1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Termos – Nu kan du hålla hettan i kaffet i upp till två dygn!
Skarmavbild-2023-06-19-kl.-11.43.15-e1687167871871.jpg

Lyx

4 Thermos Work Series 1,2L bäst i test

Thermos Work Series 1,2L – Bästa Termosen [current_year]!

9.2

Mellan

Thermos S/Steel King Food Jar 0,47L bästa mattermosen!

Thermos S/Steel King Food Jar 0,47L – Bästa Mattermosen!

8.4

Budget

Thermos Light&Compact Vacuum Flask 0,5L ståltermos liten bäst i test

Thermos Light&Compact Vacuum Flask 0,5L

8.6

Inledning

Gillar du också att gå upp med tuppen och sticka hemifrån före frullen? Men det där morgonkaffet klarar du dig inte utan? Eller är du en friluftslirare som packar mat för jämnan och lever halva tiden i skog och berg? Eller är det bara så enkelt som att Bullens Pilsnerkorv jagar dig i dina ljuva drömmar och helst av allt skulle du vilja ha några korvar i dragläge så fort du gick utanför dörren? Ja men tack och lov att det finns termosar! Ja men så du slipper dra med dig triangaköket vart du än går! Och dessutom kommer dom i alla möjliga former. Du har mattermos, termosmugg, termoskanna, pumptermos, termosflaskor – en hel värld! Och den världen ska vi ta och träda in i nu. Inte hela världen givetvis – toppskiket! Det har blivit dags att kora årets bästa termosar!

Våra experter har landat i sex Termosar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Men du, kanske du ska fylla den där termosen med lite goa soppor? Och du har ingen blender? Nemas problemas, kolla in vårt Bäst i test om just blenders och inspireras kompis!

I vårt test blev Thermos Work Series 1,2L testvinnare, tack vare kombinationen av prisvänlighet och kvalitet. Här är drycken garanterat skållhet efter 12 timmar, den är rejäl och stöttålig, har riktigt snygg design och 10 års garanti – till ett schysst pris.

I jakten på den bästa termosen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den termos som är bäst från den som inte är det. När det gäller termosar är såklart värmehållning en avgörande faktor, men sen tillkommer såklart storlek, funktioner och pris.

Med de sex termosar vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Thermos Work Series 1,2L – Bästa Termosen [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
4 Thermos Work Series 1,2L bäst i test

Lyx

Vinnare

9

Pris

10

Värmehållning

9

Byggkvalitet

10

Hållbarhet/Miljö

8

Användarvänlighet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Den här pjäsen är som en Ferrari bland termosar! Med en 10 års garanti och upp till 24 timmars värme/kyla är det svårt att klaga. Dessutom är den en hållbar investering för både planeten och din plånbok!

Garanterat skållhett efter 12 timmar, riktigt snygg design och 10 års garanti! Pris fr. 400 kr.

                                 

Ja här har vi fortfarande en riktigt rymlig termos men där du kommer betydligt billigare undan. Den är tålig och har en riktigt bra värmehållning vilket resulterar i att det klassiska märket Thermos Work-termos tar hem först pris i detta test! Tack vare kombon av prisvänlighet och kvalitet helt enkelt. Den har en skyddande gummistötfångare för att parera stötar, rejäl serveringskopp och ett praktiskt infällbart handtag för att enkelt förvaras i väskan. Den här termosen håller både varmt och kallt i upp till 24 timmar och har en riktigt generös garanti på 10 år när det kommer till värme- och kylfunktionen. Dock måste denna termos diskas förhand, men eftersom öppningen är rejäl får du enkelt ner en diskborste och kan bli av med eventuella beläggningar.

 • Material: Rostfritt 18/8 stål
 • Volym: 1,2 liter
 • Skapad med Thermos®-kvalitet och prestanda som du kan lita på.
 • Håller både kyla och värme i upp till 24 timmar.
 • Praktisk och robust kvalitet
 • 10 års garanti
2

Stanley Classic Vacuum Bottle 1,9L

2 Stanley Classic Vacuum Bottle 1,9L bäst i test stor termos

Lyx

Utmanare

7

Pris

10

Värmehållning

9

Byggkvalitet

9

Hållbarhet/Miljö

8

Användarvänlighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Stanley Classic är som att ha en privat biograf – överdimensionerad men otroligt njutbar. Med den bästa värmehållningen i testet, hejarrop från varenda friluftsajt och dubbla isolering blir den en omedelbar klassiker.

Klassiker med enastående värmehållning i upp till 45 timmar! Pris fr. 700 kr.

Stanley Classic på nästan två liter är verkligen en klassiker när det kommer till termosar och guld när du ska vara ute länge eller är många som delar! Och prestandan är enastående. Så är det ju ofta så, ju mer värme – ju längre håller värmen, så hur mycket det är mängden vs termosen i sig är svårt att säga, (vi har bara provat fylla full kanna), men oavsett är det här en riktigt, riktigt bra termos med bäst värmehållning i hela testet! Den är robust, snygg, har ett riktigt stabilt handtag med skönt grepp och ett lock som används som mugg. Och bäst av allt är ju att den håller drycken både varm eller kall i upp till 45 timmar! Med toppbetyg hos både Outdoor, Outnorth och Amazon kan man känna sig grymt trygg med att det här är en termos att lita på!

 • Vikt: 1130 g
 • Storlek: 1,9 Liter
 • Material: 18/8 Rostfritt stål både in- och utvändigt
 • Vakuum isolerad
 • BPA fri
 • Kan diskas i diskmaskin
 • Stabilt handtag
 • Dubbelisolering
 • Håller värmen i upp till 45 timmar
 • Håller kylan i upp till 48 timmar
 • Bästa värmehållningen i testet!
3

Thermos S/Steel King Food Jar 0,47L – Bästa Mattermosen!

Thermos S/Steel King Food Jar 0,47L bästa mattermosen!

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Värmehållning

9

Byggkvalitet

8

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Den här är som en schweizisk armékniv för matälskare. Passar för allt från arbetslunchen till vandringen. Och locket? Det kan bli en tallrik. Behöver vi säga mer?

Überbra mattermos för både varmt och kallt! Lika fin för matlådan på jobbet som vandringen i skogen! Pris fr. 300 kr.

Ja nu är det ju inte bara dryck man använder termosar till! Nä visst finns det riktigt smarta mattermosar också (tusen gånger bättre för grytor och soppor och allmänt kladd än någon matlåda!) där du kan förvara allt möjligt. Skarpast på marknaden enligt oss är återigen en kandidat får märket Thermos. King mattermos har en riktigt generös diameter på 9,5 cm och en höjd på 14,5 cm. Den kommer dessutom med en smart ihopfällbar sked som fästs på locket. Även här har du en 10 års garanti på värme- och kylfunktionen och inte heller denna är optimal för maskindisk, men den stora öppningen gör det väldigt enkelt att diska den för hand. En ytterligare smart grej är att locket här funkar både som kopp eller tallrik vid behov! Så är man två som delar kan en äta direkt ur termosen och den andra ut locket. King-termosen har gjort extremt bra ifrån sig i flera tester och vi instämmer i hyllningskören. Den är dessutom gjord i okrossbart rostfritt stål både in och utvändigt och är väldigt lätt.

 • Volym: 0,5 l
 • Mått öppning: 7 cm
 • Håller värmen i upp till 9 timmar och kyla i upp till 14 timmar
 • Rymmer 0,5 liter
 • Med plats för sked i locket
4

Hydro Flask Standard Mouth 0,62L

hydro-flask-standard-mouth-flex-bäst i test termosflaska prisvärd

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Värmehållning

8

Byggkvalitet

8

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

8

Totalpoäng

Motivering: Ska du rusa från A till B och behöver något som håller tempot och temperaturen? Då är Hydro Flask din kompis. Passar perfekt i bilens mugghållare eller väskans sidoficka.

Perfekt för sidofack eller den lilla väskan, och visst håller den det varma varmt och det kalla kallt! Pris fr. 300 kr.

Här har vi en nätt, smal och smidig termos med en vikt på bara 320 gram! Standard Mouth Flex 621 ml från Hydro Flask har fått en himlans massa ros av användarna och vi har också imponerats. Det är helt enkelt ett perfekt on-the-go-flaska som lätt får plats i sidofack, mugghållare eller mindre väskor. Den håller värmen upp till 12 timmar (förutsatt att den inte öppnas och stängs en massa) och kyla i upp till 24 timmar. Och Hydroflasks tror verkligen på sin produkt för här utlovas inget mindre än livstidsgaranti. Tjusigt!

 • Storlek: 0,62 Liter
 • Kork: Snäppkork
 • Material: 18/8 Rostfritt stål både in- och utvändigt
 • Vikt: 320 g
 • Snabböppning: Nej
 • Bpa-fri: Ja
 • Isolerad: Ja
 • TempShieldTM Skyddad.
 • Håller kylan upp till 24 timmar.
 • Håller värmen upp till 12 timmar.
 • Hydroflasks Livstidsgaranti
5

Thermos Light&Compact Vacuum Flask 0,5L

Thermos Light&Compact Vacuum Flask 0,5L ståltermos liten bäst i test

Budget

Vinnare

9

Pris

8

Värmehållning

8

Byggkvalitet

9

Hållbarhet/Miljö

9

Användarvänlighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Som en smidig pocketraket gör den här lilla termosen ingen besviken! Du får inte bara ett kompakt format som du kan smyga in i nästan vilken väska som helst, utan också en isolering som skulle göra en isbjörn avis. Och snäppkorken? Den håller tätt som en trumma. Så om du är på en budget men inte vill tumma på kvaliteten, har du din vinnare här!

Liten, smidig och grymt tålig! Pris fr. 200 kr.

Trots att den är så liten (vilket generellt leder till snabbare nedkyling/uppvärmning) är det här en riktigt smidig och bra ställtermos! Och fin är den också, och skön i hand och med en följsam snäppkork som inte efterdroppar eller läcker. När vi testar simmar den runt i väskan under under en kajaktur, så den får sig en rejäl omgång. Vi kollar tempen på kaffet efter 12 timmar och det är fortfarande riktigt varmt. Flaskan i sig känns robust och tålig, och du har ett smidigt kopp-lock. En given vinnare i budgetklassen!

 • Storlek: 0,5 Liter
 • Kork: Snäppkork som håller tätt och inte droppar/efterhäller
 • Material: Rostfritt stål både in- och utvändigt
 • Värmehållning: Mycket bra, 12 timmar utan problem
 • Värmekapacitet enligt varumärket: 12h
 • Komfort: Mycket skön i handen
 • Stöttålig: Ja
 • Snabböppning: Ja
 • Kylkapacitet: 24h
 • Tål maskindisk: Ja
6

Primus C&H Vacuum Bottle Fashion 0,75L

Primus C&H Vacuum Bottle Fashion 0,75L bäst i test smidig termos

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Värmehållning

7

Byggkvalitet

8

Hållbarhet/Miljö

8

Användarvänlighet

8

Totalpoäng

Motivering: Primus C&H är som en indiebandets hitlåt: inte superkänd men levererar varje gång! och för dom pengarna är det en jackpot. Med dubbelvakuumisolering och en snygg design är det här en budgetmässig knockout.

Stilad, tät lättviktare! Pris fr. 170 kr.

Sist ut i testet har vi Primus Vacuum Bottle på 0.75 liter. Här får du bra grejer för stålarna och det är en ödmjuk prislapp! Denna slitstarka vakuumtermos jobbar givetvis fint både med varm och kall dryck. Den är liten, nätt och lätt och har snabbhällningsfunktion vilket är grymt skönt och smidigt när den ska användas. I locket har du mugg, du har en dubbel vakuumisolering som håller värmen bra och på det en snygg design som garanterat kommer i din favoritfärg!

 • Storlek: 0,75 Liter
 • Kork: Snäppkork
 • Material: Rostfritt stål både in- och utvändigt
 • Vikt: 506 gram

Köpguide Termos

Oavsett om du är en äventyrare, en kaffeälskare eller bara vill ha en pålitlig dryckeshållare, har vi all information du behöver för att välja rätt termos!

Kapacitet och storlek: Först och främst, tänk på hur mycket vätska du vill kunna bära med dig. Termosar kommer i olika storlekar, från små Termosmuggar perfekta för en enskild kopp till större Termoskannor som kan rymma flera portioner. Så fundera på dina behov och välj en termos som passar din dryckeskonsumtion och termostillfällen för framtiden.

Isoleringsförmåga: En termos huvudsakliga uppgift är att hålla drycken varm eller kall under längre tid. Kolla efter termosar med högklassig isoleringsteknik och material, som en Stelton termos, för att säkerställa att din dryck håller rätt temperatur. Pumptermosar brukar också vara mycket effektiva när det gäller värmebevaring.

Läckageskydd: Ingen vill ha en termos som läcker och skapar en massa blött kladd i väskan. Så se till att välja en termos som är välkonstruerad och har ett pålitligt läckageskydd. Termosar med skruvlock eller tryckknappar brukar vara säkra alternativ och givetvis är samtliga termosar i vårt test välkonstruerade utan att läcka!

Hållbarhet: En robust termos är en bra investering. Termoskannor gjorda av rostfritt stål är vanligtvis mer hållbara och tåliga mot stötar och repor än andra material, även gummi är en bra stötdämpare. Så leta efter termosar av hög kvalitet som kommer att vara med dig på alla äventyr.

Användarvänlighet: Tänk på hur lätt termosen är att använda och rengöra. Termosflaskor med breda öppningar kan vara enklare att fylla och rengöra, där du kommer ner med diskborste och kan ta bort eventuella beläggningar. Vissa termosar har till och med specialfunktioner som inbyggda silar för teblad eller fruktinfusioner, vilket ger extra användarvänlighet.

Stil och design: Slutligen, låt inte stil gå obemärkt förbi! Termosar finns i olika färger, mönster och designer. Välj en som passar din personliga stil, som gör dig glad varje gång du använder den!

Oavsett om du är på jakt efter en termos för vandring, camping eller bara för att njuta av en varm kopp kaffe på jobbet så hoppas vi att vår köpguide ger dig nyttig information.

Frågor och svar om Termosar

Innan du köper en termos ska du fundera på dess värmehållningstid för att försäkra dig om att du köpet rätt termos för dina behov. Tänk också på termosens storlek och om den är lämplig för dina avsedda användningsområden. Ofta går värmehålliningskvalitén ihop med byggkvalitet och material, men släng ett öga även där för att säkerställa hållbarhet och isoleringsegenskaper.

I vårt test blev Thermos Work Series 1,2L testvinnare, tack vare kombinationen av prisvänlighet och kvalitet. Här är drycken garanterat skållhet efter 12 timmar, den är rejäl och stöttålig, har riktigt snygg design och 10 års garanti – till ett schysst pris.

Det varierar mellan termosar; dess kvalitet, storlek, form och öppning påverkar allihop värmelängden. En bra termos bör hålla värmen åtminstone 12 timmar, medan den bästa termosen när det kommer till värmehållning i vårt test håller värmen upp till 45 timmar. Läs hela testet!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser