1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Spinningcykel – Cykla rakt in i framtiden med FitNord Spinning Bike Racer 500!
FitNord-Spinning-Bike-Racer-500.jpg

Lyx

Bästa Spinningcykel bäst i test 2023

FitNord Spinning Bike Racer 500

9

Mellan

InSportLine Spinningcykel Airin prisvärd

InSportLine Spinningcykel Airin

7.8

Budget

Billig Spinningcykel bästa

Dviratis treniruoklis Zipro Holo 2

7

Inledning

Cykla är ju en utmärkt träningsform! Men när majsolen slutat le sitt varma leende och sommarängen har blommat ut, ja då kanske man inte är så sugen på att ge sig ut och trampa? Sörj icke, här ska inga aktivitetsrutiner begränsas! Och problemlösaren stavas Spinningcykel! Javisst, med en träningscykel i hemmet kan du cykla både i snöstorm och orkan. Genom spinning kan du både träna backmotstånd, hårda intervaller och träningscykla smidigt inför lopp! Men vilken är det bästa träningscykeln? Vad ska man tänka på när det kommer till att köpa träningscykel? Ja det finns många spinningcyklar där ute på marknaden och vi har tagit fram några riktigt starka kandidater! Här har vi dom: Bästa spinningcyklarna 2024!

Den moderna spinningcykeln har flera fördelar framför motionscykeln, framförallt är det motståndet som är själva hjärtat i denna enhet. Svänghjulet som bidrar till att skapa motståndet är nämligen mycket tyngre och kraftfullare på en spinningcykel jämfört med en traditionell motionscykel. Våra experter har cyklat backe upp och backe ner (mentalt) och landat i sex prima träningsmaskiner i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du, när du ändå kompletterar hemmagymmet – kolla in vårt löpband bäst i test!

Att köpa en spinningcykel är en investering och vän du kan leva med länge! Ja ni är såna där kompisar som förlänger livet på varandra. I vårt test blev FitNord Spinning Bike Racer 500 från kategorin Lyx testvinnare, tack vare dess praktiska funktioner, användarvänlighet och smidiga trampkänsla.

I jakten på den bästa spinningcykeln har vi gjort gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den cykel som är bäst från den som inte är det.

När det gäller spinningcyklar är motståndskraften och flexibiliteten på denna en grundbult, men även funktioner, träningsprogram, ergonomi och pris något vi tittar extra noga på, och motionscyklarna vi presenterar ovan är samtliga pålitliga lirare som lever upp till kraven!

Med de sex spinningcyklar vi tagit fram känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

FitNord Spinning Bike Racer 500 – Bästa Spinningcykeln [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bästa Spinningcykel bäst i test 2023

Lyx

Vinnare

6

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Prestanda

10

Komfort

10

Extra Funktioner

9

Totalpoäng

Motivering: FitNord Racer 500 är överlägsen i prestanda och komfort, med dess tysta och smidiga drift samt mångsidiga grepphandtag och extra funktioner. Dess högre pris reflekterar dess premiumkvalitet.

Vår vinnare i lyxklassen blev FitNord Racer 500 som har en mycket smidig trampkänsla och ett utmärkt magnetiskt motstånd! Pris fr. 13200 kr. 

FitNord Racer 500 är snygg spinningcykel med ett slitstarkt magnetiskt motstånd som är manuellt justerbart. Fördelen med magnetiskt motstånd är att det inte kräver service jämfört med ett mekaniskt motstånd. Racer 500 bjuder på exakt motståndsjustering och en mycket tystlåten träning. Denna spinningcykel har ett stabilt svänghjul på hela 20 kg som ger en säker trampkänsla – också för hårda intervall träningspass. Andra fördelar med Racer 500 är dess mångsidiga grepphandtag, hållare för mobil/surfplatta samt hållare för dryckesflaska. Du kan även enkelt flytta på enheten tack vare de praktiska transporthjulen.

 • Magnetiskt underhållsfritt motståndssystem
 • Stabil och hållbar konstruktion
 • Väldigt smidig och bekväm trampkänsla
 • Styret har mångsidiga greppalternativ
 • Drivsystem: Magnetiskt motstånd
 • Svänghjulsvikt: 20 kg
 • Max användarvikt: 135 kg
2

Abilica Premium Pro, Spinningcykel

Bästa Spinningcykel 2023 abilica

Lyx

Utmanare

5

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Prestanda

7

Komfort

9

Extra Funktioner

7.6

Totalpoäng

Motivering: Abilica Premium Pro imponerar med sin robusta kvalitet och tyst drift, men dess något obekväma sadel och högre pris drar ned betyget något.

Vår utmanare i premiumklassen blev Abilica Premium Pro då denna spinningcykel håller hög kvalitet och är utrustad med en lättläst cykeldator! Pris fr. 17000 kr. 


Abilica Premium Pro hör till varumärkets mest kraftfulla spinningcykel och du kan därför lita på att alla dess delar håller högsta kvalitet. Tack vare dess magnetiska bromsar har den en tyst drift och ett mycket tungt utbyte som möjliggör väldigt höga belastningar. Vi uppskattar även att Premium Pro är utrustad med en lättläst cykeldator där du enkelt kan läsa av parametrar som Watt-belastning, avstånd, hastighet samt kadens. Spinningcykeln har ett kraftfullt styre där du kan variera mellan bockstyre och traditionellt spinninghandtag, vilket ger dig en god variation av grepp. Abilica Premium Pro levereras dessutom med en flaskhållare och kombinationspedaler med SPD så att du enkelt kan fästa dina cykelskor. Den enda vi har att klaga på är sadeln är något hård och lätt känns obekväm efter långa stunder.

 • Robust och hållbar spinningcykel
 • Magnetiska bromar
 • Mycket tystgående
 • Lättläst cykeldator
 • Drivsystem: Remdrift (Magnet)
 • Svänghjulsvikt: 15 kg
 • Max användarvikt: 150 kg
3

InSportLine Spinningcykel Airin

InSportLine Spinningcykel Airin prisvärd

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Prestanda

8

Komfort

7

Extra Funktioner

7.8

Totalpoäng

Motivering: Airin erbjuder en bra balans mellan pris och kvalitet, med en stabil konstruktion och bra komfort, men saknar några av de extra funktioner som finns i dyrare modeller.

Vår vinnare i mellanklassen blev Airin från inSPORTline som har en mycket tystgående remdrift och som är extremt bekväm att använda! Pris fr. 9 000 kr.

Airin från inSPORTline är en mycket stabil spinningcykel som har en tystgående remdrift och ett magnetiskt bromssystem med steglös justering av motståndet. Vi sätter pris på spinningcykelns kraftiga och stabila stålkonstruktion som har blivit antirostbehandlad för extra hållbarhet. Airin har ett svänghjul som väger 20 kg vilket ger ett utmärkt motstånd. Naturligtvis kan både styre och sadel justeras lodrätt och vågrätt för att ge god komfort. Ett annat plus är att sadeln har en ergonomisk design vilket således ökar behaglighetsfaktorn till max. Styret på denna spinningcykel är också utrustad med halkfria greppytor vilket ger ett behagligt grepp. Airin har en praktisk flaskhållare och är utrustad med transporthjul för enkel förvaring när du inte använder enheten.

 • Mycket tystgående remdrift
 • Magnetiskt bromssystem
 • Stabil stålkonstruktion
 • Ergonomisk sadel och halkfria greppytor på styret
 • Drivsystem: Remdrift
 • Svänghjulsvikt: 20 kg
4

Tunturi S40 Competence Front spinningcykel

Tunturi S40 Competence Front spinningcykel bästa

Mellan

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Prestanda

8

Komfort

6

Extra Funktioner

7.4

Totalpoäng

Motivering: Tunturi S40 Competence är ett prisvärt alternativ för både nybörjare och erfarna, men med färre funktioner och lägre prestanda än premiummodeller.

Både för nybörjaren och den aktiva cyklisten! Pris fr. 8000 kr.

Robust och funktionell spinningcykel för hemmabruk från Tunturis Competence-serie. S40 Competence Front har en stark ram och stort svänghjul med många inställningsmöjligheter. Den har en justerbar sadel och styre för optimal komfort och passform. För säker träning finns en nödbroms och en flaskhållare. Dessutom är cykeln enkel att flytta med hjälp av transporthjulen. Perfekt för både nybörjare och erfarna spinningsentusiaster!

 • Mångsidiga träningsprogram
 • LCD-skärm där man enkelt kan läsa av tid, sträcka och kaloriförbrukning
 • 32 olika moståndsnivåer med en exakt motståndsreglering för att passa alla
 • Svänghjulet har en vikt på 17 kg och den maximala användarvikten är 150 kg
 • De sportiga pedalerna med korgar och remmar säkerställer att fötterna inte halkar av pedalerna vid hård cykling
 • Drivsystem: Remdrift
 • Svänghjulsvikt: 17 kg
5

Dviratis treniruoklis Zipro Holo 2

Billig Spinningcykel bästa

Budget

Vinnare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

6

Prestanda

7

Komfort

6

Extra Funktioner

7

Totalpoäng

Motivering: Zipro Holo 2 är ett utmärkt budgetval med bra grundfunktioner, men dess högre ljudnivå och enklare konstruktion sätter gränser för dess övergripande betyg.

Vår vinnare i budgetklassen blev Dviratis treniruoklis Zipro Holo 2 som har en ergonomiskt sadel och flera anpassningsbara funktioner! Pris fr. 6 800 kr.

Dviratis treniruoklis Zipro Holo 2 är en mycket prisvärd spinningcykel som lämpar sig väl för konditionsträning hemma. Ramens robusta konstruktion gör att du sitter stabilt och säkert och kan fokusera all din uppmärksamhet på dina träningsmål. Dessutom blir träningen bekväm tack vare att det ergonomiska sätet kan justeras både horisontellt och vertikalt. Naturligtvis kan du även justera styret. Zipro Holo 2 har en integrerad dator där du enkelt kan se de viktigaste träningsparametrarna – hastighet, tid, avstånd, hjärtfrekvens samt varv per minut. Något som drar ned betyget är att maskinen låter ganska högt vid användning.

 • Integrerad dator där du enkelt kan se de viktigaste träningsparametrarna – hastighet, tid, avstånd, hjärtfrekvens samt varv per minut.
 • Robust konstruktion som säkerställer stabilitet under träning
 • Ergonomiskt säte
 • Bekväm och smidig motståndsjustering
 • Drivsystem: Remdrift
 • Svänghjulsvikt: 18 kg
 • Max användarvikt: 130 kg
6

TITAN LIFE Indoor Bike S62

TITAN LIFE Indoor Bike S62 bästa budget billig

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

5

Prestanda

6

Komfort

5

Extra Funktioner

6.4

Totalpoäng

Motivering: TITAN LIFE S62 erbjuder ett mycket fördelaktigt pris, men med begränsad prestanda och färre funktioner jämfört med andra budgetmodeller.

Vår utmanare i budgetklassen blev TITAN LIFE Indoor Bike S62! Pris fr. 4000 kr.

TITAN LIFE Indoor Bike S62 – Träning som aldrig förr! Denna spinningcykel har en elegant aerodynamisk design som nästan tvingar dig att börja träna! Det ljudlösa magnetiska motståndssystemet ger en upplevelse utöver det vanliga – och dessutom slipper du väcka någon om du är en morgontränare! Här får du ett mjukt och följsamt motstånd som inte upplevs så “kantigt” som det kan med cyklar som har ett direktverkande motstånd. Du kan smidigt kontrollera din hjärtfrekvens med den inbyggda mottagaren och följa dina framsteg på displayen så som tid, distans, hastighet, kalorier, puls, kadens och scan. Träna smart och få ut det mesta av din träning med TITAN LIFE Indoor Bike S62!

 • Mycket tystgående
 • Med elektromagnetiskt motstånd på din spinningcykel får du en mer följsam känsla när du tränar
 • Sportpedaler och racersadel
 • Både styre och sadel är justerbart.
 • Motståndssystem: Magnetmotstånd
 • Drivsystem: Remdrift
 • Svänghjulsvikt: 6.5 kg

Köpguide Spinningcykel

Här på Hemfakta har vi sammanställt en jämförelse av olika spinningcyklar för att avslöja de mest prisvärda modellerna över prisspektret. Vi har granskat och betygsatt våra modeller efter fyra nyckelkategorier:

Motstånd

De bästa spinningcyklarna erbjuder ett bra utbud av motstånd för både nybörjare och experter. Om du vill hålla din cykelträning dynamisk och utmanande vill du således kunna justera motståndet på din spinningcykel. Högteknologiska cyklar låter dig växla mellan diskreta motståndsnivåer genom ett enkelt knapptryck. Andra spinningcyklar kräver att du vrider på en spännratt och känner av motståndsnivån medan du cyklar.

Träningslägen

Liksom löpband, crosstrainers och andra träningsmaskiner tenderar spinningcyklar vara utrustade med en rad olika träningslägen. Om du föredrar att själv styra över din träning där du har kontroll över inställningarna, kanske dessa inte spelar någon roll för dig. Men om du föredrar en guidad träning så ska du därmed vara noga med se över den här funktionen. Välj då en spinningcykel med flera träningslägen.

Bekvämlighet

Cykelträning kan ofta bli långvarig, så du vill köpa en bekväm spinningcykel. Leta efter vadderade säten, vadderade styren och breda pedaler. Se till att både sätet och styret är justerbara så att du kan anpassa passformen.

Högteknologiska funktioner

Många spinningcyklar idag har flera högteknologiska funktioner – som högtalare, fläktar och stora bildskärmar. Dessa trevliga saker kanske inte är helt nödvändiga, men de kan göra ett träningspass betydligt roligare. Du ska därför inte vara blyg när du söker efter funktioner som kommer att motivera dig till att spendera mer tid på din spinningcykel.

Frågor och svar om spinningcyklar

En spinningcykel är tillverkad för tuffare träning och där föraren bestämmer träningens intensitet genom att manövrera antingen en ratt eller en spak som styr spänningen till  svänghjulet.

En spinningcykel av bra kvalitet och robust konstruktion kommer hålla i flera år framöver, medan en av sämre kvalitet får ett kortare livspann.

Det viktigaste att tänka på är hur mycket du tänker använda din spinningcykel. Baserat på detta kan du fundera på vilket motstånd du behöver, vilka träningslägen du önskar, bekvämlighet samt vilka högteknologiska funktioner som är viktiga för dig.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser