Bäst i test: Hemförsäkring – Hem ljuva hem!

Innehållsansvarig

När SnyltarJanne från lägenheten bredvid kommer för att sno din soffa eller när ditt kylskåp plötsligt bestämmer sig för att bli en isdansare på ditt köksgolv – då, mina vänner, inser man värdet av en hemförsäkring! Och nej, det ÄR inte roligt att lägga till ytterligare en månadsutgift till våra redan så tunna plånböcker – men vi MÅSTE! Okej. Så, vilken är då den bästa hemförsäkringen? Det vet vi! Det har nämligen blivit dags att kora årets bästa hemförsäkring – häng med!

Våra försäkrade experter har landat i fyra av årets bästa hemförsäkringar i olika prisklasser och för olika behov. Och du, glöm inte bort att det alltid är viktigt att noga läsa igenom ditt försäkringsavtal och ställa frågor till ditt försäkringsbolag för att förstå exakt vilket skydd du har och om det finns några uteslutningar eller särskilda villkor.

Bästa Hemförsäkring 2023

Så vilken är den bästa hemförsäkringen? Det är Hedvigtack vare sin framåtblickande digitala plattform, miljövänliga initiativ, omfattande täckning och utmärkta kundrecensioner. Medan andra försäkringsbolag också erbjuder solida alternativ, står Hedvig ut med sitt moderna tillvägagångssätt och kundfokuserade tjänster. Nedan presenterar vi alla hemförsäkringar!

Hedvig Hemförsäkring – Bästa försäkringen 2023!

Bäst i test hemförsäkring

Hedvig hemförsäkring är verkligen ett steg framåt inom försäkringsbranschen! Att göra en skadeanmälan har aldrig varit smidigare – borta är de dagarna av långa telefonköer. Allting du behöver veta och göra finns nämligen i Hedvigs app. Här kan du både göra en skadeanmälan och chatta med kundtjänsten (som enligt användare svarar blixtsnabbt). I Hedvigs hemförsäkring ingår bland annat drulleförsäkring i alla försäkringar, och det finns inte heller någon bindningstid vilket är relativt ovanligt i försäkringsvärlden. En extra bonus är att eventuell överbliven premie vid årets slut går till miljövänliga ändamål via Milkywire. De har riktigt bra betyg på Trustpilot där lovorden flödar. Hedvig är ett pålitligt och prisvärt företag med ett modernt tillvägagångsätt!

Förbättringsmöjlighet: Enbart digital hantering via app kan enligt användare ställa till problem, särskilt när man behöver anmäla en skada på själva enheten där appen finns.

Specifikationer: 

 • Lösöre bostadsrätt: 1.000.000 SEK
 • Grundjälvrisk: 1.500 kr
 • Reseskydd: 45 dagar
 • Drulle: Ingår
 • Bindingstid: Ingen bindningstid
 • Betyg hos Trustpilot: 4.4 (av 2 371 omdömen) – bäst!

Hemfaktas betyg:

 1. Användaromdömen: 10/10
 2. Flexibilitet: 10/10
 3. Täckning: 9/10
 4. Pris: 8/10
 5. Tillägg: 9/10

Totalt: 9.2

Motivering: Med sin digitala hantering, inga bindningstider och en överbliven premie som går till miljövänliga ändamål är Hedvig en försäkring för framtiden.

LÄS MER OM OCH TECKNA HEDVIG HEMFÖRSÄKRING HÄR: 

 

Ica försäkring – Extra bra försäkring för studenter samt Icakunder!

Bäst i test hemförsäkring

Ja, ICAs hemförsäkringar ger verkligen det där lilla extra. Förutom att de erbjuder ett brett utbud av försäkringar – från hyresrätt till fritidshus – får du också drulleförsäkring och ett bra reseskydd på köpet. Om oturen dessutom är framme och din kyl eller frys går sönder, får du upp till 5 000 kronor i presentkort på ICA. De lojala ica-kunderna får även bonuspoäng på hela försäkringskostnaden och potentiellt upp till 500 kronor i extra bonus varje januari.

Ica har en riktigt bra hemförsäkring där du som student kan få en försäkring för endast 84 kr i månaden. Omdömen från Icas användare är i stor del positiva, där man menar att det är en enkel och pålitlig försäkring till ett relativt bra pris! På Trustpilot har de 4.0 i betyg vilket inte är lika bra som Hedvig, men inte heller särskilt långt ifrån!

Förbättringsmöjligheter: Saknar flexibiliteten att välja bort drulleförsäkringen, vilket kan göra försäkringen något dyrare jämfört med konkurrenter.

Specifikationer:

 • Lösöre: Upp till 1 000 000 SEK
 • Grundsjälvrisk: 1.500 kr.
 • Reseskydd: 60 dagar
 • Drulle: Ingår alltid
 • Bindingstid: Ja, bunden på 1 år i taget
 • Studentförsäkring från 84 kr/mån
 • Betyg hos Trustpilot: 4.0 (av 1 714 omdömen)

Hemfaktas betyg:

 1. Användaromdömen: 8/10
 2. Flexibilitet: 7/10
 3. Täckning: 8/10
 4. Pris: 8/10
 5. Tillägg: 9/10

Totalt: 8.0

Motivering: Med extraförmåner som presentkort och bonuspoäng på ICA, är ICA:s försäkring särskilt förmånlig för dess lojala kunder samt studenter.

LÄS MER OM OCH TECKNA ICA HEMFÖRSÄKRING HÄR: 

Ica försäkring

 

Gofido Hemförsäkring

Bästa hemförsäkringen

Traditionen bryts med Gofido! De skriver om regelboken för försäkringsbolag genom att erbjuda aktiva, skräddarsydda lösningar för dagens levnadssätt. Hos Gofido får du inte bara en generisk hemförsäkring, utan en som är anpassad efter dina egna unika behov. Det spelar ingen roll om det gäller hyresrätt, bostadsrätt eller villa, med Gofido vet du att du får en prisvärd försäkring utan att tumma på kvaliteten. Tack vare smarta digitala lösningar lyckas de leverera till överkomliga priser. Det bästa? Du bestämmer själv vad din försäkring ska täcka, men kan ändå vara lugn med ett robust grundskydd.

De klagomål som inkommit handlar exempelvis om att de saknar betalningsmöjligheter alternativt att man helt enkelt inte kan ge ett rättvist omdöme eftersom man inte haft försäkringen tillräckligt länge.

Specifikationer:

 • Lösöre: Valbart
 • Grundsjälvrisk: 1.500 kr.
 • Reseskydd: 30 dagar
 • Drulle: Valbart tillägg
 • Bindingstid: Nej
 • Betyg hos Trustpilot: 4.4 (av 128 omdömen)

Hemfaktas betyg:

 1. Användaromdömen: 7/10
 2. Flexibilitet: 10/10
 3. Täckning: 8/10
 4. Pris: 8/10
 5. Tillägg: 7/10

Totalt: 8.0

Motivering: Gofidos flexibilitet och anpassningsbarhet gör den till ett bra val för dem som vill ha en skräddarsydd lösning.

LÄS MER OM OCH TECKNA GOFIDO HEMFÖRSÄKRING HÄR: 

Gofido

 

Evoli Hemförsäkring

Bäst i test hemförsäkring

Evoli är ännu ett försäkringsbolag med en helt digital lösning! Här hittar vi en helhetslösning som inte bara skyddar ditt hem från klassiska skador som brand och inbrott, utan även mindre vanliga händelser som skador från vilda djur och el-skador. Att kunna administrera och teckna försäkringen direkt online samt ha tillgång till 24/7-support känns dessutom tryggt i en digital tidsålder. Även om Evoli är ett relativt nytt namn på marknaden, skapar deras omfattande skydd och smidiga användarvänlighet redan en stark närvaro i branschen.

Förbättringsmöjligheter: Vissa användare tycker att självrisken är för hög samt att kundservicen kan förbättras.

Specifikationer: 

 • Lösöre: Upp till 1 000 000 SEK
 • Grundsjälvrisk: 1800/3000 SEK
 • Reseskydd: 45 dagar
 • Drulle: Valbart tillägg
 • Bindingstid: Nej
 • Betyg hos Trustpilot: 3.5 (av 43 omdömen)

Hemfaktas betyg:

 1. Användaromdömen: 6/10
 2. Flexibilitet: 9/10
 3. Täckning: 8/10
 4. Pris: 7/10
 5. Tillägg: 7/10

Totalt: 7.4

Motivering: En bra digital lösning och bra täckning samt en spännande nyhet i försäkringsbranschen.

LÄS MER OM OCH TECKNA EVOLI HEMFÖRSÄKRING HÄR: 

Vad bör ingå i en hemförsäkring?

En hemförsäkring är avsedd att ge ekonomiskt skydd för en individs personliga egendom och ansvar. Exakt vad som ingår i en hemförsäkring kan variera beroende på försäkringsbolaget och det specifika avtalet. Men generellt bör följande komponenter ingå i en standard hemförsäkring:

 1. Egendomsskydd: Täcker skador på eller förlust av en individs personliga tillhörigheter till följd av stöld, brand, vattenläckor eller andra oförutsedda händelser.
 2. Bostadsskydd: Täcker skador på själva bostaden, exempelvis huset eller lägenheten, till följd av händelser som brand, storm eller inbrott.
 3. Ansvarsskydd: Skyddar försäkringstagaren ekonomiskt om denne skulle bli lagligt ansvarig för person- eller sakskador orsakade på andra personer eller deras egendom. Detta kan inkludera situationer där någon skadar sig inom bostaden eller om en familjemedlem orsakar skada utanför bostaden.
 4. Rättsskydd: Erbjuder ekonomiskt stöd om försäkringstagaren skulle behöva juridiskt bistånd i samband med en tvist.
 5. Reseskydd: Täcker skador eller förlust av egendom när försäkringstagaren är på resande fot, samt eventuella olycksfall eller sjukdomar under resan.
 6. Överfallsskydd: Ger ersättning om försäkringstagaren blir utsatt för ett överfall.
 7. Naturskadeförsäkring: Skyddar mot skador orsakade av större naturkatastrofer, som jordskalv, översvämningar, eller liknande.
 8. Merutgiftstäckning: Täcker tillfälliga extra kostnader som kan uppstå om en skada gör att bostaden blir obeboelig, t.ex. kostnad för tillfälligt boende.
 9. Kristerapi: Vissa försäkringar erbjuder stöd i form av terapi om försäkringstagaren genomgår en kris till följd av en skadehändelse.

Tänk på detta när du ska teckna hemförsäkring

När du ska teckna en hemförsäkring finns det några punkter att ha i åtanke. Här kommer några tips för en lyckad hemförsäkring:

 1. Vad ingår? – Se till att du vet vad försäkringen täcker. Tänk på allt från stulna smycken till en översvämmad källare.
 2. Prislappen: Är det värt det? Billigt kan vara bra, men se till att du verkligen får det skydd du behöver.
 3. Folkpratet: Vad säger andra om försäkringsbolaget? Lita inte bara på reklamen.
 4. Extrakostnader?: Har du en dyr kamera eller konst? Kolla om du behöver extra skydd för speciella saker.
 5. Resväskan: Tänker du resa mycket? Se till att försäkringen också funkar när du är på andra sidan jordklotet.
 6. Det finstilta: Ja, det kan vara lite tråkigt, men bläddra igenom villkoren. Ingen vill ha överraskningar senare.

Vanliga frågor och svar om hemförsäkringar

Vilken är den bästa hemförsäkringen?

Hedvig Hemförsäkring är det bästa valet för 2023 tack vare sin framåtblickande digitala plattform, miljövänliga initiativ, omfattande täckning och utmärkta kundrecensioner. Medan andra försäkringsbolag också erbjuder solida alternativ, står Hedvig ut med sitt moderna tillvägagångssätt och kundfokuserade tjänster.

Hur mycket kostar en hemförsäkring?

Kostnaden för en hemförsäkring varierar beroende på flera faktorer, som var du bor, storleken på din bostad och vilket skydd du väljer. I Sverige kan priset vara allt från någon hundralapp till flera tusen kronor per år. För en exakt summa är det bäst att kontakta olika försäkringsbolag och be om offert.

Varför behöver man hemförsäkring?

Man behöver hemförsäkring för att skydda sig mot oväntade ekonomiska förluster vid skador eller stölder i hemmet samt för personligt skydd vid olyckor eller skadeståndsansvar.

 

Lämna en kommentar