BÀst i Test: Testosterontillskotten som gör jobbet!

InnehÄllsansvarig

Testosteron. Ah, du vet, det som fick ditt skĂ€gg att vĂ€xa, rösten att mörkna och som nu kanske har bestĂ€mt sig för en lite lugnare tillvaro i kroppen. Testosteron Ă€r ett könshormon som bildas framförallt i testiklarna hos mĂ€n men ocksĂ„ i binjurarna. Hormonet har viktiga funktioner som ökad sexuell lust, bibehĂ„llen erektionsförmĂ„ga och förmĂ„gan att bygga muskelmassa och styrka i skelettet, fördelning av kroppsfett samt att hĂ„lla orken och humöret uppe. LĂ„gt testosteron? Du Ă€r inte ensam, kompis. Men ta det lugnt, vi har grĂ€vt fram det bĂ€sta testosteronet pĂ„ hyllorna – sĂ„ att du kan mĂ„ som en ungdomlig Arnold Schwarzenegger igen! Vi snackar testosterontabletter och naturliga testoboosters för dig med lĂ„gt testosteron helt enkelt. SĂ„, redo att boosta livet med ökad testosteron? HĂ€ng med i vĂ„r testosteron-karusell, sĂ€tt dig bekvĂ€mt, och lĂ„t oss hitta ditt bĂ€sta testosterontillskott!

Letar du efter det ultimata testosterontillskottet? Maxulin Àr ett högkvalitativt testosterontillskott som passar dig som vill öka dina testosteronnivÄer naturligt, med innehÄll av Testofen och andra nyckelingredienser som Fenugreek, zink, och vitamin B6. Hyllat av anvÀndare som upplever bÄde mer energi, förbÀttrad muskelstyrka och sexlust tar det hem första platsen i vÄrt Testosteron BÀst i Test!

VÄra experter har landat i sex testoboosters i olika prisklasser och för olika tillfÀllen. För att du enkelt ska hitta rÀtt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

BĂ€sta Testosterontillskottet 2023

BĂ€st i test: Lyx

Maxulin test – BĂ€sta testosterontillskottet 2023

Testosterontillskottet som levererar pÄ alla fronter! Pris ca. 350 kr.

 

Maxulin testosteron tillskott

Vi pÄ Hemfakta har utnÀmnt Maxulin till det bÀsta Testosterontillskottet 2023! Maxulin Àr ett högkvalitativt testosterontillskott som passar dig som vill öka dina testosteronnivÄer naturligt, med innehÄll av Testofen och andra nyckelingredienser som Fenugreek, zink, och vitamin B6. Hyllat av anvÀndare som upplever bÄde mer energi, förbÀttrad muskelstyrka och sexlust tar det hem första platsen i vÄrt Testosteron BÀst i Test!

Ja, Maxulin Àr ett testosterontillskott framtaget för mÀn och hjÀlper till att öka mÀngden fritt aktivt testosteron naturligt; för mer energi, ökad sexlust samt förbÀttrad muskelstyrka. Maxulin innehÄller 4 Àmnen som hjÀlper till synergist för att höja och balansera dina testosteronhormoner. InnehÄller bland annat Testofen som Àr en patenterat extrakt av bockhornsklöver-Fenugreek (Trigonella foenum-graecum-ekstrakt), den vÀxer naturligt i södra Europa och odlas i centrala Europa, Indien och Nordafrika. Letar du efter det ultimata testosterontillskottet? Maxulin Àr ett högkvalitativt testosteron tillskott som passar dig som vill öka dina testosteronnivÄer naturligt, med innehÄll av Testofen och andra nyckelingredienser som Fenugreek, zink, och vitamin B6. Denna produkt Àr optimerad för att ge dig mer energi, ökad sexlust och förbÀttrad muskelstyrka. Doseringen? Enkelt, 1-2 tabletter per dag tillsammans med mÄltid. Och för dig som gillar att spara tid, finns det ocksÄ ett smidigt abonnemang som levererar till din dörr var 6:e vecka!

Specifikation[1]

 • Storlek: 60 tabletter/78 gram alt. 44 tabletter per leverans
 • Typ av testosteron: Fritt aktivt testosteron i tablettform
 • InnehĂ„ll: Fenugreek/bockhornsklöver, magnesiumoxid, zinkcitrat, pyridoxinhydroklorid (vitamin B6)
 • SĂ€rskilda Egenskaper: Testofen som Ă€r ett patenterat extrakt av bockhornsklöver-Fenugreek

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Maxulin

Fördelar

 • MĂ„nga anvĂ€ndare rapporterar ökad energi och ork
 • Effektivitet för förbĂ€ttrad sexlust och muskelstyrka
 • Abonnemangssystemet uppskattas för sin enkelhet och flexibilitet

Nackdelar

 • Vissa anvĂ€ndare upplever att full effekt tar tid att uppnĂ„ (2-6 mĂ„nader)

Sammanfattning: Vi har hÀmtat recensioner frÄn ett flertal parter för att skapa en objektiv bild av produkten, antalet kÀllor Àr dock begrÀnsade till Reviewsbird.se[2] och Maxulins egen hemsida[1]. Maxulin Àr en investering i din hÀlsa som krÀver regelbunden anvÀndning, men som anvÀndare vittnar om, det Àr vÀrt vÀntan.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 9/10
 • Effektivitet: 10/10
 • Ingredienskvalitet: 9/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 10/10
 • Dosering och anvĂ€ndning: 9/10

Motivering: Maxulin Ă€r champagnen bland testosterontillskott, folk! Den höjer inte bara testosteron; den fĂ„r dig att kĂ€nna dig som Superman – om Superman hade haft tid att bry sig om sin testosteronnivĂ„. Med en intelligent blandning av ingredienser som Testofen och bockhornsklöver, visar Maxulin var skĂ„pet ska stĂ„. Och gillar du bekvĂ€mlighet? Deras abonnemangssystem levererar rakt till din dörr!

Sammanlagt betyg: 9.4

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Utmanare lyxklassen: STACKER2 TESTO 4HD Testobooster

NĂ€r gymmet blir din andra hemvist behöver du en wingman som kan matcha din intensitet – och dĂ„ kan det vara lĂ€ge att trĂ€ffa Testo 4-HD! Pris ca. 400 kr.

testo-4hd-stacker testohöjare

Detta Ă€r ingen vanlig muskelökare. Med en imponerande blandning av vitaminer, mineraler och örter, Ă€r det en riktig booster. Rekommenderat att ta denna potenta mix i 4–6 veckors kurer, följt av en paus pĂ„ 4 veckor, sĂ„ att du hĂ„ller dig i form Ă„ret om. En förpackning varar i 20 dagar, men effekterna sitter i betydligt lĂ€ngre Ă€n sĂ„.

Specifikation[3]

 • Storlek: 120 kapslar, 20 dagars förbrukning
 • Typ av testosteron: Örter, vitaminer och mineraler
 • InnehĂ„ll: Bland annat Tribulus terrestris, macarot, Avena sativa
 • SĂ€rskilda Egenskaper: Hög dos Tribulus terrestris, innehĂ„ller zink och magnesium för ökad proteinsyntes och normala testosteronnivĂ„er

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Testo 4-HD

Fördelar

 • Funkar bra Ă€ven för otrĂ€nade individer
 • Ger en markant pump under trĂ€ning

Nackdelar

 • Vissa anvĂ€ndare rapporterar ingen mĂ€rkbar effekt
 • Produkten kan upplevas som dyr för den begrĂ€nsade anvĂ€ndningstiden (20 dagar)

Sammanfattning: Vi har hÀmtat recensioner frÄn bland annat Gymgrossisten[4] och Proteinbolaget[5] för att skapa en objektiv bild av produkten. Antalet kÀllor Àr begrÀnsade.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 6/10
 • Effektivitet: 8/10
 • Ingredienskvalitet: 9/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 7/10
 • Dosering och anvĂ€ndning: 7/10

Motivering: STACKER2 TESTO 4HD tar budgetklassen med storm, inte bara för att den Àr effektiv, men ocksÄ för att den kommer med en rejÀl vitamin- och mineralboost. Doseringen Àr lite krÄngligare, och priset kan skrÀmma bort den budgetmedvetne, men hey, den fÄr jobbet gjort!

Sammanlagt betyg: 7.4

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

BĂ€st i test: Mittemellan

Vinnare Mellanklassen: Raw test – Hyllat testosterontillskott!

Raw Test: En riktig anvÀndarfavorit! NÀr du behöver det dÀr extra för att bygga muskelmassa och styrka. Pris ca. 350 kr.

.      Testobooster

Raw test Ă€r en av marknadens bĂ€sta testoboosters, innehĂ„llet Ă€r potent och bra doserat. Denna produkt finns pĂ„ Svenskt Kosttillskott och har gott rykte, den har fĂ„tt mĂ„nga bra recensioner och omdömen av kunder. Raw Test Ă€r fullmatad med D-asparaginsyra, transresveratrol, acetyl-l-karnitin och zink. Det hĂ€r tillskottet Ă€r din nattliga hjĂ€lte för en bĂ€ttre prestanda och hormonell balans. Perfekt för dig som trĂ€nar hĂ„rt och söker det dĂ€r lilla extra. Föreskriven dosering? Ta bara fyra kapslar innan du gĂ„r och lĂ€gger dig och mĂ€rk skillnaden. Förpackningen kommer med en bonus – en kraftfull rekommendation att kombinera Raw Test med RAW Muscle Saver för optimal Ă„terhĂ€mtning. Var medveten om att detta Ă€r en produkt enbart för mĂ€n över 21 Ă„r och krĂ€ver en paus pĂ„ minst fyra veckor efter 8 veckors anvĂ€ndning.

Specifikation[6]

 • Storlek: 120 kapslar, 30 portioner
 • Typ av testosteron: Naturligt framstĂ€llt
 • InnehĂ„ll: D-asparaginsyra, transresveratrol, acetyl-l-karnitin, zink, bland andra
 • SĂ€rskilda Egenskaper: InnehĂ„ller Energy-yielding Metabolism Complex för förbĂ€ttrad energiomsĂ€ttning

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Raw Test

Fördelar

 • De flesta anvĂ€ndare upplever förbĂ€ttringar i muskelmassa och styrka
 • MĂ„nga nĂ€mner den enkla doseringen som en fördel
 • AnvĂ€ndare upplever ökad spĂ€nst och sexlust

Nackdelar

 • Vissa anvĂ€ndare har svĂ„rt att mĂ€ta eller kĂ€nna signifikanta resultat

Sammanfattning: Recensioner har samlats frÄn Svenskt Kosttillskott[7] och de Àr generellt sett positiva. Antalet kÀllor Àr begrÀnsade.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 8/10
 • Effektivitet: 9/10
 • Ingredienskvalitet: 10/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 9/10
 • Dosering och anvĂ€ndning: 9/10

Motivering: Raw Test skojar inte nĂ€r det kommer till att boosta ditt testosteron! Den Ă€r fullpackad med kvalitativa ingredienser som D-asparaginsyra och zink, och fĂ„r tummen upp frĂ„n anvĂ€ndarna. En bra dosering och enkel anvĂ€ndning gör den till en storfavorit. Och du, var medveten, denna hjĂ€lte tar inte pauser – men du bör!

Sammanlagt betyg: 9

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Utmanare mellanklassen: Mutant testohöjare

Ett monster av en testosteronboost – det Ă€r Mutant Test i ett nötskal! Pris ca. 320 kr.

Mutant testosterontillskott

KosttillskottsmĂ€rket Mutant Ă€r frĂ„n Kanada (och Kanada Ă€r vassa pĂ„ kosttillskott vill jag lova). Denna produkt Ă€r en storfavorit hos mĂ„nga, den innehĂ„ller dom klassiska Ă€mnena för testohöjare / testo boost som D-asparaginsyra, zink, magnesium, bockhornsklöver och mĂ„nga fler. NĂ€r vi pratar om högdoserade nyckelingredienser och pĂ„kostad receptur, dĂ„ Ă€r detta produktkategorins okrönte kung. Med 18 aktiva Ă€mnen inklusive zink, som Ă€r vitalt för att bibehĂ„lla normala testosteronnivĂ„er, rĂ„der det ingen tvekan om att Mutant Test Ă€r hĂ€r för att leverera. Recepturen inkluderar komplexen Vigor Stack och AA Stack, som bĂ„da Ă€r noggrant framtagna för att maximera din upplevelse. Dosering? Smidigt nog tar du 3–6 kapslar pĂ„ morgonen innan frukost och Ă€r good to go. Förpackningen rymmer 30 doser, och det rekommenderas att göra ett uppehĂ„ll pĂ„ minst tvĂ„ veckor efter max 8 veckors anvĂ€ndning.

Specifikation[8]

 • Storlek: 30 doser per förpackning
 • Typ av testosteron: Kosttillskott med bland annat D-asparaginsyra, zink, och magnesium
 • InnehĂ„ll: 18 högdoserade nyckelingredienser inklusive Vigor Stack och AA Stack
 • SĂ€rskilda Egenskaper: Enkel dosering, innehĂ„ller inga utfyllnadsĂ€mnen eller lĂ„gt doserade ingredienser

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Mutant Test

Fördelar

 • MĂ„nga anvĂ€ndare upplever Mutant test som ett mycket potent tillskott med bra effekt
 • AnvĂ€ndare framhĂ€ver den heltĂ€ckande innehĂ„llsförteckningen med Ă€mnen som DAA, Tribulus, och Maca
 • Starka betyg gĂ€llande produkten effektivitet och pĂ„litlighet

Nackdelar

 • Vissa anvĂ€ndare varnar för potentiella sömnproblem om kapslarna tas pĂ„ kvĂ€llen

Sammanfattning: Vi har inhÀmtat recensioner frÄn anvÀndare hos Gymgrossisten[8], Bodyworld[9] och Proteinbolaget[10] för att skapa en objektiv bild av produkten.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 7/10
 • Effektivitet: 8/10
 • Ingredienskvalitet: 9/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 8/10
 • Dosering och anvĂ€ndning: 8/10

Motivering: Mutant Test Àr monstertruck i testobooster-vÀrlden. Med 18 aktiva ingredienser inklusive zink och DAA, Àr detta en komplett formula. Dock Àr priset en aning högre och anvÀndarrecensionerna varierar. Bonus: den Àr Kanada-exporterad, vilket Àr som att ha en ishockeyproffs i din hörna!

Sammanlagt betyg: 8

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

BĂ€st i test: Budget

Vinnare budgetklassen: T8 – Naturliga testosteron tabletter

Med en kundbas pÄ över 300 000 i Norden har T8 lite förtroendemuskler om man sÀger sÄ! Pris ca. 300 kr.

T8 testosteron tillskott

T8 Àr ett tillskott som ger mer energi, mer lust och bÀttre humör. Dessa testosterontabletter innehÄller 8 olika ingredienser, varav flera vitaminer och mineraler. HÀr finns bland annat mineralerna zink och magnesium, och den förstnÀmnda hjÀlper till med att upprÀtthÄlla normala testosteronnivÄer i blodet medan magnesiumet bidrar till en normal energiomsÀttning. HÀr finns Àven D3 som bidrar till att bibehÄlla normal muskelfunktion, och B6 som hjÀlper till att reglera den hormonella aktiviteten samt minskar trötthet och utmattning. Dessutom innehÄller dessa tabletter bockhornsklöver som kan hÄlla blodsockernivÄerna normala. Det kÀnns grymt kvalitativt, frÄn rÄvaror till slutprodukt; allt Àr kvalitetssÀkrat av bÄde European Food Safety Authority och norska livsmedelsverket. LÀgg dÀrtill att fÀrdigproducerade varor fÄr en extra kvalitetsomgÄng hos Eurofins.

För dig som tvekar pÄ zinkets effekt pÄ testosteron kan du kasta dina tvivel över bord; en studie frÄn 1996[11] visar att zink nÀstan kan fördubbla testosteronnivÄerna! Alla ingredienserna samverkar pÄ bÀsta sÀtt för att förbÀttra din hÀlsa och ditt mÄende. Man tar 1-2 kapslar per dag, gÀrna i samband med mÄltid för att minska risken för besvÀr frÄn magen, och effekten ska mÀrkas inom 4-6 mÄnader.

Specifikation[12]

 • Storlek: 120 tabletter
 • Typ av testosteron: Tabletter
 • InnehĂ„ll: 8 aktiva ingredienser inklusive 20 mg zink
 • SĂ€rskilda Egenskaper: Extra kvalitetssĂ€kring genom Eurofins, riktlinjer frĂ„n European Food Safety Authority och norska livsmedelsverket.

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om T8

Fördelar

 • De flesta anvĂ€ndare rapporterar förbĂ€ttrad energi och lust
 • MĂ„nga uppskattar produkternas kvalitet och forskningsbakgrund
 • Kundservicen frĂ„n Vitamail fĂ„r sĂ€rskilt beröm

Nackdelar

 • En del anvĂ€ndare upplever bristande effekt

Sammanfattning: Recensioner har samlats frÄn bland annat Trustpilot[13] och T8s egen hemsida[12] för att ge en mÄngsidig bild av produkten. Antalet kÀllor Àr begrÀnsade.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 8/10
 • Effektivitet: 8/10
 • Ingredienskvalitet: 9/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 8/10
 • Dosering och anvĂ€ndning: 9/10

Motivering: T8 Àr den Robin till Maxulins Batman, gott folk. En stark utmanare som packar en rejÀl punch med sina 8 aktiva ingredienser. HÀr har vi forskningsbakgrunden i ordning och en fanbase lika hÀngiven som en hundvalp!

Sammanlagt betyg: 8.4

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA! 

 

Utmanare budgetklassen: Elexir Pharma Teston Man Balans

Hormonell balans i en liten tablett – Elexir Pharma Teston Man Balans kommer packad med ingredienser som faktiskt gör skillnad. Pris ca. 180 kr.

Teston testosteron bÀst i test buget

Det hÀr tillskottet innehÄller en unik kombination av bockhornsklöver, zink, och magnesium, som samverkar för att balansera testosteronnivÄerna hos mÀn. Faktum Àr att zink och magnesium Àr tvÄ viktiga Àmnen nÀr det gÀller att upprÀtthÄlla en normal hormonell balans, muskelfunktion och Àven fertilitet (vilket vi redan nÀmnt, men repetition Àr vÀgen till kunskap osv!). Glöm inte Vitamin B6, som motverkar trötthet och bidrar till en reglerad hormonaktivitet. SÀrskilt hos mÀn över 46 verkar detta tillskott lovande, och mÄnga anvÀndare Àr inte sena att lovsjunga produkten. Elexir Pharma Teston Man Balans passar dig som söker en naturlig lösning pÄ hormonell obalans, och det Àr laktosfritt, glutenfritt och mjölkfritt för de som har specialkost. En vÀlkomponerad formel för dagligt intag.

Specifikation[14]

 • Storlek: 60 tabletter
 • Typ av testosteron: Balanserande tillskott
 • InnehĂ„ll: Bockhornsklöver, Zink, Magnesium, Vitamin B6
 • SĂ€rskilda Egenskaper: Glutenfri, Laktosfri, Mjölkfri, Vegan

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Elexir Pharma Teston Man Balans

Fördelar

 • MĂ„nga anvĂ€ndare Ă€r nöjda och har sett förbĂ€ttringar efter lĂ„ngtidsanvĂ€ndning
 • Produkten anses ha bra kvalitet i förhĂ„llande till priset
 • Uppskattas för sin snabba och effektiva leverans

Nackdelar

 • Vissa anvĂ€ndare hade högre förvĂ€ntningar pĂ„ produkten i samband med en högre Ă„lder

Sammanfattning: Vi har inhÀmtat recensioner frÄn Apohem[15], Svensk HÀlsokost[16] och Gymgrossisten[17] för att skapa en objektiv bild av produkten.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 8/10
 • Effektivitet: 9/10
 • Ingredienskvalitet: 9/10
 • AnvĂ€ndarrecensioner: 8/10
 • Dosering och anvĂ€ndning: 7/10

Motivering: Elexir Pharma Teston Man Balans Ă€r en riktig pĂ€rla i budgetklassen. Med ingredienser som bockhornsklöver, zink och magnesium Ă€r den som en allkonstnĂ€r pĂ„ hormonell balans. Speciellt om du har passerat 46-strecket kan detta vara din nya bĂ€sta vĂ€n. Samtidigt skriker dess specifikationer – glutenfritt, laktosfritt, mjölkfritt och vegan – om inklusivitet. PoĂ€ngen dras dock ner lite för dosering och anvĂ€ndning, dĂ€r vissa seniora anvĂ€ndare önskat lite mer punch. Men priset Ă€r ett riktigt dragplĂ„ster!

Sammanlagt betyg: 8.2

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA! 

 

Testosterontillskott: Vilket Àr det bÀsta?

Testosteron Àr ett könshormon som bildas framförallt i testiklarna hos mÀn, men ocksÄ i binjurarna. Hormonet har viktiga funktioner som ökad sexuell lust, bibehÄllen erektionsförmÄga och förmÄgan att bygga muskelmassa och styrka i skelettet, fördelning av kroppsfett samt att hÄlla orken och humöret uppe.

LÄgt testosteron Àr ett vanligt problem bland mÀn, sÀrskilt efter 40 Ärs Älder. Det kan leda till ett antal problem, bland annat:

 • Minskad sexuell lust
 • Svaga erektioner
 • Minskad muskelmassa och styrka
 • Ökad fettmassa
 • Minskad energi och ork
 • HumörsvĂ€ngningar

Det finns flera sÀtt att öka testosteronnivÄerna, bland annat genom att Àta en hÀlsosam kost, trÀna regelbundet och undvika stress. I vissa fall kan det ocksÄ vara nödvÀndigt att ta testosterontillskott.

Testosterontillskott

Testosterontillskott Àr kosttillskott som innehÄller ingredienser som kan öka testosteronnivÄerna. De vanligaste ingredienserna i testosterontillskott Àr:

 • D-asparaginsyra
 • Zink
 • Magnesium
 • Tribulus terrestris
 • Maca

Effekter av testosterontillskott

Testosterontillskott kan ha en positiv effekt pÄ flera av de problem som kan uppstÄ vid lÄgt testosteron. De kan bland annat öka:

 • Sexuell lust
 • Erektilfunktion
 • Muskelmassa och styrka
 • Skelettmassa
 • Energi och ork
 • Humör

SĂ€kerhet

Testosterontillskott Àr generellt sett sÀkra för friska mÀn. Det Àr dock viktigt att följa tillverkarens instruktioner och att inte ta tillskottet om man har nÄgra underliggande medicinska problem.

Vilket testosterontillskott Àr det bÀsta?

Det finns mÄnga olika testosterontillskott pÄ marknaden, sÄ det kan vara svÄrt att veta vilket som Àr det bÀsta. Enligt vÄr analys Àr Maxulin det bÀsta valet dÄ de Àr en av fÄ som har kliniska studier utförda. Vid val av testosterontillskott Àr det viktigt att ta hÀnsyn till följande faktorer:

 • InnehĂ„ll: Tillskottet bör innehĂ„lla ingredienser som har visat sig kunna öka testosteronnivĂ„erna.
 • Dosering: Tillskottet bör innehĂ„lla tillrĂ€ckligt höga doser av de aktiva ingredienserna.
 • SĂ€kerhet: Tillskottet bör vara sĂ€kert för friska mĂ€n.
 • Pris: Tillskottet bör vara prisvĂ€rt.

JÀmförelse testosteron tillskott

Valet av det bÀsta testosterontillskottet för dig Àr en personlig process som beror pÄ dina specifika mÄl och preferenser. Det finns flera faktorer att ta hÀnsyn till nÀr du vÀljer rÀtt produkt för att öka dina testosteronnivÄer.

Först och frĂ€mst Ă€r det viktigt att faststĂ€lla dina egna mĂ„l och önskemĂ„l. Vilka resultat försöker du uppnĂ„? Om du strĂ€var efter ökad energi, ökad sexlust och förbĂ€ttrad muskelstyrka kan du övervĂ€ga produkter som Maxulin eller Raw test, som har visat sig vara effektiva för dessa Ă€ndamĂ„l. Å andra sidan, om du letar efter en tillskott i mellanklassen med en imponerande blandning av ingredienser, kan STACKER2 TESTO 4HD vara ett lĂ€mpligt alternativ.

Din budget Àr en annan viktig faktor. Priset varierar avsevÀrt mellan de olika testosterontillskotten. Maxulin och STACKER2 TESTO 4HD ligger i den högre prisklassen, medan T8 Àr ett prisvÀrt alternativ för den budgetmedvetna köparen.

Dessutom Àr anvÀndarupplevelsen en avgörande aspekt. Enkel dosering och anvÀndarvÀnlighet kan vara fördelaktigt, och produkter som Maxulin och T8 erbjuder detta med en dosering pÄ 1-2 tabletter per dag.

Det Àr ocksÄ viktigt att pÄminna om att dina individuella hÀlsotillstÄnd och eventuella mediciner du tar kan pÄverka ditt val av testosterontillskott. DÀrför Àr det alltid rekommenderat att konsultera med din lÀkare eller vÄrdgivare innan du pÄbörjar anvÀndningen av nÄgot nytt tillskott. De kan ge dig rÄd och vÀgledning baserat pÄ din hÀlsa och eventuella medicinska behov.

Köpguide för testosteron tillskott

Ett testosteron tillskott kan hjĂ€lpa dig att öka testosteronnivĂ„n och minska symptom som trötthet, irritation och försĂ€mrade trĂ€ningsresultat – bland mĂ„nga andra. Det finns dock en hel del som man bör tĂ€nka pĂ„ nĂ€r det gĂ€ller sĂ„vĂ€l testosteronbrist som tillskott. I vĂ„r utförliga köpguide som du hittar lĂ€ngre ned kommer vi att gĂ„ igenom sĂ„dant som kan vara bra att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r man ska köpa testosteron tillskott. Du kommer Ă€ven fĂ„ mer information om testosteron, testosteronbrist och symptom vid brist.

Det finns en hel del testosteron tillskott pĂ„ marknaden i dag, vilket förstĂ„s kan göra det svĂ„rt att veta vilka man ska vĂ€lja och hur man ska tĂ€nka nĂ€r man anvĂ€nder ett sĂ„dant. MĂ„nga saker kan förstĂ„s skilja sig Ă„t mellan olika mĂ€rken: innehĂ„llet, konsistens, dosering, hur de anvĂ€nds, hur de fungerar och sĂ„ vidare. Beroende pĂ„ vad de innehĂ„ller kan de passa olika bra för olika personer – en del kanske fungerar bĂ€ttre vid testosteronbrist, medan andra passar bĂ€ttre nĂ€r man frĂ€mst vill förbĂ€ttra trĂ€ningsresultaten.

Testosteron tillskott i olika former

NÀr det gÀller konsistens sÄ Àr det absolut vanligast med tabletter eller kapslar, Àven om det Àven finns flera alternativ. Testosteron tillskott finns till exempel i flytande form, som pulver, som gel, som plÄster och som injektioner. Det allra vanligaste Àr dock tabletter eller kapslar som sagt, Àven om till exempel flytande tillskott ocksÄ gÄr lÀtt att hitta. Det hÀr Àr förstÄs en smaksak, men generellt kan man sÀga att mÄnga tabletter fungerar bra.

Det Àr dock viktigt att komma ihÄg att alla mÀrken inte Àr lika effektiva, och det kan Àven vara sÄ att en produkt fungerar bra för andra men inte för dig och tvÀrtom. Det gÀller helt enkelt att prova sig fram, men ocksÄ att ge det lite tid. I stort sett alla kosttillskott börjar verka först efter ett antal veckor, och det kan dröja allt frÄn 4-12 veckor innan du ser resultat. Ibland mÀrker man en viss skillnad redan inom ett par veckor, men det hÀr varierar som sagt sÄ det Àr viktigt att inte ge upp allt för snabbt.

NÀr man ska vÀlja mÀrke sÄ finns det som sagt en hel del att fungera pÄ, och en hel del som kan variera mellan olika alternativ. Nu ska vi kolla nÀrmare pÄ tre olika saker som Àr just sÄdana saker som bÄde Àr viktiga att tÀnka pÄ, och som kan variera en hel del. Vi kommer att kolla nÀrmare pÄ innehÄllet, det vill sÀga vilka ingredienser testoboostern innehÄller, och vilken effekt de ger. Dessa saker kan förstÄs hÀnga ihop till viss del. Vi ska Àven kolla nÀrmare pÄ doseringen, och hur man anvÀnder tillskottet. LÀs Àven vÄr guide om hÀlsokontroller om du vill hitta provtagningsstÀllen för dina testosteronnivÄer.

InnehÄll

Det hĂ€r Ă€r förmodligen en av de saker som varierar allra mest mellan olika testosterontillskott, Ă€ven om mĂ„nga ingredienser Ă€r vanligt förekommande. Zink, Magnesium, Vitamin B6 och Bockhornsklöver Ă€r exempel pĂ„ sĂ„dant som ofta finns med i testosterontabletter – men inte alltid. HĂ€r bör man kanske framför allt fundera över om det Ă€r nĂ„gon ingrediens man vet att man inte tĂ„l eller inte gĂ€rna vill ha med, men i övrigt gĂ€ller det kanske framför allt att prova sig fram för att hitta en sammansĂ€ttning som fungerar bra – och ett mĂ€rke vars testosteron tillskott ger en bra effekt.

Om vi ska nÀmna en ingrediens som gÀrna fÄr finnas med i tillskottet sÄ Àr det i sÄ fall zink. Detta eftersom zink överlag Àr en vÀldigt viktig mineral med mÄnga fördelar, och som Àr kÀnd för att vara vÀldigt effektiv. MÄnga ingredienser har en effekt som Àr mer osÀker, men just vitaminer och mineraler Àr sÄvÀl viktiga som effektiva. Just zink hjÀlper dessutom till att upprÀtthÄlla normala nivÄer av testosteron, vilket förstÄs gör den till en riktigt bra ingrediens i ett sÄdant tillskott.

Effekt

Det hÀr Àr som sagt nÄgot som kan variera mycket, pÄ flera olika sÀtt. Olika mÀrken kan vara olika effektiva, men det kan ocksÄ vara sÄ att en specifik produkt inte passar dig medan en annan passar bÀttre. Det hÀr beror förstÄs frÀmst pÄ innehÄllet, vad din kropp behöver och hur vÀl den tar upp olika ingredienser. Det kan helt enkelt vara sÄ att man behöver prova sig fram för att hitta ett tillskott som fungerar bra, men det hÀr kan ta lite tid eftersom man behöver ge varje produkt lite tid. UtvÀrdera inte innan det gÄtt en mÄnad, och vÀnta gÀrna uppÄt 2-3 mÄnader. Ofta börjar man kÀnna av effekten tidigare, men det tar tid att fÄ full effekt.

Vilken effekt kan man vĂ€nta sig av ett testosteron tillskott? Vanliga anledningar till att man tar ett sĂ„dant tillskott, om man inte har en konstaterad brist, Ă€r ofta symptom som trötthet och minskad sexlust. Det kan Ă€ven handla om att trĂ€ningsresultaten blivit sĂ€mre, att man gĂ„r upp i vikt, att humöret blir sĂ€mre eller att man kĂ€nner sig nedstĂ€md. Effekten blir helt enkelt att man kan kĂ€nna sig piggare och gladare, man kan fĂ„ ökad sexlust, trĂ€ningsresultaten kan förbĂ€ttras, humöret kan bli bĂ€ttre, sömnen kan förbĂ€ttras – ja, listan kan göras hur lĂ„ng som helst nĂ€stan. Exakt vilken effekt man fĂ„r Ă€r förstĂ„s svĂ„rt att sĂ€ga, och hur tydligt det mĂ€rks beror till stor del pĂ„ hur pĂ„taglig brist man hade innan man började med kosttillskottet.

Dosering

Hur ett kosttillskott testosteron tabletter ska doseras kan förstÄs ocksÄ variera en del, men generellt kan man sÀga att det Àr vanligt att man tar 2-4 tabletter per dag. Det hÀr varierar som sagt mellan olika tillskott, och doseringen kan vara bÄde högre och lÀgre. En del tillskott ska tas fyra veckor Ät gÄngen, dÀrefter gör man ett uppehÄll innan man börjar igen. Det finns förstÄs Àven mÄnga tabletter som tas dagligen utan nÄgot uppehÄll. Det viktigaste nÀr det gÀller doseringen Àr att man följer instruktionerna för just det mÀrket, och att inte överdosera. Det Àr ovanligt med biverkningar av testosterontillskott, men nÀr de förekommer sÄ beror det ofta pÄ just överdosering. Se dÀrför till att ta reda pÄ sÄdant som dosering för den specifika produkten innan, och följ rekommendationerna för produkten.

Vad Àr testosteron?

Testosteron Ă€r helt enkelt ett könshormon, precis som till exempel östrogen. Testosteron Ă€r dock ett manligt könshormon, och betydligt vanligare hos mĂ€n – Ă€ven om det förekommer hos kvinnor ocksĂ„, men i betydligt mindre mĂ€ngd. Produktionen av testosteron ökar under puberteten, och hos mĂ€n ökar den vĂ€ldigt mycket. Det Ă€r detta som gör att killar fĂ„r mörkare röst, könsbehĂ„ring, skĂ€ggvĂ€xt och sĂ„ vidare. Testosteron bildas i testiklarna och binjurarna hos mĂ€n, och i Ă€ggstockarna och binjurarna hos kvinnor. NivĂ„n sjunker naturligt med Ă„ldern, och det Ă€r ganska vanligt att mĂ€n vid nĂ„gon punkt mĂ€rker av detta. Det kan mĂ€rks genom till exempel minskad energi, minskad sexlust, viktuppgĂ„ng, sĂ€mre trĂ€ningsresultat, sĂ€mre humör, sömnbesvĂ€r och sĂ„ vidare.

Vad Àr testosteronbrist?

Testosteronet minskar som sagt naturligt med Ă„ldern, och detta kan ibland leda till besvĂ€r som trötthet, minskad sexlust, sömnproblem och mycket annat. Förutom detta kan det Ă€ven hĂ€nda att kroppen inte klarar av att producera tillrĂ€ckligt med testosteron, vilket kan leda till testosteronbrist. NĂ€r produktionen minskat med Ă„ldern handlar det alltsĂ„ inte om en sĂ„dan brist, utan om en naturlig minskning. Även vid en naturlig minskning kan det dock bli besvĂ€rande, och man kan bli hjĂ€lpt av kosttillskott. Oavsett om man drabbas av testosteronbrist av naturliga orsaker, det vill sĂ€ga Ă„lder, eller för man producerar för lite testosteron sĂ„ Ă€r symptomen ofta desamma.

En tillrÀcklig testosteronnivÄ Àr viktig för mannens vÀlbefinnande. TestosteronnivÄn i kroppen ökar frÄn puberteten till runt 30-ÄrsÄldern. DÀrefter börjar testosteronnivÄn att minska med ca 1 procent per Är. Detta Àr sjÀlvklart individuellt frÄn person till person och livsstil och hÀlsa pÄverkar. För att öka sin testosteronnivÄ anvÀnder sig mÄnga av testosteron tillskott, hÀr listar vi de bÀsta testosterontillskotten i vÄrt BÀst i Test.

Symtom pÄ testosteronbrist

Det finns en hel del symptom pÄ testosteronbrist, och man behöver förstÄs inte ha alla symptom. En del mÀrker kanske frÀmst av trötthet och sÀmre trÀningsresultat, medan andra kanske frÀmst reagerar pÄ minskad sexlust. Eftersom testosteronet fortsÀtter att minska med Ären sÄ Àr det troligt att flera symptom tillkommer med tiden, Àven om det kan ta lÄng tid ibland. NÄgra exempel pÄ vanliga symptom Àr:

 • Avsaknad av morgonerektioner
 • Minskad sexlust
 • Minskad effekt av trĂ€ning
 • ViktuppgĂ„ng
 • FörsĂ€mrat minne
 • KoncentrationssvĂ„righeter
 • NedstĂ€mhet
 • Irriation
 • Trötthet
 • Minskad muskelmassa
 • Bukfetma
 • Sömnproblem
 • Led- och muskelvĂ€rk
 • Infertilitet
 • Minskad motivation
 • Minskat vĂ€lbefinnande
 • DĂ„lig sjĂ€lvkĂ€nsla
 • Minskad skĂ€ggvĂ€xt och kroppsbehĂ„ring
 • Nedsatt kognitiv funktion
 • Minskad fysisk prestanda
 • VĂ€rmevallningar eller svettningar
 • Benskörhet
 • Gynekomasti (kvinnliga bröst)

Testosteronbrist hos kvinnor

Kvinnor producerar som sagt inte alls lika mycket testosteron som mĂ€n, lĂ„ngt ifrĂ„n. Det hĂ€r innebĂ€r förstĂ„s att de inte behöver samma mĂ€ngd testosteron, och att testosteronbrist Ă€r ovanligare. Det finns dock inte sĂ€rskilt mycket kunskap om detta, och det Ă€r fortfarande osĂ€kert huruvida testosteronbrist förekommer hos kvinnor. HĂ€r rĂ„der det förstĂ„s ocksĂ„ lite delade meningar – en del menar pĂ„ att kvinnor inte alls kan lida av testosteronbrist eftersom de inte behöver testosteron pĂ„ samma sĂ€tt, medan andra menar att det absolut förekommer och till och med Ă€r vanligare Ă€n vad man tror.

Man vet dock Ă€ndĂ„ att kvinnor faktiskt producerar testosteron, om Ă€n betydligt mindre Ă€n mĂ€n. Man vet ocksĂ„ att testosteronet har viss betydelse för kvinnans sexdrift. Det Ă€r ocksĂ„ just minskad sexlust som förmodas vara det vanligaste symptomet pĂ„ testosteronbrist hos kvinnor. Även sĂ„dant som försĂ€mrade trĂ€ningsresultat och liknande ska kunna vara symptom pĂ„ testosteronbrist för kvinnor.

NÀr det gÀller testosteron tillskott för kvinnor sÄ finns inga receptfria alternativ i Sverige. Inom vÄrden kan kvinnor behandlas med vÀldigt lÄg dos testosteron vid minskad sexlust efter klimakteriet, och Àven inom transvÄrd anvÀnder man testosteronbehandling. För att behandla minskad sexlust krÀvs dock vÀldigt lÄga nivÄer eftersom en för hög dos kan innebÀra att kvinnan fÄr ökad behÄring, skÀgg och sÄ vidare. Det Àr ocksÄ frÀmst efter klimakteriet som man behandlar minskad sexlust med testosteron.

Det finns dock naturliga sĂ€tt att öka produktionen av testosteron, utan lĂ€kemedel. Kan kan göras med till exempel trĂ€ning, genom att försöka förbĂ€ttra sömnen, bĂ€ttre kost, minskat alkoholintag, att stressa mindre och sĂ„ vidare. Även tillskott av till exempel Omega-3 och zink kan anvĂ€ndas vid behov, för att förbĂ€ttra produktionen av testosteron.

Testosteron tillskott för mÀn

Naturliga testosteron tillskott kan hjÀlpa, mÄnga tÀnker pÄ syntetiskt testosteron som anabola steroider nÀr man pratar om testosteron tillskott men du kan höja din egna produktion utav testosteron med naturliga testosteron tabletter utan att riskera hÀlsan. Dessa testohöjare / testoboosters Àr till för att öka testosteronnivÄerna pÄ ett naturligt sÀtt med vitaminer, mineraler och vÀxtextrakt i forma av tabletter.

Hur kan man höja testosteronnivÄn naturligt?

Äter man en bra kost, trĂ€nar regelbundet och sover bra sĂ„ kan man öka sina höja testosteronnivĂ„er naturligt. Att ta ett testosterontillskott / testohöjare kan hjĂ€lpa till att öka ditt naturliga testosteron. Det finns en hel del forskning om olika mineraler och vitaminer som kan höja testosteronnivĂ„n naturligt. En testobooster Ă€r ingen mirakelprodukt men det kan definitivt hjĂ€lpa till om du redan har bra kost och trĂ€nar regelbundet. MĂ„nga mĂ€n som har tagit testoboosters upplever skillnad, speciellt pĂ„ gymmet dĂ€r dom har orkat mer.

SÄ vad Àr ett testosteron tillskott?

Ett testosteron tillskott kan öka testosteronet naturligt i kroppen. Det Àr inte syftet att en testobooster ska höja nivÄerna över dom naturliga utan att det kan hjÀlpa till att höja din egna produktion till naturliga nivÄer. Det finns mÀngder av olika testoboosters pÄ marknaden och det kan dÄ bli svÄrt att vÀlja rÀtt, vi har dÀrför listat de bÀsta preparaten nedan. Dessa Àmnen har visat positiv inverkan pÄ testosteronet och Àr vanligt förekommande innehÄll i ett testopreparat: 

Vanligt förekommande Àmnen i testoboosters

 • Tribulus Terrestis
 • Macaextrakt
 • D-vitamin
 • Bockhornsklöver
 • B-vitamin
 • Zink
 • Magnesium
 • DAA (D-asparagiinsyra)

Effekter av testosteron tillskott

Generellt kan man sÀga att effekten av testosterontillskottet beror pÄ vilka symptom man har, men att det bör vara att symptomen försvinner, helt enkelt. Effekten beror alltsÄ pÄ vilka symptom man har. Som vi nÀmnt tidigare kan symptomen variera mycket och det kan handla om till exempel minskad sexlust, svÄrigheter att fÄ full effekt av trÀningen, viktuppgÄng, mindre energi, försÀmrat vÀlbefinnande, sÀmre minne, koncentrationssvÄrigheter, nedstÀmhet, irritation, sömnproblem och sÄ vidare. Om man till exempel har sexuella problem sÄ bör dessa försvinna med testosteron tillskott, handlar det istÀllet om trötthet och/eller sömnproblem sÄ bör energin öka och eventuella sömnproblem försvinna. Har du problem med sömnen kan vi Àven rekommendera att du provar ett tyngdtÀcke.

Testosteronet pÄverkar kroppen pÄ vÀldigt mÄnga sÀtt, och har mÄnga olika uppgifter. Vid testosteronbrist Àr det alltsÄ mÄnga saker som kan pÄverkas, och vid en effektiv behandling kan mÄnga saker förbÀttras. Med det sagt kan det förstÄs Àven vara sÄ att en testosteronbrist konstateras utan symptom, eller att man bara reagerat pÄ en sak men sedan mÀrker att testosterontillskottet har flera fördelar. Exempel pÄ effekter som ett testosteron tillskott vanligtvis har Àr till exempel ökad energi, ökad lust och bÀttre trÀningsresultat. Det allra vanligaste Àr förmodligen att energin ökar, vilket med stor sannolikhet beror pÄ att mÄnga testoboosters innehÄller flera ingredienser som ökar energin.

Testosteron tillskott Àr olika

Det Àr viktigt att komma ihÄg att alla testosteron tillskott Àr olika, och har olika ingredienser. Detta gör att de fungerar pÄ olika sÀtt, och har olika effekter. DÀrtill Àr alla mÀnniskor olika, och sÄvÀl vilket resultat man fÄr, som hur pÄtagligt resultatet blir, kan variera mellan olika personer. En del testoboosters fokuserar pÄ energi och kommer kanske frÀmst minska tröttheten och göra att man kÀnner sig mer utvilad. Andra har ett mer varierat innehÄll och kan pÄverka mÄnga olika saker, men kanske inte ge ett fullt lika effektiv resultat för varje del istÀllet. Det hÀr kan helt enkelt variera mycket, och det gÀller att prova sig fram för att hitta det som fungerar bÀst för en sjÀlv.

För kvinnor Ă€r det som sagt inte lika lĂ€tt att hitta testosteron tillskott, sĂ„ sĂ„dana inte sĂ€ljs receptfritt i Sverige. Det finns andra sĂ€tt att förbĂ€ttra testosteronproduktionen, till exempel med kost, och för kvinnor handlar effekten av ökad testosteronproduktion frĂ€mst om ökad sexlust och förbĂ€ttrade trĂ€ningsresultat. Man vet dock inte sĂ€rskilt mycket om detta, vilket gör det svĂ„rt att sĂ€ga exakt vilken effekt kvinnor kan fĂ„ av att öka produktionen av testosteron. Överdriven produktion eller konsumtion av testosteron för kvinnor kan dock leda till manligare drag sĂ„ som mörkare röst, ökad kroppsbehĂ„ring och skĂ€ggvĂ€xt. Det hĂ€r Ă€r dock ingenting man kan Ă„stadkomma pĂ„ naturlig vĂ€g.

Att öka produktionen av testosteron naturligt

För kvinnor finns det som sagt inga receptfria testosteron tillskott, utan alternativet Ă€r att öka testosteronet naturligt istĂ€llet. Detta kan förstĂ„s Ă€ven mĂ€n göra – det kan till exempel vara ett alternativ innan man börjar med ett tillskott, eller om man helst inte vill ta ett tillskott. För att öka testosteronproduktionen naturligt bör man fokusera pĂ„ grundlĂ€ggande saker som kost, motion, sömn och sĂ„ vidare.

Kosten

Zink, Magnesium, Vitamin B6 och Vitamin B3 Àr exempel pÄ mineraler och vitaminer som kan hjÀlpa till att öka produktionen av testosteron. Av denna anledning förekommer dessa ofta i testosteron tillskott. Ett alternativ till ett sÄdant tillskott kan alltsÄ vara att ta dessa vitaminer och mineraler separat, Vitamin B6 och Zink kan gÀrna tas tillsammans för att öka testosteronet naturligt. Det gÄr förstÄs Àven att lÀgga om kosten och att Àta sÄdant som innehÄller dessa vitaminer och mineraler.

Andra saker att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r det gĂ€ller kosten Ă€r att för lite kolhydrater kan minska testosteronnivĂ„erna, och Ă€ven för lite fett. Exempel pĂ„ mat som ska kunna öka produktionen av testosteron Ă€r till exempel broccoli, Ă€gg, smör och koksolja. Även naturlig mat Ă€r bra – kött, fisk, grönsaker, nötter och bĂ€r till exempel. Champinjoner, lök, vitlök, ingefĂ€ra Ă€r ocksĂ„ nĂ„gra exempel pĂ„ bra livsmedel om du vill öka testosteronet.

Generellt kan man Ă€ven sĂ€ga att det Ă€r en bra idĂ© att Ă€ta mer, men kanske handlar det frĂ€mst om att Ă€ta rĂ€tt. Om du Ă€ter skrĂ€pmat kommer din produktion av testosteron förmodligen inte att öka, men om du Ă€ter mer och satsar pĂ„ sĂ„dant vi har gett exempel pĂ„ hĂ€r sĂ„ kan testosteronnivĂ„n öka ordentligt. Det hĂ€r innebĂ€r dock inte att du ska Ă€ta för mycket eller gĂ„ upp alldeles för mycket i vikt, eftersom övervikt istĂ€llet minskar testosteronet. Ät balanserat och varierat, satsa pĂ„ hĂ€lsosam mat och mat som ökar testosteronet och motionera tillrĂ€ckligt för att undvika en allt för stor viktuppgĂ„ng.

Fysisk aktivitet

TrÀning Àr vÀldigt effekt nÀr man vill öka produktionen av testosteron, men det finns faktiskt trÀning som Àr bÀttre. HIIT, det vill sÀga high-intensity interval training, Àr ett bra val. IntervalltrÀning fungerar vid sÄvÀl styrketrÀning som konditionstrÀning, men vill du öka dina testosteronnivÄer sÄ Àr det kondition du ska satsa pÄ. Det finns mÄnga sÀtt att utöva HIIT pÄ, men ett sÀtt Àr att springa i en minut för att sedan gÄ i tvÄ minuter och sedan upprepa detta i 15 minuter.

För dig som föredrar styrketrÀning sÄ fungerar det ocksÄ alldeles utmÀrkt för att öka nivÄerna av testosteron. HÄrd trÀning Àr nÀmligen vÀldigt effektivt, och framför allt om du trÀnar stora muskler. Utfall, knÀböj och bÀnkpress Àr exempel pÄ nÄgra övningar som kan hjÀlpa dig att boosta testosteronet.

Sömn

Du vet förmodligen redan att sömnen pĂ„verkar hĂ€lsan pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt. Sömnen pĂ„verkar Ă€ven produktionen av testosteron, sĂ„ detta Ă€r ytterligare en anledning att förbĂ€ttra sömnen. Det hĂ€r Ă€r förstĂ„s lĂ€ttare sagt Ă€n gjort, men det finns en hel del man kan testa för att förbĂ€ttra sin sömn. Först och frĂ€mst, vad innebĂ€r en bra sömn? Jo, det handlar förstĂ„s först och frĂ€mst om att sova 7-8 timmar per natt. Sömnbehovet varierar dock mellan olika mĂ€nniskor, sĂ„ kanske Ă€r det bĂ€ttre att sĂ€ga att man behöver fĂ„ tillrĂ€ckligt med sömn – oavsett om det betyder 6 eller 9 timmar. DĂ€rtill bör man förstĂ„s försöka sova vid ungefĂ€r samma tid varje kvĂ€ll, att det inte tar allt för lĂ„ng tid att somna, att man sover lugnt och vaknar utvilad.

NĂ„gra klassiska tips för att förbĂ€ttra sömnen Ă€r till exempel att sovrummet ska vara svalt, tyst och mörkt. Man bör inte dricka kaffe för sent pĂ„ dagen, och undvika allt för stora mĂ„ltider sent. Man bör dock inte heller lĂ€gga sig hungrig, eftersom det med stor sannolikhet kommer att göra det svĂ„rare att somna. Även om de flesta gĂ€rna anvĂ€nder telefonen till lĂ€ggning sĂ„ bör man undvika bĂ„de tv och mobil innan lĂ€ggdags, och man bör Ă€ven undvika att ha elektronik som tv och dator i sovrummet.

Andra sÀtt att öka testosteronet naturligt

Det finns en hel del saker som kan förbÀttra testosteronproduktionen. Det Àr bland annat att försöka undvika stress, eftersom det kan minska produktionen, och att undvika kaffe och te. NÄgra andra saker som kan hjÀlpa till Àr meditation, gÄ ut i solen, att Àta nyttigt fett, att duscha kallt, att ha sex, undvika tobak, minska intaget av alkohol, Àta regelbundet, att gÄ ned i vikt om man Àr överviktig och att dricka mycket vatten.

Kosttillskott kan förstĂ„s ocksĂ„ vara ett bra alternativ, och hĂ€r finns det alltsĂ„ tvĂ„ alternativ. Testoboosters, som vi har fokuserat pĂ„ i detta test, Ă€r kanske det allra mest effektiva. Med testo tabletter fĂ„r man flera ingredienser som alla pĂ„ nĂ„got sĂ€tt kan förbĂ€ttra produktionen av testosteron, öka energin och sĂ„ vidare. Ett annat alternativ Ă€r att ta tillskott av specifika vitaminer och mineraler – till exempel zink som Ă€r vĂ€ldigt effektiv nĂ€r det gĂ€ller att öka testosteronet.

Det googlas hejvilt: Testosteron tillskott, Testosteron tillskott bĂ€st i test, BĂ€sta testosteron tillskott, Testosteron tabletter, BĂ€sta testosteronhöjare, Testosteron bĂ€st i test, Testosteron kosttillskott, BĂ€sta testobooster – You name it. Uppenbarligen Ă€r det en produkt folk intresserar sig av. Har man Testosteronbrist Ă€r livet helt enkelt inte lika kul. LĂ„gt testosteron drar liksom ner pĂ„ mycket av upprymdheten i livet och det kan du vĂ€nda om du ökar testosteronet igen. Testosteron hos Ă€ldre mĂ€n kan ha sjunkit drastiskt och Ă€r du nere kan det absolut bero pĂ„ ett lĂ„gt testosteronvĂ€rde. DĂ„ kan det vara dags för en behandling med testosteron!

InnehÄllet i testoboosters

Testoboosters kan innehĂ„lla mĂ„nga olika ingredienser, och vad de innehĂ„ller varierar mycket. NĂ„gra vanliga ingredienser Ă€r till exempel zink, magnesium, Vitamin B6 och bockhornsklöver – men det Ă€r inte alla boosters som innehĂ„ller detta. Andra exempel pĂ„ ingredienser Ă€r till exempel: D-vitamin, vit champinjonextrakt, L-Teanin, vindruvskĂ€rnextrakt, Vitamin B12, Vitamin C, Vitamin E, tiggarnöt, ginseng, grönt havre, bladspenat och nĂ€sselrot. Det hĂ€r Ă€r bara nĂ„gra exempel pĂ„ vad testoboosters kan innehĂ„lla, och ingredienserna varierar mycket mellan olika mĂ€rken. En del innehĂ„ller bara ett fĂ„tal ingredienser, medan andra innehĂ„ller mĂ„nga.

Det kan ocksĂ„ vara vĂ€rt att kĂ€nna till att testoboosters inte innehĂ„ller testosteron, Ă€ven om de ofta kallas för testosteron tillskott. De innehĂ„ller bara ingredienser som ska kunna öka produktionen av testosteron, men inget egentligt testosteron. Detta Ă€r dock frĂ€mst en fördel – inte minst med tanke pĂ„ att ökningen blir naturlig dĂ„ man tillsĂ€tter naturliga ingredienser som i sin tur hjĂ€lper kroppen att producera mer testosteron. Dessutom har dessa ingredienser ofta flera fördelar, och man kan öka nivĂ„erna av olika vitaminer och mineraler. Dessa tillskott gör alltsĂ„ ofta mer Ă€n att bara öka testosteronnivĂ„n.

Zink Àr som sagt vÀldigt vanlig i testoboosters, och för den som hellre tar enstaka vitaminer och mineraler kan just denna mineral vara ett bra val. Den bidrar nÀmligen till kroppens produktion av testosteron, men Àven andra hormon. DÀrtill har den mÄnga andra funktioner och fördelar, och Àr en viktig mineral.

Enstaka vitaminer och mineraler eller en testobooster

Om man funderar pÄ huruvida man ska ta enstaka vitaminer och mineraler eller en testobooster sÄ kan det vara bra att tÀnka pÄ att en testobooster ofta ger dig mÄnga ingredienser i en och samma tablett. Det hÀr betyder inte automatiskt att det Àr bÀst, ibland kan innehÄllet av varje ingrediens vara vÀldigt lÄgt, men generellt kan man sÀga att det Àr fördelaktigt att fÄ i sig mÄnga olika ingredienser. Om du dÀremot misstÀnker att du fÄr i dig allt för lite av nÄgonting, till exempel zink, sÄ kan det vara vÀrt att först testa enbart zinktillskott för att se om det ger nÄgon förbÀttring.

Hur vÀljer man dÄ bland alla dessa tillskott som finns? Ja, först och frÀmst sÄ kan det vara bra att tÀnka pÄ att du förmodligen behöver prova dig fram för att hitta rÀtt testobooster. Det Àr inte sÀkert att det Àr sÄ, men det kan hÀnda att den första inte ger nÄgon nÀmnvÀrd effekt, och dÄ kan det vara en bra idé att testa en annan sort. En annan viktig aspekt att belysa Àr att ge produkten lite tid innan man ger upp, gÀrna uppÄt 2-3 mÄnader eftersom det tar tid att fÄ full effekt.

Det Àr ocksÄ viktigt att ta god tid pÄ dig nÀr du ska vÀlja testobooster. Utforska olika produkter och undersök tillgÀngliga alternativ noggrant. Forska gÀrna i olika ingredienser och övervÀg vilka som vÀcker ditt intresse eller kan vara relevanta för dina behov. Kolla Àven in recensioner frÄn andra anvÀndare för att fÄ insikter om hur produkterna har presterat för dem. Det Àr dock viktigt att komma ihÄg att Àven om nÄgot fungerar för andra, sÄ finns ingen absolut garanti för att det kommer att fungera lika bra för dig.

Vad ska man göra om man misstÀnker testosteronbrist?

Kanske misstÀnker du att du kan ha testosteronbrist, men Àr osÀker. Vad ska man göra dÄ? Ja, först och frÀmst sÄ kan det vara vÀrt att nÀmna att tillskott Àr ofarliga. Testoboosters innehÄller frÀmst vitaminer och mineraler, och Àven om sÄdant knappast ska överdoseras sÄ Àr mÀngderna i testoboosters sÀllan överdrivna. DÄ kan alltsÄ testa en sÄdan produkt om du vill, Àven om du Àr osÀker pÄ huruvida du verkligen har testosteronrbrist.

Exakt hur du ska agera beror dock mycket pÄ din Älder, kön och om det finns andra aspekter att ta hÀnsyn till. Om du till exempel Àr ung sÄ bör inte testosteronet vara ett problem, det Àr nÀmligen först i 30-ÄrsÄldern som testosteronet börjar minska, och det Àr som högst nÀr man Àr runt 25 Är. Om du Àr under 25 Är och misstÀnker testosteronbrist bör du alltsÄ uppsöka en lÀkare, för att ta prover och ta reda pÄ om din kropp producerar för lite hormon. Det Àr dÄ lÀkaren som hjÀlper dig vidare med eventuell behandling.

För dig Àldre Àn 30

Om du dÀremot Àr Àldre sÄ Àr det troligt att ditt testosteron har minskat naturligt. Om du besvÀras av det sÄ kan det förstÄs vara en bra idé att testa ett tillskott, en testobooster, som hjÀlper dig att öka produktionen av testosteron. Du kan behöva prova dig fram, och ge varje produkt lite tid, gÀrna 2-3 mÄnader. Om du har vÀldigt stora problem och tillskott inte hjÀlper sÄ bör du uppsöka lÀkare för att fÄ hjÀlp. För de flesta rÀcker det dock med ett effektivt tillskott.

Är du Ă€ldre men Ă€ndĂ„ vill ta testosteronprov sĂ„ gĂ„r det att bestĂ€lla sĂ„dant sjĂ€lv, med hjĂ€lp av provtagningstjĂ€nster online. DĂ„ mĂ„ste du betala provet sjĂ€lv, men det kan vara vĂ€rt att göra det om du vill kolla hur testosteronet ligger – till exempel för att vara sĂ€ker pĂ„ om du behöver ett tillskott, eller för att kunna hĂ„lla koll pĂ„ om du fĂ„r upp vĂ€rdet med hjĂ€lp av tillskott. Det kan till exempel vara en bra idĂ© att ta ett sĂ„dant prov innan du börjar med ett tillskott, och sedan ta ett nytt prov efter 3-6 mĂ„nader för att se om det har blivit nĂ„gon skillnad.

För kvinnor

För kvinnor Àr det förstÄs svÄrare, eftersom det inte finns nÄgot receptfritt alternativ, och testosteron sÀllan skrivs ut till kvinnor. Det kan ocksÄ vara svÄrt att upptÀcka testosteronbrist hos kvinnor med blodprov, eftersom kvinnor har sÄ lÄga nivÄer av testosteron. Om man vill kan man ÀndÄ testa ett sÄdant blodprov som man bestÀller sjÀlv. Det bÀsta alternativet för kvinnor Àr ofta att försöka fÄ upp produktionen med kost, motion och pÄ andra naturliga sÀtt, om man verkligen tror att man har för lÄg produktion av testosteron. Har man vÀldigt stora besvÀr sÄ bör man förstÄs besöka en lÀkare.

Avslutande ord

Vi hoppas du haft nytta av denna guide, utöver tillskott bör du tÀnka pÄ att Àta rÀtt typ av kost samt att trÀna regelbundet. Du kan Àven uppsöka en lÀkare om du upplever problem vÄllat av lÄga testosteronnivÄer för en mer djupgÄende utredning.

Vanliga frÄgor & svar om testosteron tillskott

Vilket Àr det bÀsta testosteron tillskottet som blev bÀst i test 2023?

I vÄrt test av testosteron tillskott blev Maxulin utsedd till bÀst i test. Anledningen till att denna utsetts till vinnare Àr att det Àr en högkvalitativ och mycket effektiv produkt, som helt enkelt fungerar riktigt bra.

Vad Àr testosteron?

Testosteron Àr ett könshormon som bildas i testiklarna hos mÀn, men Àven i Àggstockarna hos kvinnor och i binjurarna hos bÄda. Denna produktion ökar under puberteten, men den ökar betydligt mer hos mÀn.

Vad gör testosteron?

Testosteron styr utvecklingen, och bibehÄllandet, av manliga könsdrag. NÀr produktionen ökar i tonÄren ger det skÀggvÀxt, könsbehÄring och mörkare röst bland annat. Testosteronet pÄverkar mÄnga saker sÄ som könsdrift, energi och humör.

Hur ökar man testosteronet?

Testosteron kan ökas naturligt genom till exempel viktnedgÄng om man Àr överviktig, och fysisk aktivitet. Tillskott av till exempel zink ska ocksÄ kunna öka testosteronnivÄn. Det finns en hel del testoboosters som hjÀlper till att öka testosteronnivÄn i kroppen.

Finns det testosterontillskott för kvinnor?

I Sverige finns inga testosterontillskott för kvinnor, detta pÄ grund av att det Ànnu inte finns tillrÀckligt med forskning kring huruvida kvinnor kan behöva detta. Kvinnor kan dock öka sin testosteronnivÄ genom intag av Omega-3, kostomlÀggning, bÀttre sömn och mindre stress.

Har testobooster nÄgra biverkningar?

Testosterontillskott har sÀllan nÄgra biverkningar. Det Àr dock vanligt att de rekommenderas att intas i samband med mÄltid, för att minska risken för besvÀr frÄn magen.

Testosterontillskott ökar testosteronnivÄn i kroppen hos mÀn, och ger dÀrmed ökad energi, sexlust och mycket annat. HÀr hittar du bÀsta testoboostern.

KÀllförteckning

 1. Maxulin, 2023-10-04[↩][↩]
 2. Reviewsbird, 2023-10-04[↩]
 3. Stacker2, 2023-10-05[↩]
 4. Gymgrossisten, 2023-10-05[↩]
 5. Proteinbolaget, 2023-10-05[↩]
 6. Svensktkosttillskott, 2023-10-04[↩]
 7. Svenskt Kosttillskott, 2023-10-04[↩]
 8. Gymgrossisten, 2023-10-04[↩][↩]
 9. Bodyworld, 2023-10-04[↩]
 10. Proteinbolaget, 2023-10-04[↩]
 11. Zinc status and serum testosterone levels of healthy adults, 2023-10-11[↩]
 12. T8, 2023-10-04[↩][↩]
 13. Trustpilot, 2023-10-04[↩]
 14. Elexir Pharma, 2023-10-05[↩]
 15. Apohem, 2023-10-05[↩]
 16. Svensk hĂ€lsokost, 2023-10-05[↩]
 17. Gymgrossisten, 2023-10-05[↩]

2 svar pĂ„ ”BĂ€st i Test: Testosterontillskotten som gör jobbet!”

 1. Tack för bra artikel! Kan sjÀlv rekommenderar Maxulin som jag testat i mÄnga mÄnader nu!
  /Jan

  Svara
  • Tack för kommentaren Jan, kul att Maxulin funkar för dig. Tycker ocksĂ„ den Ă€r en toppen produkt!

   / Nima Rigi

   Svara

LĂ€mna en kommentar