1. Hem
 2. >
 3. Träning & Hälsa
 4. >
 5. Bäst i Test: Zink – Vi reder ut mineralmystiken och får kroppen att skina med årets bästa zink!
Skarmavbild-2023-08-22-kl.-16.13.25.jpg

Lyx

Zink och magnesium puori bäst i test

Puori M3 Magnesium & Zinc 

9.2

Mellan

Holistic Zink 90 st. bra zinktillskott

Holistic Zink 

9

Budget

Great-Earth_Super-Zink-25mg-billigt-tillskott-zink.jpg

Great Earth Super Zinc 25mg – Bästa zinktillskottet 2024!

9.4

Inledning

Känner du att energin börjar svaja eller att håret tappar sin glans? Kanske har du hört talas om det magiska ämnet zink? Om inte är det dags. För vet du vad zink är bra för? Eller om du kanske gått och dragit på dig en gammal hederlig zinkbrist? Ja då är typiska symptom hårförlust, hudutslag, svagt immunförsvar och nedsatt sårläkning. Och det är man ju inte skitpeppad på, så låt oss dyka ner i världen av kosttillskott, vitaminer och här och nu zinktabletter i synnerhet. Guldet som får dig att skina inifrån och ut – Årets bästa zink!

Våra experter har landat i sex zinktillskott i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Men du, vill du kanske fylla på med fler kosttillskott? Kolla bland annat in vårt bäst i test om Kollagen för att ge huden och lederna spänst! Eller vårt bäst i test om Omega 3 för att få hjärnan och hjärtat i trim!

I vårt test blev Super Zink från Great Earth testvinnare, tack vare att den erbjuder en unik kombination av zink och gurkmeja, vilket ger ett brett spektrum av hälsofördelar. Dess veganska formulering och innovativa användning av Portamins gör det till en framstående produkt.

I jakten på det bästa zinktillskottet har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det zink som är bäst från den som inte är det. När det gäller zink är såklart källa och dos och koncentration a och o. Men vi tittar även ordentligt på hållbarhet och miljöaspekter, vad det finns för övriga egenskaper och tillskott, samt pris.

Med dom sex zinktillskott vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Puori M3 Magnesium & Zinc 

hem-fakta-bast-i-test-logo
Zink och magnesium puori bäst i test

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Produktens sammansättning

10

Biotillgänglighet

9

Användning

9.2

Totalpoäng

Motivering: Puori M3 utmärker sig med en kraftfull kombination av biotillgängligt organisk magnesium med äppelsyra, zink och vitamin-B6. Den har också hög hållbarhet med sin GMP-certifierade vegetabiliska kapsel.

Grym kombo av biotillgängligt organisk magnesium med äppelsyra, zink och vitamin-B6! Pris fr. 230 kr.

Så, först ut i det här zinktestet har vi Puori M3 Magnesium & Zinc. Här har du hög kvalitet och en grym kombo av biotillgängligt organisk magnesium med äppelsyra, zink och vitamin-B6, vilket tillsammans verkar för optimal effekt och upptag. Poppa kapseln 30 minuter innan läggdags eller efter ett träningspass, på tom mage, för att verkligen känna skillnaden. Det här zink- och magnesiumtillskottet kommer i en GMP-certifierad vegetabilisk kapsel, lika enkel att ta som att integrera i en balanserad kost. Men, som med allt, var noga med att konsultera din läkare särskilt om du är gravid eller ammar. För att sammanfatta? Enligt oss en stjärna på kosttillskottshimlen!

 • Storlek: 180 kapslar.
 • Huvudinnehåll: Magnesiumtaurat, Magnesiumglukonat, Zinkpikolinat, Äppelsyra, Vitamin-B6.
 • Biotillgänglighet: Hög, för bättre upptag i kroppen.
 • Vegetabilisk kapsel: Ja, GMP-certifierad.
 • Användning: Före sänggående eller efter träning på tom mage.
2

ZINK PLUS 

healthwell_zink_plus starkt zinktillskott

Lyx

Utmanare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Produktens sammansättning

9

Biotillgänglighet

8

Användning

8.4

Totalpoäng

Motivering: Zink Plus från Healthwell erbjuder en mångsidig blandning av zink med andra mineraler. Dess organiska sammansättning och lättupptagliga form är idealiska för dig som söker en allround mineralboost.

Fyra nyanser av zink och en hel radda andra smarriga mineraler! Pris fr. 130 kr.

               .                   

Zink Plus från Healthwell har verkligen zink från alla håll och kanter; zinkpikolinat, zinkcitrat och zinkglukonat. Och inte bara det, kapslarna är berikade med en hel radda andra mineraler som järn, krom, koppar och mangan. Absorberas supersnabbt och effektivt av kroppen. Är det just zink du är ute efter kanske resten är överflödigt, men för den som vill ha en allroundboost med zink i huvudrollen så är Healthwells plusvariant ett perfekt val.

 • Huvudingredienser: Zinkpikolinat, zinkcitrat, zinkglukonat, järn, krom, koppar, mangan.
 • Egenskaper: Högkvalitativt, organiskt, lättupptagligt.
 • Form: Vegetabiliska kapslar.
 • Användning: För optimal omsättning av fett, protein, kolhydrater och stärkelse av immunförsvar.
3

Holistic Zink 

Holistic Zink 90 st. bra zinktillskott

Mellan

Vinnare

9

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

9

Produktens sammansättning

9

Biotillgänglighet

8

Användning

9

Totalpoäng

Motivering: Holistic Zink imponerar med sitt 100% ekologiska ursprung och fokus på zinkens fördelar. En miljövänlig produkt som prioriterar kvalitet.

100% ekologiskt och finfina användarrecensioner! Pris fr. 110 kr.

Ja sen kommer vi sedvanligt till Holistic! (Holistic är en stående lirare i våra kosttillskott-bäst i test för dom kan sina grejer!) Holistic Zink imponerade nämligen verkligen på oss. Det svenska ursprunget garanterar att tillskottet är 100% ekologiskt, vilket alltid är välkommet. Här stärks naglar, hud och hår och immunförsvaret får en riktig kick. Och vi är inte ensamma om att prisa Holstic, den här produkten har många fans och har fått genomgående fina användarrecensioner. Någon här och där kan ha fått en biverkning så som lättare illamående, men detta är inte unikt för Holistic utan är en generell potentiell konsekvens när man är ny på zinktillskottet eller överskrider rekommenderad dos. 

 • Innehåll: 25 mg zink per kapsel (zinkmalat, zinkbisglycinat, zinkpikolinat).
 • Användning: 1 kapsel per dag; ej överskrida rekommenderad dos.
 • Förpackning: Väl tillsluten; förvaras torrt och utom räckhåll för små barn.
 • Funkar för gravida och ammande: Ja.
 • Övrigt: Innehåller även risstärkelse, risfiber och MCT från kokosolja.
4

Healthwell Zink

- healthwell_zink_vegetabiliskt tillskott bäst i test

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Produktens sammansättning

9

Biotillgänglighet

8

Användning

8.6

Totalpoäng

Motivering: Healthwell Zink erbjuder ett prisvärt alternativ med renodlad zink. Den kombinerar tre olika former av zink för maximal effektivitet.

Bra för akne, hud, hår och naglar! Pris fr. 99 kr.

Och här har vi en till från Healthwell som då är lite mer renodlad. Även Healthwell Zink har blivit en favorit, inte bara för oss, utan även bland dom butiker vi granskat. Med sin höga biotillgänglighet, får man raskt uppleva fördelarna – klara förbättringar i hud, hår och naglar. (Många vittnar om effekten mot förkylning och akne också, tack vare dess funktion som antioxidant). Med 25 milligram zink per dos, i en lättabsorberad kombination av zinkglukonat, zinkpikolinat och zinkcitrat, är du i trygga händer (förutsatt att du håller dig till rekommenderad mängd!). Tillskottet är vegetabiliskt, och snäll på fickan!

 • Zink per dos: 25 mg (kombination av zinkglukonat, zinkpikolinat och zinkcitrat)
 • Egenskaper: Antioxidant, bidrar till normalt immunsystem
 • Vegetabiliskt: Ja
 • Förpackning: Organisk zink
 • Biotillgänglighet: Hög
5

Great Earth Super Zinc 25mg – Bästa zinktillskottet 2024!

Great-Earth_Super-Zink-25mg-billigt-tillskott-zink.jpg

Budget

Vinnare

10

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Produktens sammansättning

10

Biotillgänglighet

8

Användning

9.4

Totalpoäng

Motivering: Super Zink från Great Earth erbjuder en unik kombination av zink och gurkmeja, vilket ger ett brett spektrum av hälsofördelar. Dess veganska formulering och innovativa användning av Portamins gör det till en framstående produkt.

Veganskt och gurkmeja-proppat zinktillskott! Pris fr. 70 kr.

Super Zink från Great Earth tar hem budgetvinnaren, även det ett zinktillskott som visar högkvalitativ nivå. Deras innovativa användning av Portamins, ett unikt transportsystem, gör att man får optimalt upptag av alla mineraler. Här har du även gurkmejaextrakt, känt för dess höga halter av curcumin och en ocean andra påstådda hälsofördelar (som att förbättras hjärnfunktion, minsk risk för hjärtsjukdomar, naturligt anti-deppressivt, förebygga vissa cancerformer och motverka åldrande bland andra tack vare sina antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper). Många zinkprodukter stödjer kroppsfunktioner, men Super Zink tar hand om allt; från immunsystem till hud och hår. Och även om andra sajter kanske har haft sina favoriter, måste vi säga att närvaron av gurkmeja gör denna produkt till en stjärna i vår bok. I handen känns den genomtänkt, balanserad och något utöver det vanliga.

 • Form: Tablett
 • Aktiva Ingredienser: 10.5 mg curcumin och 25 mg zink per kapsel
 • Extrakt: Innehåller gurkmejaextrakt med aktivt kurkumin
 • Unikt Transportsystem: Portamins för optimalt mineralupptag.
6

CORE ZINK 25

core_zink_bästa zinktillskott 2023

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Produktens sammansättning

9

Biotillgänglighet

8

Användning

8.4

Totalpoäng

Motivering: CORE ZINK 25 ger ett utmärkt värde för pengarna. Medan det saknar vissa miljömässiga fördelar erbjuder det en solid kombination av zinkglukonat och zinkpikolinat för optimal effekt.

Stående favorit och mycket för pengarna! Pris fr. 90 kr.

Sist men inte minst har vi Core Zink 25 i vårt test för zinktillskott. Den balanserade mixen av zinkglukonat och zinkpikolinat lovar hög biotillgänglighet, som ger den där extra skjutsen för hår, hud och naglar. Att det är rankat som bäst-i-test på flera andra ställen kommer inte som en överraskning, givet dess GMP-certifiering och löftet om renhet. Det oslagbara priset kombinerat med 90 dagsdoser gör valet enkelt. Kapslarna innehåller dock gelatin, och är inte vegetabiliska. Men här får du mycket grym produkt för stålarna!

 • Innehåll: Kombination av zinkglukonat och zinkpikolinat (25 mg)
 • Dagsdos: 1 kapsel
 • Antal dagsdoser per förpackning: 90
 • Passar för: De som önskar främja hår, hud, och naglars kvalitet
 • Lämplig för veganer: Nej

Köpguide Zink

Zink är ett viktigt mineral som spelar en central roll i många kroppsliga processer. Från immunförsvar till hudhälsa, är zink avgörande för att vår kropp ska fungera optimalt. Om du funderar på att komplettera med zink kan denna guide hjälpa dig att välja rätt produkt.

Vad är Zink bra för?

 • Immunförsvar: Zink är känt för att stödja ett starkt immunsystem.
 • Hudhälsa: Det främjar hudens läkningsprocess och kan hjälpa till att förhindra akne.
 • Reproduktion: Zink spelar en roll i manlig och kvinnlig fertilitet.
 • Metabolism: Det stödjer normal ämnesomsättning.

Vilka olika typer av zinktillskott finns det?

 • Zinkglukonat: Ofta används i över disk-kosttillskott.
 • Zinkpicolinat: Ansågs lättare absorberas av kroppen.
 • Zinksulfat: Används ofta för att behandla zinkbrist.
 • Zinkcitrat: Populärt eftersom det smakar bättre än andra former.

Dosering:
Det rekommenderade dagliga intaget varierar beroende på ålder, kön och hälsotillstånd. Generellt ligger det mellan 8-11mg för vuxna, men det är bäst att konsultera en läkare för individuell dosering.

Potentiella biverkningar:
Överdriven konsumtion av zink kan leda till illamående, kräkningar, huvudvärk, magsmärtor och trötthet.

Vad man ska titta på när man köper zink:

 • Renhet: Säkerställ att produkten är fri från fyllmedel och skadliga tillsatser.
 • Typ av zink: Vissa former absorberas bättre av kroppen.
 • Certifieringar: Titta efter kvalitetsstämplar som GMP (Good Manufacturing Practice).
 • Pris: Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa. Fokusera på kvalitet och renhet.

Övriga tips:

 • Kombinerat intag: Zink absorberas bäst när det tas tillsammans med en måltid.
 • Inte tillsammans med kalcium eller järn: Dessa mineraler kan hindra absorptionen av zink.
 • Förvaring: Förvara på en sval, torr plats borta från direkt solljus.

Avslutningsvis: Zink är ett kraftfullt mineral som kan ge en mängd hälsofördelar när det tas på rätt sätt. Genom att följa denna guide och göra välgrundade val kan du se till att du får mest möjliga nytta av ditt zinktillskott. Som alltid, konsultera en läkare innan du börjar med något nytt tillskott.

Frågor och svar om zink

Zink är ett essentiellt mineral som är helt nödvändigt för många biologiska funktioner och processer i kroppen. Det spelar en avgörande roll i bland annat cellproduktion, DNA-syntes, enzymfunktioner, immunförsvar och sårhelande. Utan tillräckliga nivåer av zink kan kroppen inte fungera korrekt.

Symptom på zinkbrist kan variera men ofta kommer det till uttryck genom håravfall, nedsatt immunförsvar, hudutslag, nedsatt aptit, smaksinne- och luktsinneförlust, och sår som tar lång tid att läka. Om du misstänker att du har zinkbrist bör du konsultera en läkare som kan utföra tester för att fastställa din zinknivå.

Ja, även om zink är viktigt för kroppen kan för mycket zink leda till negativa hälsoeffekter. En överdos av zink kan orsaka illamående, kräkningar, förlust av aptit, magkramper, diarré och huvudvärk. Långvarigt överintag kan även störa upptaget av andra viktiga mineraler som koppar. Håll dig inom rekommenderad dos och konsultera en läkare vid tillskottsintag.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser