1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Träningshörlurar – Hörlurarna som sitter som berget genom löp, svett och tårar!
Skarmavbild-2023-08-06-kl.-21.46.32.jpg

Lyx

Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset bäst i test hörlurar

Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless

9.2

Mellan

Jabra Elite 7 active wireless in-ear trådlösa hörlurar träning bäst i test

Jabra Elite 7 Active Wireless

8.8

Budget

Amazfit Powerbuds Wireless bästa billiga träningshörlurar

Amazfit Powerbuds Wireless 

8.8

Inledning

Att kasta på sig löpardojorna, kliva ut i friska luften och slå på lite svängiga beats i hörlurarna – ja den bilden kan ju få vilken soffpotatis som helst att känna träningssuget! Men man vill ju att dom där lurarna ska palla tryck för båda studsiga steg, svett och tårar och då är det ett par specialutformade träningshörlurar som gör jobbet bäst! Vad sägs om ett par brusreducerande hörlurar med bekväm passform som langar exceptionell ljudkvalitet? Från over-ear som helt omsluter örat till lättare on-ear eller smidiga in-ears – här finns nåt för alla smaker! Vi har länsat skafferierna (hörlurshyllorna) och kokat ner 6 vinnare i årets stora bäst i test av träningshörlurar!

Vi på Hemfakta har utsett Beats Solo3 Wireless till årets bästa träningshörlurar! Allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Det som gör dessa hörlurar överlägsna är deras enastående batteritid, användarvänlighet och premium ljudkvalitet. Beats Solo3 kombinerar komfort, stil och funktionalitet på ett sätt som överträffar de andra testdeltagarna. Med den snabba laddningen och sömlösa integreringen med Apple-produkter erbjuder de en ljudupplevelse som är svår att matcha!

Våra experter har landat i sex träningshörlurar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Är du inte sådär supernoga med att det ska vara träningshörlurar? Kolla in vårt andra och mer omfattande bäst i test av trådlösa hörlurar HÄR!

I jakten på dom bästa träningshörlurarna har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer dom lurar som är bäst från dom som inte är det. När det kommer till träningshörlurar är givetvis ljudet A och O! Men detta i kombination med stabilitet. Du vill kunna lämna världen för en stund och segla in i musiken eller podden eller vad du nu tänkt lyssna på – och göra det hur kraftiga rörelserna under träningspasset än är. Hörlurar med brusreducering är en grym fördel, men givetvis är batteritid, användarvänlighet och utseende med och formar resultatet lika så.

Därför blev Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset Bäst i test:

Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset tar hem titeln som bäst i test. Det som gör dessa hörlurar överlägsna är deras enastående batteritid, användarvänlighet och premium ljudkvalitet. Beats Solo3 kombinerar komfort, stil och funktionalitet på ett sätt som överträffar de andra testdeltagarna. Med den snabba laddningen och sömlösa integreringen med Apple-produkter erbjuder de en ljudupplevelse som är svår att matcha. Deras mångsidighet gör dem idealiska för både vardagslyssning och intensiva träningspass.

I vårt test blev Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset utsedda till bäst i test. När det kommer till hörlurar hänger kvalitet verkligen ihop med pris, därför kommer vinnaren från kategorin lyx. Allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Med det sagt levererar samtliga hörlurar vi tagit fram i detta test en härlig ljudupplevelse så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!

1

Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset – Bästa Träningshörlurarna 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset bäst i test hörlurar

Lyx

Vinnare

7

Pris

10

Batteritid/Laddning

10

Ljudkvalitet

9

Design/Komfort

10

Extra funktioner

9.2

Totalpoäng

Motivering: Med sin långa batteritid, hög ljudkvalitet och en rad innovativa funktioner, levererar Beats Solo3 en överlägsen ljudupplevelse. Den smidiga Bluetooth-anslutningen och Siri-kompatibiliteten är pluspoäng.

Lång batteritid och otroligt ljud! Pris ca. 2200  kr.

Vi på Hemfakta har utsett Beats Solo3 Wireless till årets bästa träningshörlurar! Allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Det som gör dessa hörlurar överlägsna är deras enastående batteritid, användarvänlighet och premium ljudkvalitet. Beats Solo3 kombinerar komfort, stil och funktionalitet på ett sätt som överträffar de andra testdeltagarna. Med den snabba laddningen och sömlösa integreringen med Apple-produkter erbjuder de en ljudupplevelse som är svår att matcha!

Beats kan ljud. Med sina Solo3 Wireless trådlösa hörlurar får du 40 timmars batteritid, Fast Fuel-teknik som ger dig 3 timmars lyssning efter bara 5-minuters laddning, prisbelönt Beats-ljud och riktigt skön passform för långa sessioner! Här finns ett inbyggt Apple W1-chip så du enkelt kan byta mellan Apples enheter och ansluta till Bluetooth. Det finns inbyggda reglage för att enkelt styra allt från musik till samtal och aktivering av Siri – väldigt smidigt om du är ute och rör på dig! Anslutningen är grymt enkel, du slår bara på hörlurarna intill din apple-enhet och dom är igång! Ljudet, som blivit hyllat världen över, ger finjusterad akustik och maxad balans för ett fylligt och tydligt ljud. Öronkåporna stänger ute ljud och är ergonomiskt utformade för bästa komfort – ja Beats är som du hör lite av en favorit!

 • Kompatibilitet: iPhone, iPad, iPod, Mac
 • Modell: På örat
 • Anslutningsteknik: Trådlös
 • Ljudisolerande: Ja
 • Batteritid: Upp till 40 timmars batteritid. Ladda i fem minuter – lyssna i 3 timmar
 • Övrigt: Intelligent assistent Siri, Fällbar, Anslut via Bluetooth® och lyssna trådlöst, Prisbelönt ljud och design – Beats bästa, Justerbar passform. Ingår: Beats Solo3 Wireless-hörlurar, Fodral, Universal usb-laddningskabel (usb‑a till usb micro-b), Snabbstartsguide, Garantikort

Fördelar

 • Bra Ljudkvalitet: Användare uppskattar den höga ljudkvaliteten och den djupa bassen, vilket ger en imponerande lyssnarupplevelse.
 • Lång Batteritid: Flera recensenter nämner den utmärkta batteritiden som varar upp till 40 timmar, vilket är särskilt uppskattat för långa lyssningssessioner.
 • Användarvänlighet: Användarna finner hörlurarna enkla att använda, med smidig Bluetooth-anslutning och enkel parning med olika enheter.
 • Komfort och Design: Hörlurarna beskrivs som bekväma att bära under längre perioder, med en stilren och attraktiv design.
 • Bra Prisvärdhet: Många tycker att hörlurarna erbjuder utmärkt ljud och funktionalitet till ett överkomligt pris.

Nackdelar

 • Komfortproblem vid Lång Användning: Vissa användare rapporterar att hörlurarna kan orsaka obehag eller tryck mot öronen efter lång tids användning, särskilt för de med glasögon.
 • Känslighet för Kallt Väder: Det finns rapporter om att hörlurarna inte fungerar väl i kalla temperaturer, vilket kan vara ett problem för användare i kallare klimat.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av Severin FR 2431 3L har vi analyserat över 3000 användarrecensioner från flera källor, inklusive Amazon((Amazon, 2023-12-06)), Elgiganten((Elgiganten, 2023-12-06)) och andra e-handelsplattformar. Användarrecensionerna ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter och åsikter om produkten, och visar på en övervägande positiv respons med fokus på ljudkvalitet, batteritid och användarvänlighet, trots vissa mindre nackdelar relaterade till komfort och användning i kallt väder.

2

Shokz OpenRun Pro 

Shokz OpenRun Pro bästa träningshörlurar 2023

Lyx

Utmanare

8

Pris

6

Batteritid/Laddning

8

Ljudkvalitet

9

Design/Komfort

8

Extra funktioner

7.8

Totalpoäng

Motivering: Shokz erbjuder en lätt och komfortabel design med förbättrad bas. Stabil och med bra åtkomst till kontroller.

Fjäderlätta och grymt bra ljud! Pris ca. 1500 kr.

         .               

Shoks kan träningshörlurar och här har vi ett par riktigt vassa sådana. Shokz OpenRun Pro träningshörlurar är verkligen i en egen liga. Det är en uppgradering från OpenRun-orginalet där framförallt basgivarna är på helt ny nivå och det fjädrade titanbandet sitter grymt skönt, så man knappt känner att man har dom på sig.  Och stabiliteten är oslagbar, dom rör sig inte en tum, oavsett hur intensivt du tränar. Och jag måste säga, att med tanke på den enkla åtkomsten till kontrollerna under svettiga träningspass, så är det lätt att se varför dessa är bland toppskiktet på marknaden just nu.

 • Kompatibilitet: iOS & Android
 • Modell: On-ear
 • Anslutningsteknik: Bluetooth 5.1
 • Ljudisolerande: Nej, dessa hörlurar använder benledningsteknik för att producera ljud via vibrationer. Hörlurarna blockerar därför inte hörselgångarna, vilket ger ökad säkerhet och närvaro under träning.
 • Batteritid: 10 timmar, snabbladdning 5 min ger 1,5 h speltid
 • Övrigt: On-ear kontroller, Vikt: 29 g, Räckvidd: ca 10 m, Levereras med OpenRun Pro Mini-hörlurar, Magnetisk laddkabel, Fodral

Fördelar

 • Bra Ljudkvalitet: Många användare är imponerade av ljudkvaliteten, speciellt med tanke på hörlurarnas design som inte blockerar öronen.
 • Komfort: Användarna finner hörlurarna bekväma att bära under längre perioder, vilket är en stor fördel jämfört med traditionella in-ear eller on-ear hörlurar.
 • Uppskattning för Omgivningsmedvetenhet: En unik fördel är att användare kan lyssna på musik samtidigt som de är medvetna om sin omgivning, vilket är idealiskt för utomhusaktiviteter som cykling eller löpning.
 • Lång Batteritid: Flera recensioner nämner de långa batteritiderna som en betydande fördel, vilket gör hörlurarna pålitliga för långvarig användning.
 • Bra för Sport och Aktiviteter: Hörlurarna anses vara ett utmärkt val för träning och fysiska aktiviteter, med tanke på deras säkra passform och motståndskraft mot svett.

Nackdelar

 • Begränsad Basprestanda: En del användare påpekar att basen kan upplevas som otillräcklig jämfört med andra typer av hörlurar, vilket kan påverka musikupplevelsen.
 • Problem med Mikrofonkvalitet: Det finns klagomål om att mikrofonen inte fungerar väl, speciellt i bullriga miljöer, vilket kan göra det svårt för personer på andra sidan samtalet att höra användaren.

Sammanfattning: Vi har analyserat över 2000 användarrecensioner från olika källor, inklusive Inet((Inet, 2023-12-06)), NetonNet((NetonNet, 2023-12-06)), och Shokz egen hemsida((Shokz, 2023-12-06)), för att sammanställa dessa för- och nackdelar. Användarrecensionerna ger en bred överblick av användarnas erfarenheter och åsikter om Shokz OpenRun Pro. Medan många användare hyllar hörlurarna för deras bekväma passform, goda ljudkvalitet och användarvänlighet för fysiska aktiviteter, upplever vissa nackdelar såsom begränsad basprestanda och problem med mikrofonkvaliteten.

Duellen

Lyx

Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset – Bästa Träningshörlurarna 2024! vs. Shokz OpenRun Pro 

I lyxklassen står Beats by Dr. Dre Solo3 mot Shokz OpenRun Pro. Beats Solo3 vinner tack vare sin enastående batteritid på 40 timmar och Fast Fuel-teknik, vilket är betydligt längre än vad Shokz OpenRun Pro erbjuder. Beats-ljudet är också prisbelönt, medan Shokz använder en unik benledningsteknik som kanske inte passar alla. Dessutom erbjuder Beats inbyggda reglage och Siri-aktivering, medan Shokz framhäver sin stabilitet och bekvämlighet under intensiva träningspass. Beats Solo3 står ut för sin användarvänlighet och komfort, medan Shokz OpenRun Pro erbjuder en unik lyssnarupplevelse med hög säkerhet under utomhusaktiviteter.

3

Jabra Elite 7 Active Wireless In-ear 

Jabra Elite 7 active wireless in-ear trådlösa hörlurar träning bäst i test

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Batteritid/Laddning

9

Ljudkvalitet

8

Design/Komfort

10

Extra funktioner

8.8

Totalpoäng

Motivering: Jabra Elite 7 Active erbjuder en skräddarsydd ljudupplevelse med sitt justerbara bullerdämpningssystem och appkontroll.

Jabra Elite 7 Active en upplevelse som övergår förväntningarna – och dom är värda varenda öre! Pris ca. 1500 kr.

     .     

Jabra Elite 7 Active är verkligen dom in ear-hörlurar du har väntat på om du är en träningsentusiast. Från att erbjuda en passform som, trots frånvaron av en bygel, känns säker och stabil, till ljudkvaliteten som är nåt alldeles extra. Här har du en anmärkningsvärd tyngd i basen och klara detaljer som ger en skarp och väldigt balanserad ljudbild. Här har du en unik ShakeGrip™-teknik som gör att lurarna sitter. Du har en justerbar aktiv bullerdämpning och kan göra optimala skärddarsydda inställningar i Jabra Sound+-appen som ger dig grym kontroll. Är du en extremtränare kanske jag dock ändå skulle gå på en modell med bygel, även om dom sitter riktigt bra och känns stabila och trygga även genom kraftiga svettningar kan man behöva ett uns mer styrka i greppet om man kör stenhårt!

 • Kompatibilitet: iOS & Android
 • Modell: In ear-hörlurar avsedda för träning
 • Anslutningsteknik: Bluetooth 5.2
 • Ljudisolerande: Justerbar aktiv brusreducering
 • Batteritid: Upp till 35 timmar
 • Övrigt:  Ljudanpassning: Equalizer via Jabra Sound+ app, ShakeGrip-teknik, IP57-klassat vattentätt skydd, HearThrough-funktion, Justerbar aktiv brusreducering

Fördelar

 • Användare uppskattar den höga ljudkvaliteten som erbjuds av dessa hörlurar, speciellt när det gäller musiklyssning.
 • De är mycket uppskattade för sin goda passform och bekvämlighet, särskilt under fysisk aktivitet och träning.
 • Många framhåller hörlurarnas långa batteritid som en stor fördel, vilket gör dem praktiska för långvarig användning.
 • Den effektiva brusreduceringen (ANC) lyfts fram som en positiv egenskap, även om några användare anser att den kunde vara bättre.
 • Användarvänligheten och enkelheten att koppla upp hörlurarna mot olika enheter ses som en stor fördel.

Nackdelar

 • Vissa användare upplever problem med mikrofonen under samtal, där de blir dåligt hörda, speciellt i vindiga förhållanden.
 • En del användare nämner att hörlurarna kan vara svåra att få att sitta perfekt i öronen, vilket kan påverka ljudupplevelsen negativt.

Sammanfattning: Recensioner av Jabra Elite 7 Active Wireless In-ear har samlats från flera källor, inklusive Kjell & Co1 och Elgiganten2, med ett totalt antal recensioner på omkring 400 stycken. Dessa recensioner ger en bred bild av användarnas erfarenheter med produkten.

4

Apple AirPods (2nd Generation) True Wireless In-ear med Lightning Laddningsetui

Apple AirPods (2nd Generation) Wireless In-ear med Lightning Laddningsetui  bäst i test in ear

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Batteritid/Laddning

8

Ljudkvalitet

10

Design/Komfort

8

Extra funktioner

8.6

Totalpoäng

Motivering: Apple AirPods (2nd Generation) True Wireless In-ear erbjuder en god ljudupplevelse och hög användarvänlighet ihop med ett snyggt yttre.

Alla har vi dom och kommer antagligen fortsätta ha! Pris fr. 1500 kr.

Ja dom här lirarna kanske inte kräver någon närmare beskrivning för dom flesta, men likväl – here it goes! Apples klassiska AirPod-modell i andra upplagan ligger fint i fickan och funkar ju som dom flesta vet – utmärkt att träna med! (Själv har jag simmat med mina i, något dom givetvis inte är avsedda för men tänk att dom funkade prima efteråt!) Det här är väl egentligen varianten för dig som inte gillar looken av att gå runt med hörlurar så synligt, dom är slimmade och stilade och stärker liksom upp looken med lite nätt tech! Futuristiskt är ordet. AirPods 2 från Apple är ett par true wireless hörlurar som är lätta att ha å göra med. Från musik till samtal till röstaktivering av Siri! Dom ansluter automatiskt när dom sätts in i öronen, har sensorer som känner av rörelse och röst vilka samverkar för att styra ljudupplevelsen och aktivera mikrofon vid röstsamtal. Med dubbla strålformade mikrofoner är samtalskvaliteten super och dom laddas fort (på 15 minuter får du 3 timmars lyssning!).

 • Kompatibilitet: iPhone, iPad, iPod, Apple Watch, Mac och Apple TV med Bluetooth
 • Modell: Inuti örat
 • Anslutningsteknik: Bluetooth
 • Ljudisolerande: Nej, men brusreducerande
 • Batteritid: Upp till 5 timmars lyssning på en laddning, Upp till 3 timmars samtalstid på en laddning, AirPods 2 med laddningsetui: Mer än 24 timmars lyssning, Upp till 18 timmars samtalstid, 15 minuter laddning i etuiet ger upp till 3 timmars lyssning eller upp till 2 timmars samtalstid
 • Övrigt: Apple AirPods 2 levereras med: AirPods, Laddningsetui, Lightning till USB-A-kabel, Snabbstartguide. Fylligt ljud med stabil och snabb anslutning (H1-chip), Lightning laddkontakt – samma laddare till telefon och hörlurar,  Röstaktiverad Siri röstassistent, Rörelseaccelerometer & Röstaccelerometer – känner av när du pratar och filtrerar bort bakgrundsljud Känner av när du lyssnar, Dubbla strålformande mikrofoner – bättre samtalskvalitet.

Fördelar

 • Många användare upplever att AirPods erbjuder ett klart och bra ljud, vilket är en av de mest uppskattade egenskaperna.
 • Användarna berömmer även AirPods för deras enkla uppkoppling och kompatibilitet med Apple-enheter, vilket gör dem användarvänliga.
 • Batteritiden och den snabba laddningen är ytterligare fördelar som uppskattas av användarna, vilket möjliggör längre användning och bekvämlighet.
 • Flertalet recensioner nämner också den goda passformen och komforten som AirPods erbjuder, vilket gör dem lämpliga för långvarig användning.
 • Användare uppskattar också AirPods för deras lätta och kompakta design, vilket gör dem enkla att bära med sig.

Nackdelar

 • En nackdel som nämns av några användare är att AirPods tenderar att släppa in bakgrundsljud, vilket kan vara problematiskt i bullriga miljöer.
 • En annan punkt som tas upp är att AirPods ibland kan vara svåra att ta upp ur fodralet på grund av deras glatta yta.

Sammanfattning: För att få en mångsidig bild av Apple AirPods (2nd Generation) True Wireless In-ear har recensioner samlats in från bland annat Kjell&Co((Kjell&Co, 2023-12-06)) och Webhallen((Webhallen, 2023-12-06)). Totalt har omkring 400 recensioner granskats för att identifiera dessa för- och nackdelar. Recensionerna ger en övergripande bild av användares upplevelser och synpunkter på produkten.

Duellen

Mellan

Jabra Elite 7 Active Wireless In-ear  vs. Apple AirPods (2nd Generation) True Wireless In-ear med Lightning Laddningsetui

I mellanklassen jämförs Jabra Elite 7 Active med Apple AirPods (2nd Generation). Jabra Elite 7 Active imponerar med sin ShakeGrip™-teknik och justerbar aktiv bullerdämpning, medan Apple AirPods har en renare och mer minimalistisk design. Jabra erbjuder en bättre passform och stabilitet för intensiv träning, medan AirPods skiljer sig med sin enkla integration med andra Apple-produkter och sin kompakta design. Apple AirPods (2nd Generation) är dock mer benägna att släppa in bakgrundsljud, medan Jabra Elite 7 Active fokuserar på att erbjuda en skräddarsydd ljudupplevelse för användaren.

5

Amazfit Powerbuds Wireless 

Amazfit Powerbuds Wireless bästa billiga träningshörlurar

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Batteritid/Laddning

8

Ljudkvalitet

8

Design/Komfort

10

Extra funktioner

8.8

Totalpoäng

Motivering: För sitt pris erbjuder Amazfit en uppsättning funktioner som överträffar förväntningarna, inklusive pulsmätning och vattentäthet.

Riktigt prisvärda lurar som levererar grymt ljud och sitter där dom ska! Pris ca. 500 kr.

      .               

Amazfit PowerBuds AW sätter ny standard för träningshörlurar under 1000 kr. Här är hörlurar som levererar på alla plan: du har en inbyggd pulsmätare, balanserat ljud och en robusthet som står emot regn, svett och damm. Ljudkvaliteten är verkligen alla tiders – glasklar med effektiv brusreducering. Även batteritiden imponerar, med 24 timmar total speltid och en snabbladdningsfunktion. Här har du även avtagbara, magnetiska byglar som garanterar att lurarna sitter där dom ska, oavsett hur intensiv din aktivitet är. Pulsmätaren och integrationen med fitnessappar är även det ett stort plus.

Så här tycker experterna om Amazfit Powerbuds Wireless

Expertrecensenten John McCann från TechRadar beskriver Amazfit Powerbuds Wireless som ett prisvärt alternativ för fitnessfokuserade trådlösa öronsnäckor med en bra uppsättning funktioner och behagligt ljud. Även om ljudkvaliteten inte är kristallklar, bedöms de som mer än kapabla att leverera musikupplevelser som är engagerande och motiverande under träning. Öronsnäckorna erbjuder kraftfull bas och en mångsidig design, men designen är något klumpig och mikrofonkvaliteten anses endast vara okej. Dessutom saknas stöd för trådlös laddning((Techradar, 2023-12-06)).

 • Kompatibilitet: iOS & Android
 • Modell: In Ear
 • Anslutningsteknik: Bluetooth
 • Ljudisolerande: Nej, men brusreducerande
 • Batteritid: 24 timmar totalt, Snabbladdning: 15 minuter ger 3 timmars lyssning
 • Övrigt: Pulsmätare, IP55 vatten- och dammresistent. Tillbehör: Laddningsfodral, Magnetiska avtagbara byglar, Öronpluggar i 4 storlekar, USB-C-kabel

Fördelar

 • Användarna uppskattar hörlurarnas många funktioner, inklusive aktiv brusreducering, pulsmätning och nackskydd. Dessa funktioner höjer användarupplevelsen och gör hörlurarna till ett multifunktionellt tillbehör, särskilt för de som är aktiva och regelbundet deltar i olika fysiska aktiviteter.
 • Ljudkvaliteten på Amazfit Powerbuds Wireless är ofta framhävd som utmärkt, med många användare som betonar att hörlurarna levererar klart och balanserat ljud.
 • Användare uppskattar komforten hos dessa hörlurar, där flera storlekar av örontoppar ingår för att säkerställa en bra passform för olika öronstorlekar.
 • Batteritiden och snabbladdningsfunktionen får beröm, vilket gör hörlurarna praktiska för långvarig användning utan att behöva oroa sig för frekventa laddningar.
 • Den enkla anslutningsprocessen och förmågan att synkronisera smidigt med olika enheter och appar noteras också som en betydande fördel.

Nackdelar

 • En nackdel som lyfts fram av vissa användare är mikrofonens kvalitet, som inte anses vara på samma höga nivå som andra funktioner.
 • Några användare rapporterar även om problem med hållbarheten, där hörlurarna har slutat fungera eller upplevt tekniska problem efter en relativt kort användningsperiod.

Sammanfattning: Dessa användarrecensioner är sammanställda från flera källor, inklusive Amazon((Amazon, 2023-12-06)) och andra internationella webbplatser, med totalt cirka 500 recensioner. De ger en bred bild av användarnas upplevelser och synpunkter på Amazfit Powerbuds Wireless. Trots några nackdelar framstår hörlurarna som ett populärt val, främst tack vare deras mångsidiga funktioner, utmärkt ljudkvalitet och användarvänlighet.

6

Jabra Elite 3 Wireless In-ear

Jabra Elite 3 Wireless In-ear bäst i test budget billiga hörlurar

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Batteritid/Laddning

8

Ljudkvalitet

8

Design/Komfort

8

Extra funktioner

8

Totalpoäng

Motivering: Jabra Elite 3 erbjuder en kompakt design med bra ljudisolering och praktiska funktioner för en bekväm lyssningsupplevelse.

Den smäckra öronsnäckan! Pris ca. 600 kr.

Jabra Elite 3s trådlösa öronsnäckor! Här har vi hittat en riktig favorit-budget-in-ear-öronsnäcka som funkar urbra att träna med! Dom är inte specialutformade som sitt storasyskon i mellanklassen, men likväl en riktigt skarp budgetvariant! Diskreta, stilade och med en fyllig, skön ljudbild! Här levereras krispigt ljud med enastående ljudisolering tack vare hörlurarnas fyra mikrofoner samt HearThrough-teknik (ja alla har lite olika namn på det här) som låter dig höra vad som händer runtomkring dig utan att ta ur propparna. Här finns smarta inbyggda funktioner så som genvägar till Spotify och Google Fast Pair, tillsammans med en generös batteritid på upp till 7 timmar av en laddning och total 28 timmar med fodralet. Dom är vattentäta med en 2-årig garanti så du kan dra ut och springa i stormen!

 • Kompatibilitet: iOS & Android
 • Modell: In-ear
 • Anslutningsteknik: Bluetooth
 • Ljudisolerande: Nej, men brusreducerande
 • Batteritid: Upp till 7 timmar i öronsnäckorna, totalt 28 timmar med laddningsfodralet, Laddningstid: Upp till 3.5 timmar, med snabbladdning upp till 1 timme
 • Övrigt: Kompatibel med Amazon Alexa (Android 6.0 eller högre), Siri® och Google Assistant™, Vattentäta med IP55-klassat regntätt skydd och 2 års garanti, Monoläge med smarta funktioner, HearThrough-teknik, dvs öronsnäckorna spelar upp omgivningens ljud med sina 4 mikrofoner så du slipper ta ur dom om du möter en polare i spåret! Brusreducering, Räckvidd: Upp till 10m, Fukttålig,

Fördelar

 • Många användare upplever att öronsnäckorna sitter bra i öronen och är bekväma, även under längre perioder och under träning.
 • Användare framhäver ljudkvaliteten som bra, med en kraftfull bas och en klar ljudbild som ger en tillfredsställande lyssnarupplevelse.
 • De fysiska knapparna på öronsnäckorna och möjligheten att enkelt justera volymen direkt på snäckan uppskattas av många användare.
 • Användarna noterar att öronsnäckorna är enkla att koppla ihop med enheter, vilket ger en användarvänlig upplevelse.
 • Batteritiden och laddningsfunktionerna, inklusive snabbladdning, uppfattas som tillfredsställande och pålitliga.

Nackdelar

 • Vissa användare rapporterar att öronsnäckorna kan ha problem med brusreducering, vilket leder till att yttre ljud inte alltid effektivt blockeras.
 • Det finns rapporter om att ljudkvaliteten under samtal kan vara sämre, med klagomål på att mikrofonen plockar upp för mycket bakgrundsljud.

Sammanfattning: Denna sammanställning av användaromdömen om Jabra Elite 3 Wireless In-ear är baserad på recensioner från olika källor, inklusive HiFi-Klubben((HiFi-Klubben, 2023-12-06)), NetonNet((NetonNet, 2023-12-06)) och Elgiganten((Elgiganten, 2023-12-06)), med ett totalt antal av cirka 200 recensioner. De samlade omdömena ger en övergripande positiv bild av öronsnäckorna, med betoning på ljudkvalitet, komfort och användarvänlighet. Dock finns det vissa rapporterade nackdelar rörande brusreducering och mikrofonkvalitet.

Duellen

Budget

Amazfit Powerbuds Wireless  vs. Jabra Elite 3 Wireless In-ear

I budgetklassen jämförs Amazfit Powerbuds Wireless med Jabra Elite 3 Wireless In-ear. Amazfit sticker ut med sin inbyggda pulsmätare och robusthet mot regn, svett och damm, samt erbjuder 24 timmars total speltid. Jabra Elite 3, å andra sidan, erbjuder en diskret design och HearThrough-teknik, men en kortare batteritid på upp till 7 timmar per laddning. Amazfit är mer mångsidig med sina extra funktioner medan Jabra Elite 3 erbjuder en mer traditionell trådlös öronsnäcka med fokus på ljudkvalitet och komfort.

Köpguide Träningshörlurar

Här går vi igenom flera faktorer, kring varför du ska köpa dom bästa hörlurarna genom oss. Det är inte bara köpargument, här är en köpguide kring vad som är bra att tänka på och vilka teknologier som används.

Träningshörlurar är speciellt designade för att klara av dom krav som ställs när man utövar olika fysiska aktiviteter. Här är några av de viktigaste egenskaperna som ofta skiljer träningshörlurar från vanliga hörlurar:

Hållbarhet mot svett och vatten: Många träningshörlurar har en viss nivå av vatten- och svettresistens, vilket är viktigt när man tränar och svettas. Denna resistens kan betecknas med en IP-kod (Ingress Protection), där IPX7 till exempel indikerar att hörlurarna är vattentäta upp till en viss grad.

Stabil passform: Träningshörlurar är ofta designade för att sitta ordentligt och inte falla ur under intensiva rörelser eller löpning. Detta kan åstadkommas med olika designelement som öronkrokar, justerbara byglar eller speciella öronpluggar.

Andningsförmåga: Eftersom öronen kan bli varma under träning, är några träningshörlurar designade för att vara mer andningsaktiva för att minska överhettning och obehag.

Hållbarhet: Träningshörlurar bör vara byggda för att tåla lite mer slitage än vanliga hörlurar. Dessa kan tåla tuffare hantering, inklusive att bli tappade eller klämda i en sportväska.

Ljudgenomsläpplighet: För de som tränar utomhus, särskilt löpare eller cyklister, kan det vara viktigt att höra omgivningen för säkerhetsskäl. Många träningshörlurar har därför en “ambient” eller “transparency”-funktion som tillåter vissa yttre ljud att tränga igenom.

Batterilivslängd: Många träningshörlurar är trådlösa och bör därför ha en batterilivslängd som räcker för åtminstone en lång träningspass.

Kontroll på enheten: Träningshörlurar kan ha enklare knappar eller touch-kontroller på hörlurarna själva, vilket gör det lättare att byta låt, justera volymen eller svara på samtal utan att behöva ta upp sin telefon.

Stötresistens: Eftersom risken för fall och stötar är högre under träning, kan vissa träningshörlurar vara designade för att vara mer stöttåliga.

Snabbladdning: Eftersom man kanske inte alltid kommer ihåg att ladda sina hörlurar mellan träningspassen, erbjuder vissa modeller snabbladdningsfunktioner som ger flera timmars speltid efter bara några minuters laddning.

Medan många av dessa funktioner kan vara önskvärda även i vanliga hörlurar, är de särskilt viktiga för dem som planerar att använda sina hörlurar under fysisk aktivitet.

Ljudkvalitet

Många frågar sig själva hur stor skillnad det egentligen kan vara på ett par hörlurar. Många vet inte hur enormt stor skillnad det faktiskt kan vara. Inom Hi-Fi kretsar är ett välkänt begrepp “ormolja”. Ormolja (från engelskans “snake oil”) betyder att något är bluff och båg. Det gäller ofta en produkt eller en teknologi.

Fördomarna bottnar ofta i 3 saker:

 • Den så kallade placeboeffekten. Precis som för vissa läkemedel, där man kan man få en förändrad hälsoeffekt av sockerpiller i tron om att det är riktiga läkemedel, kan det finnas en liknande placeboeffekt inom ljud. Där upplever man att det blir bättre när det rent vetenskapligt är omöjligt att höra skillnad. Dyra kablar är ett typexempel på det. Det finns människor som upplever att det är en hörbar skillnad, när man säljer in att de ska köpa dyra Hi-Fi kablar med hjälp av designade kontakter, designade kabelstrumpor, vinklade produktbeskrivningar. Sedan pratar butikernas försäljare ofta gott om dessa “fantastiska” kablar som ska göra sådan skillnad på anläggningen.
 • Marknaden kring ljud och bild (framförallt när det kommer till mer påkostad Hi-Fi) kan bestå av människor med normalstor plånbok om inte en något större plånbok än genomsnittet. Det kan exempelvis vara människor som arbetar väldigt mycket och vill ha en bra musikupplevelse. Men de har inte tid eller intresse att grotta ner sig i fakta om själva tekniken. Detta öppnar upp för oseriösa tillverkare som gör produkter där man inte får valuta för pengarna. Du kanske köper ett par hörlurar för 4000 kr men det finns hörlurar som kostar mindre än 2000 kr och låter lika bra. Sedan kanske de betalar för marknadsföring och vinklade test, som gör marknaden mindre trovärdig om produkterna inte sticker ut.
 • Fördomar kan ha en grogrund hos personer som till exempel ljuger för att de föraktar konsumtionssamhället eller hos besserwissers som själva saknar personlig erfarenhet av hörlurar eller andra produkter som har bättre ljud.

Ovanstående är några av de absolut vanligaste anledningarna till varför vissa tror att det inte är skillnad på ljudet i hörlurar för över 10 000 kr och ljud för 2000 kr. Man ska vara medveten om att skillnaderna är många gånger inte alls “placebo”. Många gånger behöver du inte heller vara någon mångårig Hi-Fi entusiast för att verkligen höra skillnad, till skillnad från vad många tror. Köper du hörlurar i det här testet i premiumklassen, så kommer du få ljud (men även andra fördelar) i premiumklassen.

Vi kan intyga att det verkligen är så, vi lurar ingen. Om man fortfarande inte tror på det, så kan vi rekommendera att man bokar in en demo. Använd våra länkar ut till Hi-Fi Klubben, så kan du genom dem boka in en tid. Ibland kan man till och med få låna hem produkterna. Då kan man i lugn och ro, bilda sig en egen uppfattning om huruvida de låter. Du hittar kontaktuppgifterna till din butik genom deras webbplats som vi länkar till.

Byggkvalitet

Det finns givetvis måndagsexemplar och oseriösa produkter, precis som alla andra marknader, så detta är generaliseringar. Skillnaden på byggkvaliteten är stor beroende på prisläge.

Hörlurar för över 10 000 kr har ofta exemplarisk och robust byggkvalitet, men även där förekommer detaljer eller delar av plast. Hörlurar för 1000-2000 kr och uppåt brukar ofta ha bättre kvalitet och inger överlag en trevligare premiumkänsla än hörlurar för några hundralappar. Generellt sätt så har små hörlurar (framförallt snäckor) en mycket sämre hållbarhet än store hörlurar.

Storleken är generellt sätt viktigare om du vill ha hörlurar som håller länge, än om du köper väldigt dyra hörlurar. Riktigt dyra hörlurar som också är stora (till exempel Audeze och Sennheiser) håller betydligt bättre än öronsnäckor i motsvarande prisklasser. Hörlurar för 5000 – 10 000 kr och uppåt har de finaste materialen och den bästa hållbarheten.

Trådlösa Hörlurar

Trådlösa hörlurar faller in i ett annat segment än stora hörlurar för stationär musiklyssning, som prisvinnare är. Trådlösa hörlurar brukar i regel använda sig av 3 tekniker. Den första är Bluetooth och den andra är NFC. Sedan finns också något som kallas för aptX. Den förstnämnda är standard på nästan alla moderna mobiltelefoner. Men de finns även hos många andra enheter som spelkonsoler, surfplattor, Smart TVs, bärbara datorer och mycket mer.

NFC används för att parkoppla din enheter. Istället för att skanna, så “blippar” du din enhet, ungefär som du blippar ett busskort när du ska åka buss. AptX är ett alternativ till Bluetooth, fast som har enligt många bättre ljudkvalitet.

Sedan finns det ytterligare en teknik som inte är relaterad till själva ljudöverföringen. Den kallas för brusreducering. Brusreducerande hörlurar är mycket uppskattade om man vill låsa ute mycket ljud. Man kanske sitter på en tunnelbana med mycket oljud och behöver prata i telefon, eller vill kunna njuta av musik i en störande miljö.

Högtalarelement

En hörlur består av flera avancerade tekniska komponenter. Det är olika delningsfilter, det isolering och det är själva konstruktionen. Konstruktionen kan vara öppen, halvöppen eller sluten. En öppen konstruktion ger ett luftigt ljud men “läcker” mycket. En sluten konstruktion ger en mer kompakt ljudbild (ofta bättre för basen) men tenderar att bli burkigare.

Något utav det allra viktigaste i en hörlur, liksom för högtalare, är själva elementen. De är dem som producerar ljudet. Man kan säga det är som hjulen på en bil som får bilen att rulla. Precis som på högtalare finns det olika (ofta samma) slags element. Vanliga hörlurselement består av en slags trumma (ett membran) som använder tryckluft för att skapa vibrationer. På så sätt produceras toner och ljud.

Frågor och svar om trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar brukar vanligtvis fungera trådlöst med hjälp av bluetooth. Ibland förekommer det att det finns en USB-sändare som skickar en IR-signal.

Träningshörlurar är speciellt designade för att klara av dom krav som ställs när man utövar olika fysiska aktiviteter. Hållbarhet mot svett och vatten, stabil passform, andningsförmåga, hållbarhet, batteri, stötresistens och snabbladdning är några komponenter man tänker extra på här.

Det är väldigt olika, men man kan räkna med att man får lägga ut ett par hundralappar till många tusen kronor. I den här branschen får man (oftast) vad man betalar för.

I vårt test blev Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset utsedda till bäst i test. När det kommer till hörlurar hänger kvalitet verkligen ihop med pris, därför kommer vinnaren från kategorin lyx. Allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Med det sagt levererar samtliga hörlurar vi tagit fram i detta test en härlig ljudupplevelse så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!

 1. Kjell & Co, 2023-12-06 []
 2. Elgiganten, 2023-12-06 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser