1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i test: Symaskin – För trådiga äventyr!
F400_Front_01-scaled.jpg

Lyx

Bäst i test Symaskin

Brother Innov-is F400

9

Mellan

Bästa symaskinen 2023

Singer One 

8.6

Budget

Bäst i test symaskin

Singer Tradition 2250 

8.2

Inledning

Jahaja, så vi har tröttnat på trassliga trådar och svidande nålstick och börjat glutta på en fräsig symaskin istället? Det tycker jag låter som en alldeles sy-perbra idé (förlåt)! Med en symaskin i näven kan du bli den oberörbara stygnmästaren som förvandlar tråkigt tyg till fantastiska kreationer. Men vilken symaskin ska man välja? Det – min vän – vet vi! Låt oss presentera årets bästa symaskiner 2024 – för trådiga äventyr!  

På Hemfakta är vi rörande överens om att Brother Innov-is är årets bästa symaskin 2024 – detta tack vare dess flexibilitet med hela 40 sömmar, 850 stygn per minut och hela 6 olika knapphål. Den är otroligt snabb, har flera smarta funktioner och är dessutom riktigt användarvänlig!

Våra experter har landat i sex prima symaskiner i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I sökandet efter den bästa symaskinen har vi gjort gedigen research, pratat med konsumenter, skannat labbtester och specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den symaskin som är bäst från den som inte är det. När det kommer till symaskiner är smidighet, enkelhet, sy-resultat och praktiska funktioner extra viktigt. Med de sex kockknivar vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

Därför blev Brother Innov-is F400 utsedd till bäst i test

Brother Innov-is F400 har förtjänat sin plats som bäst i test vinnare genom att erbjuda en imponerande kombination av hastighet, tyst drift och avancerade funktioner. Med 40 inbyggda sömmar, LED-belysning, och praktiska funktioner som automatisk trådklipp och nålträdare levererar F400 en överlägsen sömnadsupplevelse. Dess kompakta design och robusta konstruktion gör den till ett utmärkt val för både amatörer och syproffs. Brother Innov-is F400 är helt enkelt den bästa symaskinen i testet, och dess höga pris rättfärdigas av den höga kvaliteten och effektiviteten!

1

Brother Innov-is F400 – Bästa Symaskinen [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test Symaskin

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Robusthet & Hållbarhet

9

Snabbhet

9

Användarvänlighet

10

Avancerade funktioner

9

Totalpoäng

Motivering: Brother Innov-is F400 presterar starkt inom alla kategorier och är väl värd sin plats som bäst i test. Priset är högt men rättfärdigat av den höga kvaliteten och de avancerade funktionerna. Symaskinen är praktisk med det nya transportsystemet, SFDS, som garanterar en jämn sömnadsupplevelse. Den imponerande hastigheten på 850 stygn per minut och tysta drift gör den snabb och behaglig att arbeta med – snabbast av alla i detta test, faktiskt. Användarvänligheten är hög med en tydlig LCD-display, LED-belysning och praktiska funktioner som friarm och automatisk nålträdare. De 40 inbyggda sömmarna och 6 typerna av knapphål ger möjlighet att utforska olika designalternativ. Designmässigt är F400 kompakt och lätt att hantera och den har fått goda recensioner från användare.

Riktigt bra symaskin som passar både amatören och syproffset! Pris ca. 10.300 kr.

Vi har utsett Brother F400 till årets bästa symaskin 2024! Detta är en pålitlig och relativt användarvänlig symaskin med flera imponerande funktioner som gör att du enkelt kan skapa fantastiska kreationer utan bekymmer. Den har tidigare vunnit bäst i test-titlar och är populär bland användarna.

En av de bättre egenskaperna hos denna maskin är det nya transportsystemet: SFDS (Square Feed kraftöverföring). Detta garanterar en jämn och perfekt sömnadsupplevelse. Med en imponerande hastighet på 850 stygn per minut är denna symaskin både tålig och snabb. Dessutom är den otroligt tyst vilket ger dig en trevlig arbetsmiljö.

Den 7-punkts kvadratiska mataren gör att du kan sy på alla typer av material, oavsett om det är tunna tyger eller tjocka material. F400 har en 2,7-tums LCD-display och LED-belysning som lyser upp arbetsytan vilket gör det enkelt att se detaljerna även i svagt ljus. Med funktioner som friarm, automatiskt trådavklipp, automatisk nålträdare, automatisk fästning vid start/slut och nålstopp uppe/nere, kommer du att älska den bekvämlighet och effektivitet som denna maskin erbjuder. Med 40 inbyggda sömmar och 6 typer av knapphål, har du möjlighet att utforska olika designalternativ och skapa unika sömmar för dina projekt. Den helautomatiska nålträdaren och möjligheten att sy utan pedal är bara några exempel på de praktiska funktionerna som förenklar din sömnadsprocess.

Designmässigt är F400 också en vinnare. Den har en hård huv som ger extra skydd och hållbarhet. Dess kompakta storlek gör den enkel att hantera och förvara.

i samarbete med PriceRunner

 • Antal sömmar: 40
 • Antal stygn/min: 850
 • Typ: Datoriserad, elektronisk
 • Övrigt: 6 typer av knapphål, automatisk trådklipp och nålträdare, ställbart pressarfotstryck

Fördelar 

 • Kraftfull
 • Stort utbud av sömmar
 • Snabb
 • Väldigt bra instruktioner
 • Ger enorma symöjligheter

Nackdelar 

 • Kan ta lite tid för nybörjare att förstå maskinen

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av symaskinen har vi hämtat cirka 200 recensioner från Amazon1 .

2

Husqvarna Viking Opal 650 

Bäst i test Symaskin

Lyx

Utmanare

8

Pris

8

Robusthet & Hållbarhet

8

Snabbhet

10

Användarvänlighet

9

Avancerade funktioner

8.6

Totalpoäng

Motivering: Husqvarna Viking Opal 650 är en kraftfull symaskin med imponerande 160 sömmar, vilket är flest av alla i detta test. Priset är konkurrenskraftigt och återspeglar dess avancerade funktioner och användarvänlighet. Den har en smart funktion, SEWING ADVISOR, som underlättar sömnadsprocessen genom automatiskt att välja optimala inställningar. Maskinen har en stor grafisk display för enkel navigering och den har tidigare vunnit priser, vilket tyder på pålitlighet och hållbarhet. Opal 650 imponerar med sina avancerade funktioner och är ett utmärkt val för de som söker både kvalitet och användarvänlighet.

Otroligt bra symaskin med hela 160 sömmar! Pris ca. 10.000 kr.

Vill du ha fantastiska sömnadsresultat och samtidigt njuta av en avkopplande sömnadsupplevelse? Ja men då är Husqvarna Viking® OPAL™ symaskin det perfekta valet för dig! Denna datoriserade maskin har en rad inbyggda hjälpfunktioner som kommer att förändra sättet du syr på – och ge dig mer tid och glädje i processen.

Med funktionen SEWING ADVISOR® behöver du inte längre fundera över de perfekta inställningarna. Du behöver bara ange vilken typ av tyg du använder och önskad sömnadsteknik –  symaskinen tar hand om resten. Den väljer automatiskt den bästa sömmen, optimal stygnbredd, stygnlängd och sömnadshastighet. Dessutom ger den dig rekommendationer för andra inställningar. Det är alltså som att ha en expert ständigt sittande vid din sida!

OPAL™-maskinerna har också en stor grafisk display som gör det enkelt att navigera genom olika sömmar. Med hjälp av pilarna kan du enkelt bläddra igenom alternativen, och all information du behöver visas tydligt på den upplysta skärmen. Det sägs dessutom att Husqvarna Viking® OPAL™ är den mest sålda symaskinen till Sveriges skolor – ett tydligt bevis på dess hållbarhet, fantastiska egenskaper och pålitlighet!

 • Antal sömmar: 160
 • Antal stygn/min: Uppgift saknas
 • Typ: Datoriserad, elektronisk
 • Övrigt: Infodisplay, 20 cm sömnadsyta, direktspolning

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några användarrecensioner om Husqvarna Opal, men symaskinen har tidigare vunnit priser och rankar bra på Prisjakt vilket talar för positiva upplevelser hos användare.

i samarbete med PriceRunner

Duellen

Lyx

Brother Innov-is F400 – Bästa Symaskinen 2024! vs. Husqvarna Viking Opal 650 

När vi jämför vinnaren i lyxklassen, Brother Innov-is F400, med utmanaren Husqvarna Viking Opal 650, framträder vissa skillnader. Båda symaskinerna erbjuder avancerade funktioner, men Brother F400 står ut med sitt Square Feed kraftöverföringssystem vilket garanterar en jämn sömnadsupplevelse. Med en imponerande hastighet på 850 stygn per minut och tyst drift blir F400 både tålig och snabb. Å andra sidan imponerar Husqvarna Viking Opal 650 med sitt SEWING ADVISOR-system som automatiserar inställningarna baserat på tygtyp och sömnadsteknik. Valet mellan dem beror på användarens preferenser – Brother F400 för de som värdesätter hastighet, avancerade funktioner och tyst drift, och Husqvarna Viking Opal 650 för de som vill ha automatiserad hjälp och enkelhet.

3

Singer One 

Bästa symaskinen 2023

Mellan

Vinnare

9

Pris

9

Robusthet & Hållbarhet

8

Snabbhet

9

Användarvänlighet

8

Avancerade funktioner

8.6

Totalpoäng

Motivering: Singer One Symaskin är en prisvärd och lättanvänd symaskin som imponerar med 24 inbyggda sömmar och extra stor sömnadsyta. Priset är rimligt för dess prestanda och funktioner. Den har en användarvänlig ONE TOUCH Stitch Selection och SWIFTSMART Threading System för enkel trådning. LED-lampa och DROP & SEW Bobbin-systemet ökar effektiviteten. Trots att den kanske inte har lika många avancerade funktioner som vissa andra i testet, är den stark i sin kategori och är ett utmärkt val för både nybörjare och avancerade användare. Detta är den maskin i testet som har absolut bäst pris/prestanda-förhållande.

En lättanvänd symaskin med extra stor sömnadsyta! Pris ca. 3.600 kr.

Här har vi något att sannerligen hänga i julgranen! Den här prisvänliga symaskinen markerar början på en ny era – skapad för att passa ditt sätt att sy och med en perfekt kombination av användarvänliga funktioner, teknik och stil. SINGER ONE symaskin kombinerar användarvänlighet, innovation och stil på ett imponerande sätt.

En av de bättre funktionerna är ONE TOUCH Stitch Selection som ger dig 24 inbyggda sömmar att välja mellan. Att välja och anpassa sömmarna är enkelt och ger optimala stygnstorlekar för bästa resultat. Dessutom inkluderar den populära sömmar som passar alla behov: 6 grundläggande, 4 stretch, 12 dekorativa och 2 knapphål. Knapphålssömnaden är enkel och pålitlig med de 2 helt automatiska 1-stegs knapphålen. Varje sida av knapphålet sys i samma riktning, vilket ger perfekt balanserade och vackra resultat varje gång. Med SWIFTSMART Threading System och automatisk nålträdare blir trådning en enkel knapptryckning. Du styr tråden direkt från spolen till nålområdet, vilket sparar tid och minimerar frustrationen med trassel.

En annan praktisk funktion är Quickview Stitch Setting & Simple Stitch. När du väljer en söm visas den optimala stygninställningen, och om du ändrar längden eller bredden på en söm, meddelar en LED-lampa dig om förändringen. Med DROP & SEW Bobbin System behöver du inte längre höja undertråden innan du börjar sy. Du släpper bara ner spolen och börjar sy direkt. En extra stor sömnadsyta ger dessutom gott om plats för olika projekt och ger dig möjlighet att utforska och utveckla dina kreativa idéer.

i samarbete med PriceRunner

 • Antal sömmar: 24
 • Antal stygn/min: 750
 • Typ: Datoriserad, elektronisk
 • Övrigt: Extra stor sömnadsyta, automatiska knapphål, SwiftSmart trädningssystem

Fördelar 

 • Väldigt användarvänlig
 • Funkar både för nybörjare och avancerade användare
 • Tyst och smidig
 • Många bra och underlättande funktioner

Nackdelar 

 • Instruktionsboken kan vara lite krånglig, speciellt för nybörjare

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av symaskinen har vi hämtat cirka 130 recensioner från NetOnNet2 och Amazon3 .

4

Brother HF27 

Bäst i test Symaskin 2023

Mellan

Utmanare

9

Pris

9

Robusthet & Hållbarhet

8

Snabbhet

7

Användarvänlighet

9

Avancerade funktioner

8.4

Totalpoäng

Motivering: Brother HF27 utmärker sig som en kraftfull symaskin för tjocka tyger och är ett utmärkt val för den som söker prestanda till ett överkomligt pris. Med 27 olika sömmar, overlock-funktion och praktiska funktioner som den inbyggda nålträdaren och drop-in spolsystemet, erbjuder den mångsidighet och användarvänlighet. Den är stark och hållbar med förmåga att hantera olika typer av tyger. Trots att den kan vara utmanande för nybörjaren, gör dess pris/prestanda-förhållande och dess kraftfullhet till en stark utmanare i mellanklassen.

En kraftfull symaskin med overlock som klarar kraftiga material! Pris fr. 3.300 kr.

Brother HF27 är den ultimata kraftmaskinen för alla dina sömnadsbehov – den klarar nämligen både jeans och andra kraftiga material. Med en stark och kraftfull motor öppnar den upp nya kreativa möjligheter. Denna kvalitetssymaskin har inte bara styrka – utan den har också flera praktiska funktioner som kommer underlätta ditt arbete.

Med 27 olika sömmar – inklusive overlock – kan du skapa professionella och hållbara sömmar. Den inbyggda nålträdaren gör trådningen enkel och smidig och den automatiska knapphålsfunktionen garanterar vackra och konsekventa resultat. Dessutom kan du använda en tvillingnål för extra dekorativa detaljer.

Brother HF27 levereras med en metallstygnplatta för att hantera även de tuffaste materialen. Du kan också justera stygnlängd och- bredd för att anpassa sömmarna efter dina önskemål. Med det praktiska drop-in-spolesystemet blir det enkelt att byta spolar och maskinen är utrustad med LED-belysning för optimal sikt under sömnadsprocessen. Som med alla Brother-symaskiner kan du förvänta dig hög kvalitet, styrka och enkel drift. Maskinen är tyst i användning, vilket gör den bekväm att arbeta med även under längre tidsperioder.

i samarbete med PriceRunner

 • Antal sömmar: 27
 • Antal stygn/min: 800
 • Typ: Mekanisk
 • Övrigt: Drop-in splsystem, overlock-sömmar

Fördelar 

 • Väldigt bra pris/prestanda-förhållande
 • Klarar alla typer av tyger
 • Många bra funktioner

Nackdelar 

 • Kan vara lite svår för nybörjare enligt enstaka användare

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av symaskinen har vi hämtat cirka 30 recensioner från Amazon4 . Recensionerna är dock begränsade.

Duellen

Mellan

Singer One  vs. Brother HF27 

I mellanklassen möter vi vinnaren Singer One och utmanaren Brother HF27. Singer One imponerar med ONE TOUCH Stitch Selection och en extra stor sömnadsyta vilket ger optimal användarvänlighet och kreativa möjligheter. Å andra sidan är Brother HF27 en kraftmaskin för tjocka tyger med 27 olika sömmar och överlock-funktion. Trots att Brother är mer kraftfull vinner Singer One på sina avancerade och hjälpsamma funktioner.

5

Singer Tradition 2250 

Bäst i test symaskin

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Robusthet & Hållbarhet

8

Snabbhet

9

Användarvänlighet

7

Avancerade funktioner

8.2

Totalpoäng

Motivering: Singer Tradition Symaskin 2250 är en prisvänlig symaskin som passar för enklare sybehov. Priset är mycket rimligt för dess funktioner och den har 10 olika sömmar. Den är användarvänlig med tydliga vred och ett automatiserat spolningssystem för undertråden. Trots att den inte har lika många avancerade funktioner som vissa andra i testet, är den tillförlitlig och ger bra resultat för basbehoven i budgetklassen.

Prisvänlig, enkel och praktiskt! Pris ca. 1.400 kr.

Symaskinen Tradition 2250 är en prisvänlig pärla för alla sömnadsentusiaster som blivit utsedd till bästa budgetvalet i flera andra test. Med sitt prisvärda pris och praktiska design är den en perfekt följeslagare för alla som vill utforska sin kreativitet med tyg. Med 10 olika sömmar är denna mekaniska maskin perfekt för enklare ändringar och lagningar. Du kan enkelt välja den önskade sömmen och stygnlängden med hjälp av de tydliga vreden på maskinens högra sida. Dessutom har den 3 dekorativa sömmar som ger dig möjlighet att lägga till extra detaljer i dina projekt.

Det automatiserade spolningssystemet för undertråden gör trådningen enkel och bekväm. Du behöver inte längre slösa tid på att manuellt spola undertråden – maskinen tar hand om det åt dig. En annan praktisk funktion är det fyra-stegs knapphålet som gör det möjligt att enkelt sy professionella knapphål på dina plagg. Med Tradition 2250 blir detta en enkel och smidig process. Stygnlängden kan justeras för att passa dina behov och projekt. Du kan vara säker på att få perfekta sömmar varje gång.

Symaskinen Tradition 2250 är inte bara användarvänlig, den är också tillförlitlig och hållbar. Med rätt skötsel kommer den att vara din följeslagare under många kreativa sömnadstimmar.

i samarbete med PriceRunner

 • Antal sömmar: 10
 • Stygn/min: Uppgift saknas
 • Typ: Mekanisk
 • Övrigt: 4-stegs knapphål, automatisk undertrådsspolning, Justerbar stygnlängd

Fördelar 

 • Väldigt enkel även för nybörjare
 • Väldigt bra sett till priset
 • Snabb
 • Bra steg-för-steg-instruktioner

Nackdelar 

 • Inte lika bra för mer avancerade sy-behov
 • Enstaka användare har haft problem med att nålen fastnar

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av symaskinen har vi hämtat cirka 270 recensioner från Pricerunner5 .

6

Singer Symaskin Simple 3223 

Bästa symaskinen 2023

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Robusthet & Hållbarhet

8

Snabbhet

10

Användarvänlighet

7

Avancerade funktioner

8.2

Totalpoäng

Motivering: Singer Simple 3223 är en enkel symaskin som är perfekt för nybörjare. Den har 23 olika sömmar och är lätt att förstå sig på. Priset är förmånligt för dess funktioner och den erbjuder en god balans mellan prestanda och användarvänlighet. Den är utrustad med en friarm för enklare sömnad i svåråtkomliga områden och levereras med en rad användbara tillbehör. Trots att den inte har lika många avancerade funktioner som vissa andra i testet, är den en utmärkt val för nybörjare och ger möjlighet att utforska olika sömnadstekniker.

Enkel symaskin som finns i flera färger! Pris ca. 1.100 kr.

Singer Simple 3223 är en pärla för alla nybörjare inom sömnad. Denna instegsmodell är användarvänlig och lätt att förstå sig på – precis som namnet antyder. Men låt inte dess enkelhet lura dig – denna maskin har massor av funktioner som kommer att ge dig glädje och utveckling under lång tid framöver.

Med 23 olika sömmar har du möjlighet att skapa en mängd olika sömnadsprojekt. Dessutom har den en 4-stegs knapphålsmöjlighet så att du enkelt kan sy professionella knapphål. Maskinen är också utrustad med en friarm vilket gör det lätt att sy runt svåråtkomliga områden – vilket är perfekt för att laga kläder eller sy i ärmar. Du kan anpassa stygnlängden och stygnbredden efter dina preferenser och projekt. Detta ger dig full kreativ frihet och möjlighet att skapa sömmar som passar dina behov.

När du köper Singer Simple 3223 kommer du också att få en rad tillbehör som standardfot, blixtlåsfot, knapphålsfot, knappisyningsfot och mycket mer. Dessa tillbehör kommer att underlätta din sömnad och göra det möjligt att utforska olika tekniker och mönster. Singer Simple 3223 är det perfekta valet för den som vill lära sig att sy. Den är pålitlig, hållbar och kommer att ge dig glädje och inspiration under många år framöver.

i samarbete med PriceRunner

 • Antal sömmar: 23
 • Stygn/min: 750
 • Typ: Mekanisk
 • Övrigt: 4-stegs knapphål, Stygnbredd 5mm, Ställbar stygnlängd, friarm

Fördelar 

 • Enkel att använda
 • Bra nybörjarmaskin
 • En symaskin som gör det den ska

Nackdelar 

 • Vissa användare tycker att maskinen borde vara mer robust/av högre kvalité

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av symaskinen har vi hämtat cirka 1.000 recensioner från Pricerunner6 .

Duellen

Budget

Singer Tradition 2250  vs. Singer Symaskin Simple 3223 

I budgetklassen står vinnaren Singer Tradition Symaskin 2250 mot utmanaren Singer Simple 3223. Båda är prisvänliga och enkla att använda, men Tradition 2250 erbjuder fler sömmar och dekorativa alternativ. Tradition 2250 har även ett automatiserat spolningssystem och en 4-stegs knapphålsmöjlighet, vilket ger extra bekvämlighet. Singer Simple 3223 är dock en utmärkt nybörjarmaskin med 23 olika sömmar och friarm, vilket gör den idealisk för lärande och utforskning. Valet mellan dem beror på användarens erfarenhetsnivå och specifika behov.

Köpguide Symaskin: Hitta rätt maskin för dina sömnadsbehov!

1. Bestäm dina sömnadsbehov

Innan du börjar leta efter en symaskin är det viktigt att du klargör dina sömnadsbehov. Vill du sy kläder, göra enklare ändringar eller utforska mer avancerade tekniker? Detta kommer att hjälpa dig att välja rätt maskin som passar just dina behov.

2. Budget och prisvärdhet

Bestäm en budget för din symaskin. Det finns maskiner i olika prisklasser, och det är viktigt att hitta en maskin som är prisvärd och passar din budget. Jämför funktioner och kvalitet för att få bästa valuta för pengarna.

3. Grundläggande eller avancerade funktioner

Tänk på vilka funktioner du behöver. Om du är nybörjare kan en maskin med grundläggande funktioner vara tillräcklig. Om du är mer erfaren och vill utforska mer avancerade sömnadstekniker, se till att välja en maskin som har de funktioner du behöver, som olika sömmar, knapphålsmöjligheter och justerbara stygnlängder.

4. Användarvänlighet

En användarvänlig maskin är viktig, särskilt för nybörjare. Se efter en maskin med enkel trådning, tydliga instruktioner och intuitiva kontroller. Det kommer att göra sömnadsupplevelsen mer njutbar och mindre stressig.

5. Hållbarhet och pålitlighet

En symaskin är en investering, så se till att välja en maskin som är hållbar och pålitlig. Läs recensioner och titta på kundfeedback för att få en uppfattning om maskinens kvalitet och långsiktiga hållbarhet.

6. Tillbehör och garantier

Kontrollera vilka tillbehör som medföljer maskinen. Tillbehör som olika tryckfötter, nålar, tråd och spolar kan vara användbara för olika typer av sömnadsprojekt. Dessutom, kolla vilka garantier som erbjuds för att säkerställa att du får en pålitlig support om något skulle gå fel.

7. Prova maskinen och läs recensioner

Om möjligt, prova maskinen innan du köper den. Gå till en butik och be om en demonstration eller testa den hos en vän. Detta ger dig en känsla av hur maskinen fungerar och om den passar dina behov. Läs också recensioner och omdömen från andra användare för att få en bredare bild av maskinens prestanda och pålitlighet.

8. Garantera en god eftervård

Slutligen, se till att du tar hand om din symaskin ordentligt genom att följa underhållsinstruktionerna och rengöra den regelbundet. Detta kommer att säkerställa att maskinen håller länge och fungerar

Frågor och svar om symaskiner

I vårt test blev Brother Innov-is F400 från kategorin Lyx Bäst i Test, tack vare dess flexibilitet med hela 40 sömmar, 850 stygn per minut och hela 6 olika knapphål. Den är otroligt snabb, har flera smarta funktioner och är dessutom riktigt användarvänlig. Den har blivit utsedd till bäst i test inte bara av oss, utan av en hel drös andra.

En overlock-symaskin är en typ av symaskin som används för att sy och avsluta sömmar på en professionell och hållbar sätt. Den är speciellt utformad för att skapa overlocksömmar, även kända som kantningssömmar eller överkastsömmar.

Priset på symaskiner kan variera beroende på faktorer som märke, modell, funktioner och kvalitet.  Generellt sett kan en grundläggande symaskin för nybörjare hittas i prisklassen 1000-3000 kronor. Dessa maskiner har oftast de mest grundläggande funktionerna och är lämpliga för enklare sömnadsprojekt och ändringar. För mellanklassmaskiner med fler funktioner och möjligheter kan priset ligga mellan 3000-8000 kronor. Dessa maskiner är vanligtvis mer mångsidiga och kan hantera mer avancerade sömnadstekniker och material. För mer avancerade symaskiner med avancerade funktioner och professionell kvalitet kan priset vara högre än 8000 kronor. Dessa maskiner är oftast används av erfarna sömmare och yrkesverksamma inom sömnadsbranschen.

En handsymaskin är en liten och bärbar enhet som används för att sy för hand utan att behöva använda en traditionell symaskin som drivs av el. Det är ett praktiskt verktyg för snabba och enkla sömnadsreparationer eller mindre projekt när tillgång till en symaskin inte är möjlig eller praktisk.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 1. Amazon, 19/12-23 []
 2. NetOnNet, 19/12-23 []
 3. Amazon, 19/12-23 []
 4. Amazon, 19/12-23 []
 5. Pricerunner, 19/12-23 []
 6. Pricerunner, 19/12-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser