1. Hem
 2. >
 3. Hemelektronik & Teknik
 4. >
 5. Bäst i Test: Trådlösa Hörlurar – Bästa Trådlösa Hörlurarna Over-ear, On-ear och In-ear 2024!
Skarmavbild-2023-04-17-kl.-15.53.06.jpg

Lyx

bäst i test hörlurar over ear Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset

Apple AirPods Max

8.6

Mellan

Linocell Avenue Silence Over-ear-hörlurar med aktiv brusreducering Svart bäst i test billiga hörlurar

Linocell Avenue Silence

7.6

Budget

Bäst i test hörlurar marshall

Marshall Major IV

8.2

Inledning

Alla drömmer vi väl om att stänga ute världen titt som tätt och hänge oss åt tonsatta drömmar? Fly iväg till en sandstrand i Karibien, ett pulserande dansgolv i 50-talets New York eller läpparnas sötma av den vi håller kär. För att maxa dom där drömmarna är ett par trådlösa hörlurar nyckeln! Ja med ett par riktigt bra hörlurar kan du visualisera dig hela vägen in i verkligheten kompis. Vad sägs om ett par brusreducerande hörlurar med bekväm passform som langar exceptionell ljudkvalitet? Ja trådlösa hörlurar har ju faktiskt revolutionerat hur vi lyssnar på musik och pratar i telefon – och det med all rätt. Men det finns ju några varianter att välja på! Vissa föredrar trådlösa hörlurar over-ear – större hörlurar som omsluter öronen helt. Sen har vi on-ear hörlurar, som precis som det låter sitter på örat och är något nättare och smidigare än over-ear-varianten. Nu för tiden finns både brusreducering eller så kallad active noise cancellation (ANC) även för on-ear-hörlurar så det ena är inte givet bättre än det andra! Både on-ear och over-ear hörlurar erbjuder generellt sätt bättre ljudkvalitet och är skönare att ha under längre sessioner än tredje varianten: in-ear. In-ear är ju klassikerna man stoppar in i öronen (öronsnäckor, typ AirPods), och dom kan ju vara goa till vardags. Och självklart kan man få sig en grym ljudupplevelse även med in-ear, vi lever ju i tech-tider! Du vill givetvis ha bra ljudisolering, bra ljudkvalitet, du kanske vill ha hörlurar med mikrofon för handsfree-samtal? Ska hörlurarna vara utformade för iPhone eller android? Är du ute efter sovhörlurar finns det specialutformade, men här spelar ju bekvämlighet en stor roll. Eller är det ett par gamling-hörlurar? Det är ju en populär variant av hörlurar för barn och vuxna som vill maxa spelupplevelsen! Kanske är du på jakt efter studio hörlurar? Lite grövre grejer. Så med allt det sagt ska vi väl ta och kolla in vad marknaden har att erbjuda? Här är årets bästa hörlurar!

Vi på Hemfakta har utsett Apple AirPods Max till årets bästa Over-ear hörlurar, Beats by Dr. Dre Solo3 till årets bästa On-ear hörlurar och Apple AirPods Pro (2nd generation) till årets bästa In-ear hörlurar! Dessa tre har alla tagit hem vinsten som bästa trådlösa hörlurar 2024! Dom sticker ut genom att erbjuda en exceptionell kombination av ljudkvalitet, användarvänlighet och innovativa funktioner. Apple AirPods Max är ledande inom over-ear kategorin med sin högkvalitativa ljudupplevelse och avancerade funktioner. Beats Solo3 är framträdande inom on-ear kategorin med sin överlägsna batteritid och användarvänlighet. Slutligen, Apple AirPods Pro (2nd generation) dominerar in-ear kategorin med sin banbrytande ljudteknik och användarvänlighet, vilket gör dem till ett utmärkt val för en mångsidig användarupplevelse!

Eftersom vi alla gillar olika har vi delat in det här testet i tre olika kategorier där vi utser vinnare i tre prisklasser både av over-ear hörlurar, on-ear hörlurar och in-ear hörlurar. Våra experter har landat i nio trådlösa hörlurar – med den gemensamma nämnaren att dom alla har grymt ljud! För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I detta bäst-i-test av trådlösa hörlurar jämförs vinnarna inom kategorierna over-ear, on-ear och in-ear i tre olika prisklasser: lyx, mellanklass och budget. Dessa hörlurar är utvärderade för att ge en detaljerad förståelse av vad som skiljer dem åt och varför vissa produkter står ut i sina respektive kategorier.

I jakten på dom bästa hörlurarna har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer dom lurar som är bäst från dom som inte är det. När det kommer till hörlurar är givetvis ljudet A och O! Du vill kunna lämna världen för en stund och segla in i musiken eller podden eller vad du nu tänkt lyssna på. Hörlurar med anpassat rumsljud, brusreducering och adaptiv transparens är fina komponenter som tar dig till konserten var du än befinner dig. Men givetvis är batteritid, användarvänlighet och utseende med och formar resultatet lika så.

Därför blev Apple AirPods Max, Beats by Dr. Dre Solo3 och Apple AirPods Pro (2nd generation) Bäst i Test Vinnare:

Bäst i test-vinnarna, Apple AirPods Max, Beats by Dr. Dre Solo3 och Apple AirPods Pro (2nd generation), sticker ut genom att erbjuda en exceptionell kombination av ljudkvalitet, användarvänlighet och innovativa funktioner. Apple AirPods Max är ledande inom over-ear kategorin med sin högkvalitativa ljudupplevelse och avancerade funktioner. Beats Solo3 är framträdande inom on-ear kategorin med sin överlägsna batteritid och användarvänlighet. Slutligen, Apple AirPods Pro (2nd generation) dominerar in-ear kategorin med sin banbrytande ljudteknik och användarvänlighet, vilket gör dem till ett utmärkt val för en mångsidig användarupplevelse.

När det kommer till hörlurar hänger kvalitet verkligen ihop med pris, därför är samtliga vinnare från kategorin lyx. Allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Med det sagt levererar samtliga hörlurar vi tagit fram i detta test en härlig ljudupplevelse så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!

 

1

Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset – Bästa Over-ear hörlurarna [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
bäst i test hörlurar over ear Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset

Lyx

Vinnare

10

Ljudkvalitet

8

Batteritid

9

Komfort

9

Användarvänlighet

7

Prisvärdhet

8.6

Totalpoäng

Motivering: AirPods Max erbjuder enastående ljudkvalitet och användarvänlighet, speciellt för iOS-användare. Dock är de inte de mest bekväma för långvarig användning och priset är relativt högt.

Sköna, stilade och bryter ny mark när det kommer till ljudupplevelse! Pris ca. 6700 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset till årets bästa Over-ear hörlurar. Här har du en slående ljudupplevelse, hög användarvänlighet, ett snyggt fodral och avancerade funktioner så det står härliga till!

Här har vi ett par stilade hörlurar med snygg design och riktigt, riktigt bra ljud. Dom har blivit grymt uppskattade och överraskar kring vad en bluetooth-anslutning är kapabel att leverera i ljudväg! Dom har aktiv brusreducering och transparensläge så du själv kan välja när du vill stänga ute omvärlden och när du vill låta den vara med! Dom har även så kallat rumsligt ljud och adaptiv EQ vilket ger känslan av att du sitter på bio. Med 20 timmars batteritid och skulle tiden ta slut får du 1,5 timmes ytterligare speltid med bara 5 minuters laddning! Utöver det kan du styra hörlurarna med Digital Crown, bruskontrollknappen eller röstassistenten siri, du har roterbara öronkuddar med textilnät som andas och som tidigare nämnts: kristallklart och omslutande ljud! Något att tänka på är att det saknas usb-anslutning för högre ljudkvalitet, men detta vägs upp av en ljudkvalitet som når nya höjder i sin trådlösa form!

Så här tycker experterna om Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset

Joakim Ewenson och Olivia Tambini på TechRadar bedömer Apple AirPods Max som några av de bästa hörlurarna de testat, framför allt tack vare enkel användning och utmärkt brusreducering. De nämner dock högt pris och begränsad funktionalitet för Android-användare som nackdelar, samt avsaknaden av en 3,5mm ljudutgång. Experterna rekommenderar hörlurarna främst för iOS-användare med en generös budget((Techradar, 2023-12-08)).

 • Kompatibilitet: iOS & Android, dock bäst för iOS-användare. Även om det fungerar med Android och Windows-enheter så är funktioner som spatialt ljud eller automatiskt byte av enhet begränsat till Apples ekosystem
 • Modell: På örat
 • Anslutningsteknik: Trådlös
 • Ljudisolerande: Nej, men aktiv brusreducering för mer fängslande ljud
 • Batteritid: Upp till 20 timmar och snabbladdning på 5 minuter ger 1,5 timmes lyssning
 • Övrigt: Startar och ansluter automatiskt, Växla smidigt mellan enheter, Svängbara öronkåpor

Fördelar

 • Användare upplever ett klart, detaljerat och öppet ljud med välbalanserad bas.
 • Många framhäver hörlurarnas sömlösa integration med Apple-enheter och användarvänlighet.
 • Hörlurarna är ofta berömda för sin robusta byggkvalitet och premiumkänsla.
 • Flera recensioner lyfter fram den effektiva brusreduceringen (ANC) och det utmärkta “transparency mode”.
 • Användarna uppskattar de stora och bekväma kåporna som erbjuder god komfort även under längre användning.

Nackdelar

 • En av de mest framträdande nackdelarna är hörlurarnas höga pris.
 • Ett fåtal användare rapporterar att hörlurarna kan kännas tunga och kan orsaka tryck mot huvudet, särskilt för personer som bär glasögon.

Sammanfattning: Dessa användarrecensioner baseras på cirka 150 omdömen från olika källor, inklusive Prisjakt((Prisjakt, 2023-12-06)), Elgiganten((Elgiganten, 2023-12-06)) och NetonNet((NetonNet, 2023-12-06)). Användarnas åsikter ger en bred översikt av hörlurarnas fördelar och nackdelar. Trots vissa nackdelar, såsom hög vikt och pris, framhävs AirPods Max för dess ljudkvalitet, brusreducering och användarvänlighet.

2

JBL Live 660NC Wireless Over-ear

JBL Live 660NC Wireless Over-ear

Mellan

Vinnare

8

Ljudkvalitet

10

Batteritid

8

Komfort

7

Användarvänlighet

9

Prisvärdhet

8.4

Totalpoäng

Motivering: JBL Live 660NC ger ett bra ljud med imponerande batteritid och är relativt bekväma. De erbjuder god användarvänlighet och utmärkt prisvärdhet.

Riktigt mycket ljud för stålarna med klassiker från JBL! Pris ca. 1400 kr.

Vidare till mellanklassen! Men nog får du fett ljud trots att du petar ner det några kronor. Först ut har vi JBL’s Live 660NC over-ear hörlurar som har blivit en klassiker av rätt anledning. Med JBL’s signaturljud där basen förstärks och når otrolig ljudkvalitet och med adaptiv brusreducering som får dig att glömma allt störigt ljud omkring kan du till fullo hänge dig åt musiken! Här har du en TalkThru-funktion och som gör att du enkelt stänger av musiken och förstärker ljudet från omgivningen med Ambient Aware. Till råga på har du upp till 50 timmars batteritid, så du kan gå varm på musik under dubbla dygn! Det du. Detta är en modell som bara stödjer android.

 • Kompatibilitet: För Android
 • Modell: Över örat
 • Anslutningsteknik: Bluetooth
 • Ljudisolerande: Nej, men Adaptiv brusreducering
 • Batteritid: Upp till 50 timmars batteritid – Laddtid (timmar, från tomt) 2, Max speltid med ANC av (timmar) 50, Max speltid med ANC påt (timmar) 40, Max speltid (timmar) 50
 • Övrigt: TalkThru-funktion och Ambient Aware, JBL’s signaturljud för optimal balans. Förpackningen innehåller: Live 660NC, Ljudkabel, Laddningskabel av typ C, Väska, Garantisedel/varning, Snabbguide/säkerhetsblad

Fördelar

 • Många användare framhäver den höga ljudkvaliteten, med ett välbalanserat ljud som inkluderar tydliga höga toner och en kraftfull bas.
 • Hörlurarnas batteritid får beröm för att vara långvarig, med vissa rapporter om upp till 50 timmars speltid, vilket ger användare längre lyssningsperioder utan behov av frekventa laddningar.
 • Komforten är en annan framträdande fördel. Användare beskriver hörlurarna som bekväma att bära under långa perioder, tack vare välformade öronkuddar och justerbar huvudband.
 • Flera recensioner nämner den effektiva brusreduceringen som en viktig egenskap, vilket möjliggör en mer fördjupad lyssningsupplevelse i bullriga miljöer.
 • Användarvänligheten och tillgången på användbara funktioner som automatisk paus när hörlurarna tas av, samt förmågan att koppla till flera enheter samtidigt, uppskattas av användarna.

Nackdelar

 • En del användare rapporterar att de upplever ett obehagligt brusande ljud vid låg batterinivå, vilket kan vara störande.
 • En annan nackdel som nämns är att hörlurarna inte kan laddas samtidigt som de används, vilket kan vara opraktiskt för vissa användare.

Sammanfattning: För att få en välgrundad bild av JBL Live 660NC Wireless Over-ear har recensioner samlats från diverse källor, däribland Prisjakt((Prisjakt, 2023-12-08)), Elgiganten((Elgiganten, 2023-12-08)) och Amazon((Amazon, 2023-12-08)). Totalt baseras dessa iakttagelser på över 1000 användarrecensioner. Dessa recensioner ger en bred insikt i produkten från olika användarperspektiv. De huvudsakliga fördelarna är ljudkvaliteten, batteritiden, komforten, brusreduceringen och användarvänligheten, medan de främsta nackdelarna är brus vid låg batterinivå och oförmågan att ladda under användning. Sammanfattningsvis verkar JBL Live 660NC vara en uppskattad produkt med flera starka egenskaper, trots några mindre brister.

3

Linocell Avenue Silence Over-ear-hörlurar med aktiv brusreducering

Linocell Avenue Silence Over-ear-hörlurar med aktiv brusreducering Svart bäst i test billiga hörlurar

Budget

Vinnare

7

Ljudkvalitet

7

Batteritid

8

Komfort

7

Användarvänlighet

9

Prisvärdhet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Linocell Avenue Silence erbjuder anständig ljudkvalitet och komfort till ett attraktivt pris. De har dock begränsad batteritid och användarvänlighet.

Grym brusreducering och hög komfort till billig peng! Pris ca. 650 kr.

Här har vi hörlurar som levererar härlig musikupplevelse utan att tära så mycket på fickan! Linocell Avenue Silence trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering har dolda mikrofoner vid öronkåporna för att känna av bakgrundsbuller och dra ner på det. På kåpan finns en fjärrkontroll du enkelt styr musik och samtal med. Hörlurarnas kåpor och bygel har mjuk vaddering för maxad komfort och dom är vikbara för att smidigt kunna packas ner i små utrymmen! Du har en vanlig hörlursingång (3,5 mm) och kan koppla in dom utan Bluetooth för att spara batteritid, men även utan inkoppling har du en generös batteritid på upp till 12 timmar med brusreducering (16 timmar utan). Linocell Avenue Silence trådlösa hörlurar är något sämre när det gäller telefonsamtal än sina lite dyrare konkurrenter ovan, men så är det ju ofta så att någon egenskap försämras med ett lägre pris. Och när det kommer till ljudet för musik är dom magiska i relation till den ödmjuka summan!

 • Kompatibilitet: iOS & Android, Kan användas med eller utan kabel
 • Modell: Över öra
 • Anslutningsteknik: Bluetooth
 • Ljudisolerande: Ja, ANC (Active Noice Cancelling) ger nästintill total störningsfri avkoppling
 • Batteritid: upp till 12 h (upp till 16 h utan brusreducering)
 • Övrigt: Hörlursingång (3,5 mm), Levereras med Micro-USB-kabel för laddning och 3,5 mm-ljudkabel. Vikbart Headset för att spara utrymme, Roxcore Avenue Silence kan kontrollera musiken med hjälp av knapparna på sidan.

Fördelar

 • Många användare uppskattar hörlurarnas effektiva brusreducering, vilket gör dem idealiska för användning i bullriga miljöer.
 • Användarna framhåller att hörlurarna har en bra batteritid, vilket ger långvarig användning utan behov av frekvent laddning.
 • En del recensenter betonar hörlurarnas bekväma passform, vilket gör dem lämpliga för långvarigt lyssnande.
 • Ljudkvaliteten uppfattas som tillfredsställande av flera användare, särskilt givet priset på hörlurarna.
 • Användarna uppskattar också hörlurarnas prisvärdhet, vilket gör dem till ett attraktivt val för konsumenter som söker kvalitet till ett rimligt pris.

Nackdelar

 • En nackdel som några användare påpekar är att mikrofonkvaliteten inte är optimal, särskilt vid telefonsamtal.
 • Vissa användare noterar också att hörlurarna saknar USB-C-laddport, vilket kan vara en begränsning för användare som föredrar denna moderna anslutningstyp.

Sammanfattning: Recensioner av Linocell Avenue Silence Over-ear-hörlurar med aktiv brusreducering har samlats från olika källor, inklusive Kjell&Co((Kjell&Co, 2023-12-08)), och baseras på över 200 användaromdömen. Dessa omdömen ger en övergripande bild av användarnas erfarenheter, där hörlurarnas brusreducering, batteritid, bekväma passform, god ljudkvalitet och prisvärdhet lyfts fram som fördelar. Å andra sidan nämns brister i mikrofonkvaliteten och avsaknaden av USB-C-laddport som nackdelar. Antalet recensioner och källor ger en bred överblick av produkten.

Duellen

Lyx

Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset – Bästa Over-ear hörlurarna 2024! vs. JBL Live 660NC Wireless Over-ear

I lyxklassen dominerar Apple AirPods Max med sin exceptionella ljudkvalitet och innovativa funktioner som spatialt ljud och adaptiv EQ. De erbjuder också enastående användarvänlighet, speciellt för iOS-användare. Deras höga pris och vikt är dock nackdelar jämfört med konkurrenterna. JBL Live 660NC i mellanklassen erbjuder imponerande ljudkvalitet och batteritid till ett lägre pris, men saknar vissa av de mer avancerade funktionerna hos AirPods Max. I budgetklassen är Linocell Avenue Silence en utmärkt prisvärd produkt med effektiv brusreducering och komfort, även om de inte matchar ljudkvaliteten och byggkvaliteten hos sina dyrare motsvarigheter.

4

Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset – Bästa On-ear hörlurarna med bluetooth [current_year]!

Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset bäst i test hörlurar

Lyx

Vinnare

9

Ljudkvalitet

10

Batteritid

8

Komfort

9

Användarvänlighet

9

Prisvärdhet

9

Totalpoäng

Motivering: Beats Solo3 utmärker sig med sin långa batteritid och höga ljudkvalitet. De är även bekväma och användarvänliga, vilket gör dem till ett bra val för prismedvetna konsumenter.

Lång batteritid och otroligt ljud! Pris ca. 2200  kr.

Vi på Hemfakta har utsett Beats Solo3 Wireless till årets bästa On-ear hörlurar! Ja, allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Det som gör dessa hörlurar överlägsna är deras enastående batteritid, användarvänlighet och premium ljudkvalitet. Beats Solo3 kombinerar komfort, stil och funktionalitet på ett sätt som överträffar de andra testdeltagarna. Med den snabba laddningen och sömlösa integreringen med Apple-produkter erbjuder dom en ljudupplevelse som är svår att matcha!

Beats kan ljud. Med sina Solo3 Wireless trådlösa hörlurar får du 40 timmars batteritid, Fast Fuel-teknik som ger dig 3 timmars lyssning efter bara 5-minuters laddning, prisbelönt Beats-ljud och riktigt skön passform för långa sessioner! Här finns ett inbyggt Apple W1-chip så du enkelt kan byta mellan Apples enheter och ansluta till Bluetooth. Det finns inbyggda reglage för att enkelt styra allt från musik till samtal och aktivering av Siri – väldigt smidigt om du är ute och rör på dig! Anslutningen är grymt enkel, du slår bara på hörlurarna intill din apple-enhet och dom är igång! Ljudet, som blivit hyllat världen över, ger finjusterad akustik och maxad balans för ett fylligt och tydligt ljud. Öronkåporna stänger ute ljud och är ergonomiskt utformade för bästa komfort – ja Beats är som du hör lite av en favorit!

 • Kompatibilitet: iPhone, iPad, iPod, Mac
 • Modell: På örat
 • Anslutningsteknik: Trådlös
 • Ljudisolerande: Ja
 • Batteritid: Upp till 40 timmars batteritid. Ladda i fem minuter – lyssna i 3 timmar
 • Övrigt: Intelligent assistent Siri, Fällbar, Anslut via Bluetooth® och lyssna trådlöst, Prisbelönt ljud och design – Beats bästa, Justerbar passform. Ingår: Beats Solo3 Wireless-hörlurar, Fodral, Universal usb-laddningskabel (usb‑a till usb micro-b), Snabbstartsguide, Garantikort

Fördelar

 • Bra Ljudkvalitet: Användare uppskattar den höga ljudkvaliteten och den djupa bassen, vilket ger en imponerande lyssnarupplevelse.
 • Lång Batteritid: Flera recensenter nämner den utmärkta batteritiden som varar upp till 40 timmar, vilket är särskilt uppskattat för långa lyssningssessioner.
 • Användarvänlighet: Användarna finner hörlurarna enkla att använda, med smidig Bluetooth-anslutning och enkel parning med olika enheter.
 • Komfort och Design: Hörlurarna beskrivs som bekväma att bära under längre perioder, med en stilren och attraktiv design.
 • Bra Prisvärdhet: Många tycker att hörlurarna erbjuder utmärkt ljud och funktionalitet till ett överkomligt pris.

Nackdelar

 • Komfortproblem vid Lång Användning: Vissa användare rapporterar att hörlurarna kan orsaka obehag eller tryck mot öronen efter lång tids användning, särskilt för de med glasögon.
 • Känslighet för Kallt Väder: Det finns rapporter om att hörlurarna inte fungerar väl i kalla temperaturer, vilket kan vara ett problem för användare i kallare klimat.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av Severin FR 2431 3L har vi analyserat över 3000 användarrecensioner från flera källor, inklusive Amazon((Amazon, 2023-12-06)), Elgiganten((Elgiganten, 2023-12-06)) och andra e-handelsplattformar. Användarrecensionerna ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter och åsikter om produkten, och visar på en övervägande positiv respons med fokus på ljudkvalitet, batteritid och användarvänlighet, trots vissa mindre nackdelar relaterade till komfort och användning i kallt väder.

5

Marshall Major IV Wireless On-ear Headset

Bäst i test hörlurar marshall

Mellan

Vinnare

8

Ljudkvalitet

10

Batteritid

8

Komfort

7

Användarvänlighet

8

Prisvärdhet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Marshall Major IV erbjuder robust ljudkvalitet och exceptionell batteritid. De är bekväma och relativt användarvänliga, med bra prisvärdhet.

Marshall levererar mer än bara rock n roll! Riktigt sköna och stabila med härlig ljudbild! Pris ca. 1200 kr.

Marshalls hörlurar tillverkas av svenska Zound Industries. De var kanske mest kända för sina mobila högtalare, som var omåttligt populära för några år sedan. Det här är den fjärde generationen av Marshall Major. Det är alltså Marshall Major IV. Här har man gjort några påtagliga förbättringar. Batteritiden har utökats från cirka 60 timmar till cirka 80 timmar. Det är 80 timmar för standby läge, eller 15 timmars aktiv musiklyssning. Det är extremt bra för ett par trådlösa hörlurar. Det är den hörlur som har absolut bäst batteritid i det här testet. Komforten är bra, med nyutvecklade öronkuddar. De är mer komfortabla än den förgående modellen. Trycket mot öronen känns precis lagom.

Ljudet är bra, med framförallt mycket bas. Detta är en utmärkt hörlur för all typ av rock. Progressiv rock, experimentell rock, hårdrock, glamrock eller olika slags metall. Det känns som att tillverkaren kör ett lite rock’n roll stuk på både designen och för den tilltänkta målgruppen. Det är ganska tydligt, med tanke på den typ av ljudbild alla deras lyssningsprodukter har. Mellanregistret är godkänt. Diskanten är godkänd men kunde vara lite bättre, för att passa fler sorts generar. Dessa hörlurar skulle vi i första hand inte använda till dansmusik eller klassisk musik. Visst kan man tappa dem om hoppar omkring eller knyter skorna, men det sitter ändå ganska bra i jämförelse med andra on-ear modeller från andra tillverkare, utan att bli obekväma. Här ser vi ingen form av brusreducering, till skillnad från de flesta andra hörlurar i den här prisklassen. Materialet är gjort av plast, men ändå en bra och ordentligt hållbar konstruktion.

 • Kompatibilitet: iOS & Android
 • Modell: På örat
 • Anslutningsteknik: Bluetooth
 • Ljudisolerande: Nej
 • Batteritid: 80 timmar för standby läge, eller 15 timmars aktiv musiklyssning (Bäst i testet)
 • Övrigt: NFC, AptX, Bra ljud med mycket bas, Klassledande batteritid

Fördelar

 • Utmärkt Ljudkvalitet: Många användare hyllar headsetets ljudkvalitet, med betoning på den klara och kraftfulla ljudupplevelsen, särskilt basen.
 • Lång Batteritid: Användare imponeras av den exceptionellt långa batteritiden, vilket gör att de kan använda headsetet över längre perioder utan att behöva oroa sig för att ladda det ofta.
 • Komfort och Användarvänlighet: Flertalet recensenter nämner att headsetet är bekvämt att bära och lätt att hantera, med mjuka öronkuddar och en praktisk kontrollknapp.
 • Bra Passform: Användare uppskattar att headsetet sitter skönt på öronen, även under längre lyssningssessioner.
 • Prisvärdhet: En del recensioner betonar att headsetet erbjuder god valuta för pengarna, med tanke på dess kvalitet och funktioner.

Nackdelar

 • Viss Obekvämhet vid Långvarig Användning: En del användare upplever att headsetet kan bli obekvämt att bära efter flera timmars kontinuerlig användning, särskilt för personer med glasögon. 
 • Ljudläckage: Några recensioner nämner att headsetet ibland kan upplevas som att det läcker ljud vid högre volymer.

Sammanfattning: För att få en bred bild av användarupplevelserna av Marshall Major IV Wireless On-ear Headset har vi samlat recensioner från flera källor, däribland Elgiganten1, Clas Ohlson2 och Webhallen3. Dessa recensioner, som överstiger 1000 stycken, ger en mångsidig inblick i produkten. Användarnas feedback speglar både styrkor och svagheter, vilket ger en balanserad och omfattande uppfattning om headsetet.

6

Koss Porta Pro Wireless

Bäst i test on-ear hörlurar billiga hörlurar

Budget

Vinnare

9

Ljudkvalitet

7

Batteritid

6

Komfort

7

Användarvänlighet

9

Prisvärdhet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Koss Porta Pro Wireless imponerar med sin ljudkvalitet och prisvärdhet. Deras komfort och batteritid är dock inte lika imponerande.

Här får du trådlösa bluetooth hörlurar och ett exceptionellt ljud för en väldigt låg kostnad. Pris ca. 650 kr.

Detta är inte en favorit bara hos oss på redaktionen, utan globalt sett en storsäljare och riktig hörlursklassiker. Vill man ha det bästa tänkbara ljudet för ett riktig lågt pris, så är detta en no brainer. Vissa klagar på dålig byggkvalitet, att kablarna kan börja glappar. Några omdömen är däremot väldigt bra. Man kan inte förvänta sig fantastisk kvalitet för den här summan. Du kommer inte att kunna slita och slänga med hörlurarna eller köpa hörlurarna för 5-10 års regelbunden användning. Är du däremot försiktig, så kan de vara en utmärkt resekamrat eller ett par hörlurar som du har ett tag på vägen till jobbet eller skolan exempelvis. Vill du ha ännu bättre byggkvalitet och ett lägre pris, så ska man absolut överväga den trådbundna varianten.

Ljudet i Portapro är bättre än i stort sett allt annat i den här prisklassen. Du får faktiskt ljud som är mer än bara godkänt. Du får ljud som gör musiken roligare att lyssna på. Du får ofta lägga det dubbla, om inte tre gånger så mycket för att få en tydligt hörbar bättre musikupplevelse. Sedan har den stöd för Bluetooth, precis som många andra trådlösa modeller. Materialvalet är anmärkningsvärt bra med en huvudband i tunt aluminium. Det är lättviktigare, betydligt lättare och mindre variant än många andra små hörlurar som inte är öronsnäckor. Det är en fördel, med tanke på att de blir väldigt portabla. Så länge du inte utsätter dem för hårt tryck eller smällar så kommer hörlurarna inte att brytas av. Ljudet är ganska neutralt, men lättlyssnat med bra bas och hyfsad diskant. Ljudet är ganska platt och sterilt i jämförelse med dyra hörlurar. Men är du satt på en absolut begränsad budget, så är de här de bästa tänkbara trådlösa hörlurar om du också vill ha bra ljud.

 • Kompatibilitet: iOS & Android
 • Modell: På örat
 • Anslutningsteknik: Bluetooth (version 4.1) med stöd för AptX
 • Ljudisolerande: Nej
 • Batteritid: upp till 12 h
 • Övrigt: NFC, AptX, Utmärkt ljud för det här priset, Slitstarkt huvudband och kåpor, Trådlös variant av hörlursklassiker, Klart godkänd batteritid, Väldigt lätt och portabel konstruktion, Mikrofon och 3-knapps fjärrkontroll, ComfortZone – för justerbar och bekväm passform. Levereras med bärväska och USB-kabel för laddning.

Fördelar

 • Många användare uppskattar den höga ljudkvaliteten och klara ljudåtergivningen, vilket ger en tillfredsställande lyssnarupplevelse.
 • Användarna finner att hörlurarna är lätta och smidiga, vilket gör dem bekväma att bära och enkla att förvara.
 • Den trådlösa designen uppskattas för dess bekvämlighet och rörelsefrihet, vilket är särskilt fördelaktigt vid användning under aktiviteter som promenader eller träning.
 • Lång batteritid nämns ofta som en positiv aspekt, vilket gör att användarna kan njuta av längre lyssningssessioner utan att behöva oroa sig för att ladda hörlurarna ofta.

Nackdelar

 • En del användare rapporterar att hörlurarna kan upplevas som obekväma vid längre användning, särskilt om de sitter för hårt på öronen.
 • Problem med anslutningsstabiliteten och vissa tekniska begränsningar, som bristande Bluetooth-räckvidd och komplicerad kontroll, nämns som nackdelar.

Sammanfattning: Användaromdömen från olika källor, inklusive Kjell&Co((Kjell & Co, 2023-12-08)), Clas Ohlson((Clas Ohlson, 2023-12-08)) och NetonNet((NetonNet, 2023-12-08)), baserat på över 200 recensioner, ger en insikt i Koss Porta Pro Wireless hörlurarnas prestanda och användarupplevelse. Majoriteten av användarna uppskattar hörlurarnas ljudkvalitet, bekvämlighet och batteritid, medan vissa upplever obekvämlighet vid längre användning och tekniska begränsningar. Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna.

Duellen

Mellan

Linocell Avenue Silence Over-ear-hörlurar med aktiv brusreducering vs. Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset – Bästa On-ear hörlurarna med bluetooth 2024!

Beats by Dr. Dre Solo3 i lyxklassen imponerar med sin enastående batteritid och användarvänlighet. Dessutom erbjuder de hög ljudkvalitet och komfort. Marshall Major IV i mellanklassen står ut med sin långa batteritid och robusta byggkvalitet, men saknar brusreduceringen som finns i Beats Solo3. Koss Porta Pro Wireless i budgetklassen är en prisvärd produkt med utmärkt ljud för priset, men har begränsningar i komfort och byggkvalitet jämfört med de dyrare modellerna.

7

Apple AirPods Pro (2nd generation) – Bästa In-ear hörlurarna [current_year]!

Apple AirPods Pro (2nd generation) 2022 bäst i test in-ear

Lyx

Vinnare

10

Ljudkvalitet

9

Batteritid

9

Komfort

10

Användarvänlighet

8

Prisvärdhet

9.2

Totalpoäng

Motivering: AirPods Pro (2nd gen) erbjuder utmärkt ljudkvalitet och användarvänlighet, med god komfort och anständig batteritid. Deras höga pris är dock en nackdel.

Tänk att något så litet kan ge så maxat ljud! Pris fr. 2900 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Apple AirPods Pro (2nd generation) till årets bästa In-ear hörlurar. Även här har du en slående ljudupplevelse, hög användarvänlighet och ett snyggt fodral ihop med ett riktigt bra brusreducering!

Ja här finns ju egentligen en ytterligare uppdatering, men vi har valt Andra generationens Airpods pro eftersom priset i relation till kvalitet står sig bättre! Dessa airpods har aktiv brusreducering med adaptiv transparens som filtrerar bort det oönskade stöket och ger en grym ljudupplevelse. Dom har tredimensionellt ljud med adaptiv EQ som kalibrerar musiken hela tiden för att balansera upp diskant mot fyllig bas. Med en laddning får du 6 timmars batteritid och det nya laddningsetuiet (MagSafe kallat) har inbyggd högtalare, precisionssökning och snoddfäste. Detta gör att du enkelt kan lokalisera etuiet om du tappar bort det – då du kan spela upp ljud från den inbyggda högtalaren! Örontopparna i mjukt silikon sitter perfekt i örat och du väljer själv storlek av fyra olika. Det rumsliga ljudet med dynamisk spårning (liksom i Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headsetet ovan) placerar ut ljudelementen omkring dig för en riktigt fet känsla, som att du konstant är på konsert! Både Airpods Pro och laddningsetuiet är dessutom svett- och vattentåliga för att palla alla väder och tillfällen!

Så här tycker experterna om Apple AirPods Pro (2nd generation)

Petter Ahrnstedt från MacWorld beskriver Airpods Pro 2 som en signifikant förbättring över föregångaren, med bättre ljud och förbättrad brusreducering. De nya funktionerna som volymkontroll på hörlurarna och det anpassningsbara rumsliga ljudet ger en förbättrad användarupplevelse. Trots detta nämner Ahrnstedt att de är relativt dyra och att volymkontrollen kan vara knepig att använda((Macworld, 2023-12-08)).

 • Kompatibilitet: iPhone, iPad, iPod, Mac
 • Modell: I örat
 • Anslutningsteknik: Trådlös, bluetooth
 • Ljudisolerande: Active Noise Cancellation
 • Batteritid: Upp till 30 tim musik med laddfodral
 • Övrigt: Svett- och vattenbeständighet, Personligt anpassat rumsligt ljud, MagSafe Laddningsfodral, Silikonproppar, Siri röststyrning

Fördelar

 • Utmärkt ljudkvalitet: Användare betonar högt hur nöjda de är med ljudkvaliteten, vilket ger en rik och detaljerad ljudupplevelse.
 • Effektiv brusreducering: Många användare lyfter fram hörlurarnas förmåga att effektivt blockera bakgrundsljud, vilket gör dem idealiska för användning i bullriga miljöer.
 • Användarvänliga: Recensenterna prisar hörlurarnas enkla handhavande och sömlösa integration med Apple-enheter, vilket gör dem enkla att använda.
 • Bra passform och komfort: Användare uppskattar hur bekvämt hörlurarna sitter i öronen, vilket är viktigt för långvarig användning.
 • Snabb laddning och bra batteritid: Användare noterar att hörlurarna laddar snabbt och erbjuder tillräcklig batteritid för långvarig användning.

Nackdelar

 • Högt pris: Det mest framträdande klagomålet bland användarna är hörlurarnas höga kostnad.
 • Problem med passform för vissa användare: Trots den generella uppskattningen för komforten, noterar några användare svårigheter med att få hörlurarna att sitta bra, särskilt under fysisk aktivitet.

Sammanfattning: Denna sammanställning av användarrecensioner baseras på över 1000 recensioner från webbplatser som Prisjakt((Prisjakt, 2023-12-08)), Elgiganten((Elgiganten, 2023-12-08)) och NetonNet((NetonNet, 2023-12-08)). Baserat på detta stora urval av användarfeedback kan det konstateras att Apple AirPods Pro (2nd generation) generellt sett är mycket uppskattade av användarna, främst för sin ljudkvalitet, brusreducering och användarvänlighet, men kostnaden för dem är en betydande nackdel.

8

Apple AirPods (2nd Generation) True Wireless In-ear med Lightning Laddningsetui

Apple AirPods (2nd Generation) Wireless In-ear med Lightning Laddningsetui  bäst i test in ear

Mellan

Vinnare

8

Ljudkvalitet

7

Batteritid

9

Komfort

9

Användarvänlighet

8

Prisvärdhet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Apple AirPods (2nd gen) erbjuder god ljudkvalitet och komfort. De är användarvänliga och prisvärda, även om batteritiden inte är den bästa.

Alla har vi dom och kommer antagligen fortsätta ha! Pris ca. 1600 kr.

Ja dom här lirarna kanske inte kräver någon närmare beskrivning för dom flesta, men likväl – here it goes! Apples klassiska AirPod-modell i andra upplagan ligger fint i fickan och funkar ju som dom flesta vet – utmärkt att träna med! (Själv har jag simmat med mina i, något dom givetvis inte är avsedda för men tänk att dom funkade prima efteråt!) Det här är väl egentligen varianten för dig som inte gillar looken av att gå runt med hörlurar så synligt, dom är slimmade och stilade och stärker liksom upp looken med lite nätt tech! Futuristiskt är ordet. AirPods 2 från Apple är ett par true wireless hörlurar som är lätta att ha å göra med. Från musik till samtal till röstaktivering av Siri! Dom ansluter automatiskt när dom sätts in i öronen, har sensorer som känner av rörelse och röst vilka samverkar för att styra ljudupplevelsen och aktivera mikrofon vid röstsamtal. Med dubbla strålformade mikrofoner är samtalskvaliteten super och dom laddas fort (på 15 minuter får du 3 timmars lyssning!).

 • Kompatibilitet: iPhone, iPad, iPod, Apple Watch, Mac och Apple TV med Bluetooth
 • Modell: Inuti örat
 • Anslutningsteknik: Bluetooth
 • Ljudisolerande: Nej, men brusreducerande
 • Batteritid: Upp till 5 timmars lyssning på en laddning, Upp till 3 timmars samtalstid på en laddning, AirPods 2 med laddningsetui: Mer än 24 timmars lyssning, Upp till 18 timmars samtalstid, 15 minuter laddning i etuiet ger upp till 3 timmars lyssning eller upp till 2 timmars samtalstid
 • Övrigt: Apple AirPods 2 levereras med: AirPods, Laddningsetui, Lightning till USB-A-kabel, Snabbstartguide. Fylligt ljud med stabil och snabb anslutning (H1-chip), Lightning laddkontakt – samma laddare till telefon och hörlurar,  Röstaktiverad Siri röstassistent, Rörelseaccelerometer & Röstaccelerometer – känner av när du pratar och filtrerar bort bakgrundsljud Känner av när du lyssnar, Dubbla strålformande mikrofoner – bättre samtalskvalitet.

Fördelar

 • Många användare upplever att AirPods erbjuder ett klart och bra ljud, vilket är en av de mest uppskattade egenskaperna.
 • Användarna berömmer även AirPods för deras enkla uppkoppling och kompatibilitet med Apple-enheter, vilket gör dem användarvänliga.
 • Batteritiden och den snabba laddningen är ytterligare fördelar som uppskattas av användarna, vilket möjliggör längre användning och bekvämlighet.
 • Flertalet recensioner nämner också den goda passformen och komforten som AirPods erbjuder, vilket gör dem lämpliga för långvarig användning.
 • Användare uppskattar också AirPods för deras lätta och kompakta design, vilket gör dem enkla att bära med sig.

Nackdelar

 • En nackdel som nämns av några användare är att AirPods tenderar att släppa in bakgrundsljud, vilket kan vara problematiskt i bullriga miljöer.
 • En annan punkt som tas upp är att AirPods ibland kan vara svåra att ta upp ur fodralet på grund av deras glatta yta.

Sammanfattning: För att få en mångsidig bild av Apple AirPods (2nd Generation) True Wireless In-ear har recensioner samlats in från bland annat Kjell&Co((Kjell&Co, 2023-12-06)) och Webhallen((Webhallen, 2023-12-06)). Totalt har omkring 400 recensioner granskats för att identifiera dessa för- och nackdelar. Recensionerna ger en övergripande bild av användares upplevelser och synpunkter på produkten.

9

Jabra Elite 3 Wireless In-ear

Jabra Elite 3 Wireless In-ear bäst i test budget billiga hörlurar

Budget

Vinnare

8

Ljudkvalitet

8

Batteritid

8

Komfort

8

Användarvänlighet

9

Prisvärdhet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Koss Porta Pro Wireless imponerar med sin ljudkvalitet och prisvärdhet. Deras komfort och batteritid är dock inte lika imponerande.

Här får du trådlösa bluetooth hörlurar och ett exceptionellt ljud för en väldigt låg kostnad. Pris ca. 650 kr.

Detta är inte en favorit bara hos oss på redaktionen, utan globalt sett en storsäljare och riktig hörlursklassiker. Vill man ha det bästa tänkbara ljudet för ett riktig lågt pris, så är detta en no brainer. Vissa klagar på dålig byggkvalitet, att kablarna kan börja glappar. Några omdömen är däremot väldigt bra. Man kan inte förvänta sig fantastisk kvalitet för den här summan. Du kommer inte att kunna slita och slänga med hörlurarna eller köpa hörlurarna för 5-10 års regelbunden användning. Är du däremot försiktig, så kan de vara en utmärkt resekamrat eller ett par hörlurar som du har ett tag på vägen till jobbet eller skolan exempelvis. Vill du ha ännu bättre byggkvalitet och ett lägre pris, så ska man absolut överväga den trådbundna varianten.

Ljudet i Portapro är bättre än i stort sett allt annat i den här prisklassen. Du får faktiskt ljud som är mer än bara godkänt. Du får ljud som gör musiken roligare att lyssna på. Du får ofta lägga det dubbla, om inte tre gånger så mycket för att få en tydligt hörbar bättre musikupplevelse. Sedan har den stöd för Bluetooth, precis som många andra trådlösa modeller. Materialvalet är anmärkningsvärt bra med en huvudband i tunt aluminium. Det är lättviktigare, betydligt lättare och mindre variant än många andra små hörlurar som inte är öronsnäckor. Det är en fördel, med tanke på att de blir väldigt portabla. Så länge du inte utsätter dem för hårt tryck eller smällar så kommer hörlurarna inte att brytas av. Ljudet är ganska neutralt, men lättlyssnat med bra bas och hyfsad diskant. Ljudet är ganska platt och sterilt i jämförelse med dyra hörlurar. Men är du satt på en absolut begränsad budget, så är de här de bästa tänkbara trådlösa hörlurar om du också vill ha bra ljud.

Motivering: Jabra Elite 3 erbjuder god ljudkvalitet och är bekväma med en användarvänlig design. Deras prisvärdhet är också en stark fördel.

Den smäckra öronsnäckan! Pris ca. 600 kr.

Jabra Elite 3s trådlösa öronsnäckor! Här har vi hittat en riktig favorit-budget-in-ear-öronsnäcka som funkar urbra att träna med! Dom är inte specialutformade som sitt storasyskon i mellanklassen, men likväl en riktigt skarp budgetvariant! Diskreta, stilade och med en fyllig, skön ljudbild! Här levereras krispigt ljud med enastående ljudisolering tack vare hörlurarnas fyra mikrofoner samt HearThrough-teknik (ja alla har lite olika namn på det här) som låter dig höra vad som händer runtomkring dig utan att ta ur propparna. Här finns smarta inbyggda funktioner så som genvägar till Spotify och Google Fast Pair, tillsammans med en generös batteritid på upp till 7 timmar av en laddning och total 28 timmar med fodralet. Dom är vattentäta med en 2-årig garanti så du kan dra ut och springa i stormen!

 • Kompatibilitet: iOS & Android
 • Modell: In-ear
 • Anslutningsteknik: Bluetooth
 • Ljudisolerande: Nej, men brusreducerande
 • Batteritid: Upp till 7 timmar i öronsnäckorna, totalt 28 timmar med laddningsfodralet, Laddningstid: Upp till 3.5 timmar, med snabbladdning upp till 1 timme
 • Övrigt: Kompatibel med Amazon Alexa (Android 6.0 eller högre), Siri® och Google Assistant™, Vattentäta med IP55-klassat regntätt skydd och 2 års garanti, Monoläge med smarta funktioner, HearThrough-teknik, dvs öronsnäckorna spelar upp omgivningens ljud med sina 4 mikrofoner så du slipper ta ur dom om du möter en polare i spåret! Brusreducering, Räckvidd: Upp till 10m, Fukttålig,

Fördelar

 • Många användare upplever att öronsnäckorna sitter bra i öronen och är bekväma, även under längre perioder och under träning.
 • Användare framhäver ljudkvaliteten som bra, med en kraftfull bas och en klar ljudbild som ger en tillfredsställande lyssnarupplevelse.
 • De fysiska knapparna på öronsnäckorna och möjligheten att enkelt justera volymen direkt på snäckan uppskattas av många användare.
 • Användarna noterar att öronsnäckorna är enkla att koppla ihop med enheter, vilket ger en användarvänlig upplevelse.
 • Batteritiden och laddningsfunktionerna, inklusive snabbladdning, uppfattas som tillfredsställande och pålitliga.

Nackdelar

 • Vissa användare rapporterar att öronsnäckorna kan ha problem med brusreducering, vilket leder till att yttre ljud inte alltid effektivt blockeras.
 • Det finns rapporter om att ljudkvaliteten under samtal kan vara sämre, med klagomål på att mikrofonen plockar upp för mycket bakgrundsljud.

Sammanfattning: Denna sammanställning av användaromdömen om Jabra Elite 3 Wireless In-ear är baserad på recensioner från olika källor, inklusive HiFi-Klubben((HiFi-Klubben, 2023-12-06)), NetonNet((NetonNet, 2023-12-06)) och Elgiganten((Elgiganten, 2023-12-06)), med ett totalt antal av cirka 200 recensioner. De samlade omdömena ger en övergripande positiv bild av öronsnäckorna, med betoning på ljudkvalitet, komfort och användarvänlighet. Dock finns det vissa rapporterade nackdelar rörande brusreducering och mikrofonkvalitet.

Duellen

Budget

Marshall Major IV Wireless On-ear Headset vs. Koss Porta Pro Wireless

Apple AirPods Pro (2nd generation) i lyxklassen utmärker sig med överlägsen ljudkvalitet, brusreducering och användarvänlighet. De är väl anpassade för användning i olika miljöer och erbjuder funktioner som inte finns i budget och mellanklassmodeller. Apple AirPods (2nd Generation) i mellanklassen ger en balanserad kombination av ljudkvalitet, komfort och prisvärdhet. Jabra Elite 3 i budgetklassen är ett utmärkt val för dem som söker god ljudkvalitet och användarvänlighet till ett lägre pris, även om de inte når upp till prestandan hos Apple AirPods Pro.

Köpguide Trådlösa Hörlurar

Här går vi igenom flera faktorer, kring varför du ska köpa de bästa hörlurarna genom oss. Det är inte bara köpargument, här är en köpguide kring vad som är bra att tänka på och vilka teknologier som används.

Ljudkvalitet

Många frågar sig själva hur stor skillnad det egentligen kan vara på ett par hörlurar. Många vet inte hur enormt stor skillnad det faktiskt kan vara. Inom Hi-Fi kretsar är ett välkänt begrepp “ormolja”. Ormolja (från engelskans “snake oil”) betyder att något är bluff och båg. Det gäller ofta en produkt eller en teknologi.

Fördomarna bottnar ofta i 3 saker:

 • Den så kallade placeboeffekten. Precis som för vissa läkemedel, där man kan man få en förändrad hälsoeffekt av sockerpiller i tron om att det är riktiga läkemedel, kan det finnas en liknande placeboeffekt inom ljud. Där upplever man att det blir bättre när det rent vetenskapligt är omöjligt att höra skillnad. Dyra kablar är ett typexempel på det. Det finns människor som upplever att det är en hörbar skillnad, när man säljer in att de ska köpa dyra Hi-Fi kablar med hjälp av designade kontakter, designade kabelstrumpor, vinklade produktbeskrivningar. Sedan pratar butikernas försäljare ofta gott om dessa “fantastiska” kablar som ska göra sådan skillnad på anläggningen.
 • Marknaden kring ljud och bild (framförallt när det kommer till mer påkostad Hi-Fi) kan bestå av människor med normalstor plånbok om inte en något större plånbok än genomsnittet. Det kan exempelvis vara människor som arbetar väldigt mycket och vill ha en bra musikupplevelse. Men de har inte tid eller intresse att grotta ner sig i fakta om själva tekniken. Detta öppnar upp för oseriösa tillverkare som gör produkter där man inte får valuta för pengarna. Du kanske köper ett par hörlurar för 4000 kr men det finns hörlurar som kostar mindre än 2000 kr och låter lika bra. Sedan kanske de betalar för marknadsföring och vinklade test, som gör marknaden mindre trovärdig om produkterna inte sticker ut.
 • Fördomar kan ha en grogrund hos personer som till exempel ljuger för att de föraktar konsumtionssamhället eller hos besserwissers som själva saknar personlig erfarenhet av hörlurar eller andra produkter som har bättre ljud.

Ovanstående är några av de absolut vanligaste anledningarna till varför vissa tror att det inte är skillnad på ljudet i hörlurar för över 10 000 kr och ljud för 2000 kr. Man ska vara medveten om att skillnaderna är många gånger inte alls “placebo”. Många gånger behöver du inte heller vara någon mångårig Hi-Fi entusiast för att verkligen höra skillnad, till skillnad från vad många tror. Köper du hörlurar i det här testet i premiumklassen, så kommer du få ljud (men även andra fördelar) i premiumklassen.

Vi kan intyga att det verkligen är så, vi lurar ingen. Om man fortfarande inte tror på det, så kan vi rekommendera att man bokar in en demo. Använd våra länkar ut till Hi-Fi Klubben, så kan du genom dem boka in en tid. Ibland kan man till och med få låna hem produkterna. Då kan man i lugn och ro, bilda sig en egen uppfattning om huruvida de låter. Du hittar kontaktuppgifterna till din butik genom deras webbplats som vi länkar till.

Byggkvalitet

Det finns givetvis måndagsexemplar och oseriösa produkter, precis som alla andra marknader, så detta är generaliseringar. Skillnaden på byggkvaliteten är stor beroende på prisläge.

Hörlurar för över 10 000 kr har ofta exemplarisk och robust byggkvalitet, men även där förekommer detaljer eller delar av plast. Hörlurar för 1000-2000 kr och uppåt brukar ofta ha bättre kvalitet och inger överlag en trevligare premiumkänsla än hörlurar för några hundralappar. Generellt sätt så har små hörlurar (framförallt snäckor) en mycket sämre hållbarhet än store hörlurar.

Storleken är generellt sätt viktigare om du vill ha hörlurar som håller länge, än om du köper väldigt dyra hörlurar. Riktigt dyra hörlurar som också är stora (till exempel Audeze och Sennheiser) håller betydligt bättre än öronsnäckor i motsvarande prisklasser. Hörlurar för 5000 – 10 000 kr och uppåt har de finaste materialen och den bästa hållbarheten.

Trådlösa Hörlurar

Trådlösa hörlurar faller in i ett annat segment än stora hörlurar för stationär musiklyssning, som prisvinnare är. Trådlösa hörlurar brukar i regel använda sig av 3 tekniker. Den första är Bluetooth och den andra är NFC. Sedan finns också något som kallas för aptX. Den förstnämnda är standard på nästan alla moderna mobiltelefoner. Men de finns även hos många andra enheter som spelkonsoler, surfplattor, Smart TVs, bärbara datorer och mycket mer.

NFC används för att parkoppla din enheter. Istället för att skanna, så “blippar” du din enhet, ungefär som du blippar ett busskort när du ska åka buss. AptX är ett alternativ till Bluetooth, fast som har enligt många bättre ljudkvalitet.

Sedan finns det ytterligare en teknik som inte är relaterad till själva ljudöverföringen. Den kallas för brusreducering. Brusreducerande hörlurar är mycket uppskattade om man vill låsa ute mycket ljud. Man kanske sitter på en tunnelbana med mycket oljud och behöver prata i telefon, eller vill kunna njuta av musik i en störande miljö.

Gaming Headset

Detta är ytterligare en slags hörlur. Vi har bara med en hörlur som är ett gaming headset. Detta är en hörlur med mikrofon för gaming helt enkelt. Det som framförallt kännetecknar gaming headset, är att designen ofta attraherar en annan målgrupp. Det är ofta RGB-lampor och en annan design. Många som spelar datorspel är ungdomar, man vill ha något som ser lite modern och häftigt ut.

Sedan är det viktigt att det är bra 3D-ljud, så att man hör hur spelarna runt omkring rör sig. Det är särskilt viktigt inom spel som FPS (First Person Shooter) men även till exempel inom racing genren. Många gaming headset har en bra bas, eftersom att det är mycket specialeffekter och filmlika actionsekvenser i datorspel. Ett bra gaming headset har också en bra mikrofon, något som tyvärr är lite av en bristvara hos de billigaste modellerna.

Högtalarelement

En hörlur består av flera avancerade tekniska komponenter. Det är olika delningsfilter, det isolering och det är själva konstruktionen. Konstruktionen kan vara öppen, halvöppen eller sluten. En öppen konstruktion ger ett luftigt ljud men “läcker” mycket. En sluten konstruktion ger en mer kompakt ljudbild (ofta bättre för basen) men tenderar att bli burkigare.

Något utav det allra viktigaste i en hörlur, liksom för högtalare, är själva elementen. De är dem som producerar ljudet. Man kan säga det är som hjulen på en bil som får bilen att rulla. Precis som på högtalare finns det olika (ofta samma) slags element. Vanliga hörlurselement består av en slags trumma (ett membran) som använder tryckluft för att skapa vibrationer. På så sätt produceras toner och ljud.

Frågor och svar om trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar brukar vanligtvis fungera trådlöst med hjälp av bluetooth. Ibland förekommer det att det finns en USB-sändare som skickar en IR-signal.

Vanligtvis laddar man trådlösa hörlurar med hjälp av en USB-kabel. Ibland kan man använda samma USB-kabel, som trådbundna hörlurar. Ibland följer det med en laddstation, där du kan ladda dina hörlurar.

Det är väldigt olika, men man kan räkna med att man får lägga ut ett par hundralappar till många tusen kronor. I den här branschen får man (oftast) vad man betalar för.

I vårt test blev Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset Bäst i test av Over-ear hörlurar, Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset Bäst i test av On-ear hörlurar och Apple AirPods Pro (2nd generation) 2022 Bäst i test av In-ear hörlurar. När det kommer till hörlurar hänger kvalitet verkligen oftast ihop med pris, därför är samtliga vinnare från kategorin lyx. Allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Med det sagt levererar samtliga hörlurar vi tagit fram i detta test en härlig ljudupplevelse så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 1. Elgiganten, 2023-12-06 []
 2. Clas Ohlson, 2023-12-06 []
 3. Webhallen, 2023-12-06 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser