1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i test: Stegräknare – Trippa fram med koll!
bast-i-test-aktivitetsarmbandstegraknare.jpg

Lyx

Bäst i test stegräknare

Amazfit Bip Pro 3 – Bästa stegräknaren 2024!

9

Mellan

Bäst i test stegräknare

Omron CaloriScan

8.2

Budget

Bästa stegräknare

Rubicson Stegräknare med bältesclip

7.8

Inledning

Kämpar du också med att ta dina dagliga 10 000 steg? Är du trött på att din smartphone påstår att du bara tog 50 steg när du precis skuttade runt som en maratonlöpare? Lugn, du behöver inte lita på din spionerande lilla telefon (Hej Siri). Det finns nämligen en hjälte i det här dramat – stegräknaren, den underskattade lilla pjäsen som ger dig sanningen, hela sanningen och inget annat än sanningen om dina fysiska bravader. Men alla stegräknare är inte skapta lika. Vissa är designade som eleganta klockor medan andra liknar något som klipptes ut från en gammal Nintendo-konsol. Och för att inte tala om funktioner! Steg, kalorier, distans och – för den riktiga entusiasten – sömnmönster. Här presenterar vi stegräknarens crème de la crème, dom som är bäst i test – för att du ska kunna sätta din bästa fot framåt. Här har vi dom: Årets bästa stegräknare 2024!

Vi på Hemfakta har utsett Amazfit Bip Pro 3 till den bästa stegräknaren 2024 då den erbjuder enastående funktioner och prestanda till ett bra pris. Med sin funktion inte bara som en stegräknare utan även ett aktivitetsarmband är Amazfit verkligen den mest prisvärda stegräknaren. 

Våra experter har skannat specifikationer, användaromdömen och tidigare testresultat för att tillslut landa i sex riktigt bra stegräknare i olika prisklasser och med olika funktioner, där vissa är traditionella stegräknare och andra är aktivitetsarmband med många funktioner utöver stegräkning. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I vårt test blev Amazfit Bip Pro 3 testvinnare tack vare sin mångsidighet och funktionalitet. Den överträffar andra stegräknare i sin klass med sina många funktioner och användarvänlighet. Den är lika mycket aktivitetsarmband som den är stegräknare – utan att kosta särskilt mycket. Perfekt för dig som vill ha lite mer än bara steg.

När det kommer till stegräknare hänger ofta kvalitet ihop med pris, men i detta test har vi ansträngt oss för att hitta bra stegräknare i alla prisklasser så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!

I jakten på dom bästa stegräknarna har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den stegräknare som är bäst från den som inte är det. När det kommer till stegräknare är det några grejer vi tittar på. Du vill ha en gedigen batteritid så du kan hänga ute länge! Du vill att den ska ta upp så mycket information som möjligt av din kropp och dess rörelser. Användarvänlighet, funktioner, batteritid, pris och och exakthet är alla komponenter vi kollat på.

Med dom sex stegräknare vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Amazfit Bip Pro 3 – Bästa stegräknaren 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test stegräknare

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Användarvänlighet

9

Batteritid

10

Funktioner

9

Design

9

Totalpoäng

Motivering: Amazfit Bip Pro 3 imponerar med sin mångsidighet och batteritid. Den är en stegräknare plus mycket mer, vilket gör den till ett utmärkt val för hälsomedvetna användare. Den överträffar andra stegräknare i sin klass med sina extra funktioner och användarvänlighet.

Ett aktivitetsarmband med stegräknare! Pris ca. 700 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Amazfit Bip Pro 3 till den bästa stegräknaren 2024 då den erbjuder enastående funktioner och prestanda till ett bra pris. Med sin funktion inte bara som en stegräknare utan även ett aktivitetsarmband är Amazfit verkligen den mest prisvärda stegräknaren. Oavsett om du är en vanlig promenerare som bara vill ha koll på stegen eller en fitnessentusiast är Amazfit verkligen din nya, bästa vän.

Amazfit Bip Pro är ett kraftpaket av funktionalitet i ett elegant skal! Detta är inte en stegräknare per se, då den kommer packad med flera andra funktioner som gör dig till en maestro över ditt eget välmående. Med allt från pulsmätning till stressindex och förbrända kalorier blir du snabbt varse om din hälsostatus. Den färgrika 1,69”-displayen är lika klar som en sommardag, och ger dig möjlighet att hålla koll på allt från steg till notiser. Dessutom har den inbyggd GPS om du går vilse. Med upp till 2 veckors batteritid behöver du inte heller vara slav under laddaren (många användare vittnar om längre batteritid än så). Kort sagt; Amazfit Bip 3 Pro är stegräknaren som blir din nya favoritkompanjon runt handleden.

 • Batteritid: Upp till 2 veckor vid normal användning
 • Vikt: 33 g
 • Vattentålig: Ja, enligt IP68
 • Extra funktioner: Inbyggd GPS, 60 olika aktiviteter, pulsmätning, stressindex

Fördelar

 • Användare uppskattar den långa batteritiden och mångsidigheten.
 • Många finner den enkel och användarvänlig, särskilt för översikt av hälsan.

Nackdelar

 • Allt är på engelska, vilket vissa användare ser som en begränsning.

Så tycker experterna om Amazfit Bip 3 Pro1

Enligt Andrew på Techradar får Amazfit Bip 3 Pro en stor tumme upp för dess många funktioner till ett lågt pris. Han hyllar framförallt den exakta stegräkningen och den inbyggda GPSen.

2

Fitbit Charge 5 

Bästa stegräknaren 2023

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Användarvänlighet

8

Batteritid

9

Funktioner

8

Design

8.1

Totalpoäng

Motivering: Fitbit Charge 5 erbjuder en imponerande uppsättning funktioner så som pulsmätning och stresshantering. Batteritiden är bra, och användarvänligheten är hög. Priset är dock något högre än konkurrenternas.

Mycket mer än bara en stegräknare! Pris ca. 1.500 kr.

Livet handlar om steg, och med Fitbit Charge 5 är du inte bara förberedd på att räkna varje steg, du har också en hel livsstilscoach på handleden. Med en skarp färgpekskärm och uppgraderad design i rostfritt stål håller denna skönhet inte bara stilen – den håller koll på din puls, sömn och mycket mer. Du får inte bara en stegräknare; du får en partner in crime när det gäller att hålla stress och sömn i schack. Fitbit Charge 5 går den extra milen med 20 olika träningslägen och inbyggd GPS. Dessutom ger batteritiden dig upp till 7 dagars användning.

 • Batteritid: Upp till 7 dagar
 • Vikt: Information saknas
 • Vattentålig: Ja, upp till 50 meters djup
 • Extra funktioner: 20 träningslägen, inbyggd GPS, stresshantering, sömnspårning

Fördelar

 • Användare är särskilt nöjda med den mångsidiga funktionaliteten; från stegräkning till pulsmätning och olika träningslägen.
 • God batteritid är en annan stark punkt som användarna uppskattar.

Nackdelar

 • Vissa användare rapporterar problem med dålig att kopplingen till deras Iphone ibland tappas
 • Batteritiden anses av en del vara i det snålare laget

Så tycker experterna om Fitbit Charge 52

Enligt Cat och Ida på Techradar är Fitbit en riktigt imponerande produkt både för dig som vill mäta steg och för dig som vill mäta löprundor, stress och puls med mera. Dom ger den även plus för det rena gränssnittet och möjligheten till kontaktlösa betalningar.

3

Omron CaloriScan

Bäst i test stegräknare

Mellan

Vinnare

9

Pris

7

Användarvänlighet

10

Batteritid

8

Funktioner

7

Design

8.2

Totalpoäng

Motivering: Omron CaloriScan erbjuder en utmärkt balans mellan pris och batteritid. Den är en pålitlig stegräknare med användbara funktioner, även om användarvänligheten kan vara förbättringsområde.

Stegräkning och kalorikontroll i fickan! Pris ca. 500 kr.

Målet att förbränna fler kalorier än du stoppar i dig samtidigt som du håller koll på dina steg kan kännas enklare med Omron CaloriScan. Oavsett om du vill gå ner i vikt, upp i vikt eller bibehålla vikt kan CaloriScan sköta kaloriräkningen åt dig, oavsett om du är i trädgården, vid skrivbordet eller på löpbandet. Den inbyggda 3D-sensorn mäter varje rörelse du gör och levererar precisa siffror, så att du kan fokusera på annat än att stirra på en skärm. Den är så kompakt och lätt att den passar i fickan eller hängs runt halsen. Dessutom får du – utöver stegräkning och kalorimätning, även en inbyggd klocka, trip-mätare och mycket mer. I det stora hela är Omron en kompetent kompanjon för dig som vill ha full koll på både hur många kalorier du förbränner samt antal steg du tar.

 • Batteritid: Cirka 6 månader (1 st CR2032)
 • Vikt: 25 g
 • Vattentålig: Uppgift saknas
 • Extra funktioner: 7-dagars minne, klocka, trip-mätare, summering av veckans motionsmängd, fettförbränning, räknar brända kalorier

Fördelar

 • Ger exakta mätningar.
 • Kompakt och lätt att ha med överallt.

Nackdelar

 • Vissa användare tycker att den är svår att förstå sig på initialt.
 • Priset kan uppfattas som högt i förhållande till funktionerna.

Så tycker experterna om Omron Stegräknare3

Enligt Benny, expert inom stegräknare, är Omron en liten och lätt stegräknare som är väldigt enkel att använda. Han ger den plus för dess hållbarhet och goda navigering.

i samarbete med PriceRunner

4

Garmin Running Dynamics Pod

Bästa stegräknaren 2023

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Användarvänlighet

9

Batteritid

9

Funktioner

8

Design

8.2

Totalpoäng

Motivering: Garmin Running Dynamics Pod utmärker sig genom sin detaljerade löpdynamikmätning och batteritid. Den är perfekt för Garmin-ägare men kan vara mindre användbar för andra.

Perfekt stegräknare för dig som redan är en Garmin-ägare! Pris ca. 600 kr.

Running Dynamics Pod från Garmin är inte bara en stegräknare; det är din personliga träningskompis i miniformat. Med mått och statistik som räcker för att göra den mest data-hungriga motionären nöjd, spårar den inte bara dina steg utan ger också en inblick i balansen mellan din vänster och höger fot. Dessutom mäter den längden på dina steg i meter. Vi pratar alltså inte bara steg här, vi pratar löpdynamik på en helt ny nivå. Det lilla teknologiska underverket väger ynka 15 gram och är knappt märkbart i midjan. Självklart synkar den automatiskt med din Garmin-klocka, så om du redan är en Garmin-ägare är detta ett no-brainer-tillägg till din gadget-arsenal. Om du letar efter mer än bara en enkel stegräknare, och om du gillar att dyka djupt i data, är detta din kompis. Men var medveten om att denna skönhet kräver sällskap av en Garmin-klocka.

 • Batteritid: upp till 1 år (vid en timmes daglig användning)
 • Vikt: 12 gram
 • Vattentålig: Ja, 1 ATM
 • Extra funktioner: Automatisk start och avstängning, mäter balans mellan vänster och höger fot, steglängd, sex löpdynamikvärden, 3D-sensor

Fördelar

 • Extremt lätt i kläderna enligt flera användare.
 • Ger användbara och detaljerade data som kan hjälpa dig förbättra din löpning, dina promenader och vardagsmotion.

Nackdelar

 • Om du bara är ute efter att räkna steg och distans, är det enligt vissa användare överflödiga funktioner för priset.
 • Endast kompatibel med Garmin-klockor, vilket kan vara en deal-breaker för vissa.

Så tycker experterna om Garmin Running Dynamics Pod ((https://www.prisjakt.nu/topplistor/topplista-basta-stegraknaren#:~:text=Omron%20CaloriScan,-Spara%20produkten%20till&text=Tack%20vare%203D%2Dsensorn%20kan,är%20enkel%20att%20använda%20överallt.))

Enligt Benny, expert inom stegräknare, får Garmin Running Pod en stor tumme upp för dess exakthet, dess stora mängd data och att den även mäter steglängd.

5

Rubicson Stegräknare med bältesclip

Bästa stegräknare

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Användarvänlighet

8

Batteritid

7

Funktioner

7

Design

7.8

Totalpoäng

Motivering: Rubicson Stegräknare är ett budgetalternativ som erbjuder grundläggande stegräkning till ett mycket förmånligt pris. Den är enkel att använda och passar bra för användare som söker en grundläggande stegräknare.

För dig som vill ha en enkel och traditionell stegräknare! Pris ca. 200 kr.

Rubicson Stegräknare är en liten juvel som inte bara håller koll på dina steg utan även lagrar ditt arbete från de senaste sju dagarna. Den visar allt du behöver veta: steg, distans och brända kalorier, allt detta på en lättnavigerad display. Behöver du mer motivation kan du ställa in dagsmål på hur många steg du vill ta varje dag. Det är en enkel och mer traditionell stegräknare utan massa extra funktioner. Du kan fästa den på bältet eller hänga den runt halsen.

 • Batteritid: Cirka 6 månader
 • Vikt: 18 g
 • Vattentålig: Uppgift saknas
 • Extra funktioner: Ställbara dagsmål, 7-dagars minne

Fördelar

 • Användare uppskattar att den är enkel att använda och kalibrera
 • Lätt och praktisk att ha med, fungerar som ett utmärkt alternativ till mobiltelefonen

Nackdelar

 • Klämman som fäster stegräknaren i bältet anses enligt vissa vara bristfällig
 • Bruksanvisningen upplevs som krånglig och svår att förstå för vissa användare
6

TFA HiTrax Walk Stegräknare

Bäst i test stegräknare

Budget

Utmanare

9

Pris

8

Användarvänlighet

7

Batteritid

6

Funktioner

7

Design

7.4

Totalpoäng

Motivering: TFA HiTrax Walk är ett prisvärt alternativ med enkel användarvänlighet. Priset är attraktivt, men dess funktioner är grundläggande i jämförelse med andra stegräknare.

För dig som verkligen inte vill ha några krusiduller! Pris ca. 100 kr.

Om du verkligen bara vill ha enkelhet till ett väldigt låg pris kan du testa Hitrax Walk! Den är liten, lätt och ger dig allt du behöver för att hålla koll på ditt dagliga stegmål. Med endast två knappar – en för att nollställa och en för att växla mellan lägen – slipper du det digitala virrvarret med inställningar och extra funktioner. Skärmen är enkel men den gör sitt jobb – inte minst sett till priset. Ladda, fäst och gå – så simpelt är det med Hitrax Walk.

 • Batteritid: Uppgift saknas
 • Vikt: 40g
 • Vattentålig: Uppgift saknas
 • Extra funktioner: Avståndsmätning i km/mil, kaloriförbränning

Fördelar

 • Flertalet användare uppskattar den enkla användarvänligheten
 • Användarna tycker generellt att designen är stilren och funktionell

Nackdelar

 • Några användare rapporterar att RESET-knappen är lätt att trycka på av misstag, vilket nollställer all data
 • En del användare önskar att displayen vore mer lättläst

Köpguide Stegräknare

Ah, steg! De små byggstenarna i vår jakt på en sundare livsstil. Visste du att en genomsnittlig person tar runt 7 500 steg per dag? Men det är de extra 2 500 stegen som får dig att nå den magiska siffran 10 000, ett mål som anses vara “hälsosamt” enligt många experter. Men hur vet du om du faktiskt når dit? Tada! Stegräknare är svaret på ditt bönrop. Från den gamla, okomplicerade knapplösa varianten till high-tech modeller som mäter allt från hjärtslag till sömnkvalitet! Men vad ska man egentligen tänka på när man köper en stegräknare? Det går vi igenom här:

Vad ska man titta på när man köper en stegräknare?

 1. Noggrannhet: Det är trots allt det hela går ut på. Kontrollera att stegräknaren räknar antalet steg så exakt som möjligt.
 2. Batteritid: Vad är poängen om batteriet dör mitt i en promenad? Sikta på minst en veckas batteritid.
 3. Funktionalitet: Vill du ha en mer traditionell stegräknare som bara är till för att räkna steg, eller vill du ha mer avancerade funktioner som sömnövervakning, pulsmätare eller GPS?
 4. Användarvänlighet: Om den är för komplicerad att använda är risken stor att den blir liggande i byrålådan.
 5. Pris: Från budget till lyx – det finns något för alla plånböcker. Men kom ihåg, när det gäller små tekniska ting som stegräknare är det ofta så att du får vad du betalar för.

Vanliga frågor och svar om stegräknare

En stegräknare ska hålla koll på hur många steg du tar. Vissa stegräknare räknar steg och har det som enda funktion – men dessa börjar bli allt färre då det numera finns flera aktivitetsarmband på marknaden som utöver att räkna steg håller koll på din hälsa – utan att vara överdrivet dyra.

Idag är skillnaden egentligen inte så stor – detta eftersom alltfler väljer att köpa ett aktivitetsarmband med stegräknare i istället för en renodlad stegräknare. Den klassiska stegräknaren räknade helt enkelt bara steg – och den fästes ofta vid byxlinningen medan ett aktivitetsarmband utöver att räkna steg också har flera mer avancerade funktioner.

Årets bästa stegräknare är Amazfit Bip Pro 3 – som utöver att räkna steg även fungerar som ett aktivitetsarmband som mäter alltifrån stress till puls och sömnkvalitet. Det är en mer avancerad stegräknare som helt klart är värd varenda krona. 

Ja, i appen Hälsa kan du se hur många steg du har tagit varje timme, varje dag och varje månad. Där kan du även se din distans, hur många trappor du har gått i och ännu mer. Däremot är denna appen inte lika exakt som många aktivitetsarmband och stegräknare.

 1. https://www.techradar.com/reviews/amazfit-bip-3-pro []
 2. https://global.techradar.com/sv-se/reviews/fitbit-charge-5-recension []
 3. https://www.prisjakt.nu/topplistor/topplista-basta-stegraknaren#:~:text=Omron%20CaloriScan,-Spara%20produkten%20till&text=Tack%20vare%203D%2Dsensorn%20kan,är%20enkel%20att%20använda%20överallt. []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser