Stoppa pressarna, här finns blöjhink bäst i test! Vårt test visade att det är flera som är högst relevanta för dig som behöver en luktfri och smidig hink för blöjor. Se närmre på vårt omdöme och välj den bästa blöjhinken som lever upp till dina krav.
Lyx
9
Mellan
8
Budget
8.2
Tänk att minstingens blöjor kunde leverera en så genomsyrande luktbomb. Det kunde man ju inte tro innan den där urgulliga lilla bebisen kom till världen! Ja och bara för att du älskar ditt barn mer än allt annat behöver inte det betyda att du måste älska allt som kommer FRÅN ditt barn. Framförallt kan det vara trevligt av hygienskäl, både för dig och eventuella gäster (!) att bajsblöjorna hålls på skonsamt avstånd och att den fräna doften isoleras tämligen snabbt. Det är där blöjhinken kommer in i bilden! Blöjhinkar är nämligen så fiffiga att dom stänger ute allt vad bajslukt heter. Vissa föredrar att jobba enklare, kanske börja med att köpa blöjpåsar som slängs i den vanliga soptunnan, men dom flesta landar till slut i att det där med blöjhink är rätt så praktiskt.
Vi på Hemfakta (Bästitestprodukter.se) har utsett Ubbi Blöjhink till den överlägsna vinnaren i detta bäst i test för blöjhinkar! Den kombinerar estetisk design med praktisk funktionalitet och är grymt enkel att använda utan några specialpåsar( du använder helt vanliga soppåsar)! Detta kombinerat med en robust stålkonstruktion och effektiv luktminimering, gör den till ett utmärkt val för miljömedvetna konsumenter.
Så till standardfrågan: Vilken blöjhink ska man välja? Vilken isolerar avföringen bättre än alla andra? Vilken platsar i just ditt badrum (eller var du nu tänkt placera den)? Vi har sprungit loppet och skannat av alla hinder på vägen! Längst ner hittar du en köpguide för lite mer utförliga saker att ha i åtanke, men nu kastar vi oss in i testet. Våra experter har landat i sex prima blöjhinkar i olika prisklasser och för olika behov. Här finns blöjhinkar i olika storlekar, av olika märken och både med och utan kassetter. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Dags att kora årets bäst blöjhink!
När det kommer till blöjhinkar är givetvis dess förmåga att stänga ute lukt nummer 1. Men att den är enkelt att använda, ser schysst ut och har gott om utrymme är också komponenter vi tittar noga på. Där är det ju dock en fråga om behov, vilket gjort att vi även plockat fram ett antal mindre blöjhinkar för dig med mindre plats.
I jakten på den bästa blöjhinken har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer med laserblick – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den blöjhink som är bäst från den som inte är det. Med de sex blöjhinkar vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.
Ubbi Blöjhink framträder som den överlägsna vinnaren i detta bäst i test. Den kombinerar estetisk design med praktisk funktionalitet, vilket skiljer den från konkurrenterna. Dess förmåga att använda vanliga soppåsar, kombinerat med en robust stålkonstruktion och effektiv luktminimering, gör den till ett utmärkt val för miljömedvetna konsumenter. Dessutom, med dess olika färgalternativ och barnsäkra design, erbjuder Ubbi Blöjhink en idealisk kombination av stil och funktionalitet som överträffar de andra testdeltagarna.
När man ska köpa blöjhink så känns det kanske inte självklart vad man bör fokusera på, speciellt om man inte har köpt en sådan tidigare. Därför kommer vi här att gå igenom några saker som kan vara bra att fundera över innan man köper en blöjhink.
Det finns blöjhinkar i olika storlekar, från mindre och smidigare modeller till stora och rymliga blöjhinkar med plats för många blöjor. Fördelen med de större blöjhinkarna är förmodligen ganska självklart – att de rymmer många blöjor, vilket gör att man inte behöver byta kassett eller påse lika ofta. Mindre modeller är i stället smidigare och tar inte upp lika mycket plats, och de ryms i princip vart som helst. Om platsen inte är ett problem, och man dessutom vill slippa byta kassett ofta, så är en större modell förmodligen ett bra val. Om man är osäker på om man verkligen vill använda blöjhink, så kan en mindre modell passa bra att börja med, eftersom de ofta kostar betydligt mindre. En mindre blöjhink passar också bra om man vill ha en i till exempel sommarstugan, husvagnen, husbilen eller någon annanstans där man behöver en smidig modell.
De flesta blöjhinkar används med kassetter som rymmer ett visst antal blöjor, och som man sedan byter ut. Här är det väldigt viktigt att kolla på vad blöjhinken använder för kassetter, och vad dessa kostar. En billig blöjhink kan bli väldigt dyr att använda om kassetterna till den är dyra, medan en dyrare blöjhink kan bli mer prisvärd i längden och billigare att använda om kassetterna är billiga. Det är också viktigt att se till att köpa rätt kassetter. Om man vill slippa köpa nya kassetter, kanske för att slippa lägga pengar på det eller för att inte behöva komma ihåg att köpa hem sådana, så finns det också modeller som inte behöver kassetter. Dessa används i stället med en vanlig soppåse, vilket gör dem betydligt billigare att använda. Sådana blöjhinkar kostar betydligt mer att köpa, men blir betydligt billigare att använda vilket kan göra att de ändå blir billigare i längden.
Hur blöjhinken ser ut har förstås ingen större betydelse för dess funktion, utan här handlar det snarare om vad man själv föredrar. Kanske tycker man att detta är oviktigt så länge blöjhinken är enkel att använda och fungerar bra, eller kanske tycker man att det är en stor bonus om den dessutom är snygg. Fokusera i första hand på funktion och egenskaper, men om det finns flera blöjhinkar som du kan tänka dig så kan designen få avgöra. Blöjhinken kommer trots allt, med stor sannolikhet, stå där hemma under en ganska lång tid framöver. Att den inte är allt för utmärkande, på ett dåligt sätt, kan förstås vara en fördel.
När du ska köpa blöjhink kan det vara en bra idé att inte bara jämföra olika blöjhinkar, utan även kassetterna som används till dessa – och då främst priset på kassetterna. Även om en blöjhink känns prisvärd, så kan den bli väldigt dyr om kassetterna till den kostar mycket. En blöjhink som inte kräver några speciella kassetter, utan används med vanliga soppåsar, kan kosta mer i inköp men bli betydligt mer prisvärd och billigare att använda i längden då man slipper köpa dyra kassetter. Även storleken på blöjhinken kan förstås vara bra att fundera över, eftersom detta avgör hur ofta man behöver byta kassett eller påse. I övrigt handlar det helt om vad du själv föredrar, och vill ha. Fokusera på det som känns viktigast för just dig när du väljer blöjhink – läs på ordentligt och fråga gärna vänner och bekanta vad de tycker, men välj den blöjhink som känns rätt för just dig.
Blöjhinken används för att slänga blöjor, och för att slippa lukten från dem. Blöjhinkar är ofta enkla att använda och hygieniska, och tar bort i stort sett all lukt från blöjorna.
Nej, självklart finns det inget som säger att man måste ha en blöjhink. En del föredrar att använda till exempel blöjpåsar i stället, eller att gå och slänga blöjan ute i soptunnan direkt. En del tycker att blöjhink är ett måste, medan andra tycker att det är fullkomligt onödigt.
Olika blöjhinkar kan ha lite olika egenskaper, och de använder också olika kassetter. De finns även blöjhinkar som inte behöver några speciella kassetter. Även storleken och hur många blöjor som ryms i blöjhinken kan variera mycket.
Knappa in din adress så skickar vi dig de senaste uppdateringarna ⚡
Slösa inte pengar på någon blöjhink annat än Ubbi. Tredje bebisen nu och detta är den bästa blöjhinken. Har testat två andra tidigare och de har inte alls varit lika bra. Du kan använda vilken påse som helst och det blir verkligen ingen lukt. Ett måste i sovrummet ju!
Kan man inte bara ha en vanlig hink med påse? Jag tänker att jag ändå tömmer vid varje byte.