1. Hem
 2. >
 3. Trädgård
 4. >
 5. Bäst i Test: Spabad – Lev ut med ett spabad i hemmet, en jacuzzi utomhus!
spabad-bäst-i-test.jpg

Lyx

Spabad bäst i test

Spabad Polaris

9

Mellan

Marquis Celebrity Hollywood Elite lyxigt spabad

Marquis Celebrity Hollywood Elite

8.8

Budget

2-2.jpg

SWEBAD Carat Sterling Silver

8.6

Inledning

Mörkret har fallit och du kommer hem efter en slitsam dag på jobbet. Du öppnar dörren ut till den frostklädda terrassen och där. Som en drottning tornar den upp sig. Du river av skyddet och doppar ner handen i det heta vattnet. Slänger av dig morgonrocken och hoppar i. Intill står ett glas bubbel, jazzmusiken strömmar ut ur högtalarna och du tittar upp mot den stjärnbeströdda himlen och undrar – varför är inte det här min verklighet? Ja men tänk att det är precis vad det kan bli. Ett spabad i hemmet, en jacuzzi utomhus! Är det drömmen eller vad? Vem vill inte kasta sig ner i en behaglig bubbelpool i slutet av en hård dag. Inga fler dyra spahotell, välkommen till ditt eget utespa! Nu kickar vi liv i framtiden, här är vårt bäst i test spabad utomhus! Och nu kommer dom: Bästa spabad 2024!

Våra experter har landat i sex prima hemmaspan i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

Vi har i det här testet presenterat nio olika dagspan med olika egenskaper. I jakten på bästa spabad har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det.

När det kommer till spabad är det många komponenter att ta in i beräkningarna men i vårt test är det främst bekvämlighet, program, tryck, reningsmöjligheter och look som avgjort. Med de nio spabad vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du kommer hitta ett som inte kommer gör dig besviken!

1

Spabad Polaris – Bästa utomhusspaet [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Spabad bäst i test

Lyx

Vinnare

8

Pris

10

Bekvämlighet

9

Program

9

Tryck

9

Reningsmöjligheter

9

Totalpoäng

Motivering: Polaris utmärker sig genom att erbjuda hög kapacitet, kvalitet och mångsidiga funktioner. Det är välprisat och erbjuder en imponerande kombination av bekvämlighet, programvariationer, tryck och reningsmöjligheter vilket gör det till det bästa valet i testet.

Vår vinnare i Lyxklassen blev detta lyxiga amerikanska spabad med stor kapacitet och riktigt bra kvalitet! Pris fr. 80 000 kr.

Vinnaren i premiumklassen och därmed Spabad bäst i test blev Polaris hemmaspa. Detta utomhusspa är tillverkat i USA och är av allra högsta kvalitet. Med en kapacitet på upp till fem personer, varav fyra sittande och en liggande, är detta en relaxavdelning för hela familjen i din trädgård. Spabadet har LED undervattensbelysning, vilket tar upplevelsen till nästa nivå. Du har dessutom hela 28 justerbara massagemunstycken i olika utföranden. Låt hela kroppen få slappna av efter en lång dag på jobbet, eller bjud över bästa vännerna på ett glas champagne. Kanske kan även barnen få ha ett litet mini pool-party med kompisarna? Allt är möjligt med detta lyxiga utomhusspa.

 • Medföljer 28 justerbara massagemunstycken
 • Stor kapacitet
 • Frostvakt som skyddar mot isbildning i rörsystemet
2

Spabadkar Spica

Lyxigt spabad

Lyx

Utmanare

8

Pris

9

Bekvämlighet

9

Program

9

Tryck

9

Reningsmöjligheter

8.8

Totalpoäng

Motivering: Spica erbjuder en imponerande mängd massagemunstycken och bekväma sittplatser till ett relativt högt pris. Dess frostvakt och ozonrening bidrar till dess höga betyg inom reningsområdet.

Detta lyxiga spabad blev vår utmanare i premiumklassen då det har hela 36 st justerbara massagemunstycken och plats för 5 personer. Pris fr. 75 000 kr.

Det här lyxiga spabadet utlovar en härlig spabadupplevelse som garanterat ger lite extra njutning i vardagen. Du har plats för 4 sittandes personer och 1 liggandes. Detta spabad har en effektiv Ozonrening som effektivt rengör vattnet från bakterier och övriga mikroorganismer. Detta gör således att du slipper använda andra kemiska rengöringsmedel. Andra fördelar med Spica spabad är att den har en frostvakt, vilket skyddar mot isbildning i dess rörsystem. Det enda som drar ned betyget är således det dyra priset.

 • Hela 36 justerbara massagemunstycken
 • Gott om plats – utrymme för 4 sittandes och 1 liggandes
 • LED-belysning
 • Ozonrening
3

Marquis Celebrity Hollywood Elite – Riktigt lyxigt Spabad!

Marquis Celebrity Hollywood Elite lyxigt spabad

Lyx

Utmanare

5

Pris

10

Bekvämlighet

10

Program

10

Tryck

9

Reningsmöjligheter

8.8

Totalpoäng

Motivering: Hollywood Elite imponerar med överlägsen bekvämlighet, programvariationer och tryck. Dess avancerade reningssystem och höga kvalitet gör den till det ultimata lyxspaet i testet.

Creme de la creme av hemmaspan! Pris fr. 120 000 kr.

Här har du ett riktigt lyxspa! Ja ska du unna dig creme de la creme är det den här goingen från Marquis. Här får du plats med poolparty, den har en liggdel och jetstrålar från nacke till ben som känns ljuvliga mot kroppen. Här finns även två djupa platser för ryggmassage, två skålformade säten och ett högt terapisäte med tillgång till jetstrålarna i fotbrunnen. Inte bara det, det är dessutom hygieniskt på en ny nivå! Det är nämligen utrustat med ett reningssystem som låter 605 liter vatten per minut passera och rengöras med brominer och mineraler. Även bottenrengöring är standard i Marquis spabad. Hollywood Elite har Twilight™ LED lights med belysning både på ut och insidan av spabadet. Kopphållare och nackkuddar!

Det är även förberett för Wifi och det har en enkel kontrollpanel som är enkel att använda. Med badet levereras ett tjockt och välisolerat lock som ger en lägre energiförbrukning.

 • Snygg design
 • Unikt reningssystem
 • Flera olika massage- och bubbelformar
 • Hög kvalitet och grymt lyxig känsla
 • Kopphållare och nackkuddar ingår
 • Lock ingår
 • Effektfull belysning både på in och utsida
4

Merak Spabad – Prisvärt spabad!

Prisvärt spabad

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Bekvämlighet

8

Program

9

Tryck

9

Reningsmöjligheter

8.6

Totalpoäng

Motivering: Merak erbjuder goda funktioner till ett prisvärt pris. Trots att det inte sticker ut på något särskilt område ger det en balanserad prestanda över hela linjen.

Detta spabad från Merak blir vår vinnare i mellanklassen då det ger dig maximal avkoppling och lyx i tillvaron för ett bra pris! Pris fr. 70 000 kr.

Vill du gå ner lite i pris från testvinnaren Castor men samtidigt inte tumma på varken funktioner eller kvalitet? Då ska du välja Merak spabad. Lika många personer får plats, dvs fyra sittplatser och en liggplats. Det som skiljer denna modell mot premiumvarianten är valet av material som är lite enklare, färre massagemunstycken samt att det inte finns något inbyggt högtalarsystem. Om du känner att bluetooth-högtalare ändå är lätt att fixa på andra sätt, kan du spara många tusenlappar på att välja Merak hemmaspa.

 • Lock i matchande färg som täcker badet när det inte används
 • Inbyggd frostvakt som skyddar badet mot att det bildas is i rörsystemet
 • Effektiv ozonrening
 • Totalt 28 massagemunstycken i olika former som går att justera.
 • Medföljande ishink med lock
5

SWEBAD Carat Sterling Silver

2-2.jpg

Mellan

Utmanare

9

Pris

9

Bekvämlighet

8

Program

9

Tryck

8

Reningsmöjligheter

8.6

Totalpoäng

Motivering: Carat Sterling Silver kombinerar hög kvalitet med en snygg design och imponerande funktioner. Dess låga energiförbrukning och användarvänliga funktioner ger den en stark rating.

Det här fina och högkvalitativa spabadet med sin snygga design kommer garanterat ge en avkopplande stund. Här finns fyra sittplatser, terapisäten och en ligglounge med massage. Pris fr. 55000 kr.


Här finns många fördelar: Hög kvalitet, snygg design, Sterling Silver-utförande, enklare terapisäten, ligglounge med massage samt 28 masserande jetmunstycken i rostfri design i olika storlekar och utföranden. Med effektvredet kan du steglöst reglera jetsens styrka och förflytta kraften i jetsen mellan vissa säten. Här finns även en LED-lampa för stämningsfullt ljusspel i botten, och WiFi-modul för styrning via smartphone finns som tillval. Det finns även ett Ozon-reningssystem som standard, men det går att uppgradera till saltreningssystem. Innanför ytterpanelen finns så kallad heatlock-isolering, som är framtagen för nordiska klimat. Det finns även ett sluttande termolock, och tillsammans ger dessa badet en optimal värmebehållning hela året, så att badet kan användas varje dag. En annan fördel är den låga energiförbrukningen på omkring 3500-4000 kronor per år, detta beror dock på sådant som klimatzon, väderförhållanden och antal badtillfällen.

 • Hög kvalitet
 • Snygg design
 • Ligglounge med massage
 • Steglös reglering av jetsens styrka
 • LED-lampa i botten
 • Kan användas varje dag
6

Spabad Cleanse SR829C

Bästa utomhusspa

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Bekvämlighet

9

Program

8

Tryck

8

Reningsmöjligheter

8.4

Totalpoäng

Motivering: Cleanse SR829C erbjuder prisvärd lyx och pålitlig prestanda. Dess avkopplande massage och hållbara konstruktion bidrar till dess starka rating.

Det här är ett lyxigt och högkvalitativt spabad som erbjuder en skön massage, och en riktigt avkopplande stund. Badet är tillverkat i hållbart material och har kraftfulla jetstrålar. Pris fr. 50 000 kr.

Det här är ett riktigt prisvärt spabad som håller en hög kvalitet, har en snygg design och känns lyxigt. Här finns många fördelar så som avkopplande massage med kraftiga jets, att det är tillverkat i hållbar amerikansk akryl med PU-isolering för en hög värmehållning och ett välisolerat lock som bidrar till hög isoleringsförmåga och minskad elförbrukning. Det här badet kan stå igång året om, och temperaturen kan regleras mellan 15 och 42 grader. Det går även att välja antifrysläge, då går värmaren och vattenpumparna igång när vattentemperaturen närmar sig fryspunkten. Detta spabad ger en skön massage för såväl nacken som ben och fötter.

 • Prisvärt spabad
 • Hög kvalitet
 • Snygg design
 • Avkopplande massage
 • Kan stå igång året om
 • Antifrysläge
7

Badtunna med elduppvärmning – Billigt och bra spabad!

4.jpg

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Bekvämlighet

7

Program

7

Tryck

8

Reningsmöjligheter

8

Totalpoäng

Motivering: Cleanse SR829C erbjuder prisvärd lyx och pålitlig prestanda. Dess avkopplande massage och hållbara konstruktion bidrar till dess starka rating.

Det här är ett lyxigt och högkvalitativt spabad som erbjuder en skön massage, och en riktigt avkopplande stund. Badet är tillverkat i hållbart material och har kraftfulla jetstrålar. Pris fr. 50 000 kr.

Det här är ett riktigt prisvärt spabad som håller en hög kvalitet, har en snygg design och känns lyxigt. Här finns många fördelar så som avkopplande massage med kraftiga jets, att det är tillverkat i hållbar amerikansk akryl med PU-isolering för en hög värmehållning och ett välisolerat lock som bidrar till hög isoleringsförmåga och minskad elförbrukning. Det här badet kan stå igång året om, och temperaturen kan regleras mellan 15 och 42 grader. Det går även att välja antifrysläge, då går värmaren och vattenpumparna igång när vattentemperaturen närmar sig fryspunkten. Detta spabad ger en skön massage för såväl nacken som ben och fötter.

Motivering: Badtunnan med elduppvärmning erbjuder ett prisvärt alternativ med enkelhet och tillräcklig prestanda. Dess snabba uppvärmningstid och enkla användning gör den till ett bra budgetval.

Trots sitt låga pris är denna badtunna riktigt bra, och håller en hög kvalitet. Denna praktiska badtunna med elduppvärmning kommer garanterat bli ett avkopplande tillägg i trädgården eller på uteplatsen. Pris fr. 35 000 kr.

Det här är en badtunna med många fördelar: En hög kvalitet, enkel montering, praktisk lock och gott om plats. Badtunnan är tillverkad av PE plast och har en granitgrå insida samt en utsida med snyggt träutförande som är tillverkad av massiv gran. Badtunnan har en diameter på 207 centimeter, och en höjd på 119 centimeter. Denna badtunna rymmer 1650 liter vatten, och här får 4-6 personer plats. Att värma upp vattnet med vanlig ved tar ungefär 4 – 4,5 timmar och med briketter tar det 3 – 3,5 timmar. Denna badtunna är enkel att använda, och enkel att rengöra – och även enkel att montera.

 • Hög kvalitet
 • Enkel att montera
 • Praktiskt lock
 • Plats för 4-6 personer
 • Enkel att använda
8

Badtunna med belysning Breezy M Cult Kirami

5.jpg

Budget

Utmanare

10

Pris

8

Bekvämlighet

8

Program

8

Tryck

7

Reningsmöjligheter

8.2

Totalpoäng

Motivering: Cleanse SR829C erbjuder prisvärd lyx och pålitlig prestanda. Dess avkopplande massage och hållbara konstruktion bidrar till dess starka rating.

Det här är ett lyxigt och högkvalitativt spabad som erbjuder en skön massage, och en riktigt avkopplande stund. Badet är tillverkat i hållbart material och har kraftfulla jetstrålar. Pris fr. 50 000 kr.

Det här är ett riktigt prisvärt spabad som håller en hög kvalitet, har en snygg design och känns lyxigt. Här finns många fördelar så som avkopplande massage med kraftiga jets, att det är tillverkat i hållbar amerikansk akryl med PU-isolering för en hög värmehållning och ett välisolerat lock som bidrar till hög isoleringsförmåga och minskad elförbrukning. Det här badet kan stå igång året om, och temperaturen kan regleras mellan 15 och 42 grader. Det går även att välja antifrysläge, då går värmaren och vattenpumparna igång när vattentemperaturen närmar sig fryspunkten. Detta spabad ger en skön massage för såväl nacken som ben och fötter.

Motivering: Breezy M Cult Kirami kombinerar estetik med funktionalitet och erbjuder en prisvärd badtunna med belysning. Dess bekvämlighet och enkla användning ger den en konkurrenskraftig rating.

Denna prisvärda badtunna håller en hög kvalitet, har en snygg design och är mycket enkelt att använda. Med den här badtunnan kommer du säkerligen få många härliga bad, trevliga kvällar och avkopplande stunder. Pris fr. 26 000 kr.

Denna fina badtunna har golvbelysning, dubbla lock och en riktigt snygg design. Den är mycket bekväm, och dessutom enkel att använda. Badtunnan har en diameter på 170 centimeter, och här får 4-6 vuxna personer plats utan problem. Vattnet blir varmt på drygt 2-3 timmar, beroende på årstid. Vid leverans är badtunnan både monterad och isolerad. Vedkaminen, skorstenen samt avtappningsventilen går enkelt att ansluta och tar inte längre än någon halvtimme. Här ingår allting som behövs: badtunna, extern vedkamin med skorstenspaket, fabriksmonterad golvbelysning, avtappningsventil, extra isolerande underlock samt ett rejält  täcklock med handtag och vindstroppar. I denna badtunna kan du bada året runt.

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 • Golvbelysning
 • Dubbla lock
 • Snygg design
 • Mycket bekväm
 • Enkel att använda
 • Plats för 4-6 personer
 • Monterad och isolerad vid leverans
 • Kan användas året runt
9

Bestway Lay-Z-Spa Miami AirJet Pool, Uppblåsbart spabad – Billigaste spabadet i vårt test!

6.jpg

Budget

Utmanare

10

Pris

8

Bekvämlighet

7

Program

8

Tryck

7

Reningsmöjligheter

8

Totalpoäng

Motivering: Cleanse SR829C erbjuder prisvärd lyx och pålitlig prestanda. Dess avkopplande massage och hållbara konstruktion bidrar till dess starka rating.

Det här är ett lyxigt och högkvalitativt spabad som erbjuder en skön massage, och en riktigt avkopplande stund. Badet är tillverkat i hållbart material och har kraftfulla jetstrålar. Pris fr. 50 000 kr.

Det här är ett riktigt prisvärt spabad som håller en hög kvalitet, har en snygg design och känns lyxigt. Här finns många fördelar så som avkopplande massage med kraftiga jets, att det är tillverkat i hållbar amerikansk akryl med PU-isolering för en hög värmehållning och ett välisolerat lock som bidrar till hög isoleringsförmåga och minskad elförbrukning. Det här badet kan stå igång året om, och temperaturen kan regleras mellan 15 och 42 grader. Det går även att välja antifrysläge, då går värmaren och vattenpumparna igång när vattentemperaturen närmar sig fryspunkten. Detta spabad ger en skön massage för såväl nacken som ben och fötter.

Motivering: Lay-Z-Spa Miami AirJet Pool erbjuder överraskande kvalitet och prestanda för sitt låga pris. Dess användarvänliga funktioner och bubbelmassage-system gör den till det bästa valet för dem med en begränsad budget.

Det här billiga spabadet är ett utmärkt val för dig som söker en prisvärd modell, som erbjuder mycket nöje och avkoppling till ett lågt pris. Detta spabad är rymligt, bekvämt och mycket enkelt att använda. Pris fr. 3500 kr.

Detta prisvärda spabad har många fördelar: En hög kvalitet, det är rymligt, enkelt att använda och ger en spakänsla med sitt bubbelmassage system med 120 strålar. Detta spabad kan användas under både varmare och kyligare dagar. Här får 2-4 vuxna personer plats, och spabadet kan användas av hela familjen. Allt som behövs medföljer: poolskydd, spa-värmare, ChemConnect-blandare, högtryckshandpump, filterpatron, reperationskit och AirJet-system. Här finns en digital kontrollpanel och ett strömsparande timer-kontrollerat värmesystem. Freeze Shield värmer upp vattnet och ser till att det inte fryser och skadar poolen, och ChemConnect blandaren tillsätter en stabil nivå av klorin i hela poolen. Detta spabad har en värmekapacitet på till 40 grader, och det rymmer 669 liter vatten. Storleken är 180 x 66 centimeter och djupet är 52 centimeter. Det inre poolmåttet är 1,32 meter och spabadet väger 27 kg.

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 • Hög kvalitet
 • Rymligt
 • Bubbelmassage
 • Kan användas både varmare och kallare dagar
 • Digital kontrollpanel

Köpguide Spabad

Spabadet har många fördelar över en vanlig traditionell swimming-pool. Spabadet tar inte lika stor plats, och du behöver oftast inte gräva eller göra stora förändringar på tomten för att kunna ha en utomhusjacuzzi. Du kan dessutom bada i ett utomhusspa året om. För den som är stressad och har svårt att slappna av kan dessutom spabadet göra underverk. Varmt vatten och bubblor kan få vem som helst att slappna av.

För många som skaffar spabad blir badet dessutom något socialt. Att bjuda över vänner och/ eller familj för att bada är en rolig aktivitet som de flesta uppskattar. I badet kan man slappna av, prata och bara ha det bra. Även barn och unga brukar uppskatta att bada i en jacuzzi utomhus.

Innan du köper ett spabad finns det dock några olika saker att tänka på.

1. Vilket spabad passar er?

Hemmaspan för utomhusbruk finns idag i många olika modeller och varianter, så vilken ni gillar mest är upp till er. Längre ner i inlägget finns det en jämförelse mellan de populäraste varianterna av spabad.

2. Placering

Nästa sak att tänka på är vart spabadet ska placeras. Tänk på att hitta en plats där det finns sol största delen av dygnet, vilket oftast brukar vara i söderläge. Om tomten ligger placerad på ett sådant sätt att detta inte går, så väljer många att placera spabadet i kvällssol då det oftast är på kvällen man väljer att bada.

Mängden insyn är också viktig att tänka på. Kanske kan du sätta upp någon typ av insynsskydd om det inte redan finns. Växter, träd och buskar brukar vara bra som insynsskydd, men staket och uteväggar fungerar också.

Marken som du ställer spabadet på spelar också roll. Vill du ställa spabadet direkt på marken kan det vara bra att skapa någon typ av grund för att öka markens bärförmåga. Du vill inte att utebadet glider iväg när marken blir blöt på våren.

Väljer du istället att ställa utebadet på en altan eller annan typ av uteplats måste du se till att den klarar att bära vikten av spabadet. Tänk på att både själva badet och vattnet som det fylls med väger en hel del.

Om ni vill sänka ner utebadet i marken/ altanen behöver ni ta hjälp av hantverkare som kan sin sak.

3. El och vatten

Det är viktigt att se till att det finns tillgång till både el och vatten + avlopp där badet ska stå. Ta hjälp av kunniga yrkespersoner om ny el eller nya VVS system måste dras.

Tänk också på att energin som krävs för att värma upp spabadet kostar en hel del. Ett spabad som används någon gång i veckan kan dra 3000 – 6000 kWh per år, vilket kommer öka era elkostnader. Väljer ni en vedeldad badtunna måste man istället tänka på kostnad och förvaring av ved.

4. Storlek

Hur stort spabadet är spelar också stor roll. Är ni bara två som kommer använda utebaded behöver det inte alls vara lika stort som om en familj vill bjuda över grannar och vänner på bad.

De flesta bad-tillverkare anger hur många personer badet är anpassat för, följ dessa råd och tänk även på att eventuella barn kommer växa och kräva samma plats som en vuxen i framtiden.

Olika typer av hemmaspa

Det finns flera olika typer av spabad att välja mellan. För att veta vilken som passar just er bäst är det viktigt att man ser över de olika typernas för och nackdelar!

Vedeldad badtunna

Den kanske mest klassiska svenska varianten av ett spabad är den vedeldade badtunnan. Ofta ses dem som härliga rustika bad som finns vid sommarstugor och fjällstugor, och det känns genast mer jordnära när man själv måste elda upp värmen. Men vad är skillnaden mellan spabad och badtunna?

Jo, badtunnan behöver du oftast elda upp värmen i själv. I ett spabad sker uppvärmningen med hjälp av el. Det kan kännas mysigare att elda själv, och det är även ett bra alternativ om du inte har möjlighet till att installera el i närheten.

En badtunna är dessutom ofta enklare utrustad än ett spabad. Ett spabad kan ha massage-strålar, bubblor och liknande finesser, medan badtunnan mest är ett varmt bad. Självklart finns det varianter som inte ser ut på detta vis.

Spabad i plast/akryl

Den mest typiska varianten av spabad som vi tänker på är kanske den jacuzzi-liknande varianten. Alltså en form av bubbelpool för utomhusbruk.

Ofta är dessa spabad utrustade med flera olika funktioner så som bubblor och massagestrålar. Dessa spabad har dessutom ofta formgjutna sittplatser för ett visst antal personer, och vissa bad har även liggande platser. Vanliga tillval till denna typ av bad är ljudanläggningar, ljussystem och även TV-apparater.

Att spabadet värms upp med el gör att du på ett enkelt sätt kan styra temperaturen själv, och att du inte behöver vänta på rätt temperatur som med vissa badtunnor.

Uppblåsbara spabad

Något som är otroligt populärt idag är uppblåsbara spabad! Badet blåser upp sig självt och du fyller det med vatten för att sedan låta badet värma upp sig själv. Ofta har dessa bad någon form av bubbel-funktion, men utrustningen beror självklart på vilken prisnivå badet ligger i.

De uppblåsbara spabaden är ofta mindre djupa än ett fast bad, och ofta sitter man på badets golv istället för på sittplatser. Fördelen med dessa bad är att du lätt kan flytta dem, vilket underlättar vid flytt eller om du känner för att göra om uteplatsen.

Spabad bäst i test – Hemfaktas lista

Så vilket blev då det bästa hemmaspat? Vi på Hemfakta har utsett vinnare i olika kategorier: premium, mellan och budget. Vi vill även vara noga med att påpeka att vi på Hemfakta inte utför några produkttester själva, utan vi har gjort valet av testvinnare efter research och jämförelser av produktens specifikationer. Detta så att du kan skapa dig en god överblick över de bästa spabaden på marknaden. Nedan kan du läsa vilka spabad som presterat bäst i test.

Avslutande ord inför ditt köp av spabad

Det viktigaste att tänka fundera på innan köpet av ett spabad är att fundera på hur stor kapacitet du behöver, samt om du föredrar ett spabad i plast/akryl eller en uppblåsbar variant. En annan viktig faktor är således priset. Vi hoppas att vårt test ska hjälpa dig att hitta det bästa spabadet för dina behov.

Frågor och svar om spabad

När det gäller priset på spabad varierar det väldigt mycket. Du kan få någon typ av spa från 10 000 kr till 200 000 kr, och allt beror på vilken typ av bad det handlar om samt hur mycket utrustning som badet har. Även material, märke och utförande påverkar priset.

De billigaste varianterna är uppblåsbara span. Dessa finns självklart i olika prisklasser men kan hittas i bra kvalité från 10 000 kr. Sedan finns det lyx-varianter som går loss på priser över 100 000 kr, dessa är fullutrustade och gör badet till en ordentlig upplevelse!

Ett spabad behöver skötas om för att det ska hålla sig fräscht. För att förhindra bakterietillväxt och alger är det viktigt att man använder någon form av kemisk tillsats samt att man underhåller reningssystemet.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser