1. Hem
 2. >
 3. Barn & Familj
 4. >
 5. Bäst i test: Blöjhink – Så här isolerar du bajslukten på direkten!
99900386_1-e1632934866404.jpg

Lyx

bästa blöjhinken 2021

Ubbi Blöjhink – Bästa blöjhinken 2024!

9

Mellan

prisvärd blöjhink

Korbell Blöjhink

8

Budget

bra och prisvärd blöjhink

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click

8.2

Inledning

Tänk att minstingens blöjor kunde leverera en så genomsyrande luktbomb. Det kunde man ju inte tro innan den där urgulliga lilla bebisen kom till världen! Ja och bara för att du älskar ditt barn mer än allt annat behöver inte det betyda att du måste älska allt som kommer FRÅN ditt barn. Framförallt kan det vara trevligt av hygienskäl, både för dig och eventuella gäster (!) att bajsblöjorna hålls på skonsamt avstånd och att den fräna doften isoleras tämligen snabbt. Det är där blöjhinken kommer in i bilden! Blöjhinkar är nämligen så fiffiga att dom stänger ute allt vad bajslukt heter. Vissa föredrar att jobba enklare, kanske börja med att köpa blöjpåsar som slängs i den vanliga soptunnan, men dom flesta landar till slut i att det där med blöjhink är rätt så praktiskt. 

Vi på Hemfakta har utsett Ubbi Blöjhink till den överlägsna vinnaren i detta bäst i test för blöjhinkar! Den kombinerar estetisk design med praktisk funktionalitet och är grymt enkel att använda utan några specialpåsar( du använder helt vanliga soppåsar)! Detta kombinerat med en robust stålkonstruktion och effektiv luktminimering, gör den till ett utmärkt val för miljömedvetna konsumenter.

Så till standardfrågan: Vilken blöjhink ska man välja? Vilken isolerar avföringen bättre än alla andra? Vilken platsar i just ditt badrum (eller var du nu tänkt placera den)? Vi har sprungit loppet och skannat av alla hinder på vägen! Längst ner hittar du en köpguide för lite mer utförliga saker att ha i åtanke, men nu kastar vi oss in i testet. Våra experter har landat i sex prima blöjhinkar i olika prisklasser och för olika behov. Här finns blöjhinkar i olika storlekar, av olika märken och både med och utan kassetter. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Dags att kora årets bäst blöjhink!

När det kommer till blöjhinkar är givetvis dess förmåga att stänga ute lukt nummer 1. Men att den är enkelt att använda, ser schysst ut och har gott om utrymme är också komponenter vi tittar noga på. Där är det ju dock en fråga om behov, vilket gjort att vi även plockat fram ett antal mindre blöjhinkar för dig med mindre plats.

I jakten på den bästa blöjhinken har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer med laserblick – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den blöjhink som är bäst från den som inte är det. Med de sex blöjhinkar vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

Darför blev Ubbi Blöjhink är Bäst i Test:

Ubbi Blöjhink framträder som den överlägsna vinnaren i detta bäst i test. Den kombinerar estetisk design med praktisk funktionalitet, vilket skiljer den från konkurrenterna. Dess förmåga att använda vanliga soppåsar, kombinerat med en robust stålkonstruktion och effektiv luktminimering, gör den till ett utmärkt val för miljömedvetna konsumenter. Dessutom, med dess olika färgalternativ och barnsäkra design, erbjuder Ubbi Blöjhink en idealisk kombination av stil och funktionalitet som överträffar de andra testdeltagarna.

1

Ubbi Blöjhink – Bästa blöjhinken 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
bästa blöjhinken 2021

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Luktkontroll

10

Design

9

Användarvänlighet

9

Totalpoäng

Motivering: Ubbi Blöjhink är ledande i sin klass med sin prisbelönta design och effektiva luktkontroll. Den sticker ut med sin miljövänliga aspekt då inga specialpåsar behövs, vilket också gör den prisvärd i längden.

Denna smarta blöjhink är inte bara snygg – den är väldigt praktisk också. Här behövs nämligen inga kassetter! Pris ca. 1100 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Ubbi Blöjhink till den överlägsna vinnaren i detta bäst i test för blöjhinkar! Den kombinerar estetisk design med praktisk funktionalitet, är grymt enkel att använda utan några specialpasar( du använder helt vanliga soppåsar) kombinerat med en robust stålkonstruktion och effektiv luktminimering, gör den till ett utmärkt val för miljömedvetna konsumenter.

Dessutom, med dess olika färgalternativ och barnsäkra design, erbjuder Ubbi Blöjhink en idealisk kombination av stil och funktionalitet som överträffar de andra testdeltagarna. Det första man tänker på när man ser den här blöjhinken är förmodligen att den är rätt diskret och snygg (även om den också finns i guldfärg för den maximalistiskt lagda). Det här är alltså en blöjhink som kan bli en snygg inredningsdetalj i badrummet, eller vart man än placerar den och annars bara en blöjhink man helt enkelt inte tänker på eller störs av. Den är också ganska stor, 50 centimeter hög, och rymmer runt 35 blöjor. Men den största fördelen här är ändå att det inte behövs några kassetter, här använder man i stället en vanlig soppåse. Det gör att man slipper komma ihåg att köpa hem kassetter, och dessutom blir den billigare att använda även om den kostar en del i inköp. Kan en blöjhink utan kassetter verkligen vara bra då? Ja, den här är faktiskt riktigt bra. Den är tillverkad i stål för maximal luftkontroll, den har förslutande gummipackningar på insidan av locket för att lukten ska stängas inne och ett skjutlock för att den snabbt och smidigt ska kunna öppnas när man ska slänga en blöja. Denna smarta blöjhink är enkel att använda, miljövänlig, prisvärd att använda och dess design är prisbelönt. Den har också ett barnsäkert lås och den finns i många snygga färger – bland annat denna.

 • Mått: 50 x 22 x 34 cm
 • Kapacitet: Ca 35 blöjor
 • Material: Tillverkad i stål för maximal luftkontroll
 • Färg: Flera
 • Övrigt: Inga kassetter behövs, Förslutande gummipackningar på insidan av locket, Skjutlock, Miljövänlig, Prisbelönt design, Barnsäkert lås

Fördelar

 • Användare uppskattar att den inte kräver specialpåsar, vilket gör det ekonomiskt och praktiskt att använda vanliga kökssopor påsar.
 • Många recensenter nämner att blöjhinken är effektiv för att kontrollera lukt, vilket gör att obehagliga dofter hålls inuti hinken.
 • Vissa användare lyfter fram att Ubbi Blöjhink är lätt att använda och att den har en låsmekanism som är barnsäker, vilket ger extra trygghet för familjer med små barn.
 • Användare gillar också designen och storleken på hinken, som passar bra i olika rum och inte tar upp för mycket plats.

Nackdelar

 • En del användare upplever att blöjhinken ibland kan vara svår att öppna och att den kräver lite mer ansträngning än förväntat.
 • Några recensenter nämner att hinken kan börja lukta om den inte rengörs regelbundet, vilket kräver extra underhåll.

Sammanfattning: Recensioner av Ubbi Blöjhink har samlats från olika källor, inklusive Amazon((Amazon, 2023-11-29)) och Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-29)), baserat på över 3000 användarrecensioner. Dessa recensioner ger en omfattande inblick i användarnas erfarenheter och synpunkter på produkten. Antalet källor och recensioner ger en välgrundad bild av för- och nackdelar med Ubbi Blöjhink.

2

DiaperChamp One Blöjhink

Diaperchamp one blöjhink bäst i test

Lyx

Utmanare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Luktkontroll

7

Design

9

Användarvänlighet

8

Totalpoäng

Motivering: DiaperChamp One är en stark utmanare med sin kostnadseffektiva och miljövänliga lösning. Dess stilrena design och smidighet i användningen gör den till ett bra alternativ i lyxklassen.

Stilren och smidig liten lirare! Pris ca. 800 kr.

Ja du kanske inte har så mycket utrymme i det där badrummet, eller under den där diskbänken! Då kan den här blöjhinken från Diaper Champ vara hinken för dig. Här behövs inga speciella refillpåsar vilket kan vara grymt skönt, du kan helt enkelt använda vanliga platspåsar – lukten är lika bortblåst för det! Den här blöjhinken är helt luktfri och rymmer upp till 40 blöjor, vilket är en riklig mängd. Den har ett säkerhetslås, är barnsäker och smidig att använda. Du drar handtaget till det öppna läget, droppar i blöjan och stänger sedan handtaget igen – ingen kärnfysik!

 • Mått: Höjd (cm) 52, Längd (cm) 38,5, Bredd (cm) 28,5
 • Kapacitet: 40 blöjor
 • Material: Plast
 • Färg: Grå-beige
 • Övrigt: Kräver inga speciella refillpåsar, Säkerhetslås, Stilren, Luktfri, Snabb och enkel att använda
 • Vikt: 3.1 kg

Fördelar

 • Kompatibilitet med vanliga sopposer: Många recensenter uppskattar att blöjhinken kan användas med standard sopposer, vilket minskar behovet av specialpåsar och sparar pengar.
 • Effektiv luktminimering: Användare rapporterar att blöjhinken effektivt förhindrar obehagliga lukter från att spridas, även när den är full.
 • Enkel användning och rengöring: Recensioner betonar hinkens lätthanterliga design och att den är lätt att rengöra, vilket förenklar användningen.
 • God kvalitet och hållbarhet: Flera recensenter nämner hinkens goda kvalitet och att den verkar vara hållbar över tid.
 • Storlek och design: Många kunder är nöjda med hinkens storlek, som rymmer flera blöjor, samt dess estetiskt tilltalande design.

Nackdelar

 • Kan upplevas som för liten: En del användare anser att hinken är för liten, vilket kan vara problematiskt vid frekvent användning.
 • Luktproblem vid öppning: Några recensioner nämner att då hinken öppnas för att lägga i en blöja kan en stark lukt uppstå, vilket kan vara obehagligt.

Sammanfattning: Recensionerna av DiaperChamp One Blöjhink, hämtade från bland annat Babymarkt((Babymarkt, 2023-11-29)) och Amazon((Amazon, 2023-11-29)) med över 300 recensioner, visar på en övergripande positiv uppfattning om produkten. Användare uppskattar dess kompatibilitet med vanliga sopposer, effektiv luktminimering, enkel användning, kvalitet och design.

Duellen

Lyx

Ubbi Blöjhink – Bästa blöjhinken 2024! vs. DiaperChamp One Blöjhink

I lyxklassen står Ubbi Blöjhink som vinnare, med sin prisbelönta design och funktion att inte kräva specialpåsar, mot DiaperChamp One Blöjhink som utmanare. Ubbi skiljer sig genom sin unika guldfärgade design och användning av stål för maximal luftkontroll. Dess förmåga att använda vanliga soppåsar utmärker den som både miljövänlig och ekonomisk. DiaperChamp One, å andra sidan, är också kompatibel med vanliga sopposer men har en mer diskret grå-beige plastdesign och anses vara något mindre i storlek, vilket kan begränsa kapaciteten. Båda produkterna erbjuder effektiv luktminimering, men Ubbi står ut med sin överlägsna design och miljövänlighet, vilket gör den till en förtjänad vinnare i lyxklassen.

3

Korbell Blöjhink

prisvärd blöjhink

Mellan

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Luktkontroll

8

Design

8

Användarvänlighet

8

Totalpoäng

Motivering: Korbell Blöjhink kombinerar prisvärdhet med effektiv luktkontroll och användarvänlighet. Dess biologiskt nedbrytbara refill och praktiska design gör den till en vinnare i mellanklassen.

En användarfavorit! Det här är en otroligt prisvärd blöjhink! Enkel och effektiv på att hålla lukten borta. Pris ca. 230 kr.

Denna blöjhink har trippelförslutning och flexibelt refillsystem som minskar luktspridningen. Den har en oval design och är kanske inte överdrivet snygg, men åtminstone diskret och ganska stilren. Blöjhinken öppnas enkelt med fotpedalen, och du slänger helt enkelt blöjan i hinken utan några konstigheter. Det går alltså snabbt och enkelt, och refillen är enkel att byta ut. När påsen är full öppnar du dörren på blöjhinken, drar ut påsen och skär av den med avskäraren som sitter på dörren. Därefter knyter du ihop påsen och slänger den, och knyter ihop botten på nästa påse, sedan är den redo att användas. Den enkla och moderna designen gör att den passar överallt, och inte bara i badrummet. Här finns till exempel säkerhetslås som förhindrar att barn når insidan av blöjhinken, trycklåssystem som skapar en komplett förslutning och en dörrmonterad och barnsäker avskärare. Refillen är biologiskt nedbrytbar, fotpedalen är stor och enkel att använda och efter blöjperioden kan blöjhinken omvandlas till en vanlig sophink.

 • Mått: 29,5 x 52 cm
 • Kapacitet: 16 liter
 • Material: Skrapresistent ABS-plast
 • Färg: Vit
 • Övrigt: Barnsäker avskärare, Biologisk nedbrytbar refill, Kan användas som vanlig sophink efter blöjperioden, Trippelförslutning, Flexibelt refillsystem, Stor fotpedal, Säkerhetslås, Trycklåssystem
 • Vikt: 2,5 kg

Fördelar

 • Luktfrihet: En stor fördel som framhävs är hinkens förmåga att hålla illaluktande dofter borta. Användare rapporterar att det inte luktar något även när hinken är full.
 • Användarvänlighet: Många recensenter upplever att blöjhinken är enkel att använda och tömma, vilket gör den praktisk i vardagen.
 • Storleken: Användare uppskattar att hinken har en bra storlek. Den är tillräckligt stor för att rymma flera blöjor men inte så stor att den tar för mycket plats.
 • Design och kvalitet: Flera användare nämner att hinken har en snygg design och verkar vara av god kvalitet.

Nackdelar

 • Lukt vid öppning: Några användare påpekar att trots hinkens luktfrihet, kan det uppstå en stark lukt när man öppnar den för att lägga i en blöja.
 • Priset på påsar: En del recensenter anser att de specialpåsar som hinken använder är dyra.

Sammanfattning: Recensionerna av Korbell Blöjhink, inhämtade från Apohem((Apohem, 2023-11-30)), Jollyroom((Jollyroom, 2023-11-29)), och Prisjakt((Prisjakt, 2023-11-29)), med över 70 recensioner, visar på en övergripande positiv användarupplevelse. Användare värderar högt hinkens luktfrihet, användarvänlighet, storlek samt design och kvalitet.

4

Korbell MINI

billig och bra blöjhink

Mellan

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Luktkontroll

7

Design

7

Användarvänlighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Korbell MINI är ett utmärkt val för mindre utrymmen och budgetmedvetna konsumenter. Dess kompakta storlek och effektivitet i luktkontroll gör den till en stark utmanare.

Lillsyrran till mellanklassens vinnare: Perfekt för dig som vill ha en smidig blöjhink som inte tar så stor plats! Pris ca. 200 kr.

Denna smidiga blöjhink får plats i princip vart som helst, vilket är perfekt om man till exempel har ett litet badrum eller vill använda någon annanstans där det inte finns så mycket utrymme. Blöjhinken är tillverkad av skrapresistent ABS-plast och den kommer med en refill som är färdiginstallerad. Refillen är dessutom biologiskt nedbrytbar och består till 20 procent av återvunnet material. Fotpedalen används för att öppna locket och slänga blöjan, enkelt och smidigt. Den moderna och enkla designen gör också att blöjhinken passar överallt i hemmet, och inte bara i badrummet. Att byta refillen är enkelt: öppna dörren på blöjhinken, dra ut den fulla påsen, skär av den med avskäraren på dörren, knyt ihop påsen och släng. Därefter knyter du ihop botten på nästa påse, och så är den redo att användas. Denna smarta och prisvärda blöjhink har gummiförslutning, säkerhetslås som hindrar barn från att komma åt insidan, trycklåssystem som skapar en komplett förslutning, barnsäker knapp så att toppdelen hålls stängd samt dörrmonterad och barnsäker avskärare. Efter blöjperioden kan blöjhinken omvandlas till en vanlig sophink.

 • Mått: 25,5 x 18 x 43,5 cm
 • Kapacitet: 9 liter
 • Material: Tillverkad av skrapresistent ABS-plast
 • Färg: Vit
 • Övrigt: Liten och smidig, Biologiskt nedbrytbar refill, Enkelt att byta refill, Gummiförslutning, Säkerhetslås, Trycklåssystem, Kan omvandlas till vanlig sophink efter blöjperioden
 • Vikt: 1,33 kg

Fördelar

 • Effektiv luktminimering: Användarna upplever att hinken är effektiv på att stänga inne lukter, vilket är särskilt uppskattat vid användning i mindre utrymmen.
 • Lämplig storlek för en bebis: Hinkens storlek anses vara lämplig för en bebis, vilket gör den till ett bra val för familjer som inte behöver en större blöjhink.
 • Enkel att byta påse: Användare uppskattar att det är enkelt att byta påse i hinken, vilket underlättar den regelbundna användningen.

Nackdelar

 • Designproblem med luckan: Vissa användare påpekar att designen av luckan inte är optimal, då den öppnas neråt vilket kan göra det svårt att slänga in blöjor utan att vidröra soppåsen.

Sammanfattning: Recensioner av Korbell MINI Blöjhink, insamlade från Apotek hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-11-30)), Jollyroom((Jollyroom, 2023-11-30)) och med24((Med24, 2023-11-30)), med totalt cirka 10 recensioner, visar att användarna generellt är nöjda med produkten. De framhäver fördelar såsom effektiv luktminimering, lämplig storlek för en bebis och enkelhet vid byte av påse.

Duellen

Mellan

Korbell Blöjhink vs. Korbell MINI

I mellanklassen jämför vi Korbell Blöjhink med sin lillsyster Korbell MINI Blöjhink. Korbell Blöjhink vinner med sin trippelförslutning och flexibla refillsystem som både är effektivt och miljövänligt. Dess större storlek och ovala design ger en balans mellan kapacitet och estetik. Korbell MINI, å andra sidan, är designad för mindre utrymmen och erbjuder liknande funktioner som sin större variant, men med en mindre kapacitet. Båda blöjhinkarna är effektiva i luktkontroll och användarvänliga, men den större Korbell Blöjhink har fördelen av större kapacitet och något bättre design, vilket ger den en fördel över MINI-modellen.

5

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click

bra och prisvärd blöjhink

Budget

Vinnare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

9

Luktkontroll

9

Design

7

Användarvänlighet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Sangenic Twist & Click är ett prisvärt och effektivt alternativ för budgetmedvetna konsumenter. Dess kompakta design och goda luktkontroll gör den till en vinnare i budgetklassen.

Stilren blöjhink i snygga färger! Pris ca. 160 kr.

Om du söker en smidigare blöjhink som inte tar upp så mycket plats, då kanske denna kan vara ett bra val. Förutom att den är liten och smidig så är den också ganska snygg – och har en riktigt fin blå färg. Det gör att den passar perfekt även i andra rum än badrummet. Denna blöjhink är också enkel att använda, du trycker ned blöjan i blöjhinkens öppning och kolven pressar ned blöjan i hinken. Blöjhinkens system, Twist & Click, snurrar in varje blöja i en flerskikts-plastfilm och de förpackas enskilt. Plastfilmen dödar 99 procent av alla illaluktande bakterier, och med det effektiva systemet går det åt mindre plast. Här får upp till 28 blöjor plats, och blöjhinken kräver inget underhåll mer än rengöring. Kassetten har en citrusdoft som försvinner med tiden, beroende på lagringsförhållanden. Denna blöjhink är enkel att använda, och den är dessutom mycket prisvärd.

 

 • Mått: 26,2 x 38,9 x 43 centimeter
 • Kapacitet: 28 blöjor
 • Material: Plast samt plastfilm som dödar 99 procent av alla illaluktande bakterier
 • Färg: Blå
 • Övrigt: Förpackar varje blöja enskilt, Plastfilm som dödar 99 procent av de illaluktande bakterierna, Effektivt system som förbrukar mindre plast, Kräver inget underhåll, Mycket prisvärd. Refillkassetten är tillverkad av 98% återvunnen plast, och dess antibakteriella GREENFILM ™ är nu biobaserad och framställd av hållbart odlade sockerrör.

Fördelar

 • Effektiv luktminimering: Många recensenter upplever att hinken är mycket effektiv på att minska och isolera dåliga lukter, vilket gör den till en uppskattad lösning i hemmet.
 • Lätt att tömma: Användarna uppskattar att hinken är enkel att tömma, vilket förenklar hanteringen av använda blöjor.
 • Kompakt storlek: Många nämner att hinken är kompakt och tar inte upp mycket plats, vilket gör den lämplig även för mindre utrymmen.
 • Enkel användning: Trots vissa nackdelar upplever många användare att hinken är relativt enkel att använda, särskilt när man väl vant sig vid systemet.

Nackdelar

 • Dyra påfyllningskassetter: En vanlig kritik är de höga kostnaderna för påfyllningskassetter, vilket kan bli en betydande löpande utgift.
 • Krångligt lock och mekanism: En del användare upplever att locket kan vara svårt att hantera, särskilt om man endast har en hand ledig, vilket kan vara frustrerande när man hanterar blöjor.

Sammanfattning: Sangenic Twist & Click Blöjhink, med över 1000 recensioner från Amazon((Amazon, 2023-11-30)), Babyworld((Babyworld, 2023-11-30)) och Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-30)), visar på flera uppskattade fördelar, som effektiv luktminimering, enkel tömning och kompakt storlek. Dock finns det nackdelar som dyra påfyllningskassetter och en ibland krånglig mekanism. Dessa användaromdömen ger en bred inblick i både de positiva och negativa aspekterna av produkten.

6

Tommee Tippee Sangenic Simplee

billigaste blöjhinken i vårt test

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

8

Luktkontroll

7

Design

7

Användarvänlighet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Sangenic Simplee är en prisvärd blöjhink som erbjuder god luktkontroll och användarvänlighet. Dess kompakta storlek och design gör den till ett bra val för mindre utrymmen.

Billig blöjhink perfekt för dig som söker en liten och smidig blöjhink! Eller som bara vill hålla i stålarna. Pris ca. 130 kr.

Det är svårt att hitta en blöjhink som är billigare än denna, men trots sitt låga pris är den faktiskt effektiv och enkel att använda. Här ryms dock bara 18 blöjor, men den smidiga storleken gör att den passar perfekt i mindre badrum eller på andra ställen där man inte har plats för någon större blöjhink. Denna blöjhink levereras med en förinstallerad filmkassett. Flerskiktsplasten i blöjpåsarna och det smarta tätningslocket förhindrar oönskad lukt att läcka ut, och plastfilmen är antibakteriell och tar bort 99 procent av alla bakterier. Varje kassett räcker till hela 180 blöjor.

 

 • Mått: Ej angivet
 • Kapacitet: 18 blöjor
 • Material: Plast samt antibakteriell plastfilm
 • Färg: Grå
 • Övrigt: Flerskiktsplast i blöjpåsarna, Smart tätningslock, Tar bort 99 procent av alla bakterier, Varje kassett räcker till 180 blöjor

Fördelar

 • Effektiv luktkontroll: Majoriteten av användarna uppskattar att hinken effektivt håller dåliga lukter inneslutna, vilket är en av de mest framhävda fördelarna.
 • Enkel att använda: Många nämner att hinken är enkel att använda, vilket gör den praktisk för vardagsbruk.
 • Kompakt storlek: Flera recensenter uppskattar hinkens kompakta storlek, vilket gör den lämplig även för små utrymmen.
 • Snygg design: En del användare påpekar att hinken har en estetiskt tilltalande design.

Nackdelar

 • Kapacitetsbegränsning: En del kritik riktar sig mot hinkens begränsade kapacitet, där den inte kan fyllas helt utan att problem uppstår.
 • Stark fjäder i locket: Några användare upplever att fjädern i locket är för stark, vilket kan göra det svårt att trycka ner blöjor i hinken.

Sammanfattning: Sangenic Simplee Blöjhink, med över 500 recensioner från Amazon((Amazon, 2023-11-30)), Babymarkt((Babymarkt, 2023-11-30)) och Apotek hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-11-30)), får generellt positiva omdömen för sin effektiva luktkontroll, enkel användning, kompakta storlek och snygga design. Dock finns det vissa nackdelar som begränsad kapacitet och en stark fjäder i locket, vilket kan påverka användarupplevelsen. Dessa användaromdömen ger en god överblick över produktens egenskaper och användarvänlighet.

Duellen

Budget

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click vs. Tommee Tippee Sangenic Simplee

I budgetklassen står Tommee Tippee Sangenic Twist & Click som vinnare mot Sangenic Simplee Blöjhink. Twist & Click-modellen imponerar med sin effektiva luktminimering och unika Twist & Click-system som enskilt förpackar varje blöja. Den är designad för att vara kompakt och användarvänlig, trots något högre kostnader för påfyllningskassetter. Sangenic Simplee, å andra sidan, är den billigaste blöjhinken i testet och erbjuder också effektiv luktkontroll men med begränsad kapacitet och en stark fjäder i locket. Twist & Click vinner tack vare sitt mer sofistikerade system och bättre användarupplevelse, även om det innebär högre löpande kostnader.

Köpguide Blöjhinkar

När man ska köpa blöjhink så känns det kanske inte självklart vad man bör fokusera på, speciellt om man inte har köpt en sådan tidigare. Därför kommer vi här att gå igenom några saker som kan vara bra att fundera över innan man köper en blöjhink.

Storlek

Det finns blöjhinkar i olika storlekar, från mindre och smidigare modeller till stora och rymliga blöjhinkar med plats för många blöjor. Fördelen med de större blöjhinkarna är förmodligen ganska självklart – att de rymmer många blöjor, vilket gör att man inte behöver byta kassett eller påse lika ofta. Mindre modeller är i stället smidigare och tar inte upp lika mycket plats, och de ryms i princip vart som helst. Om platsen inte är ett problem, och man dessutom vill slippa byta kassett ofta, så är en större modell förmodligen ett bra val. Om man är osäker på om man verkligen vill använda blöjhink, så kan en mindre modell passa bra att börja med, eftersom de ofta kostar betydligt mindre. En mindre blöjhink passar också bra om man vill ha en i till exempel sommarstugan, husvagnen, husbilen eller någon annanstans där man behöver en smidig modell.

Kassett

De flesta blöjhinkar används med kassetter som rymmer ett visst antal blöjor, och som man sedan byter ut. Här är det väldigt viktigt att kolla på vad blöjhinken använder för kassetter, och vad dessa kostar. En billig blöjhink kan bli väldigt dyr att använda om kassetterna till den är dyra, medan en dyrare blöjhink kan bli mer prisvärd i längden och billigare att använda om kassetterna är billiga. Det är också viktigt att se till att köpa rätt kassetter. Om man vill slippa köpa nya kassetter, kanske för att slippa lägga pengar på det eller för att inte behöva komma ihåg att köpa hem sådana, så finns det också modeller som inte behöver kassetter. Dessa används i stället med en vanlig soppåse, vilket gör dem betydligt billigare att använda. Sådana blöjhinkar kostar betydligt mer att köpa, men blir betydligt billigare att använda vilket kan göra att de ändå blir billigare i längden.

Design

Hur blöjhinken ser ut har förstås ingen större betydelse för dess funktion, utan här handlar det snarare om vad man själv föredrar. Kanske tycker man att detta är oviktigt så länge blöjhinken är enkel att använda och fungerar bra, eller kanske tycker man att det är en stor bonus om den dessutom är snygg. Fokusera i första hand på funktion och egenskaper, men om det finns flera blöjhinkar som du kan tänka dig så kan designen få avgöra. Blöjhinken kommer trots allt, med stor sannolikhet, stå där hemma under en ganska lång tid framöver. Att den inte är allt för utmärkande, på ett dåligt sätt, kan förstås vara en fördel.

Avslutande ord inför ditt köp av blöjhink

När du ska köpa blöjhink kan det vara en bra idé att inte bara jämföra olika blöjhinkar, utan även kassetterna som används till dessa – och då främst priset på kassetterna. Även om en blöjhink känns prisvärd, så kan den bli väldigt dyr om kassetterna till den kostar mycket. En blöjhink som inte kräver några speciella kassetter, utan används med vanliga soppåsar, kan kosta mer i inköp men bli betydligt mer prisvärd och billigare att använda i längden då man slipper köpa dyra kassetter. Även storleken på blöjhinken kan förstås vara bra att fundera över, eftersom detta avgör hur ofta man behöver byta kassett eller påse. I övrigt handlar det helt om vad du själv föredrar, och vill ha. Fokusera på det som känns viktigast för just dig när du väljer blöjhink – läs på ordentligt och fråga gärna vänner och bekanta vad de tycker, men välj den blöjhink som känns rätt för just dig.

Frågor och svar om blöjhinkar

Blöjhinken används för att slänga blöjor, och för att slippa lukten från dem. Blöjhinkar är ofta enkla att använda och hygieniska, och tar bort i stort sett all lukt från blöjorna.

Nej, självklart finns det inget som säger att man måste ha en blöjhink. En del föredrar att använda till exempel blöjpåsar i stället, eller att gå och slänga blöjan ute i soptunnan direkt. En del tycker att blöjhink är ett måste, medan andra tycker att det är fullkomligt onödigt.

Olika blöjhinkar kan ha lite olika egenskaper, och de använder också olika kassetter. De finns även blöjhinkar som inte behöver några speciella kassetter. Även storleken och hur många blöjor som ryms i blöjhinken kan variera mycket.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser