Med en steamer bäst i test förblir dina kläder nya och fräscha. Här kan du läsa mer om de bästa steamerapparaterna som finns just nu. Ta en noga titt på egenskaper och vårt omdöme för att säkra att du köper en prisvärd steamer som är enkel att hantera.
Lyx
8.6
Mellan
9
Budget
7.6
Ni vet hur det är! Du ska iväg på Oscarsgalan, och till din stora förskräckelse ligger galablåsan eller fracken där i en skrock på golvet, skrynkliga som russin! Och stryka med strykjärn funkar inte på det där delikata materialet. Hur ska du vända den här sitsen? Hur blir plaggen skrynkelfria? Ska du lämna in dom på kemtvätt? Nej det hinner du verkligen inte, ett ångstrykjärn då? Nix inte heller optimalt. Som en skänk från ovan kommer du på det – En Steamer! Änglakören är igång. Men vart hittar du en steamer? Och vilken steamer är bäst? Du kanske har bråttom, men nog vill du ha en prisvärd steamer! En steamer som är bäst i test! Ska du ha en rejälare grej är det kanske en stående steamer som gäller, eller ska det var med light? Ja men då är det givetvis en handhållen steamer – en handsteamer – som är svaret på just din bön! Och oavsett Oscarsgalan (i den värld du inte är bjuden just i år) så är en steamer en guldprodukt. Att steama är som att vädra! Dålig lukt och bakterier försvinner i ett nafs. Det har dragit ihop sig vänner, för ett bäst i test av steamers! Jojomensan. Och här har vi den: Bästa steamern 2024!
Vi på Hemfakta har utsett The Steamery Cirrus No.2 till årets bästa steamer! Steamery är ju lite av anti-skrynkelvärldens Apple; lyxigt och snyggt förpackat, och jag får verkligen känslan av att man tar hand om sina kläder bättre om man för in en gnutta lyx. Smidig, handhållen och riktigt tjusig är den, värms upp på ett kick och är enkel att fylla på!
Våra experter har landat i sex prima steamers i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.
I vårt test blev The Steamery Cirrus No.2 testvinnare, tack vare dess släta resultat, snabba uppvärmingstid, användarvänlighet och riktigt snygga och lyxiga paketering för en rimlig peng. I jakten på den bästa steamern har vi läst kundomdömen och gått igenom specifikationer och labbtester – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den steamer som är bäst från den som inte är det. När det kommer till steamers är resultat (ångkapacitet) och hastighet avgörande komponenter, men givetvis är hur smidig den är att använda, priset och inte minst paketeringen även något vi tittare närmare på.
Med de sex steamers vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!
Att ånga kläder är bättre för kläderna än att stryka. Vi lägger mycket pengar på kläder, och vi vill att de ska hålla. Om du bryr dig om att bevara dina kläder bör du definitivt överväga att byta ut ditt strykjärn mot en steamer. Varför? För att när man använder ett strykjärn gör man permanent skada på fibrerna av tyget. Tyger blir krossade och brända av strykjärnets värme. Till och med en enstaka strykning kan skada kläderna synbart.
Att använda ånga är säkrare och mildare sätt att ta bort från kläderna. Ånga får fibrerna att slappna av, och eliminerar veck utan att skada tyget. Nu när du har läst om skillnaden mellan ånga och strykning är det ganska uppenbart vilken metod som är bättre för dina kläder. Gör dig av med strykjärnet nu och ersätt det med en steamer. I denna expertguiden ser vi över vad steamers gör och hur mycket man kan förvänta sig att behöva spendera.
Att stryka är, helt enkelt, inte kul alls. Men man behöver tyger som inte har veck och att stryka är för de flesta det traditionella sättet att få till en look som inte är skrynklig. Tack vare steamers behöver strykningen inte längre vara en nödvändig hushållssyssla! Du kan till och med göra dig av med strykjärnet helt och hållet – för när du upplevt fördelarna av en steamer kommer det gamla redskapet bara samla damm i ett hörn. Spana in dessa fem anledningar till varför du borde byta till en steamer idag:
Att stryka kan ta en hel eftermiddag. Om du måste få bort vecken på morgonen innan jobbet eller skolan tar strykning alltför lång tid. Du måste ta fram strykbrädan, värma upp strykjärnet och jobba dig runt alla svåra ställen som knappar och kragar. Annars får du skynda dig ut i din skrynkliga tröja. Steaming däremot, tar ingen tid alls! En steamer tar bara ett fåtal minuter att värmas upp. Häng bara din tröja på stången och ånga bort vecken. Ingen tidskrävande förberedelse behövs, och man behöver inte krångla med några ställen som är svåra att nå!
Med strykjärnet måste man vända på kläderna, lägga de på det ena och andra hållet, och gå på de olika delarna från olika vinklar för att nå alla rynkor, men med en steamer är det lätt som en plätt. Det är superenkelt att få bort alla grova veck från din favoritskjorta eller till och med gardinerna.
Många vet inte skadan strykjärn gör mot deras kläder. När de jämnar ut vecken krossar strykjärnet de ömtåliga fibrerna i tyget och orsakar permanent skada på kläderna, och minskar deras livslängd. Istället för att krossa fibrerna, får din steamer istället de att slappna av vilket ger en slät och ren look utan att skada dina favoritkläder. Detta betyder att kläderna du investerat i varar längre och håller sina fina.
Strykjärn är bäst för små saker, oftast begränsad till outsmyckade kläder eller små tyger som snusnäsdukar eller bordstabletter. Din steamer, på andra sidan, kan användas på mer än bara vecken på din favoritkostym!
Du kan använda din steamer till att ta bort vecken på kläder med paljetter och utsmyckning. Utöver detta kan du släta ut dina gardiner eller dukar utan att behöva krångla med att dra dem över en strykbräda. Du kan till och med använda vårt kit med utbytbara ånghuvud för att göra alla sorters hushållssysslor, allt från att få bort smuts, putsa fönster till att få bort märken i mattor.
Steamers – som ibland kallas rese- eller klädselsteamers, är väldigt smidiga för touch-ups i sista sekunden. När du önskar ta bort veck i kläderna snabbt innan du ska ut, kan du ta din steamer och dra den över dina kläder. En steamer är handhållna ångmaskiner som är designade för att snabbt fixa till kläderna utan att behöva använda strykjärn. Om du vill minska tiden du spenderar med strykjärn så låter det lockande att använda ett ångstrykjärn till kläderna. De marknadsförs som lätta och smidiga att använda, och de kräver ingen strykbräda (men vissa kan användas vågrätt såväl som lodrätt). En streamer rekommenderas även för mer ömtåliga kläder, då de minskar risken för att bränna kläderna.
Philips, Tefal och Steamary är de största märkena som säljer steamers för tillfället. Det finns två sorter steamers att välja mellan: upprätt och sådan man håller i handen.
Steamers är inte alltid billigare än vanliga strykjärn. De kan kosta mellan 500 upp till 3000 kronor. Handhållna modeller brukar vara billigast, men så är inte alltid fallet.
Om du letar efter en steamer, håll utkik efter dessa funktionerna som kommer att göra strykandet lättare:
Bli inte alltför påverkad av marknadsföringen: steamer är inte den rätta lösningen för alla. Även om idén av en liten, portabel steamer som snabbt tar bort veck från kläder på en galge är lockande, insåg vi att det inte alltid är så enkelt. Nedan förklarar vi de huvudgripliga för- och nackdelarna med att köpa en steamer istället för ett strykjärn, men se till spana in våra recensioner för att se hur bra individuella modeller är, då vi insåg att vissa är bättre än andra.
Bli inte alltför påverkad av marknadsföringen: steamer är inte den rätta lösningen för alla. Även om idén av en liten, portabel steamer som snabbt tar bort veck från kläder på en galge är lockande, insåg vi att det inte alltid är så enkelt. Ovan förklarar vi de huvudgripliga för- och nackdelarna med att köpa en steamer istället för ett strykjärn, men se till spana in våra recensioner för att se hur bra individuella modeller är, då vi insåg att vissa är bättre än andra.
Knappa in din adress så skickar vi dig de senaste uppdateringarna ⚡