1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i test: Värmeskydd för hår – En räddare i stylingvärlden!
P-78350.jpg.jpg

Lyx

Bäst i test värmeskydd

Olaplex Bond Smoother No.6

9.2

Mellan

Bästa värmeskyddet 2023

Maria Nila Quich Dry

9

Budget

Bäst i test värmeskydd

Indy Beauty Squalane Silky

8.4

Inledning

Om du är en sån där som har en tendens att föna, platta eller locka ditt hår finns det en och enbart EN produkt du måste ha – värmeskydd! Men att behöva dyka ner i en värld fylld av mystiska ingredienser och mirakulösa löften på egen hand är ju inte alltid lätt. Därför har vi gjort det åt dig! Vi har kämpat, slitit och svettats – allt för att hitta den ultimata räddaren som skyddar ditt hår från den dödliga hettan. Och nu har det äntligen blivit dags – här har du dom – årets 6 bästa värmeskydd – för din rätt till ett friskt hår! 

På Hemfakta är vi rörande överens om att Olaplex Bond Smoother är årets bästa värmeskydd 2024! Här har vi nämligen ett värmeskydd med en nästintill sjuk mängd bra funktioner; den motverkar friss, reparerar och återfuktar håret, förkortar föntiden och ger dig ett silkeslent hår med ordentlig volym. Dessutom är den bra dryg också!

Våra experter har landat i sex värmeskydd i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I jakten på bästa värmeskyddet har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det. När det kommer till värmeskydd är det såklart resultatet vi främst är ute efter, men även andra aspekter så som produktens doft, innehåll och pris. Med de sex produkter vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du kommer hitta ett värmeskydd för just ditt hår och som inte kommer gör dig besviken!

Därför blev Olaplex Bond Smoother No.6 100 ml bäst i test:

Olaplex Bond Smoother No.6 imponerar med högsta poäng inom värmeskydd, effekt på håret och doft. Dess vegan- och färgbevarande egenskaper gör den till ett väl avrundat och överlägset val. Trots den högre prislappen erbjuder Olaplex No.6 en koncentrerad och effektiv leave-in creme som passar alla hårtyper. Dessutom har den fått positiva recensioner och bedöms som ett mirakel för frissigt hår och en tidsbesparing vid föning. Olaplex Bond Smoother No.6 förtjänar helt klart titeln som bästa värmeskyddet 2024!

1

Olaplex Bond Smoother No.6 – Bästa värmeskyddet 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test värmeskydd

Lyx

Vinnare

8

Pris

10

Värmeskydd

9

Effekt och känsla i håret

9

Ingredienser

10

Doft

9.2

Totalpoäng

Motivering: Olaplex Bond Smoother No.6 imponerar med högsta poäng inom värmeskydd, effekt på håret, och doft. Dess vegan- och färgbevarande egenskaper gör den till ett väl avrundat och överlägset val.

En räddare i frissnöden! Pris ca. 300 kr.

På Hemfakta har vi utsett No6 bond smoother till årets bästa värmeskydd 2024. Och ja, du har helt rätt – den här krämen marknadsförs inte som ett värmeskydd men det är anpassat för att klara värme från alla typer av hårföner upp till maffiga 200 grader! Om du är trött på att kämpa med frissigt hår och vill ha ett mirakel i en pump, då är OLAPLEX NO.6 styling leave-in creme definitivt något för dig! Utöver att skydda från värme reparerar den, eliminerar friss och återfuktar alla typer av hår. Det spelar liksom ingen roll om ditt hår är färgat, kemiskt behandlat eller naturligt, denna koncentrerade och mjukgörande leave-in creme fungerar på alla hår.

En av de bästa sakerna med OLAPLEX NO.6 är att den stärker och återfuktar ditt hår samtidigt som den förkortar föntiden. Det betyder att du får både ett silkeslent hår och extra tid på morgonen. Dessutom behöver du bara en liten mängd av produkten – en klick stor som en ärta – vid varje användning, även om du har relativt tjockt hår. En annan bonus är att den är färgbevarande och vegansk, vilket innebär att den är skonsam mot ditt hår och snäll mot djur. Sist men inte minst tycker vi på Hemfakta att den doftar alldeles, alldeles underbart!

 • Vegansk: Ja
 • Storlek: 100 ml
 • Typ: Kräm
 • Värmeskydd: 200 grader
 • Övrig info: Reparerar och återfuktar, tar bort friss, fungerar på alla hårtyper, väldigt bryg, färgbevarande

Fördelar 

 • Håret blir enkelt att hantera
 • Tar bort friss
 • Tynger inte ner håret
 • Håret känns friskt och glansigt

Nackdelar 

 • Vissa användare hade högre förväntningar på produkten sett till dess pris
 • Enstaka användare är besvikna på att produkten innehåller silikon

Sammanfattning: För att få en bra uppfattning om värmeskyddet har vi hämtat cirka 340 recensioner från Lyko1 och Kicks2 .

2

Kérastase Resistance Ciment Thermique 

Bäst i test värmeskydd

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Värmeskydd

10

Effekt och känsla i håret

9

Ingredienser

10

Doft

8.8

Totalpoäng

Motivering: Kérastase Ciment Thermique presterar starkt inom effekt och doft, men får något lägre poäng inom pris och värmeskydd jämfört med vinnaren.

En dryg kräm som skyddar och återuppbygger! Pris ca. 320 kr.

Om du längtar efter ett mirakel för ditt försvagade och skadade hår kan Kérastase Ciment Thermique värmeskyddande hårfönings- och värmestylingskräm vara produkten för dig! Denna kräm är utvecklad med en kombination av Vita-Ciment®, Vita-Topseal och Sève de Résurrection som omedelbart återuppbygger hårets fibrer och ger det ett skyddande lager.

Den skyddar ditt hår från värme upp till 180 °C, vilket är perfekt för dig som använder stylingverktyg regelbundet. Du kan fön och styla ditt hår som vanligt, och samtidigt veta att det är i goda händer. Krämen är väldigt dryg – det krävs bara en klick stor som en ärta även för längre hår. Håret får en fin glans och känns både luftigt och friskt efter användning. Och så luktar den himla gott också!

Applicera Kérastase Ciment Thermique på nytvättat handdukstorkat hår, sektion för sektion, och styla håret som du brukar. Det är så enkelt!

 • Vegansk: Nej
 • Storlek: 150 ml
 • Typ: Kräm
 • Värmeskydd: 180 grader
 • Övrig info: Leave-in-kräm, återuppbygger hårets fibrer, väldigt dryg

Fördelar 

 • Ger bra volym
 • Luktar väldigt gott
 • Håret blir glansigt och mindre flygigt efter föning
 • Håret blir lent och mjukt
 • Bra för skadat hår

Nackdelar 

 • Vissa användare önskar att produkten var drygare
 • Vissa användare önskar att produkten hade högre värmeskydd

Sammanfattning: För att få en bra uppfattning om värmeskyddet har vi hämtat cirka 250 recensioner från Lyko3 och Bangerhead4 .

Duellen

Lyx

Olaplex Bond Smoother No.6 – Bästa värmeskyddet 2024! vs. Kérastase Resistance Ciment Thermique 

När vi jämför vinnaren i lyxklassen, Olaplex Bond Smoother No.6, med utmanaren Kérastase Ciment Thermique, ser vi att båda produkterna har imponerande egenskaper. Olaplex No.6 utmärker sig som inte bara ett värmeskydd utan även som en reparerande, frisseliminerande och fuktgivande leave-in creme. Det är anpassat för alla hårtyper och har en imponerande värmeskyddsförmåga upp till 200 grader. Dessutom är den färgbevarande och vegansk. Å andra sidan erbjuder Kérastase Ciment Thermique också en återuppbyggande effekt med ingredienser som Vita-Ciment® och Sève de Résurrection. Den har ett något lägre värmeskydd upp till 180 grader. Valet mellan dem beror på ditt specifika behov, där Olaplex No.6 lockar med mångsidighet och högre värmeskydd.

3

Maria Nila Quich Dry Heat Spray

Bästa värmeskyddet 2023

Mellan

Vinnare

9

Pris

9

Värmeskydd

9

Effekt och känsla på håret

10

Ingredienser

8

Doft

9

Totalpoäng

Motivering: Maria Nila Quick Dry Heat Spray får höga poäng överlag och utmärker sig med ett överkomligt pris och bra värmeskydd.

Bra för både hår och miljö! Pris ca. 210 kr.

Vill du ha ett veganskt värmekydd utan sulfater och parabener och som skyddar mot UV-strålning och fria radikaler? Jamen då har du ju hamnat rätt! Quick Dry Heat Spray innehåller vattenavvisande ingredienser som hjälper till att minska torktiden både när du använder hårtork och när du låter håret självtorka. Detta värmeskydd har dessutom en magiskt doft. Med toner av päron och björnbär blir man rentav förälskad.

Quick Dry Heat Spray tynger inte ner ditt hår. Istället ger den en fin volym som hjälper till att hålla frisyren på plats i flera timmar. Så om du vill ha en pålitlig partner för att skydda ditt tjocka och långa hår från värmeskador, samtidigt som du får en förkortad torktid och en underbar doft, då är Quick Dry Heat Spray den perfekta produkten för dig. Den luktar magiskt, skyddar bra och får håret att torka snabbare!

 • Vegansk: Ja
 • Storlek: 150 ml
 • Typ: Spray
 • Värmeskydd: 180 grader
 • Övrig info: Utan sulfater och parabener, skyddar mot UV-strålning

Fördelar 

 • Förkortar föntiden väldigt mycket
 • Luktar gott
 • Håret blir varken fettigt eller kladdigt av produkten
 • Håret blir lent och mjukt

Nackdelar 

 • Enstaka användare tycker att den fungerar sämre på personer med tjockare hår och tjockare hårstrån – att den gör håret torrare

Sammanfattning: För att få en bra uppfattning om värmeskyddet har vi hämtat cirka 115 recensioner från Lyko5 och Bangerhead6 .

4

GHD Bodyguard heat protect spray

Bäst i test värmeskydd

Mellan

Utmanare

8

Pris

10

Värmeskydd

8

Effekt och känsla på håret

8

Ingredienser

9

Doft

8.6

Totalpoäng

Motivering: GHD Bodyguard excellerar i värmeskydd och doft, och presterar starkt äver inom andra aspekter.

Den ultimata skyddsängeln för ditt hår! Pris ca. 215 kr.

Denna fantastiska produkt har utvecklats av ghd-stylister och värmeexperter och innehåller det unika ghd värmeskyddssystemet. Med Bodyguard kan du skapa en najs look med professionella värmestylingverktyg utan att behöva oroa dig för skador.

Det dubbla aktiveringssystemet med skyddspolymer och vårdande funktioner jobbar tillsammans för att förbättra hårets släthet och motverka att hårsäckarna lyfter sig. Resultatet efter användning är en elegant, frisk och slät look utan att håret blir stelt eller tungt. Den har en väldigt lätt och osynlig formula vilket gör att det i princip inte känns som att du använt den efteråt. Det går dessutom att använda i både vått och torrt hår. Den doftar gott och är lätt att applicera!

 • Vegansk: Nej
 • Storlek: 120 ml
 • Typ: Spray
 • Värmeskydd: 220 grader
 • Övrig info: Framtagen av värmeexperter, lätt att applicera, kan användas i torrt och vått hår

Fördelar 

 • Tynger inte ner håret
 • Gör håret glansigt och följsamt
 • Doftar gott
 • Klibbar inte
 • Ger väldigt bra skydd vid plattning och föning

Nackdelar 

 • Enstaka användare tycker att den kunde kännas lite fet i hårbotten, speciellt om man har tunt hår

Sammanfattning: För att få en bra uppfattning om värmeskyddet har vi hämtat cirka 300 recensioner från Lyko7 och Bangerhead8 .

Duellen

Mellan

Maria Nila Quich Dry Heat Spray vs. GHD Bodyguard heat protect spray

I mellanklassen möts vinnaren Maria Nila Quick Dry Heat Spray och utmanaren GHD Bodyguard heat protect spray. Båda produkterna är veganska och erbjuder ett bra värmeskydd. Maria Nila Quick Dry Heat Spray utmärker sig med sin snabba torktid och skydd mot UV-strålning, samtidigt som den ger fin volym och en behaglig doft. Å andra sidan excellerar GHD Bodyguard i värmeskydd upp till 220 grader och har en lätt och osynlig formula. Valet mellan dem beror på användarens preferenser, där Maria Nila fokuserar på snabb torktid och doft medan GHD Bodyguard betonar högre värmeskydd och lätt applicering.

5

Indy Beauty Squalane Silky Heat Protection

Bäst i test värmeskydd

Budget

Vinnare

9

Pris

8

Värmeskydd

9

Effekt och känsla på håret

9

Ingredienser

7

Doft

8.4

Totalpoäng

Motivering: Indy Beauty Squalane Silky Heat Protection erbjuder bra prestanda till ett överkomligt pris, särskilt med dess fokus på naturliga ingredienser. Den har däremot fått lite klagomål på doften.

Glans och vård i ett! Pris ca. 150 kr.

Låt oss introducera dig för Indy Beauty Squalane Silky Heat Protection – ett naturligt och glansgivande värmeskydd som tar hand om ditt hår på bästa möjliga sätt. Denna produkt är fullpackad med vårdande och mjukgörande egenskaper som gör håret lite extra lyckligt.

Med ingredienser som squalane och vitamin B5 blir ditt hår omsorgsfullt återfuktat och mjukgjort. Veganskt keratin hjälper till att minska skador på hårytan samtidigt som det bygger upp och stärker hårets struktur. Dessutom innehåller detta värmeskydd en naturlig ingrediens från amarantblomma som ger extra glans och volym, samt volymgivande quinoaprotein. Efter applicering känns håret luftigt, friskt och väldoftande. Det känns varken tungt eller frissigt.

 • Vegansk: Ja
 • Storlek: 200 ml
 • Typ: Spray
 • Värmeskydd: 180 grader
 • Övrig info: Innehåller keratin och vitaminer, naturliga ingredienser

Fördelar 

 • Lätt formula som inte tynger ner
 • Fördelar sig jämnt över håret
 • Ger lent och glansigt hår

Nackdelar 

 • Vissa användare tycker att den luktar för mycket
 • Vissa användare har haft problem med att sprayfunktionen går sönder

Sammanfattning: För att få en bra uppfattning om värmeskyddet har vi hämtat cirka 40 recensioner från Indy Beauty9 och Lyko10 . Recensionerna är dock något begränsade.

6

Björn Axén Extreme Heat Styler Protection

Bästa värmeskyddet

Budget

Utmanare

9

Pris

10

Värmeskydd

8

Effekt och känsla på håret

8

Ingredienser

7

Doft

8.4

Totalpoäng

Motivering: Björn Axén Extreme Heat Styler Protection imponerar med starkt värmeskydd till ett mycket förmånligt pris.

Riktigt bra, riktigt billigt! Pris ca. 135 kr.

Är du redo att ge ditt hår ett riktigt bra och billigt värmeskydd? Heat Styling Protection är här för att ge dig både vård och värmeskydd upp till 220 grader. Det är den perfekta kompanjonen för styling med plattång och locktång.

Det vi gillar med Heat Styling Protection är att den har en låg stadga och en lättviktsformula som passar alla hårtyper. Med MiruStyle X-HP, den enastående ingrediensen i sprayet, får ditt hår ett skydd som sträcker sig ända ner till dess fibrer vid värmestyling. Den är även berikad med keratin, havsalger rika på mineraler och aminosyror samt vitamin B5 som inte bara skyddar ditt hår utan ger det också en underbar glans.

Och vi kan inte glömma att nämna att detta spray även innehåller UV-skydd utvunnet ur solrosolja. Så inte bara skyddar det ditt hår från värme, det hjälper också till att skydda det från skadliga UV-strålar.

 • Vegansk: Ja
 • Storlek: 150 ml
 • Typ: Spray
 • Värmeskydd: 220 grader
 • Övrig info: Högt värmeskydd, UV-skydd, berikad med keratin, mineraler och vitaminer

Fördelar 

 • Lätt spray som inte tynger ner håret
 • Håret blir mjukt och följsamt
 • Tar bort friss och flygigt hår
 • Skyddar riktigt bra mot värme

Nackdelar 

 • En del användare tycker att sprayen har en konstig doft
 • Den hade gärna fått ge lite mer stabil volym enligt vissa användare

Sammanfattning: För att få en bra uppfattning om värmeskyddet har vi hämtat cirka 100 recensioner från Lyko11 .

Duellen

Budget

Indy Beauty Squalane Silky Heat Protection vs. Björn Axén Extreme Heat Styler Protection

I budgetklassen står vinnaren Indy Beauty Squalane Silky Heat Protection mot utmanaren Björn Axén Extreme Heat Styler Protection. Båda produkterna erbjuder överkomligt pris och bra värmeskydd. Indy Beauty imponerar med sina naturliga ingredienser så som squalane och veganskt keratin som återfuktar och stärker håret. Å andra sidan levererar Björn Axén Extreme Heat Styler Protection starkt värmeskydd upp till 220 grader med MiruStyle X-HP och berikande ingredienser som keratin och vitamin B5. Valet mellan dem beror på användarens preferenser, där Indy Beauty fokuserar på naturliga ingredienser medan Björn Axén betonar högt värmeskydd till ett förmånligt pris.

Köpguide värmeskydd – så hittar du värmeskyddet för dig!

Förstå vikten av värmeskydd

För att skydda ditt hår från de skadliga effekterna av värmestylingverktyg är det viktigt att använda ett effektivt värmeskydd. Värme kan orsaka allt från torrhet och frissighet till skador och kluvna toppar. Genom att investera i rätt värmeskyddsprodukt kan du minimera dessa skador och behålla ett friskt och välmående hår.

Analysera din hårtyp och behov

Innan du köper ett värmeskydd är det viktigt att förstå din egen hårtyp och dina behov. Ta hänsyn till om ditt hår är tjockt, tunt, lockigt eller rakt. Även frekvensen av värmestylingverktygens användning spelar roll. Om du använder dem dagligen behöver du ett mer kraftfullt och långvarigt värmeskydd. Identifiera också eventuella specifika problem med ditt hår, som exempelvis frizz, bräcklighet eller färgbehandlat hår, och leta efter produkter som kan adressera dessa behov.

Välj rätt ingredienser

När du väljer ett värmeskydd är det viktigt att titta på ingredienserna. Undvik produkter som innehåller silikoner, eftersom de kan lämna en beläggning på håret och göra det tråkigt eller livlöst över tiden. Satsa istället på värmeskyddande polymerer som hjälper till att försegla fukt och skydda håret mot värme. Naturliga oljor och extrakt kan ge extra näring och glans till håret. Vitaminer och proteiner är också fördelaktiga för att upprätthålla hårets hälsa.

Välj rätt produkttyp

Det finns olika typer av värmeskyddsprodukter tillgängliga på marknaden, såsom sprayer, serum, krämer och oljor. Valet beror på personliga preferenser och vilken produkt som fungerar bäst med din hårtyp och stylingrutin. Sprayer är vanligtvis lätta att applicera och täcker stora områden av håret jämnt. Serum och krämer kan vara mer lämpliga för att bekämpa frizz och ge extra fuktighet. Oljor kan ge intensiv näring och skydd, särskilt för torrt eller skadat hår.

Kolla värmeskyddsfaktor och temperatur

Var noga med att kontrollera värmeskyddsfaktorn och temperaturtoleransen för produkten du överväger att köpa. Vissa produkter kan klara högre värmenivåer än andra. Det är viktigt att ditt värmeskydd kan skydda ditt hår vid den temperatur som dina stylingverktyg använder. Om du använder mycket höga temperaturer behöver du en produkt med en högre värmeskyddsfaktor.

Läs kundrecensioner och rekommendationer

Innan du köper ett värmeskydd kan det vara värdefullt att läsa kundrecensioner och rekommendationer. Detta kan ge dig insikt i hur produkten fungerar för olika hårtyper och om den lever upp till sina påståenden. Leta efter recensioner från personer med liknande hårtyper och behov som dina egna. Be också om rekommendationer från vänner eller frisörer som du litar på.

Frågor och svar om värmeskydd

I vårt test blev Olaplex Bond Smoother No.6 100 ml utsedd till det bästa värmeskyddet. Detta tack vare att det är ett värmeskydd med absolut flest funktioner. Det motverkar friss, reparerar och återfuktar och funkar på alla typer av hår. Det förkortar också föntiden och ger dig ett silkeslent hår med volym. Dessutom räcker flaskan riktigt länge, vilket gör det värt pengarna.

Här är några generella riktlinjer som kan hjälpa dig att välja rätt värmeskydd:

Mängden värmeskydd som behövs kan variera beroende på hårets längd, densitet och tjocklek. Här är några generella riktlinjer för att applicera värmeskydd i håret:

 1. Lyko, 23/11-23 []
 2. Kicks, 23/11-23 []
 3. Lyko, 23/11-23 []
 4. Bangerhead, 23/11-23 []
 5. Lyko, 23/11-23 []
 6. Bangerhead, 23/11-23 []
 7. Lyko, 23/11-23 []
 8. Bangerhead, 23/11-23 []
 9. Indy Beauty, 23/11-23 []
 10. Lyko, 23/11-23 []
 11. Lyko, 23/11-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser