hero
 1. Hem
 2. >
 3. Bäst i test: Hemförsäkring – Hem ljuva hem!

Bäst i test: Hemförsäkring – Hem ljuva hem!

När SnyltarJanne från lägenheten bredvid kommer för att sno din soffa eller när ditt kylskåp plötsligt bestämmer sig för att bli en isdansare på ditt köksgolv – då, mina vänner, inser man värdet av en hemförsäkring! Och nej, det ÄR inte roligt att lägga till ytterligare en månadsutgift till våra redan så tunna plånböcker – men vi MÅSTE! Okej. Så, vilken är då den bästa hemförsäkringen? Det vet vi! Det har nämligen blivit dags att kora årets bästa hemförsäkring – häng med!

Våra försäkrade experter har landat i fyra av årets bästa hemförsäkringar i olika prisklasser och för olika behov. Och du, glöm inte bort att det alltid är viktigt att noga läsa igenom ditt försäkringsavtal och ställa frågor till ditt försäkringsbolag för att förstå exakt vilket skydd du har och om det finns några uteslutningar eller särskilda villkor.

Så vilken är den bästa hemförsäkringen? Det är Hedvig – tack vare sin framåtblickande digitala plattform, miljövänliga initiativ, omfattande täckning och utmärkta kundrecensioner. Medan andra försäkringsbolag också erbjuder solida alternativ, står Hedvig ut med sitt moderna tillvägagångssätt och kundfokuserade tjänster. Nedan presenterar vi alla hemförsäkringar!

Hedvig Hemförsäkring – Bästa försäkringen 2024!

 

hedvig-forsakring–1024×512

Hedvig hemförsäkring är verkligen ett steg framåt inom försäkringsbranschen! Att göra en skadeanmälan har aldrig varit smidigare - borta är de dagarna av långa telefonköer. Allting du behöver veta och göra finns nämligen i Hedvigs app. Här kan du både göra en skadeanmälan och chatta med kundtjänsten (som enligt användare svarar blixtsnabbt). I Hedvigs hemförsäkring ingår bland annat drulleförsäkring i alla försäkringar, och det finns inte heller någon bindningstid vilket är relativt ovanligt i försäkringsvärlden. En extra bonus är att eventuell överbliven premie vid årets slut går till miljövänliga ändamål via Milkywire. De har riktigt bra betyg på Trustpilot där lovorden flödar. Hedvig är ett pålitligt och prisvärt företag med ett modernt tillvägagångsätt! Förbättringsmöjlighet: Enbart digital hantering via app kan enligt användare ställa till problem, särskilt när man behöver anmäla en skada på själva enheten där appen finns.

Specifikationer: 

 • Lösöre bostadsrätt: 1.000.000 SEK
 • Grundjälvrisk: 1.500 kr
 • Reseskydd: 45 dagar
 • Drulle: Ingår
 • Bindingstid: Ingen bindningstid
 • Betyg hos Trustpilot: 4.4 (av 2 371 omdömen) - bäst!

Hemfaktas betyg:

 1. Användaromdömen: 10/10
 2. Flexibilitet: 10/10
 3. Täckning: 9/10
 4. Pris: 8/10
 5. Tillägg: 9/10

Totalt: 9.2

Motivering: Med sin digitala hantering, inga bindningstider och en överbliven premie som går till miljövänliga ändamål är Hedvig en försäkring för framtiden.

LÄS MER OM OCH TECKNA HEDVIG HEMFÖRSÄKRING HÄR: 

Ica försäkring

 

ica-forsakring–1024×512

Ja, ICAs hemförsäkringar ger verkligen det där lilla extra. Förutom att de erbjuder ett brett utbud av försäkringar - från hyresrätt till fritidshus - får du också drulleförsäkring och ett bra reseskydd på köpet. Om oturen dessutom är framme och din kyl eller frys går sönder, får du upp till 5 000 kronor i presentkort på ICA. De lojala ica-kunderna får även bonuspoäng på hela försäkringskostnaden och potentiellt upp till 500 kronor i extra bonus varje januari. Ica har en riktigt bra hemförsäkring där du som student kan få en försäkring för endast 84 kr i månaden. Omdömen från Icas användare är i stor del positiva, där man menar att det är en enkel och pålitlig försäkring till ett relativt bra pris! På Trustpilot har de 4.0 i betyg vilket inte är lika bra som Hedvig, men inte heller särskilt långt ifrån! Förbättringsmöjligheter: Saknar flexibiliteten att välja bort drulleförsäkringen, vilket kan göra försäkringen något dyrare jämfört med konkurrenter.

Specifikationer:

 • Lösöre: Upp till 1 000 000 SEK
 • Grundsjälvrisk: 1.500 kr.
 • Reseskydd: 60 dagar
 • Drulle: Ingår alltid
 • Bindingstid: Ja, bunden på 1 år i taget
 • Studentförsäkring från 84 kr/mån
 • Betyg hos Trustpilot: 4.0 (av 1 714 omdömen)

Hemfaktas betyg:

 • Användaromdömen: 8/10
 • Flexibilitet: 7/10
 • Täckning: 8/10
 • Pris: 8/10
 • Tillägg: 9/10

Totalt: 8.0

Motivering: Med extraförmåner som presentkort och bonuspoäng på ICA, är ICA:s försäkring särskilt förmånlig för dess lojala kunder samt studenter.

LÄS MER OM OCH TECKNA ICA HEMFÖRSÄKRING HÄR: 

Gofido Hemförsäkring

 

Gofido_logo-2-1024×654

Traditionen bryts med Gofido! De skriver om regelboken för försäkringsbolag genom att erbjuda aktiva, skräddarsydda lösningar för dagens levnadssätt. Hos Gofido får du inte bara en generisk hemförsäkring, utan en som är anpassad efter dina egna unika behov. Det spelar ingen roll om det gäller hyresrätt, bostadsrätt eller villa, med Gofido vet du att du får en prisvärd försäkring utan att tumma på kvaliteten. Tack vare smarta digitala lösningar lyckas de leverera till överkomliga priser. Det bästa? Du bestämmer själv vad din försäkring ska täcka, men kan ändå vara lugn med ett robust grundskydd. De klagomål som inkommit handlar exempelvis om att de saknar betalningsmöjligheter alternativt att man helt enkelt inte kan ge ett rättvist omdöme eftersom man inte haft försäkringen tillräckligt länge.

Specifikationer:

 • Lösöre: Valbart
 • Grundsjälvrisk: 1.500 kr.
 • Reseskydd: 30 dagar
 • Drulle: Valbart tillägg
 • Bindingstid: Nej
 • Betyg hos Trustpilot: 4.4 (av 128 omdömen)

Hemfaktas betyg:

 • Användaromdömen: 7/10
 • Flexibilitet: 10/10
 • Täckning: 8/10
 • Pris: 8/10
 • Tillägg: 7/10

Totalt: 8.0

Motivering: Gofidos flexibilitet och anpassningsbarhet gör den till ett bra val för dem som vill ha en skräddarsydd lösning.

LÄS MER OM OCH TECKNA GOFIDO HEMFÖRSÄKRING HÄR: 

Evoli Hemförsäkring

 

Evoli

Evoli är ännu ett försäkringsbolag med en helt digital lösning! Här hittar vi en helhetslösning som inte bara skyddar ditt hem från klassiska skador som brand och inbrott, utan även mindre vanliga händelser som skador från vilda djur och el-skador. Att kunna administrera och teckna försäkringen direkt online samt ha tillgång till 24/7-support känns dessutom tryggt i en digital tidsålder. Även om Evoli är ett relativt nytt namn på marknaden, skapar deras omfattande skydd och smidiga användarvänlighet redan en stark närvaro i branschen. Förbättringsmöjligheter: Vissa användare tycker att självrisken är för hög samt att kundservicen kan förbättras.

Specifikationer: 

 • Lösöre: Upp till 1 000 000 SEK
 • Grundsjälvrisk: 1800/3000 SEK
 • Reseskydd: 45 dagar
 • Drulle: Valbart tillägg
 • Bindingstid: Nej
 • Betyg hos Trustpilot: 3.5 (av 43 omdömen)

Hemfaktas betyg:

 • Användaromdömen: 6/10
 • Flexibilitet: 9/10
 • Täckning: 8/10
 • Pris: 7/10
 • Tillägg: 7/10

Totalt: 7.4

Motivering: En bra digital lösning och bra täckning samt en spännande nyhet i försäkringsbranschen.

LÄS MER OM OCH TECKNA EVOLI HEMFÖRSÄKRING HÄR: 

Vad bör ingå i en hemförsäkring?

En hemförsäkring är avsedd att ge ekonomiskt skydd för en individs personliga egendom och ansvar. Exakt vad som ingår i en hemförsäkring kan variera beroende på försäkringsbolaget och det specifika avtalet. Men generellt bör följande komponenter ingå i en standard hemförsäkring:

 1. Egendomsskydd: Täcker skador på eller förlust av en individs personliga tillhörigheter till följd av stöld, brand, vattenläckor eller andra oförutsedda händelser.
 2. Bostadsskydd: Täcker skador på själva bostaden, exempelvis huset eller lägenheten, till följd av händelser som brand, storm eller inbrott.
 3. Ansvarsskydd: Skyddar försäkringstagaren ekonomiskt om denne skulle bli lagligt ansvarig för person- eller sakskador orsakade på andra personer eller deras egendom. Detta kan inkludera situationer där någon skadar sig inom bostaden eller om en familjemedlem orsakar skada utanför bostaden.
 4. Rättsskydd: Erbjuder ekonomiskt stöd om försäkringstagaren skulle behöva juridiskt bistånd i samband med en tvist.
 5. Reseskydd: Täcker skador eller förlust av egendom när försäkringstagaren är på resande fot, samt eventuella olycksfall eller sjukdomar under resan.
 6. Överfallsskydd: Ger ersättning om försäkringstagaren blir utsatt för ett överfall.
 7. Naturskadeförsäkring: Skyddar mot skador orsakade av större naturkatastrofer, som jordskalv, översvämningar, eller liknande.
 8. Merutgiftstäckning: Täcker tillfälliga extra kostnader som kan uppstå om en skada gör att bostaden blir obeboelig, t.ex. kostnad för tillfälligt boende.
 9. Kristerapi: Vissa försäkringar erbjuder stöd i form av terapi om försäkringstagaren genomgår en kris till följd av en skadehändelse.

Tänk på detta när du ska teckna hemförsäkring

När du ska teckna en hemförsäkring finns det några punkter att ha i åtanke. Här kommer några tips för en lyckad hemförsäkring:

 1. Vad ingår? - Se till att du vet vad försäkringen täcker. Tänk på allt från stulna smycken till en översvämmad källare.
 2. Prislappen: Är det värt det? Billigt kan vara bra, men se till att du verkligen får det skydd du behöver.
 3. Folkpratet: Vad säger andra om försäkringsbolaget? Lita inte bara på reklamen.
 4. Extrakostnader?: Har du en dyr kamera eller konst? Kolla om du behöver extra skydd för speciella saker.
 5. Resväskan: Tänker du resa mycket? Se till att försäkringen också funkar när du är på andra sidan jordklotet.
 6. Det finstilta: Ja, det kan vara lite tråkigt, men bläddra igenom villkoren. Ingen vill ha överraskningar senare.

Vanliga frågor och svar om hemförsäkringar

Vilken är den bästa hemförsäkringen?

Hedvig Hemförsäkring är det bästa valet för 2023 tack vare sin framåtblickande digitala plattform, miljövänliga initiativ, omfattande täckning och utmärkta kundrecensioner. Medan andra försäkringsbolag också erbjuder solida alternativ, står Hedvig ut med sitt moderna tillvägagångssätt och kundfokuserade tjänster.

Hur mycket kostar en hemförsäkring?

Kostnaden för en hemförsäkring varierar beroende på flera faktorer, som var du bor, storleken på din bostad och vilket skydd du väljer. I Sverige kan priset vara allt från någon hundralapp till flera tusen kronor per år. För en exakt summa är det bäst att kontakta olika försäkringsbolag och be om offert.

Varför behöver man hemförsäkring?

Man behöver hemförsäkring för att skydda sig mot oväntade ekonomiska förluster vid skador eller stölder i hemmet samt för personligt skydd vid olyckor eller skadeståndsansvar.

Senaste testerna

 

Det bästa blancolånet 2024 – En jämförelse av långivare 

Det bästa blancolånet är rimligt och säkert. Vi har sett närmre på aktuella erbjudanden från kreditgivare för att kora bästa blancolån just nu. Läs även vår guide för att ta lån som du har råd med och för att ta reda på de krav du kan ställa på ditt bla...

Så lyckas du med takbelysningen! 10 Taklampor som gör hemmet 2024

Välj belysning i taket som skapar den stämning du är ute efter. Här finner du takbelysning bäst i test samt all information som du behöver för att välja belysningen som kommer att passa allra bäst i ditt hem. Vi har testat och jämfört för att göra livet...

Bäst i Test: Matkasse – Här är årets mest prisvärda och smakrika matkassar!

Vi har testat matkassar från ledande matkassetjänster för att hjälpa dig att hitta den som passar dina behov allra bäst. Välj en matkasse bäst i test med rätt typ av ingredienser och läs vår guide för att komma fram till vad du är ute efter för vardag o...

Bäst i test: Bilförsäkring – Vi jämför så att du slipper!

Kör tryggt och säkert med bästa bilförsäkringen som du kan lita på när olyckan är framme. Vi har testat och jämfört för att få fram de bästa försäkringarna för din bil. Läs vår guide och välj försäkringen som kommer att passa dig och din bil som handske...

Bäst i test: Elavtal – Det bästa & billigaste elavtalet 2024!

Det finns prisvärd energi! Vi har undersökt elbolagens erbjudanden för att få fram bästa elavtal för lägenheter och hus. Vi har också beaktat olika typer av behov som möjligheten att sälja överskottsel och att få en specifik typ av energi för att hjälpa...

Hitta privatlån – De billigaste privatlånen med låg ränta!

Ta ett lån som är till din fördel. Vi har jämfört villkor för att komma fram till bästa privatlån du kan få just nu. Du kan också dra nytta av vår guide med tips och råd omkring hur du bör tänka då du ska välja ett lån utan säkerhet.

Mikroplaster

Vad vet du om mikroplaster? De finns i ditt hem och kanske också i din kropp! Här finner du säkra produkter som är utan mikroplaster och som därmed inte kommer vara skadliga för dig och miljön. Läs mer och sätt dig in i dessa miljöbovar och var de finns.

Test av massagepistolen Flowlife Flowgun som blev bäst i test i mellanklassen

Ska du göra som så många andra och satsa på en Flowgun från Flowlife? Denna modell har utsetts som bästa valet i så många massagepistol test men läs vår ingående recension innan du köper för att säkra dig om att modellen passar dig och dina specifika be...

Test av massagepistolen Flowlife Flowgun Go – vår utmanare i mellanklassen

Ska du satsa på klassikern Flowlife GO som är en mycket populär massagepistol? Läs vår recension och se närmre på denna massagepistols egenskaper. Chansen är god att du som så många andra blir mycket nöjd men det gäller att du förstår precis vad denna m...

Massagepistolens nackdelar – tänk på detta!

Finns det något dåligt med massagepistoler? Även solen har sina fläckar så det är klart att du bör vara medveten om att det finns saker som kan vara mindre bra med den här typen av massageredskap. Läs och se till att använder din massagepicka på rätt sätt!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser