1. Hem
 2. >
 3. Träning & Hälsa
 4. >
 5. Bäst i Test: Testosterontillskotten som gör jobbet!
maxulin-bast-i-test-testosteron-tillskott.jpg

Lyx

Maxulin testosteron tillskott

Maxulin test – Bästa testosterontillskottet 2024

9.4

Mellan

Testobooster

Raw test

9

Budget

T8 testosteron tillskott

T8

8.4

Inledning

Testosteron. Ah, du vet, det som fick ditt skägg att växa, rösten att mörkna och som nu kanske har bestämt sig för en lite lugnare tillvaro i kroppen. Testosteron är ett könshormon som bildas framförallt i testiklarna hos män men också i binjurarna. Hormonet har viktiga funktioner som ökad sexuell lust, bibehållen erektionsförmåga och förmågan att bygga muskelmassa och styrka i skelettet, fördelning av kroppsfett samt att hålla orken och humöret uppe. Lågt testosteron? Du är inte ensam, kompis. Men ta det lugnt, vi har grävt fram det bästa testosteronet på hyllorna – så att du kan må som en ungdomlig Arnold Schwarzenegger igen! Vi snackar testosterontabletter och naturliga testoboosters för dig med lågt testosteron helt enkelt. Så, redo att boosta livet med ökad testosteron? Häng med i vår testosteron-karusell, sätt dig bekvämt, och låt oss hitta ditt bästa testosterontillskott!

Letar du efter det ultimata testosterontillskottet? Maxulin är ett högkvalitativt testosterontillskott som passar dig som vill öka dina testosteronnivåer naturligt, med innehåll av Testofen och andra nyckelingredienser som Fenugreek, zink, och vitamin B6. Hyllat av användare som upplever både mer energi, förbättrad muskelstyrka och sexlust tar det hem första platsen i vårt Testosteron Bäst i Test!

Våra experter har landat i sex testoboosters i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

1

Maxulin test – Bästa testosterontillskottet 2024

hem-fakta-bast-i-test-logo
Maxulin testosteron tillskott

Lyx

Vinnare

9

Pris

10

Effektivitet

9

Ingredienskvalitet

10

Användarrecensioner

9

Dosering och användning

9.4

Totalpoäng

Motivering: Maxulin är champagnen bland testosterontillskott, folk! Den höjer inte bara testosteron; den får dig att känna dig som Superman – om Superman hade haft tid att bry sig om sin testosteronnivå. Med en intelligent blandning av ingredienser som Testofen och bockhornsklöver, visar Maxulin var skåpet ska stå. Och gillar du bekvämlighet? Deras abonnemangssystem levererar rakt till din dörr!

Testosterontillskottet som levererar på alla fronter! Pris ca. 350 kr.

Vi på Hemfakta har utnämnt Maxulin till det bästa Testosterontillskottet 2024! Maxulin är ett högkvalitativt testosterontillskott som passar dig som vill öka dina testosteronnivåer naturligt, med innehåll av Testofen och andra nyckelingredienser som Fenugreek, zink, och vitamin B6. Hyllat av användare som upplever både mer energi, förbättrad muskelstyrka och sexlust tar det hem första platsen i vårt Testosteron Bäst i Test!

Ja, Maxulin är ett testosterontillskott framtaget för män och hjälper till att öka mängden fritt aktivt testosteron naturligt; för mer energi, ökad sexlust samt förbättrad muskelstyrka. Maxulin innehåller 4 ämnen som hjälper till synergist för att höja och balansera dina testosteronhormoner. Innehåller bland annat Testofen som är en patenterat extrakt av bockhornsklöver-Fenugreek (Trigonella foenum-graecum-ekstrakt), den växer naturligt i södra Europa och odlas i centrala Europa, Indien och Nordafrika. Letar du efter det ultimata testosterontillskottet? Maxulin är ett högkvalitativt testosteron tillskott som passar dig som vill öka dina testosteronnivåer naturligt, med innehåll av Testofen och andra nyckelingredienser som Fenugreek, zink, och vitamin B6. Denna produkt är optimerad för att ge dig mer energi, ökad sexlust och förbättrad muskelstyrka. Doseringen? Enkelt, 1-2 tabletter per dag tillsammans med måltid. Och för dig som gillar att spara tid, finns det också ett smidigt abonnemang som levererar till din dörr var 6:e vecka!

 • Storlek: 60 tabletter/78 gram alt. 44 tabletter per leverans
 • Typ av testosteron: Fritt aktivt testosteron i tablettform
 • Innehåll: Fenugreek/bockhornsklöver, magnesiumoxid, zinkcitrat, pyridoxinhydroklorid (vitamin B6)
 • Särskilda Egenskaper: Testofen som är ett patenterat extrakt av bockhornsklöver-Fenugreek

Fördelar

 • Många användare rapporterar ökad energi och ork
 • Effektivitet för förbättrad sexlust och muskelstyrka
 • Abonnemangssystemet uppskattas för sin enkelhet och flexibilitet

Nackdelar

 • Vissa användare upplever att full effekt tar tid att uppnå (2-6 månader)

Sammanfattning: Vi har hämtat recensioner från ett flertal parter för att skapa en objektiv bild av produkten, antalet källor är dock begränsade till Reviewsbird.se((Reviewsbird, 2023-10-04)) och Maxulins egen hemsida((Maxulin, 2023-10-04)). Maxulin är en investering i din hälsa som kräver regelbunden användning, men som användare vittnar om, det är värt väntan.

2

STACKER2 TESTO 4HD Testobooster

testo-4hd-stacker testohöjare

Lyx

Utmanare

6

Pris

8

Effektivitet

9

Ingredienskvalitet

7

Användarrecensioner

7

Dosering och användning

7.4

Totalpoäng

Motivering: STACKER2 TESTO 4HD tar budgetklassen med storm, inte bara för att den är effektiv, men också för att den kommer med en rejäl vitamin- och mineralboost. Doseringen är lite krångligare, och priset kan skrämma bort den budgetmedvetne, men hey, den får jobbet gjort!

När gymmet blir din andra hemvist behöver du en wingman som kan matcha din intensitet – och då kan det vara läge att träffa Testo 4-HD! Pris ca. 400 kr.

Detta är ingen vanlig muskelökare. Med en imponerande blandning av vitaminer, mineraler och örter, är det en riktig booster. Rekommenderat att ta denna potenta mix i 4–6 veckors kurer, följt av en paus på 4 veckor, så att du håller dig i form året om. En förpackning varar i 20 dagar, men effekterna sitter i betydligt längre än så.

 • Storlek: 120 kapslar, 20 dagars förbrukning
 • Typ av testosteron: Örter, vitaminer och mineraler
 • Innehåll: Bland annat Tribulus terrestris, macarot, Avena sativa
 • Särskilda Egenskaper: Hög dos Tribulus terrestris, innehåller zink och magnesium för ökad proteinsyntes och normala testosteronnivåer

Fördelar

 • Funkar bra även för otränade individer
 • Ger en markant pump under träning

Nackdelar

 • Vissa användare rapporterar ingen märkbar effekt
 • Produkten kan upplevas som dyr för den begränsade användningstiden (20 dagar)

Sammanfattning: Vi har hämtat recensioner från bland annat Gymgrossisten((Gymgrossisten, 2023-10-05)) och Proteinbolaget((Proteinbolaget, 2023-10-05)) för att skapa en objektiv bild av produkten. Antalet källor är begränsade.

3

Raw test

Testobooster

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Effektivitet

10

Ingredienskvalitet

9

Användarrecensioner

9

Dosering och användning

9

Totalpoäng

Motivering: Raw Test skojar inte när det kommer till att boosta ditt testosteron! Den är fullpackad med kvalitativa ingredienser som D-asparaginsyra och zink, och får tummen upp från användarna. En bra dosering och enkel användning gör den till en storfavorit. Och du, var medveten, denna hjälte tar inte pauser – men du bör!

Raw Test: En riktig användarfavorit! När du behöver det där extra för att bygga muskelmassa och styrka. Pris ca. 350 kr.

.      

Raw test är en av marknadens bästa testoboosters, innehållet är potent och bra doserat. Denna produkt finns på Svenskt Kosttillskott och har gott rykte, den har fått många bra recensioner och omdömen av kunder. Raw Test är fullmatad med D-asparaginsyra, transresveratrol, acetyl-l-karnitin och zink. Det här tillskottet är din nattliga hjälte för en bättre prestanda och hormonell balans. Perfekt för dig som tränar hårt och söker det där lilla extra. Föreskriven dosering? Ta bara fyra kapslar innan du går och lägger dig och märk skillnaden. Förpackningen kommer med en bonus – en kraftfull rekommendation att kombinera Raw Test med RAW Muscle Saver för optimal återhämtning. Var medveten om att detta är en produkt enbart för män över 21 år och kräver en paus på minst fyra veckor efter 8 veckors användning.

 • Storlek: 120 kapslar, 30 portioner
 • Typ av testosteron: Naturligt framställt
 • Innehåll: D-asparaginsyra, transresveratrol, acetyl-l-karnitin, zink, bland andra
 • Särskilda Egenskaper: Innehåller Energy-yielding Metabolism Complex för förbättrad energiomsättning

Fördelar

 • De flesta användare upplever förbättringar i muskelmassa och styrka
 • Många nämner den enkla doseringen som en fördel
 • Användare upplever ökad spänst och sexlust

Nackdelar

 • Vissa användare har svårt att mäta eller känna signifikanta resultat

Sammanfattning: Recensioner har samlats från Svenskt Kosttillskott((Svenskt Kosttillskott, 2023-10-04)) och de är generellt sett positiva. Antalet källor är begränsade.

4

Mutant testohöjare

Mutant testosterontillskott

Mellan

Utmanare

7

Pris

8

Effektivitet

9

Ingredienskvalitet

8

Användarrecensioner

8

Dosering och användning

8

Totalpoäng

Motivering: Mutant Test är monstertruck i testobooster-världen. Med 18 aktiva ingredienser inklusive zink och DAA, är detta en komplett formula. Dock är priset en aning högre och användarrecensionerna varierar. Bonus: den är Kanada-exporterad, vilket är som att ha en ishockeyproffs i din hörna!

Ett monster av en testosteronboost – det är Mutant Test i ett nötskal! Pris ca. 320 kr.

Kosttillskottsmärket Mutant är från Kanada (och Kanada är vassa på kosttillskott vill jag lova). Denna produkt är en storfavorit hos många, den innehåller dom klassiska ämnena för testohöjare / testo boost som D-asparaginsyra, zink, magnesium, bockhornsklöver och många fler. När vi pratar om högdoserade nyckelingredienser och påkostad receptur, då är detta produktkategorins okrönte kung. Med 18 aktiva ämnen inklusive zink, som är vitalt för att bibehålla normala testosteronnivåer, råder det ingen tvekan om att Mutant Test är här för att leverera. Recepturen inkluderar komplexen Vigor Stack och AA Stack, som båda är noggrant framtagna för att maximera din upplevelse. Dosering? Smidigt nog tar du 3–6 kapslar på morgonen innan frukost och är good to go. Förpackningen rymmer 30 doser, och det rekommenderas att göra ett uppehåll på minst två veckor efter max 8 veckors användning.

 • Storlek: 30 doser per förpackning
 • Typ av testosteron: Kosttillskott med bland annat D-asparaginsyra, zink, och magnesium
 • Innehåll: 18 högdoserade nyckelingredienser inklusive Vigor Stack och AA Stack
 • Särskilda Egenskaper: Enkel dosering, innehåller inga utfyllnadsämnen eller lågt doserade ingredienser

Fördelar

 • Många användare upplever Mutant test som ett mycket potent tillskott med bra effekt
 • Användare framhäver den heltäckande innehållsförteckningen med ämnen som DAA, Tribulus, och Maca
 • Starka betyg gällande produkten effektivitet och pålitlighet

Nackdelar

 • Vissa användare varnar för potentiella sömnproblem om kapslarna tas på kvällen

Sammanfattning: Vi har inhämtat recensioner från användare hos Gymgrossisten((Gymgrossisten, 2023-10-04)), Bodyworld((Bodyworld, 2023-10-04)) och Proteinbolaget((Proteinbolaget, 2023-10-04)) för att skapa en objektiv bild av produkten.

5

T8

T8 testosteron tillskott

Budget

Vinnare

8

Pris

8

Effektivitet

9

Ingredienskvalitet

8

Användarrecensioner

9

Dosering och användning

8.4

Totalpoäng

Motivering: T8 är den Robin till Maxulins Batman, gott folk. En stark utmanare som packar en rejäl punch med sina 8 aktiva ingredienser. Här har vi forskningsbakgrunden i ordning och en fanbase lika hängiven som en hundvalp!

Med en kundbas på över 300 000 i Norden har T8 lite förtroendemuskler om man säger så! Pris ca. 300 kr.

T8 är ett tillskott som ger mer energi, mer lust och bättre humör. Dessa testosterontabletter innehåller 8 olika ingredienser, varav flera vitaminer och mineraler. Här finns bland annat mineralerna zink och magnesium, och den förstnämnda hjälper till med att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet medan magnesiumet bidrar till en normal energiomsättning. Här finns även D3 som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion, och B6 som hjälper till att reglera den hormonella aktiviteten samt minskar trötthet och utmattning. Dessutom innehåller dessa tabletter bockhornsklöver som kan hålla blodsockernivåerna normala. Det känns grymt kvalitativt, från råvaror till slutprodukt; allt är kvalitetssäkrat av både European Food Safety Authority och norska livsmedelsverket. Lägg därtill att färdigproducerade varor får en extra kvalitetsomgång hos Eurofins.

För dig som tvekar på zinkets effekt på testosteron kan du kasta dina tvivel över bord; en studie från 1996((Zinc status and serum testosterone levels of healthy adults, 2023-10-11)) visar att zink nästan kan fördubbla testosteronnivåerna! Alla ingredienserna samverkar på bästa sätt för att förbättra din hälsa och ditt mående. Man tar 1-2 kapslar per dag, gärna i samband med måltid för att minska risken för besvär från magen, och effekten ska märkas inom 4-6 månader.

 • Storlek: 120 tabletter
 • Typ av testosteron: Tabletter
 • Innehåll: 8 aktiva ingredienser inklusive 20 mg zink
 • Särskilda Egenskaper: Extra kvalitetssäkring genom Eurofins, riktlinjer från European Food Safety Authority och norska livsmedelsverket.

Fördelar

 • De flesta användare rapporterar förbättrad energi och lust
 • Många uppskattar produkternas kvalitet och forskningsbakgrund
 • Kundservicen från Vitamail får särskilt beröm

Nackdelar

 • En del användare upplever bristande effekt

Sammanfattning: Recensioner har samlats från bland annat Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-04)) och T8s egen hemsida((T8, 2023-10-04)) för att ge en mångsidig bild av produkten. Antalet källor är begränsade.

6

Elexir Pharma Teston Man Balans

Teston testosteron bäst i test buget

Budget

Utmanare

8

Pris

9

Effektivitet

9

Ingredienskvalitet

8

Användarrecensioner

7

Dosering och användning

8.2

Totalpoäng

Motivering: Elexir Pharma Teston Man Balans är en riktig pärla i budgetklassen. Med ingredienser som bockhornsklöver, zink och magnesium är den som en allkonstnär på hormonell balans. Speciellt om du har passerat 46-strecket kan detta vara din nya bästa vän. Samtidigt skriker dess specifikationer – glutenfritt, laktosfritt, mjölkfritt och vegan – om inklusivitet. Poängen dras dock ner lite för dosering och användning, där vissa seniora användare önskat lite mer punch. Men priset är ett riktigt dragplåster!

Hormonell balans i en liten tablett – Elexir Pharma Teston Man Balans kommer packad med ingredienser som faktiskt gör skillnad. Pris ca. 180 kr.

Det här tillskottet innehåller en unik kombination av bockhornsklöver, zink, och magnesium, som samverkar för att balansera testosteronnivåerna hos män. Faktum är att zink och magnesium är två viktiga ämnen när det gäller att upprätthålla en normal hormonell balans, muskelfunktion och även fertilitet (vilket vi redan nämnt, men repetition är vägen till kunskap osv!). Glöm inte Vitamin B6, som motverkar trötthet och bidrar till en reglerad hormonaktivitet. Särskilt hos män över 46 verkar detta tillskott lovande, och många användare är inte sena att lovsjunga produkten. Elexir Pharma Teston Man Balans passar dig som söker en naturlig lösning på hormonell obalans, och det är laktosfritt, glutenfritt och mjölkfritt för de som har specialkost. En välkomponerad formel för dagligt intag.

 • Storlek: 60 tabletter
 • Typ av testosteron: Balanserande tillskott
 • Innehåll: Bockhornsklöver, Zink, Magnesium, Vitamin B6
 • Särskilda Egenskaper: Glutenfri, Laktosfri, Mjölkfri, Vegan

Fördelar

 • Många användare är nöjda och har sett förbättringar efter långtidsanvändning
 • Produkten anses ha bra kvalitet i förhållande till priset
 • Uppskattas för sin snabba och effektiva leverans

Nackdelar

 • Vissa användare hade högre förväntningar på produkten i samband med en högre ålder

Sammanfattning: Vi har inhämtat recensioner från Apohem((Apohem, 2023-10-05)), Svensk Hälsokost((Svensk hälsokost, 2023-10-05)) och Gymgrossisten((Gymgrossisten, 2023-10-05)) för att skapa en objektiv bild av produkten.

Testosterontillskott: Vilket är det bästa?

Testosteron är ett könshormon som bildas framförallt i testiklarna hos män, men också i binjurarna. Hormonet har viktiga funktioner som ökad sexuell lust, bibehållen erektionsförmåga och förmågan att bygga muskelmassa och styrka i skelettet, fördelning av kroppsfett samt att hålla orken och humöret uppe.

Lågt testosteron är ett vanligt problem bland män, särskilt efter 40 års ålder. Det kan leda till ett antal problem, bland annat:

 • Minskad sexuell lust
 • Svaga erektioner
 • Minskad muskelmassa och styrka
 • Ökad fettmassa
 • Minskad energi och ork
 • Humörsvängningar

Det finns flera sätt att öka testosteronnivåerna, bland annat genom att äta en hälsosam kost, träna regelbundet och undvika stress. I vissa fall kan det också vara nödvändigt att ta testosterontillskott.

Testosterontillskott

Testosterontillskott är kosttillskott som innehåller ingredienser som kan öka testosteronnivåerna. De vanligaste ingredienserna i testosterontillskott är:

 • D-asparaginsyra
 • Zink
 • Magnesium
 • Tribulus terrestris
 • Maca

Effekter av testosterontillskott

Testosterontillskott kan ha en positiv effekt på flera av de problem som kan uppstå vid lågt testosteron. De kan bland annat öka:

 • Sexuell lust
 • Erektilfunktion
 • Muskelmassa och styrka
 • Skelettmassa
 • Energi och ork
 • Humör

Säkerhet

Testosterontillskott är generellt sett säkra för friska män. Det är dock viktigt att följa tillverkarens instruktioner och att inte ta tillskottet om man har några underliggande medicinska problem.

Vilket testosterontillskott är det bästa?

Det finns många olika testosterontillskott på marknaden, så det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa. Enligt vår analys är Maxulin det bästa valet då de är en av få som har kliniska studier utförda. Vid val av testosterontillskott är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer:

 • Innehåll: Tillskottet bör innehålla ingredienser som har visat sig kunna öka testosteronnivåerna.
 • Dosering: Tillskottet bör innehålla tillräckligt höga doser av de aktiva ingredienserna.
 • Säkerhet: Tillskottet bör vara säkert för friska män.
 • Pris: Tillskottet bör vara prisvärt.

Jämförelse testosteron tillskott

Valet av det bästa testosterontillskottet för dig är en personlig process som beror på dina specifika mål och preferenser. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när du väljer rätt produkt för att öka dina testosteronnivåer.

Först och främst är det viktigt att fastställa dina egna mål och önskemål. Vilka resultat försöker du uppnå? Om du strävar efter ökad energi, ökad sexlust och förbättrad muskelstyrka kan du överväga produkter som Maxulin eller Raw test, som har visat sig vara effektiva för dessa ändamål. Å andra sidan, om du letar efter en tillskott i mellanklassen med en imponerande blandning av ingredienser, kan STACKER2 TESTO 4HD vara ett lämpligt alternativ.

Din budget är en annan viktig faktor. Priset varierar avsevärt mellan de olika testosterontillskotten. Maxulin och STACKER2 TESTO 4HD ligger i den högre prisklassen, medan T8 är ett prisvärt alternativ för den budgetmedvetna köparen.

Dessutom är användarupplevelsen en avgörande aspekt. Enkel dosering och användarvänlighet kan vara fördelaktigt, och produkter som Maxulin och T8 erbjuder detta med en dosering på 1-2 tabletter per dag.

Det är också viktigt att påminna om att dina individuella hälsotillstånd och eventuella mediciner du tar kan påverka ditt val av testosterontillskott. Därför är det alltid rekommenderat att konsultera med din läkare eller vårdgivare innan du påbörjar användningen av något nytt tillskott. De kan ge dig råd och vägledning baserat på din hälsa och eventuella medicinska behov.

Köpguide för testosteron tillskott

Ett testosteron tillskott kan hjälpa dig att öka testosteronnivån och minska symptom som trötthet, irritation och försämrade träningsresultat – bland många andra. Det finns dock en hel del som man bör tänka på när det gäller såväl testosteronbrist som tillskott. I vår utförliga köpguide som du hittar längre ned kommer vi att gå igenom sådant som kan vara bra att tänka på när man ska köpa testosteron tillskott. Du kommer även få mer information om testosteron, testosteronbrist och symptom vid brist.

Det finns en hel del testosteron tillskott på marknaden i dag, vilket förstås kan göra det svårt att veta vilka man ska välja och hur man ska tänka när man använder ett sådant. Många saker kan förstås skilja sig åt mellan olika märken: innehållet, konsistens, dosering, hur de används, hur de fungerar och så vidare. Beroende på vad de innehåller kan de passa olika bra för olika personer – en del kanske fungerar bättre vid testosteronbrist, medan andra passar bättre när man främst vill förbättra träningsresultaten.

Testosteron tillskott i olika former

När det gäller konsistens så är det absolut vanligast med tabletter eller kapslar, även om det även finns flera alternativ. Testosteron tillskott finns till exempel i flytande form, som pulver, som gel, som plåster och som injektioner. Det allra vanligaste är dock tabletter eller kapslar som sagt, även om till exempel flytande tillskott också går lätt att hitta. Det här är förstås en smaksak, men generellt kan man säga att många tabletter fungerar bra.

Det är dock viktigt att komma ihåg att alla märken inte är lika effektiva, och det kan även vara så att en produkt fungerar bra för andra men inte för dig och tvärtom. Det gäller helt enkelt att prova sig fram, men också att ge det lite tid. I stort sett alla kosttillskott börjar verka först efter ett antal veckor, och det kan dröja allt från 4-12 veckor innan du ser resultat. Ibland märker man en viss skillnad redan inom ett par veckor, men det här varierar som sagt så det är viktigt att inte ge upp allt för snabbt.

När man ska välja märke så finns det som sagt en hel del att fungera på, och en hel del som kan variera mellan olika alternativ. Nu ska vi kolla närmare på tre olika saker som är just sådana saker som både är viktiga att tänka på, och som kan variera en hel del. Vi kommer att kolla närmare på innehållet, det vill säga vilka ingredienser testoboostern innehåller, och vilken effekt de ger. Dessa saker kan förstås hänga ihop till viss del. Vi ska även kolla närmare på doseringen, och hur man använder tillskottet. Läs även vår guide om hälsokontroller om du vill hitta provtagningsställen för dina testosteronnivåer.

Innehåll

Det här är förmodligen en av de saker som varierar allra mest mellan olika testosterontillskott, även om många ingredienser är vanligt förekommande. Zink, Magnesium, Vitamin B6 och Bockhornsklöver är exempel på sådant som ofta finns med i testosterontabletter – men inte alltid. Här bör man kanske framför allt fundera över om det är någon ingrediens man vet att man inte tål eller inte gärna vill ha med, men i övrigt gäller det kanske framför allt att prova sig fram för att hitta en sammansättning som fungerar bra – och ett märke vars testosteron tillskott ger en bra effekt.

Om vi ska nämna en ingrediens som gärna får finnas med i tillskottet så är det i så fall zink. Detta eftersom zink överlag är en väldigt viktig mineral med många fördelar, och som är känd för att vara väldigt effektiv. Många ingredienser har en effekt som är mer osäker, men just vitaminer och mineraler är såväl viktiga som effektiva. Just zink hjälper dessutom till att upprätthålla normala nivåer av testosteron, vilket förstås gör den till en riktigt bra ingrediens i ett sådant tillskott.

Effekt

Det här är som sagt något som kan variera mycket, på flera olika sätt. Olika märken kan vara olika effektiva, men det kan också vara så att en specifik produkt inte passar dig medan en annan passar bättre. Det här beror förstås främst på innehållet, vad din kropp behöver och hur väl den tar upp olika ingredienser. Det kan helt enkelt vara så att man behöver prova sig fram för att hitta ett tillskott som fungerar bra, men det här kan ta lite tid eftersom man behöver ge varje produkt lite tid. Utvärdera inte innan det gått en månad, och vänta gärna uppåt 2-3 månader. Ofta börjar man känna av effekten tidigare, men det tar tid att få full effekt.

Vilken effekt kan man vänta sig av ett testosteron tillskott? Vanliga anledningar till att man tar ett sådant tillskott, om man inte har en konstaterad brist, är ofta symptom som trötthet och minskad sexlust. Det kan även handla om att träningsresultaten blivit sämre, att man går upp i vikt, att humöret blir sämre eller att man känner sig nedstämd. Effekten blir helt enkelt att man kan känna sig piggare och gladare, man kan få ökad sexlust, träningsresultaten kan förbättras, humöret kan bli bättre, sömnen kan förbättras – ja, listan kan göras hur lång som helst nästan. Exakt vilken effekt man får är förstås svårt att säga, och hur tydligt det märks beror till stor del på hur påtaglig brist man hade innan man började med kosttillskottet.

Dosering

Hur ett kosttillskott testosteron tabletter ska doseras kan förstås också variera en del, men generellt kan man säga att det är vanligt att man tar 2-4 tabletter per dag. Det här varierar som sagt mellan olika tillskott, och doseringen kan vara både högre och lägre. En del tillskott ska tas fyra veckor åt gången, därefter gör man ett uppehåll innan man börjar igen. Det finns förstås även många tabletter som tas dagligen utan något uppehåll. Det viktigaste när det gäller doseringen är att man följer instruktionerna för just det märket, och att inte överdosera. Det är ovanligt med biverkningar av testosterontillskott, men när de förekommer så beror det ofta på just överdosering. Se därför till att ta reda på sådant som dosering för den specifika produkten innan, och följ rekommendationerna för produkten.

Vad är testosteron?

Testosteron är helt enkelt ett könshormon, precis som till exempel östrogen. Testosteron är dock ett manligt könshormon, och betydligt vanligare hos män – även om det förekommer hos kvinnor också, men i betydligt mindre mängd. Produktionen av testosteron ökar under puberteten, och hos män ökar den väldigt mycket. Det är detta som gör att killar får mörkare röst, könsbehåring, skäggväxt och så vidare. Testosteron bildas i testiklarna och binjurarna hos män, och i äggstockarna och binjurarna hos kvinnor. Nivån sjunker naturligt med åldern, och det är ganska vanligt att män vid någon punkt märker av detta. Det kan märks genom till exempel minskad energi, minskad sexlust, viktuppgång, sämre träningsresultat, sämre humör, sömnbesvär och så vidare.

Vad är testosteronbrist?

Testosteronet minskar som sagt naturligt med åldern, och detta kan ibland leda till besvär som trötthet, minskad sexlust, sömnproblem och mycket annat. Förutom detta kan det även hända att kroppen inte klarar av att producera tillräckligt med testosteron, vilket kan leda till testosteronbrist. När produktionen minskat med åldern handlar det alltså inte om en sådan brist, utan om en naturlig minskning. Även vid en naturlig minskning kan det dock bli besvärande, och man kan bli hjälpt av kosttillskott. Oavsett om man drabbas av testosteronbrist av naturliga orsaker, det vill säga ålder, eller för man producerar för lite testosteron så är symptomen ofta desamma.

En tillräcklig testosteronnivå är viktig för mannens välbefinnande. Testosteronnivån i kroppen ökar från puberteten till runt 30-årsåldern. Därefter börjar testosteronnivån att minska med ca 1 procent per år. Detta är självklart individuellt från person till person och livsstil och hälsa påverkar. För att öka sin testosteronnivå använder sig många av testosteron tillskott, här listar vi de bästa testosterontillskotten i vårt Bäst i Test.

Symtom på testosteronbrist

Det finns en hel del symptom på testosteronbrist, och man behöver förstås inte ha alla symptom. En del märker kanske främst av trötthet och sämre träningsresultat, medan andra kanske främst reagerar på minskad sexlust. Eftersom testosteronet fortsätter att minska med åren så är det troligt att flera symptom tillkommer med tiden, även om det kan ta lång tid ibland. Några exempel på vanliga symptom är:

 • Avsaknad av morgonerektioner
 • Minskad sexlust
 • Minskad effekt av träning
 • Viktuppgång
 • Försämrat minne
 • Koncentrationssvårigheter
 • Nedstämhet
 • Irriation
 • Trötthet
 • Minskad muskelmassa
 • Bukfetma
 • Sömnproblem
 • Led- och muskelvärk
 • Infertilitet
 • Minskad motivation
 • Minskat välbefinnande
 • Dålig självkänsla
 • Minskad skäggväxt och kroppsbehåring
 • Nedsatt kognitiv funktion
 • Minskad fysisk prestanda
 • Värmevallningar eller svettningar
 • Benskörhet
 • Gynekomasti (kvinnliga bröst)

Testosteronbrist hos kvinnor

Kvinnor producerar som sagt inte alls lika mycket testosteron som män, långt ifrån. Det här innebär förstås att de inte behöver samma mängd testosteron, och att testosteronbrist är ovanligare. Det finns dock inte särskilt mycket kunskap om detta, och det är fortfarande osäkert huruvida testosteronbrist förekommer hos kvinnor. Här råder det förstås också lite delade meningar – en del menar på att kvinnor inte alls kan lida av testosteronbrist eftersom de inte behöver testosteron på samma sätt, medan andra menar att det absolut förekommer och till och med är vanligare än vad man tror.

Man vet dock ändå att kvinnor faktiskt producerar testosteron, om än betydligt mindre än män. Man vet också att testosteronet har viss betydelse för kvinnans sexdrift. Det är också just minskad sexlust som förmodas vara det vanligaste symptomet på testosteronbrist hos kvinnor. Även sådant som försämrade träningsresultat och liknande ska kunna vara symptom på testosteronbrist för kvinnor.

När det gäller testosteron tillskott för kvinnor så finns inga receptfria alternativ i Sverige. Inom vården kan kvinnor behandlas med väldigt låg dos testosteron vid minskad sexlust efter klimakteriet, och även inom transvård använder man testosteronbehandling. För att behandla minskad sexlust krävs dock väldigt låga nivåer eftersom en för hög dos kan innebära att kvinnan får ökad behåring, skägg och så vidare. Det är också främst efter klimakteriet som man behandlar minskad sexlust med testosteron.

Det finns dock naturliga sätt att öka produktionen av testosteron, utan läkemedel. Kan kan göras med till exempel träning, genom att försöka förbättra sömnen, bättre kost, minskat alkoholintag, att stressa mindre och så vidare. Även tillskott av till exempel Omega-3 och zink kan användas vid behov, för att förbättra produktionen av testosteron.

Testosteron tillskott för män

Naturliga testosteron tillskott kan hjälpa, många tänker på syntetiskt testosteron som anabola steroider när man pratar om testosteron tillskott men du kan höja din egna produktion utav testosteron med naturliga testosteron tabletter utan att riskera hälsan. Dessa testohöjare / testoboosters är till för att öka testosteronnivåerna på ett naturligt sätt med vitaminer, mineraler och växtextrakt i forma av tabletter.

Hur kan man höja testosteronnivån naturligt?

Äter man en bra kost, tränar regelbundet och sover bra så kan man öka sina höja testosteronnivåer naturligt. Att ta ett testosterontillskott / testohöjare kan hjälpa till att öka ditt naturliga testosteron. Det finns en hel del forskning om olika mineraler och vitaminer som kan höja testosteronnivån naturligt. En testobooster är ingen mirakelprodukt men det kan definitivt hjälpa till om du redan har bra kost och tränar regelbundet. Många män som har tagit testoboosters upplever skillnad, speciellt på gymmet där dom har orkat mer.

Så vad är ett testosteron tillskott?

Ett testosteron tillskott kan öka testosteronet naturligt i kroppen. Det är inte syftet att en testobooster ska höja nivåerna över dom naturliga utan att det kan hjälpa till att höja din egna produktion till naturliga nivåer. Det finns mängder av olika testoboosters på marknaden och det kan då bli svårt att välja rätt, vi har därför listat de bästa preparaten nedan. Dessa ämnen har visat positiv inverkan på testosteronet och är vanligt förekommande innehåll i ett testopreparat: 

Vanligt förekommande ämnen i testoboosters

 • Tribulus Terrestis
 • Macaextrakt
 • D-vitamin
 • Bockhornsklöver
 • B-vitamin
 • Zink
 • Magnesium
 • DAA (D-asparagiinsyra)

Effekter av testosteron tillskott

Generellt kan man säga att effekten av testosterontillskottet beror på vilka symptom man har, men att det bör vara att symptomen försvinner, helt enkelt. Effekten beror alltså på vilka symptom man har. Som vi nämnt tidigare kan symptomen variera mycket och det kan handla om till exempel minskad sexlust, svårigheter att få full effekt av träningen, viktuppgång, mindre energi, försämrat välbefinnande, sämre minne, koncentrationssvårigheter, nedstämhet, irritation, sömnproblem och så vidare. Om man till exempel har sexuella problem så bör dessa försvinna med testosteron tillskott, handlar det istället om trötthet och/eller sömnproblem så bör energin öka och eventuella sömnproblem försvinna. Har du problem med sömnen kan vi även rekommendera att du provar ett tyngdtäcke.

Testosteronet påverkar kroppen på väldigt många sätt, och har många olika uppgifter. Vid testosteronbrist är det alltså många saker som kan påverkas, och vid en effektiv behandling kan många saker förbättras. Med det sagt kan det förstås även vara så att en testosteronbrist konstateras utan symptom, eller att man bara reagerat på en sak men sedan märker att testosterontillskottet har flera fördelar. Exempel på effekter som ett testosteron tillskott vanligtvis har är till exempel ökad energi, ökad lust och bättre träningsresultat. Det allra vanligaste är förmodligen att energin ökar, vilket med stor sannolikhet beror på att många testoboosters innehåller flera ingredienser som ökar energin.

Testosteron tillskott är olika

Det är viktigt att komma ihåg att alla testosteron tillskott är olika, och har olika ingredienser. Detta gör att de fungerar på olika sätt, och har olika effekter. Därtill är alla människor olika, och såväl vilket resultat man får, som hur påtagligt resultatet blir, kan variera mellan olika personer. En del testoboosters fokuserar på energi och kommer kanske främst minska tröttheten och göra att man känner sig mer utvilad. Andra har ett mer varierat innehåll och kan påverka många olika saker, men kanske inte ge ett fullt lika effektiv resultat för varje del istället. Det här kan helt enkelt variera mycket, och det gäller att prova sig fram för att hitta det som fungerar bäst för en själv.

För kvinnor är det som sagt inte lika lätt att hitta testosteron tillskott, så sådana inte säljs receptfritt i Sverige. Det finns andra sätt att förbättra testosteronproduktionen, till exempel med kost, och för kvinnor handlar effekten av ökad testosteronproduktion främst om ökad sexlust och förbättrade träningsresultat. Man vet dock inte särskilt mycket om detta, vilket gör det svårt att säga exakt vilken effekt kvinnor kan få av att öka produktionen av testosteron. Överdriven produktion eller konsumtion av testosteron för kvinnor kan dock leda till manligare drag så som mörkare röst, ökad kroppsbehåring och skäggväxt. Det här är dock ingenting man kan åstadkomma på naturlig väg.

Att öka produktionen av testosteron naturligt

För kvinnor finns det som sagt inga receptfria testosteron tillskott, utan alternativet är att öka testosteronet naturligt istället. Detta kan förstås även män göra – det kan till exempel vara ett alternativ innan man börjar med ett tillskott, eller om man helst inte vill ta ett tillskott. För att öka testosteronproduktionen naturligt bör man fokusera på grundläggande saker som kost, motion, sömn och så vidare.

Kosten

Zink, Magnesium, Vitamin B6 och Vitamin B3 är exempel på mineraler och vitaminer som kan hjälpa till att öka produktionen av testosteron. Av denna anledning förekommer dessa ofta i testosteron tillskott. Ett alternativ till ett sådant tillskott kan alltså vara att ta dessa vitaminer och mineraler separat, Vitamin B6 och Zink kan gärna tas tillsammans för att öka testosteronet naturligt. Det går förstås även att lägga om kosten och att äta sådant som innehåller dessa vitaminer och mineraler.

Andra saker att tänka på när det gäller kosten är att för lite kolhydrater kan minska testosteronnivåerna, och även för lite fett. Exempel på mat som ska kunna öka produktionen av testosteron är till exempel broccoli, ägg, smör och koksolja. Även naturlig mat är bra – kött, fisk, grönsaker, nötter och bär till exempel. Champinjoner, lök, vitlök, ingefära är också några exempel på bra livsmedel om du vill öka testosteronet.

Generellt kan man även säga att det är en bra idé att äta mer, men kanske handlar det främst om att äta rätt. Om du äter skräpmat kommer din produktion av testosteron förmodligen inte att öka, men om du äter mer och satsar på sådant vi har gett exempel på här så kan testosteronnivån öka ordentligt. Det här innebär dock inte att du ska äta för mycket eller gå upp alldeles för mycket i vikt, eftersom övervikt istället minskar testosteronet. Ät balanserat och varierat, satsa på hälsosam mat och mat som ökar testosteronet och motionera tillräckligt för att undvika en allt för stor viktuppgång.

Fysisk aktivitet

Träning är väldigt effekt när man vill öka produktionen av testosteron, men det finns faktiskt träning som är bättre. HIIT, det vill säga high-intensity interval training, är ett bra val. Intervallträning fungerar vid såväl styrketräning som konditionsträning, men vill du öka dina testosteronnivåer så är det kondition du ska satsa på. Det finns många sätt att utöva HIIT på, men ett sätt är att springa i en minut för att sedan gå i två minuter och sedan upprepa detta i 15 minuter.

För dig som föredrar styrketräning så fungerar det också alldeles utmärkt för att öka nivåerna av testosteron. Hård träning är nämligen väldigt effektivt, och framför allt om du tränar stora muskler. Utfall, knäböj och bänkpress är exempel på några övningar som kan hjälpa dig att boosta testosteronet.

Sömn

Du vet förmodligen redan att sömnen påverkar hälsan på många sätt. Sömnen påverkar även produktionen av testosteron, så detta är ytterligare en anledning att förbättra sömnen. Det här är förstås lättare sagt än gjort, men det finns en hel del man kan testa för att förbättra sin sömn. Först och främst, vad innebär en bra sömn? Jo, det handlar förstås först och främst om att sova 7-8 timmar per natt. Sömnbehovet varierar dock mellan olika människor, så kanske är det bättre att säga att man behöver få tillräckligt med sömn – oavsett om det betyder 6 eller 9 timmar. Därtill bör man förstås försöka sova vid ungefär samma tid varje kväll, att det inte tar allt för lång tid att somna, att man sover lugnt och vaknar utvilad.

Några klassiska tips för att förbättra sömnen är till exempel att sovrummet ska vara svalt, tyst och mörkt. Man bör inte dricka kaffe för sent på dagen, och undvika allt för stora måltider sent. Man bör dock inte heller lägga sig hungrig, eftersom det med stor sannolikhet kommer att göra det svårare att somna. Även om de flesta gärna använder telefonen till läggning så bör man undvika både tv och mobil innan läggdags, och man bör även undvika att ha elektronik som tv och dator i sovrummet.

Andra sätt att öka testosteronet naturligt

Det finns en hel del saker som kan förbättra testosteronproduktionen. Det är bland annat att försöka undvika stress, eftersom det kan minska produktionen, och att undvika kaffe och te. Några andra saker som kan hjälpa till är meditation, gå ut i solen, att äta nyttigt fett, att duscha kallt, att ha sex, undvika tobak, minska intaget av alkohol, äta regelbundet, att gå ned i vikt om man är överviktig och att dricka mycket vatten.

Kosttillskott kan förstås också vara ett bra alternativ, och här finns det alltså två alternativ. Testoboosters, som vi har fokuserat på i detta test, är kanske det allra mest effektiva. Med testo tabletter får man flera ingredienser som alla på något sätt kan förbättra produktionen av testosteron, öka energin och så vidare. Ett annat alternativ är att ta tillskott av specifika vitaminer och mineraler – till exempel zink som är väldigt effektiv när det gäller att öka testosteronet.

Det googlas hejvilt: Testosteron tillskott, Testosteron tillskott bäst i test, Bästa testosteron tillskott, Testosteron tabletter, Bästa testosteronhöjare, Testosteron bäst i test, Testosteron kosttillskott, Bästa testobooster – You name it. Uppenbarligen är det en produkt folk intresserar sig av. Har man Testosteronbrist är livet helt enkelt inte lika kul. Lågt testosteron drar liksom ner på mycket av upprymdheten i livet och det kan du vända om du ökar testosteronet igen. Testosteron hos äldre män kan ha sjunkit drastiskt och är du nere kan det absolut bero på ett lågt testosteronvärde. Då kan det vara dags för en behandling med testosteron!

Innehållet i testoboosters

Testoboosters kan innehålla många olika ingredienser, och vad de innehåller varierar mycket. Några vanliga ingredienser är till exempel zink, magnesium, Vitamin B6 och bockhornsklöver – men det är inte alla boosters som innehåller detta. Andra exempel på ingredienser är till exempel: D-vitamin, vit champinjonextrakt, L-Teanin, vindruvskärnextrakt, Vitamin B12, Vitamin C, Vitamin E, tiggarnöt, ginseng, grönt havre, bladspenat och nässelrot. Det här är bara några exempel på vad testoboosters kan innehålla, och ingredienserna varierar mycket mellan olika märken. En del innehåller bara ett fåtal ingredienser, medan andra innehåller många.

Det kan också vara värt att känna till att testoboosters inte innehåller testosteron, även om de ofta kallas för testosteron tillskott. De innehåller bara ingredienser som ska kunna öka produktionen av testosteron, men inget egentligt testosteron. Detta är dock främst en fördel – inte minst med tanke på att ökningen blir naturlig då man tillsätter naturliga ingredienser som i sin tur hjälper kroppen att producera mer testosteron. Dessutom har dessa ingredienser ofta flera fördelar, och man kan öka nivåerna av olika vitaminer och mineraler. Dessa tillskott gör alltså ofta mer än att bara öka testosteronnivån.

Zink är som sagt väldigt vanlig i testoboosters, och för den som hellre tar enstaka vitaminer och mineraler kan just denna mineral vara ett bra val. Den bidrar nämligen till kroppens produktion av testosteron, men även andra hormon. Därtill har den många andra funktioner och fördelar, och är en viktig mineral.

Enstaka vitaminer och mineraler eller en testobooster

Om man funderar på huruvida man ska ta enstaka vitaminer och mineraler eller en testobooster så kan det vara bra att tänka på att en testobooster ofta ger dig många ingredienser i en och samma tablett. Det här betyder inte automatiskt att det är bäst, ibland kan innehållet av varje ingrediens vara väldigt lågt, men generellt kan man säga att det är fördelaktigt att få i sig många olika ingredienser. Om du däremot misstänker att du får i dig allt för lite av någonting, till exempel zink, så kan det vara värt att först testa enbart zinktillskott för att se om det ger någon förbättring.

Hur väljer man då bland alla dessa tillskott som finns? Ja, först och främst så kan det vara bra att tänka på att du förmodligen behöver prova dig fram för att hitta rätt testobooster. Det är inte säkert att det är så, men det kan hända att den första inte ger någon nämnvärd effekt, och då kan det vara en bra idé att testa en annan sort. En annan viktig aspekt att belysa är att ge produkten lite tid innan man ger upp, gärna uppåt 2-3 månader eftersom det tar tid att få full effekt.

Det är också viktigt att ta god tid på dig när du ska välja testobooster. Utforska olika produkter och undersök tillgängliga alternativ noggrant. Forska gärna i olika ingredienser och överväg vilka som väcker ditt intresse eller kan vara relevanta för dina behov. Kolla även in recensioner från andra användare för att få insikter om hur produkterna har presterat för dem. Det är dock viktigt att komma ihåg att även om något fungerar för andra, så finns ingen absolut garanti för att det kommer att fungera lika bra för dig.

Vad ska man göra om man misstänker testosteronbrist?

Kanske misstänker du att du kan ha testosteronbrist, men är osäker. Vad ska man göra då? Ja, först och främst så kan det vara värt att nämna att tillskott är ofarliga. Testoboosters innehåller främst vitaminer och mineraler, och även om sådant knappast ska överdoseras så är mängderna i testoboosters sällan överdrivna. Då kan alltså testa en sådan produkt om du vill, även om du är osäker på huruvida du verkligen har testosteronrbrist.

Exakt hur du ska agera beror dock mycket på din ålder, kön och om det finns andra aspekter att ta hänsyn till. Om du till exempel är ung så bör inte testosteronet vara ett problem, det är nämligen först i 30-årsåldern som testosteronet börjar minska, och det är som högst när man är runt 25 år. Om du är under 25 år och misstänker testosteronbrist bör du alltså uppsöka en läkare, för att ta prover och ta reda på om din kropp producerar för lite hormon. Det är då läkaren som hjälper dig vidare med eventuell behandling.

För dig äldre än 30

Om du däremot är äldre så är det troligt att ditt testosteron har minskat naturligt. Om du besväras av det så kan det förstås vara en bra idé att testa ett tillskott, en testobooster, som hjälper dig att öka produktionen av testosteron. Du kan behöva prova dig fram, och ge varje produkt lite tid, gärna 2-3 månader. Om du har väldigt stora problem och tillskott inte hjälper så bör du uppsöka läkare för att få hjälp. För de flesta räcker det dock med ett effektivt tillskott.

Är du äldre men ändå vill ta testosteronprov så går det att beställa sådant själv, med hjälp av provtagningstjänster online. Då måste du betala provet själv, men det kan vara värt att göra det om du vill kolla hur testosteronet ligger – till exempel för att vara säker på om du behöver ett tillskott, eller för att kunna hålla koll på om du får upp värdet med hjälp av tillskott. Det kan till exempel vara en bra idé att ta ett sådant prov innan du börjar med ett tillskott, och sedan ta ett nytt prov efter 3-6 månader för att se om det har blivit någon skillnad.

För kvinnor

För kvinnor är det förstås svårare, eftersom det inte finns något receptfritt alternativ, och testosteron sällan skrivs ut till kvinnor. Det kan också vara svårt att upptäcka testosteronbrist hos kvinnor med blodprov, eftersom kvinnor har så låga nivåer av testosteron. Om man vill kan man ändå testa ett sådant blodprov som man beställer själv. Det bästa alternativet för kvinnor är ofta att försöka få upp produktionen med kost, motion och på andra naturliga sätt, om man verkligen tror att man har för låg produktion av testosteron. Har man väldigt stora besvär så bör man förstås besöka en läkare.

Avslutande ord

Vi hoppas du haft nytta av denna guide, utöver tillskott bör du tänka på att äta rätt typ av kost samt att träna regelbundet. Du kan även uppsöka en läkare om du upplever problem vållat av låga testosteronnivåer för en mer djupgående utredning.

Testosterontillskott ökar testosteronnivån i kroppen hos män, och ger därmed ökad energi, sexlust och mycket annat. Här hittar du bästa testoboostern.

Vanliga frågor & svar om testosteron tillskott

I vårt test av testosteron tillskott blev Maxulin utsedd till bäst i test. Anledningen till att denna utsetts till vinnare är att det är en högkvalitativ och mycket effektiv produkt, som helt enkelt fungerar riktigt bra.

Testosteron är ett könshormon som bildas i testiklarna hos män, men även i äggstockarna hos kvinnor och i binjurarna hos båda. Denna produktion ökar under puberteten, men den ökar betydligt mer hos män.

Testosteron styr utvecklingen, och bibehållandet, av manliga könsdrag. När produktionen ökar i tonåren ger det skäggväxt, könsbehåring och mörkare röst bland annat. Testosteronet påverkar många saker så som könsdrift, energi och humör.

Testosteron kan ökas naturligt genom till exempel viktnedgång om man är överviktig, och fysisk aktivitet. Tillskott av till exempel zink ska också kunna öka testosteronnivån. Det finns en hel del testoboosters som hjälper till att öka testosteronnivån i kroppen.

I Sverige finns inga testosterontillskott för kvinnor, detta på grund av att det ännu inte finns tillräckligt med forskning kring huruvida kvinnor kan behöva detta. Kvinnor kan dock öka sin testosteronnivå genom intag av Omega-3, kostomläggning, bättre sömn och mindre stress.

Testosterontillskott har sällan några biverkningar. Det är dock vanligt att de rekommenderas att intas i samband med måltid, för att minska risken för besvär från magen.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser