Tunturi test – recension & omdöme om massagepistolen

Innehållsansvarig

I vårt stora bäst i test av massagepistoler hittar du bland annat denna massagepistol, som utmanare i budgetklassen. Tunturi är en prisvärd massagepistol som imponerar med hela 20 olika hastighetsnivåer, tre inbyggda program och fyra olika munstycken. Den är även tystgående, samtidigt som den är kraftfull och effektiv. Den här massagepistolen passar bra för många olika kroppsdelar och muskelgrupper, och den är ett perfekt val oavsett om du vill värma upp musklerna inför träningspasset för att minska risken för skador, eller snabba på återhämtningen efter träningspasset. Självklart passar den också lika bra för att till exempel lindra värk, eller när du vill ha en skön och avslappnande massage. Det här kan alltså vara helt rätt val för dig som söker en prisvärd massagepistol.

Tunturi massagepistol

SE YTTERLIGARE INFORMATION OCH PRIS HOS

Tunturis massagepistol imponerar framför allt med sina 20 olika hastighetsnivåer, som låter dig anpassa massagen efter vad just du behöver. Vanligare är det att det erbjuds omkring 6 olika hastighetsnivåer, och ibland inte ens det. Hela 20 hastighetsnivåer är alltså riktigt imponerande, och en riktigt stor fördel eftersom det gör att du kan få precis den massage du behöver och vill ha. Här ingår även fyra olika munstycken som också låter dig anpassa massagen efter till exempel kroppsdelar eller vad du vill uppnå. Ett flertal olika munstycken att välja mellan är alltså en stor fördel.

Denna prisvärda massagepistol har även tre olika inbyggda program, och de olika hastighetsnivåerna sträcker sig från 1200-3300 varv per minut. Denna massagepistol är mycket effektiv och hjälper dig att minska stress, värk och muskelspänningar samt att stimulera blodcirkulationen – bland mycket annat, såklart. En annan stor fördel är att den är tystgående, vilket förstås är en stor fördel, på flera sätt. Framför allt är det skönt för dig att slippa en hög ljudnivå när du använder massagepistolen, och det gör även användningen mer avkopplande. Det är också en fördel för dem som befinner sig i närheten när du använder den, och tack vare den låga ljudnivån kan denna massagepistol även användas i till exempel omklädningsrummet efter träningspasset.

Ska vi nämna någonting negativt med denna massagepistol så är det möjligen att den väger mer än de flesta andra massagepistoler. En låg vikt är ofta en stor fördel hos massagepistoler, eftersom det gör dem enklare och bekvämare att använda, framför allt när de används under längre stunder. En högre vikt kan ofta bli tröttsam och jobbig ganska snabbt, samt att det blir obekvämt och besvärligt att använda massagepistolen. Den här höga vikten på 1360 gram är alltså en nackdel, och gör att det här kanske inte är det bästa valet för den som vill ha en massagepistol med lägre vikt. Kortare stunder är det dock inte särskilt besvärande att använda denna massagepistol, men efter ett tag känns den väldigt tung och klumpig.

Denna massagepistol erbjuder många olika typer av massage, och oavsett vad du behöver kan Tunturi stå till tjänst – allt från en mjukare och lättare massage, till djupare massage som stimulerar muskler och ömma punkter mer effektivt. Här finns även en praktisk LED-skärm där du enkelt kan välja program och även hålla koll på batterinivån, vilket är väldigt smart – på så sätt kan du alltid se till att ladda batteriet innan det har tagit slut, så att du inte riskerar att batteriet tar slut precis när du ska använda den. Det kan vara värt att nämna att alla massagepistoler inte har någon display – en del har bara knappar som används för att justera hastigheten, och det är inte alltid det finns någon möjlighet att se batterinivån heller. Att det finns en praktisk LED-display på denna massagepistol, i en lite lägre prisklass, är därför ett stort plus.

Här ingår även en praktisk förvaringsväska där du kan förvara massagepistolen när den inte används, vilket även gör den enklare att packa ned och ta med när du ska iväg. En annan riktigt stor fördel med denna massagepistol är det kraftfulla batteriet på 2600 mAh som ger en batteritid på hela 5-11 timmar beroende på hastighetsnivå. Det här är en riktigt lång och imponerande batteritid, som förmodligen är bland de lägsta batteritider som går att hitta. Det här är helt klart en stor fördel, och det innebär att du förmodligen inte kommer att behöva ladda massagepistolen särskilt ofta – om du inte använder den väldigt ofta och på en väldigt hög hastighetsnivå, förstås. På en lägre hastighetsnivå och om den främst används kortare stunder kommer batteriet att räcka riktigt, riktigt länge. Det här gör också att du inte alltid kommer att behöva ta med laddaren när du reser iväg, om batteriet är fulladdat, utan massagepistolen kommer med stor sannolikhet att kunna användas riktigt länge ändå.

Fördelar

 • 20 olika hastighetsnivåer
 • Fyra munstycken ingår
 • Tre förinställda program
 • Tystgående
 • Riktigt lång batteritid
 • Praktisk LED-skärm

Nackdelar

 • Tung och klumpig

Specifikation

 • Mått: 7 x 24,5 x 23 cm
 • Material: ABS
 • Vikt: 1360 gram
 • Display: LED
 • Färg: Svart/grön
 • Motor: 20 W
 • Ljudnivå: 50-60 dB
 • Batteritid: 5-11 timmar
 • Batteri: 2600 mAh
 • Slag per minut: 1200-3300

MER INFORMATION OCH PRIS:

Lämna en kommentar