1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Torrschampo – Den eviga räddaren i nöden!
IMG-0587-scaled.jpg

Lyx

Hairlust torrschampo bäst i test

Refresh Powder™ Dry Shampoo

9.4

Mellan

L'anza Healing Style - prisvärt torrschampo

 L’anza Healing Style

8.6

Budget

Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo - billigaste torrschampot i vårt test

Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo

8.8

Inledning

Om det finns EN hårprodukt som alla borde ha och som livet vore lite fulare utan – så är det torrschampo. Det finns liksom inte ens någon konkurrens att tala om? Tänk att på loppet av några sekunder få ett hår som känns nytvättat, väldoftande och friskt. Revolutionerande äro ordet! Inget plask med vatten, inget ta av sig trasorna, ingen tid att spilla. Men det är en produkt som verkligen varierar i kvalitén så ett bäst i test gör sig verkligen till rätta här. Du vill ha ett torrschampo som inte torkar ut hårbotten, som luktar gott, fräschar upp och håller dagen lång! Dags att spraya, här är årets stora Torrschampo bäst i test!

Vi på Hemfakta har utsett Refresh Powder™ Dry Shampoo från Hairlust till årets bästa torrschampo! Det här torrschampot ger en omedelbar uppfräschning av håret genom att suga upp överflödig olja och lämnar en ren, frisk känsla utan några tvivelaktiga kemikalier. Snäll mot hårbotten med 99% naturliga ingredienser och fri från sulfater, silikoner och parabener! Om man är ute efter ett hållbart och effektivt alternativ till konventionellt torrschampo, så är detta en given kandidat! Vi älskar!

Våra experter har landat i sex Torrschampon i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I jakten på bästa torrschampo har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det. När det kommer till torrschampo är det såklart resultatet vi främst är ute efter, men även andra aspekter så som produktens doft, innehåll och pris. I jakten på det bästa torrschampot har vi utfört en noggrann granskning av de sex olika alternativen. Vi har analyserat deras effektivitet, användarvänlighet, och fördelar gentemot prisklass och målgrupp. Nedan följer en produktjämförelse där vi granskar vinnaren och utmanaren i varje prisklass samt presenterar bäst i test-vinnaren, Refresh Powder™ Dry Shampoo från Hairlust.

1

Refresh Powder™ Dry Shampoo – Bästa torrschampot 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Hairlust torrschampo bäst i test

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet/Uppfräschning

10

Anpassning (för alla hårtyper och färger)

10

Ingredienser

9.4

Totalpoäng

Motivering: Refresh Powder™ Dry Shampoo utmärker sig genom att ha 99% naturliga ingredienser, vara fri från tvivelaktiga kemikalier och samtidigt ge en omedelbar och långvarig uppfräschning. Den passar alla hårtyper och färger, vilket gör den till en universell produkt.

Fri från knasiga kemikalier, skonsam mot hårbotten och ger en omedelbar och långvarig uppfräschning! Pris ca. 300 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Refresh Powder™ Dry Shampoo från Hairlust till årets bästa torrschampo! Det här torrschampot ger en omedelbar uppfräschning av håret genom att suga upp överflödig olja och lämnar en ren, frisk känsla utan några tvivelaktiga kemikalier. Snäll mot hårbotten med 99% naturliga ingredienser och fri från sulfater, silikoner och parabener! Om man är ute efter ett hållbart och effektivt alternativ till konventionellt torrschampo, så är detta en given kandidat! Vi älskar!

Ja först ut har vi vår stora favorit: Refresh Powder™ Dry Shampoo! Det här är en riktig frälsare för dagar när man bara inte hinner eller vill tvätta håret. (Och vilken befrielse det är att hoppa över den där hårtvättandet ibland!). Det här torrschampot ger en omedelbar uppfräschning av håret genom att suga upp överflödig olja och lämnar en ren, frisk känsla utan några tvivelaktiga kemikalier. För den miljömedvetna (eller dig som planerar att bli, it’s time) – det är utan aerosol! Vi älskar också att den är snäll mot hårbotten med ingredienser som aloe vera och havreextrakt. Den passar alla hårtyper och färger, vilket gör den till en universalprodukt i badrumsskåpet. Och, icke att förglömma, den är fri från sulfater, silikoner och parabener! Om man är ute efter ett hållbart och effektivt alternativ till konventionellt torrschampo, så är detta en given kandidat! Vi älskar!

 • Storlek: 40 gram
 • Innehåll: Innehåller 99% naturliga ingredienser. Använder renande tapiokastärkelse och kaolinlera.
 • Hårtyp: Passar alla hårtyper och hårfärger.
 • Övriga egenskaper: Fritt från sulfater, silikoner, parabener och mineralolja.

Fördelar

 • Många användare har uppskattat att Refresh Powder™ Dry Shampoo ger snabb och effektiv uppfräschning av håret mellan tvättar.
 • Användare med olika hårtyper har funnit att produkten fungerar bra för att absorbera överflödig olja och ge håret en fräsch känsla.
 • Produkten har fått beröm för att vara en praktisk lösning för att få håret att se rent och volymöst ut på nolltid.

Nackdelar

 • En del användare har noterat att produkten kan lämna en vittaktig eller gråaktig hinna på håret om den inte appliceras jämnt eller borstas/fixas ut.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Hairlust((Hairlust, 2023-10-31)), och vi baserar dessa för- och nackdelar på ett omfattande antal som uppgår till cirka 1000 stycken, vilket ger oss en bred insikt i användarnas upplevelser med Refresh Powder™ Dry Shampoo från Hairlust.

2

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 355ml

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 355ml bästa torrshampot 2023

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet/Uppfräschning

9

Anpassning (för alla hårtyper och färger)

8

Ingredienser

8.2

Totalpoäng

Motivering: Living Proof sticker ut med sin höga kvalitet och förmåga att rengöra håret effektivt mellan tvättar. Det passar alla hårtyper och har en behaglig doft.

Stor i sizen, ännu större i kvalitén! GÖR håret rent! Pris ca. 350 kr.

Här har vi torrschampot som säljer så det sprakar! Kanske beror det på att det är ett grymt effektivt torrschampo (vem vet?) som faktiskt rengör håret på riktigt mellan tvättarna! Det luktar godare än alla andra torrschampon vi luktat på och ger både en härlig volym och glans. Håret blir verkligen som nytvättat på ett kick! Här presenterar vi en stor size (för vi tycker det är så bra att det är lika bra att brassa på med en gång) men om du vill ta det säkra före det osäkra och prova på finns även mindre storlek. Detta torrschampo tar bort synliga oljor likväl som svett eller annan odör och är vår sanna favorit!

 • Storlek: 355 ml
 • Innehåll: Risstärkelse för en fräsch look, exotisk Furcellaria Lumbricalis-extrakt för näring, och Zeolite för naturlig rengöring.
 • Hårtyp: Alla hårtyper
 • Övriga egenskaper: God doft, Kan användas dagligen, Silikonfritt, Avlägsnar inte hårbottens naturliga oljor

Fördelar

 • Många användare älskar produkten och noterar att den ger volym och textur till håret samtidigt som den tar bort överflödig olja.
 • Användare med olika hårtyper, inklusive fint och lockigt hår, har haft positiva resultat med produkten.
 • En del recensenter noterar att de avsevärt kan förlänga tiden mellan tvättar med hjälp av detta torrschampo.
 • Många kunder uppskattar produkten för dess rena och fräscha känsla på håret.

Nackdelar

 • Vissa användare har upplevt problem med spraymekanismen och rapporterar att den kan sluta fungera efter ett tag.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Åhléns((Åhléns, 2023-10-31)) och Living Proof’s egen hemsida((Living Proof, 2023-10-31)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är cirka 500 stycken.

Duellen

Lyx

Refresh Powder™ Dry Shampoo – Bästa torrschampot 2024! vs. Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo 355ml

Vinnaren i lyxklassen, Refresh Powder™ Dry Shampoo från Hairlust, står ut med sin omedelbara och långvariga uppfräschning. Den innehåller 99% naturliga ingredienser och är fri från sulfater, silikoner och parabener. Dess snällhet mot hårbotten och effektivitet i att suga upp överflödig olja är imponerande. Utmanaren, Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo, är också kraftfull med en härlig doft och ger både volym och glans. Även om båda produkterna är riktigt bra, så vinner Refresh Powder™ Dry Shampoo på grund av dess högre naturliga ingrediensandel och effektivitet i att förvandla håret till ett rent och fräscht tillstånd.

3

 L’anza Healing Style

L'anza Healing Style - prisvärt torrschampo

Mellan

Vinnare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet/Uppfräschning

9

Anpassning (för alla hårtyper)

9

Ingredienser

8.6

Totalpoäng

Motivering: L’anza Healing Style imponerar med sitt prisvärda erbjudande och en uppsättning egenskaper som UV-skydd och värmeskydd, samtidigt som det är effektivt.

Prisvärt torrschampo med både värmeskydd, UV-skydd och färgbevarande egenskaper! Pris ca. 250 kr.

Det här är ett torrschampo med en hel del fördelar: Det är prisvärt, det är högkvalitativt, det är effektivt, det innehåller naturligt rengörande ingredienser och det lämnar inga rester efter sig och ger inte heller ett dammigt utseende. Med detta torrschampo får du verkligen en fräsch känsla, och det passar för alla hårtyper. Det är extremt absorberande och ger en väldigt lätt stadga. Detta torrschampo ger även ett värmeskydd upp till hela 260 grader, vilket gör att du inte behöver något ytterligare värmeskydd när du använt detta torrschampo. Det ger även fullt UV-skydd, och är färgbevarande. Det är även mycket enkelt att använda och kommer i en praktisk sprayflaska som gör appliceringen mycket enkel. Sammanfattningsvis är det här är ett riktigt bra och mycket prisvärt torrschampo.

 • Storlek: 300 ml
 • Innehåll: Keratinaminosyror som hjälper till att stärka och återuppbygga håret, vilket kan göra det mer motståndskraftigt mot skador och ge en friskare och glansigare look. Algeextrakt som är rik på antioxidanter och mineraler. Rosmarin är känt för sina revitaliserande egenskaper och kan hjälpa till att öka cirkulationen i hårbotten, främja hårväxt och ge en fräsch doft till produkten. Sodium PCA är en naturlig fuktighetsbevarande faktor som hjälper till att hålla håret återfuktat och mjukt.
 • Hårtyp: Alla hårtyper
 • Övriga egenskaper: Värmeskydd upp till 260 grader, Fullt UV-skydd, Färgbevarande, sulfat- och parabenfri

Fördelar

 • Användare med olika hårtillstånd har upplevt en positiv effekt på sina hår. Produkten har varit effektiv även för de med fet eller oljig hårbotten.
 • Många användare har uppskattat att produkten snabbt absorberas av håret, vilket gör den lätt att använda som en del av sin dagliga hårvårdsrutin.
 • En del recensenter har noterat att produkten fungerar bra i kombination med andra produkter från samma märke, vilket gör det möjligt att skapa en komplett hårvårdsrutin.

Nackdelar

 • Vissa användare har nämnt att produkten har en kraftfull spray, nästan som hårspray, vilket kan göra den svår att applicera jämnt över håret.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Lyko((Lyko, 2023-10-31)) och L’anza((L’anza, 2023-10-31)). Antalet recensioner är begränsat till de tillgängliga källorna, vilket uppgår till cirka 50 stycken användarrecensioner från olika webbplatser.

4

DS Dry Shampoo

DS Dry Shampoo

Mellan

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet/Uppfräschning

9

Anpassning (för alla hårtyper)

8

Ingredienser

8.4

Totalpoäng

Motivering: DS Dry Shampoo erbjuder bra värde för pengarna med en effektiv formula som motverkar fett hår. Den oparfymerade naturen kan vara en bonus för den som föredrar det.

Prisvärt och riktigt effektivt torrschampo utan parfym! Pris ca. 200 kr.

Det allra bästa med detta torrschampo, förutom att det är mycket prisvärt, är att det verkligen är effektivt. Detta torrschampo ger en väldigt fräsch känsla, och motverkar fett hår och hårbotten. Samtidigt ger det en luftig volym. Några av alla andra fördelar är till exempel att det är oparfymerat, och att det har en lätt matt konsistens som ger en skön volym, struktur och framför allt en riktigt fräsch känsla i håret. Detta torrschampo är även mycket enkelt att använda, och den praktiska sprayflaskan gör det ännu smidigare – du behöver bara spraya på 25-30 centimeters avstånd, borsta och styla. Snabbt och smidigt.

 • Storlek: 300 ml
 • Innehåll: DS Torrschampo är berikat med en innovativ blandning av ingredienser, inklusive Potatisstärkelse (Solanum Tuberosum), som snabbt absorberar överflödig olja och ger ditt hår en omedelbar fräschör, medan dess lätta formula, med Butane och Isobutane, gör det enkelt att upprätthålla en smidig och volyminös frisyr hela dagen.
 • Hårtyp: Alla hårtyper, även känslig
 • Övriga egenskaper: UV-skydd, Motverkar fett hår och hårbotten, Ger en luftig volym, Oparfymerat

Fördelar

 • Många användare upplever att DS Dry Schampo är effektivt för att ge volym och textur till fint hår med tunna strån, vilket gör att håret känns tjockare.
 • Produkten har en stark doft vid applicering, men doften försvinner snabbt efter sprayning, vilket har uppskattats av vissa användare.
 • Recensenter noterar att produkten förlänger tvättintervallet och ger håret en lagom fluffighet, särskilt för de med tunt hår.
 • DS Dry Schampo upplevs som doftfritt av flera användare, vilket är en fördel för de som föredrar produkter utan stark parfym.

Nackdelar

 • En användare påpekar att produkten har en stark doft vid själva appliceringen, särskilt eftersom den inte har en pumpsprej. Doften kan vara påträngande i början.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Bangerhead((Bangerhead, 2023-10-31)) och Lyko((Lyko, 2023-10-31)). Antalet recensioner baseras på cirka 30 stycken användarrecensioner från olika webbplatser.

Duellen

Mellan

 L’anza Healing Style vs. DS Dry Shampoo

I mellanklassen ser vi att vinnaren, L’anza Healing Style Dry Shampoo, är prisvärd och erbjuder enastående egenskaper som värmeskydd, UV-skydd och färgbevarande fördelar. Den passar för alla hårtyper och har imponerande absorptionsförmåga. Utmanaren, DS Dry Shampoo, är också prisvärd och mycket effektiv i att bekämpa fett hår och hårbotten, den är dessutom väldigt snäll mot miljön. Båda produkterna är bra val, men L’anza Healing Style står ut med sina extra fördelar som värmeskydd och färgbevarande egenskaper.

5

Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo

Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo - billigaste torrschampot i vårt test

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet/Uppfräschning

9

Anpassning (för alla hårtyper)

8

Ingredienser

8.8

Totalpoäng

Motivering: Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo imponerar med sitt låga pris och högkvalitativa formula, vilket gör det till en av dom bästa budgetalternativen.

Lågt pris, bra effekt och fri från parabener och sulfater! Pris ca. 150 kr.

Detta högkvalitativa och effektiva torrschampo har många fördelar: Det bygger en otrolig volym, textur och stadga. Det mattar ned fet hårbotten, och gör håret fräschare. Det passar för alla hårtyper, och är fritt från sulfater och parabener. Det här är ett perfekt torrschampo för en snabb uppfräschning, eller när delar av håret behöver lite extra volym. Dessutom är det mycket enkelt att använda, speciellt tack vare den smidiga sprayflaskan. En annan fördel är att det finns flera olika storlekar, vilket gör att du kan börja med en mindre flaska för att prova på, för att sedan köpa en större och ännu mer prisvärd flaska om du gillar produkten. Detta torrschampo har en fräsch doft men toner av bergamott, äpple, päron och vanilj.

 • Storlek: 80 ml, 300 ml
 • Innehåll: Innehåller en kraftfull blandning av växtextrakt som är rika på antioxidanter och fördelaktiga fettsyror samt stimulerar kollagenproduktionen. Potatisstärkelse som ger textur och ökar volymen, samt Silica som är ett naturligt förekommande mineral med mattifierande egenskaper som är enkelt att tvätta ur då det är vattenlösligt.
 • Hårtyp: Alla hårtyper
 • Övriga egenskaper: Ger otrolig volym, Fräsch doft

Fördelar

 • Många användare upplever att produkten ger volym och textur till håret, vilket hjälper till att hålla stylingen på plats.
 • En del recensenter anser att det är det bästa torrschampot/texturspray de har använt och att det fräschar upp håret effektivt.
 • En användare noterar att produkten ger mycket volym och att den är en 10/10 produkt.

Nackdelar

 • En användare klagar på att torrschampot ger en kladdig yta som inte går att kamma bort.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Kicks((Kicks, 2023-10-31)) och Lyko((Lyko, 2023-10-31)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är drygt 100 stycken. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten

6

Ref Dry Shampoo

Ref Dry Shampoo - billigt och bra torrschampo

Budget

Utmanare

9

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet/Uppfräschning

9

Anpassning (för olika hårfärger)

9

Ingredienser

9

Totalpoäng

Motivering: Ref Dry Shampoo sticker ut som ett prisvärt veganskt torrschampo som ger håret en fräsch känsla och lätt textur. Passar för olika hårfärger och är både cruelty-free och veganskt.

Vår utmanare i budgetklassen är ett riktigt effektivt, högkvalitativt och prisvärt veganskt torrschampo! Pris ca. 180 kr.

Det här torrschampot är riktigt effektivt, och här har man verkligen fokuserat på det som är viktigast hos torrschampon – att det gör håret fräscht. Förutom en riktigt fräsch känsla så finns här även många andra fördelar, till exempel en ultralätt textur och att den ger både volym och stadga utan att tynga ned håret. Detta torrschampo är mycket enkelt att ta med och lika enkelt att använda, och det kommer i en praktisk sprayflaska som gör att du snabbt och smidigt kan spraya på håret när det behövs. Detta torrschampo finns för olika hårfärger, det är cruelty free och 100 procent veganskt.

 • Storlek: 75 ml, 200 ml
 • Innehåll: Butane, Propane, Alcohol Denat., Isobutane, Solanum Tuberosum (Potato) Starch, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Hydrated Silica, Chenopodium Quinoa Seed Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract,
 • Hårtyp: Alla hårtyper
 • Övriga egenskaper: Cruelty free, 100% vegan, Utan parabener, Sulfatfri, Färgskydd, Ultralätt textur, Finns för olika hårfärger.

Fördelar

 • Många användare upplever att REF Dry Shampoo är ett mycket bra och prisvärt torrschampo som fungerar bra för mörkt hår. Det ger en uppfräschande känsla och gör håret lätt och luftigt.
 • Användare noterar en bra sprayfunktion och en behaglig doft som inte är stark. Produkten lämnar inga vita rester i håret och ger inte en känsla av produkt i håret.
 • Ref Dry Shampoo ger ingen produktkänsla utan ger bara en uppfräschande effekt.
 • Det anses vara ett av de bättre torrschampon som många har provat och är en favorit för många användare.

Nackdelar

 • En användare nämner att produkten först lämnar vitt i mörkt hår, men detta kan ruffas in och borstas ur för att undvika vita rester.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Åhlens((Åhléns, 2023-10-31)) och Lyko((Lyko, 2023-10-31)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är drygt 40 stycken.

Duellen

Budget

Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo vs. Ref Dry Shampoo

I budgetklassen har vi vinnaren, Lernberger Stafsing Dryclean Dry Shampoo, som är prisvärd och erbjuder enastående volym, textur och stadga. Den är fri från sulfater och parabener och passar alla hårtyper. Utmanaren är REF Dry Shampoo, är starkare på hållbarhetsfronten. Den är cruelty free, 100% vegansk, utan parabener och sulfatfri, dock ligger den högre i pris och vi upplever inte samma långvariga renhetskänsla även om den uppskattas väldigt mycket av andra användare. Även om båda produkterna är bra, så vinner Lernberger Stafsing Dryclean på grund av dess budgetvänliga pris och förmåga att leverera utmärkta resultat till ett överkomligt pris.

Köpguide Torrschampo

Att veta vilket torrschampo man ska välja är som sagt inte alltid det enklaste, och det finns väldigt många olika märken att välja mellan. Självklart är det mycket som kan variera mellan dessa olika märken – allt från prisklass och kvalitet, till egenskaper och innehåll. Vilken som passar dig bäst beror alltså på många olika saker, till exempel vilka egenskaper du önskar och om du har några speciella preferenser när det gäller innehållet. Det finns även torrschampon som är anpassade för ljust eller mörkt hår, medan andra sorter fungerar lika bra på båda. För att göra det lite enklare kommer vi att reda ut dessa saker och gå igenom hur du ska tänka när det gäller detta. Vi kommer att kolla närmare på egenskaper, innehåll och torrschampon som är anpassade för ljust eller mörkt hår.

Egenskaper

När det gäller torrschampots egenskaper så finns det förstås en del som är mer självklara än andra. Det torrschampon förväntas göra är att fräscha upp håret mellan hårtvättarna, och ge en lite mer nytvättad känsla. De flesta torrschampon fungerar även bra för styling, och då kanske framför allt för att de ger volym och stadga eller liknande.

Därtill kan torrschampon ha många andra egenskaper, och dessa varierar väldigt mycket mellan olika märken. Det kan vara till exempel att de tar bort doft, eller tillsätter en fräsch doft. De kan vara färgbevarande, eller lugnade kliande hårbotten. Det finns även torrschampon som innehåller UV-skydd, vilket ofta hänger ihop med den färgbevarande egenskapen, eller innehåller värmeskydd.

Här bör man förstås utgå från vad man själv behöver. Vilka egenskaper skulle du ha nytta av? Om du brukar använda värmestylingsredskap så kan värmeskydd kanske vara praktiskt, och har du en kliande hårbotten så kan det förstås vara bra med ett torrschampo som hjälper mot det. Fundera helt enkelt över vilka egenskaper du skulle behöva.

Innehåll

Innehållet hänger förstås till stor del ihop med egenskaperna, eftersom det är de olika ingredienserna som ger torrschampot dess egenskaper. Detta gör förstås att man kanske snarare ska fokusera på egenskaperna, eftersom man förmodligen inte har stenkoll på vad olika ingredienser har för fördelar.

Med det sagt så kan det ändå vara en bra idé att hålla koll på innehållet, inte minst om man har några särskilda preferenser. Kanske föredrar du produkter med naturligt eller ekologiskt innehåll, och då kan du välja ett torrschampo som har just detta.

Anpassat för hårfärg

Även om de flesta torrschampon ska fungera för alla hårfärger så finns det även märken som har valt att ha olika sorter för mörkt respektive ljust hår. Det här kan förstås vara positivt, eftersom innehållet då anpassas för att fungera för just detta.

Det här innebär dock inte att man måste välja ett torrschampo som är för rätt hårfärg, det finns förmodligen många andra som också kan fungera bra. Ibland kan det dock hända att torrschampot inte smälter in särskilt bra i håret, och då kan det fungera bättre med en sort som är anpassad för ljust eller mörkt hår.

Avslutande ord inför ditt köp av torrschampo

Torrschampo är en väldigt smart produkt, som kan vara perfekt att använda för att fräscha upp håret mellan hårtvättarna och undvika att håret ser fett ut. En stor fördel med torrschampo är att det är så enkelt att använda, det behövs inget vatten och det går snabbt. Därför kan det användas vart och när som helst.

Det är dock viktigt att tänka på att torrschampo inte bör användas för ofta, det är ingen produkt man använder dagligen. Används det för ofta så kommer man med största sannolikhet att få fler nackdelar än fördelar, i form av diverse hårbottenproblem. Det kan även i värsta fall påverka håret, eftersom hårväxten kan hämmas om hårsäckarna täpps till. Därför är det viktigt att använda det max en gång mellan varje hårtvätt.

Att köpa torrschampo är inte det enklaste, eftersom det finns så många olika märken att välja mellan. Något som kan vara bra att tänka på när man ska välja är att många torrschampon har flera egenskaper, vilket gör att man kan få ut mer av sitt torrschampo. Detta innebär förstås inte att det kan användas oftare, men däremot kan man få flera fördelar när man väl använder det.

Frågor och svar om torrschampo

Torrschampo absorberar överflödig olja, smuts och fett i håret – det vill säga, fungerar ungefär som ett vanligt schampo, men utan att man behöver blöta håret eller skölja ur schampot. Syftet med torrschampo är att håret ska se fräschare och tvättat ut, och därför används den ofta mellan hårtvättarna. Därtill kan torrschampo ha flera andra egenskaper.

Exakt vad torrschampot innehåller kan förstås variera en hel del mellan olika märken, och beroende på vilka egenskaper produkten har. För att kunna absorbera sådant som överflödig olja, smuts och fett så innehåller torrschampo stärkelse eller kalk.

Även om torrschampo är en riktigt bra produkt när man använder den på rätt sätt, så ska man absolut inte använda den varje dag. Använder du torrschampo för ofta kan de naturliga oljorna i hårbotten torka ut, vilket kan leda till mjäll och fjällande hårbotten. Porerna i hårbotten kan täppas igen, vilket gör att hårbotten inte får andas, och du kan även få finnar. Använd torrschampo max en gång mellan varje hårtvätt.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser