De bästa träningshörlurarna sitter så bra att du glömmer bort att de är på! När vi jämförde och testade hittade vi flera modeller som förtjänar titeln träningshörlurar bäst i test. Ta en titt på vårt urval och dra även nytta av vår köpguide för att köpa rätt modell för dig.
Lyx
9.2
Mellan
8.8
Budget
8.8
Att kasta på sig löpardojorna, kliva ut i friska luften och slå på lite svängiga beats i hörlurarna – ja den bilden kan ju få vilken soffpotatis som helst att känna träningssuget! Men man vill ju att dom där lurarna ska palla tryck för båda studsiga steg, svett och tårar och då är det ett par specialutformade träningshörlurar som gör jobbet bäst! Vad sägs om ett par brusreducerande hörlurar med bekväm passform som langar exceptionell ljudkvalitet? Från over-ear som helt omsluter örat till lättare on-ear eller smidiga in-ears – här finns nåt för alla smaker! Vi har länsat skafferierna (hörlurshyllorna) och kokat ner 6 vinnare i årets stora bäst i test av träningshörlurar!
Vi på Hemfakta har utsett Beats Solo3 Wireless till årets bästa träningshörlurar! Allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Det som gör dessa hörlurar överlägsna är deras enastående batteritid, användarvänlighet och premium ljudkvalitet. Beats Solo3 kombinerar komfort, stil och funktionalitet på ett sätt som överträffar de andra testdeltagarna. Med den snabba laddningen och sömlösa integreringen med Apple-produkter erbjuder de en ljudupplevelse som är svår att matcha!
Våra experter har landat i sex träningshörlurar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Är du inte sådär supernoga med att det ska vara träningshörlurar? Kolla in vårt andra och mer omfattande bäst i test av trådlösa hörlurar HÄR!
I jakten på dom bästa träningshörlurarna har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer dom lurar som är bäst från dom som inte är det. När det kommer till träningshörlurar är givetvis ljudet A och O! Men detta i kombination med stabilitet. Du vill kunna lämna världen för en stund och segla in i musiken eller podden eller vad du nu tänkt lyssna på – och göra det hur kraftiga rörelserna under träningspasset än är. Hörlurar med brusreducering är en grym fördel, men givetvis är batteritid, användarvänlighet och utseende med och formar resultatet lika så.
Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset tar hem titeln som bäst i test. Det som gör dessa hörlurar överlägsna är deras enastående batteritid, användarvänlighet och premium ljudkvalitet. Beats Solo3 kombinerar komfort, stil och funktionalitet på ett sätt som överträffar de andra testdeltagarna. Med den snabba laddningen och sömlösa integreringen med Apple-produkter erbjuder de en ljudupplevelse som är svår att matcha. Deras mångsidighet gör dem idealiska för både vardagslyssning och intensiva träningspass.
I vårt test blev Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset utsedda till bäst i test. När det kommer till hörlurar hänger kvalitet verkligen ihop med pris, därför kommer vinnaren från kategorin lyx. Allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Med det sagt levererar samtliga hörlurar vi tagit fram i detta test en härlig ljudupplevelse så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!
Här går vi igenom flera faktorer, kring varför du ska köpa dom bästa hörlurarna genom oss. Det är inte bara köpargument, här är en köpguide kring vad som är bra att tänka på och vilka teknologier som används.
Träningshörlurar är speciellt designade för att klara av dom krav som ställs när man utövar olika fysiska aktiviteter. Här är några av de viktigaste egenskaperna som ofta skiljer träningshörlurar från vanliga hörlurar:
Hållbarhet mot svett och vatten: Många träningshörlurar har en viss nivå av vatten- och svettresistens, vilket är viktigt när man tränar och svettas. Denna resistens kan betecknas med en IP-kod (Ingress Protection), där IPX7 till exempel indikerar att hörlurarna är vattentäta upp till en viss grad.
Stabil passform: Träningshörlurar är ofta designade för att sitta ordentligt och inte falla ur under intensiva rörelser eller löpning. Detta kan åstadkommas med olika designelement som öronkrokar, justerbara byglar eller speciella öronpluggar.
Andningsförmåga: Eftersom öronen kan bli varma under träning, är några träningshörlurar designade för att vara mer andningsaktiva för att minska överhettning och obehag.
Hållbarhet: Träningshörlurar bör vara byggda för att tåla lite mer slitage än vanliga hörlurar. Dessa kan tåla tuffare hantering, inklusive att bli tappade eller klämda i en sportväska.
Ljudgenomsläpplighet: För de som tränar utomhus, särskilt löpare eller cyklister, kan det vara viktigt att höra omgivningen för säkerhetsskäl. Många träningshörlurar har därför en “ambient” eller “transparency”-funktion som tillåter vissa yttre ljud att tränga igenom.
Batterilivslängd: Många träningshörlurar är trådlösa och bör därför ha en batterilivslängd som räcker för åtminstone en lång träningspass.
Kontroll på enheten: Träningshörlurar kan ha enklare knappar eller touch-kontroller på hörlurarna själva, vilket gör det lättare att byta låt, justera volymen eller svara på samtal utan att behöva ta upp sin telefon.
Stötresistens: Eftersom risken för fall och stötar är högre under träning, kan vissa träningshörlurar vara designade för att vara mer stöttåliga.
Snabbladdning: Eftersom man kanske inte alltid kommer ihåg att ladda sina hörlurar mellan träningspassen, erbjuder vissa modeller snabbladdningsfunktioner som ger flera timmars speltid efter bara några minuters laddning.
Medan många av dessa funktioner kan vara önskvärda även i vanliga hörlurar, är de särskilt viktiga för dem som planerar att använda sina hörlurar under fysisk aktivitet.
Många frågar sig själva hur stor skillnad det egentligen kan vara på ett par hörlurar. Många vet inte hur enormt stor skillnad det faktiskt kan vara. Inom Hi-Fi kretsar är ett välkänt begrepp “ormolja”. Ormolja (från engelskans “snake oil”) betyder att något är bluff och båg. Det gäller ofta en produkt eller en teknologi.
Fördomarna bottnar ofta i 3 saker:
Ovanstående är några av de absolut vanligaste anledningarna till varför vissa tror att det inte är skillnad på ljudet i hörlurar för över 10 000 kr och ljud för 2000 kr. Man ska vara medveten om att skillnaderna är många gånger inte alls “placebo”. Många gånger behöver du inte heller vara någon mångårig Hi-Fi entusiast för att verkligen höra skillnad, till skillnad från vad många tror. Köper du hörlurar i det här testet i premiumklassen, så kommer du få ljud (men även andra fördelar) i premiumklassen.
Vi kan intyga att det verkligen är så, vi lurar ingen. Om man fortfarande inte tror på det, så kan vi rekommendera att man bokar in en demo. Använd våra länkar ut till Hi-Fi Klubben, så kan du genom dem boka in en tid. Ibland kan man till och med få låna hem produkterna. Då kan man i lugn och ro, bilda sig en egen uppfattning om huruvida de låter. Du hittar kontaktuppgifterna till din butik genom deras webbplats som vi länkar till.
Det finns givetvis måndagsexemplar och oseriösa produkter, precis som alla andra marknader, så detta är generaliseringar. Skillnaden på byggkvaliteten är stor beroende på prisläge.
Hörlurar för över 10 000 kr har ofta exemplarisk och robust byggkvalitet, men även där förekommer detaljer eller delar av plast. Hörlurar för 1000-2000 kr och uppåt brukar ofta ha bättre kvalitet och inger överlag en trevligare premiumkänsla än hörlurar för några hundralappar. Generellt sätt så har små hörlurar (framförallt snäckor) en mycket sämre hållbarhet än store hörlurar.
Storleken är generellt sätt viktigare om du vill ha hörlurar som håller länge, än om du köper väldigt dyra hörlurar. Riktigt dyra hörlurar som också är stora (till exempel Audeze och Sennheiser) håller betydligt bättre än öronsnäckor i motsvarande prisklasser. Hörlurar för 5000 – 10 000 kr och uppåt har de finaste materialen och den bästa hållbarheten.
Trådlösa hörlurar faller in i ett annat segment än stora hörlurar för stationär musiklyssning, som prisvinnare är. Trådlösa hörlurar brukar i regel använda sig av 3 tekniker. Den första är Bluetooth och den andra är NFC. Sedan finns också något som kallas för aptX. Den förstnämnda är standard på nästan alla moderna mobiltelefoner. Men de finns även hos många andra enheter som spelkonsoler, surfplattor, Smart TVs, bärbara datorer och mycket mer.
NFC används för att parkoppla din enheter. Istället för att skanna, så “blippar” du din enhet, ungefär som du blippar ett busskort när du ska åka buss. AptX är ett alternativ till Bluetooth, fast som har enligt många bättre ljudkvalitet.
Sedan finns det ytterligare en teknik som inte är relaterad till själva ljudöverföringen. Den kallas för brusreducering. Brusreducerande hörlurar är mycket uppskattade om man vill låsa ute mycket ljud. Man kanske sitter på en tunnelbana med mycket oljud och behöver prata i telefon, eller vill kunna njuta av musik i en störande miljö.
En hörlur består av flera avancerade tekniska komponenter. Det är olika delningsfilter, det isolering och det är själva konstruktionen. Konstruktionen kan vara öppen, halvöppen eller sluten. En öppen konstruktion ger ett luftigt ljud men “läcker” mycket. En sluten konstruktion ger en mer kompakt ljudbild (ofta bättre för basen) men tenderar att bli burkigare.
Något utav det allra viktigaste i en hörlur, liksom för högtalare, är själva elementen. De är dem som producerar ljudet. Man kan säga det är som hjulen på en bil som får bilen att rulla. Precis som på högtalare finns det olika (ofta samma) slags element. Vanliga hörlurselement består av en slags trumma (ett membran) som använder tryckluft för att skapa vibrationer. På så sätt produceras toner och ljud.
Trådlösa hörlurar brukar vanligtvis fungera trådlöst med hjälp av bluetooth. Ibland förekommer det att det finns en USB-sändare som skickar en IR-signal.
Träningshörlurar är speciellt designade för att klara av dom krav som ställs när man utövar olika fysiska aktiviteter. Hållbarhet mot svett och vatten, stabil passform, andningsförmåga, hållbarhet, batteri, stötresistens och snabbladdning är några komponenter man tänker extra på här.
Det är väldigt olika, men man kan räkna med att man får lägga ut ett par hundralappar till många tusen kronor. I den här branschen får man (oftast) vad man betalar för.
I vårt test blev Beats by Dr. Dre Solo3 Wireless On-ear Headset utsedda till bäst i test. När det kommer till hörlurar hänger kvalitet verkligen ihop med pris, därför kommer vinnaren från kategorin lyx. Allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Med det sagt levererar samtliga hörlurar vi tagit fram i detta test en härlig ljudupplevelse så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!
Knappa in din adress så skickar vi dig de senaste uppdateringarna ⚡