Vitaminer för håret Bäst i Test – Bästa hårtillskottet 2022 blev Hair Growth Formula Gummies

Hur mår ditt hår egentligen? Känns ditt hår frissigt, torrt eller allmänt livlöst? Du är inte ensam om att ha problem med håret och det det är något som de flesta någon gång har varit med om. Håret avspeglar ditt välmående och om du äter hälsosamt och varierat så syns detta på håret. Om du däremot ofta stressar, äter dålig kost, eller mår psykiskt dåligt så avspeglas detta ofta på din hud, ditt hår och dina naglar. Som tur är så finns det numera flera bra hårtabletter som kan hjälpa dig att få ett hälsosamt hår igen. Vi har sammanställt ett ”Vitaminer för håret – bäst i test” där vi listar de bästa hårvitaminerna i olika prisklasser.

Vitaminer för håret – Bäst i Test 2022 – Hemfaktas lista

Hårtillskott – vad är det?

Hårvitaminer finns i oändligt många olika former. De allra vanligaste är kapslar eller gummies. Beroende på vilket varumärke det rör sig om så finns det även olika vitaminer och mineraler i de olika hårtillskotten. Det gäller även när det kommer till mängden vitaminer. Vissa hårtabletter innehåller en högre mängd av vissa mineraler medan andra märken innehåller en lägre mängd. 

Hårvitaminer – för vem?

Hårvitaminer är rent ut sagt för alla som har hår på huvudet. Givetvis är det extra viktigt att använda sig av vitaminer för håret om man plötsligt har fått en försämrad hårkvalitet, men det är också bra att ta hårtillskott för att hålla håret hälsosamt och fräscht.

Det är bra att känna till att håret har en tendens att bli frissigt och av sämre hårkvalitet under vissa perioder under livets gång. Det kan då vara bra att använda hårtillskott för att hjälpa håret på traven. Om du använder mycket stylingprodukter, fönar håret ofta eller använder en varmluftsborste av dålig kvalitet så sliter detta också mycket på håret. Välj därför produkter och verktyg som är bra för håret och som håller hög kvalitet. Vill du ha tips om de bästa varmluftsborstarna så ska du kika igenom vårt stora varmluftsborste bäst i test.

Oavsett om det rör sig om hormoner, sjukdomar, dåliga stylingprodukter eller stress så är ett vitaminer för håret en bra lösning för att ge håret en ökad friskhet och spänst. Det finns inget negativt med att att använda ett hårtillskott, och du har egentligen inget att förlora på att testa – resultatet kommer märkas av redan inom loppet av några få veckor. Ett plus är även att huden såväl naglarna får en boost, samtidigt som du får ytterligare två utmärkta anledningar till varför du bör använda dig av hårtillskott.

Välj de bästa vitaminerna för håret

Det kan många gånger kännas svårt att veta vilket hårtillskott man bör välja. Lider du av håravfall eller har livlöst hår så är det vanligtvis brist på B-vitamin§, järn, zink och kisel som orsakar detta. Dessa vitaminer och mineraler återfinns i de flesta hårtillskott, men tänk på att koncentrationen däremot kan skilja sig åt mellan olika märken. Biotin§ sägs ha en vetenskaplig inverkan på håret och hårväxten. Om du önskar testa ett hårtillskott för första gången så är det en god idé att satsa på ett hårtillskott som innehåller ett brett B-vitaminkomplex samt lagom mängder av kisel, järn, och zink. Märker du fortfarande ingen förändring efter ett par veckors intag av hårtillskott så kan det vara dags att byta produkt. Ett tips kan även vara att ta hjälp av en läkare för att se om det är någon hårvitamin du behöver lite extra av.

Hårtillskott Bäst i Test

För att hjälpa dig på traven med att välja rätt hårtillskott så har vi sammanställt ett omfattande hårtillskott bäst i test. Nedan finner du vårt bäst i test hårtillskott samt information om dessa olika produkter för att få ett starkt, spänstigt och hälsosamt hår.

Bäst i test premiumklassen: Hair Growth Formula Gummies – bästa vitaminerna för håret 2022

Dessa goda vitaminer har många fördelar, förutom att de är bra för håret. De är veganska, sockerfria och har naturliga ingredienser. Ca pris 350 kr.

HairLust gummies vitaminer för håret

Det allra bästa med dessa hårvitaminer är förmodligen dess naturliga innehåll – de är helt fria från skadliga kemikalier, de har veganska ingredienser, de är sockerfria och dessutom fria från gluten, laktos, gelatin och konstgjorda smaker. Förutom att det naturliga innehållet gör dem extra hälsosamma, så innebär det även att de passar i stort sett alla.

Här finns 14 olika vitaminer och mineraler, och de flesta i en ordentlig dos. Av Biotin finns till exempel 10 000 procent av det rekommenderade dagliga intaget, och 360 procent av det rekommenderade dagliga intaget av Vitamin B12. Andra vitaminer och mineraler som finns här är bland annat Vitamin C, Vitamin E, Zink, Vitamin A, Vitamin B6, Folsyra, Jod, Vitamin D och många andra.

Den charmiga formen och färgen i kombination med den goda smaken gör det lätt att ta dessa vitaminer, och att man behöver ta tre stycken per dag är knappast någon nackdel – det gör man mer än gärna. Dessa goda tuggtabletter passar alla hårtyper, och de är ett perfekt val för dig som har svårt att svälja vanliga tabletter – eller för dig som bara vill ha ett godare och roligare alternativ.

Fördelar

 • Veganska
 • Sockerfria
 • Naturliga ingredienser
 • Hela 14 olika vitaminer och mineraler
 • Stor dos av Biotin
 • Väldigt goda
 • Tuggtabletter
 • Passar alla hårtyper

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Antal vitaminer och mineraler: 14 st
 • Dagdos: 3 tabletter per dag
 • Antal tabletter: 90 stycken

PRIS OCH INFORMATION:

 

Utmanare Premiumklassen: Healthwell Biotin 10 000, Vitaminer för håret bäst i test

Vår utmanare i premiumklassen blev Biotin 10 000 som är ett av de mest koncentrerade och effektiva tillskotten hittills på marknaden, pris ca 300 kronor.

 

Vitaminer för håret Bäst i Test

Healthwell Biotin 10000 är ett mycket bra val för den som önskar förbättra kvaliteten på både hår, hud och naglar. Detta hårtillskott innehåller 10 000 mcg rent biotin per kapsel vilket gör det till den mest koncentrerade produkten som finns på marknaden. En kapsel motsvarar nämligen hela 20 000 % av en vuxen individs dagsbehov av biotin. Healthwell Biotin 10 000 är dessutom bra för huden och naglarna, samtidigt som det också bidrar till en normal energiomsättning. Vi har inget att klaga på när det kommer till detta hårtillskott.

Fördelar

 • Bra för både hår, hud och naglar
 • Vattenlöslig vitamin
 • Bidrar till energiomsättningen

Nackdelar

 • Inga nackdelar

PRIS OCH INFORMATION:

 

Utmanare Premiumklassen: Original Silicea – hår, hud och naglar, Hårtillskott

Vår utmanare i premiumklassen blev Original Silicea som innehåller en hög koncentration av kiseldioxid, vilket lätt tas upp av håret, huden och naglarna, pris ca ca 300 kronor.

Utmanare Premiumklassen: Original Silicea – hår, hud och naglar, Hårtillskott

 

Original Silicea är en klassiker när det kommer till tillskott för hår, hud och naglar och har funnits på marknaden sedan 90-talet. Huvudingrediensen i detta tillskott är en hög koncentration av kiseldioxid. Ämnet är dessutom i en mycket finfördelad form, vilket gör det lättupptagligt för blodet och att det snabbt kan föras vidare till hårrrötterna och till huden. Ett annat stort plus med Original Silicea är att tillskottet bidrar till en utmärkt mag- och tarmhälsa. Utöver kiseldioxid så innehåller Original Silicea även bra nivåer av både biotin och zink vilka bidrar till att göra håret mer hälsosamt samtidigt som dessa ämnen stimulerar tillväxten av hårsäckarna. Vi uppskattar även att Original Silicea är helt fri från både färgämnen och konserveringsmedel. Det enda negativa är att du får räkna med att det tar ett par månader innan du märker av effekten, så det gäller att ha lite tålamod.

Fördelar

 • Bra för både hår, hud och naglar
 • Bidrar till en god mag- och tarmhälsa
 • Fri från både konserveringsmedel och färgämnen

Nackdelar

 • Produkten ger först resultat inom loppet av ett par månader

PRIS OCH INFORMATION:

 

Vinnare Mellanklassen: Healthwell Silica, Hårtillskott

Vår vinnare i mellanklassen blev detta hårtillskott som innehåller 250 milligram rent kisel per kapsel vilket bidrar till att främja bildandet av både elastin och kollagen, pris ca 200 kronor.

Healthwell Silica, Hårtillskott

 

Tillskottet Silica från Healthwell innehåller hela 250 milligram kisel från bambu per dos. En stor fördel med detta hårtillskott är att det är 100% biologiskt och att kapslarna är vegetabiliska i lättupptagbar form. Mineralen kisel finns naturligt i den mänskliga kroppen och fyller funktionen som en beståndsdel i både skelett och bindväv. Kisel främjar dessutom bildandet av de två ämnena elastin och kollagen, vilka bidrar till att upprätthålla en normal hårkvalité och kvalitén av hud och naglar. Den rekommenderade dosen är 1 kapsel per dag vilket betyder att burken räcker i 90 dagar, vilket gör detta till en prisvärd produkt. Många användare säger att de ser en märkbar skillnad på naglarna redan efter ett par veckor, medan du får räkna med ett par månaders användning för att se skillnad på håret. Vissa användare klagar dock på att tabletterna har en obehaglig och stark smak.

Fördelar

 • Naturligt och högdoserat kisel
 • Bra för både hår, hud och naglar
 • Vegansk produkt
 • Vegetabilisk samt i lättupptagbar form

Nackdelar

 • Långsam effekt på håret
 • Tabletterna har en stark smak

PRIS OCH INFORMATION:

 

Utmanare Mellanklassen: Hårkontroll Boost, Hårvitaminer

Hårkontroll Boost blev vår utmanare i mellanklassen då detta hårtillskott innehåller ämnen som bidrar till att bibehålla hårets normala egenskaper, pris ca 200 kronor.

Hårkontroll Boost, Hårtillskott

Hårkontroll Boost är ett utmärkt tillskott med hårvitaminer för den som önskar ge extra näring till hår, hud och naglar. Detta hårtillskott innehåller bland annat det kliniskt dokumenterade och patenterade Cynatine® HNS som bidrar till att upprätthålla hårets normala egenskaper. Hårkontroll Boost innehåller även biotin och zink som stimulerar hår, hårrötter och naglar. Utöver detta har man tillsatt koppar som hjälper till att bidra till hårets normala pigmentering. Det enda vi har att klaga på är att paketet endast innehåller 60 tabletter, vilket ger en månads användning då den rekommenderade dosen är två tabletter dagligen.

Fördelar

 • För hud, hår och naglar
 • Innehåller det patenterade och kliniskt dokumenterade Cynatine® HNS
 • Innehåller biotin och zink

Nackdelar

 • Innehåller endast 60 tabletter per paket
 • Man ska ta två tabletter dagligen

PRIS OCH INFORMATION:

 

Vinnare Budgetklassen: Stora Hårkuren, Prisvärda hårtabletter

Vår vinnare i budgetklassen blev Stora Hårkuren som ger ett friskt och glänsande hår, pris ca 100 kronor.

Stora Hårkuren, hårtillskott

Stora Hårkurens hårtabletter  många olika vitaminer, mineraler och ämnen som alla bidrar till en normal kvalité av både hår, naglar och hud. Detta tillskott består även av en sammansättning av flera unika örter som vårdar ditt hår. Bland annat så innehåller tabletterna åkerfräken och nässla som tillför kalcium, kisel, järn och vitamin D som hjälper till att främja hår- och nageltillväxt. Det som drar ned betyget är att den rekommenderade dagliga dosen är hela tre tabletter, vilket vi tycker är en stor dos.

Fördelar

 • Bidrar till normal kvalité av hår, hud och naglar
 • Innehåller flera unika örter, vitaminer och mineraler
 • Prisvärt alternativ

Nackdelar

 • Den dagliga dosen är stor – hela tre tabletter ska intas dagligen.

PRIS OCH INFORMATION:

 

Frågor och svar om hårtillskott

Varför ska man använda hårtillskott?

Hårtillskott kan användas av den anledningen att det ger ditt hår en ökad spänst och friskhet samtidigt som det främjar hårtillväxten. Läs gärna vårt kosttillskott hår bäst i test ovan.

Vilka hårvitaminer är bra för håret?

Vitaminerna A, B, C, D och E har en positiv effekt för ditt hår och hårväxt.

Kan hårtillskott användas av barn?

Ja, de flesta hårtillskott kan användas från åldern 11 år – men kolla ordentligt innan du köper då det kan variera från märke till märke.

Anna Svensson

Anna Svensson heter jag och älskar att dyka ned i tekniska specifikationer, jämföra och hitta den optimala produkten innan köp. Kommentera gärna min inlägg!

RELATERADE ARTIKLAR

Lämna en kommentar