Bästa torrschampot 2022 blev Tabitha James Kraan Organic Dry Shampoo – Bäst i Test

Torrschampot är en riktigt smart produkt, inte minst för att den är så enkel att använda. Det behövs inget vatten och det går supersnabbt, vilket gör att torrschampot kan vara en räddare i nöden när håret börjar längta efter en tvättning men man inte har möjlighet att tvätta det direkt.

Torrschampot fräschar upp håret mellan tvättarna, och det kan även ge håret volym. Därtill kan det ha många andra fördelaktiga egenskaper, även om dessa varierar mellan olika märken. Och det bästa är att det är enkelt att ta med överallt, och det kan användas vart som helst.

Att välja torrschampo är kanske inte så enkelt dock, och i dag finns många olika att välja mellan. Vad är egentligen skillnaden mellan alla dessa märken, och vilket ska man välja? Här kommer vi att gå igenom allt sådant som kan vara bra att tänka på när du ska köpa torrschampo, och vi har även valt ut några riktigt bra alternativ som kanske kan vara precis rätt val för just dig och ditt hår.

Torrschampo Bäst i Test 2022 – Hemfaktas lista

Nedan hittar du alla våra vinnare och utmanare i de olika kategorierna: Premium, mellan och budget. Här finns allt från torrschampon med flera användbara egenskaper, till enklare sorter som bara gör det de ska – men som gör det riktigt bra.

Köpguide för torrschampo

Att veta vilket torrschampo man ska välja är som sagt inte alltid det enklaste, och det finns väldigt många olika märken att välja mellan. Självklart är det mycket som kan variera mellan dessa olika märken – allt från prisklass och kvalitet, till egenskaper och innehåll. Vilken som passar dig bäst beror alltså på många olika saker, till exempel vilka egenskaper du önskar och om du har några speciella preferenser när det gäller innehållet. Det finns även torrschampon som är anpassade för ljust eller mörkt hår, medan andra sorter fungerar lika bra på båda. För att göra det lite enklare kommer vi att reda ut dessa saker och gå igenom hur du ska tänka när det gäller detta. Vi kommer att kolla närmare på egenskaper, innehåll och torrschampon som är anpassade för ljust eller mörkt hår.

Egenskaper

När det gäller torrschampots egenskaper så finns det förstås en del som är mer självklara än andra. Det torrschampon förväntas göra är att fräscha upp håret mellan hårtvättarna, och ge en lite mer nytvättad känsla. De flesta torrschampon fungerar även bra för styling, och då kanske framför allt för att de ger volym och stadga eller liknande.

Därtill kan torrschampon ha många andra egenskaper, och dessa varierar väldigt mycket mellan olika märken. Det kan vara till exempel att de tar bort doft, eller tillsätter en fräsch doft. De kan vara färgbevarande, eller lugnade kliande hårbotten. Det finns även torrschampon som innehåller UV-skydd, vilket ofta hänger ihop med den färgbevarande egenskapen, eller innehåller värmeskydd.

Här bör man förstås utgå från vad man själv behöver. Vilka egenskaper skulle du ha nytta av? Om du brukar använda värmestylingsredskap så kan värmeskydd kanske vara praktiskt, och har du en kliande hårbotten så kan det förstås vara bra med ett torrschampo som hjälper mot det. Fundera helt enkelt över vilka egenskaper du skulle behöva.

Innehåll

Innehållet hänger förstås till stor del ihop med egenskaperna, eftersom det är de olika ingredienserna som ger torrschampot dess egenskaper. Detta gör förstås att man kanske snarare ska fokusera på egenskaperna, eftersom man förmodligen inte har stenkoll på vad olika ingredienser har för fördelar.

Med det sagt så kan det ändå vara en bra idé att hålla koll på innehållet, inte minst om man har några särskilda preferenser. Kanske föredrar du produkter med naturligt eller ekologiskt innehåll, och då kan du välja ett torrschampo som har just detta.

Anpassat för hårfärg

Även om de flesta torrschampon ska fungera för alla hårfärger så finns det även märken som har valt att ha olika sorter för mörkt respektive ljust hår. Det här kan förstås vara positivt, eftersom innehållet då anpassas för att fungera för just detta.

Det här innebär dock inte att man måste välja ett torrschampo som är för rätt hårfärg, det finns förmodligen många andra som också kan fungera bra. Ibland kan det dock hända att torrschampot inte smälter in särskilt bra i håret, och då kan det fungera bättre med en sort som är anpassad för ljust eller mörkt hår.

Bästa torrschampot 2022 – vi listar 6 märken

Här har vi tagit fram några av de bästa torrschampon som går att hitta. Här finns allt från de bästa alternativen i en lägre prisklass, till högkvalitativa alternativ i premiumklass.

Bäst i test premiumklassen: Tabitha James Kraan Organic Dry Shampoo – bästa torrschampot 2022

Det här är ett riktigt högkvalitativt och effektivt torrschampo, med många fördelar. Detta torrschampo lugnar även kliande hårbotten. Ca pris 250-400 kr.

Torrshampo bäst i test

Här finns många fördelar: hög kvalitet, härlig doft, volym och glans och dessutom lugnar detta torrschampo kliande hårbotten. Detta torrschampo avlägsnar inte hårbottens naturliga oljor, vilket även förhindrar en överdriven oljeproduktion. Här finns dessutom olika sorter för mörkt och ljust hår, vilket gör att du får ett torrschampo som är perfekt anpassat för ditt hår utifrån hårfärg. I detta torrschampo finns en blandning av rengörande ingredienser och terapeutiska, botaniska ingredienser. Dessutom är doften riktigt god och lugnande, och kommer från eteriska oljor – bland annat ros och geranium. Detta torrschampo innehåller 100 procent naturliga ingredienser, och 90 procent ekologiska. En annan fördel med detta torrschampo är att det faktiskt ska kunna användas dagligen, detta då den inte påverkar hårbotten på ett negativt sätt, till skillnad från andra torrschampon.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Lugnar kliande hårbotten
 • Avlägsnar inte hårbottens naturliga oljor
 • Olika sorter för mörkt/ljust hår
 • 100 procent naturliga ingredienser
 • 90 procent ekologiska ingredienser
 • Ska kunna användas dagligen

Nackdelar

 • Möjligen priset

Specifikation

 • Mängd: 15-75 gram
 • Hårfärg: Mörkt, ljust
 • Ingredienser: 100 procent naturliga, 90 procent ekologiska

MER INFORMATION OCH PRIS: 

 

Utmanare premiumklassen: Amika Perk Up Dry Shampoo

Det här är ett torrschampo som verkligen får håret att kännas fräscht, samtidigt som det innehåller näringsrika ingredienser och ger håret volym. Ca pris 300 kr.

Amika Perk Up Torrshampoo

Det här torrschampot fokuserar på att göra det som torrschampon ska, och det är riktigt effektivt. Det innehåller naturlig risstärkelse som gör håret fräscht genom att absorbera överflödigt fett, och det tar även bort doft från håret för att det ska kännas fräscht. Det ger även volym och textur till håret, så att du slipper ett platt och livlöst hår. Det här är en riktigt bra produkt, som kan vara ett utmärkt val för dig som vill ha det allra bästa. Här finns även havtorn, som är ett av världens mest näringsrika bär. Några av alla andra fördelar är att detta torrschampo är färgbevarande, passar för alla hårtyper och är fri från parabener och sulfater. Men den största fördelen är ändå att det är riktigt effektivt och får håret att kännas fräscht igen, i flera dagar efter användning.

Fördelar

 • Riktigt effektivt
 • Innehåller naturlig risstärkelse
 • Ger volym och textur
 • Innehåller havtorn
 • Färgbevarande
 • Passar alla hårtyper

Nackdelar

 • Möjligen priset

Specifikation

 • Mängd: 232 ml
 • Hårtyp: Alla

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Bäst i test mellanklassen: L’anza Healing Style – prisvärt torrschampo

Vår vinnare i mellanklassen är ett riktigt prisvärt torrschampo, som håller en hög kvalitet och är mycket effektivt. Dessutom har det flera andra positiva egenskaper och fördelar, till exempel att det innehåller värmeskydd. Ca pris 250 kr.

L'anza Healing Style - prisvärt torrschampo

Det här är ett torrschampo med en hel del fördelar: Det är prisvärt, det är högkvalitativt, det är effektivt, det innehåller naturligt rengörande ingredienser och det lämnar inga rester efter sig och ger inte heller ett dammigt utseende. Med detta torrschampo får du verkligen en fräsch känsla, och det passar för alla hårtyper. Det är extremt absorberande och ger en väldigt lätt stadga. Detta torrschampo ger även ett värmeskydd upp till hela 260 grader, vilket gör att du inte behöver något ytterligare värmeskydd när du använt detta torrschampo. Det ger även fullt UV-skydd, och är färgbevarande. Det är även mycket enkelt att använda och kommer i en praktisk sprayflaska som gör appliceringen mycket enkel. Sammanfattningsvis är det här är ett riktigt bra och mycket prisvärt torrschampo.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Mycket prisvärt
 • Effektivt
 • Värmeskydd upp till 260 grader
 • Fullt UV-skydd
 • Färgbevarande
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 300 ml
 • Hårtyp: Alla

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Utmanare mellanklassen: DS Dry Shampoo

Även denna utmanare i mellanklassen är ett mycket prisvärt torrschampo, som håller en hög kvalitet och har flera positiva egenskaper – och det är väldigt effektivt. Ca pris 200 kr.

DS Dry Shampoo

Det allra bästa med detta torrschampo, förutom att det är mycket prisvärt, är att det verkligen är effektivt. Detta torrschampo ger en väldigt fräsch känsla, och motverkar fett hår och hårbotten. Samtidigt ger det en luftig volym. Några av alla andra fördelar är till exempel att det är oparfymerat, och att det har en lätt matt konsistens som ger en skön volym, struktur och framför allt en riktigt fräsch känsla i håret. Detta torrschampo är även mycket enkelt att använda, och den praktiska sprayflaskan gör det ännu smidigare – du behöver bara spraya på 25-30 centimeters avstånd, borsta och styla. Snabbt och smidigt.

Fördelar

 • Mycket prisvärt
 • Väldigt effektivt
 • Motverkar fett hår och hårbotten
 • Ger en luftig volym
 • Oparfymerat
 • Enkelt att använda

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 300 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  


Bäst i test budgetklassen: Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo – billigaste torrschampot i vårt test

Det här är ett torrschampo med många fördelar. Ett lågt pris, en hög kvalitet och många fördelaktiga egenskaper är bara några av dessa. Ca pris 100-250 kr.

Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo - billigaste torrschampot i vårt testDetta högkvalitativa och effektiva torrschampo har många fördelar: Det bygger en otrolig volym, textur och stadga. Det mattar ned fet hårbotten, och gör håret fräschare. Det passar för alla hårtyper, och är fritt från sulfater och parabener. Det här är ett perfekt torrschampo för en snabb uppfräschning, eller när delar av håret behöver lite extra volym. Dessutom är det mycket enkelt att använda, speciellt tack vare den smidiga sprayflaskan. En annan fördel är att det finns flera olika storlekar, vilket gör att du kan börja med en mindre flaska för att prova på, för att sedan köpa en större och ännu mer prisvärd flaska om du gillar produkten. Detta torrschampo har en fräsch doft men toner av bergamott, äpple, päron och vanilj.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Mycket prisvärt
 • Riktigt effektivt
 • Passar alla hårtyper
 • Ger otrolig volym
 • Fräsch doft

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 80 ml, 300 ml
 • Hårtyp: Alla

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Utmanare budgetklassen: Ref Dry Shampoo – billigt och bra torrschampo

Vår utmanare i budgetklassen är ett riktigt effektivt, högkvalitativt och prisvärt torrschampo med många fördelar. Ca pris 100-250 kr.

Ref Dry Shampoo - billigt och bra torrschampoDet här torrschampot är riktigt effektivt, och här har man verkligen fokuserat på det som är viktigast hos torrschampon – att det gör håret fräscht. Förutom en riktigt fräsch känsla så finns här även många andra fördelar, till exempel en ultralätt textur och att den ger både volym och stadga utan att tynga ned håret. Detta torrschampo är mycket enkelt att ta med och lika enkelt att använda, och det kommer i en praktisk sprayflaska som gör att du snabbt och smidigt kan spraya på håret när det behövs. Detta torrschampo finns för olika hårfärger, det är cruelty free och 100 procent veganskt.

Fördelar

 • Riktigt effektivt
 • Ultralätt textur
 • Ger volym och stadga
 • Enkelt att använda
 • Praktisk sprayflaska
 • Finns för olika hårfärger

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Mängd: 75 ml, 200 ml

MER INFORMATION OCH PRIS:  

 

Avslutande ord inför ditt köp av torrschampo

Torrschampo är en väldigt smart produkt, som kan vara perfekt att använda för att fräscha upp håret mellan hårtvättarna och undvika att håret ser fett ut. En stor fördel med torrschampo är att det är så enkelt att använda, det behövs inget vatten och det går snabbt. Därför kan det användas vart och när som helst.

Det är dock viktigt att tänka på att torrschampo inte bör användas för ofta, det är ingen produkt man använder dagligen. Används det för ofta så kommer man med största sannolikhet att få fler nackdelar än fördelar, i form av diverse hårbottenproblem. Det kan även i värsta fall påverka håret, eftersom hårväxten kan hämmas om hårsäckarna täpps till. Därför är det viktigt att använda det max en gång mellan varje hårtvätt.

Att köpa torrschampo är inte det enklaste, eftersom det finns så många olika märken att välja mellan. Något som kan vara bra att tänka på när man ska välja är att många torrschampon har flera egenskaper, vilket gör att man kan få ut mer av sitt torrschampo. Detta innebär förstås inte att det kan användas oftare, men däremot kan man få flera fördelar när man väl använder det.

Vanliga frågor och svar om torrschampo

Vad gör torrschampo?

Torrschampo absorberar överflödig olja, smuts och fett i håret – det vill säga, fungerar ungefär som ett vanligt schampo, men utan att man behöver blöta håret eller skölja ur schampot. Syftet med torrschampo är att håret ska se fräschare och tvättat ut, och därför används den ofta mellan hårtvättarna. Därtill kan torrschampo ha flera andra egenskaper.

Vad innehåller torrschampo?

Exakt vad torrschampot innehåller kan förstås variera en hel del mellan olika märken, och beroende på vilka egenskaper produkten har. För att kunna absorbera sådant som överflödig olja, smuts och fett så innehåller torrschampo stärkelse eller kalk.

Hur ofta ska man använda torrschampo?

Även om torrschampo är en riktigt bra produkt när man använder den på rätt sätt, så ska man absolut inte använda den varje dag. Använder du torrschampo för ofta kan de naturliga oljorna i hårbotten torka ut, vilket kan leda till mjäll och fjällande hårbotten. Porerna i hårbotten kan täppas igen, vilket gör att hårbotten inte får andas, och du kan även få finnar. Använd torrschampo max en gång mellan varje hårtvätt.

Torrschampo kan vara helt perfekt att använda för att fräscha upp håret mellan hårtvättarna. Här har vi jämfört och tagit fram det bästa torrschampot.

Josefine Andersson

Jag heter Josefine Andersson, och jag älskar att testa olika produkter - och skriva om dem. Som förälder har jag stor erfarenhet av diverse barnprodukter och leksaker, men jag är även intresserad av hälsa och skönhet och många andra produkter.

Lämna en kommentar