1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Träningsklocka – Ge träningen en boozt med PT:n på armen!
Skarmavbild-2023-09-19-kl.-13.47.19.jpg

Lyx

Garmin Venu 2 bästa aktivitetsklockan 2023

Garmin Venu 2

9

Mellan

Fitbit Versa 4 Aktivitetsklocka bäst i test

Fitbit Versa 4

9

Budget

Fitbit Charge 5 Bästa träningsklockan

Fitbit Charge 5

9.2

Inledning

Jasså du går runt i tanken på att köpta en sån där träningsklocka! Ett aktivitetsarmband, en pulsklocka, en löparklocka eller vad vi nu ska kalla det. Du kanske just var inne och gluttade på vårt Bäst i Test för Smartwatch och nu undrar du om du inte går runt i en loop och läser samma bäst i test en gång? NIXPIX! Det finns en skillnad sirru. Att välja mellan en Smart klocka och ett aktivitetsarmband är som att välja mellan en fokuserad PT och en schweizisk armékniv för handleden. Aktivitetsarmbandet är som din egna lilla fitnesscoach; rak på sak och nischad för att hålla koll på dina hälsomål! Smartklockan däremot, ja det är den där kompisen som alltid är online – håller dig uppdaterad med notiser, samtal, musik och även lite hälsofunktioner. Den är lite mer avancerad helt enkelt! Och därmed ofta – dyrare. Dock ska det sägas att några av dom här träningsklockorna också är smartklockor, dom gick helt enkelt inte att utesluta för att dom är så extremt smart utvecklade för just träning! Och med det sagt är det dags att kröna årets vinnare, här har vi dom: Årets bästa träningsklockor 2024!

Vi på Hemfakta har utnämnt Garmin Venu 2 till den bästa träningsklockan då den erbjuder enastående funktionalitet och prestanda. Med sin imponerande AMOLED-skärm blir din handled som en personlig IMAX-upplevelse! 

Våra experter har landat i sex träningsklockor i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I vårt test blev Garmin Venu 2 testvinnare. När det kommer till träningsklockor hänger kvalitet visserligen ihop med pris, men den här klockan kommer från lyxklassen och ligger under halva priset av lyxklassutmanaren som också kommer från Garmin. Den är helt enkelt otroligt prisvärd och en träningsklocka som passar nästan alla. Framförallt upplever användare att den är riktigt enkel att ha och göra med och att du får ut grymt mycket av din användning. Med det sagt levererar samtliga träningsklockor vi tagit fram i detta test en riktigt bra kvalitet och aktivitetsupplevelse så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!

I jakten på dom bästa träningsklockorna har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den klocka som är bäst från den som inte är det. När det kommer till träningsklockor är det några grejer vi tittar på. Du vill ha en gedigen batteritid så du kan hänga ute länge! Du vill att den ska ta upp så mycket information som möjligt av din kropp och dess rörelser. Användarvänlighet, funktioner, batteritid, pris och looks är allihop komponenter vi tagit hänsyn till när vi utsett våra testvinnare.

Med dom sex träningsklockor vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Garmin Venu 2 – Bästa träningsklockan 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Garmin Venu 2 bästa aktivitetsklockan 2023

Lyx

Vinnare

9

Pris

10

Funktioner

9

Batteritid

9

Vattentålighet

8

Kompatibilitet

9

Totalpoäng

Motivering: Garmin Venu 2 är den klocka som är din plus-one på varje fest och varje träningspass. Den är varelsen du inte visste att du behövde, men som du nu inte kan leva utan.

En perfekt symbios mellan sport och smart! Batteritid upp till 12 dagar i standby! Pris ca. 3700 kr.

Vi på Hemfakta har utnämnt Garmin Venu 2 till den bästa träningsklockan då den erbjuder enastående funktionalitet och prestanda. Med sin imponerande AMOLED-skärm blir din handled som en personlig IMAX-upplevelse. Alltså, här har du en klocka som inte bara är en sport-entusiasts dröm, utan även för den som vill vara ständigt uppkopplad. Vill du pumpa järn, springa maraton eller bara få en påminnelse om att du borde dricka vatten? Garmin Venu 2 har täckt dig på alla fronter. Så mycket data att du kommer behöva en ny hjärnhalva för att processa allt. Här har du inte bara många utan även en hel den avancerade funktioner och en särskild stjärna i hörnet Venus GPS läge, GPS:en är superexakt! En talang rätt få träningsklockor sitter inne på. Givetvis är betalningsfunktionen skön på språng också, heja garmin pay!

 • Pris: Från 7 000 kr
 • Batteritid: Upp till 12 dagar i standby, 22 timmar med GPS
 • Vattentålighet: Ja, ner till 50 meter
 • Funktioner: Pekskärm, Avancerad träningsspårning, pulsmätning, sömnanalys
 • Övriga egenskaper: Multisportfunktioner, 650 låtar lagring, Exakt GPS, Betalning med Garmin Pay, garmin connect

Fördelar

 • Bildskön AMOLED: Användare hyllar den klara och ljusa AMOLED-skärmen som förändrar hela spelplanen.
 • Multifunktionell Pärla: Användare älskar hur klockan kan spåra allt från träningsintensitet till vattenintag.

Nackdelar

 • Begränsat appstöd gör att vissa funktioner blir mer en one-man-show än en ensembleupplevelse.

Så tycker experterna om Garmin Venu 2((https://global.techradar.com/sv-se/reviews/garmin-venu-2-recension))

Enligt Amanda Westberg och Cat Ellis på Techradar får Garmin Venu 2 en stor tumme upp för sin mångsidighet. Dom hyllar framförallt det stora utbudet av träningsprogram, att den passar dom flesta och den fantastiska AMOLED-skärmen.

2

Watch Garmin Epix Sapphire (Gen 2)

Garmin Epix Sapphire (gen 2) bästa smartklocka

Lyx

Utmanare

6

Pris

10

Funktioner

9

Batteritid

9

Vattentålighet

9

Kompatibilitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Garmin Epix är som en schweizerkniv för idrottaren. Om du lever i träningsskor och gymkläder, skulle detta vara din digitale bästa vän.

Multisportklocka för den som gillar olika! Med allt du behöver (och mer!) och 16 dagars batteritid! Pris ca. 9000 kr.

Här har vi en klocka som passar utmärkt för dig som gillar att sporta med olika grejer! En riktig värstingklocka faktiskt. Här har du så många funktioner; Allt från offpiståkning, golf och klättring till surfning, mountainbike och längdskidåkning. Den hjälper dig att ha koll träningsbelastning, puls, syresättning, stressnivåer, ger råd för återhämtning och mycket mer av vad du kan tänkas behöva. Surfar du ger den info om tidvatten, våghöjd och vind. Åker du offpist visar den värden för uppförs- eller nedförsåkning. Klättrar du har du stigningsplaneraren ClimbPro som ger info om lutning, distans, höjdstigning och mycket mer. Utöver en ocean av smarta och heltäckande sportfunktioner har den givetvis spårning, strömning av musik med mera och trådlös betalning. Och till sist: En batteritid på upp till 16 dagar i smartwatch-läge och upp till 42 timmar i GPS-läge!

 • Pris: Från 8 000 kr
 • Batteritid: Upp till 16 dagar
 • Vattentålighet: Ja, vattentålig ner till 100 meter
 • Funktioner: Spårning, musikstreaming, trådlös betalning, m.m.
 • Övriga egenskaper: Multisportfunktioner, Garmin Pay för betalning, Garmin connect

Fördelar

 • AMOLED-skärmen är en Game-Changer: Flera recensenter jämför Garmin Epix med tidigare Fenix-modeller och är imponerade av dess AMOLED-skärm. Skärmen förändrar användarupplevelsen, gör färgerna rika och kontrasten stark. Den får klockan att kännas som en fullfjädrad smartklocka snarare än bara en sportklocka.
 • GPS Multiband-Option för Ökad Noggrannhet: Garmin Epix erbjuder en GPS multiband-funktion som är utformad för att öka noggrannheten i svåra terränger som berg och dalar. Det här är särskilt framträdande när klockan jämförs med tidigare Fenix-modeller. Så om du är den äventyrliga typen som vill ha GPS som är spot on, har du hittat din match.

Nackdelar

 • Fokuserar mer på sport och mindre på andra smarta funktioner.
 • Några användare nämner problem med klockans knappar, och upplever att dom ibland är svaga i reaktionen.

Så tycker experterna om Watch Garmin Epix Sapphire (Gen 2)((https://global.techradar.com/sv-se/reviews/garmin-epix-gen-2-recension))

Enligt Amanda Westberg på Techradar är Garmin Epix (Gen 2) klockan med riktig wow-faktor. Med sin avancerade träningspårning, knivskarpa AMOLED-skärm och exakta GPS. Dock lämnar batteritiden lite att önska, särskilt jämfört med Fenix 7.

3

Fitbit Versa 4 Aktivitetsklocka

Fitbit Versa 4 Aktivitetsklocka bäst i test

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Batteritid

10

Funktioner

8

Användarvänlighet

9

Design

9

Totalpoäng

Motivering: Fitbit Versa 4 är träningsklockan för dig som inte nöjer dig med mediokert. Högklassig design, en svit av funktioner som täcker mer än gymmet och en batteritid som räcker till din nästa maraton. Detta är Rolls Royce’n av träningsklockor.

Fullpackad med verktyg men fortfarande elegant nog för vardagen! Pris ca. 2200 kr.

Först ut har vi Fitbit Versa 4, och det mina vänner, är inte bara en klocka. Den är som en personlig tränare fast vid din handled, dvs precis det du vill åt när du kickat igång jakten på en träningsklocka! Få reda på exakt hur långt och hur länge du sprungit. Här har du inbyggd GPS, pulsmätning och overkligt lång batteritid! Här kan du kasta dig i poolen och mäta simtagen, för vattentålig är den givetvis. Den kommer även med Fitbit Pay för den moderna människan i farten. Många recensioner älskar klockans mångsidighet, men påpekar att den har en liten inlärningskurva – så lite tålamod kan vara bra.

 • Batteritid: Upp till 6 dagar (Yes, du läste rätt)
 • Inbyggd GPS: För att mäta tempo och sträcka under dina outdoor äventyr
 • Betalfunktion: Fitbit Pay – Betala ditt kaffe mid-run
 • Antal träningslägen: Över 40 stycken – För alla som inte kan bestämma sig
 • Vattentålig: Japp, ner till 50 meter.
 • Övriga egenskaper: Här har du stöd för hundratals appar. Kan svara på samtal och mail från exempelvis Gmail och Facebook. Samt få 6 månader gratis Premium för den som verkligen vill dyka djupt in i sin träning och hälsa

Fördelar

 • Lång batteritid
 • Användare upplever den som mycket mångsidig

Nackdelar

 • Vissa användare upplever att det tar lite tid att vänja sig vid alla funktioner
 • Enstaka användare rapporterar att tiden går fel
 • Att byta klockbild är aningen krångligt enligt vissa recensioner

Så tycker experterna om Fitbit Versa 4((https://www.techradar.com/reviews/fitbit-versa-4))

Lägre kostnad och ett användarvänligt gränssnitt är starka pluspunkter hos Fitbit Versa 4. Dock har klockan brister som oprecis hjärtfrekvensmätning och aningen begränsade appar. Recenserad av Amanda Westberg och Andre Williams på Techradar.

4

Fitbit versa 3 – Multifunktionell 

Fitbit versa 3 bästa budget smartklocka

Mellan

Utmanare

9

Pris

7

Batteritid

9

Funktioner

8

Användarvänlighet

8

Design

8.2

Totalpoäng

Motivering: Fitbit Versa 3 är den perfekta sidokicken, men dess batteritid drar ner betyget. För dig som vill ha det mesta, men inte bryr dig om att vara bäst.

Snygg design och allt man behöver i en aktivitetsklocka! Pris ca. 1800 kr. 

Här har vi faktiskt det mesta man behöver i en smartklocka: GPS, träningsregistrering och all övrig dagsaktivitet, streama musik, dyk och simma! Pulsmätning, personliga påminnelser, betalningsmetoder, sömnanalys och mycket mer. Här har du en 6-dagars batteritid, snygg design och snabbladdning. Du kan logga menscykeln och med snabbladdning får du en hel dags användning på bara 12 minuter. Men, var medveten, användarrecensioner nämner att GPS-funktionen snabbt dränerar batteriet. Kort sagt, Fitbit Versa 3 är som den där kompisen som alltid är med på allt, men som kan ha lite svårt att hålla energin uppe under en heldagsutflykt;)

 • Batteritid: Mer än 6 dagars användning, snabbladdning för en dag på 12 minuter.
 • Inbyggd GPS: Ja, men batteritid reduceras till 5 timmar vid aktiv användning.
 • Betalfunktion: Fitbit Pay integrerat.
 • Antal träningslägen: Över 20.
 • Vattentålig: Ned till 50 M.
 • Övriga egenskaper: Dygnet runt-pulsmätning, sömnbetyg, Google Assistent, musikstyrning.

Fördelar

 • Användare tycker särskilt om snabbladdningsfunktionen.

Nackdelar

 • GPS-funktionen sänker batteritiden rätt drastiskt.

Så tycker experterna om Fitbit Versa 3((https://www.techradar.com/reviews/fitbit-versa-3))

Fitbit Versa 3 briljerar som en fitness-tracker mer än en smartklocka, och kommer med inbyggd GPS, fantastisk batteritid och en förbättrad skärm. Men den missar målet på vissa områden, som en dåligt designad sidoknapp och kravet på Fitbit Premium för att låsa upp avancerade funktioner. Ingen offline-stöd för Spotify är också en nackdel. Recenserad av Sharmishta Sarkar på Techradar.

5

Fitbit Charge 5 Aktivitetsarmband

Fitbit Charge 5 Bästa träningsklockan

Budget

Vinnare

9

Pris

9

Batteritid

10

Funktioner

10

Användarvänlighet

8

Design

9.2

Totalpoäng

Motivering: Fitbit Charge 5 står ut med sin oslagbara användarvänlighet och mångsidiga funktionspaket. Denna lilla teknologiska pärla håller koll på allt från ditt hjärta till din plånbok.

Här har du din personliga hälsoguru som inte kostar skjortan och gör allt man önskar sig! Pris ca. 1500 kr.

Japp, Fitbit Charge 5 bli din egen personliga hälsoguru! Första gången vi såg färgskärmen, visste vi att den här goingen inte bara är “en annan aktivitetsarmband”. Inte bara kör den det klassiska tugget om steg och kalorier, den har även EDA-sensor och EKG för att hålla koll på din stress och hjärthälsa. Så nu kan du lugnt pusta ut mellan dina intervallträningar och högintensiva andningssessioner. Men den stora grejen med Fitbit Charge 5 är hur älskad den är av användarna och hur enkel den är! Folk vi pratat med, vår egen upplevelse och användarrecensionerna vi läst är alla så där galet enhälliga; den smidiga designen, installationen och skärmnavigeringen är alla on fleek. Vissa gnäller dock på att den inte visar sig från sin bästa sida om man inte köper in sig på Fitbit Premium, vi tycker det funkar fint även utan! Men Bonus: 6 månaders Premium ingår, så du kan testa alla avancerade features utan extra kostnad. Så, om du är ute efter en digital PT, sömndoktor och stresscoach i ett – sätt en Fitbit Charge 5 på önskelistan!

 • Batteritid: Upp till 7 dagar
 • Inbyggd GPS: Ja, för att inte tappa bort dig mellan gymmet och hemmet
 • Betalfunktion: Lägg in betaluppgifter i Wallet i fitbit-appen och betala enkelt på språng
 • Antal träningslägen: 20, allt från yoga till CrossFit
 • Vattentålig: Absolut, så du kan bära den i duschen och simbassängen ner till 50 meter

Fördelar

 • Användare älskar hur enkelt den är att installera och navigera sig i. Den upplevs som mycket användarvänlig.

Nackdelar

 • Premium krävs för att verkligen utnyttja alla funktioner

Så tycker experterna om Fitbit Charge 5((https://test.pctidningen.se/test/smartklockor/fitbit/fitbit-charge-5-2/))

Fitbit Charge 5, det senaste tillskottet från Googles dotterbolag Fitbit, imponerar stort enligt Morten Skeldal Østergaard från magasinet PC Tidningen. Klockan erbjuder en utomordentlig skärm som är läsbar även i starkt solljus, en av de bästa sömnmätningsfunktionerna på marknaden och ett bekvämt armband som gör att du knappt märker att du har den på dig. Med en genomarbetad app som presenterar mätdata på ett överskådligt sätt, bekräftar Charge 5 sin position som ett av de bästa hälsoarmbanden just nu.

6

Xiaomi Mi Smart Band 7

Xiaomi Mi Smart Band 7 billig träningsklocka

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Batteritid

6

Funktioner

7

Användarvänlighet

7

Design

7.4

Totalpoäng

Motivering: Xiaomi Mi Smart Band 7 ger dig grundläggande funktioner till ett pris som gör plånboken glad.

Vattentät, lätt och med lång batteritid – för ett riktigt budgetpris! Pris ca. 450 kr.

Ja precis, vi säger det igen: Vattentät, lätt och med lång batteritid! Det är vad du får – för en ringa slant – av Xiaomi Mi Smart Band 7! Ja här pratar vi budgetpris. Med över 100 sportlägen har du inga ursäkter kvar – denna bandit hanterar allt från padel till pulsträning. En 1,62-tums AMOLED-skärm visar allt i kristallklar upplösning, så att du ser dina framsteg oavsett ljusförhållanden – dock är den ju inte skitstor så vissa användare har trots den kraftfulla skärmen upplevt den som lite krånglig att läsa (du får känna in vart du ligger i synkvalitet!). Känner du för att dyka ner i data? Bandet levererar; från VO2-max till sömnövervakning, allt serveras på en digital plattform. Och ja, du kan ha det på dig även när du tar en simtur, det är vattentätt ner till 50 meter. Så, letar du efter en all-in-one-lösning som inte tär på plånboken? Då är Xiaomi Mi Smart Band 7 ditt klockrena val!

 • Batteritid: Upp till 14 dagar
 • Inbyggd GPS: Nej
 • Betalfunktion: Nej
 • Antal träningslägen: 120 olika
 • Vattentålig: Japp, ner till 50 meter
 • Övriga egenskaper: Hjärtfrekvensmätning, SpO2-mätning, sömnövervakning, stressnivåer

Fördelar

 • Användare upplever aktivitetsbandet från Xiaomi som mycket prisvärt och lyfter fram både den långa batteritiden och dess smarta funktioner.

Nackdelar

 • Ingen inbyggd GPS, så du får bära med dig mobilen för karttracking.

Så tycker experterna om Xiaomi Mi Smart Band 7((https://www.m3.se/article/1828862/xiaomi-smart-band-7.html))

Experternas utlåtande: Petter Ahrnstedt från Macworld ger produkten 4/5 i betyg och lyfter fram dess prisvärdhet, många träningslägen och starka batteritid som stora plus. Nackdelar inkluderar en något rörig app och ett svårnavigerat gränssnitt, samt avsaknaden av en fysisk hemknapp. Men trots små anmärkningar är det här ett aktivitetsarmband som levererar på de viktigaste punkterna.

7

EXTRA! Amazfit GTS 4 Mini

Amazfit GTS 4 Mini bästa budget smartwatch

9

Pris

6

Batteritid

6

Funktioner

7

Användarvänlighet

7

Design

7

Totalpoäng

Motivering: Amazfit GTS 4 Mini försöker, men lyckas inte riktigt nå upp till sin budget-konkurrent.

Liten men tuff! Pris ca. 900 kr. 

Budgetutmanaren hittar vi i Amazfit GTS 4 Mini, som även den löser det mesta man kan tänkas behöva i en aktivitetsklocka. Även här mäts det nödvändiga i form av puls, blodsyrenivå, sömn och stress. Stark skärm och upp till 15 dagars batteritid. Den är väldigt lättnavigerad och användarvänlig; du läser enkelt notiser och bläddrar i menyer. Här har du 120 olika sportaktiviteter och den inbyggda GPSen gör att du kan lämna luren hemma! (Dock behöver du telefonen för ganska många andra funktioner, good to know). Du kan spåra din menstruationscykel och simma med den i vattnet!

 • Batteritid: Upp till 15 dagar, 45 dagar med Battery Saver Mode
 • Inbyggd GPS: Ja, och du kan lämna mobilen hemma!
 • Betalfunktion: Ingen betalfunktion nämnd
 • Antal träningslägen: 120 olika sportaktiviteter, med smart detektering av 7 träningslägen
 • Vattentålig: Klarar både simträning, bad och regn med 5 ATM
 • Övriga egenskaper: Mäter puls, blodsyrenivåer och stress 24/7; Amazon Alexa inbyggt; menstruationscykelkoll.

Fördelar

 • Användare uppskattar att den är lätt och mjuk i materialet, att GPS:en är väldigt exakt (vilket kan vara en svajfaktor när det kommer till just aktivitetsarmband) samt att det finns så många sportprogram att välja bland.

Nackdelar

 • Vissa användare nämner att skärmen är på “hela tiden”, vilket kan vara ett batteridränage för vissa.

Så tycker experterna om Amazfit GTS 4 Mini((https://www.techadvisor.com/article/1932875/amazfit-gts-4-mini-review.html))

Experternas utlåtande: Martyn Casserly från Tech Advisor ger Amazfit GTS 4 Mini en stark 4/5 i betyg. Produkten får plus för sin attraktiva design, omfattande hälsoprofiler och bra batteritid. Däremot pekar recensionen på vissa begränsningar som att den inte stöder NFC, inte tillåter svar på notifikationer och inte är den mest precisa spåraren. Ändå, som en prisvärd och snygg tracker, slår den stort på marknaden och är vad Martyn kallar “Budget Brillians”!

8

EXTRA! Fitbit Inspire 3 Aktivitetsarmband – Lätt Träningsklocka!

Fitbit inspire 3 bäst i test aktivitetsband

8

Pris

8

Batteritid

7

Funktioner

8

Användarvänlighet

8

Design

7.8

Totalpoäng

Motivering: Fitbit Inspire 3 är för dig som vill hoppa på aktivitetsarmbands-tåget men inte tömma spargrisen. Lite mindre funktionalitet, men en solid kompis i träningsvärlden.

Tycker du att testet hittills har bestått av dyra träningsklockor med onödiga funktioner? Då är Fitbit Inspire 3 vårt förslag! Pris ca. 1000 kr.

Här har vi aktivitetsarmbandet för alla träningsfanatiker och sömnjägare där ute som vill ha ett riktigt prisvärt alternativ och tycker att lirarna ovan mest är onödiga funktioner för dyra pengar! Ja för jag förstår att man kan känna så. Är det puls, hjärta, stress och sömn du vill ha koll på så kommer du långt med Fitbit Inspire 3. Liten och nätt och lätt som en plätt! Här har du 10 dagars batteritid. En klocka som känner din puls som en hjärtspecialist och dina stressnivåer som en yogainstruktör.

Den kastar även in en riktig hälsomätare där också! Följer ditt sömnmönster och din menscykel. Även här får du 6 månaders gratis premiumtjänst, så du kan verkligen plocka russinen ur kakan. Användare säger att den är “lätt att bära”, men önskar lite mer i estetikavdelningen. Kort sagt, om du är ute efter ett prisvärt allt-i-ett-alternativ för att få bukt med både träning och sömn, är Fitbit Inspire 3 ett toppenval. Men om du är en fashionista, eller vill ha alla dom där funktionerna som fitbit-pay, 50 meters vattentålighet osv, ja då kan du behöva kompromissa lite eller så får du skaffa dig en annan träningsklocka!

 • Batteritid: Upp till 10 dagar
 • Inbyggd GPS: Kopplas till mobilens GPS
 • Betalfunktion: Nej, här har du inte fitbit pay
 • Antal träningslägen: 20 olika
 • Vattentålig: Nej
 • Övriga egenskaper: Mäter hudtemperatur, VO2-mätningar, färgskärm och 6 månader gratis Premium.

Fördelar

 • Användare upplever den som lätt och skön samt mycket prisvärd.

Nackdelar

 • Vissa användare anser att den saknar det lilla extra estetiskt.
 • Begränsade funktioner: Ej betalfunktion eller vattentålighet

Så tycker experterna om Fitbit Inspire 3((Fitbit Inspire 3 – PCMag))

Experternas utlåtande: Fitbit Inspire 3 rosas av Angela Moscaritolo från PC Magazine som den bästa fitness-trackern du kan få för under $100. Med en färgskärm som alltid är på, den längsta batteritiden i Fitbits sortiment och en rad grundläggande aktivitets- och sömnfunktioner, levererar den stort på de viktigaste punkterna. Dock noteras vissa brister som liten text som kan vara svår att läsa och mindre noggrannhetsproblem under testning.

Köpguide Träningsklocka

Står du där, redo att ta klivet in i den smarta träningsvärlden? Då har du kommit rätt! För det är inte vilket val som helst du står inför. Det är som att välja PT fast en digital sådan och på handleden. Här är vad du behöver veta!

Vilka funktioner bör jag leta efter i min träningsklocka?

 • Pulsmätare: Grundläggande? Ja, men ack så viktigt. Vill du ha max ut av varje pass? Se till att pulsmätaren är pålitlig!
 • GPS: Om du är en friluftsperson som älskar att löpa, cykla eller vandra, kan inbyggd GPS vara en skänk från ovan.
 • Sömnspårning: För dig som inte bara vill prestera på gymmet utan också i sängkammaren (vi pratar sömn, kom igen nu).
 • Vattentät: Simmare och triathleter, vattentäthet är er bästa vän!

Användarvänlighet

Smidig navigering och enkel synk med din smartphone är A och O. En krånglig klocka blir snabbt ett skrymmande armbandsur.

Design och Komfort

Träningsklockan blir en förlängning av dig själv. Den ska sitta bra och se snygg ut—så pass att du hellre glömmer kalsongerna hemma än klockan.

Batteritid

Om du måste ladda klockan lika ofta som du checkar Instagram, blir den snabbt ett irritationsmoment. Sikta på en batteritid på minst 4–5 dagar.

Budget

Du får vad du betalar för. Eller? Ibland betalar du extra för märket eller funktioner du inte ens kommer använda. Sätt en budget och stick till den!

App-ekosystem

Vilka appar och tjänster kan du synka med? Tänk större än klockan; det handlar om hela din digitala träningsresa.

Varumärke och Recensioner

Är det etablerade aktörer som Fitbit, Apple och Garmin som gäller eller är du sugen på en uppstickare? Kolla alltid recensioner och omdömen, men var också öppen för att prova något nytt. Vi har valt att göra två bäst i test där du hittar dom mer renodlade träningsarmbanden här, medan Smartwatch-testet rymmer mer avancerade lirare från Apple och Garmin. När det kommer till Garmin finns det en hel del träningsklockor bara inom denna producent. Även om vi bara valt ut två för detta test, dvs Venu 2 som är den mest prisvärda och multifunktionella klockan som passar dom flesta, samt Epix Sapphire gen 2 som är mer extrem för den riktigt satsiga sportaren så har du även många klockor däremellan. Garmin Fenix 7 är en otroligt bra multiklocka, Garmin Forerunner 955 solar är ett otroligt alternativ för löpare, Garmin Forerunner 55 för nya löpare, Garmin Forerunner 255S Music är enligt experterna på techradar årets bästa triathlonklocka och Garmin Vivosmart 5 det bästa budgetvalet. Trots det passar inte Garmin för alla även om dom är tungt specialiserade och experter på just träningsklockor. Vi hoppas ha tagit fram en bra mix där alla kan hittar något som passar! Och är du ute efter en Apple Watch ska du istället kolla in vårt bäst i test om smartwatch!

Sammanfattningsvis: Välj inte första bästa aktivitetsband du ser i butiken. Jämför, fundera och välj med omsorg. Din nya digitala PT förtjänar all den uppmärksamhet du kan ge den. Nu kör vi!

Frågor och svar om aktivitetsklocka

I vårt test blev Garmin Venu 2 testvinnare. När det kommer till träningsklockor hänger kvalitet visserligen ihop med pris, men den här klockan kommer från lyxklassen och ligger under halva priset av lyxklassutmanaren som också kommer från Garmin. Den är helt enkelt otroligt prisvärd och en träningsklocka som passar nästan alla. Framförallt upplever användare att den är riktigt enkel att ha och göra med och att du får ut grymt mycket av din användning. Med det sagt levererar samtliga träningsklockor vi tagit fram i detta test en riktigt bra kvalitet och aktivitetsupplevelse så du ska inte hänga läpp om du behöver hoppa ner till budgetklassen!

Ett aktivitetsband är som din egna lilla fitnesscoach; rak på sak och nischad för att hålla koll på dina hälsomål. Smartklockan däremot, ja det är den där kompisen som alltid är online – håller dig uppdaterad med notiser, samtal, musik och även lite hälsofunktioner. Den är lite mer avancerad helt enkelt!

Behovet av GPS beror på din aktivitetsnivå och dina intressen. Är du en löpare som vill kartlägga dina rutter och analysera din hastighet? Då är GPS ett måste. För er gymråttor där ute, kanske det inte är lika kritiskt. Vissa träningsklockor bär inte GPS själva men du kan synka dom med mobilens GPS. Men kom ihåg, med GPS kan du också spåra dina vilsna steg i IKEA!

Många av dagens träningsklockor har smartwatch-funktioner, vilket inkluderar möjligheten att svara på meddelanden och ibland även ta emot samtal. Men innan du börjar chatta med alla dina Tinder-matcher mitt under en löptur, dubbelkolla att just din modell (eller modellen du är inne på att köpa) har dessa funktioner.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser