Vad är Testosteron?

Testosteron är ett könshormon som bildas framförallt i testiklarna hos män men också i binjurarna. Hormonet har viktiga funktioner som ökad sexuell lust, bibehållen erektionsförmåga och förmågan att bygga muskelmassa och styrka i skelettet, fördelning av kroppsfett samt att hålla orken och humöret uppe. Det är då lätt att förstå att en tillräcklig testosteronnivå är viktig för mannens välbefinnande. Testosteronnivån i kroppen ökar från puberteten till runt 30-årsåldern. Därefter börjar testosteronnivån att minska med ca 1 procent per år. Detta är självklart individuellt från person till person och livsstil och hälsa påverkar. för at öka din testosteronnivå använder sig många av testosterontillskott.

Testosteronbrist

Din naturliga testosteronnivå minskar med ungefär en procent varje år efter du fyllt 30. För vissa kan det börja minska tidigare och få testosteronbrist i tidig ålder men det är ovanligt och om man har symptom så bör man prata med sin läkare. Typiska symtom av testosteronbrist är minskad sexlust, ständigt trött, svårt att bygga muskler och sover dåligt. Men om du känner att du inte har testosteronbrist utan att du känner av att din testosteron har minskat något så kan det funka med testosterontillskott.   

Testosterontillskott för män

Naturliga testosterontillskott kan hjälpa, många tänker på syntetiskt testosteron som anabola steroider när man pratar om testosterontillskott men du kan höja din egna produktion utav testosteron med naturliga testosterontillskott utan att riskera hälsan. Dessa testohöjare / testoboosters är till för att öka testosteronnivåerna på ett naturligt sätt med vitaminer, mineraler och växtextrakt.

Hur kan man höja testosteronnivån naturligt?

Äter man en bra kost, tränar regelbundet och sover bra så kan man öka sina höja testosteronnivåer naturligt. Att ta ett testosterontillskott / testohöjare kan hjälpa till att öka ditt naturliga testosteron. Det finns en hel del forskning om olika mineraler och vitaminer som kan höja testosteronnivån naturligt. En testobooster är ingen mirakelprodukt men det kan definitivt hjälpa till om du redan har bra kost och tränar regelbundet. Många män som har tagit testoboosters upplever skillnad, speciellt på gymmet där dom har orkat mer.

Så vad är ett testosterontillskott?

Ett testosterontillskott kan öka testosteronet naturligt i kroppen. Det är inte syftet att en testobooster ska höja nivåerna över dom naturliga utan att den kan hjälpa till att höja din egna produktion till det naturliga. Det finns massa olika testoboosters på marknaden. Här har vi en lista på de ämnen som har visat inverka på testosteronet positivt och som är vanliga innehåll i en testobooster: 

Vanligt förekommande ämnen i testoboosters

 • Tribulus Terrestis
 • Macaextrakt
 • D-vitamin
 • Bockhornsklöver
 • B-vitamin
 • Zink
 • Magnesium
 • DAA (D-asparagiinsyra)

1:a Bästa testobooster 2021 – Raw test

 

testosterontillskott test

Raw test är den bästa testobooster vi har testat. Det märks att innehållet är potent och bra doserad. Denna produkt finns på Svenskt Kosttillskott och har gott rykte, det finns massa bra recensioner och omdömen om den. RAW Test är perfekt för dig som tränar hårt och behöver det där extra, du tar bara en portion innan du går och lägger dig på kvällen. 

FÖR MER INFORMATION OCH PRIS

 

INNEHÅLL PER PORTION
Vitamin C 120 mg
Ingefäraextrakt 100 mg
Alfa liponsyra 50 mg
D-asparaginsyra (DAA) 1000 mg
Acetyl-L-Karnitin (ALC) 500 mg
Vit champinjonsextrakt 400 mg
3,4- Divanil folium 200 mg
L-Teanin 200 mg
Vindruvkärnextrakt 100 mg
Bockhornsklöver 100 mg
Trans-Resveratrol 50 mg
Zink 10 mg
Piperin 5 mg
Tiamin 1.1 mg
Riboflavin 1.4 mg
Niacin 16 mg
Pantotensyra 6 mg
Vitamin B6 1.4 mg
Biotin 50 µg
Folsyra 200 µg
Vitamin B12 2.5 µg

 

2:a Maxulin test omdöme

 

Maxulin testobooster

Maxulin är ett testosterontillskott framtaget för män och hjälper till att öka mängden fritt aktivt testosteron naturligt för mer energi, ökad sexlust samt förbättrad muskelstyrka. Maxulin innehåller 4 ämnen som hjälper till synergist för att höja och balansera  dina testosteron hormoner. Innehåller bland annat Testofen som är en patenterat extrakt av bockhornsklöver-Fenugreek (Trigonella foenum-graecum-ekstrakt), den växer naturligt i södra europa och odlas i centrala europa, indien och nordafrika. Doseringen är 1-2 tabletter per dag tillsammans med måltid. vårt omdöme om Maxulin är at det är en högkvalitativt produkt som vi rekommenderar även om den inte är vårt förstaval för testoboosters.

FÖR MER INFORMATION OCH PRIS

INNEHÅLL PER TABLETT
Fenugreek (Trigonella foenum-graecum-ekstrakt) 600 mg
Zink 10 mg
B6 – vitamin 1,4 mg 1.4 g
Magnesium 125 mg

 

3:a Mutant testohöjare

Mutant testobooster

Kosttillskotts märket Mutant är från Kanada som alltid gör kosttillskott av högsta kvalite.Denna produkt är en storfavorit hos många, den innehåller dom klassiska ämnena för testohöjare / testobooster som D-asparaginsyra, zink, magnesium, bockhornsklöver och många fler, det som funkar och vi har testad Mutant Test och den är effektiv. Ta 6 kapslar på tom mage dagligen och skölj ned med mycket vatten. Använd detta i max 8 veckor sedan gör du ett uppehåll på minst 2 veckor.

FÖR MER INFORMATION OCH PRIS

INNEHÅLL PER PORTION (6 kapslar)
Bockhornsklöverextrakt 1500 mg
Asparaginsyra 1500 mg
Havre 200 mg
Maca 125 mg
Tranbärsextrakt 125 mg
Ryskrotsextrakt 60 mg
Vitamin D 20 µg
Vitamin B6 12 mg
Magnesium 210 mg
Zink 25 mg
Selen 100 µg
AA Stack 300 mg
Svartpepparextrakt (95% piperin)

 

4:a STACKER2 TESTO 4HD Testobooster

testo-4hd-stacker testohöjare

Detta testosterontillskott är för dig som tar din träning på största allvar, denna produkt kombinerar vitaminer och örter som kan öka din naturliga testosteron. Pumpen man får på gymmet är insane. Rekommenderat att man tar den i kurer, det är en daglig dos på 6 kapslar som du tar vid två tillfällen under dagen i 4-6 veckor följt av 4 veckors uppehåll.

FÖR MER INFORMATION OCH PRIS

INNEHÅLL PER PORTION (6 kapslar)
Vitamin B6 6 mg
Vitamin D3 22,5 µg
Tribulus terrestris 1494 mg
Acanthea Virilis 312 mg
Magnesiumoxid 300 mg
Macarot 1446 mg
Avena Sativa 84 mg
Zinkbisglycinat 22,5 mg

 

5:a TRIBULUS 90 

Tribulus 90 innehåller 1000 mg Tribulus Terrestris (90% saponin). Denna växt har visat sig i studier kunna höja den egna produktionen av manliga könshormonet testosteron för förbättrad hormonell balans, ökad välmående, ökad styrka och uthållighet. Denna produkt kan ha en positiv inverkan på sexlusten. Ta 2 tabletter i samband med måltid.

FÖR MER INFORMATION OCH PRIS

INNEHÅLL PER PORTION (6 kapslar)
Tribulus Terrestris 1000 mg
Zink 5 mg
Vitamin B6 (pyridoxin) 1.4 mg
Magnesium 56 mg

 

Testosterontillskott Bäst i Test 2021

 • 1:a Testosteronhöjare Bäst i Test 2021 – Raw test
 • 2:a Maxulin testosteronbooster
 • 3:a Mutant testohöjare
 • 4:a STACKER2 TESTO 4HD Testobooster
 • 5:a TRIBULUS 90 

2 KOMMENTARER

Skriv en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här