Bästa testosteron tillskott & testobooster 2023 blev Maxulin testosteronhöjare

Testosteron är ett könshormon som bildas framförallt i testiklarna hos män men också i binjurarna. Hormonet har viktiga funktioner som ökad sexuell lust, bibehållen erektionsförmåga och förmågan att bygga muskelmassa och styrka i skelettet, fördelning av kroppsfett samt att hålla orken och humöret uppe. Det är då lätt att förstå att en tillräcklig testosteronnivå är viktig för mannens välbefinnande. Testosteronnivån i kroppen ökar från puberteten till runt 30-årsåldern. Därefter börjar testosteronnivån att minska med ca 1 procent per år. Detta är självklart individuellt från person till person och livsstil och hälsa påverkar. För att öka sin testosteronnivå använder sig många av testosteron tillskott, här listar vi de bästa testosterontillskotten i vårt Bäst i Test. 

Testosteron tillskott Bäst i Test 2023 – Hemfaktas lista

 1. Testosteronhöjare Bäst i Test – Maxulin – bästa testobooster
 2. T8 – Natural Testosterone Booster
 3. Raw test
 4. Mutant testohöjare
 5. Stacker2 Testo 4HD Testosteron tillskott
 6. TRIBULUS 90 Testosteron tabletter

Köpguide för testosterontillskott

Ett testosteron tillskott kan hjälpa dig att öka testosteronnivån och minska symptom som trötthet, irritation och försämrade träningsresultat – bland många andra. Det finns dock en hel del som man bör tänka på när det gäller såväl testosteronbrist som tillskott. I vår utförliga köpguide som du hittar längre ned kommer vi att gå igenom sådant som kan vara bra att tänka på när man ska köpa testosteron tillskott. Du kommer även få mer information om testosteron, testosteronbrist och symptom vid brist.

Bästa testobooster 2023

1:a Maxulin test – Bästa testosteronhöjare

 

Maxulin testosteron tillskott

Maxulin är ett testosteron tillskott framtaget för män och hjälper till att öka mängden fritt aktivt testosteron naturligt för mer energi, ökad sexlust samt förbättrad muskelstyrka. Maxulin innehåller 4 ämnen som hjälper till synergist för att höja och balansera  dina testosteron hormoner. Innehåller bland annat Testofen som är en patenterat extrakt av bockhornsklöver-Fenugreek (Trigonella foenum-graecum-ekstrakt), den växer naturligt i södra Europa och odlas i centrala Europa, Indien och Nordafrika. Doseringen är 1-2 tabletter per dag tillsammans med måltid. Vårt omdöme om Maxulin är att det är en högkvalitativt produkt som vi rekommenderar om du vill höja dina testonivåer.

FÖR MER INFORMATION OCH PRIS

 

2:a T8 – Naturliga testosteron tabletter

T8 testosteron tillskott

T8 är ett tillskott som ger mer energi, mer lust och bättre humör. Dessa testosteron tabletter innehåller 8 olika ingredienser, varav flera vitaminer och mineraler. Här finns bland annat mineralerna zink och magnesium, och den förstnämnda hjälper till med att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet medan magnesiumet bidrar till en normal energiomsättning. Här finns även D3 som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion, och B6 som hjälper till att reglera den hormonella aktiviteten samt minskar trötthet och utmattning. Dessutom innehåller dessa tabletter bockhornsklöver som kan hålla blodsockernivåerna normala. Alla ingredienserna samverkar på bästa sätt för att förbättra din hälsa och ditt mående. Man tar 1-2 kapslar per dag, gärna i samband med måltid för att minska risken för besvär från magen, och effekten ska märkas inom 4-6 månader.

FÖR MER INFORMATION OCH PRIS

 

3:a Raw test

Testobooster

Raw test är en av marknadens bästa testoboosters, innehållet är potent och bra doserat. Denna produkt finns på Svenskt Kosttillskott och har gott rykte, den har fått många bra recensioner och omdömen av kunder. RAW Test är perfekt för dig som tränar hårt och behöver det där extra, du tar bara en portion innan du går och lägger dig på kvällen. 

FÖR MER INFORMATION OCH PRIS

 

4:a Mutant testohöjare

Mutant testosterontillskott

Kosttillskotts märket Mutant är från Kanada där det ofta görs kosttillskott av högsta kvalité. Denna produkt är en storfavorit hos många, den innehåller dom klassiska ämnena för testohöjare / testo boost som D-asparaginsyra, zink, magnesium, bockhornsklöver och många fler. Ta 6 kapslar på tom mage dagligen och skölj ned med mycket vatten. Använd detta i max 8 veckor, sedan gör du ett uppehåll på minst 2 veckor.

FÖR MER INFORMATION OCH PRIS

 

5:a STACKER2 TESTO 4HD Testobooster

testo-4hd-stacker testohöjare

Detta testosterontillskott är för dig som tar din träning på största allvar, denna produkt kombinerar vitaminer och örter som kan öka ditt naturliga testosteron. Pumpen man får på gymmet är imponerande. Rekommenderat att man tar den i kurer, det är en daglig dos på 6 kapslar som du tar vid två tillfällen under dagen i 4-6 veckor följt av 4 veckors uppehåll.

FÖR MER INFORMATION OCH PRIS

 

6:a TRIBULUS 90

Testosteronhöjare för män

Tribulus 90 innehåller 1000 mg Tribulus Terrestris (90% saponin). Denna växt har i studier visat sig kunna höja den egna produktionen av det manliga könshormonet testosteron för förbättrad hormonell balans, ökat välmående, ökad styrka samt uthållighet. Denna produkt kan ha en positiv inverkan på sexlusten. Ta 2 tabletter i samband med måltid.

FÖR MER INFORMATION OCH PRIS

 

Köpguide för testosteron tillskott

Det finns en hel del testosteron tillskott på marknaden i dag, vilket förstås kan göra det svårt att veta vilka man ska välja och hur man ska tänka när man använder ett sådant. Många saker kan förstås skilja sig åt mellan olika märken: innehållet, konsistens, dosering, hur de används, hur de fungerar och så vidare. Beroende på vad de innehåller kan de passa olika bra för olika personer – en del kanske fungerar bättre vid testosteronbrist, medan andra passar bättre när man främst vill förbättra träningsresultaten.

När det gäller konsistens så är det absolut vanligast med tabletter eller kapslar, även om det även finns flera alternativ. Testosteron tillskott finns till exempel i flytande form, som pulver, som gel, som plåster och som injektioner. Det allra vanligaste är dock tabletter eller kapslar som sagt, även om till exempel flytande tillskott också går lätt att hitta. Det här är förstås en smaksak, men generellt kan man säga att många tabletter fungerar bra. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla märken inte är lika effektiva, och det kan även vara så att en produkt fungerar bra för andra men inte för dig och tvärtom. Det gäller helt enkelt att prova sig fram, men också att ge det lite tid. I stort sett alla kosttillskott börjar verka först efter ett antal veckor, och det kan dröja allt från 4-12 veckor innan du ser resultat. Ibland märker man en viss skillnad redan inom ett par veckor, men det här varierar som sagt så det är viktigt att inte ge upp allt för snabbt.

När man ska välja märke så finns det som sagt en hel del att fungera på, och en hel del som kan variera mellan olika alternativ. Nu ska vi kolla närmare på tre olika saker som är just sådana saker som både är viktiga att tänka på, och som kan variera en hel del. Vi kommer att kolla närmare på innehållet, det vill säga vilka ingredienser testoboostern innehåller, och vilken effekt de ger. Dessa saker kan förstås hänga ihop till viss del. Vi ska även kolla närmare på doseringen, och hur man använder tillskottet. Läs även vår guide om hälsokontroller om du vill hitta provtagningsställen för dina testosteronnivåer.

Innehåll

Det här är förmodligen en av de saker som varierar allra mest mellan olika testosterontillskott, även om många ingredienser är vanligt förekommande. Zink, Magnesium, Vitamin B6 och Bockhornsklöver är exempel på sådant som ofta finns med i testosterontabletter – men inte alltid. Här bör man kanske framför allt fundera över om det är någon ingrediens man vet att man inte tål eller inte gärna vill ha med, men i övrigt gäller det kanske framför allt att prova sig fram för att hitta en sammansättning som fungerar bra – och ett märke vars testosteron tillskott ger en bra effekt.

Om vi ska nämna en ingrediens som gärna får finnas med i tillskottet så är det i så fall zink. Detta eftersom zink överlag är en väldigt viktig mineral med många fördelar, och som är känd för att vara väldigt effektiv. Många ingredienser har en effekt som är mer osäker, men just vitaminer och mineraler är såväl viktiga som effektiva. Just zink hjälper dessutom till att upprätthålla normala nivåer av testosteron, vilket förstås gör den till en riktigt bra ingrediens i ett sådant tillskott.

Effekt

Det här är som sagt något som kan variera mycket, på flera olika sätt. Olika märken kan vara olika effektiva, men det kan också vara så att en specifik produkt inte passar dig medan en annan passar bättre. Det här beror förstås främst på innehållet, vad din kropp behöver och hur väl den tar upp olika ingredienser. Det kan helt enkelt vara så att man behöver prova sig fram för att hitta ett tillskott som fungerar bra, men det här kan ta lite tid eftersom man behöver ge varje produkt lite tid. Utvärdera inte innan det gått en månad, och vänta gärna uppåt 2-3 månader. Ofta börjar man känna av effekten tidigare, men det tar tid att få full effekt.

Vilken effekt kan man vänta sig av ett testosteron tillskott? Vanliga anledningar till att man tar ett sådant tillskott, om man inte har en konstaterad brist, är ofta symptom som trötthet och minskad sexlust. Det kan även handla om att träningsresultaten blivit sämre, att man går upp i vikt, att humöret blir sämre eller att man känner sig nedstämd. Effekten blir helt enkelt att man kan känna sig piggare och gladare, man kan få ökad sexlust, träningsresultaten kan förbättras, humöret kan bli bättre, sömnen kan förbättras – ja, listan kan göras hur lång som helst nästan. Exakt vilken effekt man får är förstås svårt att säga, och hur tydligt det märks beror till stor del på hur påtaglig brist man hade innan man började med kosttillskottet.

Dosering

Hur ett kosttillskott testosteron tabletter ska doseras kan förstås också variera en del, men generellt kan man säga att det är vanligt att man tar 2-4 tabletter per dag. Det här varierar som sagt mellan olika tillskott, och doseringen kan vara både högre och lägre. En del tillskott ska tas fyra veckor åt gången, därefter gör man ett uppehåll innan man börjar igen. Det finns förstås även många tabletter som tas dagligen utan något uppehåll. Det viktigaste när det gäller doseringen är att man följer instruktionerna för just det märket, och att inte överdosera. Det är ovanligt med biverkningar av testosterontillskott, men när de förekommer så beror det ofta på just överdosering. Se därför till att ta reda på sådant som dosering för den specifika produkten innan, och följ rekommendationerna för produkten.

Vad är testosteron?

Testosteron är helt enkelt ett könshormon, precis som till exempel östrogen. Testosteron är dock ett manligt könshormon, och betydligt vanligare hos män – även om det förekommer hos kvinnor också, men i betydligt mindre mängd. Produktionen av testosteron ökar under puberteten, och hos män ökar den väldigt mycket. Det är detta som gör att killar får mörkare röst, könsbehåring, skäggväxt och så vidare. Testosteron bildas i testiklarna och binjurarna hos män, och i äggstockarna och binjurarna hos kvinnor. Nivån sjunker naturligt med åldern, och det är ganska vanligt att män vid någon punkt märker av detta. Det kan märks genom till exempel minskad energi, minskad sexlust, viktuppgång, sämre träningsresultat, sämre humör, sömnbesvär och så vidare.

Vad är testosteronbrist?

Testosteronet minskar som sagt naturligt med åldern, och detta kan ibland leda till besvär som trötthet, minskad sexlust, sömnproblem och mycket annat. Förutom detta kan det även hända att kroppen inte klarar av att producera tillräckligt med testosteron, vilket kan leda till testosteronbrist. När produktionen minskat med åldern handlar det alltså inte om en sådan brist, utan om en naturlig minskning. Även vid en naturlig minskning kan det dock bli besvärande, och man kan bli hjälpt av kosttillskott. Oavsett om man drabbas av testosteronbrist av naturliga orsaker, det vill säga ålder, eller för man producerar för lite testosteron så är symptomen ofta desamma.

Symtom på testosteronbrist

Det finns en hel del symptom på testosteronbrist, och man behöver förstås inte ha alla symptom. En del märker kanske främst av trötthet och sämre träningsresultat, medan andra kanske främst reagerar på minskad sexlust. Eftersom testosteronet fortsätter att minska med åren så är det troligt att flera symptom tillkommer med tiden, även om det kan ta lång tid ibland. Några exempel på vanliga symptom är:

 • Avsaknad av morgonerektioner
 • Minskad sexlust
 • Minskad effekt av träning
 • Viktuppgång
 • Försämrat minne
 • Koncentrationssvårigheter
 • Nedstämhet
 • Irriation
 • Trötthet
 • Minskad muskelmassa
 • Bukfetma
 • Sömnproblem
 • Led- och muskelvärk
 • Infertilitet
 • Minskad motivation
 • Minskat välbefinnande
 • Dålig självkänsla
 • Minskad skäggväxt och kroppsbehåring
 • Nedsatt kognitiv funktion
 • Minskad fysisk prestanda
 • Värmevallningar eller svettningar
 • Benskörhet
 • Gynekomasti (kvinnliga bröst)

Testosteronbrist hos kvinnor

Kvinnor producerar som sagt inte alls lika mycket testosteron som män, långt ifrån. Det här innebär förstås att de inte behöver samma mängd testosteron, och att testosteronbrist är ovanligare. Det finns dock inte särskilt mycket kunskap om detta, och det är fortfarande osäkert huruvida testosteronbrist förekommer hos kvinnor. Här råder det förstås också lite delade meningar – en del menar på att kvinnor inte alls kan lida av testosteronbrist eftersom de inte behöver testosteron på samma sätt, medan andra menar att det absolut förekommer och till och med är vanligare än vad man tror.

Man vet dock ändå att kvinnor faktiskt producerar testosteron, om än betydligt mindre än män. Man vet också att testosteronet har viss betydelse för kvinnans sexdrift. Det är också just minskad sexlust som förmodas vara det vanligaste symptomet på testosteronbrist hos kvinnor. Även sådant som försämrade träningsresultat och liknande ska kunna vara symptom på testosteronbrist för kvinnor.

När det gäller testosteron tillskott för kvinnor så finns inga receptfria alternativ i Sverige. Inom vården kan kvinnor behandlas med väldigt låg dos testosteron vid minskad sexlust efter klimakteriet, och även inom transvård använder man testosteronbehandling. För att behandla minskad sexlust krävs dock väldigt låga nivåer eftersom en för hög dos kan innebära att kvinnan får ökad behåring, skägg och så vidare. Det är också främst efter klimakteriet som man behandlar minskad sexlust med testosteron.

Det finns dock naturliga sätt att öka produktionen av testosteron, utan läkemedel. Kan kan göras med till exempel träning, genom att försöka förbättra sömnen, bättre kost, minskat alkoholintag, att stressa mindre och så vidare. Även tillskott av till exempel Omega-3 och zink kan användas vid behov, för att förbättra produktionen av testosteron.

Testosteron tillskott för män

Naturliga testosteron tillskott kan hjälpa, många tänker på syntetiskt testosteron som anabola steroider när man pratar om testosteron tillskott men du kan höja din egna produktion utav testosteron med naturliga testosteron tabletter utan att riskera hälsan. Dessa testohöjare / testoboosters är till för att öka testosteronnivåerna på ett naturligt sätt med vitaminer, mineraler och växtextrakt i forma av tabletter.

Hur kan man höja testosteronnivån naturligt?

Äter man en bra kost, tränar regelbundet och sover bra så kan man öka sina höja testosteronnivåer naturligt. Att ta ett testosterontillskott / testohöjare kan hjälpa till att öka ditt naturliga testosteron. Det finns en hel del forskning om olika mineraler och vitaminer som kan höja testosteronnivån naturligt. En testobooster är ingen mirakelprodukt men det kan definitivt hjälpa till om du redan har bra kost och tränar regelbundet. Många män som har tagit testoboosters upplever skillnad, speciellt på gymmet där dom har orkat mer.

Så vad är ett testosteron tillskott?

Ett testosteron tillskott kan öka testosteronet naturligt i kroppen. Det är inte syftet att en testobooster ska höja nivåerna över dom naturliga utan att det kan hjälpa till att höja din egna produktion till naturliga nivåer. Det finns mängder av olika testoboosters på marknaden och det kan då bli svårt att välja rätt, vi har därför listat de bästa preparaten nedan. Dessa ämnen har visat positiv inverkan på testosteronet och är vanligt förekommande innehåll i ett testopreparat: 

Vanligt förekommande ämnen i testoboosters

 • Tribulus Terrestis
 • Macaextrakt
 • D-vitamin
 • Bockhornsklöver
 • B-vitamin
 • Zink
 • Magnesium
 • DAA (D-asparagiinsyra)

Effekter av testosteron tillskott

Generellt kan man säga att effekten av testosterontillskottet beror på vilka symptom man har, men att det bör vara att symptomen försvinner, helt enkelt. Effekten beror alltså på vilka symptom man har. Som vi nämnt tidigare kan symptomen variera mycket och det kan handla om till exempel minskad sexlust, svårigheter att få full effekt av träningen, viktuppgång, mindre energi, försämrat välbefinnande, sämre minne, koncentrationssvårigheter, nedstämhet, irritation, sömnproblem och så vidare. Om man till exempel har sexuella problem så bör dessa försvinna med testosteron tillskott, handlar det istället om trötthet och/eller sömnproblem så bör energin öka och eventuella sömnproblem försvinna. Har du problem med sömnen kan vi även rekommendera att du provar ett tyngdtäcke.

Testosteronet påverkar kroppen på väldigt många sätt, och har många olika uppgifter. Vid testosteronbrist är det alltså många saker som kan påverkas, och vid en effektiv behandling kan många saker förbättras. Med det sagt kan det förstås även vara så att en testosteronbrist konstateras utan symptom, eller att man bara reagerat på en sak men sedan märker att testosterontillskottet har flera fördelar. Exempel på effekter som ett testosteron tillskott vanligtvis har är till exempel ökad energi, ökad lust och bättre träningsresultat. Det allra vanligaste är förmodligen att energin ökar, vilket med stor sannolikhet beror på att många testoboosters innehåller flera ingredienser som ökar energin.

Det är viktigt att komma ihåg att alla testosteron tillskott är olika, och har olika ingredienser. Detta gör att de fungerar på olika sätt, och har olika effekter. Därtill är alla människor olika, och såväl vilket resultat man får, som hur påtagligt resultatet blir, kan variera mellan olika personer. En del testoboosters fokuserar på energi och kommer kanske främst minska tröttheten och göra att man känner sig mer utvilad. Andra har ett mer varierat innehåll och kan påverka många olika saker, men kanske inte ge ett fullt lika effektiv resultat för varje del istället. Det här kan helt enkelt variera mycket, och det gäller att prova sig fram för att hitta det som fungerar bäst för en själv.

För kvinnor är det som sagt inte lika lätt att hitta testosteron tillskott, så sådana inte säljs receptfritt i Sverige. Det finns andra sätt att förbättra testosteronproduktionen, till exempel med kost, och för kvinnor handlar effekten av ökad testosteronproduktion främst om ökad sexlust och förbättrade träningsresultat. Man vet dock inte särskilt mycket om detta, vilket gör det svårt att säga exakt vilken effekt kvinnor kan få av att öka produktionen av testosteron. Överdriven produktion eller konsumtion av testosteron för kvinnor kan dock leda till manligare drag så som mörkare röst, ökad kroppsbehåring och skäggväxt. Det här är dock ingenting man kan åstadkomma på naturlig väg.

Att öka produktionen av testosteron naturligt

För kvinnor finns det som sagt inga receptfria testosteron tillskott, utan alternativet är att öka testosteronet naturligt istället. Detta kan förstås även män göra – det kan till exempel vara ett alternativ innan man börjar med ett tillskott, eller om man helst inte vill ta ett tillskott. För att öka testosteronproduktionen naturligt bör man fokusera på grundläggande saker som kost, motion, sömn och så vidare.

Kosten

Zink, Magnesium, Vitamin B6 och Vitamin B3 är exempel på mineraler och vitaminer som kan hjälpa till att öka produktionen av testosteron. Av denna anledning förekommer dessa ofta i testosteron tillskott. Ett alternativ till ett sådant tillskott kan alltså vara att ta dessa vitaminer och mineraler separat, Vitamin B6 och Zink kan gärna tas tillsammans för att öka testosteronet naturligt. Det går förstås även att lägga om kosten och att äta sådant som innehåller dessa vitaminer och mineraler.

Andra saker att tänka på när det gäller kosten är att för lite kolhydrater kan minska testosteronnivåerna, och även för lite fett. Exempel på mat som ska kunna öka produktionen av testosteron är till exempel broccoli, ägg, smör och koksolja. Även naturlig mat är bra – kött, fisk, grönsaker, nötter och bär till exempel. Champinjoner, lök, vitlök, ingefära är också några exempel på bra livsmedel om du vill öka testosteronet.

Generellt kan man även säga att det är en bra idé att äta mer, men kanske handlar det främst om att äta rätt. Om du äter skräpmat kommer din produktion av testosteron förmodligen inte att öka, men om du äter mer och satsar på sådant vi har gett exempel på här så kan testosteronnivån öka ordentligt. Det här innebär dock inte att du ska äta för mycket eller gå upp alldeles för mycket i vikt, eftersom övervikt istället minskar testosteronet. Ät balanserat och varierat, satsa på hälsosam mat och mat som ökar testosteronet och motionera tillräckligt för att undvika en allt för stor viktuppgång.

Fysisk aktivitet

Träning är väldigt effekt när man vill öka produktionen av testosteron, men det finns faktiskt träning som är bättre. HIIT, det vill säga high-intensity interval training, är ett bra val. Intervallträning fungerar vid såväl styrketräning som konditionsträning, men vill du öka dina testosteronnivåer så är det kondition du ska satsa på. Det finns många sätt att utöva HIIT på, men ett sätt är att springa i en minut för att sedan gå i två minuter och sedan upprepa detta i 15 minuter.

För dig som föredrar styrketräning så fungerar det också alldeles utmärkt för att öka nivåerna av testosteron. Hård träning är nämligen väldigt effektivt, och framför allt om du tränar stora muskler. Utfall, knäböj och bänkpress är exempel på några övningar som kan hjälpa dig att boosta testosteronet.

Sömn

Du vet förmodligen redan att sömnen påverkar hälsan på många sätt. Sömnen påverkar även produktionen av testosteron, så detta är ytterligare en anledning att förbättra sömnen. Det här är förstås lättare sagt än gjort, men det finns en hel del man kan testa för att förbättra sin sömn. Först och främst, vad innebär en bra sömn? Jo, det handlar förstås först och främst om att sova 7-8 timmar per natt. Sömnbehovet varierar dock mellan olika människor, så kanske är det bättre att säga att man behöver få tillräckligt med sömn – oavsett om det betyder 6 eller 9 timmar. Därtill bör man förstås försöka sova vid ungefär samma tid varje kväll, att det inte tar allt för lång tid att somna, att man sover lugnt och vaknar utvilad.

Några klassiska tips för att förbättra sömnen är till exempel att sovrummet ska vara svalt, tyst och mörkt. Man bör inte dricka kaffe för sent på dagen, och undvika allt för stora måltider sent. Man bör dock inte heller lägga sig hungrig, eftersom det med stor sannolikhet kommer att göra det svårare att somna. Även om de flesta gärna använder telefonen till läggning så bör man undvika både tv och mobil innan läggdags, och man bör även undvika att ha elektronik som tv och dator i sovrummet.

Andra sätt att öka testosteronet naturligt

Det finns en hel del saker som kan förbättra testosteronproduktionen. Det är bland annat att försöka undvika stress, eftersom det kan minska produktionen, och att undvika kaffe och te. Några andra saker som kan hjälpa till är meditation, gå ut i solen, att äta nyttigt fett, att duscha kallt, att ha sex, undvika tobak, minska intaget av alkohol, äta regelbundet, att gå ned i vikt om man är överviktig och att dricka mycket vatten.

Kosttillskott kan förstås också vara ett bra alternativ, och här finns det alltså två alternativ. Testoboosters, som vi har fokuserat på i detta test, är kanske det allra mest effektiva. Med testo tabletter får man flera ingredienser som alla på något sätt kan förbättra produktionen av testosteron, öka energin och så vidare. Ett annat alternativ är att ta tillskott av specifika vitaminer och mineraler – till exempel zink som är väldigt effektiv när det gäller att öka testosteronet.

Innehållet i testoboosters

Testoboosters kan innehålla många olika ingredienser, och vad de innehåller varierar mycket. Några vanliga ingredienser är till exempel zink, magnesium, Vitamin B6 och bockhornsklöver – men det är inte alla boosters som innehåller detta. Andra exempel på ingredienser är till exempel: D-vitamin, vit champinjonextrakt, L-Teanin, vindruvskärnextrakt, Vitamin B12, Vitamin C, Vitamin E, tiggarnöt, ginseng, grönt havre, bladspenat och nässelrot. Det här är bara några exempel på vad testoboosters kan innehålla, och ingredienserna varierar mycket mellan olika märken. En del innehåller bara ett fåtal ingredienser, medan andra innehåller många.

Det kan också vara värt att känna till att testoboosters inte innehåller testosteron, även om de ofta kallas för testosteron tillskott. De innehåller bara ingredienser som ska kunna öka produktionen av testosteron, men inget egentligt testosteron. Detta är dock främst en fördel – inte minst med tanke på att ökningen blir naturlig då man tillsätter naturliga ingredienser som i sin tur hjälper kroppen att producera mer testosteron. Dessutom har dessa ingredienser ofta flera fördelar, och man kan öka nivåerna av olika vitaminer och mineraler. Dessa tillskott gör alltså ofta mer än att bara öka testosteronnivån.

Zink är som sagt väldigt vanlig i testoboosters, och för den som hellre tar enstaka vitaminer och mineraler kan just denna mineral vara ett bra val. Den bidrar nämligen till kroppens produktion av testosteron, men även andra hormon. Därtill har den många andra funktioner och fördelar, och är en viktig mineral.

Om man funderar på huruvida man ska ta enstaka vitaminer och mineraler eller en testobooster så kan det vara bra att tänka på att en testobooster ofta ger dig många ingredienser i en och samma tablett. Det här betyder inte automatiskt att det är bäst, ibland kan innehållet av varje ingrediens vara väldigt lågt, men generellt kan man säga att det är fördelaktigt att få i sig många olika ingredienser. Om du däremot misstänker att du får i dig allt för lite av någonting, till exempel zink, så kan det vara värt att först testa enbart zinktillskott för att se om det ger någon förbättring.

Hur väljer man då bland alla dessa tillskott som finns? Ja, först och främst så kan det vara bra att tänka på att du förmodligen behöver prova dig fram för att hitta rätt testobooster. Det är inte säkert att det är så, men det kan hända att den första inte ger någon nämnvärd effekt, och då kan det vara en bra idé att testa en annan sort. Det är dock viktigt att ge produkten lite tid innan man ger upp, gärna uppåt 2-3 månader eftersom det tar tid att få full effekt.

Det är också viktigt att ta god tid på dig när du ska välja testobooster. Läs på om olika produkter och ta reda på vad som finns att välja mellan. Läs gärna på om olika ingredienser också och fundera över vilka du skulle vilja testa, eller vilka du tror att du kan behöva. Läs även andras omdömen om produkterna för att se om de fungerat för andra – även om det inte är någon garanti för att de fungerar för dig.

Vad ska man göra om man misstänker testosteronbrist?

Kanske misstänker du att du kan ha testosteronbrist, men är osäker. Vad ska man göra då? Ja, först och främst så kan det vara värt att nämna att tillskott är ofarliga. Testoboosters innehåller främst vitaminer och mineraler, och även om sådant knappast ska överdoseras så är mängderna i testoboosters sällan överdrivna. Då kan alltså testa en sådan produkt om du vill, även om du är osäker på huruvida du verkligen har testosteronrbrist.

Exakt hur du ska agera beror dock mycket på din ålder, kön och om det finns andra aspekter att ta hänsyn till. Om du till exempel är ung så bör inte testosteronet vara ett problem, det är nämligen först i 30-årsåldern som testosteronet börjar minska, och det är som högst när man är runt 25 år. Om du är under 25 år och misstänker testosteronbrist bör du alltså uppsöka en läkare, för att ta prover och ta reda på om din kropp producerar för lite hormon. Det är då läkaren som hjälper dig vidare med eventuell behandling.

Om du däremot är äldre så är det troligt att ditt testosteron har minskat naturligt. Om du besväras av det så kan det förstås vara en bra idé att testa ett tillskott, en testobooster, som hjälper dig att öka produktionen av testosteron. Du kan behöva prova dig fram, och ge varje produkt lite tid, gärna 2-3 månader. Om du har väldigt stora problem och tillskott inte hjälper så bör du uppsöka läkare för att få hjälp. För de flesta räcker det dock med ett effektivt tillskott.

Är du äldre men ändå vill ta testosteronprov så går det att beställa sådant själv, med hjälp av provtagningstjänster online. Då måste du betala provet själv, men det kan vara värt att göra det om du vill kolla hur testosteronet ligger – till exempel för att vara säker på om du behöver ett tillskott, eller för att kunna hålla koll på om du får upp värdet med hjälp av tillskott. Det kan till exempel vara en bra idé att ta ett sådant prov innan du börjar med ett tillskott, och sedan ta ett nytt prov efter 3-6 månader för att se om det har blivit någon skillnad.

För kvinnor är det förstås svårare, eftersom det inte finns något receptfritt alternativ, och testosteron sällan skrivs ut till kvinnor. Det kan också vara svårt att upptäcka testosteronbrist hos kvinnor med blodprov, eftersom kvinnor har så låga nivåer av testosteron. Om man vill kan man ändå testa ett sådant blodprov som man beställer själv. Det bästa alternativet för kvinnor är ofta att försöka få upp produktionen med kost, motion och på andra naturliga sätt, om man verkligen tror att man har för låg produktion av testosteron. Har man väldigt stora besvär så bör man förstås besöka en läkare.

Avslutande ord

Vi hoppas du haft nytta av denna guide, utöver tillskott bör du tänka på att äta rätt typ av kost samt att träna regelbundet. Du kan även uppsöka en läkare om du upplever problem vållat av låga testosteronnivåer för en mer djupgående utredning.

Vanliga frågor & svar om testosteron tillskott

Vilket är det bästa testosteron tillskottet som blev bäst i test 2023?

I vårt test av testosteron tillskott blev Maxulin utsedd till bäst i test. Anledningen till att denna utsetts till vinnare är att det är en högkvalitativ och mycket effektiv produkt, som helt enkelt fungerar riktigt bra.

Vad är testosteron?

Testosteron är ett könshormon som bildas i testiklarna hos män, men även i äggstockarna hos kvinnor och i binjurarna hos båda. Denna produktion ökar under puberteten, men den ökar betydligt mer hos män.

Vad gör testosteron?

Testosteron styr utvecklingen, och bibehållandet, av manliga könsdrag. När produktionen ökar i tonåren ger det skäggväxt, könsbehåring och mörkare röst bland annat. Testosteronet påverkar många saker så som könsdrift, energi och humör.

Hur ökar man testosteronet?

Testosteron kan ökas naturligt genom till exempel viktnedgång om man är överviktig, och fysisk aktivitet. Tillskott av till exempel zink ska också kunna öka testosteronnivån. Det finns en hel del testoboosters som hjälper till att öka testosteronnivån i kroppen.

Finns det testosterontillskott för kvinnor?

I Sverige finns inga testosterontillskott för kvinnor, detta på grund av att det ännu inte finns tillräckligt med forskning kring huruvida kvinnor kan behöva detta. Kvinnor kan dock öka sin testosteronnivå genom intag av Omega-3, kostomläggning, bättre sömn och mindre stress.

Har testobooster några biverkningar?

Testosterontillskott har sällan några biverkningar. Det är dock vanligt att de rekommenderas att intas i samband med måltid, för att minska risken för besvär från magen.

Testosterontillskott ökar testosteronnivån i kroppen hos män, och ger därmed ökad energi, sexlust och mycket annat. Här hittar du bästa testoboostern.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter. Kommentera gärna och dela mina inlägg! E-post - Frida Engström

2 svar på ”Bästa testosteron tillskott & testobooster 2023 blev Maxulin testosteronhöjare”

 1. Tack för bra artikel! Kan själv rekommenderar Maxulin som jag testat i många månader nu!
  /Jan

  Svara
  • Tack för kommentaren Jan, kul att Maxulin funkar för dig. Tycker också den är en toppen produkt!

   / Nima Rigi

   Svara

Lämna en kommentar