1. Hem
 2. >
 3. Hemelektronik & Teknik
 4. >
 5. Bäst i Test: Luftrenare – Luftkvalitet är livskvalitet om något!
Skarmavbild-2023-05-12-kl.-14.17.34.jpg

Lyx

Levoit Core 600 Smart bästa luftrenare

Levoit Core 600 Smart

9

Mellan

Dyson Purifier Cool Autoreact TP7A bäst i test luftrenare

Dyson Purifier Cool Autoreact TP7A

8

Budget

Philips Series 2000i AC2889 bäst i test prisvärd luftrenare

Philips Series 2000i AC2889

7.4

Inledning

Jasså du är pollenallergiker? Eller ännu värre – ungen har gått och fått pollenallergi! Eller den ena ungen har fått pälsallergi och den andra rider sex dar i veckan och näsor rinner och ögon kliar var och varannan kväll! För att inte tala om hunden, som börjat lukta. Och så bor ni ju så nära vägen, uff vad med partiklar som letar sig in genom fönster och dörrar. Och källaren, har den nånsin varit så instängd? Hörru! Alla dom där problemen kan du spika fast i gårdagen, för lösningen är här. Kanske världens bästa uppfinning näst efter hjulet och ångmaskinen: Luftrenaren! Plötsligt känns hemmet som att vandra runt ute på nån bohuslänsk ö en gnistrande januaridag! Och vem vill inte det? Här är dom: Året bästa luftrenare 2024!

Vi på Hemfakta har utsett Levoit Core 600 Smart till årets bästa luftrenare. En riktigt kraftfull fläkt som renar och fräschar upp rum på hela 147 m2 på bara 30 minuter! Den är smart och användarvänlig och löser verkligen alla problem för dig som har behov av ren luft i hemmet. För ren blir den! Här har vi exceptionell effektivitet, tyst drift och modern design. 

Våra experter har landat i sex riktigt effektiva luftrenare i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I jakten på den bästa Luftrenare har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den luftrenare som är bäst från den som inte är det. När det kommer till luftrenare är givetvis kvalitén på luften när maskinen är igång det som är allra mest avgörande. Men även användarvänlighet, pris, utseende och hastighet är avgörande komponenter i vårt test.

Därför blev Levoit Core 600 Smart Bäst i Test:

Levoit Core 600 Smart sticker ut som bäst i test med sin exceptionella effektivitet, tysta drift och moderna design. Dess förmåga att rena stora utrymmen snabbt och effektivt, kombinerat med användarvänliga funktioner som appkontroll, gör den till en överlägsen produkt jämfört med andra deltagare i testet. Den balanserar skickligt mellan prestanda, pris och design, vilket gör den till det optimala valet för de flesta hem och kontor.

1

Levoit Core 600 Smart – Bästa Luftrenare 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Levoit Core 600 Smart bästa luftrenare

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

9

Ljudnivå

9

Design

9

Totalpoäng

Motivering: Levoit Core 600 Smart utmärker sig med sin höga effektivitet, tyst drift och stilren design. Dess förmåga att rena stora utrymmen effektivt är imponerande.

Renar rum på hela 147 m2 på bara 30 minuter! Pris ca. 4200 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Levoit Core 600 Smart till årets bästa luftrenare. En riktigt kraftfull fläkt som renar och fräschar upp rum på hela 147 m2 på bara 30 minuter! Den är smart och användarvänlig och löser verkligen alla problem för dig som har behov av ren luft i hemmet. För ren blir den! Här har vi exceptionell effektivitet, tyst drift och modern design. 

Ja årets vinnare hittar vi i Levoit Core 600 Smart! Dess förmåga att rena stora utrymmen snabbt och effektivt, kombinerat med användarvänliga funktioner som appkontroll, gör den till en överlägsen produkt jämfört med andra deltagare i testet. Här har vi high-tech-funktioner som QuietKEAP och HEPASmart vilket ger grym filtrering med minimalt brus. Den är byggd för att fungera dygnet runt och rullar på enligt ett smidigt schema. Den här luftrenaren är optimal för öppna lösningar, kontor, inklusive vardagsrum, kök, loft, källare och lägenheter. Du installerar den enkelt och den är slick och stilren. Den har ett förfilter i nylon och ett högeffektivt kolfilter som fångar minst 99,97% av luftpartiklarna. Här pratar vi både luft och smuts. Den har tre olika effektnivåer så du kan anpassa den efter situation, dessutom kan du styra den smidigt med gratisappen VeSync-App vart du än är. Ha koll på luftkvaliteten, drifttid och filterstatus närsom! Ljudnivån kan du hålla nere på 26dB, så den inte stör någon nattsömn! Ett prima budgetalternativ för sovrummet, vardagsrummet eller kontoret helt enkelt!

 • Rumsstorlek: Upp till 147 m²
 • Filter: HEPA (3 steg)
 • Ljudnivå: 26-55dB
 • Mått: LxBxH: 31.3 x 31.3 x 60 cm
 • Filtrering: 3-stegs filtrering
 • Effektnivåer: 3 st
 • Övrigt: Brusreducerande teknik, Kompatibel med app

Fördelar

 • Många användare uppskattar luftrenarens förmåga att effektivt rena luften från allergener, rök och matos, vilket bidrar till en märkbar förbättring av luftkvaliteten i hemmet.
 • Användarna berömmer enhetens tysta drift, särskilt i nattläget, vilket gör den lämplig för användning under sömnen.
 • Enheten får positiva omdömen för sin användarvänlighet och smarta funktioner, inklusive appkontroll och kompatibilitet med smarta hemlösningar som Alexa och Google Assistant.
 • Den estetiska designen och den robusta byggkvaliteten av luftrenaren uppskattas av många, vilket gör att den passar väl in i olika hemmiljöer.

Nackdelar

 • Vissa användare nämner problem med att ansluta enheten till Wi-Fi eller att appen inte alltid uppdaterar enhetens status omedelbart.

Sammanfattning: Dessa för- och nackdelar baseras på över 3000 recensioner från bland annat Amazon((Amazon, 2023-11-30)) och Levoits egen hemsida((Levoit, 2023-11-30)). Recensionerna ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med Levoit Core 600 Smart. Antalet recensioner är omfattande och ger en bred bild av enhetens prestanda och användarupplevelse.

2

Electrolux Pure A9 PA91-404 

Luftrenare Pure A9 från Electrolux med Wi-Fi-styrning bäst i test

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet

9

Ljudnivå

8

Design

8.2

Totalpoäng

Motivering: Electrolux Pure A9 PA91-404 presterar väl inom effektivitet och är särskilt tyst, med en modern design som passar i de flesta hem.

Rengör nästan 100 kvm och gör det med bravur! Pris ca. 4000 kr.

Pure A9 är en modern luftrenare med hög prestanda och ett smart PureSense system som anpassar sig till förändringar i inomhusluften. Med hjälp av appen kan du skräddarsy luftrenaren efter dina personliga behov med 360-filter och 5-stegsrening. Du kan även följa och optimera luftkvaliteten i ditt hem från den smarta appen och få information om luftkvaliteten utomhus – så att du alltid kommer hem till förhållanden som passar dig! AirSurround-systemet sprider luften effektivt till alla hörn av rummet och har en lägsta ljudnivå på bara 17 dB(A). Även i det läget du brassar på med fläkthastigheten når den bara en ljudnivå på 46 dB vilket är tystare än en normal konversation! Pure A9 är rekommenderad för en yta på ca 92m² och är perfekt för att skapa en hälsosam inomhusmiljö.

 • Rumsstorlek: Upp till 97m²
 • Filter: Indikator filter
 • Ljudnivå: 17 dB(A) (låg)
 • Mått: H x B x D, mm 565x315x315
 • Filtrering: Filtrering i fem steg.
 • Nivåer: Antal hastigheter 9
 • Övrigt: Auto-läge, Ljussensor, TVOCsensor, Temperatursensor, Fuktsensor, Använd appen som fjärrkontroll, 360° luftintag, AirSurround, Wi-Fi, Energiförbrukning, W 4 – 28, Sladdlängd, (ca) m 2

Fördelar

 • Användare uppskattar luftrenarens effektivitet i att rena luften från allergener såsom pollen och damm, vilket förbättrar luftkvaliteten i hemmet.
 • Många lyfter fram den tysta driften av enheten, vilket gör den lämplig för användning i sovrum och andra tysta miljöer.
 • Användarna är nöjda med enhetens design, som anses vara modern och estetiskt tilltalande, vilket gör att den passar bra in i hemmet.
 • Luftrenarens användarvänlighet och enkelhet i drift, inklusive användning av en tillhörande app för styrning och övervakning, uppskattas av konsumenterna.

Nackdelar

 • Några användare rapporterar problem med anslutningen till Wi-Fi och svårigheter med att synkronisera enheten med den rekommenderade appen.
 • En annan nackdel som nämns är att enhetens motor kan börja göra extra ljud efter en tids användning, vilket kan vara störande och indikerar potentiella hållbarhetsproblem.

Sammanfattning: Användarrecensioner av Pure A9 Luftrenare 92 m² har samlats in från olika källor, inklusive Elgiganten((Elgiganten, 2023-11-30)) och Electrolux egen hemsida((Electrolux, 2023-11-30)). Totalt har över 500 recensioner granskats för att ge en övergripande bild av användarnas erfarenheter med produkten. Dessa recensioner ger värdefulla insikter i produktens fördelar och nackdelar enligt användarnas perspektiv.

3

Dyson Purifier Cool Autoreact TP7A

Dyson Purifier Cool Autoreact TP7A bäst i test luftrenare

Lyx

Utmanare

6

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet

7

Ljudnivå

10

Design

8

Totalpoäng

Motivering: Dysons luftrenare är effektiv och stilfull men drar ner på betyget pga. sitt höga pris och något högre ljudnivå.

Här får du både ren luft och temperaturanpassning! Pris ca. 7000 kr.

Visserligen dyrast i testet, men så ligger det ju ofta till med Dyson – och oftast med rätta! Med TP7A Purifier Cool Autoreact kan du njuta av ren och frisk luft utan bakterier, pollen eller damm. Det här är en 2-i-1; luftrenare och fläkt i ett som fångar upp föroreningar på långt avstånd. Air Multiplier™-teknik och HEPA-filter fångar upp 99,95% av alla partiklar. Den är perfekt för dig som både har behov av renare luft men samtidigt vill kunna justera värmen i rummet. Dyson har utmanat branschens teststandard med POLAR-testet som mäter filtrering, avkänning och cirkulation för att säkerställa att hela rummet renas ordentligt. HEPA-filtret fångar upp gaser och ultrasmå partiklar, inklusive VOC:er och odörer. Dålig luftkvalitet är ett vanligt problem inomhus och här har vi en kandidat som verkligen känner vilka partiklar och föroreningar det är som ska avlägsnas; allt från husdjur till spray och matos. Den nyaste TP7A-modellen är helt förseglad enligt HEPA-standard och integrerade sensorer analyserar ständigt luften i realtid och visar resultaten på en LCD-skärm. Dessutom är den 20% tystare än föregående modell tack vare akustisk konstruktion som minskar vibrationer.

 • Rumsstorlek: Optimal för rum på ca 30m2
 • Filter: HEPA H13-standard, aktivt kolfilter
 • Ljudnivå: 61,5 dB(A)
 • Mått: Höjd 1 050 mm, Produktdiameter (hölje) 220 mm
 • Filtrering: Air Multiplier™-teknik och HEPA-filter fångar upp 99,95% av alla partiklar
 • Effektnivåer: Justerbart luftflöde, 350° oscillerande
 • Övrigt: Roterar upp till 350°, Tyst drift, Night modeLuftflöde 390 l/s, Humifiering: Ja. Längd kabel: 1,8 meter, Fjärrkontroll: Ja, Strömförbrukning: <0.5V, Kylande, renande, Nattläge, automatiskt läge, LCD-skärm, Indikatorer: Luftkvalitetsindikator, fuktighetsnivå, rumtemperatur.

Fördelar

 • Användare upplever en betydande förbättring av luftkvaliteten i sina hem, vilket är särskilt uppskattat av de med allergier.
 • Fläktfunktionen ger effektiv och anpassningsbar kylning, vilket är mycket värdefullt under varmare perioder.
 • Många uppskattar enhetens tysta drift, speciellt i nattläge, vilket gör det möjligt att använda den under sömnen utan störningar.
 • Användare nämner att enheten är användarvänlig, med intuitiv kontroll och en praktisk fjärrkontroll.
 • Enhetens design och estetik får beröm för att den är modern och stilfull, vilket gör att den passar bra i olika hemmiljöer.

Nackdelar

 • Vissa användare rapporterar att enheten kan vara högljudd vid högre hastigheter, vilket kan vara störande i tystare miljöer.
 • Priset på enheten anses av en del vara för högt i förhållande till de funktioner och prestanda som erbjuds.

Sammanfattning: För att ge en objektiv överblick av Dyson Purifier Cool Autoreact TP7A har användarrecensioner samlats in från olika källor, inklusive Elgiganten1 och Dysons egen hemsida2. Totalt baseras denna sammanställning av fördelar och nackdelar på över 500 användarrecensioner. Recensionerna ger en mångsidig bild av användarnas erfarenheter med produkten.

Duellen

Lyx

Levoit Core 600 Smart – Bästa Luftrenare 2024! vs. Electrolux Pure A9 PA91-404 

I lyxklassen står Levoit Core 600 Smart som vinnare med sin imponerande kapacitet att rena stora ytor och avancerade teknologier som QuietKEAP och HEPASmart. Dessutom erbjuder den hög effektivitet och tyst drift. Electrolux Pure A9, å andra sidan, står ut med sitt PureSense system och 5-stegsrening, vilket gör den till en stark konkurrent med en lägre ljudnivå och en något lägre pris än Levoit. Dyson Purifier Cool Autoreact TP7A är den dyraste i gruppen och skiljer sig med sin 2-i-1-funktion (luftrenare och fläkt), men faller något kort i ljudnivå och prisvärdhet jämfört med Levoit.

4

Coway luftrenare AP-1008CH

Coway AP-1008CH bäst i test prisvärd luftrenare

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet

8

Ljudnivå

10

Design

8.6

Totalpoäng

Motivering: Coway AP-1008CH är prisvärd, effektiv och tyst, vilket gör den till en utmärkt allround luftrenare.

En riktig användarfavorit som ger optimalt luftflöde! Pris ca. 2900 kr.

COWAY AP-1008CH Luftrenare renar luften i ditt hem på ett väldigt effektivt sätt – och har blivit en riktig användarfavorit! Med sitt 3-stegsfilter som innehåller ett förfilter, A3 mediumfilter och HEPA-filter, avlägsnas oönskade dofter, från cigarettlukt till matos, pollenpartiklar, damm och mögel! Luftrenaren filtrerar bort partiklar ned till 0,26 mikrometer och renar luften upp till 99,5%. Att byta filter är väldigt enkelt eftersom en smart indikator visar när det är dags. Luftrenaren har också en renhetsindikator som visar hur ren luften är i ditt hem. Det här är en energisnål luftrenare som både har ECO- och autoläge, vilket anpassar luftflödeshastigheten utifrån luftens kvalitet. När det inte finns någon förorening i rummet stänger fläkten av sig automatiskt efter 30 minuter för att spara energi. Dessutom kan luftrenaren växla till ett tystare läge under natten vilket vi verkligen gillar. COWAY AP-1008CH Luftrenare är rekommenderad av Astma- och Allergiförbunden i både Sverige och Storbritannien, och passar bäst för rum upp till 17 kvm i silent-läge.

 • Rumsstorlek: 73 m²
 • Filter: HEPA-filter
 • Ljudnivå: 22-49 dB beroende på läge
 • Mått: Ej angivet
 • Filtrering: 3-stegsfilter som filtrerar bort partiklar ned till 0,26 mikrometer och renar luften upp till 99,5%
 • Effektnivåer: Justerbart
 • Övrigt: Luftflöde: 350 liter/sek, Effekt: 45.00 watt, Wi-Fi connected: Nej

Fördelar

 • Effektivitet i olika miljöer: Användare uppskattar luftrenarens effektivitet i olika miljöer, från storstadsluft till sovrum och kök, där den klarar av att rena luften från damm, pollen, matos och cigarettrök.
 • Tyst drift: Många användare betonar hur tyst luftrenaren är, särskilt i de lägre hastighetsinställningarna, vilket gör den lämplig för användning i sovrum och arbetsutrymmen.
 • Automatisk anpassning: Luftrenaren anpassar automatiskt sin hastighet baserat på luftkvaliteten, vilket ger användarna bekvämlighet och försäkrar dem om att enheten är effektiv.
 • Lätt att hantera: Användare värderar den enkla hanteringen och möjligheten att enkelt flytta luftrenaren mellan olika rum.

Nackdelar

 • Störande ljus: En återkommande nackdel är det blåa ljuset från luftrenaren, som kan vara störande, särskilt i mörka rum eller under natten.
 • Ljudnivå vid högre hastigheter: Även om enheten är tyst vid lägre hastigheter, noterar vissa användare att den kan bli högljudd när den arbetar på högre hastigheter, särskilt i autoläge.

Sammanfattning: Denna sammanställning av användaromdömen om Coway luftrenare AP-1008CH baseras på över 50 recensioner från webbplatser som Elgiganten((Elgiganten, 2023-11-30)) och Prisjakt((Prisjakt, 2023-11-30)). Användarna uppskattar enhetens effektivitet i olika miljöer, dess tysta drift, automatiska anpassning och enkel hantering. Nackdelarna inkluderar det störande blåa ljuset och ljudnivån vid högre hastigheter. Dessa recensioner erbjuder en insikt i användarnas erfarenheter med produkten.

5

Philips Series 2000i AC2889

Philips Series 2000i AC2889 bäst i test prisvärd luftrenare

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

7

Ljudnivå

7

Design

7.4

Totalpoäng

Motivering: Philips 2000i AC2889 erbjuder bra värde för pengarna och effektiv luftrening men har utmaningar med ljudnivå och design.

Enkel att använda, effektiv och tystgående! Pris ca. 2000 kr.

Philips Series 2000i AC2889 är en kraftfull luftrenare som ger hög prestanda och rengör bostaden från skadliga partiklar, damm, pollen och allergener – den filtrerar bort hela 99,97%! Den är smart med integrerad AeraSense-teknik som övervakar och visar upp luftkvaliteten i realtid på en LED-skärm och via en app i din smartphone. Väldigt smidigt! Luftrenaren har en funktionell och elegant design som passar in i dom flesta miljöer och den är oerhört tystgående. Enkel att använda, effektiv och tystgående gör den sig till en riktigt prisvärd kandidat på marknaden!

 • Rumsstorlek: Upp till 79 kvadratmeter
 • Filter: Äkta HEPA-filter, kolfilter, förfilter
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Mått: (BxDxH): 35.9 cm x 24 cm x 55.8 cm
 • Filtrering: Rengör bostaden från skadliga partiklar, damm, pollen och allergener – den filtrerar bort hela 99,97%
 • Effektnivåer: Justerbart
 • Övrigt: Integrerad AeraSense-teknik som övervakar och visar upp luftkvaliteten i realtid på en LED-skärm och via app

Fördelar

 • Effektiv mot allergener och astma: Användare med allergier och astma upplever märkbar lättnad och bättre andning tack vare luftrenarens effektivitet i att rena luften från allergener och andra irriterande partiklar.
 • Tyst drift: Många betonar att luftrenaren är tyst, vilket gör den lämplig för användning under natten utan att störa sömnen.
 • Användarvänlig och modern design: Användarna uppskattar dess enkla användning och stilrena design, vilket gör att den passar väl in i hemmet.
 • Smarta funktioner: Flera recensenter framhåller fördelarna med dess smarta funktioner, som Wi-Fi-anslutning och kompatibilitet med en app, vilket ger användaren mer kontroll och bekvämlighet.

Nackdelar

 • Dyra filter: Ett återkommande klagomål är kostnaden för att byta filter, vilket upplevs som dyrt i längden.
 • Problem med Wi-Fi-anslutningen: Vissa användare rapporterar svårigheter att ansluta luftrenaren till Wi-Fi, vilket kan vara frustrerande och minska användarvänligheten.

Sammanfattning: Denna sammanställning av användaromdömen om Philips Series 2000i AC2889 baseras på ca 100 recensioner från Elgiganten((Elgiganten, 2023-11-30)), Prisjakt((Prisjakt, 2023-11-30)) och Philips egen hemsida((Philips, 2023-11-30)). Användarna uppskattar produktens förmåga att effektivt rena luften från allergener och dess tysta drift, användarvänlighet och moderna design. Nackdelar inkluderar de höga kostnaderna för filterbyte och problem med Wi-Fi-anslutning.

Duellen

Mellan

Dyson Purifier Cool Autoreact TP7A vs. Coway luftrenare AP-1008CH

Coway AP-1008CH tar ledningen i mellanklassen med sin kombination av hög effektivitet, tyst drift och användarvänlighet. Philips Series 2000i AC2889, som utmanare, har en stark prestation med sin AeraSense-teknologi och förmågan att filtrera bort 99,97% av skadliga partiklar. Dock hamnar Philips något efter Coway när det gäller ljudnivå och användarvänlighet.

6

Levoit Core 200 Smart

Levoit Core 200 Smart bästa billiga luftrenare

Budget

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet

8

Ljudnivå

9

Design

8.6

Totalpoäng

Motivering: Levoit Core 200 Smart erbjuder utmärkt prestanda till ett mycket konkurrenskraftigt pris, med bra design och tyst drift.

Snygg, effektiv och riktigt prisvärd! Pris ca. 1700 kr.

Budgetvinnaren hittar vi i  Levoit Core 200 Smart. Den här luftrenaren är perfekt för medelstora rum på upp till 35 kvm vilka den renar på bara 30 minuter. Här har vi en superbra filtrering med kraftfull motor – om än mycket tystgående med brusreducerande teknik. Precis som man vill ha det helt enkelt! Du installerar den enkelt och den är slick och stilren. Den har ett förfilter i nylon och ett högeffektivt kolfilter som fångar minst 99,97% av luftpartiklarna. Här pratar vi både luft och smuts. Den har tre olika effektnivåer så du kan anpassa den efter situation, dessutom kan du styra den smidigt med gratisappen VeSync-App vart du än är. Ha koll på luftkvaliteten, drifttid och filterstatus närsom! Ljudnivån är nere på 24dB, så inte heller stör den någon nattsömn! Ett prima budgetalternativ för sovrummet, vardagsrummet eller kontoret helt enkelt!

 • Rumsstorlek: Upp till 35 m²
 • Filter: HEPA (3 steg)
 • Ljudnivå: 24-45dB
 • Mått: 20.5×20,5×32 cm
 • Filtrering: 3-stegs filtrering
 • Effektnivåer: 3 st
 • Övrigt: Kompatibel med app, Brusreducerande teknik

Fördelar

 • Effektiv luftrening: Användare upplever en märkbar förbättring av luftkvaliteten, särskilt de som bor på platser med höga allergennivåer eller har husdjur, vilket bidrar till minskade allergisymptom och renare luft.
 • Lättanvänd och smart teknologi: Recensenterna uppskattar luftrenarens användarvänlighet och dess kompatibilitet med smarta hemlösningar som Alexa och Google Assistant, vilket ger bekväm styrning och schemaläggning via mobilappar.
 • Tyst drift: Många betonar att enheten är tyst, vilket gör den idealisk för kontinuerlig användning, även under natten.
 • Kompakt och elegant design: Användarna gillar den kompakta storleken och det moderna utseendet, vilket gör att luftrenaren passar väl i olika hemmiljöer.

Nackdelar

 • Begränsad effektivitet mot vissa lukter: En del användare påpekar att enheten inte är lika effektiv mot specifika lukter som cigarettrök, vilket kan vara en besvikelse för vissa.
 • Ingen PM2.5 display: Vissa recensenter uttrycker besvikelse över att enheten inte visar PM2.5-nivåer, en funktion som finns i vissa andra modeller.

Sammanfattning: Denna översikt av användaromdömen om Levoit Core 200 Smart baseras på cirka 100 recensioner från Levoits egen hemsida((Levoit , 2023-11-30)). Användarna är generellt nöjda med produktens förmåga att förbättra luftkvaliteten, dess användarvänliga smarta funktioner, tyst drift och snygg design. Nackdelar inkluderar begränsad effektivitet mot vissa lukter och avsaknaden av PM2.5-display.

7

Smartmi Air Purifier P1

Smartmi Air Purifier P1 bäst i test budget luftrenare

Budget

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

7

Effektivitet

8

Ljudnivå

8

Design

8

Totalpoäng

Motivering: Levoit Core 200 Smart erbjuder utmärkt prestanda till ett mycket konkurrenskraftigt pris, med bra design och tyst drift.

Snygg, effektiv och riktigt prisvärd! Pris ca. 1700 kr.

Budgetvinnaren hittar vi i  Levoit Core 200 Smart. Den här luftrenaren är perfekt för medelstora rum på upp till 35 kvm vilka den renar på bara 30 minuter. Här har vi en superbra filtrering med kraftfull motor – om än mycket tystgående med brusreducerande teknik. Precis som man vill ha det helt enkelt! Du installerar den enkelt och den är slick och stilren. Den har ett förfilter i nylon och ett högeffektivt kolfilter som fångar minst 99,97% av luftpartiklarna. Här pratar vi både luft och smuts. Den har tre olika effektnivåer så du kan anpassa den efter situation, dessutom kan du styra den smidigt med gratisappen VeSync-App vart du än är. Ha koll på luftkvaliteten, drifttid och filterstatus närsom! Ljudnivån är nere på 24dB, så inte heller stör den någon nattsömn! Ett prima budgetalternativ för sovrummet, vardagsrummet eller kontoret helt enkelt!

Motivering: Smartmi Air Purifier P1 är prisvärd och stilren, men har några begränsningar i effektivitet och smarta funktioner.

Stilren och perfekt för allergiker! Pris ca. 1600 kr.

SmartMi Air Purifier P1 är en stilren och högeffektiv luftrenare, perfekt för allergiker, med HEPA-filter som effektivt renar inomhusluften. Den är tystlåten och har en skandinavisk, clean design som gör att den smälter in i omgivningen. Med kraftfull prestanda filtrerar den här luftrenaren bort 99,9% av alla skadliga partiklar, inklusive små allergena partiklar och osynliga rökdofter/lukter. SmartMi Air Purifier P1 är också utrustad med ett gäng smarta funktioner och kan kontrolleras via röstassistenter så som Apple, Alexa, Google och SmartMi. Med hög prestanda och stilren design passar SmartMi Air Purifier P1 i alla typer av hem, och lämpar sig särskilt för allergikänsliga grupper, barn och äldre.

 • Rumsstorlek: För ytor upp till 42 m²
 • Filter: True HEPA-filter
 • Ljudnivå: 49 dB
 • Mått: 220 × 362.5 mm
 • Filtrering: Rensar luften från partiklar
 • Effektnivåer: Luftflöde: 250 m3/h, filtrerar bort 99,9% av alla skadliga partiklar, inklusive små allergena partiklar och osynliga rökdofter/lukter
 • Övrigt: Kompatibel med röstassistenter, Skandinavisk designKompatibel med Internet of Things (IoT) Ja, Kommunikationsteknologi: Wi-Fi, Sensorer: Ljussensor

Fördelar

 • Effektiv luftrening: Användare rapporterar att luftkvaliteten förbättras avsevärt, vilket är särskilt uppskattat av de med pollenallergi eller de som bor med husdjur.
 • Låg ljudnivå: Många användare uppskattar att luftrenaren är tyst, speciellt i de lägre fläktlägena, vilket gör det möjligt att använda enheten även under natten.
 • Snygg design: Luftrenaren har en estetisk design som smälter in väl i hemmet.
 • Användarvänlig app: Användarna gillar att de kan styra luftrenaren enkelt via en mobilapp.

Nackdelar

 • Problem med appanslutning: Vissa användare rapporterar problem med att ansluta enheten till appen, vilket kan vara frustrerande.
 • Begränsad funktionalitet i smart home-system: En del användare är missnöjda med att enheten inte erbjuder avancerade smarta hem-funktioner, som t.ex. fler styrningsalternativ via Google Home.

Sammanfattning: Denna sammanställning av användaromdömen om Smartmi Air Purifier P1 baseras på cirka 80 recensioner från Elgiganten3, NetonNet4 och Prisjakt5. Användarna är generellt sett nöjda med produkten, speciellt dess förmåga att effektivt rena luften, dess låga ljudnivå, snygga design och användarvänliga app. Kritik riktas dock mot problem med appanslutning och begränsad funktionalitet i smarta hem-system.

8

Cleverio Air Purifier Smart luftrenare

Cleverio Air Purifier Smart luftrenare bästa budget

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

8

Ljudnivå

7

Design

8

Totalpoäng

Motivering: Levoit Core 200 Smart erbjuder utmärkt prestanda till ett mycket konkurrenskraftigt pris, med bra design och tyst drift.

Snygg, effektiv och riktigt prisvärd! Pris ca. 1700 kr.

Budgetvinnaren hittar vi i  Levoit Core 200 Smart. Den här luftrenaren är perfekt för medelstora rum på upp till 35 kvm vilka den renar på bara 30 minuter. Här har vi en superbra filtrering med kraftfull motor – om än mycket tystgående med brusreducerande teknik. Precis som man vill ha det helt enkelt! Du installerar den enkelt och den är slick och stilren. Den har ett förfilter i nylon och ett högeffektivt kolfilter som fångar minst 99,97% av luftpartiklarna. Här pratar vi både luft och smuts. Den har tre olika effektnivåer så du kan anpassa den efter situation, dessutom kan du styra den smidigt med gratisappen VeSync-App vart du än är. Ha koll på luftkvaliteten, drifttid och filterstatus närsom! Ljudnivån är nere på 24dB, så inte heller stör den någon nattsömn! Ett prima budgetalternativ för sovrummet, vardagsrummet eller kontoret helt enkelt!

Motivering: Cleverio Air Purifier erbjuder det bästa priset i testet, med god prestanda och tyst drift, men dess design och hållbarhetsaspekter är något mer grundläggande.

Luftrenaren till grymt förmånligt pris, som gör jobbet, är tystlåten och dessutom är väldigt smidig att flytta omkring! Pris ca. 1000 kr.

Cleverio Air Purifier är en uppkopplad luftrenare med ett filter i tre lager som effektivt motverkar luftburna partiklar, och passar perfekt för dig som är pollenallergiker. Här har vi en inbygd partikelsensor som automatisk analyserar luften och därefter anpassas effekten. LED-belysningsfunktionen talar om för dig hur det ligger till med luftkvalitén i rummet och den lågmälda, stilrena designen passar utmärkt i dom flesta miljöer. Det här är en otroligt prisvärd luftrenare som verkligen ger valuta för stålarna! Perfekt för sovrummet eller hemmakontoret du kan enkelt styra den via enheten eller appen Smart Life (iOS/Android), som även erbjuder röststyrning via Google Home. Cleverio Air Purifier filtrerar upp till 119 m³/h luft vilket är passande för rum upp till cirka 17 m² och kan processa och byta ut luften 1-3 gånger i timmen. Luftrenaren är också lätt att förflytta mellan olika rum och har en ljudnivå på endast 25 dB när LED-belysningen är inaktiverad. Så vill du ha en luftrenare till förmånligt pris, som gör jobbet och dessutom är väldigt smidig att flytta omkring – då har du en parhäst i Cleverio Air Purifier!

 • Rumsstorlek: 17 m² (med 3 cykler)
 • Filter: HEPA 13, kolfilter
 • Ljudnivå: lägsta/högsta: 25/50 dB
 • Mått: 228x228x324 mm
 • Filtrering: Primärfilter: Fångar upp större dammpartiklar och pollen, HEPA 13: Stoppar mindre damm- och pollenpartiklarna, samt virus- och bakteriepartiklar, Aktivt Kol: Neutraliserar dåligt lukt och starka dofter
 • Effektnivåer: Justerbart
 • Övrigt: 1 x luftfilter medföljer (utbytbart), Strömförbrukning: 30 W, Standby: 5 W, Vikt: 2.5 kg, Förbättrar luftkvaliteten, Perfekt för pollenallergiker

Fördelar

 • Effektivitet: Användarna upplever en märkbar förbättring i luftkvaliteten, särskilt de med allergier eller astma, och uppskattar enhetens förmåga att effektivt rena luften.
 • Låg ljudnivå: Flera användare lyfter fram att luftrenaren är tyst, särskilt i sleep-läge, vilket gör den idealisk för användning i sovrummet.
 • Användarvänlig app: En del användare uppskattar möjligheten att styra luftrenaren via en app, vilket ger extra bekvämlighet och kontroll.
 • Kompakt och stilren design: Många användare gillar enhetens design, som gör den enkel att placera i olika rum utan att den tar för mycket plats eller stör inredningen.

Nackdelar

 • Problem med appanslutning: Vissa användare rapporterar svårigheter med att ansluta enheten till appen, vilket kan vara frustrerande.
 • Filterbyten: En del användare nämner att filterbyten kan vara dyra, vilket är en potentiell nackdel för långsiktig användning.

Sammanfattning: Recensionerna av Cleverio Air Purifier Smart luftrenare är baserade på över 400 omdömen från användare som köpt produkten hos Kjell & Co6. Användarna värderar framför allt enhetens effektivitet i att rena luften, dess låga ljudnivå och enkelheten att styra den via en app. Dock förekommer det rapporter om problem med appanslutningen och bekymmer över kostnaden för filterbyten. Överlag visar recensionerna att användarna är nöjda med enhetens prestanda och design.

Duellen

Budget

Philips Series 2000i AC2889 vs. Levoit Core 200 Smart

I budgetklassen framträder Levoit Core 200 Smart som en klar vinnare med dess höga effektivitet, tyst drift och stilren design till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Smartmi Air Purifier P1 erbjuder också en imponerande luftrening och en tyst drift men har begränsningar i effektivitet och smarta funktioner jämfört med Levoit. Cleverio Air Purifier, som den billigaste i testet, erbjuder god prestanda och låg ljudnivå, men saknar den högre effektivitet och designkvalitet som Levoit Core 200 Smart erbjuder.

Köpguide Luftrenare

Att välja rätt luftrenare kan vara svårt, men är en förbannat bra grej, särskilt om du lider av allergier eller astma. En luftrenare hjälper till att förbättra luftkvaliteten inomhus genom att filtrera bort damm, pollen, damm och andra partiklar som kan orsaka allergiska reaktioner eller förvärra astmasymptom. Även dålig lukt från mögel och matos kan du bli kvitt. Här är några saker att tänka på när du väljer en luftrenare:

 1. Typ av luftrenare: Det finns olika luftrenare, inklusive HEPA-filtrerande luftrenare, jonisatorer och ozongeneratorer. HEPA-luftrenare är oftast de mest effektiva (det är även främst dessa vi landat i under vår research i detta bäst i test) eftersom de filtrerar bort upp till 99,97% av luftburna partiklar som är större än 0,3 mikrometer. Helt fantastiskt. Jonisatorer och ozongeneratorer kan emellertid inte filtrera bort partiklar, utan istället generera joner eller ozon som kan förbättra luftkvaliteten.
 2. Storlek och kapacitet: Det är viktigt att välja en luftrenare som är tillräckligt stor för att passa rummets storlek. I testet ovan skiljer sig renarna en hel del åt när det kommer till hur stor yta dom kan rena åt gången. En luftrenare med för låg kapacitet kan inte filtrera tillräckligt mycket luft för att göra en skillnad i luftkvaliteten. Se till att välja en luftrenare med tillräcklig kapacitet för ditt rum. Även vikten kan vara något att ha i åtanke, du kanske vi ha enkel möjlighet att flytta renaren mellan rummen.
 3. Filtertyp: De flesta luftrenare använder HEPA-filter för att filtrera bort partiklar, men vissa luftrenare har också andra typer av filter som kan filtrera bort gaser och kemikalier. Om du har allergier eller astma, kan det vara särskilt viktigt att välja en luftrenare med HEPA-filter för att filtrera bort pollen och andra allergener.
 4. Buller: En luftrenare kan vara till stor hjälp för att förbättra din luftkvalitet, men det är också viktigt att tänka på ljudnivån. Vissa luftrenare kan vara ganska högljudda, vilket kan störa din sömn eller koncentration. Se till att välja en luftrenare med en ljudnivå som du kan acceptera. Samtliga av dom luftrenare vi tagit fram i detta test har en väldigt skonsam och diskret ljudvolym.
 5. Pris: Luftrenare kan variera i pris från några hundra kronor till flera tusen kronor. Det är viktigt att hitta en luftrenare som passar din budget, men det är också viktigt att tänka på kvaliteten och effektiviteten hos luftrenaren. Den bästa luftrenaren för dig kan vara en investering som lönar sig i det långa loppet.

Om du lider av allergier eller astma på en nivå som är svårhanterlig, kan det vara en bra idé att kontakta Astma och Allergiförbundet för att få mer information om luftrenare och vilken typ som passar bäst för dina behov. En luftrenare hjälper dig att andas lättare och minskar dina allergiska reaktioner och astmasymptom.

Placering: Innan du köper en luftrenare, fundera över vart du ska placera den. Luftrenare fungerar bäst när de placeras i det rum där de behövs mest. Om du lider av astma eller allergi, placera luftrenaren i ditt sovrum eller vardagsrummet – där du spenderar mest tid. Har du husdjur kan det vara smart att placera den i det rum där de vistas mest.

Filtreringsteknik: Det finns olika typer av filtreringstekniker, som vi nämnt ovan, tillgängliga på marknaden. Dessa inkluderar HEPA-filtrering, kolfilter, jonisering, och UV-C-ljus. Det rekommenderas att du väljer en luftrenare med HEPA-filtrering som fångar upp 99,97% av partiklar som är större än 0,3 mikron, vilka samtliga är i testet ovan. Kolfilter kan också vara en bra idé för att ta bort dåliga lukter och starka dofter vilka några av kandidaterna i detta test även har.

Rumstorlek: Kontrollera alltid luftrenarens kapacitet innan du köper den. Det är viktigt att välja en luftrenare som är lämplig för den storlek på rummet där du ska placera den. En luftrenare med för låg kapacitet kommer inte att rena luften ordentligt i ett större rum.

Ljudnivå: Luftrenare med hög kapacitet tenderar att vara bullriga. Om du vill ha en tystare luftrenare, leta efter en med lägre kapacitet. Samtidigt är det just kombinationen av dessa två som får vissa kandidater att sticka ut på marknaden, och detta är en stor faktor vi haft i åtanke vid utförandet av detta test.

Energiklassning: Tänk på att en luftrenare kommer att vara i drift under långa perioder. Det är därför viktigt att du väljer en som är energieffektiv och har en bra energiklassning.

Pris: Luftrenare finns i en rad olika prisklasser. Det är viktigt att du hittar en luftrenare som passar dina behov och din budget. En högre prislapp betyder inte alltid att du får den bästa luftrenaren för dina behov, i detta test vinner i slutändan den billigare från Electrolux över den dyrare Dyson, detta för att du helt enkelt får mer för pengarna i den förstnämnda.

Sammanfattningsvis kan en luftrenare vara en mycket effektiv lösning för att minska allergener och andra partiklar i din inomhusmiljö. Genom att välja rätt luftrenare kan du uppleva lindring av allergiska besvär och förbättra din inomhusluftkvalitet. Tänk på de viktiga faktorerna som nämns ovan och välj den bästa luftrenaren för dina behov och din budget.

Frågor och svar om Luftrenare

En luftrenare kan vara toppen för dig med allergi, astma eller känsliga luftvägar. Om du har pollenallergi, bor vid vägen och får in avgaser, om källaren luftar fukt eller om du är pälsallergiker – då kan alla problem lindras eller helt och fullt försvinna med hjälp av en luftrenare.

En luftrenare kan vara en härlig grej för alla, även om du inte har en allergi eller astma. Vi andas in oerhört mycket farliga partiklar och bor du i stan kan det göra gott för hälsa och lungor att se till att luften i ditt hem är ren. Är du allergiker kan dina symptom lindras avsevärt med hjälp av en luftrenare. Vi har plockat fram marknadens bästa luftrenare i vårt Bäst i Test!

Luftrenare fungerar! Och dom flesta tar bort upp till 99,97% av alla farliga, smutsiga partiklar och damm i hemmet. Har du pollenallergi, pälsallergi, dammallergi eller astma är en Luftrenare en riktigt bra investering.

 1. Elgiganten, 2023-11-30 []
 2. Dyson, 2023-11-30 []
 3. Elgiganten, 2023-11-30 []
 4. NetonNet, 2023-11-30 []
 5. Prisjakt, 2023-11-30 []
 6. Kjell & Co, 2023-11-30 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser