Luta dig mot en kudde som knådar, vibrerar och värmer. Här finner du massagekudde bäst i test så att du kan välja modellen som kommer att göra jobbet. Läs också vår guide med tips och råd så att du väljer den bästa massagekudden i enlighet med dina behov och förväntningar.
Lyx
8.6
Mellan
9.2
Budget
8
Du är stel i nacken och öm i ländryggen, massagebänken står nere i garaget och det vore väl ett meck att få upp den. Sen ska du ju hitta någon som kan massera också! Men du! Det tycker jag du hoppar upp och fetstruntar i, och så tar du och kollar in det här bäst i testet på massagekudde istället. Ja men visst, en massagekudde med värme löser hela biffen åt dig! Här ska inga nackar lida, strunt i trista övningar för nackspärr, skaffa en dig en ljuvlig massagekudde istället. Det är nämligen en riktig toppengrej som passar precis alla. Den kan användas för avkoppling, för återhämtning, för smärtlindring och för att förbättra blodcirkulationen. Perfekt efter träning, efter jobb och när musklerna är stela eller ömma! Kort sagt kan den användas i princip när som helst, av vem som helst och typ var som helst. Men vilken massagekudde är bäst i test? Let get to it!
Vi på Hemfakta har utsett Muscle Pillow till årets bästa Massagekudde! Dess förmåga att erbjuda en anpassningsbar och djupgående massageupplevelse för olika delar av kroppen, kombinerat med dess innovativa funktioner som infraröd värme och lång batteritid, gör den till en överlägsen produkt jämfört med andra deltagare i testet. Och dessutom är den grymt prisvärd!
Våra experter har landat i sex prima Massagekuddar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du förresten! Vi har fler massageapparater, kolla in vårt bäst i test massagepistol!
Det finns ganska många olika massagekuddar, och medan enklare modeller ofta använder sig av vibrationer så kan mer avancerade modeller knåda med hjälp av klot inuti massagekudden som roterar och på så sätt ger en massage som påminner om en riktig. Därtill finns det massagekuddar i olika storlekar, med olika utformning, för olika ändamål och med många olika funktioner. Här går vi igenom det som är viktigast att tänka på.
Ofta finns till exempel olika program, styrkor och hastigheter. Hur många olika som finns varierar dock en hel del, därtill har många massagekuddar värmefunktion. Det finns också trådlösa, batteridrivna, massagekuddar – och en hel del andra funktioner.
Vilka funktioner man behöver är förstås individuellt, och beror på hur man ska använda massagekudden. Ska den främst användas för avslappning så behövs kanske inte så många olika inställningar, det vill säga sådant som styrkor och program. Om man däremot ska behandla smärta eller använda den efter träning kan det vara bra att ha möjlighet att anpassa massagen och styrkan efter behoven just den dagen.
Om man är flera som ska använda massagekudden, eller om man vill kunna använda den för många olika saker, så kan det också vara bra med många olika inställningar. Värmefunktion är ofta användbart, oavsett om man ska behandla smärta, öka blodcirkulationen eller använda den för återhämtning.
Med eller utan sladd, det är den stora frågan. Självklart kan en sladdlös modell vara väldigt praktisk – den kan användas vart som helst och du är inte beroende av ett eluttag. Nackdelen är förstås att den behöver laddas ibland. Har man inget behov av att kunna använda massagekudden vart som helst utan sladd, då spelar det förstås ingen större roll.
Både storlek och form kan variera en hel del mellan olika massagekuddar, och en del är även anpassade efter specifika kroppsdelar. Det finns till exempel massagekuddar för nacken, som har en utformning som gör att de passar perfekt just i nacken, men istället inte kan användas på andra ställen.
Här bör man förstås fundera på vad man behöver, och vill ha. En liten och smidig massagekudde som passar för alla områden? En större modell som täcker ett större område? Eller kanske en som är anpassad för till exempel nacken, eller fötterna.
Det finns enklare massagekuddar som bara kostar någon hundralapp eller två, dessa vibrerar dock oftast och ger inte samma effektiva och välgörande massage som en mer avancerad modell. En modell som knådar kostar ofta från 300-400 kronor, och uppåt.
Generellt kan man säga att man får vad man betalar för. Billigare modeller kan vara väldigt effektiva, men sällan fullt lika effektiva som dyrare modeller. De dyrare modellerna har ofta flera funktioner också, och kan vara batteridrivna.
Här gäller det alltså att fundera över vad man behöver. Har man möjlighet så kan det dock vara en bra idé att välja en lite bättre modell även om en enklare räcker, för att kunna få ut så mycket som möjligt av massagekudden, och ifall att det någon gång skulle behövas.
Massage kan användas av flera anledningar, och ger ofta fler fördelar än vad man räknat med. Om man till exempel använder massage för värk så kanske det även hjälper till med avkoppling och stressreducering, och säkerligen mer än så. Massage har nämligen väldigt många hälsofördelar – det reducerar stress, minskar smärta, ökar blodcirkulation, kan minska ångest och depression, hjälper till med återhämtning och mycket annat.
En bra massagekudde kan ge precis samma hälsofördelar som en massage som utförs av händer. Skillnaden är förstås att den fysiska kontakten inte är densamma, men istället har massagekuddar andra fördelar – du kan till exempel själv välja intensitet, och du kan få massage med eller utan värme om den funktionen finns på kudden.
Med en massagekudde kan man dessutom få massage när och vart man vill, och det blir ofta betydligt mer ekonomiskt än att gå regelbundet till en massör. Även om man köper en lite dyrare modell så har man börjat spara in pengar redan efter ett par användningar. Att dessutom ha möjlighet att få massage regelbundet är en väldigt stor fördel, speciellt om man behandlar smärta eller använder massage för återhämtning eller liknande.
Generellt är massagekuddar bra, men det finns många olika modeller och självklart är de olika bra. Att använda massagekudde har dock många fördelar för hälsan och välmåendet.
Det är individuellt och beror på varför du använder den. För avslappning kan en lätt massage vara okej varje dag, åtminstone en liten stund. Behövs mer djupgående massage eller en längre massage, för att behandla smärta till exempel, bör det inte vara oftare än 3-4 gånger per vecka. För en del räcker det med en gång per vecka, andra behöver två behandlingar i veckan och så vidare. Man får helt enkelt prova sig fram för att veta vad som är lagom.
Det finns en massa fördelar med att använda massagekudde, precis som med vanlig massage. Det kan till exempel lindra smärta och snabba på återhämtningen. Det förbättrar även blodcirkulationen, vilket i sin tur har många fördelar.
Knappa in din adress så skickar vi dig de senaste uppdateringarna ⚡