1. Hem
 2. >
 3. Hemelektronik & Teknik
 4. >
 5. Bäst i test: VPN – För dig som vill bli osynlig!
vpn-4372838_1920.jpg

Lyx

Bäst i test VPN

Nord VPN

8.5

Mellan

Bästa VPN

Windscribe VPN

8

Budget

Bästa VPN

Cyberghost VPN

8

Inledning

Och så var det ju det här med VPN, eller som vi brukar kalla det: Internets osynlighetsmantel. För ja, att surfa utan VPN är som att gå på toa med dörren öppen: det är okej, men det kan lätt bli obekvämt. Eftersom det är nästintill omöjligt att gå igenom alla olika VPN-tjänster utan att bli spritt språngande galen har vi gjort det åt dig. Vi har gjort en djupdykning i de VPN-tjänster som får dig att försvinna från www’s allseende öga och som på samma gång gör att du kan sträcktitta på utländska Netflix-serier som om vore du en spion på semester. Läs vidare och bli osynlig – det har blivit dags att kora årets bästa VPN! 

Våra experter har jämfört och sammanställt information om nio olika VPN-tjänster i olika prisklasser och med olika utbud.  Nedan hittar du information om och betyg för alla nio!

I vårt test blev det Nord VPN som sticker ut som den bästa VPN-tjänsten. Med övervägande positiva användarrecensioner, 5800 servrar i 60 länder och tillgång till både operativsystem- och appbaserad användning, har NordVPN skapat ett starkt erbjudande. Dessutom är den tillgängliga kundservicen och den 30 dagar långa “pengarna tillbaka-garantin” övertygande. Även om priset är högre än vissa alternativ, så speglar kvaliteten och användarupplevelsen värdet hos NordVPN.

I jakten på den bästa VPN-tjänsten har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer med laserblick – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den VPN-tjänst som är bäst från den som inte är det.

1

Nord VPN – Bästa VPN-tjänsten [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test VPN

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Användaromdömen

8

Hastighet

9

Serverutbud

8.5

Totalpoäng

Motivering: NordVPN tar dig från nätets bakgator rätt in i huvudstråket – snabbt, säkert och utan en fläck på skjortan. Med tusentals positiva användarrecensioner, 5800 servrar i 60 länder och en tillgänglig kundservice, är det här VPN-tjänsten som verkligen gör livet enklare.

NordVPN tar dig från nätets bakgator rätt in i huvudstråket – snabbt, säkert och utan en fläck på skjortan. Håller vad de lovar? Ja – åtminstone om vi kollar på alla de tusentals positiva användarrecensionerna! Det här är helt enkelt VPN-tjänsten som gillar att göra livet enklare för dig. Du kan själv välja om du ska köra direkt via operativsystemet eller via deras egen app, och du har tillgång till hela 5800 servrar i 60 länder. De har dessutom en extremt tillgänglig kundservice om något kört fast.

Trots att det inte finns någon gratisversion att snacka om erbjuder de en “pengarna tillbaka-garanti” på 30 dagar som är lätt att använda. Det enda snörpliga är prislappen som kan få även en tjock plånbok att suga in magen. Men du, den här säkerhetsvärstingen är fortfarande värd vartenda öre!

Förbättringsmöjligheter: Ett lite lägre pris och en gratisversion hade inte varit helt fel.

 • Antal servrar: 5800+ i 60 länder
 • 30 dagars återbetalningsgaranti
 • Verifierad loggfri policy
 • Många betalalternativ
 • Hastighet: 183 Mbit/s mot svensk server
 • Kan användas på upp till 6 enheter samtidigt
 • Pris vid testtillfället: Månadsabonnemang för 174 kr i månaden 
 • Pris från 33 kr i månaden för 3års-abonnemang
 • Betyg på trustpilot: 4.3 (baserat på 25 830 omdömen)
2

Express VPN

Bäst i test vpn

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Användaromdömen

8

Hastighet

8

Serverutbud

8

Totalpoäng

Motivering: Med över 94 länder att välja mellan och goda användaromdömen är detta en kvalitetstjänst. Priset är dock rätt högt, men det kan det vara värt.

Express VPN, mina vänner, bjuder på en fart som hade fått Usain Bolt att svettas lite. Här får du servrar i mer än 94 länder att välja mellan vilket är riktigt bra i jämförelse med konkurrenterna. Tjänsten är dessutom riktigt användarvänlig och har fått extremt goda användaromdömen från bland annat TrustPilot. Den höga kvaliten kommer dock med en relativt hög prislapp – här kan du få ett månadsabonnemang från 143 kronor i månaden och ett 12-månadersabonnemang får du betala cirka 90 kronor i månaden. De erbjuder dessvärre inget längre abonnemang än så.

Det här är en tjänst för dig som vill ha kvalitet och är beredd att betala för det. Och du får faktiskt 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti om du inte blir nöjd. Inte illa, eller hur?

Förbättringsmöjligheter: Kan lära sig en sak eller två från billigare alternativ när det gäller prissättning och långtidsabonnemang.

 • Antal servrar: 3000+ i 94 länder
 • Pris vid testtillfället: Månadsabonnemang för 143 kr. i månaden 
 • Pris fr. 73 kr i månaden för 1års-abonnemang
 • Betyg på trustpilot: 4.7 ( baserat på 21 296 omdömen) 
 • 30 dagars återbetalningsgaranti
 • Support dygnet runt
 • Hastighet: 133 Mbit/s mot svensk server
3

Windscribe VPN

Bästa VPN

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Användaromdömen

8

Hastighet

7

Serverutbud

8

Totalpoäng

Motivering: Windscribe VPN erbjuder skräddarsydd tillgång till länder du vill utforska. Med snabba hastigheter och gratisalternativ är det en flexibel tjänst. Priset är rimligt, men en större serverpark skulle höja betyget.

Windscribe VPN – en kanadensisk pärla i VPN-världen som låter dig skräddarsy ditt internetliv som en kavaj från Savile Row! Här kan du betala för just de länder du vill snoka runt i. En dollar per land? Helt klart värt varje öre! Om du är på jakt efter strömmade guldkorn från BBC iPlayer eller amerikanska Netflix slänger du bara in en extra tjuga och vips – tillgången är din. Gällande hastighet snackar vi Usain Bolt-nivåer här, med upp till 132 Mbit/s till svenska servrar.

Här finns det även en gratisversion men då får du nöja dig med ett mindre smörgåsbord av länder. Tre dagars “pengarna tillbaka-garanti” är kanske inte heller något att skryta med, men med gratisalternativet kan du ju känna på varan innan du slantar upp. Kort sagt, Windscribe erbjuder flexibilitet med hastighet i toppklass.

Förbättringsmöjligheter: Inget långtidsabonnemang för att dra ner priset, men med dess funktioner kan det vara värt varje krona.

 • Antal servrar: 63 länder
 • Pris vid testtillfället: Månadsabonnemang för 99 kr i månaden (finns även gratisversion)
 • Betyg på trustpilot: 4.8 (baserat på 9,971 omdömen)
 • Du kan skräddarsy ditt eget abonnemang där du enbart betalar för de länder du vill ha åtkomst till
 • 3 dagars återbetalningsgaranti
 • Erbjuder gratis vpn
 • Hastighet: 133 Mbit/s mot svensk server
4

OVPN

Bäst i test vpn

Mellan

Utmanare

7

Pris

7

Användaromdömen

9

Hastighet

6

Serverutbud

7.3

Totalpoäng

Motivering: OVPN erbjuder svensk säkerhet och hög hastighet men ett något begränsat serverutbud. Med priser som varierar beroende på abonnemang och 152 Mbit/s på en svensk server, är detta ett alternativ för dig som prioriterar säkerhet.

OVPN, denna helsvenska VPN-virtuos, ger dig inget mindre än skottsäker säkerhet och en riktigt hög hastighet. Med OVPN får du platsbiljett till allt från amerikanska Netflix till brittiska BBC Iplayer samt en tillgänglig, snabb och svensk kundtjänst. OVPN kan briljera med kryptering, hög hastighet och flertalet betalningsalternativ, men de kan inte skryta med en världsomspännande serverpark med sina 32 länder. Är det en dealbreaker? Nja, med hastigheter på hela 152 Mbit/s på en svensk server kan man nästan förlåta den begränsade geografiska spridningen.

Förbättringsmöjligheter: Begränsat antalet servrar och länder samt ingen gratis testperiod.

 • Upp till 152 Mbit/s på en svensk server.
 • Antal servrar: 32 länder 
 • Pris vid testtillfället: Månadsabonnemang för 120 kr i månaden 
 • 3års-abonnemang för 42 kronor i månaden 
 • Betyg på trustpilot: 3.4 (baserat på 20 omdömen) 
 • 10 dagars återbetalningsgaranti
 • Hastighet: 152 Mbit/s mot svensk server
5

CyberghostVPN

Bästa VPN

Budget

Vinnare

7

Pris

9

Användaromdömen

8

Hastighet

8

Serverutbud

8

Totalpoäng

Motivering: CyberGhost VPN är den pålitliga följeslagaren som erbjuder snabb och smidig streaming. Med 6800+ servrar i 91 länder och möjligheten att ansluta upp till sju enheter samtidigt, är detta ett bra val för streamingentusiaster.

Hallå där, internetresenärer! Letar du efter en VPN-tjänst som levererar? Sluta skrolla, CyberGhost är här! Den här gamla räven i branschen ger dig inte bara anonymitet, säkerhet och tillgång till Netflix USA; den ser även till att du får det snabbt och smidigt. Ja, vi snackar blixtsnabba servrar, och detta utan att ditt WoW-raid kraschar eller att ditt Netflix-maraton blir en frustrerande buffertfest.

Till skillnad från konkurrenterna kan du här ansluta hela sju enheter samtidigt och få tillgång till över 6800 servrar i 91 olika länder. Månadskostnaden kan vara lite saftig, men skriv upp dig för en längre period så sänks priset avsevärt.

Förbättringsmöjligheter: Abonnemangen kan upplevas lite röriga enligt vissa.

 • Antal servrar:  6800+ i 91 länder 
 • Pris vid testtillfället: Månadsabonnemang för 143 kr. i månaden 
 • 2års-abonnemang för 26 kr. i månaden
 • Betyg på trustpilot: 4.3 (baserat på 17 902 omdömen)
 • Kan användas på upp till sju enheter samtidigt
 • Användarvänlig och snabb
 • 45 dagars återbetalningsgaranti
 • Hastighet: 132 Mbit/s mot svensk server
6

F-secure VPN

BÄSTA VPN

Budget

Utmanare

9

Pris

6

Användaromdömen

7

Hastighet

6

Serverutbud

7

Totalpoäng

Motivering: F-Secure VPN erbjuder relativ snabbhet och svensk support, men med begränsat antal servrar och länder. Priset är förmånligt, men avsaknaden av en gratisversion och rörig abonnemangshantering drar ner betyget.

F-Secure VPN är som en hotellbuffé för strömningsnördar – allt på en tallrik och alltid öppet. Det är snabbt, enkelt och användarvänligt! Vill du sträcktitta på amerikanska Netflix samtidigt som du kikar på brittiska komedier på BBC iPlayer? Denna pärla fixar det! Med hastigheter som 102 Mbit/s mot svensk server och 92 Mbit/s mot amerikanska är det inte mycket som står mellan dig och din favoritserie.

Men, inget moln utan silverkant. Här finns nämligen en drös olika abonnemangsmöjligheter vilket kan göra det hela smått rörigt, och du är dessutom fast i minst ett år – tack och lov med ett gratis femdagarstest. Tjänsten är dock billig, inte minst om du kan nöja dig med lite färre enheter.

Förbättringsmöjligheter: Endast 22 länder att koppla upp sig mot samt lite rörigt när man ska teckna abonnemang.

 • 30 dagars återbetalningsgaranti
 • Testa gratis i 5 dagar
 • Kan ha upp till 25 enheter 
 • Upp till 102 Mbit/s på svensk server
 • Antal servrar: 22 länder
 • Pris vid testtillfället: 1 enhet i ett år kostar 499 kr. per år
 • Betyg på trustpilot: 1.8 (baserat på 51 omdömen)
7

PrivateVPN

Bästa VPN

Budget

Utmanare

9

Pris

9

Användaromdömen

8

Hastighet

7

Serverutbud

8.3

Totalpoäng

Motivering: PrivateVPN ger dig svensk touch och snabb streaming med 123 Mbit/s mot svenska servrar. Med bra användaromdömen och prisvärda alternativ är detta ett alternativ för dem som vill ha smidig streaming.

Släpp lös din inre soffpotatis och säg hejdå till buffrande! Private VPN är nämligen den digitala brovakten som håller din streaming kvick och fläckfri med de svenska servrarna som tickar in på trevliga 123 Mbit/s. Och ja, det är den svenska touchen som gör det; sajt, programvara och support är helt och hållet svenskt! Dessutom får du tillgång till alla streamingtjänster som finns! Här får du likt många konkurrenter en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti som håller måttet. Det vi saknar är en något jämnare hastighet i utländska servrar samt en gratis– eller prova på-version.

Förbättringsmöjligheter: Ingen gratis- eller prova på-version, och hastigheterna kan variera en del.

 • Antal servrar: 200+ servrar i 63 länder
 • Pris vid testtillfället: Månadsabonnemang för 113 kr i månaden 
 • 3års-abonnemang för 22 kr i månaden 
 • Betyg på trustpilot: 4.9 (baserat på 2,702 omdömen) 
 • 30 dagars återbetalningsgaranti 
 • 123 Mbit/s i svenska servrar
8

Bitdefender

Bäst i test VPN

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Användaromdömen

9

Hastighet

8

Serverutbud

8.3

Totalpoäng

Motivering: Bitdefender VPN är snabb och prisvärd med en månadsavgift på 69 kr. Hög hastighet och billig prissättning gör det här till ett attraktivt alternativ, även om längre abonnemangstider saknas.

Bitdefender VPN är en snabb och billig tjänst där månafskostnaden ligger på ynka 69 kr och kan gå ner till 25 kr om du är den långsiktiga typen som tar ett helårsabonnemang.  Denna VPN-tjänst släpper dessutom in dig i test-loungen med en sju dagars provtur och har även en gratisversion med begränsad surf. Pengarna tillbaka-garantin på 30 dagar är inte heller fy skam! Här är supporten på svenska och gränssnittet enkelt, och i hastighetstestet går Bitdefender från 0 till 149 Mbit/s snabbare än en Ferrari på en autobahn.

Du kan dock inte förhandla dig till ännu lägre pris med längre abonnemang, men vem bryr sig när det redan är så billigt?

Förbättringsmöjligheter: Bitdefender ligger i samma prisklass som konkurrenterna, men erbjuder inte längre abonnemang än 1 år.

 • Antal servrar: 4000+ i 49 länder
 • Pris vid testtillfället: Månadsabonnemang för 70 kr/månaden
 • 1 årsabonnemang för 25 kr/månaden
 • Betyg på trustpilot: 3.7 (baserat på 7,495 omdömen)
 • 30 dagars återbetalningsgaranti
 • Erbjuder testperiod gratis
 • Hastighet: 149 Mbit/s mot svensk server
9

Atlas VPN – Billig!

Bäst i test vpn

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Användaromdömen

8

Hastighet

6

Serverutbud

7.5

Totalpoäng

Motivering: Atlas VPN är ett prisvärt alternativ med snabba hastigheter och svensk support. Med möjlighet att låsa in sig i ett förmånligt treårsabonnemang och en gratisversion, passar detta för den budgetmedvetna användaren.

Atlas VPN är en trevlig liten underdog i VPN-djungeln! Den kanske inte hittar till exakt alla streamingtjänster, men när det kommer till att kika på amerikanska Netflix eller BBC iPlayer, är den där som en lojal labrador. Atlas VPN är framförallt riktigt billig, särskilt om du låser in dig i ett längre abonnemang. Här pratar vi 20 kronor i månaden för tre år. Dessutom erbjuder de en gratisvariant. Hastigheterna är dessutom solida med 129 Mbit/s mot en svensk server. Servrantalen och landsvalen är dock en aning sparsmakade, så om du är en digital nomad med ambitioner kan du behöva bredda vyerna.

Förbättringsmöjligheter: Server- och landsutbudet är inte tillräckligt för den globala surfaren, så du får nöja dig med en mindre geografisk meny.

 • Antal servrar: 1000+ servrar i 40 länder 
 • Pris vid testtillfället: Månadsabonnemang för 132 kr i månaden 
 • 3års-abonnemang för 20 kr. i månaden 
 • Erbjuder gratis VPN
 • Betyg på trustpilot: 4.2 (baserat på 360 omdömen) 
 • 30 dagars återbetalningsgaranti 
 • Hastighet Upp till 129 Mbit/s

Köpguide – Så gör du när du ska skaffa VPN

Så du är nyfiken på VPN:s magiska värld? Här är stegen:

 1. Välj en VPN-tjänst: Marknaden svämmar över av dem. Leta upp en som passar dina behov och plånbok.
 2. Skaffa ett Abonnemang: De flesta tjänster kräver att du tecknar ett abonnemang, även om en del erbjuder en gratisversion med begränsad funktionalitet.
 3. Ladda Ner och Installera: Ladda ner VPN-programvaran från tjänstens officiella webbplats eller appbutik och följ installationsinstruktionerna.
 4. Logga In och Anslut: Öppna appen och logga in med dina uppgifter. Nu borde du se en stor “Anslut”-knapp eller liknande. Klicka på den, och du är igång!
 5. Välj Server: Vissa tjänster låter dig välja vilken server du vill ansluta till, vilket är bra om du vill komma åt innehåll som bara är tillgängligt i vissa länder.
 6. Surfa Säkert: Nu är du ansluten och kan surfa som vanligt, men med extra lager av säkerhet och anonymitet.
 7. Koppla Från: När du är klar, gå tillbaka till appen och klicka på “Koppla Från” eller motsvarande. Voilà, du är tillbaka i det vanliga, oskyddade internetlandskapet.

Använd det ansvarsfullt nu, hör du!

Frågor och svar om VPN

NordVPN sticker ut som den bästa VPN-tjänsten. Med övervägande positiva användarrecensioner, 5800 servrar i 60 länder och tillgång till både operativsystem- och appbaserad användning, har NordVPN skapat ett starkt erbjudande. Dessutom är den tillgängliga kundservicen och den 30 dagar långa “pengarna tillbaka-garantin” övertygande. Även om priset är högre än vissa alternativ, så speglar kvaliteten och användarupplevelsen värdet hos NordVPN.

Absolut, det finns gratis VPN-tjänster men var medveten om att de ofta har begränsningar som långsammare hastigheter eller datakvoter. Du får vad du inte betalar för, så att säga!

Priserna varierar: Gratisversioner finns, men betalversioner kan kosta mellan 20-200 kronor i månaden, bland annat beroende på hur lång tid du vill binda upp dig. Ett långtidsabonnemang är i regel billigast.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser