllbarhet och anvÀndarvÀnlighet samt prisvÀrdhet gör den till en topprodukt.

Sammanlagt betyg: 9.2

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Utmanare mellanklassen: Champion Nackmassage Shiatzu

Nackmassage med vÀrmefunktion, knÄdar nacken hela vÀgen till himlen med sina tvÄ förinstÀllda program! Pris ca. 800 kr.

billig och bra massagekudde

Denna nackmassage har mÄnga fördelar: den ger en behaglig Shiatsumassage, kan anvÀndas till nacken men ocksÄ pÄ andra stÀllen, den har tvÄ förinstÀllda program och vÀrmefunktion. Med handtagen gÄr det enkelt att anpassa intensiteten pÄ massagen efter behov och önskemÄl. HÀr finns ocksÄ en avtagbar sladd och 15 minuters timer. Denna sköna nackmassage mjukar upp utsatta muskelgrupper snabbt och enkelt. Perfekt för den som vill ha en prisvÀrd nackmassage som Àven kan anvÀndas till rygg, lÄr eller vader.

Specifikation[8]

 • Batteri: 15 minuters timer och avtagbar sladd
 • Funktioner: KnĂ„dande Shiatsumassage, TvĂ„ förinstĂ€llda program, VĂ€rmefunktion
 • Vikt: 2,31 kg
 • MĂ„tt: 33 x 18 x 37,5 cm
 • Övriga egenskaper: 15 minuters timer, Kan Ă€ven anvĂ€ndas pĂ„ andra stĂ€llen, Praktiska handtag för att anpassa intensitet

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Champion Nackmassage Shiatzu

Fördelar

 • MĂ„nga anvĂ€ndare upplever att nackmassageapparaten effektivt lindrar spĂ€nningar i nacke och axlar, vilket ger en avkopplande och terapeutisk effekt.
 • Apparatens design och funktion uppskattas för dess förmĂ„ga att knĂ„da effektivt och ge en djupgĂ„ende massage, enligt flera recensioner.
 • Snabb leverans och prisvĂ€rdhet av produkten har nĂ€mnts som positiva aspekter, vilket ökar anvĂ€ndarnas tillfredsstĂ€llelse med köpet.

Nackdelar

 • Vissa anvĂ€ndare har rapporterat att massagen kan upplevas som för hĂ„rd, speciellt för personer med kĂ€nsliga nackar eller befintlig smĂ€rta.
 • En nackdel som nĂ€mnts Ă€r att produkten kan vara tajt över en tjock nacke, och vĂ€rmen Ă€r inte alltid mĂ€rkbar, vilket kan pĂ„verka anvĂ€ndarupplevelsen negativt.

Sammanfattning: SammanstĂ€llningen av anvĂ€ndarrecensioner frĂ„n Kjell & Co[9] och Pocitron[10], baserat pĂ„ cirka 20 omdömen, visar att Champion Nackmassage Shiatsu generellt Ă€r uppskattad för sin förmĂ„ga att lindra spĂ€nningar och ge effektiv massage. Dess snabba leverans och bra prisvĂ€rde Ă€r ocksĂ„ positivt mottagna. Dock finns det vissa nackdelar sĂ„som massageintensiteten som kan vara för hĂ„rd för vissa anvĂ€ndare och storleken som kan vara tajt för personer med tjockare nackar. Den subtila vĂ€rmeffekten har ocksĂ„ nĂ€mnts som en brist. Överlag ger dessa recensioner en mĂ„ngsidig bild av anvĂ€ndarnas upplevelser med produkten.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 8/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 7/10
 • Effektivitet: 7/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 7/10
 • MĂ„ngsidighet: 6/10

Motivering: Champion Nackmassage Shiatzu Àr prisvÀrd men har vissa begrÀnsningar i effektivitet och mÄngsidighet, samt nÄgot lÀgre poÀng i anvÀndarvÀnlighet och hÄllbarhet.

Sammanlagt betyg: 7.0

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

JÀmförelse Mellanklassen: Muscle Pillow vs. Champion Nackmassage Shiatzu

Muscle Pillow, som Àr bÀst i test, utmÀrker sig i jÀmförelse med Champion Nackmassage Shiatzu genom sin exceptionella mÄngsidighet och höga effektivitet. Muscle Pillow erbjuder en mer omfattande massageupplevelse med flera hastigheter, rotationsalternativ och infraröd vÀrme, vilket ger en mer anpassningsbar och djupgÄende massage. Champion Nackmassage Shiatzu, Ä andra sidan, Àr mer fokuserad pÄ nackomrÄdet och erbjuder grundlÀggande funktioner till ett lÀgre pris, vilket gör den till ett prisvÀrt men mindre mÄngsidigt alternativ.

 

Vinnare Budgetklassen: Champion massagekudde – Billig och bra massagekudde

PrisvĂ€rd massagekudde som trots sitt lĂ„ga pris ger en effektiv och djupgĂ„ende Shitatsumassage – och visst finns vĂ€rmefunktion! Pris ca. 500 kr.

billig och bra massagekudde

Om du letar efter en prisvÀrd, men samtidigt riktigt bra massagekudde, dÄ kanske denna kan vara rÀtt val för dig. Den ger en Shiatsuinspirerad djupmassage med vÀrme, perfekt för ömma och stela muskler. Den Àr Àven laddningsbar, vilket gör att den passar perfekt bÄde i hemmet och pÄ resan. Med denna sköna massagekudde kan du behandla ömma och stela muskler pÄ ett enkelt men effektivt sÀtt, med lindrande vÀrme. HÀr finns fyra roterande huvuden som masserar och knÄdar för att ge en effektiv massage, öka blodcirkulationen och fÄ spÀnningar att slÀppa. En riktigt prisvÀrd massagekudde med allt du kan önska.

Specifikation[11]

 • Batteri: Eldriven, men med avtagbar sladd dock – ej angivet tidsintervall utan ström
 • Funktioner: Shiatsu mot/medurs, VĂ€rmefunktion
 • Vikt: 1,28kg
 • MĂ„tt: BxHxD: 31x10x18c
 • Övriga egenskaper: Effektiv och djupgĂ„ende Shiatsumassage, Laddningsbar, Fyra roterande huvuden. FĂ€ste: ResĂ„r med kardborre

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Champion massagekudde

Fördelar

 • AnvĂ€ndare uppskattar massagekuddens smidighet och effektivitet, vilket gör den enkel att anvĂ€nda bĂ„de hemma och pĂ„ kontoret.
 • MĂ„nga nĂ€mner att produkten Ă€r effektiv för att knĂ„da och lindra smĂ€rta i olika delar av kroppen som rygg, nacke, ben och armar.
 • Flera recensioner lyfter fram att massagekudden Ă€r vĂ€rd sitt pris, med förmĂ„gan att efterlikna kĂ€nslan av handmassage och att den kan Ă€ndra rotationsriktning för att effektivt hitta och behandla knutar.

Nackdelar

 • NĂ„gra anvĂ€ndare nĂ€mner att massagekudden har begrĂ€nsad styrka och att den inte fungerar lika effektivt nĂ€r man sitter pĂ„ den, vilket kan begrĂ€nsa dess anvĂ€ndningsomrĂ„den.
 • Det har Ă€ven rapporterats att produkten behöver pausa efter en viss anvĂ€ndningstid, vilket kan vara besvĂ€rande för anvĂ€ndare som önskar lĂ€ngre kontinuerlig anvĂ€ndning.

Sammanfattning: Baserat pÄ anvÀndarrecensioner frÄn Ellos[12] och Prisjakt[13], med ett samlat antal pÄ cirka 10 stycken, framgÄr att Champion Massagekudde generellt Àr vÀl mottagen för dess effektivitet och smidighet. AnvÀndare upplever att den lindrar smÀrta och spÀnningar pÄ olika stÀllen i kroppen och Àr prisvÀrd.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 10/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 8/10
 • Effektivitet: 7/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 8/10
 • MĂ„ngsidighet: 7/10

Motivering: Champion massagekudde Àr utmÀrkt för sitt lÄga pris, med bra anvÀndarvÀnlighet och hÄllbarhet. Dess effektivitet och mÄngsidighet Àr goda för prisklassen.

Sammanlagt betyg: 8.0

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Utmanare budgetklassen: Medisana MC840 – Billigaste massagekudden i vĂ„rt test

Det hÀr Àr ett riktigt bra budgetalternativ för den som vill hÄlla i stÄlarna! En bekvÀm Shiatsumassage och flera anvÀndbara funktioner! Pris ca. 500 kr.

billigaste massagekudden i vÄrt test
Denna massagekudde ger en bekvÀm Shiatsumassage. Du kan stÀlla in massagehuvudena i tvÄ olika ritningar, framÄt eller bakÄt. Det finns Àven vÀrmefunktion, och allt styrs via den smidiga fjÀrrkontrollen. Den kraftfulla Shiatsumassagen passar perfekt för nacke, skuldror, rygg och ben. Massagekudden Àr enkel att rengöra, och kudden har en extra tunn och smidig design och kardborre för att fÀsta vid en stol.

Specifikation[14]

 • Batteri: Litiumjon Batteri
 • Funktioner: Shiatsumassage, Massagehuvuden som kan stĂ€llas in i tvĂ„ riktningar, VĂ€rmefunktion
 • Vikt: 1,2 kg
 • MĂ„tt: 31 x 23 x 11 cm
 • Övriga egenskaper: Smidig fjĂ€rrkontroll, Perfekt för i princip hela kroppen, Enkel att rengöra, Extra tunn och smidig design, Karborre för att fĂ€sta vid en stol

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Medisana MC840

Fördelar

 • MĂ„nga anvĂ€ndare uppskattar att massagekudden Ă€r lĂ€tt att anvĂ€nda och kan placeras pĂ„ olika delar av kroppen för mĂ„linriktad massage.
 • AnvĂ€ndarna rapporterar att massagekuddens funktioner, sĂ„som olika hastighetsinstĂ€llningar och vĂ€rme, bidrar till en effektiv och behaglig upplevelse.
 • Ett flertal recensioner betonar att kudden Ă€r av hög kvalitet och hĂ„llbar, med robust konstruktion och material som kĂ€nns behagliga mot huden.
 • NĂ„gra anvĂ€ndare framhĂ„ller att massagekuddens smidiga storlek och design gör den praktisk att anvĂ€nda bĂ„de hemma och pĂ„ kontoret.

Nackdelar

 • En nackdel som nĂ€mns Ă€r att vĂ€rmen frĂ„n kudden ibland kan vara otillrĂ€cklig eller inte mĂ€rkbar nog för vissa anvĂ€ndare.
 • En del anvĂ€ndare upplever att massagekudden kan vara för hĂ„rd eller intensiv för kĂ€nsliga omrĂ„den, vilket kan orsaka obehag eller smĂ€rta.

Sammanfattning: Sammanlagt har cirka 400 recensioner frĂ„n Amazon[15] gett en bred bild av anvĂ€ndarnas erfarenheter med Medisana MC840. Överlag Ă€r anvĂ€ndarna nöjda med massagekuddens prestanda och kvalitet, men nĂ„gra pĂ„pekar att vĂ€rmen kan vara otillrĂ€cklig och att kudden kan vara för intensiv för vissa. Dessa omdömen ger en helhetsbild av produktens fördelar och nackdelar, vilket Ă€r vĂ€rdefullt för potentiella köpare.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 10/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 7/10
 • Effektivitet: 6/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 7/10
 • MĂ„ngsidighet: 6/10

Motivering: Medisana MC840 Àr ett mycket prisvÀrt alternativ, men dess effektivitet och mÄngsidighet nÄr inte upp till samma nivÄ som Champion massagekudde.

Sammanlagt betyg: 7.2

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

JÀmförelse Budgetklassen: Champion massagekudde vs. Medisana MC840

I budgetklassen jÀmförs Champion massagekudde och Medisana MC840, bÄda erbjuder Shiatsu-massage till ett överkomligt pris. Champion massagekudde tar ledningen med sin högre effektivitet och bÀttre anvÀndarvÀnlighet, vilket ger en mer tillfredsstÀllande massageupplevelse. Medisana MC840 Àr ocksÄ en solid produkt men har vissa begrÀnsningar i effektivitet och mÄngsidighet jÀmfört med Champion massagekudde.

 

SÄhÀr utsÄg vi testvinnarna:

I jakten pĂ„ den bĂ€sta Massagekudde har vi gjort en gedigen research. Vi har gĂ„tt igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att fĂ„ en sĂ„ tydlig bild det bara gĂ„r av vad som faktiskt skiljer den kudde som Ă€r bĂ€st frĂ„n den som inte Ă€r det. NĂ€r det kommer till massagekuddar Ă€r styrka, vĂ€rme och hastighet det vi tittar pĂ„ frĂ€mst. Men Ă€ven material och bekvĂ€mlighet likvĂ€l som prisbild Ă€r komponenter vi tittar noga pĂ„ nĂ€r vi utser testvinnare.

DÀrför blev massagekudden Muscle Pillow BÀst i Test:

Muscle Pillow sticker ut frÄn mÀngden som bÀst i testvinnaren genom att kombinera högkvalitativ massage med mÄngsidighet och anvÀndarvÀnlighet. Dess förmÄga att erbjuda en anpassningsbar och djupgÄende massageupplevelse för olika delar av kroppen, kombinerat med dess innovativa funktioner som infraröd vÀrme och lÄng batteritid, gör den till en överlÀgsen produkt jÀmfört med andra deltagare i testet. Denna kombination av funktioner och flexibilitet gör Muscle Pillow till det mest föredragna valet för en holistisk massageupplevelse.

 

Köpguide för massagekudde

Det finns ganska mÄnga olika massagekuddar, och medan enklare modeller ofta anvÀnder sig av vibrationer sÄ kan mer avancerade modeller knÄda med hjÀlp av klot inuti massagekudden som roterar och pÄ sÄ sÀtt ger en massage som pÄminner om en riktig. DÀrtill finns det massagekuddar i olika storlekar, med olika utformning, för olika ÀndamÄl och med mÄnga olika funktioner. HÀr gÄr vi igenom det som Àr viktigast att tÀnka pÄ.

Funktioner

Ofta finns till exempel olika program, styrkor och hastigheter. Hur mĂ„nga olika som finns varierar dock en hel del, dĂ€rtill har mĂ„nga massagekuddar vĂ€rmefunktion. Det finns ocksĂ„ trĂ„dlösa, batteridrivna, massagekuddar – och en hel del andra funktioner.

Vilka funktioner man behöver Àr förstÄs individuellt, och beror pÄ hur man ska anvÀnda massagekudden. Ska den frÀmst anvÀndas för avslappning sÄ behövs kanske inte sÄ mÄnga olika instÀllningar, det vill sÀga sÄdant som styrkor och program. Om man dÀremot ska behandla smÀrta eller anvÀnda den efter trÀning kan det vara bra att ha möjlighet att anpassa massagen och styrkan efter behoven just den dagen.

Om man Àr flera som ska anvÀnda massagekudden, eller om man vill kunna anvÀnda den för mÄnga olika saker, sÄ kan det ocksÄ vara bra med mÄnga olika instÀllningar. VÀrmefunktion Àr ofta anvÀndbart, oavsett om man ska behandla smÀrta, öka blodcirkulationen eller anvÀnda den för ÄterhÀmtning.

Med eller utan sladd, det Ă€r den stora frĂ„gan. SjĂ€lvklart kan en sladdlös modell vara vĂ€ldigt praktisk – den kan anvĂ€ndas vart som helst och du Ă€r inte beroende av ett eluttag. Nackdelen Ă€r förstĂ„s att den behöver laddas ibland. Har man inget behov av att kunna anvĂ€nda massagekudden vart som helst utan sladd, dĂ„ spelar det förstĂ„s ingen större roll.

Utformning

BÄde storlek och form kan variera en hel del mellan olika massagekuddar, och en del Àr Àven anpassade efter specifika kroppsdelar. Det finns till exempel massagekuddar för nacken, som har en utformning som gör att de passar perfekt just i nacken, men istÀllet inte kan anvÀndas pÄ andra stÀllen.

HÀr bör man förstÄs fundera pÄ vad man behöver, och vill ha. En liten och smidig massagekudde som passar för alla omrÄden? En större modell som tÀcker ett större omrÄde? Eller kanske en som Àr anpassad för till exempel nacken, eller fötterna.

Prisklass

Det finns enklare massagekuddar som bara kostar nÄgon hundralapp eller tvÄ, dessa vibrerar dock oftast och ger inte samma effektiva och vÀlgörande massage som en mer avancerad modell. En modell som knÄdar kostar ofta frÄn 300-400 kronor, och uppÄt.

Generellt kan man sÀga att man fÄr vad man betalar för. Billigare modeller kan vara vÀldigt effektiva, men sÀllan fullt lika effektiva som dyrare modeller. De dyrare modellerna har ofta flera funktioner ocksÄ, och kan vara batteridrivna.

HÀr gÀller det alltsÄ att fundera över vad man behöver. Har man möjlighet sÄ kan det dock vara en bra idé att vÀlja en lite bÀttre modell Àven om en enklare rÀcker, för att kunna fÄ ut sÄ mycket som möjligt av massagekudden, och ifall att det nÄgon gÄng skulle behövas.

 

Avslutande ord inför ditt köp av massagekudde

Massage kan anvĂ€ndas av flera anledningar, och ger ofta fler fördelar Ă€n vad man rĂ€knat med. Om man till exempel anvĂ€nder massage för vĂ€rk sĂ„ kanske det Ă€ven hjĂ€lper till med avkoppling och stressreducering, och sĂ€kerligen mer Ă€n sĂ„. Massage har nĂ€mligen vĂ€ldigt mĂ„nga hĂ€lsofördelar – det reducerar stress, minskar smĂ€rta, ökar blodcirkulation, kan minska Ă„ngest och depression, hjĂ€lper till med Ă„terhĂ€mtning och mycket annat.

En bra massagekudde kan ge precis samma hĂ€lsofördelar som en massage som utförs av hĂ€nder. Skillnaden Ă€r förstĂ„s att den fysiska kontakten inte Ă€r densamma, men istĂ€llet har massagekuddar andra fördelar – du kan till exempel sjĂ€lv vĂ€lja intensitet, och du kan fĂ„ massage med eller utan vĂ€rme om den funktionen finns pĂ„ kudden.

Med en massagekudde kan man dessutom fĂ„ massage nĂ€r och vart man vill, och det blir ofta betydligt mer ekonomiskt Ă€n att gĂ„ regelbundet till en massör. Även om man köper en lite dyrare modell sĂ„ har man börjat spara in pengar redan efter ett par anvĂ€ndningar. Att dessutom ha möjlighet att fĂ„ massage regelbundet Ă€r en vĂ€ldigt stor fördel, speciellt om man behandlar smĂ€rta eller anvĂ€nder massage för Ă„terhĂ€mtning eller liknande.

Vanliga frÄgor och svar om massagekudde

Är massagekuddar bra?

Generellt Àr massagekuddar bra, men det finns mÄnga olika modeller och sjÀlvklart Àr de olika bra. Att anvÀnda massagekudde har dock mÄnga fördelar för hÀlsan och vÀlmÄendet.

Hur ofta ska man anvÀnda massagekudde?

Det Àr individuellt och beror pÄ varför du anvÀnder den. För avslappning kan en lÀtt massage vara okej varje dag, Ätminstone en liten stund. Behövs mer djupgÄende massage eller en lÀngre massage, för att behandla smÀrta till exempel, bör det inte vara oftare Àn 3-4 gÄnger per vecka. För en del rÀcker det med en gÄng per vecka, andra behöver tvÄ behandlingar i veckan och sÄ vidare. Man fÄr helt enkelt prova sig fram för att veta vad som Àr lagom.

Vad finns det för fördelar med massagekudde?

Det finns en massa fördelar med att anvÀnda massagekudde, precis som med vanlig massage. Det kan till exempel lindra smÀrta och snabba pÄ ÄterhÀmtningen. Det förbÀttrar Àven blodcirkulationen, vilket i sin tur har mÄnga fördelar.

KÀllförteckning

 1. Flowlife, 2023-12-05 [↩][↩]
 2. Svenskt Kosttillskott, 2023-12-05 [↩]
 3. Kjell&Co, 2023-12-05 [↩]
 4. Medisana, 2023-12-05 [↩]
 5. Amazon, 2023-12-05 [↩]
 6. Iphonebutiken, 2023-12-05 [↩]
 7. Musclepain, 2023-12-05 [↩][↩]
 8. Champion, 2023-12-05 [↩]
 9. Kjell&Co, 2023-12-05 [↩]
 10. Pocitron, 2023-12-05 [↩]
 11. Champion, 2023-12-05 [↩]
 12. Ellos, 2023-12-05 [↩]
 13. Prisjakt, 2023-12-05 [↩]
 14. Medisana, 2023-12-05 [↩]
 15. Amazon, 2023-12-05 [↩]

LĂ€mna en kommentar