1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i test: Stektermometer – Från rått till rätt!
61STeLm0E8L.jpg

Lyx

Bäst i test stektermometer

ETI SuperFast Thermapen Therma 1 Proffstermometer

8.6

Mellan

Bäst i test stektermometer

ETI SuperFast Thermapen One – Bästa stektermometern [current_year]! 

9.6

Budget

Bästa stektermometer

Anders Petter Backaryd Ugnstermometer

7.8

Inledning

Stektermometer, ugnstermometer, grilltermometer och köttermometer ja the list goes on and on and on men i slutändan är vi ju alla ute efter en och samma sak: En rysligt bra termometer som kan avläsa matens temperatur på ett snabbt och tillförlitligt sätt. Ja men du vet, en sån där vi långsamt och med vördnad kan sänka termometerns spets in i matens hjärta och på en millisekund få exakt rätt temperatur viskad till oss som om vore det magi. Och hur hittar man den? Det gör man här! För att du ska slippa dyka ner i specifikationer och tråkiga produktomdömen har vi gjort det åt dig. Det har blivit dags att kora: årets bästa stektermometrar! 

Våra experter har sammanställt specifikationer, recensioner, användaromdömen och tidigare testresultat för att tillslut landa i sex riktigt bra och populära stektermometrar  i olika prisklasser och med olika funktioner. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I vårt test blev ETI SuperFast Thermapen One testvinnare, tack vare kombinationen av prisvänlighet och egenskaper. Den är oerhört snabb, stabil och exakt och har hyllats av användarna. Dessutom är det en av de mest populära stektermometrarna på marknaden! Alla stektermometrar i vårt test har sina egna styrkor beroende på vad du letar efter – antingen det är prisvärdhet, teknikintegration eller proffskvalitet, men ETI SuperFast Thermapen One är den som kombinerar diverse funktioner och önskemål absolut bäst.

I jakten på den bästa stektermometern har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den termometer som är bäst från den som inte är det. När det kommer till termometrar är användarvänlighet, hastighet och stabilitet avgörande komponenter i vårt test.

Med de sex stektermometrar vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

ETI SuperFast Thermapen Therma 1 Proffstermometer

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test stektermometer

Lyx

Vinnare

6

Pris

9

Användarvänlighet

9

Pålitlighet

9

Funktioner & Specifikationer

10

Design & Kvalitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: ETI SuperFast Thermapen Therma 1 är det professionella valet med toppkvalitet, precision och användarvänlighet. Däremot är priset högt.

Proffsig stektermometer med sekundsnabb responstid! Pris fr. 1.800 kr.

Ja, vill man ha stektermometrarnas Rolls-Royce behöver man betala lite extra för sig – men det kan det helt klart vara värt. Thermapens Therma 1 Proffstermometer imponerar med sin sekundsnabba mätning och användarvänlighet. Den stora och tydliga displayen ger exakta temperaturavläsningar med precision ner till en decimal och dess imponerande temperaturintervall – från extrem kyla till hög värme – gör den användbar för olika matlagningsmetoder. Med en nål som mäter vid en omkrets på bara 1,1 mm är den perfekt för känslig matlagning som sous vide eller för att bevara köttets fibrer. Den har dessutom en vattentät design och Biometric-behandling som förhindrar bakterietillväxt  – vilket är en värdefull funktion för livsmedelssäkerhet.

Termometerns har en automatisk avstängning efter 10 minuter vilket är bekvämt för att spara batteri och en väldigt tunn spets som hjälper till att minimera vätskeförlust vid användning. Den medföljande uppsättningen av givare, både insticksgivare och trådgivare, ger flexibilitet i matlagningsprocessen. Dess handgjorda konstruktion och medföljande kalibreringscertifikat ger ett intryck av noggrannhet och kvalitet. Tidigare och nuvarande användare har absolut inget att klaga på när det gäller Therma 1.

 • Sekundsnabb responstid
 • Automatisk avstängning
 • Lättläst LCD-display
 • Temperatur: -75 till 300°C
 • Diameter: 1,4 mm (toppen) 1 mm (spetsen)
 • Material: ABS- plast
 • Sladdlängd: 1 meter
 • Kalibreringscertifikat: Ja
2

Big Green Egg Instant Read köttermometer

Bästa stektermometer

Lyx

Utmanare

5

Pris

8

Användarvänlighet

9

Pålitlighet

8

Funktioner & Specifikationer

8

Design & Kvalitet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Big Green Egg är en robust och pålitlig termometer för dem som vill ha snabba resultat. Däremot är priset väldigt högt.

Snabb och exakt stektermometer! Pris fr. 2.400 kr.

Ja, här har vi en snäppet dyrare stektermometer som är pålitlig som få! Instant Read grilltermometern från Big Green Egg ger dig nämligen både snabb och pålitlig kontroll över din matlagning. Med en imponerande mätningstid på 3-4 sekunder kan du vara säker på att köttet är perfekt tillagat. Termometern erbjuder flexibilitet genom att låta dig växla mellan Celsius och Fahrenheit, vilket är användbart för olika recept.

Dess karakteristiska gröna färg och kompakta design gör den lätt att ta med och den smidiga förvaringen är praktisk. Den medföljande dragkedjeetuiet gör förvaring ännu bekvämare när termometern inte används.

Sammanfattningsvis är Big Green Egg Instant Read grilltermometer en funktionell och bekväm stektermometer som levererar snabba och exakta temperaturavläsningar.

 • Mäter temperaturen på 3-4 sekunder
 • Exakt mätning i °C och F°
 • Temperatur: -40 till 232°C
 • Material: Plast
 • Kalibreringscertifikat: Nej
3

ETI SuperFast Thermapen One – Bästa stektermometern [current_year]! 

Bäst i test stektermometer

Mellan

Vinnare

8

Pris

10

Användarvänlighet

10

Pålitlighet

10

Funktioner & Specifikationer

10

Design & Kvalitet

9.6

Totalpoäng

Motivering: ETI SuperFast Thermapen One är bäst i test tack vare dess överlägsna kvalitet, användarvänlighet och pålitlighet i kombination med ett bra pris.

Sekundsnabb stektermometer till ett bra pris! Pris fr. 1.200 kr.

Vad har vi här om inte en otroooligt populär och tillförlitlig stektermometer! ETI Thermapen ONE har cementerat sin ställning som en favorit bland matlagningstermometrar i Storbritannien och har även vunnit över kockar över hela världen.

Termapen ONE kombinerar enkelhet, precision och pålitlighet på ett magnifikt sätt, med förmågan att avläsa temperaturen på otroliga 1 sekund. Den patenterade 360° roterande displayen gör avläsningen både snabb och bekväm, och den upplysta displayen anpassar sig intelligent efter användning vilket hjälper till att spara batteri. En smart energisparfunktion som automatiskt stänger av termometern när den inte används bidrar till en förlängd batteritid och den snabba och robusta insticksgivaren gör Termapen ONE lämplig för både fasta livsmedel och vätskor. Den har dessutom en praktisk, hopfällbar design som gör den enkel att hantera.

Med ett vattenskyddat hölje som är enkelt att rengöra och behandlat med “biomaster” för ökad hygien, erbjuder Termapen ONE en säker och pålitlig lösning för ditt matlagningsbehov. Sammanfattningsvis är Thermapen ONE en kraftfull och mångsidig termometer som har förtjänat sin popularitet bland matlagningsexperter världen över.

 • Populär stektermometer
 • Sekundsnabb temperaturavläsning
 • Enkel LCD-display
 • Användarvänlig
 • Temperatur: -49.9 till 299.9 °C
 • Upplösning: 0.1 °C eller 1°C
 • Batteritid: 2000 timmar (utan belysning)
 • Insticksgivare: Ø3.3 x 110 mm
 • Material: ABS plast behandlad med Biomaster
 • Spårbart kalibreringscertifikat: Ja
 • EU standard EN 13485 och CE 1639 Godkänd
4

Meater+ Stektermometer Trådlös

Bäst i test stektermometer

Mellan

Utmanare

7

Pris

8

Användarvänlighet

8

Pålitlighet

9

Funktioner & Specifikationer

8

Design & Kvalitet

8

Totalpoäng

Motivering: Meater+ är bäst för teknikälskaren som vill ha allt i sin smartphone.

Trådlös stektermometer med Bluetooth som du kan styra via mobilen! Pris fr. 1.000 kr.

Meaters trådlösa grilltermometer är en glädjande tillskott till marknaden för tekniknörden. Termometern har två sensorer – en vid spetsen och en integrerad i det keramiska bakstycket. Denna dubbla sensoruppsättning mäter både köttets inre temperatur och omgivande temperatur, vilket används för att räkna ut tillagningstiden.

Den medföljande appen är genomtänkt och omfattande. Anslutning via bluetooth eller WiFi till din smartphone eller surfplatta ger dig kontroll över allt från färdiga inställningar till detaljerade anpassningar, beroende på din erfarenhet och ambition. Appen kan till och med uppskatta när maten är färdigtillagad.

Sammanfattningsvis är Meater trådlösa stektermometer ett välkommet tillskott med imponerande sensorfunktionalitet och en omfattande app. Att notera är att termometern saknar inbyggd display – du måste alltså förlita dig helt på appen.

 • Vattentålig
 • Användarvänlig
 • Upp till 4 enheter kan användas samtidigt i appen
 • Bluetooth Räckvidd: upp till 50 m (vid fri sikt)
 • Kompatibel med Android 5.0 eller senare och iOS 10.3 eller senare
 • Temperatur: -10 °C till 100 °C (kött) och 275 °C (omgivande temperatur).
 • Enheter: °C och °F
 • Batteritid: Upp till 24 h
 • Medföljande kalibreringscertifikat: Nej
5

Anders Petter Backaryd Ugnstermometer

Bästa stektermometer

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Användarvänlighet

7

Pålitlighet

7

Funktioner & Specifikationer

7

Design & Kvalitet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Anders Petter Backaryd är ett prisvärt alternativ med nödvändiga grundfunktioner.

Smidig och enkel stektermometer! Pris fr. 300 kr.

Denna digitala stektermometer med inbyggd timer är både praktisk, funktionell och BILLIG. Dess magnetiska baksida möjliggör enkel förvaring på kylskåpet eller liknande ytor.

Med en maximal timer på 99 minuter och 59 sekunder och ett mätintervall på -10°C till +300°C, erbjuder termometern tillräcklig mångsidighet för olika matlagningsbehov. De inbyggda förinställda temperaturprogrammen som är anpassade till olika råvaror förenklar tillagningen och med en enkel omställning mellan Celsius och Fahrenheit är användarupplevelsen anpassningsbar.

Den har dessutom en pipande signal när den önskade temperaturen uppnåtts vilket är ett riktigt praktiskt tillägg. Förinställda temperaturprogram ger ytterligare bekvämlighet och flexibilitet i matlagningsprocessen. Tidigare användare säger att detta är en enkel och praktiskt stektermometer som gör det den ska!

 • Magnetisk baksida
 • Förinställda temperaturprogram
 • Enkel omställning mellan Celsius och Fahrenheit
 • Användarvänlig och enkel
 • Temperatur: -10°C till +300°C
 • Enheter: °C och °F
 • Materialspecifikation: Rostfritt stål, ABS-plast
 • Kalibreringscertifikat: Nej
6

Weber Instant-Read

Bästa stektermometer

Budget

Utmanare

10

Pris

9

Användarvänlighet

8

Pålitlighet

7

Funktioner & Specifikationer

8

Design & Kvalitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Weber Instant-Read är ett prisvärt val med pålitlig prestanda och bra grundfunktioner.

Bra budgettermometer! Pris fr. 200 kr.

Vill du komma billigt undan är Weber stektermometer 6750 är en bra budgettermometer som säkerställer att ditt kött tillagas precis som du önskar – oavsett om du föredrar rare, medium eller well done. Med snabb avläsning i både Celsius och Fahrenheit kan du njuta av en perfekt måltid utan gissningar. Den erbjuder snabba och tillförlitliga temperaturmätningar med precision.

Weber termometer 6750 har flera fördelar som exempelvis dess rostfria stålsensor, snabba temperaturavläsning, temperaturmätning från 0–199 °C och tydliga digitala display. Du kan enkelt växla mellan Celsius och Fahrenheit efter behov och den automatiska avstängningsfunktionen hjälper till att spara batteri. En bra budgettermometer som är enkel att använda, helt enkelt!

 • Läser av temperaturen snabbt
 • Användarvänlig
 • Digital display
 • Temperatur; från 0–199 ° C
 • Kan växla mellan °C och °F
 • Automatisk avstängningsfunktion
 • Kalibreringscertifikat: Nej

Köpguide Stektermometer

När du letar efter en stektermometer är det viktigt att ta hänsyn till dina specifika behov och önskemål. Här är några nyckelfaktorer att tänka på:

 Typ av stektermometer

 • Insticksmodell: Snabb och lätt att använda. Den sätts direkt in i maten för att mäta temperaturen.
 • Trådlös/Ugnssäker: Perfekt för långsamma tillagningar, där du kan övervaka temperaturen utan att öppna ugnen eller grillen.
 • Infraröd: Mäter yttemperaturen på maten och passar bäst för snabb avläsning av ytor.

Pålitlighet och Noggrannhet

 • Termometern bör vara noggrann och ge konsekventa läsningar.

Avläsningstid

 • För grillning och snabb matlagning är en snabb avläsningstid viktig.

Temperaturintervall

 • Se till att din termometer kan mäta ett brett intervall av temperaturer, särskilt om du planerar att laga olika typer av mat.

Användarvänlighet

 • Displayen bör vara lättläst, och det är en fördel om termometern har bakgrundsbelysning för användning i mörka miljöer.

Extra Funktioner

 • Förinställda Temperaturer: Vissa termometrar har förinställda temperaturer för olika typer av kött.
 • App-Integration: Möjlighet att övervaka temperaturen från din smartphone kan vara användbart.

Design och Kvalitet

 • En robust och hållbar design kommer att vara längre livslängd och ge mer valuta för pengarna.

 

Frågor och svar om stektermometer

I vårt test blev ETI SuperFast Thermapen One testvinnare, tack vare kombinationen av prisvänlighet och egenskaper. Den är oerhört snabb, stabil och exakt och har hyllats av användarna. Dessutom är det en av de mest populära stektermometrarna på marknaden!

Hur ska man placera en stektermometer?

 1. Sätt in termometern i köttets tjockaste del.
 2. Vänta på att önskad temperatur nås.
 3. Ta ut köttet och låt det vila innan servering.
 4. Rengör termometern efter användning.

Om det är kött du ska tillaga ska du sätta in stektermometern mitt i köttets tjockaste del och undvika ben och fett för mest exakt resultat. Vid andra livsmedel är principen densamma: du vill placera termometern på den tjockaste delen av livsmedlet för att få en korrekt avläsning

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser