Trådlösa Hörlurar Bäst i Test – Bästa Trådlösa Hörlurarna 2022

Trådlösa hörlurar är en marknad med en uppsjö av prisklasser och modeller. Vi hjälper dig att hitta några av de absolut bästa modellerna på marknaden, oavsett budget. Vi vägleder dig, med viktigt och intressant fakta. Med hjälp av det här testet kan du köpa hörlurar som vi med säkerhet kan garantera bra produkter. Här finns fina trådlösa hörlurar för de flesta konsumenter som vill lyssna på musik, spela spel eller använda dem för samtal.

Hemfaktas test av trådlösa hörlurar – vi listar 6 modeller 

Vi har inte bara en vinnare, utan flera att välja på efter behov och smak. Faktum är att det finns en hel uppsjö hörlurar på marknaden, så här har vi väl genomgångna alternativ.

Vi utgår från 3 olika prisklasser:

 • Premiumklassen
 • Mellanklassen
 • Budgetklassen

Vi utgår från 2 olika kategorier:

 • On-ear hörlurar
 • Over-the-ear hörlurar

On-ear är mindre hörlurar öronkåporna vilar på kanterna längs öronen. Over-the-ear är en större slags hörlur som (precis som det låter) omsluter öronen. I varje kategori finns prisvinnare i dessa 3 klasser. Så allt som allt blir det 12 olika modeller på hörlurar som vi tipsar om.

Hemfaktas test av Over Ears trådlösa hörlurar – vi listar 6 modeller 

Detta är testvinnarna för over-the-ear modellerna. Dessa modeller omsluter öronen. Vill du ha trådlösa hörlurar med kåpor av mindre modell, där öronkuddarna ligger mot öronen ska du bläddra ner lite.

Bäst i test i premiumklassen är Bang & Olufsen H95

Detta är en given testvinnare med skön komfort, riktigt bra ljud och ovanligt bra byggkvalitet. Pris ca 8500 kr. 

Over Ears bäst i test

Detta är en brusreducerande trådlös hörlur för den som bara vill ha något av det bästa på marknaden. Det finns bättre hörlurar men inte många modeller som är portabla, trådlösa och brusreducerande. Detta är en absolut toppmodell i det segmentet. Den har brusreducering som är i klass med betydligt billigare konkurrenter. Sedan har den också en enastående byggkvalitet som man inte ser hos andra påkostade hörlurar. Öronkåporna är gjorda i aluminium, vilket är ovanligt för trådlösa hörlurar. Det finns hörlurar som har den byggkvaliteten men då brukar vi prata om stora klumpiga hörlurar med kabel för stationär musiklyssning. Dessa brukar kosta 10 000 – 12 000 kr och uppåt. De är alltså allt annat än portabla. Bang & Olufsen H95 är en absolut toppmodell för portabel musiklyssning.

Ljudet är detaljrikt och luftigt. Hörlurar från t.ex. Audeze med dyra magnetostatelement har fantastiskt ljud men inte så bra tryck. Bang & Olufsen H95 har ett ljud som matchar ljudet från sådana påkostade hörlurar, men utan att vara lika laid-back. Detta är utmärkta trådlösa hörlurar för dig som lyssnar på exempelvis elektronisk dansmusik, pop och hårdare rock eller metall. Ljudet är kristallklart, luftigt och har bra tryck.

Sedan är de brusreducerande, men inte den grad att du blir totalisolerad från omvärlden. Samtidigt tillräckligt bra för att inte bli störd på bussen om det är normala störningar. Man kan säga att brusreduceringen är bra men inte så bra som man skulle förvänta sig i den här prisklassen. Är det väldigt höga ljud runtomkring så hjälper inte inte brusreduceringen. Den har också stöd för några av de senaste trådlösa teknikerna som aptX och Bluetooth. Den har har stöd för Bluetooth 5.1 och aptX Adaptive. För den som undrar vad aptX Adaptive är, så är det en ännu effektivare och robustare uppgradering av aptX. Det finns inbyggt stöd av aptX Adaptive hos Android sedan 2015.

Fördelar

 • Utmärkta specifikationer
 • Starkt 1.100 mAh batteri
 • Sköna öronkuddar
 • Utmärkt byggkvalitet
 • Riktigt bra ljud

Nackdelar

 • Väldigt dyra hörlurar
 • Knappt godkänd brusreducering

Specifikation

Bluetooth: Ja (version 5.1)
NFC: Ja
AptX: Ja (aptX Adaptive)
Färg: Svart, Vit
Material: Metall

SE MER INFORMATION & PRIS:

 

Bäst i test i mellanklassen är Audeze LCD-1

Mycket prisvärd trådlös hörlur med bra ljud och hörlurselement från high-end klassen gör detta till en testvinnare i mellanklassen. Pris ca 4990 kr. 

Detta är en hörlur från välrenommerade Audeze. Audeze är kanske mest känd för att vara ett riktigt Hi-Fi märke. Därför kanske du inte har hört talas om dem, om du vanligtvis köper stereo, hörlurar och liknande från en vanlig elektronikkedja. Audeze är en riktigt fin trådlös hörlur som finns hos Hifiklubben.

Den har inte vanliga dynamiska högtalarelement. Det är en så kallad magnetostat-hörlur. Magnetostatelement har ett väldigt tunt membran och magneter som gör att att ljud produceras. Det låter annorlunda jämfört med klassiska hörlurselement. Många mycket dyrare Hi-Fi hörlurar (från bland annat Audeze) är prisade för ljudet. Basen är mjuk och fyllig, diskanten är bra och bredden på ljudet är exceptionellt bra. Det är en bra separering för att vara inte den här prisklassen. Annars tenderar ljudet att vara ganska platt i jämförelse med dyrare hörlurar.

Det som saknas är möjligtvis trycket. Det är inte jättebra tryck, vi skulle vilja kalla ljudet mer laid-back. De är fortfarande fullt godkända för t.ex. rock. Det är inte vårt förstahandsval för elektronisk dansmusik. Diskanten är bra men inte heller jätteljusa hörlurar. Basen är väldigt rapp och mjuk. Den brölar inte som t.ex. Logitech datorhögtalare eller riktigt billiga hörlurar kan göra. Precis som Audeze betydligt mycket dyrare hörlurar så har denna fantastisk bas och ett klassledande mellanregister. Du kan höra detaljer som man inte annars hör hos väldigt mycket enklare hörlurar. Ljudet är inte bara detaljerat, det är lättlyssnade hörlurar som gör musiken ännu mer tillfredsställande.

När det kommer till konstruktionen är det lite plastiga med har hög komfort med ordentliga och öronkuddar. Det är en öppen hörlurskonstruktion. Det står ”Made in USA” på förpackningen. På HiFi News Awards har den fått utmärkelsen som en ”Outstanding Product”. Den har stöd för bluetooth 5.0, NFC och aptX.

Fördelar

 • Detaljrikt ljud
 • Mycket mjuk och rapp bas
 • Roliga och lättlyssnade
 • Fina tekniska specifikationer
 • Relativt dyr men prisvärd
 • Komfortabla öronkuddar

Nackdelar

 • Aningen plastig
 • Dåligt tryck i ljudet

Specifikation

Bluetooth: Ja (version 5)
NFC: Ja
AptX: Ja
Färg: Svart
Material: Plast

SE MER INFORMATION & PRIS:

 

Bäst i test i budgetklassen är Deltaco DH410

Detta är ett utmärkt gaming headset med ett utmärkt pris som nästan alla människor på jorden klarar av att använda. Pris ca 699 kr.

DH410 är ett mycket prisvärt trådlöst gamingheadset i svart design och med cool logotyp på öronkåporna. Här ligger fokus på bra ljud, komfort och lång batteritid. Med stora hörlurselement får man ett bra och välbalanserat ljud. Batteriet är på hela 1100 mAh. Det räcker för hela 17 timmar på en enda laddning.

Detta är ett perfekt gaming headset för barn och ungdomar. Köp Deltaco HD410 om du har ett mindre barn eller tonåring, där det kanske inte finns pengar (eller anses lämpligt) att köpa ett riktigt dyrt gaming headset.

Man behöver inte nödvändigtvis spela datorspel med detta headset. Det är ett utmärkt headset som lämpar sig för musiklyssning eller filmtittande som hörlurar. Det fungerar bra att ha på tåget eller i baksätet på en bil. Du kan också använda det (liksom andra trådlösa hörlurar med mikrofon) till att ha video eller röstsamtal. Det fungerar bra om du använder till exempel Skype på en bärbar dator eller messenger på en surfplatta.

Fördelar

 • Utmärkt batteritid
 • Godtyckligt ljud
 • Snygg design
 • Bra även för barn
 • Mycket prisvärd

Nackdelar

 • Lite plastig
 • Inget toppljud

Specifikation

Bluetooth: Nej (USB sändare)
NFC: Nej
AptX: Nej
Färg: Svart, Vit
Material: Plast

SE MER INFORMATION & PRIS:

 

Hemfaktas test av On Ears trådlösa hörlurar – vi testar 6 modeller 

Produkterna i on-ear segmentet är betydligt färre och klart billigare än för over-the-ear hörlurar. Det har delvis med att göra att det inte är lika populära, men också att de är klart billigare i producera. I praktiken kan du få bra ljud för en (för de allra flesta) skälig kostnad.

Bäst i test i premiumklassen är Bowers & Wilkins PX5

Bra ljudkvalitet, banbrytande brusreducering, exklusiva material och bra komfort – Detta är on-ear hörlurar för dig som är kräsen. Pris ca 2 959 kr.

On Ears bäst i test

Fantastiska hörlurar som liknar Bose i sin karaktär. Neutralt mellanregister, tung bas, ljus diskant kännetecknar dessa hörlurar. Perfekt match för partymusik och annan mer intensiv musik med andra ord.

Här har du en rad tekniska finesser som bland annat Bluetooth 5.0 och ANC. Vad är ANC kan man fråga sig? Det står för ”Active Noice Canceling”, alltså aktiv brusreducering på svenska. Det innebär att man har inbyggda mikrofoner som fångar upp oljud och anpassar dämningen efter det. Så att du kan fullt ut lyssna på din musik eller koncentrera dig på dina samtal. När det gäller Bowers & Wilkins PX5, så finns också ett appstöd, där du själv kan anpassa brusreduceringen.

Man kan säga att detta är nog en av de bästa och mest lyxiga on-ear modellerna du kan köpa på den svenska marknaden just nu. Det är inte många hörlurar som har nano-behandlat överdrag för att stöta bort vatten och smuts och som är delvis konstruerat i kolfiber. Du kan få köpa hörlurarna i de populära färgerna rymdgrå eller blått.

Fördelar

 • Djup och rapp bas
 • Bra tryck för partymusik
 • Skapad i fina material
 • Smart brusreducering

Nackdelar

 • Lite vass diskant
 • Passar inte alltid lugn musik

Specifikation

Bluetooth: Ja (version 5)
NFC: Ja
AptX: Ja (AptX HD)
Färg: Rymdgrå, Blå
Material: Metall, Läder

SE MER INFORMATION & PRIS:

 

Bäst i test i mellanklassen är Marshall Major IV

Detta är en mycket bra hörlur för den som vill ha bra ljud och bra batteritid till ett bra pris. Pris ca 1190 kr.

Marshalls hörlurar tillverkas av svenska Zound Industries. De var kanske mest kända för sina mobila högtalare, som var omåttligt populära för några år sedan. Det här är den fjärde generationen av Marshall Major. Det är alltså Marshall Major IV. Här har man gjort några påtagliga förbättringar.

Batteritiden har utökats från cirka 60 timmar till cirka 80 timmar. Det är 80 timmar för standby läge, eller 15 timmars aktiv musiklyssning. Det är extremt bra för ett par trådlösa hörlurar. Det är den hörlur som har absolut bäst batteritid i det här testet. Komforten är bra, med nyutvecklade öronkuddar. De är mer komfortabla än den förgående modellen. Trycket mot öronen känns precis lagom.

Ljudet är bra, med framförallt mycket bas. Detta är en utmärkt hörlur för all typ av rock. Progressiv rock, experimentell rock, hårdrock, glamrock eller olika slags metall. Det känns som att tillverkaren kör ett lite rock’n roll stuk på både designen och för den tilltänkta målgruppen. Det är ganska tydligt, med tanke på den typ av ljudbild alla deras lyssningsprodukter har. Mellanregistret är godkänt. Diskanten är godkänd men kunde vara lite bättre, för att passa fler sorts generar. Dessa hörlurar skulle vi i första hand inte använda till dansmusik eller klassisk musik.

Visst kan man tappa dem om hoppar omkring eller knyter skorna, men det sitter ändå ganska bra i jämförelse med andra on-ear modeller från andra tillverkare, utan att bli obekväma. Här ser vi ingen form av brusreducering, till skillnad från de flesta andra hörlurar i den här prisklassen. Materialet är gjort av plast, men ändå en bra och ordentligt hållbar konstruktion.

Fördelar

 • Hållbar konstruktion av plast
 • Absolut prisvärda
 • Bra ljud med mycket bas
 • Klassledande batteritid

Nackdelar

 • Ingen brusreducering

Specifikation

Bluetooth: Ja (version 5)
NFC: Ja
AptX: Ja
Färg: Svart
Material: Plast, Metall

SE MER INFORMATION & PRIS:

 

Bäst i test i budgetklassen är Koss Porta Pro Wireless

Här får du trådlösa bluetooth hörlurar och ett exceptionellt ljud för en väldigt låg kostnad. Pris ca 649 kr. 

Detta är, inte en favorit bara hos oss på redaktionen, utan globalt sett en storsäljare och riktig hörlursklassiker. Vill man ha det bästa tänkbara ljudet för ett riktig lågt pris, så är detta en no brainer.

Vissa klagar på dålig byggkvalitet, att kablarna kan börja glappar. Några omdömen är däremot väldigt bra. Man kan inte förvänta sig fantastisk kvalitet för den här summan. Du kommer inte att kunna slita och slänga med hörlurarna eller köpa hörlurarna för 5-10 års regelbunden användning. Är du däremot försiktig, så kan de vara en utmärkt resekamrat eller ett par hörlurar som du har ett tag på vägen till jobbet eller skolan exempelvis. Vill du ha ännu bättre byggkvalitet och ett lägre pris, så ska man absolut överväga den trådbundna varianten.

Ljudet i Portapro är bättre än i stort sett allt annat i den här prisklassen. Du får faktiskt ljud som är mer än bara godkänt. Du får ljud som gör musiken roligare att lyssna på. Du får ofta lägga det dubbla, om inte tre gånger så mycket för att få en tydligt hörbar bättre musikupplevelse.

Sedan har den stöd för Bluetooth, precis som många andra trådlösa modeller. Materialvalet är anmärkningsvärt bra med en huvudband i tunt aluminium. Det är lättviktigare, betydligt lättare och mindre variant än många andra små hörlurar som inte är öronsnäckor. Det är en fördel, med tanke på att de blir väldigt portabla. Så länge du inte utsätter dem för hårt tryck eller smällar så kommer hörlurarna inte att brytas av.

Ljudet är ganska neutralt, men lättlyssnat med bra bas och hyfsad diskant. Ljudet är ganska platt och sterilt i jämförelse med dyra hörlurar. Men är du satt på en absolut begränsad budget, så är de här de bästa tänkbara trådlösa hörlurar om du också vill ha bra ljud.

Fördelar

 • Utmärkt ljud för det här priset
 • Slitstarkt huvudband och kåpor
 • Trådlös variant av hörlursklassiker
 • Klart godkänd batteritid
 • Väldigt lätt och portabel konstruktion

Nackdelar

 • Kablarna kan börja glappa
 • Designen tilltalar inte alla

Specifikation

Bluetooth: Ja (version 4.1)
NFC: Ja
AptX: Ja
Färg: Svart/Silver
Material: Plast, Metall

SE MER INFORMATION & PRIS:

Köpguide för trådlösa hörlurar

Här går vi igenom flera faktorer, kring varför du ska köpa de bästa hörlurarna genom oss. Det är inte bara köpargument, här är en köpguide kring vad som är bra att tänka på och vilka teknologier som används.

Ljudkvalitet

Många frågar sig själva hur stor skillnad det egentligen kan vara på ett par hörlurar. Många vet inte hur enormt stor skillnad det faktiskt kan vara. Inom Hi-Fi kretsar är ett välkänt begrepp ”ormolja”. Ormolja (från engelskans ”snake oil”) betyder att något är bluff och båg. Det gäller ofta en produkt eller en teknologi.

Fördomarna bottnar ofta i 3 saker:

 • Den så kallade placeboeffekten. Precis som för vissa läkemedel, där man kan man få en förändrad hälsoeffekt av sockerpiller i tron om att det är riktiga läkemedel, kan det finnas en liknande placeboeffekt inom ljud. Där upplever man att det blir bättre när det rent vetenskapligt är omöjligt att höra skillnad. Dyra kablar är ett typexempel på det. Det finns människor som upplever att det är en hörbar skillnad, när man säljer in att de ska köpa dyra Hi-Fi kablar med hjälp av designade kontakter, designade kabelstrumpor, vinklade produktbeskrivningar. Sedan pratar butikernas försäljare ofta gott om dessa ”fantastiska” kablar som ska göra sådan skillnad på anläggningen.
 • Marknaden kring ljud och bild (framförallt när det kommer till mer påkostad Hi-Fi) kan bestå av människor med normalstor plånbok om inte en något större plånbok än genomsnittet. Det kan exempelvis vara människor som arbetar väldigt mycket och vill ha en bra musikupplevelse. Men de har inte tid eller intresse att grotta ner sig i fakta om själva tekniken. Detta öppnar upp för oseriösa tillverkare som gör produkter där man inte får valuta för pengarna. Du kanske köper ett par hörlurar för 4000 kr men det finns hörlurar som kostar mindre än 2000 kr och låter lika bra. Sedan kanske de betalar för marknadsföring och vinklade test, som gör marknaden mindre trovärdig om produkterna inte sticker ut.
 • Fördomar kan ha en grogrund hos personer som till exempel ljuger för att de föraktar konsumtionssamhället eller hos besserwissers som själva saknar personlig erfarenhet av hörlurar eller andra produkter som har bättre ljud.

Ovanstående är några av de absolut vanligaste anledningarna till varför vissa tror att det inte är skillnad på ljudet i hörlurar för över 10 000 kr och ljud för 2000 kr. Man ska vara medveten om att skillnaderna är många gånger inte alls ”placebo”. Många gånger behöver du inte heller vara någon mångårig Hi-Fi entusiast för att verkligen höra skillnad, till skillnad från vad många tror. Köper du hörlurar i det här testet i premiumklassen, så kommer du få ljud (men även andra fördelar) i premiumklassen.

Vi kan intyga att det verkligen är så, vi lurar ingen. Om man fortfarande inte tror på det, så kan vi rekommendera att man bokar in en demo. Använd våra länkar ut till Hi-Fi Klubben, så kan du genom dem boka in en tid. Ibland kan man till och med få låna hem produkterna. Då kan man i lugn och ro, bilda sig en egen uppfattning om huruvida de låter. Du hittar kontaktuppgifterna till din butik genom deras webbplats som vi länkar till.

Byggkvalitet

Det finns givetvis måndagsexemplar och oseriösa produkter, precis som alla andra marknader, så detta är generaliseringar. Skillnaden på byggkvaliteten är stor beroende på prisläge.

Hörlurar för över 10 000 kr har ofta exemplarisk och robust byggkvalitet, men även där förekommer detaljer eller delar av plast. Hörlurar för 1000-2000 kr och uppåt brukar ofta ha bättre kvalitet och inger överlag en trevligare premiumkänsla än hörlurar för några hundralappar. Generellt sätt så har små hörlurar (framförallt snäckor) en mycket sämre hållbarhet än store hörlurar.

Storleken är generellt sätt viktigare om du vill ha hörlurar som håller länge, än om du köper väldigt dyra hörlurar. Riktigt dyra hörlurar som också är stora (till exempel Audeze och Sennheiser) håller betydligt bättre än öronsnäckor i motsvarande prisklasser. Hörlurar för 5000 – 10 000 kr och uppåt har de finaste materialen och den bästa hållbarheten.

Trådlösa Hörlurar

Trådlösa hörlurar faller in i ett annat segment än stora hörlurar för stationär musiklyssning, som prisvinnare är. Trådlösa hörlurar brukar i regel använda sig av 3 tekniker. Den första är Bluetooth och den andra är NFC. Sedan finns också något som kallas för aptX. Den förstnämnda är standard på nästan alla moderna mobiltelefoner. Men de finns även hos många andra enheter som spelkonsoler, surfplattor, Smart TVs, bärbara datorer och mycket mer.

NFC används för att parkoppla din enheter. Istället för att skanna, så ”blippar” du din enhet, ungefär som du blippar ett busskort när du ska åka buss. AptX är ett alternativ till Bluetooth, fast som har enligt många bättre ljudkvalitet.

Sedan finns det ytterligare en teknik som inte är relaterad till själva ljudöverföringen. Den kallas för brusreducering. Brusreducerande hörlurar är mycket uppskattade om man vill låsa ute mycket ljud. Man kanske sitter på en tunnelbana med mycket oljud och behöver prata i telefon, eller vill kunna njuta av musik i en störande miljö.

Gaming Headset

Detta är ytterligare en slags hörlur. Vi har bara med en hörlur som är ett gaming headset. Detta är en hörlur med mikrofon för gaming helt enkelt. Det som framförallt kännetecknar gaming headset, är att designen ofta attraherar en annan målgrupp. Det är ofta RGB-lampor och en annan design. Många som spelar datorspel är ungdomar, man vill ha något som ser lite modern och häftigt ut.

Sedan är det viktigt att det är bra 3D-ljud, så att man hör hur spelarna runt omkring rör sig. Det är särskilt viktigt inom spel som FPS (First Person Shooter) men även till exempel inom racing genren. Många gaming headset har en bra bas, eftersom att det är mycket specialeffekter och filmlika actionsekvenser i datorspel. Ett bra gaming headset har också en bra mikrofon, något som tyvärr är lite av en bristvara hos de billigaste modellerna.

Högtalarelement

En hörlur består av flera avancerade tekniska komponenter. Det är olika delningsfilter, det isolering och det är själva konstruktionen. Konstruktionen kan vara öppen, halvöppen eller sluten. En öppen konstruktion ger ett luftigt ljud men ”läcker” mycket. En sluten konstruktion ger en mer kompakt ljudbild (ofta bättre för basen) men tenderar att bli burkigare.

Något utav det allra viktigaste i en hörlur, liksom för högtalare, är själva elementen. De är dem som producerar ljudet. Man kan säga det är som hjulen på en bil som får bilen att rulla. Precis som på högtalare finns det olika (ofta samma) slags element. Vanliga hörlurselement består av en slags trumma (ett membran) som använder tryckluft för att skapa vibrationer. På så sätt produceras toner och ljud.

Vanliga frågor och svar kring trådlösa hörlurar

Hur fungerar trådlösa hörlurar?

Trådlösa hörlurar brukar vanligtvis fungera trådlöst med hjälp av bluetooth. Ibland förekommer det att det finns en USB-sändare som skickar en IR-signal.

Hur laddas trådlösa hörlurar?

Vanligtvis laddar man trådlösa hörlurar med hjälp av en USB-kabel. Ibland kan man använda samma USB-kabel, som trådbundna hörlurar. Ibland följer det med en laddstation, där du kan ladda dina hörlurar.

Vad kostar trådlösa hörlurar?

Det är väldigt olika, men man kan räkna med att man får lägga ut ett par hundralappar till många tusen kronor. I den här branschen får man (oftast) vad man betalar för.

Daniel Cederqvist

Daniel är en erfaren bloggare och skribent med en bakgrund som systemvetare. Han har en bred erfarenhet av IT och internetmarknadsföring. Webbdesign och SEO har han pysslat med sedan tidigt 2000-tal. På fritiden gillar han att pyssla med Hi-Fi, datorer och matlagning bland mycket annat.

Lämna en kommentar