1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Massagekudde – Aldrig mera nackspärr!
Massagekudde-bäst-i-test.jpg

Lyx

bästa massagekudden 2023

Flowpillow Heat

8.6

Mellan

prisvärd massagekudde

Muscle Pillow

9.2

Budget

billig och bra massagekudde

Champion massagekudde

8

Inledning

Du är stel i nacken och öm i ländryggen, massagebänken står nere i garaget och det vore väl ett meck att få upp den. Sen ska du ju hitta någon som kan massera också! Men du! Det tycker jag du hoppar upp och fetstruntar i, och så tar du och kollar in det här bäst i testet på massagekudde istället. Ja men visst, en massagekudde med värme löser hela biffen åt dig! Här ska inga nackar lida, strunt i trista övningar för nackspärr, skaffa en dig en ljuvlig massagekudde istället. Det är nämligen en riktig toppengrej som passar precis alla. Den kan användas för avkoppling, för återhämtning, för smärtlindring och för att förbättra blodcirkulationen. Perfekt efter träning, efter jobb och när musklerna är stela eller ömma! Kort sagt kan den användas i princip när som helst, av vem som helst och typ var som helst. Men vilken massagekudde är bäst i test? Let get to it!

Vi på Hemfakta har utsett Muscle Pillow till årets bästa Massagekudde! Dess förmåga att erbjuda en anpassningsbar och djupgående massageupplevelse för olika delar av kroppen, kombinerat med dess innovativa funktioner som infraröd värme och lång batteritid, gör den till en överlägsen produkt jämfört med andra deltagare i testet. Och dessutom är den grymt prisvärd!

Våra experter har landat i sex prima Massagekuddar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du förresten! Vi har fler massageapparater, kolla in vårt bäst i test massagepistol!

1

Flowpillow Heat

hem-fakta-bast-i-test-logo
bästa massagekudden 2023

Lyx

Vinnare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

9

Användarvänlighet

9

Mångsidighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Flowpillow Heat utmärker sig genom sin höga effektivitet, användarvänlighet och mångsidighet. Den hållbara designen och det relativt rimliga priset för en lyxprodukt bidrar till dess höga betyg.

Sveriges populäraste massagekudde! Utsedd till ”bäst i test” otaliga gånger och det med rätta! Pris ca. 1200 kr.


Det här är en multifunktionell massagekudde med värme som effektivt behandlar trötta och stela muskler, och som dessutom kan användas över hela kroppen. Den har tre hastigheter, och tre olika program och styrkor. Den är tyst och kraftfull, och väldigt flexibel och enkel att använda. Dessutom är den sladdlös, med en batteritid på två timmar, vilket gör att den kan användas i stort sett vart som helst. En rejäl styrka, infraröd värme, tre olika hastigheter och många andra inställningar gör att du kan få precis den massage du behöver. Du kan få en snabb sportmassage, en långsam triggerpunktsbehandling eller något helt annat. Det här är en riktigt bra massagekudde med alla fördelar du kan önska, och det perfekta valet för dig som vill ha det bästa.

 • Batteri: 2 timmars batteritid
 • Funktioner: Tre olika hastigheter, Tre program och styrkor
 • Vikt: 1,6 kg
 • Mått: 32 x 11 x 20 cm
 • Övriga egenskaper: Multifunktionell, Med infraröd värme, Tyst men kraftfull, Flexibel

Fördelar

 • Användare uppskattar att Flowpillow Heat är trådlös, vilket ger stor flexibilitet och användarvänlighet i olika miljöer.
 • Många recensenter betonar att massagekudden är effektiv för att lindra spänningar och smärta i muskler, särskilt i rygg, nacke och ben.
 • Flera användare framhåller att den är enkel att använda och har flera hastighetsinställningar, vilket gör den anpassningsbar till olika behov.
 • Några recensioner lyfter fram att värme funktionen i massagekudden är skön och bidrar till en avkopplande upplevelse.
 • Användare tycker att produkten har bra batteritid och är hållbar över tid.

Nackdelar

 • Ett fåtal användare upplever att Flowpillow Heat kan vara för hård, särskilt om den inte placeras korrekt.
 • Vissa recensenter nämner att produkten kan vara känslig och inte tåla för mycket vikt eller tryck, vilket kan begränsa dess användbarhet för vissa individer.

Sammanfattning: För att få en heltäckande bild av Flowpillow Heat har vi samlat recensioner från flera källor, inklusive Svenskt kosttillskott((Svenskt Kosttillskott, 2023-12-05)), Kjell & Co((Kjell&Co, 2023-12-05)) och Flowlife((Flowlife, 2023-12-05)). Totalt baseras denna sammanfattning på cirka 300 användarrecensioner. Dessa recensioner visar på att Flowpillow Heat är en uppskattad produkt som erbjuder effektiv och anpassningsbar massage.

2

Medisana NM 890 Shiatsu Nackmassage

bra massagekudde för nacken

Lyx

Utmanare

6

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

8

Användarvänlighet

8

Mångsidighet

7.4

Totalpoäng

Motivering: Medisana NM 890 är effektiv men något dyrare och mindre mångsidig jämfört med Flowpillow Heat. Dess användarvänlighet och hållbarhet är dock imponerande.

Denna sköna nackmassage ger en intensiv och knådande Shiatsumassage för nacken. Effektiv och enkel att använda! Pris ca. 1300 kr.


Det här kan vara det perfekta valet för dig som vill ha en massagekudde för nacken. Med denna får du en skön nackmassage, närmare bestämt Shiatsumassage, som är knådande och intensiv – precis som en vanlig massage. Den mjukar upp och slappnar av spända muskler, har tre intensitetslägen, valbar riktning och dessutom värmefunktion. På så sätt kan du anpassa behandlingen efter dina behov och önskemål. På sidan finns knappar som används för att styra funktionerna. En fördel är att denna nackmassage även kan användas på axlar, mage och ben. Därför är denna massagekudde ett bra val för den som främst vill ha en nackmassage, men även vill kunna använda enheten på andra ställen. Överdraget går att ta av och tvätta. Nackmassagen ansluts till ett eluttag.

 

 • Batteri: Ej batteridriven. Eldriven med effekt på 30 watt och Kabellängd: 180 cm
 • Funktioner: Tre intensitetslägen, Valbar riktning, Värmefunktion
 • Vikt: 2,5 kg
 • Mått: 38 x 18 x 29,5 cm
 • Övriga egenskaper: Knappar för att styra funktionerna, Kan även användas på axlar, mage och ben. Avtagbart och tvättbart överdrag

Fördelar

 • Användare upplever att massageapparaten är effektiv för att lindra muskelspänningar och nacksmärtor, vilket ger en avkopplande upplevelse.
 • Många användare betonar att produkten är särskilt bra för personer som ofta har ryggsmärtor och nackspänningar, vilket gör den till en användbar lösning för dessa åkommor.
 • Vissa recensenter uppskattar att apparaten är flexibel i användningen och kan appliceras på olika kroppsdelar, inte bara nacken.
 • Användare nämner att massageapparatens material är hållbart och ger en känsla av hög kvalitet.
 • Flera recensioner lyfter fram att apparaten är relativt tyst under användning, vilket bidrar till en mer avkopplande och mindre störande upplevelse.

Nackdelar

 • Några användare tycker att apparaten är för tung, vilket kan göra den obekväm att använda under längre perioder.
 • Några recensenter nämner att värmefunktionen kunde vara starkare för att ge ytterligare lindring och avkoppling.

Sammanfattning: För att få en omfattande bild av Medisana NM 890 Shiatsu Nackmassage har vi samlat användarrecensioner från flera källor, inklusive Amazon((Amazon, 2023-12-05)) och Iphonebutiken((Iphonebutiken, 2023-12-05)). Totalt baseras denna sammanställning på cirka 400 användarrecensioner. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter av produkten.

Duellen

Lyx

Flowpillow Heat vs. Medisana NM 890 Shiatsu Nackmassage

Flowpillow Heat och Medisana NM 890 Shiatsu Nackmassage i lyxklassen erbjuder båda avancerade funktioner för en effektiv massageupplevelse. Flowpillow Heat, som är vinnaren, skiljer sig från Medisana NM 890 genom sin mångsidighet, användarvänlighet och sladdlösa design, vilket gör den mer flexibel och anpassningsbar för olika situationer. Medisana NM 890 fokuserar mer specifikt på nackmassage och är en utmärkt produkt för detta ändamål, men den når inte upp till Flowpillow Heats mångsidighet och användarvänlighet, vilket förklarar varför den placerar sig som utmanare.

3

Muscle Pillow – Bästa massagekudden [current_year]!

prisvärd massagekudde

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

9

Användarvänlighet

10

Mångsidighet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Muscle Pillow är Bäst i test med högsta betyg för effektivitet och mångsidighet. Dess hållbarhet och användarvänlighet samt prisvärdhet gör den till en topprodukt.

Populär, kraftfull och effektiv – ett riktigt kraftpaket till massagekudde helt enkelt! Pris ca. 1000 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Muscle Pillow till årets bästa Massagekudde! Dess förmåga att erbjuda en anpassningsbar och djupgående massageupplevelse för olika delar av kroppen, kombinerat med dess innovativa funktioner som infraröd värme och lång batteritid, gör den till en överlägsen produkt jämfört med andra deltagare i testet.

Denna massagekudde kan ge snabb smärtlindring, avkopplande och djupgående massage eller vad du än behöver. Här finns även infraröd värme som tränger djupt in i musklerna. Kudden kan användas på hela kroppen och även vart du vill, tack vare att den är batteridriven. Kudden värmer och lossar spänningar i leder och muskler, avger endorfiner och förbättrar blodcirkulationen. Den har en skandinavisk design, ett batteri på 2000 mAh som ger 2-3 timmars batteritid, den är elastisk på baksidan för enkel justering, kompakt och lätt att bära och har flera rotationsalternativ, hastigheter och värmestyrkor. Den är även CE-godkänd och laddare till bilen ingår också.

 • Batteri: Batteritid: 2-3 timmar, Batteri: 2000 mAh
 • Funktioner: Flera rotationsalternativ, hastigheter och värmestyrkor
 • Vikt: Ej angivet
 • Mått: Ej angivet
 • Övriga egenskaper: Infraröd värme, Kan användas på hela kroppen, Elastisk på baksidan för enkel justering, Kompakt och lätt att bära, CE-godkänd, Laddare till bilen ingår

Fördelar

 • Användare upplever att Muscle pillow Heat effektivt minskar ömhet och trötthet i musklerna, vilket gör den användbar efter fysisk aktivitet.
 • Flera recensioner framhåller att massagekudden är bra på att lösa upp spänningar och knutar, vilket bidrar till ökad välbefinnande.
 • Produkten bidrar till att påskynda återhämtning efter träning eller fysisk ansträngning, enligt användarnas erfarenheter.
 • Användare uppskattar att Muscle pillow Heat lindrar smärta och obehag, vilket gör den till en hjälpfull lösning för personer med kronisk smärta eller obehag i musklerna.
 • Recensenter noterar att användning av produkten ökar rörlighet och rörelsefrihet, vilket förbättrar användarens livskvalitet.

Nackdelar

 • Eftersom antalet recensioner är begränsat (cirka 20 stycken), kan användarupplevelserna vara mindre varierade och inte fullständigt representera alla användares erfarenheter.

Sammanfattning: För att få en bredare uppfattning om Muscle pillow Heat har vi samlat användarrecensioner från Musclepain((Musclepain, 2023-12-05)), vilket ger oss en sammanställning baserad på cirka 20 användarrecensioner. Dessa recensioner visar på flera positiva aspekter av produkten, inklusive dess förmåga att minska muskelömhet, lösa upp spänningar och knutar, påskynda återhämtning, lindra smärta och öka rörlighet. Dock bör noteras att antalet recensioner är begränsat, vilket kan påverka mångsidigheten i användarnas feedback.

4

Champion Nackmassage Shiatzu

billig och bra massagekudde

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Effektivitet

7

Användarvänlighet

6

Mångsidighet

7

Totalpoäng

Motivering: Champion Nackmassage Shiatzu är prisvärd men har vissa begränsningar i effektivitet och mångsidighet, samt något lägre poäng i användarvänlighet och hållbarhet.

Nackmassage med värmefunktion, knådar nacken hela vägen till himlen med sina två förinställda program! Pris ca. 800 kr.

Denna nackmassage har många fördelar: den ger en behaglig Shiatsumassage, kan användas till nacken men också på andra ställen, den har två förinställda program och värmefunktion. Med handtagen går det enkelt att anpassa intensiteten på massagen efter behov och önskemål. Här finns också en avtagbar sladd och 15 minuters timer. Denna sköna nackmassage mjukar upp utsatta muskelgrupper snabbt och enkelt. Perfekt för den som vill ha en prisvärd nackmassage som även kan användas till rygg, lår eller vader.

 • Batteri: 15 minuters timer och avtagbar sladd
 • Funktioner: Knådande Shiatsumassage, Två förinställda program, Värmefunktion
 • Vikt: 2,31 kg
 • Mått: 33 x 18 x 37,5 cm
 • Övriga egenskaper: 15 minuters timer, Kan även användas på andra ställen, Praktiska handtag för att anpassa intensitet

Fördelar

 • Många användare upplever att nackmassageapparaten effektivt lindrar spänningar i nacke och axlar, vilket ger en avkopplande och terapeutisk effekt.
 • Apparatens design och funktion uppskattas för dess förmåga att knåda effektivt och ge en djupgående massage, enligt flera recensioner.
 • Snabb leverans och prisvärdhet av produkten har nämnts som positiva aspekter, vilket ökar användarnas tillfredsställelse med köpet.

Nackdelar

 • Vissa användare har rapporterat att massagen kan upplevas som för hård, speciellt för personer med känsliga nackar eller befintlig smärta.
 • En nackdel som nämnts är att produkten kan vara tajt över en tjock nacke, och värmen är inte alltid märkbar, vilket kan påverka användarupplevelsen negativt.

Sammanfattning: Sammanställningen av användarrecensioner från Kjell & Co((Kjell&Co, 2023-12-05)) och Pocitron((Pocitron, 2023-12-05)), baserat på cirka 20 omdömen, visar att Champion Nackmassage Shiatsu generellt är uppskattad för sin förmåga att lindra spänningar och ge effektiv massage. Dess snabba leverans och bra prisvärde är också positivt mottagna. Dock finns det vissa nackdelar såsom massageintensiteten som kan vara för hård för vissa användare och storleken som kan vara tajt för personer med tjockare nackar. Den subtila värmeffekten har också nämnts som en brist. Överlag ger dessa recensioner en mångsidig bild av användarnas upplevelser med produkten.

Duellen

Mellan

Muscle Pillow – Bästa massagekudden 2024! vs. Champion Nackmassage Shiatzu

Muscle Pillow, som är bäst i test, utmärker sig i jämförelse med Champion Nackmassage Shiatzu genom sin exceptionella mångsidighet och höga effektivitet. Muscle Pillow erbjuder en mer omfattande massageupplevelse med flera hastigheter, rotationsalternativ och infraröd värme, vilket ger en mer anpassningsbar och djupgående massage. Champion Nackmassage Shiatzu, å andra sidan, är mer fokuserad på nackområdet och erbjuder grundläggande funktioner till ett lägre pris, vilket gör den till ett prisvärt men mindre mångsidigt alternativ.

5

Champion massagekudde

billig och bra massagekudde

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

7

Effektivitet

8

Användarvänlighet

7

Mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: Champion massagekudde är utmärkt för sitt låga pris, med bra användarvänlighet och hållbarhet. Dess effektivitet och mångsidighet är goda för prisklassen.

Prisvärd massagekudde som trots sitt låga pris ger en effektiv och djupgående Shitatsumassage – och visst finns värmefunktion! Pris ca. 500 kr.

Om du letar efter en prisvärd, men samtidigt riktigt bra massagekudde, då kanske denna kan vara rätt val för dig. Den ger en Shiatsuinspirerad djupmassage med värme, perfekt för ömma och stela muskler. Den är även laddningsbar, vilket gör att den passar perfekt både i hemmet och på resan. Med denna sköna massagekudde kan du behandla ömma och stela muskler på ett enkelt men effektivt sätt, med lindrande värme. Här finns fyra roterande huvuden som masserar och knådar för att ge en effektiv massage, öka blodcirkulationen och få spänningar att släppa. En riktigt prisvärd massagekudde med allt du kan önska.

 • Batteri: Eldriven, men med avtagbar sladd dock – ej angivet tidsintervall utan ström
 • Funktioner: Shiatsu mot/medurs, Värmefunktion
 • Vikt: 1,28kg
 • Mått: BxHxD: 31x10x18c
 • Övriga egenskaper: Effektiv och djupgående Shiatsumassage, Laddningsbar, Fyra roterande huvuden. Fäste: Resår med kardborre

Fördelar

 • Användare uppskattar massagekuddens smidighet och effektivitet, vilket gör den enkel att använda både hemma och på kontoret.
 • Många nämner att produkten är effektiv för att knåda och lindra smärta i olika delar av kroppen som rygg, nacke, ben och armar.
 • Flera recensioner lyfter fram att massagekudden är värd sitt pris, med förmågan att efterlikna känslan av handmassage och att den kan ändra rotationsriktning för att effektivt hitta och behandla knutar.

Nackdelar

 • Några användare nämner att massagekudden har begränsad styrka och att den inte fungerar lika effektivt när man sitter på den, vilket kan begränsa dess användningsområden.
 • Det har även rapporterats att produkten behöver pausa efter en viss användningstid, vilket kan vara besvärande för användare som önskar längre kontinuerlig användning.

Sammanfattning: Baserat på användarrecensioner från Ellos((Ellos, 2023-12-05)) och Prisjakt((Prisjakt, 2023-12-05)), med ett samlat antal på cirka 10 stycken, framgår att Champion Massagekudde generellt är väl mottagen för dess effektivitet och smidighet. Användare upplever att den lindrar smärta och spänningar på olika ställen i kroppen och är prisvärd.

6

Medisana MC840

billigaste massagekudden i vårt test

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

6

Effektivitet

7

Användarvänlighet

6

Mångsidighet

7.2

Totalpoäng

Motivering: Medisana MC840 är ett mycket prisvärt alternativ, men dess effektivitet och mångsidighet når inte upp till samma nivå som Champion massagekudde.

Det här är ett riktigt bra budgetalternativ för den som vill hålla i stålarna! En bekväm Shiatsumassage och flera användbara funktioner! Pris ca. 500 kr.


Denna massagekudde ger en bekväm Shiatsumassage. Du kan ställa in massagehuvudena i två olika ritningar, framåt eller bakåt. Det finns även värmefunktion, och allt styrs via den smidiga fjärrkontrollen. Den kraftfulla Shiatsumassagen passar perfekt för nacke, skuldror, rygg och ben. Massagekudden är enkel att rengöra, och kudden har en extra tunn och smidig design och kardborre för att fästa vid en stol.

 • Batteri: Litiumjon Batteri
 • Funktioner: Shiatsumassage, Massagehuvuden som kan ställas in i två riktningar, Värmefunktion
 • Vikt: 1,2 kg
 • Mått: 31 x 23 x 11 cm
 • Övriga egenskaper: Smidig fjärrkontroll, Perfekt för i princip hela kroppen, Enkel att rengöra, Extra tunn och smidig design, Karborre för att fästa vid en stol

Fördelar

 • Många användare uppskattar att massagekudden är lätt att använda och kan placeras på olika delar av kroppen för målinriktad massage.
 • Användarna rapporterar att massagekuddens funktioner, såsom olika hastighetsinställningar och värme, bidrar till en effektiv och behaglig upplevelse.
 • Ett flertal recensioner betonar att kudden är av hög kvalitet och hållbar, med robust konstruktion och material som känns behagliga mot huden.
 • Några användare framhåller att massagekuddens smidiga storlek och design gör den praktisk att använda både hemma och på kontoret.

Nackdelar

 • En nackdel som nämns är att värmen från kudden ibland kan vara otillräcklig eller inte märkbar nog för vissa användare.
 • En del användare upplever att massagekudden kan vara för hård eller intensiv för känsliga områden, vilket kan orsaka obehag eller smärta.

Sammanfattning: Sammanlagt har cirka 400 recensioner från Amazon((Amazon, 2023-12-05)) gett en bred bild av användarnas erfarenheter med Medisana MC840. Överlag är användarna nöjda med massagekuddens prestanda och kvalitet, men några påpekar att värmen kan vara otillräcklig och att kudden kan vara för intensiv för vissa. Dessa omdömen ger en helhetsbild av produktens fördelar och nackdelar, vilket är värdefullt för potentiella köpare.

Duellen

Budget

Champion massagekudde vs. Medisana MC840

I budgetklassen jämförs Champion massagekudde och Medisana MC840, båda erbjuder Shiatsu-massage till ett överkomligt pris. Champion massagekudde tar ledningen med sin högre effektivitet och bättre användarvänlighet, vilket ger en mer tillfredsställande massageupplevelse. Medisana MC840 är också en solid produkt men har vissa begränsningar i effektivitet och mångsidighet jämfört med Champion massagekudde.

Köpguide Massagekudde

Det finns ganska många olika massagekuddar, och medan enklare modeller ofta använder sig av vibrationer så kan mer avancerade modeller knåda med hjälp av klot inuti massagekudden som roterar och på så sätt ger en massage som påminner om en riktig. Därtill finns det massagekuddar i olika storlekar, med olika utformning, för olika ändamål och med många olika funktioner. Här går vi igenom det som är viktigast att tänka på.

Funktioner

Ofta finns till exempel olika program, styrkor och hastigheter. Hur många olika som finns varierar dock en hel del, därtill har många massagekuddar värmefunktion. Det finns också trådlösa, batteridrivna, massagekuddar – och en hel del andra funktioner.

Vilka funktioner man behöver är förstås individuellt, och beror på hur man ska använda massagekudden. Ska den främst användas för avslappning så behövs kanske inte så många olika inställningar, det vill säga sådant som styrkor och program. Om man däremot ska behandla smärta eller använda den efter träning kan det vara bra att ha möjlighet att anpassa massagen och styrkan efter behoven just den dagen.

Om man är flera som ska använda massagekudden, eller om man vill kunna använda den för många olika saker, så kan det också vara bra med många olika inställningar. Värmefunktion är ofta användbart, oavsett om man ska behandla smärta, öka blodcirkulationen eller använda den för återhämtning.

Med eller utan sladd, det är den stora frågan. Självklart kan en sladdlös modell vara väldigt praktisk – den kan användas vart som helst och du är inte beroende av ett eluttag. Nackdelen är förstås att den behöver laddas ibland. Har man inget behov av att kunna använda massagekudden vart som helst utan sladd, då spelar det förstås ingen större roll.

Utformning

Både storlek och form kan variera en hel del mellan olika massagekuddar, och en del är även anpassade efter specifika kroppsdelar. Det finns till exempel massagekuddar för nacken, som har en utformning som gör att de passar perfekt just i nacken, men istället inte kan användas på andra ställen.

Här bör man förstås fundera på vad man behöver, och vill ha. En liten och smidig massagekudde som passar för alla områden? En större modell som täcker ett större område? Eller kanske en som är anpassad för till exempel nacken, eller fötterna.

Prisklass

Det finns enklare massagekuddar som bara kostar någon hundralapp eller två, dessa vibrerar dock oftast och ger inte samma effektiva och välgörande massage som en mer avancerad modell. En modell som knådar kostar ofta från 300-400 kronor, och uppåt.

Generellt kan man säga att man får vad man betalar för. Billigare modeller kan vara väldigt effektiva, men sällan fullt lika effektiva som dyrare modeller. De dyrare modellerna har ofta flera funktioner också, och kan vara batteridrivna.

Här gäller det alltså att fundera över vad man behöver. Har man möjlighet så kan det dock vara en bra idé att välja en lite bättre modell även om en enklare räcker, för att kunna få ut så mycket som möjligt av massagekudden, och ifall att det någon gång skulle behövas.

Avslutande ord inför ditt köp av massagekudde

Massage kan användas av flera anledningar, och ger ofta fler fördelar än vad man räknat med. Om man till exempel använder massage för värk så kanske det även hjälper till med avkoppling och stressreducering, och säkerligen mer än så. Massage har nämligen väldigt många hälsofördelar – det reducerar stress, minskar smärta, ökar blodcirkulation, kan minska ångest och depression, hjälper till med återhämtning och mycket annat.

En bra massagekudde kan ge precis samma hälsofördelar som en massage som utförs av händer. Skillnaden är förstås att den fysiska kontakten inte är densamma, men istället har massagekuddar andra fördelar – du kan till exempel själv välja intensitet, och du kan få massage med eller utan värme om den funktionen finns på kudden.

Med en massagekudde kan man dessutom få massage när och vart man vill, och det blir ofta betydligt mer ekonomiskt än att gå regelbundet till en massör. Även om man köper en lite dyrare modell så har man börjat spara in pengar redan efter ett par användningar. Att dessutom ha möjlighet att få massage regelbundet är en väldigt stor fördel, speciellt om man behandlar smärta eller använder massage för återhämtning eller liknande.

Frågor och svar om massagekudde

Generellt är massagekuddar bra, men det finns många olika modeller och självklart är de olika bra. Att använda massagekudde har dock många fördelar för hälsan och välmåendet.

Det är individuellt och beror på varför du använder den. För avslappning kan en lätt massage vara okej varje dag, åtminstone en liten stund. Behövs mer djupgående massage eller en längre massage, för att behandla smärta till exempel, bör det inte vara oftare än 3-4 gånger per vecka. För en del räcker det med en gång per vecka, andra behöver två behandlingar i veckan och så vidare. Man får helt enkelt prova sig fram för att veta vad som är lagom.

Det finns en massa fördelar med att använda massagekudde, precis som med vanlig massage. Det kan till exempel lindra smärta och snabba på återhämtningen. Det förbättrar även blodcirkulationen, vilket i sin tur har många fördelar.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser