1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Tandblekning – Blända stan med polerat leende!
Dentaworks-tandlekning-med-tandblekningspenna.jpg

Lyx

Dentaworks tandlekning med tandblekningspenna

Dentaworks Teeth Whitening System

9.2

Mellan

Dentway tandblekning - Prisvärd snabb tandblekning

Dentaway Starter Kit

8.6

Budget

EKULF Pure Shine Whitening Strips

EKULF Pure Shine Whitening Strips

8.6

Inledning

Är du sugen på ett vitare leende? Ett sånt där som kan brännas av i alla lägen och gör omgivningen knäsvag? Då kanske det är dags för en tandblekning! Det är nämligen ruskigt lätt att bleka tänderna förstår du, framförallt om du kör på en tandblekning hemma! Snabbt, enkelt, prisvärt och faktiskt väldigt skonsamt! Men det är lite att tänka på när det gäller tandblekmedel och jakten på vitare tänder; det finns ju i vanlig ordning en uppsjö av produkter på marknaden och frågan vi ställer oss är såklart vilket blekmedel som är bäst. Så believe it or not – vi har gjort ett Bäst i Test!

Vi på Hemfakta har utsett Dentaworks Teeth Whitening System med extra tandblekningspenna till årets bästa hemmablekning! Samma metod som hos tandläkaren, med skenor och tandblekningsgel. Enkelt, effektiv och upp till 10 nyanser vitare tänder! Dessutom fri från trista kemikalier, vi älskar!

För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Längst ner på sidan går vi igenom allt du behöver veta när du ska bleka tänderna hemma, men vi kickar igång på direkten! Här kommer den bästa tandblekningen i jakten på vita tänder!

I jakten på den bästa Tandblekning har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild som möjligt av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det. När det kommer till tandblekning är såklart resultatet på nyans avgörande, och hur skonsam behandlingen är i relation till detta. Man ska vara rädd om sina tänder och säkerställa att blekingen inte gör skada. Utöver det är behandlingstiden, risken för missfärgning och priset viktiga komponenter i vårt test.

1

Dentaworks Teeth Whitening System

hem-fakta-bast-i-test-logo
Dentaworks tandlekning med tandblekningspenna

Lyx

Vinnare

8

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

9

Användarvänlighet

9

Anpassningsbarhet (För olika tandtyper/känslighet)

9.2

Totalpoäng

Motivering: Dentaworks levererar i toppklass, särskilt med sin miljövänliga och emaljsäkra gel. Behöver jag säga mer? Den är både snäll mot plånboken och naturen. Vill du ha en blend-a-med-smile på nolltid? Då har vi vinnaren här!

Prisvärd, effektiv och enkel tandblekning. Med denna tandblekning kan du få upp till 10 nyanser vitare tänder på bara en vecka! Pris ca. 600 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Dentaworks Teeth Whitening System med extra tandblekningspenna till årets bästa hemmablekning! Samma metod som hos tandläkaren, med skenor och tandblekningsgel. Enkelt, effektiv och upp till 10 nyanser vitare tänder! Dessutom fri från trista kemikalier, vi älskar!

Ja det här är en metod som är enkel att använda, men ack så effektiv. Denna tandblekning kan ge dig upp till hela 10 nyanser vitare tänder, på bara en vecka! Tandblekningsgelen är PH-neutral och peroxidfri, 100 procent emaljsäker samt kliniskt testad. Den är skonsam mot emalj och tandkött, vilket gör att även den med känsligt tandkött eller tunn emalj kan använda denna tandblekning. I detta paket får du även med en tandblekningspenna för extra bra resultat. Vi gillar verkligen det här kitet från Dentaworks!

 • Storlek: 20 ml, ca 56 behandlingar
 • Typ av tandblekning: Skenor och tandblekningsgel samt tandblekningspenna
 • Behandlingstid: 20 minuter / 2 gånger per dag
 • Behandlingslängd: Ca 7-14 dagar
 • Särskilda egenskaper: Upp till 10 nyanser vitare tänder på en vecka, PH-neutral, Peroxidfri, 100 procent emaljsäker, Kliniskt testad, Kan även användas av den med känsligt tandkött eller tunn emalj

Fördelar

 • Användare påpekar den märkbara effekten – tänderna blir verkligen vitare
 • Många hyllar produkten för dess enkelhet och användarvänlighet
 • Användarna prisar att produkten är skonsam mot emalj och tandkött

Nackdelar

 • Enstaka användare har upplevt obehag i tandköttet efter behandling
 • Vissa kritiker anser att behandlingstiden kan vara lång, trots goda resultat

Sammanfattning: Vi har hämtat recensioner från Nordic Feel((Nordic Feel, 2023-09-26)) och Dentaworks((Dentaworks, 2023-09-26)) för att skapa en objektiv bild av produkten. Källorna är begränsade men innehåller ändå en bredd av användarupplevelser.

2

Hismile PAP+ 

Bästa tandblekningen 2023

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet

10

Användarvänlighet

9

Anpassningsbarhet (För olika tandtyper/känslighet)

8.6

Totalpoäng

Motivering: Hismile PAP+ är effektiv och snabb, men den är lite mer snål mot plånboken. Det är tandblekningen för dig som inte har tid att vänta men har pengar att bränna. Den når inte riktigt upp till Dentaworks, men ligger steget före andra i lyxklassen.

Det här är en riktigt effektiv tandblekning som ger dig resultat redan efter första användningen. Dessutom är denna metod skonsam mot tänder och tandkött. Pris ca. 1200 kr.

Det här är en tandblekning med många fördelar – den är enkel att använda, den är mycket effektiv, den ger ett snabbt resultat och den är skonsam mot tänder och tandkött. Med denna tandblekning får du resultat redan efter första användningen, och varje behandling tar endast 10 minuter. Tandblekningen har en kraftfull formula, den är kliniskt testad och orsakar inte ilningar. Här ingår 6 stycken behandlingar, och produkten är fri från väteperoxid. Effektivare behandling än såhär går förmodligen inte att hitta – och dessutom är den mycket skonsam.

 • Storlek: 6 stycken behandlingar
 • Typ av tandblekning: Led-skena
 • Behandlingstid: 10 minuter
 • Behandlingslängd: 6 behandlingar a 10 minuter
 • Särskilda egenskaper: Kort behandlingstid, Skonsam mot tänder och tandkött, Kliniskt testad, Fri från väteperoxid, Orsakar inte ilningar

Fördelar

 • Många användare upplever produkten som enkel att använda med tydliga instruktioner.
 • Användarna värdesätter att behandlingen är skonsam och inte orsakar något ilande i tänderna eller tandköttet.
 • Kort behandlingstid (endast 10 minuter) uppskattas av användarna, vilket gör produkten tidseffektiv.
 • Pluspoäng för att produkten kommer med en “shade guide”, vilket gör det enkelt att jämföra om tänderna har blivit vitare.
 • Många är nöjda med att produkten inte känns skadlig mot tänderna.

Nackdelar

 • Vissa användare hade förväntat sig en mer dramatisk skillnad i tandnyansen efter behandlingen och är lite besvikna på resultaten.
 • En del användare tycker att de behöver köpa refill för att uppnå önskat resultat, vilket kan bli en extra kostnad.

Sammanfattning: Vi har hämtat recensioner från olika källor för att skapa en objektiv bild av produkten, i det här fallet kommer dom från LYKO((LYKO, 2023-09-27)), Bangerhead((Bangerhead, 2023-09-27)) och Nordic Feel((Nordic Feel, 2023-09-27)).

Duellen

Lyx

Dentaworks Teeth Whitening System med extra tandblekningspenna – Bästa tandblekningen 2024! vs. Hismile PAP+ 

I lyxklassen har vi två starka konkurrenter, Dentaworks Teeth Whitening System och Hismile PAP+. Båda dessa produkter erbjuder imponerande resultat, men det finns vissa skillnader.

3

Dentaway Starter Kit

Dentway tandblekning - Prisvärd snabb tandblekning

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet

8

Användarvänlighet

9

Anpassningsbarhet (För olika tandtyper/känslighet)

8.6

Totalpoäng

Motivering: Dentaway visar att man inte behöver veneers för att bli bländande vit. Detta är verktyget för den medvetne konsumenten som inte vill tumma på kvalitet. Dessutom jobbar den för din allmänna munhälsa. Win-win!

Denna effektiva tandblekning har en annan stor fördel – den verkar även för att förbättra munhälsan. Den ger resultat redan efter 10 minuter, helt utan ilningar eller irritation i tänderna. Pris ca. 500 kr.

Det här är en mycket prisvärd tandblekning med många fördelar – den är effektiv, den verkar även för att förbättra tandhälsan, den ger resultat på bara 10 minuter, den ger inga ilningar eller obehag, den stärker tänderna och ger ett långvarigt skydd. Det här är helt enkelt mer än en vanlig tandblekning, och den är mycket skonsam. Denna tandblekningar passar även dig som har känsligt tandkött eller tunn emalj, då sammansättningen är PH-neutral, vilket innebär att den inte skadar tänder eller tandkött. Detta är samma metod som används hos tandläkaren, men här finns många andra fördelar – till exempel ett betydligt lägre pris. Produkten är vegansk och ej testad på djur, den är skonsam och mycket enkel att använda.

Andra röster om Dentways Starter kit:

“Samma resultat som efter en dyr behandling hos tandläkaren
– Cosmopolitan

“Slår rekord i enkelhet och ger faktiskt resultat”
– Mama

“Förbättring redan första gången” 
– KK

 • Storlek: 9 ml blekningsgel
 • Typ av tandblekning: Blekgel och två formbara skenor
 • Behandlingstid: Ha på munskenorna med gelen i 30-60 minuter
 • Behandlingslängd: Varierar
 • Särskilda egenskaper: Förbättrar tandhälsan, Ger resultat på bara 10 minuter, Stärker tänderna, Ger långvarigt skydd, Passar även den med känsligt tandkött eller tunn emalj, Samma metod som hos tandläkaren, Vegansk och ej testad på djur

Fördelar

 • Många användare upplever produkten som lättanvänd och tydlig i sina instruktioner.
 • Recensenter ser produkten som prisvärd jämfört med tandblekning hos tandläkaren.
 • Användare rapporterar positiva resultat och en synlig skillnad på tandnyansen.

Nackdelar

 • Vissa användare hade förväntat sig en större skillnad i tandnyansen efter behandlingen.

Sammanfattning: Vi hämtar recensioner från flera hemsidor för att skapa en objektiv bild av produkten, i detta fall är användarrecensionerna begränsade till Apohem((Apohem, 2023-09-27)), Kronans Apotek((Kronans Apotek, 2023-09-27)) och Lyko((Lyko, 2023-09-27)).

4

Swiss Clinic Whitening System

Swiss Clinic Whitening system bäst i test

Mellan

Utmanare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet

9

Användarvänlighet

9

Anpassningsbarhet (För olika tandtyper/känslighet)

8.6

Totalpoäng

Motivering: Med sin tandläkarbackade design, levererar Swiss Clinic Whitening System både på kvalitet och effektivitet. Dess långvariga resultat och skonsamma formula gör det till en allsidig vinnare i mellanklassen. Det här är räddaren för dig som vill undvika klinikbesök men inte kompromissa med resultat.

En riktig favorit bland både användare och tandläkare! Pris ca. 400 kr.

Swiss Clinic Whitening System är en professionell tandblekningsbehandling som utvecklats av tandläkare. Vi imponeras av hur skonsam och effektiv behandlingen är, och framförallt hur snabba resultaten är. Efter att ha använt systemet kan man förvänta sig ett långvarigt resultat som kan hålla i upp till 1-2 år, vilket är fantastiskt! Den är skonsam på emalj och tandkött och få användare har upplevt några ilningar. Behandlingen kan utföras hemma och behandlingsperioden varierar mellan 3-7 dagar, beroende på hur missfärgade tänderna är och hur mycket vitare resultat man vill uppnå. Det bästa med Swiss Clinic Whitening System är att det räcker till runt 18 behandlingar, vilket gör det till en mycket kostnadseffektiv lösning jämfört med professionell tandblekning på en klinik.

 • Storlek: 3 x Whitening tandblekningsgel á 3 ml
 • Typ av tandblekning: Gel med skena
 • Behandlingstid: Om det är din första tandblekning, börja med att behandla i 45 minuter. Utöka behandlingstiden med 15-20 minuter för varje nytt behandlingstillfälle.
 • Behandlingslängd: 3-7 dagar beroende på grad av missfärgning, normalt sett får du resultat redan efter 2-3 dagar
 • Särskilda egenskaper: Utvecklad i samråd med tandläkare, Snabbt resultat, Skonsam mot emalj och tandkött

Fördelar

 • Användare uppskattar hur enkel blekningen är att använda samt att gelen inte har någon smak.
 • Användare upplever väldigt goda resultat och är nöjda med blekningen både för effekt och hur fort resultat visas.
 • Användandet av varmt vatten för att värma skenorna nämns som en komfortfaktor av en del användare.

Nackdelar

 • Någon användare har upplevt problem med att skenorna vikt sig vid kontakt med varmt vatten.

Sammanfattning: Vi hämtar recensioner från flera platser för att skapa en objektiv bild av produkten, i detta fall är antalet källor begränsade till Nordic Feel((Nordic Feel, 2023-09-27)) och Swiss Clinic((Swiss Clinic, 2023-09-26)).

Duellen

Mellan

Dentaway Starter Kit vs. Swiss Clinic Whitening System

I mellanklassen möter vi Dentaway Starter Kit och Swiss Clinic Whitening System. Båda produkterna har sina fördelar.

5

EKULF Pure Shine Whitening Strips

EKULF Pure Shine Whitening Strips

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

10

Användarvänlighet

8

Anpassningsbarhet (För olika tandtyper/känslighet)

8.6

Totalpoäng

Motivering: Om du letar efter en snabb fix för dina gaddar, då är EKULF din grej. Prisvärd, effektiv och så enkel att en kattunge skulle kunna hantera den. I det stora hela ger den dig bra bang for your buck.

Om du letar efter en tandblekning som är både billig och effektiv, då kanske denna kan vara rätt val. Denna är även mycket enkel att använda, och gör betydligt mer än bleker tänderna. Pris ca. 250 kr.

Här finns många fördelar: enkel att använda, lågt pris, effektiv, utvecklad i samråd med tandläkare, snabbt resultat och skonsam mot tänderna. Förutom att dessa strips bleker tänderna så så har de även en antibakteriell påverkan och ger en långvarig minskning av bakterier i munnen, och en anti-plack effekt som motverkar dålig andedräkt. Det finns helt enkelt flera anledningar att använda denna enkla tandblekning. För bästa effekt ska behandlingen upprepas varannan månad. Remsorna ska fästas på torra tänder, efter tandborstning, och verka under 30 minuter. Därefter sköljs munnen med vatten, och rester av gelen kan även borstas bort. Enkel, snabbt och effektivt till ett bra pris.

 • Storlek: 14 par strips
 • Typ av tandblekning: Strips
 • Behandlingstid: 30 minuter
 • Behandlingslängd: 14 dagar
 • Särskilda egenskaper: Utvecklad i samråd med tandläkare, Antibakteriell påverkan, Anti-plack effekt som motverkar dålig andedräkt

Fördelar

 • Användare menar att resultatet blir bra och att tänderna verkligen blir vita.
 • Produkten upplevs som prisvärd, med många strips i ett paket för långvarig effekt.
 • Flera recensioner lyfter fram att produkten inte orsakar ilningar i tänderna, vilket är vanligt med andra märken.

Nackdelar

 • Några användare rapporterar att de inte ser tillräckligt med resultat.
 • Enstaka användare klagar på att effekten inte håller i sig särskilt länge, och att produkten kan vara dyr i längden.

Sammanfattning: Vi har hämtat recensioner från ett flertal parter för att skapa en objektiv bild av produkten. Dessa inkluderar Apotek Hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-09-27)), Lyko((Lyko, 2023-09-27)) och Apohem((Apohem, 2023-09-27)).

6

Dentaworks tandblekningspenna

Dentaworks pen tandblekning bäst i test

Budget

Utmanare

9

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Effektivitet

9

Användarvänlighet

6

Anpassningsbarhet (För olika tandtyper/känslighet)

7.4

Totalpoäng

Motivering: Dentaworks tandblekningspenna är en fläkt av frisk luft för tandblekningsnybörjare. Den är billig, enkel och rakt på sak. Men när det gäller anpassningsbarhet och långvariga resultat, är den lite av en en-trick-ponny. Perfekt för dig som vill doppa tårna i tandblekningsvattnet utan att bada hela vägen skulle man kunna säga!

Denna tandblekning är enkel att använda, mycket effektiv och 100 procent emaljsäker. Dessutom är den 100 procent vegansk, ej testad på djur och kliniskt testad. Pris ca. 400 kr.

Det här är en tandblekning med väldigt många fördelar: den är prisvärd, enkel att använda, effektiv, 100 procent vegansk, ej testad djur, kliniskt testad, peroxidfri, PH-neutral och den smidiga penselborsten kommer åt överallt. Metoden tar bara två minuter att använda, och du kan välja att använda den flera gånger per dag för att snabba upp processen. Tandblekningen är skonsam men samtidigt effektiv, och framför allt är denna metod mycket enkel att använda. Det här är ett bra val för dig som vill ha en effektiv och smidig tandblekning, som samtidigt är snabb, och till ett bra pris.

 • Storlek: Storlek på penna ej angiven, håller för 56 applikationer
 • Typ av tandblekning: Penna
 • Behandlingstid: 2 minuter
 • Behandlingslängd: 7-14 dagar
 • Särskilda egenskaper: 100 procent vegansk, Ej testad på djur, Kliniskt testad, Peroxidfri, PH-neutral, Kommer åt överallt, Två minuters behandlingstid, Kan användas flera gånger per dag

Fördelar

 • Många användare upplever att pennan är smidig och enkel att använda, och ger synliga resultat snabbt.
 • Användarna prisar den utmärkta kundtjänsten och bra pris.
 • Många kommenterar att produkten är effektiv även för dem som är rökare eller kaffedrickare.

Nackdelar

 • En del användare anser att det är svårt att veta hur mycket gel som kommer ut, vilket kan leda till att för mycket produkt används.
 • Enstaka användare rapporterar ingen eller endast liten skillnad i tandfärg trots användning.

Sammanfattning: Vi har samlat användarrecensioner från Dentaworks officiella webbplats för att skapa en objektiv bild av produkten. Antalet källor är begränsat till endast Dentaworks officiella webbplats i detta fall((Dentaworks, 2023-09-27)).

Duellen

Budget

EKULF Pure Shine Whitening Strips vs. Dentaworks tandblekningspenna

I budgetklassen står EKULF Pure Shine Whitening Strips som vinnare och Dentaworks tandbklekningspenna som utmanare. EKULF Pure Shine Whitening Strips erbjuder enkel användning till ett lågt pris. Den är effektiv, utvecklad i samråd med tandläkare och ger en antibakteriell påverkan samt anti-plack effekt som motverkar dålig andedräkt. Det är ett prisvärt alternativ för de som söker både tandblekning och munvård och prima för den som inte vill hålla på med massa skenor och krämer och ljus – här är det lätt som en plätt.

Därför sticker bäst i test-vinnaren, Dentaworks Teeth Whitening System, ut!

I vårt test blev Dentaworks Teeth Whitening System med extra tandblekningspenna testvinnare, tack vare kombinationen av prisvänlighet och egenskaper. Här får du ett otroligt resultat, som dessutom är skonsamt för tänder och tandkött – och du får med en tandblekningspenna för att komma åt smidigt överallt!

Köpguide för tandblekning

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när man ska köpa tandblekning, och många saker kan skilja sig åt mellan olika typer av tandblekning och mellan olika märken. Den största skillnaden mellan olika tandblekningar är metoden, men det varierar även hur lång tid det tar och förstås prisklassen. Här kommer vi att gå in närmare på dessa saker.

Metod

Den mest kända tandblekningsmetoden är förmodligen den med tandskenor, och denna påminner även mycket om en metod som används hos tandläkare. Tandskenorna ska ofta formas efter dina egna tänder, genom att du lägger dem i varmt vatten så de blir mjuka, och sedan placerar dem i munnen för att forma dem efter tänderna. När tandskenorna sedan stelnar så är de anpassade efter just dina tänder. Dessa används sedan med gel, vanligtvis. Hur länge man ska ha dem i munnen och hur länge behandlingen pågår kan variera, men omkring 20 minuter per gång är vanligt. Ibland används även en LED-lampa som placeras i munnen och lyser på tänderna under denna tid.

Andra metoder som blivit vanliga är till exempel tandblekningspenna och strips. Dessa fungerar egentligen på i stort sett samma sätt, de innehåller ett blekande medel som sitter mot tänderna en viss tid, och behandlingen är ofta ungefär lika lång. Metoden blir dock annorlunda eftersom inga skenor behövs, utan medlet hamnar direkt mot tänderna. Här kan det dock variera en del hur det fungerar – en del tandblekningspennor är till exempel endast till för “touch up”.

Därtill finns det förstås en hel del andra metoder – tandblekningsskum och blekande tandkräm, till exempel. Dessa metoder är ganska lika varandra då man vanligtvis även använder tandblekningsskum för att borsta tänderna. Ofta använder man då två olika skum, där den första som används är rengörande och den andra är blekande. Oavsett om man använder tandblekningsskum eller en blekande tandkräm så brukar de användas istället för vanlig tandkräm, vilket gör det hela extra smidigt, då man bara borstar tänderna precis som vanligt.

Vilken metod som passar bäst är förstås svårt att säga, och till stor del är det en smaksak vilken man föredrar. Det kan också vara bra att tänka på att resultatet kan variera mellan olika personer, en del kanske får bäst resultat av strips medan andra föredrar metoden med tandskenor, till exempel. Generellt kan man dock säga att metoden med tandskenor ofta är effektiv, även om det förstås finns bättre och sämre alternativ bland dessa.

Det kan vara så att man får testa ett par metoder, eller olika märken, innan man hittar något som fungerar bra. Tänk dock på att låta det gå ett tag innan du gör nästa försök, man bör inte gå direkt från en tandblekning till en annan och därefter ytterligare en. Tänk också på att använda tandblekningen under hela den tid som rekommenderas, även om du inte ser något resultat till en början, men om du känner obehag ska du förstås avbryta behandlingen.

Tidsåtgång

När det gäller tidsåtgång kan man egentligen syfta på två olika saker – hur långa stunder tandblekningen ska vara i munnen, samt hur lång en behandling är. Det här kan förstås variera en del mellan olika metoder och märken, men ofta används tandblekningen omkring 20 minuter per gång, och under omkring 10 dagar. Behandlingstiden kan dock variera mycket, men omkring 1-2 veckor är vanligt. Hur ofta tandblekningen ska användas under denna tid kan också variera – ofta är det en behandling per dag som gäller, men ibland är det två behandlingstillfällen per dag.

När det gäller till exempel tandkräm med tandblekning, eller tandblekningsskum, så blir behandlingstiden ofta kortare eftersom produkten ersätter vanlig tandkräm. Då borstar man vanligtvis 2-3 minuter, två gånger per dag, som vanligt. Det här metoden är inte alltid fullt lika effektiv som annan tandblekning, även om det finns effektiva sorter. Just dessa kan alltså vara ett bra val för den som inte vill lägga ned någon extra tid alls på tandblekningen, utan göra det istället för tandborstningen.

I övrigt handlar det sällan om behandlingslängden och tidsåtgången när man väljer tandblekning – effektivitet och säkerhet är förstås det viktigaste. Det kan dock ändå vara bra att känna till, och tänka på, att det här kan variera en del. Vill du ha en snabb tandblekning så finns det lite snabbare alternativ, men fokusera hellre på andra saker.

Prisklass

Om man räknar med alla metoder som finns när det gäller tandblekning för hemmabruk så finns det faktiskt alternativ i alla prisklasser – från långt under hundralappen till flera tusenlappar. Ofta kostar dock tandblekning för hemmabruk några hundra. I vårt test kostar den billigaste tandblekningen 400 kronor, medan den dyraste produkten kostar nästan en tusenlapp mer än så.

Generellt kan man säga att de effektivaste tandblekningarna kostar några hundra. Visst kan det finnas tandblekningar under hundralappen som är hyfsat effektiva, men dessa passar ofta bäst för att hålla efter tänderna – som “touch up” till exempel – i bästa fall. Det kan alltså vara en bra idé att välja en lite dyrare produkt, för att få ett bättre resultat.

Avslutande ord inför ditt köp av tandblekning

De flesta tandblekningar för hemmabruk är väldigt skonsamma och ofarliga, men det finns trots det en hel del som kan vara bra att tänka på när du ska använda tandblekning för hemmabruk. Först och främst så kan det vara en bra idé att välja ett välkänt märke, eller läsa omdömen om produkten innan för att försäkra dig om att det är en bra sort – såväl effektiv som säker att använda.

Generellt kan man säga att det kan vara bra att vänta med tandblekning tills man är 20 år, eller åtminstone 18. Det finns en del tandblekningar som kan användas tidigare, men allra helst bör man vänta. Vill man använda det tidigare bör man välja extra noggrant, och välja en sort som fungerar bra även för yngre.

Om du har hål i tänderna bör du först laga dessa innan du använder tandblekning, och detta är väldigt viktigt att tänka på. Om du är osäker på om du har några hål kan det vara en bra idé att göra en undersökning hos tandläkaren först, och sedan laga eventuella hål, innan du använder tandblekning.

Om du har andra besvär med tänderna – till exempel ilningar eller blottade tandhalsar – så bör du också avstå från tandblekning, eftersom besvären annars kan förvärras. Sådant som kan åtgärdas hos tandläkare, som hål i tänderna, bör alltså åtgärdas innan, och om du har besvär som inte kan behandlas så bör du avstå från att bleka tänderna.

Slutligen bör du alltid följa instruktionerna och vara noggrann när du använder tandblekning. Även om tandblekningar överlag är ofarliga så kan de skada tänderna om de till exempel användas för ofta, för långa stunder eller på fel sätt. Du får inte heller ett snabbare eller bättre resultat av att använda tandblekningen längre än vad som står i instruktionerna, eller under en längre period. Följ alltid anvisningarna, och avsluta behandlingen om du upplever obehag.

Vanliga frågor och svar om tandblekning

Det finns sämre tandblekningar som kan vara skadliga för tänderna, men långt ifrån alla tandblekningar som säljs är skadliga. Det är dock viktigt att kolla upp tandblekningen innan man väljer, speciellt om det är ett okänt märke. Därtill är det förstås viktigt att använda tandblekning på rätt sätt, följa rekommendationer och inte bleka tänderna för länge eller för ofta. Även en skonsam tandblekning kan vara skadlig om den missbrukas.

Tänderna missfärgas alltid med tiden, inte minst av sådant som kaffe, vin och tobak. Även efter en tandblekning kommer tänderna att missfärgas successivt, och det bästa brukar vara att göra en så kallad “touch up” med jämna mellanrum för att bibehålla den nya nyansen på tänderna.

Det finns i dag många olika tandblekningar, och hur de fungerar kan variera en del. Det är vanligt att man använder tandskenor, som ofta formas efter tänderna, tillsammans med en blekande gel. Detta används under en viss tid och ett förbestämt antal dagar. Andra exempel på tandblekningar är till exempel blekande tandkräm, tandblekningsskum, tandblekningspenna och strips.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser