Städa miljövänligt med ekologiskt rengöringsmedel

Att städa miljövänligt med ekologiskt rengöringsmedel har blivit något utav en trend i Sverige. Men det är knappast utan anledning. Samtida forskning har gjort oss varse om ett flertal risker med den sortens kemikalier som är vanligt förekommande i vanliga traditionella rengöringsmedel. Det är inte ovanligt att denna sortens kemikalier framkallar problematiska immunologiska reaktioner och resulterar i livslång överkänslighet. Särskilt riskfyllt kan det vara för små barn som av naturliga skäl är mer känsliga. Tillika så drabbas även miljön hårt. Att använda ekologiskt rengöringsmedel och att städa miljövänligt är därför verkligen att rekommendera.

Ekologisk städning

Ekologisk städning innebär att såväl visa hänsyn mot miljö som människors hälsa genom att fokusera på städprodukter utan kemikalier och som i så stor utsträckning som möjligt är framställda av naturliga ämnen. Utöver detta så skiljer sig ekologisk städning inte nämnvärt från traditionell städning för man måste trots allt fortfarande skrubba.

Städa utan kemikalier

Att städa utan kemikalier behöver inte vara omständligt. Det kräver inte att man framställer egna rengöringsmedel eller gör några omfattande efterforskningar. För att städa utan kemikalier räcker det ofta med att man helt enkelt införskaffar rätt produkter. Med beprövade märken kan man vara säker på att få samma effektivitet som hos traditionella produkter.

Städa miljövänligt med Lilly’s Eco Clean städpaket

För dig som vill börja städa miljövänligt är ett städ-kit från Lilly’s Eco Clean en utmärkt startpunkt. Det innehåller alla produkter som är nödvändiga för att få ett rent och kemikaliefritt städresultat. Oavsett om man behöver diska, rengöra toaletten, tvätta kläder eller rengöra fönster så är någon av de medföljande sju produkterna definitivt lämpade för ändamålet. Ta chansen att städa miljövänligt och se själv hur resultatet blir bra samtidigt som du besparar dig, eller din familj, onödig exponering för potentiellt skadliga kemikalier. Det är något som såväl människor som hem och miljö mår bra av.

Du kan köpa hela paketet eller delar av det hos bodystore.com HÄR.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter 👶 Kommentera gärna och dela mina inlägg ❤️

RELATERADE ARTIKLAR

Lämna en kommentar