Vinkyl bäst i test 2022 – Vilken vinkyl håller ditt vin tempererat?

Nedan följer ett vinkyl bäst i test för dig som funderar på att köpa vinkyl. Många kanske sammankopplar begreppet vinkyl med en sådan där traditionell ishink som ofta dyker upp i gamla klassiska filmer. Ingen skugga över en glacette, men marknaden för vinkylar har på väldigt kort tid vuxit enormt. Nu för tiden har man ett stort antal modeller att välja mellan. Och många av dem har särskilda egenskaper, funktioner, specifikationer och så vidare som gör att en viss modell ibland är mer lämpad än en annan.

Men, vad är en vinkyl? Det är faktiskt helt enkelt ett hjälpmedel för att se till så att vinet har rätt lagrings- eller serveringstemperatur. Och varför finns det så många att välja mellan? Det ska vi titta närmare på i vår köpguide och vinkyl bäst i test.

Vilken vinkyl ska man köpa?

Innan du bestämmer dig för vilken vinkyl du ska köpa ska du läsa vårt vinkyl test nedan. Först och främst bör man fundera på vilka behov man har. Om du endast köper vin då humöret faller på så kanske det räcker med en mindre bordskyl. Dessa gör att man kan ha en enstaka kyld flaska tillgänglig till middagen, kvällsstunden eller när man nu önskar. Är man däremot något utav en vinkonnässör kanske det är mer lämpat att ha en lite större kyl som även möjliggör att man bygger upp ett eget, unikt och varierat utbud i en kyl som främjar lagring. Då blir den sortens vinkyl som påminner om ett traditionellt kylskåp ett väldigt praktiskt alternativ. Kan man inte bara förvara vinet i kylen? Tyvärr kan en vanlig kyl inte skapa rätt förutsättningar för vinet. En vinkyls syfte är däremot ofta att så nära som möjligt efterlikna den temperatur och nivå av fukt som finns i en vinkällare.

Välja fristående vinkyl eller inbyggd vinkyl

Har man väl bestämt sig för att investera i en vinkyl måste man ta ställning till huruvida det ska bli en fristående vinkyl eller en inbyggd vinkyl. Trots att de ofta är snarlika i funktion så skiljer de sig åt när det kommer till det estetiska och kraven på utrymme. Fördelen med en fristående vinkyl är att de kan placeras var som helst, är lätta att ersätta och inte sällan mindre kostsamma. Men de kräver oftast större utrymme eftersom optimal funktion och luftomsättning ibland förutsätter att de inte stängs in av närliggande möblemang. Styrkan hos en inbyggd vinkyl lägger däremot just i de är konstruerade att kunna integreras i den befintliga inredningen. Vanligtvis monteras de under en bänkskiva eller sida vid sida med skåp.

Vinkyl temperatur

När man väl avgränsat sig till ett visst segment måste man fråga sig vad som är optimal vinkyl temperatur. Först och främst går det inte att underskatta vikten av att vinkylen klarar av att bibehålla jämn temperatur. Och eftersom optimal temperatur varierar beroende på om man vill lagra vinet eller förbereda det för servering, måste man se till så att kylen uppfyller de särskilda förväntningar man faktiskt här. Det är svårt att generalisera kring vilken temperatur som behövs, då det ofta varierar mellan olika viner. Därför gör man bäst i att föst ta reda på vilka behov ens favoritviner faktiskt har, och sedan införskaffa en kyl som kan tillgodose dem.

Vinkyl bäst i test – bästa modellerna

Här nedan har vi samlat ett vinkyl test med de bästa vinkylarna i olika prisklasser.

 

Vinnare Premiumklassen: ELECTROLUX ERW0673AOA, Vinkylskåp

Vår vinnare i premiumklassen blev denna vinkyl från Electrolux som har en smart och energisnål LED-belysning och UV-skydd, pris ca 12 000 kronor.

ELECTROLUX ERW0673AOA , Vinkyl

Detta vinkylskåp ERW0673AOA från Electrolux har plats för 20 Bordeaux-flasker (75 cl) vilket gör det utmärkt till en mindre vinsamling. Tack vare att flaskorna kan fördelas på 6 olika hyllor så är det enkelt att få en överblick över din vinsamling. Temperaturen kan regleras efter behov. Tänk dock på att vinkylen enbart har en kylzon så du ska därmed förvara viner som trivs bra i samma temperatur. Eftersom viner kan bli dåliga av direkt solljus så är glasdörren utrustat med UV-skydd. Dörren är vändbar och detta gör att  vinkylen enkelt att placera där du önskar. Ljudnivån ligger endast på 44 dB, vilket är en stor fördel då du slipper störas.

Fördelar

 • Smart LED-belysning
 • UV-skydd som skyddar mot skadligt solljus
 • Låg ljudnivå på 44 dB
 • Dörren är vändbar

Nackdelar

 • Inga nackdelar!

PRIS OCH INFORMATION:

Utmanare Premiumklassen: VESTFROST W 38, Vinkyl

Vår utmanare i premiumklassen blev denna vinkyl fån Vestfrost som har god kapacitet och två kylzoner, pris ca 12 100 kronor

VESTFROST W 38 , Vinkyl

Vestfrost W38 är en snygg vinkyl som kan brukas som ett utställningsskåp till favoritvinerna. Vinkylskåpet har 12 hyllor och en stor kapacitet vilket betyder att det kan förvara upp till 38 Bordeaux-flasker (0,75 l). En stor fördel med Vestfrost W38 är att den kommer med två kylzoner vilket låter dig förvara dina vinflaskor på två olika temperaturer. Dock tycker vi att skåpet är lite sämre på att hålla temperaturen. Glasdörrarna är utrustade med UV-skydd för att skydda från solens strålar. Ljudnivån är på 45 dB vilket är lägre än de flesta vinkyler.

Fördelar

 • Stor kapacitet
 • Två kylzoner
 • Glasdörrarna har UV-skydd
 • Låg ljudnivå på 45 dB

Nackdelar

 • Något sämre på att hålla temperaturen

PRIS OCH INFORMATION:

Vinnare Mellanklassen: CASO CS620 WineDuett 12, Vinkyl

Vår vinnare i mellanklassen blev den här eleganta vinkylen från Caso som har två kylzoner och som är ett prisvärt val, pris 2 800 kronor.

CASO  CS620 WineDuett 12, Vinkyl

Denna vinkyl från Caso är både bra och prisvärd! Trots det låga priset är designen elegant i borstat stål och med hyllor av trä. Denna vinkyl har en kapacitet på 12 vinflaskor (av Bordeaux-typ, 75 cl), fördelat på 4 våningar. Det som imponerade på oss, och som är ovanligt i denna prisklass, är att det finns två kylzoner. Detta är mycket fördelaktigt om du har viner som behöver olika temperaturer. Ljudnivån är även den bra, endast 46 dB, vilket är lägre än en vanlig samtalsnivå. Det som drar ned priset är således att vinkylskåpet har energiklass B och en förhållandevis hög energiförbrukning på 269 kWh/år.

Fördelar

 • Elegant design
 • Två kylzoner
 • Relativt låg ljudnivå

Nackdelar

 • Ganska hög energiförbrukning på 269 kWh/år

 

PRIS OCH INFORMATION

Utmanare Mellanklassen: CANDY CWCEL210, Vinkyl

Vår utmanare blev denna vinkyl från Candy som har en väldigt låg och behaglig ljudnivå på endast 39 dB, pris ca 4 200 kronor.

CANDY CWCEL210, Vinkyl

Det här vinkylskåpet har relativt god kapacitet och kan rymma upp till 21 Bordeaux-flasker (0,75 l). CWCEL210 från Candy är ett bra val till en mindre vinsamling och tack vare de 6 olika hyllorna är det lätt att få en överblick över vinsamlingen. Vi ger pluspoäng till glaset i dörrarna som är utrustade med UV-skydd för att förhindra att vinerna tar skada av solens strålar. Det bästa med skåpet är att ljudnivån endast ligger på 39 dB vilket gör att du med fördel kan placera den i en central del av hemmet! Det enda vi har att klaga på är att skåpet endast har en kylzon.

Fördelar

 • Låg ljudnivå på 39 dB
 • UV-skyddade glasdörrar
 • 6 hyllor vilket ger en bra överblick

Nackdelar

 • Endast 1 kylzon

 

PRIS OCH INFORMATION:

 

Vinnare Budgetklassen: Caso CS606, Vinkyl

Vår vinnare i budgetklassen blev denna vinkyl från Caso då den är både kompakt och prisvänlig, pris ca 2 100 kronor.

CASO CS606 , Vinkyl

Det här är en liten vinkyl för det lilla hemmet eller för dig som bara behöver förvara dina absoluta favoritviner. Totalt rymmer denna vinkyl 6 flaskor av den vanliga Bordeaux-typen om 75 cl. Detta är en billig vinkyl från Caso för dig som har en liten vinsamling som du är mån om. Vinkylen har tre hyllor med plats för två flaskor per våning. Du kan ställa in vinkylens temperatur och efter behovet för de flaskor du valt att förvara. Eftersom det är en liten vinkyl finns endast utrymme för en enda kylzon, därmed bör du förvara viner som trivs i samma temperatur. Det som gör denna till en vinnare i vårt vinkyl test är energiklassen (A) den låga ljudnivån (30 dB) och användarvänligheten.

Fördelar

 • Låg ljudnivå på 30 dB
 • Energiklass A
 • Temperaturen går att regleras efter önskemål
 • Användarvänlig och enkel att använda

Nackdelar

 • Endast 1 kylzon
 • Dörren är inte omhängbar

 

PRIS OCH INFORMATION

 

Utmanare Budgetklassen: Temptech FW16SB svart, Vinkylskåp

Den här vinkylen från Temptech blev vår utmanare i budgetklassen då den här modellen tar upp minimalt med plats och har en miljövänligt LED-belysning, pris ca 1500 kronor.

Temptech FW16SB svart

 

Temptech FW16SB är en kompakt termoelektrisk vinkyl som rymmer 6 flaskor av dina favoritviner. Det här lilla vinkylskåpet är optimalt för dig som inte önskar att bygga in vinkylen i köksbänken eftersom den här modellen passar utmärkt ovanpå köksbänken.
Vinkylen har en miljövänlig LED-belysning samt utdragbara stålhyllor som bidrar till en god översikt över vinet. Temperaturen styrs elektroniskt via en smart touchpanel på dörren. Tack vare den termoelektriska teknologin så är vinkylskåpet helt vibrationsfritt och med en låg ljudnivå. Det som drar ned betyget är att du inte kommer kunna se dina vinflaskor i detta vinkylskåp eftersom dörren är av spegelglas.

Fördelar

 • Optimal för den lilla vinsamlingen
 • Termoelektriska teknologi som säkerställer en låg ljudnivå på 38 dB
 • Bra pris
 • Elektronisk styrning
 • Utdragbara stålhyllor
 • Miljövänlig LED-belysning

Nackdelar

 • Relativt tråkig design
 • Dörren är av spelglas så du kommer inte kunna se vinflaskorna

PRIS OCH INFORMATION:

 

Vinkyl Bäst i Test 2022

 • Vinnare Premiumklassen: ELECTROLUX ERW0673AOA, Vinkylskåp
 • Utmanare Premiumklassen: VESTFROST W 38, Vinkyl
 • Vinnare Mellanklassen: CASO CS620 WineDuett 12, Vinkyl
 • Utmanare Mellanklassen: CANDY CWCEL210, Vinkyl
 • Vinnare Budgetklassen: Caso CS606, Vinkyl
 • Utmanare Budgetklassen: Temptech FW16SB svart, Vinkylskåp

 

 

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter 👶 Kommentera gärna och dela mina inlägg ❤️

Lämna en kommentar