1. Hem
 2. >
 3. Barn & Familj
 4. >
 5. Bäst i test: Sparkbil – gåbil för the fast and furious!
61_611027_1.jpg

Lyx

Bäst i test sparkbil

BIG Bobby Car Next 2.0

8.8

Mellan

bäst i test sparkbil

Skip Hop Ride On Toy 3 i 1

9

Budget

BIG-Bobby-Car-Classic-basta-sparkbil

BIG Bobby Car Classic

8.6

Inledning

Vill barnet ditt känna sig som Vin Diesel på lekplatsen är det en sparkbil du behöver! Med fartfyllda funktioner, balansträning och benträning är sparkbilen den perfekta transporten för den moderna 3-åringen. Men, vilken sparkbil ska man välja? Det vet vi! Här hittar du årets absolut bästa sparkbilar – för alla barns rätt till fart!

Här på Hemfakta har vi utsett Skip Hop Ride till årets bästa sparkbil 2024! Här får du helt enkelt mest sparkbil för pengarna då den kan förvandlas till både en gåvagn och en sparkcykel. Den har prisats av användarna och är riktigt rolig för kidsen! 

Våra sparkande experter har knappat och känt, researchat och läst argument för att tillslut landa i sex prima sparkbilar i olika prisklasser och för olika behov. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

När det kommer till sparkbilar är stabilitet, säkerhet, fun factor och pris viktiga komponenter. I jakten på den bästa sparkbilen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer med laserblick – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den sparkbil som är bäst från den som inte är det.

Med de sex sparkbilar vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

Därför blev Skip Hop Ride On Toy 3 i 1 utsedd till bäst i test

Bäst i test vinnaren, Skip Hop Ride On Toy 3 i 1, imponerar med sina tre olika funktioner och extra attribut som lyse och musik. Dess höga betyg över hela linjen och överlägsna fun factor gör den till den bästa sparkbilen i testet, och den rekommenderas som det bästa valet för barn 2024!

1

BIG Bobby Car Next 2.0

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test sparkbil

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Robusthet & Hållbarhet

9

Fun factor

9

Stabilitet & Säkerhet

9

Extra funktioner

8.8

Totalpoäng

Motivering: BIG Bobby Car Next 2.0 får höga poäng överallt med en stark betoning på robusthet och hållbarhet samt extra funktioner som LED-lampor och batteridriven tuta. Det är en modern och förbättrad version av en klassiker och ger en hög fun factor för barnen.

En modernare variant av klassikern Bobby Car som kommer med roliga detaljer som saknas på äldre modeller! Pris ca. 1.200 kr.

Även om det inte finns mycket att klaga på hos den äldre – och enklare – modellen av Bobby Car så är denna uppdatering förstås snäppet vassare. Här finns samma oslagbara kvalitet som hos föregångaren, men flera roliga detaljer.

Här finns till exempel LED-lampor, batteridriven tuta och extra plats för knän. Dessutom är hjulen extra tysta, och det finns ett mjukt, ergonomiskt säte som kan tas bort och tvättas. I fram finns en liten lucka för det som ska packas med under turen – och självklart kan även denna modell kompletteras med ett släp om man skulle vilja det. En annan stor fördel med denna sparkbil är den imponerande höga maxvikten på 50 kg.

 • Finns i flera färger/varianter: Ja
 • Ålder: Från 12 månader
 • Maxvikt: 50 kg
 • Övrigt: LED-lampor, tuta, tvättbart säte, förvaring under motorhuven

Fördelar 

 • Väldigt tysta hjul
 • Håller länge
 • Barnen gillar den under en lång tid

Nackdelar 

 • Vissa användare saknar bakljus
 • Vissa påpekar att förvaringen under motorhuven är i det minsta laget

Sammanfattning: För att skapa en bra bild av sparkbilen har vi hämtat cirka 1.000 recensioner från Amazon1 .

2

Baghera Sparkbil – Rider Mercedes

bäst i test sparkbil

Lyx

Utmanare

7

Pris

10

Robusthet & Hållbarhet

8

Fun factor

9

Stabilitet & Säkerhet

7

Extra funktioner

8.2

Totalpoäng

Motivering: Baghera Sparkbil erbjuder en klassisk design med högkvalitativa material vilket ger bra robusthet och hållbarhet. Poängen dras ner något på grund av högre pris och frånvaron av användarrecensioner vilket påverkar bedömningen av fun factor för barnen.

 En klassisk racerbil som är rolig att åka på och snygg att se på! Pris ca. 2.300 kr.

Har du en liten racerförare hemma? Då behöver du ju en ordentlig racerbil hemma! Denna sparkbil har en klassisk design och är riktigt snygg; den blir alltså en cool inredningsdetalj hemma när den inte används. Dessutom är den högkvalitativ och har gummi på hjulen. Detta gör att greppet blir bättre, att bullret minskar och att ni slipper repor på golvet. Dessutom kan den användas både inomhus och utomhus.

Sparkbilen är 41 centimeter hög, 38 centimeter bred, 90 centimeter lång och har en vikt på 4,5 kg. Den kan användas från 2 år och har en maxvikt på 25 kg.

 • Finns i flera färger/varianter: Ja
 • Maxvikt: 25 kg
 • Ålder: Från 2 år
 • Övrigt: Hjul med gummi, robust i metall

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några användarrecensioner om Baghera sparkbil, men den har tidigare varit med på topplistan på andra bäst i test vilket talar för positiva upplevelser hos användare.

Duellen

Lyx

BIG Bobby Car Next 2.0 vs. Baghera Sparkbil – Rider Mercedes

I lyxklassen har vi vinnaren BIG Bobby Car Next 2.0 och utmanaren Baghera – Rider Mercedes. Båda sparkbilarna har fina egenskaper, men de skiljer sig åt i design och funktionalitet. BIG Bobby Car Next 2.0 levererar en modernare variant av den klassiska modellen med LED-lampor, batteridriven tuta och extra plats för knän. Dess höga maxvikt på 50 kg ger den också en fördel i hållbarhet. Å andra sidan erbjuder Baghera Sparkbil – Rider Mercedes en klassisk racerbilsdesign med högkvalitativa material och gummi på hjulen för förbättrat grepp och minskat buller. Dess fokus ligger på estetik och kvalitet medan BIG Bobby car är tillverkad mer med åtanke på barnens behov vilket gör den till vinnare i lyxklassen.

3

Skip Hop Ride On Toy 3 i 1 sparkbil – Bästa sparkbilen 2024!

bäst i test sparkbil

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Robusthet & Hållbarhet

9

Fun factor

9

Stabilitet & Säkerhet

10

Extra funktioner

9

Totalpoäng

Motivering: Skip Hop Ride On Toy 3 i 1 får högsta betyg inom alla kategorier och är den bästa sparkbilen i testet. Dess extra funktioner som lyse, musik och möjlighet att användas som lära gå-vagn ger en överlägsen fun factor och skiljer den från andra deltagare.

En sparkbil med tre olika funktioner som gör att den kan användas riktigt länge! Pris ca. 950 kr.

Vi har utsett Skip Hop Ride till årets bästa sparkbil 2024! Här har vi nämligen en riktigt smart leksak som bara delvis är en sparkbil. Den fungerar nämligen även som lära gå-vagn och sparkcykel. På så sätt hjälper den till att utveckla motorik, koordination och balans på ett väldigt roligt sätt.

Steg ett är lära gå-vagnen. Då används sparkbilen ”bak och fram” och sittdelen kan vändas upp och ned för att bli en låda där till exempel mjukdjuren kan sitta. I steg två är det en sparkbil. Då vänds styret åt andra hållet och lådan vänds upp och ned för att bli en sits. I steg tre förvandlas sparkbilen enkelt till en sparkcykel genom att sitsen tas bort helt och styret höjs.

Här kommer dessutom fler funktioner: det finns ett lyse som tänds med en knapp på styret, den kan spela flera melodier och har flera roliga ljudeffekter. Denna fantastiska sparkbil, sparkcykel och lära gå-vagn är rekommenderad från 1 år.

 • Maxvikt: 20 kg (som sparkbil)
 • Ålder: Från 1 år
 • Finns i flera färger/varianter: Ja
 • Övrigt: 3 i 1, batteridriven med lyse och musik

Fördelar 

 • Väldigt rolig för barnen
 • Enkel att sätta ihop och använda
 • Kvalitativ och robust
 • Rullar väldigt enkelt

Nackdelar 

 • Inga kända nackdelar

Sammanfattning: För att skapa en bra bild av sparkbilen har vi hämtat cirka 300 recensioner från Amazon2 och Skip Hop3 .

4

Wheely Bug sparkbil

bast-i-test-sparkbil-djur

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Robusthet & Hållbarhet

8

Fun factor

9

Stabilitet & Säkerhet

7

Extra funktioner

8.2

Totalpoäng

Motivering: Wheely Bug sparkbil får bra poäng inom alla områden med särskilt fokus på pris och stabilitet & säkerhet. Det är en gullig och säker sparkbil som erbjuder enkel användning även för mindre barn.

Gullig och säker sparkbil som är enkel att använda även för mindre barn! Pris ca. 700 kr.

Här har vi testets gulligaste sparkbil! Med de smarta hjulen kan barnet enkelt åka framåt, bakåt och även snurra runt. Motoriken utvecklas samtidigt som barnet har roligt. Sparkbilen är vadderad och har ett överdrag som är slittåligt, och som enkelt kan torkas av eller tvättas med tvål och vatten vid behov.

Bottendelen är tillverkad av plywood och har ergonomiskt rundande kanter, och handtaget är av aluminium och rostar inte. Denna roliga sparkbil kan användas från att barnet kan gå, runt ett års ålder, och tills barnet är tre år. Rekommenderad maxvikt är 25 kg, men maxvikten per hjul är 30 kg vilket ger en total maxvikt på hela 120 kg.

 • Ålder: Från 1 år
 • Maxvikt: 25 kg
 • Finns i flera varianter: Ja
 • Övrigt: Smarta hjul, slittåligt överdrag

Fördelar

 • Vi har tyvärr inte hittat några användarrecensioner om Wheely Bug sparkbil, men den har tidigare varit med på topplistan på andra bäst i test vilket talar för positiva upplevelser hos användare.

Duellen

Mellan

Skip Hop Ride On Toy 3 i 1 sparkbil – Bästa sparkbilen 2024! vs. Wheely Bug sparkbil

I mellanklassen jämför vi vinnaren Skip Hop Ride On Toy 3 i 1 och utmanaren Wheely Bug Sparkbil. Skip Hop utmärker sig med sina tre olika funktioner – lära gå-vagn, sparkbil och sparkcykel – vilket ger den mångsidighet och en hög fun factor för barnen. Dess extra funktioner som lyse, musik och enkel användning har gett den höga betyg. Wheely Bug, å andra sidan, presenterar en gullig och säker design med smarta hjul för enkel användning även för mindre barn. Dess pris och stabilitet & säkerhet gör den till en stark utmanare i mellanklassen, men Skip Hop Ride vinner ändå tack vare sin mångsidighet och fun factor.

5

BIG Bobby Car Classic Gåbil –  Billig sparkbil!

BIG-Bobby-Car-Classic-basta-sparkbil

Budget

Vinnare

10

Pris

9

Robusthet & Hållbarhet

8

Fun factor

9

Stabilitet & Säkerhet

7

Extra funktioner

8.6

Totalpoäng

Motivering: Trots att det är en billig sparkbil visar BIG Bobby Car Classic på hög kvalitet och robusthet. Det får höga poäng inom pris och hållbarhet och är ett utmärkt val i budgetklassen.

En prisvärd och populär klassiker! Pris ca. 370 kr.

Ja, det är faktiskt omöjligt att snacka om sparkbilar utan att ha med den klassiska Bobby-bilen! Bobby Car är tillverkad i robust plast som håller för upp till 35 kg. Barnet springer igång bilen med fötterna och kan sedan placera dem på sidorna. Ratten styr bilen åt alla håll och kanter och tutan gör det möjligt för barnet att tuta på alla hen kör förbi.

Om du vill kan du också komplettera sparkbilen med ett släp i samma färg.

 • Maxvikt: Ca 35 kg
 • Ålder: Från 1 år
 • Finns i flera varianter: Ja
 • Övrigt: Tuta, ratt, kan kompletteras med släp

Fördelar 

 • Hållbar och tålig
 • Tippar inte även vid “hårdare” användning
 • Rullar väldigt lätt

Nackdelar 

 • Klistermärkena sitter dåligt enligt vissa användare

Sammanfattning: För att skapa en bra bild av sparkbilen har vi hämtat cirka 5.000 recensioner från Amazon4 och Clas Ohlson5 .

6

Viking Toys Cute Rider Sparkbil Panda

bast-i-test-sparkbil-panda-sot.

Budget

Utmanare

9

Pris

8

Robusthet & Hållbarhet

8

Fun factor

9

Stabilitet & Säkerhet

7

Extra funktioner

8.2

Totalpoäng

Motivering: Viking Toys Cute Rider Sparkbil får höga poäng överallt och är en charmig och prisvärd sparkbil. Dess användarvänliga design och möjlighet att användas under en lång tid gör den till en stark utmanare i budgetklassen.

Charmig sparkbil till bra pris!  Pris ca. 650 kr.

Denna gulliga sparkbil är robust och kan användas under väldigt lång tid – från 1 till 5 år. Den hjälper barnet att träna upp både balans och rörlighet och den har ett smart lastutrymme under sätet.

Det bekväma sätet har antislip och sparkbilen rullar både lätt och tyst över golvet. Sparkbilen kan åka framåt, bakåt, åt sidan eller runt. Den är dessutom enkel att använda, även för mindre barn, och kan hänga med under en lång tid.

 • Ålder: Från 1 år
 • Maxvikt: 40 kg
 • Finns i flera varianter: Ja
 • Övrigt: Lastutrymme under sätet, säte med antislip

Fördelar 

 • Lätt att styra och köra självständigt för barnen
 • Välgjord och stabil

Nackdelar 

 • Inga kända nackdelar

Sammanfattning: För att skapa en bra bild av sparkbilen har vi hämtat cirka 35 recensioner från Amazon6 . Recensionerna är dock begränsade.

Duellen

Budget

BIG Bobby Car Classic Gåbil –  Billig sparkbil! vs. Viking Toys Cute Rider Sparkbil Panda

I budgetklassen möter vi vinnaren BIG Bobby Car Classic och utmanaren Viking Toys Cute Rider. Trots sitt låga pris visar BIG Bobby Car Classic på hög kvalitet och robusthet vilket har gett den toppbetyg inom pris och hållbarhet. Viking Toys Cute Rider Sparkbil Panda, å andra sidan, presenterar en charmig och prisvärd sparkbil med användarvänlig design och möjlighet att användas under en lång tid. Dess lätta styrning och stabilitet gör den till en stark utmanare i budgetklassen, men Bobby Car vinner ändå på populäritet och goda användaromdömen.

Köpguide Sparkbil

Man kanske kan tycka att sparkbilen är i samma kategori som barncykeln, och lite så är det kanske. Sparkbilen börjar dock användas väldigt tidigt, ofta runt ett år. Många tror dock att det är något som bara roar under något år, men de flesta barn använder den betydligt längre än så. Sannolikheten är stor att den faktiskt kommer uppskattas väldigt länge, även om det kan vara mer i vissa perioder och mindre i andra.

Till en del sparkbilar kan man dessutom köpa tillbehör, som släpvagnar, vilket gör sparkbilen ännu roligare. Utöver det finns även bensinpumpar, stoppskyltar och koner som kan göra det ännu roligare att åka på en sparkbil.

Men vad ska man egentligen tänka på när man ska köpa en sparkbil? Här kommer vi att gå igenom några saker som kan skilja sig åt mellan olika sparkbilar, och som kan vara bra att tänka på när man ska köpa en sådan.

Utförande

En sparkbil kan se ut nästan hur som helst, och den behöver faktiskt inte ens likna en bil – en del ser i stället ut som djur eller något helt annan. Av den anledningen brukar sparkbilar ofta kallas för ”åkleksak”, men i det begreppet ingår flera olika leksaker som man åker på.

Många sparkbilar ser ut som klassiska bilar och är dessutom väldigt välgjorda, vilket gör att de även blir en snygg inredningsdetalj i barnrummet. Andra sparkbilar har i stället fina färger eller har ett utseende som tilltalar barnet.

Här beror det förstås på vad man föredrar – kanske vill man ha en snygg bil som även är fin att se på, eller kanske vill man ha en rolig sparkbil som ser ut som ett gulligt djur. Alla sparkbilar fungerar förstås som sparkbilar, så det kan vara bättre att fokusera på andra saker än just sparkbilens utförande – även om det förstås också kan ha en viss betydelse.

Egenskaper

Alla sparkbilar fungerar förstås att åka på, men utöver det kan sparkbilen ha en massa olika egenskaper och funktioner. Det finns sparkbilar med tutor, med lysen, som kan spela musik, med förvaringsutrymmen under sätet eller någon annanstans, med dragkrok om man vill komplettera med ett släp och mycket annat.

Ofta räcker det förstås med en helt vanligt sparkbil som går att åka på, men självklart kan den bli ännu roligare om det finns mer att göra på den. Men även detta är förstås helt och hållet en smaksak – en sparkbil behöver som sagt inte göra något speciellt, men vill man ha några extra funktioner så finns det massor att välja mellan.

Användningstid

Många sparkbilar är anpassade för barn mellan 1 och 3 år, en del av dem kan dock användas längre än så. Det finns dock sparkbilar som är anpassade för barn upp till 5 år. Det kan dock vara viktigare att fokusera på sparkbilens storlek och maxvikt, för att försäkra sig om att barnet kan använda sparkbilen så länge som han eller hon vill.

Tyvärr framgår inte alltid maxvikten men omkring 20-25 kg är vanligt, även om en del sparkbilar har ännu högre maxvikt – upp till hela 50 kg. Detta innebär alltså att de flesta sparkbilar kan användas betydligt längre än upp till 3 år. Med det sagt är kan benen förstås bli för långa för att sparkbilen ska kunna användas, så det kan också vara en fördel om sparkbilen inte är allt för liten och allt för låg.

Hur länge barnet kommer att vilja använda sparkbilen är förstås omöjligt att säga – det kan bli något år eller två, men det kan lika gärna bli betydligt längre än så. Att satsa på en sparkbil som kan användas länge kan alltså vara en bra idé.

Avslutande ord inför ditt köp av sparkbil

Det allra viktigaste att tänka på när man köper en sparkbil är att den ska vara stadig och säker, så att barnet inte ramlar med bilen. Något annat som är viktigt är förstås kvaliteten, inte minst om man vill att den ska kunna hänga med under lång tid. Många sparkbilar kan nämligen användas under flera år, och många barn tycker att sparkbilen är rolig länge, och då är det förstås en fördel om sparkbilen håller länge.

I övrigt handlar det främst om vad man själv föredrar, eller kanske var barnet vill ha. Det finns nämligen många olika varianter med olika funktioner och egenskaper. Sparkbilen kan ha lysen, tuta, förvaring, flera användningsområden och många andra roliga detaljer. Fundera även över vad som känns viktigt i övrigt – kanske ska sparkbilen gå lätt att köra, kunna kompletteras med släp eller ha ett speciellt utseende.

Frågor och svar om gåbil

De allra flesta sparkbilar kan användas både inomhus och utomhus, men det finns modeller som bara bör användas inomhus så det kan vara en bra idé att kolla vad som gäller för just den sparkbil man köper. Man bör inte heller lämna sparkbilen ute hela tiden, eftersom väder och vind kan förstöra den.

Ja, det finns många sparkbilar som har förvaring även om långt ifrån alla har det. Förvaringen är ofta under sätet, men kan även vara framtill eller baktill på bilen.

De flesta sparkbilar kan användas från 1 år, även om en del rekommenderas från 2 år. Hur länge de kan användas varierar men 3 eller 5 år är vanligt. Håll framför allt koll på maxvikt och sparkbilens storlek, eftersom de flesta sparkbilar kan användas längre förutsatt att maxvikten inte är uppnådd.

 1. Amazon, 20/12-23 []
 2. Amazon, 20/12-23 []
 3. Skip Hop, 20/12-23 []
 4. Amazon, 20/12-23 []
 5. Clas Ohlson, 20/12-23 []
 6. Amazon, 20/12-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser