1. Hem
 2. >
 3. Hemelektronik & Teknik
 4. >
 5. Bäst i test: Soundbar – För hemmabio i världsklass!
sonos-arc-dolby-atmos-soundbar.jpg

Lyx

Bäst i test Soundbar bang & olufsen

Bang & Olufsen Beosound

8.6

Mellan

Bästa soundbar Sonos

Sonos Arc Soundbar

8.8

Budget

Soundbar bäst i test Sonos

Sonos Beam (Gen 2) 

8.2

Inledning

Om du har tröttnat på krångligt kabeltrassel och skakiga högtalare måste du köpa en soundbar, pronto! Med enkla anslutningar och imponerande ljudkvalitet kan du förvandla din vanliga och förskräckligt tråkiga TV-upplevelse till något alldeles extraordinärt. Ja, varje filmkväll kan faktiskt bli som en Oscarsgala för öronen och VEM vill inte ha det? Det är bara att du lutar dig tillbaka, slår på din nya soundbar och låter dig omslutas av soundet från ovan! Så nu kör vi – här kommer årets bästa soundbars 2024! 

Vi på Hemfakta har utsett Sonos Arc till årets bästa soundbar 2024! Den erbjuder en balanserad upplevelse av ljudkvalitet, användarvänlighet, kompatibilitet och pris. Sonos Arc utmärker sig genom att kombinera hög prestanda till ett överkomligt pris.

Våra experter har landat i sex Soundbars med den gemensamma nämnaren att dom alla har grymt ljud! För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du, om det var en helt vanlig, hederlig högtalare du var ute efter kan du hittar vårt Bäst i test Bluetooth-högtalare här!

I vårt test blev Sonos Arc Soundbar bäst i test, tack vare kombinationen ljudkvalitet och prisvänlighet. Sonos Arc ger dig helt enkelt mest soundbar för pengarna!

När det kommer till Soundbars hänger kvalitet ofta ihop med pris. Allra bäst ljudbild får man helt enkelt om man lägger några fler tusenlappar. Med det sagt levererar samtliga soundbars vi tagit fram i detta test en härlig ljudupplevelse så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!

I jakten på den bästa sondbaren har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer dom soundbars som är bäst från dom som inte är det. När det kommer till ljudlimpor är givetvis ljudet A och O! Du vill ha ett så kristallklart och högt ljud som möjligt. Men givetvis är funktioner, surroundljud, användarvänlighet och utseende med och formar resultatet lika så.

Med dom sex soundbars vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Bang & Olufsen Beosound Stage Soundbar

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test Soundbar bang & olufsen

Lyx

Vinnare

9

Ljudkvalitet

8

Användarvänlighet

10

Utseende

9

Kompatibilitet

7

Pris

8.6

Totalpoäng

Motivering: Bang & Olufsen Beosound Stage Soundbar imponerar med enastående ljudkvalitet och en elegant design som höjer hemmets estetik. Den är användarvänlig och kompatibel med olika enheter, men priset är något högt.

För dig som gillar biokänsla i lyxklass! Pris ca. 18.000 kr.

Ja, gamla, goa å hederliga Bang & Olufsen Beosound! Denna soundbar är en riktig showstopper! Det är en ljudlimpa som inte bara ger dig fantastiskt ljud utan också ser fantastisk ut i ditt hem. Designen är elegant och sofistikerad med rena linjer och högkvalitativa material. Den är verkligen en konversationsstartare när gästerna kommer över. Du kan välja mellan olika färger för att matcha din inredning och skapa den perfekta atmosfären.

När det kommer till ljudkvaliteten överträffar Beosound Stage förväntningarna. Ljudet är rikt, detaljerat och fyller rummet. De 11 inbyggda högtalarna ger en imponerande ljudupplevelse oavsett om du tittar på film, lyssnar på musik eller spelar spel. Dessutom har den en adaptiv ljudteknik som anpassar sig till rummets akustik vilket ger en optimal lyssningsupplevelse varje gång.

Installationen är enkel och smidig, och du kan enkelt ansluta denna soundbar till din TV eller andra enheter via HDMI eller Bluetooth. Det finns också olika anslutningsalternativ för att passa dina behov. Fjärrkontrollen är intuitiv och lätt att använda och du kan även styra enheten med din smartphone via den dedikerade appen. Det finns också inbyggd röststyrning för att göra saker ännu enklare. Bang & Olufsen Beosound Stage är helt klart en premiumprodukt med ett pris som återspeglar det. Men om du är beredd att investera i en ljudupplevelse i toppklass och samtidigt få en vacker designprydnad till ditt hem, så är den här definitivt värd att överväga.

 • Fjärrkontroll eller smartphone
 • Inbyggd röststyrning
 • Touchknappar på ramen
 • Automatisk på/av
 • Inbyggd Chromecast, AirPlay2 och Bluetooth v4.2, inkl. AAC
 • Storlek diskant: 0,75″
 • Storlek mellanregister: 1,5″
 • Bredd (cm): 110,4
 • Baslåda medföljer: Nej
 • Ljudingång: HDMI

Fördelar 

 • Fylligt och rikt ljud
 • Snygg och diskret
 • Klarar både högt och lågt ljud
 • Perfekt både för film och musik

Nackdelar 

 • Något krånglig installation enligt vissa

Sammanfattning: För att skapa en så omfattande bild som möjligt av produkten har vi inkluderat recensioner från både HiFi-klubben1 , Prisjakt2 och Pricerunner3. Användarnas åsikter är generellt positiva och framhäver fördelarna med Bang & Olufsen Soundbar.

2

Sennheiser Ambeo Max

Bäst i test Soundbar

Lyx

Utmanare

10

Ljudkvalitet

8

Användarvänlighet

9

Utseende

9

Kompatibilitet

6

Pris

8.4

Totalpoäng

Motivering: Sennheiser Ambeo Max Soundbar levererar enastående ljudkvalitet och har ett modernt utseende. Den är användarvänlig och kompatibel med olika enheter, men priset är något högt.

Perfekt för ljudentusiasten! Pris ca. 25.000 kr.

Sennheiser Ambeo Soundbar kan ge dig en bioupplevelse mitt i ditt vardagsrum och är perfekt för dig som vill ha en soundbar utan bakhögtalare! Den här ljudlimpan tar ljudkvaliteten till en helt ny nivå. Den är slimmad och passar perfekt under din TV eller på väggen.

Ljudet som levereras av Sennheiser Ambeo Soundbar är inget annat än fantastiskt. Med sina 13 högtalarelement och avancerad Ambeo 3D-ljudteknik får du en omslutande ljudupplevelse som verkligen tar dig in i handlingen. Installationen är enkel och smidig, och du kan ansluta soundbaren till din TV eller andra enheter via HDMI eller Bluetooth. Ambeo Soundbar har också smarta funktioner som anpassar ljudet efter rummets akustik för att ge en optimal lyssningsupplevelse. Du kan dessutom justera inställningarna efter dina personliga preferenser och välja mellan olika ljudlägen beroende på vad du tittar på eller lyssnar på. Visst, Sennheiser Ambeo Soundbar är i den högre prisklassen, men om du är en ljudentusiast som vill ha en bioliknande ljudupplevelse i ditt eget hem, då är detta verkligen ett värdefullt tillskott till ditt underhållningssystem.

Så tycker experten

Enligt Björn på Prisjakt4 är Sennheiser Ambeo den absolut bästa soundbaren för dig som vill undvika bakhögtalare. Han framhäver bland annat dess imponerande surroundljud och basresurser – och anser att Sennheiser är till för dig som vill ha ett riktigt kapabelt och kraftfullt ljudsystem (och är beredd att betala för det).

 • Automatisk på/av
 • Musik via AirPlay 2, Chromecast built-in, Spotify Connect och TIDAL Connect
 • 3D-teknik
 • Kan regleras med din TV:s fjärrkontroll
 • Röststyrning via extern smart högtalare
 • Storlek bashögtalare: 4″
 • Storlek diskant: 1″
 • Baslåda medföljer: Nej
 • Teknologier: Dolby Atmos
 • Ljudingång: HDMI, Optisk, Analog RCA
 • Bredd (cm): 126,5

Fördelar 

 • Grym ljudkvalité
 • Prisvärt
 • Enkel installation
 • Ger maxad biokänsla

Nackdelar 

 • Ganska dyr och tung

Sammanfattning: För att skapa en så omfattande bild som möjligt av produkten har vi inkluderat recensioner från både HiFi-klubben5 , Prisjakt6 och Pricerunner7.

3

Sonos Arc Soundbar – Bästa Soundbar [current_year]!

Bästa soundbar Sonos

Mellan

Vinnare

9

Ljudkvalitet

9

Användarvänlighet

9

Utseende

9

Kompatibilitet

8

Pris

8.8

Totalpoäng

Motivering: Sonos Arc Soundbar erbjuder enastående ljudkvalitet och användarvänlighet till ett rimligt pris. Dess moderna design och kompatibilitet med olika enheter tillsammans med prisvänligheten gör den till en solklar vinnare.

Prisvärd soundbar med otroligt ljud! Pris ca. 8.400 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Sonos Arc till årets bästa soundbar 2024! Sonos Arc är en imponerande ljudlimpa som kombinerar enastående ljudkvalitet med snygg design och användarvänlig funktionalitet. Den kommer att ge ditt vardagsrum en ljudboost och göra varje filmkväll eller musiksession till en minnesvärd upplevelse.

Designmässigt är Sonos Arc en modern skönhet. Med sin slimmade och eleganta profil passar den perfekt under din TV och ger rummet en sofistikerad touch. Du kan välja mellan olika färger för att matcha din inredning och göra den ännu mer iögonfallande.

Ljudkvaliteten som Sonos Arc levererar är enastående – inte minst sett till priset. Med sina 11 högtalarelement och Trueplay-teknik får du ett kraftfullt och klart ljud som fyller hela rummet. Du kommer att upptäcka nyanserna i varje ljud och fånga varje detalj i musiken eller filmens soundtrack. Installationen är enkel och smidig, och du kan ansluta Arc till din TV eller andra enheter via HDMI eller Bluetooth. Dessutom fungerar den sömlöst med Sonos egen app vilket ger dig enkel kontroll över ljudinställningar och streamingalternativ. Sonos Arc Soundbar har också röststyrningsteknik som gör det ännu enklare att använda. Du kan styra den med hjälp av röstkommandon och få tillgång till dina favoritlåtar, radiostationer och streamingtjänster utan att behöva röra en knapp.

Med tanke på ljudkvaliteten och funktionaliteten är Sonos Arc ett fantastiskt tillskott till ditt underhållningssystem. Priset är riktigt bra sett till den ljudupplevelse du får – och du kommer inte att bli besviken.

Så tycker experten

Enligt Amanda på Techradar8 levererar Sonos Arc det bästa ljudet genom att använda Dolby Atmos, TrueHD och Dolby Digital Plus. Hon nämner även fördelar som att denna soundbar är en diskret allt-i-ett-lösning som ger ett fantastiskt surroundljud och musikuppspelning.

 • 11 högtalarelement
 • Trueplay-teknik
 • Detaljerat och kraftfullt ljud
 • Otroligt prisvärd
 • Fjärrkontroll eller Sonos-app
 • Inbyggd röststyrning
 • Baslåda medföljer: Nej
 • Teknologier: Dolby Atmos, Google Assistant
 • Ljudingång: HDMI
 • Trådlös överföring: Wifi, Airplay 2, Spotify Connect, TIDAL Connect
 • Bredd (cm): 114,2

Fördelar 

 • Användarvänlig
 • Kristallklart ljud
 • Utmärkt både gällande design och ljud
 • Prisvärd

Nackdelar 

 • Tidskrävande för full installation

Sammanfattning: För att skapa en så omfattande bild som möjligt av produkten har vi inkluderat recensioner från både HiFi-klubben9 , Sonos10 och Pricerunner11.

4

Soundbar Sony HT-A3000

Bäst i test ljudlimpa

Mellan

Utmanare

8

Ljudkvalitet

9

Användarvänlighet

7

Utseende

8

Kompatibilitet

9

Pris

8.2

Totalpoäng

Motivering: Sony HT-A3000 erbjuder bra ljudkvalitet och användarvänlighet till ett prisvärt pris. Dess design är inte lika imponerande som vinnaren, men den är en stark utmanare i Mellanklassen.

Smart och prisvärd soundbar! Pris ca. 7.000 kr.

Sony HT-A3000 är en kraftfull ljudlimpa som tar din film- och musikupplevelse till nya höjder. Med sitt imponerande ljud och användarvänliga funktioner kommer den att bli en favorit i ditt hemmabiosystem. Designmässigt är HT-A3000 stilren och diskret. Den smälter in perfekt i din TV-möbel och blir ett snyggt komplement till din underhållningsanläggning. Dess kompakta storlek gör den även lätt att placera och flytta vid behov.

Ljudkvaliteten är imponerande med HT-A3000. Med sin kraftfulla ljudteknik och Dolby Atmos-stöd får du en omslutande ljudupplevelse som tar dig mitt i handlingen. Varje explosion, varje musikton och varje dialog återges med klarhet och detaljer. HT-A3000 innehåller Sound Field Optimization-teknik vilket tillåter denna soundbar att mäta layouten i ditt rum för att sedan ställa in ljudet därefter. Installationen är dessutom enkel och smidig, och du kan ansluta HT-A3000 till din TV eller andra enheter via HDMI eller Bluetooth. Dessutom har den inbyggd wifi och stöd för olika streamingtjänster så att du kan njuta av dina favoritlåtar och filmer utan krångel.

Med Sony HT-A3000 Soundbar får du också en fjärrkontroll som är intuitiv och lätt att använda. Du kan justera ljudinställningar, välja ljudlägen och styra andra funktioner med bara några knapptryck. Priset för HT-A3000 är överkomligt och erbjuder mycket valuta för pengarna. Du får en imponerande ljudupplevelse till ett rimligt pris och kan njuta av bioliknande ljud i ditt eget hem.

 • Inbyggd Chromecast
 • Max 3.1 surroundljud
 • Inbyggd dubbel subwoofer
 • Wi-Fi- och Bluetooth-streaming
 • Mediastreaming-teknik: Chromecast
 • Antal högtalare: 2
 • Ljudingång: HDMI
 • Ljudformat: Dolby Atmos

Fördelar 

 • Otrolig ljudkvalité vid musikuppspelning
 • Bra, rymlig bas
 • Snygg och attraktiv design

Nackdelar

 • Tv-ljud saknar djup enligt vissa

Sammanfattning: För att skapa en så omfattande bild som möjligt av produkten har vi inkluderat recensioner från både Sony12 , Elgiganten13 och Pricerunner14

5

Sonos Beam (Gen 2) 

Soundbar bäst i test Sonos

Budget

Vinnare

8

Ljudkvalitet

9

Användarvänlighet

7

Utseende

8

Kompatibilitet

9

Pris

8.2

Totalpoäng

Motivering: Sonos Beam (Gen 2) Soundbar erbjuder bra ljudkvalitet och användarvänlighet till ett rimligt pris, vilket gör den till vinnaren i Budgetklassen.

Fantastisk ljudupplevelse till rimligt pris! Pris ca. 4.800 kr.

I budgetklassen hittar vi ett kraftpaket i kompakt format för dig som inte kräver den fullständiga Dolby Atmos-upplevelsen! Designmässigt är Beam (Gen 2) stilren och modern. Den är kompakt nog för att passa under din TV utan att vara i vägen. Du kan välja mellan olika färger för att matcha din inredning och ge rummet en extra touch av elegans.

Ljudkvaliteten som Beam (Gen 2) levererar är, trots sin prislapp, imponerande. Trots sin kompakta storlek ger den ett kraftfullt och klart ljud som fyller rummet. Dialoger blir tydliga och detaljerade och musiken låter faktiskt riktigt bra. Installationen är enkel och smidig. Du kan ansluta Beam (Gen 2) till din TV eller andra enheter via HDMI eller Bluetooth. Dessutom fungerar den perfekt tillsammans med Sonos app vilket ger dig enkel kontroll över musik- och ljudinställningar. Beam (Gen 2) har också röststyrningsfunktioner så du kan styra den med hjälp av röstkommandon och få tillgång till dina favoritlåtar eller radiostationer utan att behöva resa dig upp. Priset för Beam (Gen 2) är rimligt och ger dig mycket valuta för pengarna. Du får en högkvalitativ ljudupplevelse till ett överkomligt pris och kan njuta av fantastiskt ljud i ditt eget hem.

Sonos Beam (Gen 2) Soundbar är helt enkelt en ljudlimpa som kombinerar kraftfullt ljud, stilren design och användarvänliga funktioner. Den tar inte bara upp minimalt med plats utan ger dig också en imponerande ljudupplevelse.

Så tycker experten

Enligt Amanda på Techradar8 är Sonos Beam en “suverän, kompakt soundbar” som passar lite extra bra till dig som bor litet. Sonos Beam har inte de uppåtriktade diskanthögtalarna som krävs för riktigt bra Dolby Atmos, men den har ändå en riktigt bred ljudbild och ljudprestanda, menar hon.

 • Kompakt soundbar
 • Finns i flera färger
 • Sonos-app
 • Röststyrning
 • Kraftfullt ljud
 • Teknologier: Alexa, SonosNet, Dolby Atmos, Google Assistant, TruePlay
 • Bredd (cm): 65,1
 • Ljudingång: HDMI

Fördelar 

 • Enkel installation
 • Diskret och snygg design
 • Bra ljud
 • En bra soundbar som gör det den ska

Nackdelar 

 • Inget äkta Dolby Atmos-ljud

Sammanfattning: För att skapa en så omfattande bild som möjligt av produkten har vi inkluderat recensioner från både Sonos15 , Pricerunner16 och HiFi-klubben17

6

Bose TV Speaker – Billig Soundbar!

Bästa soundbar billig

Budget

Utmanare

7

Ljudkvalitet

9

Användarvänlighet

6

Utseende

7

Kompatibilitet

8

Pris

7.4

Totalpoäng

Motivering: Bose TV Speaker erbjuder prisvärd ljudförbättring för din TV med god användarvänlighet och ett överkomligt pris, vilket gör den till en utmanare i Budgetklassen.

Testets billigaste ljudlimpa! Pris ca. 3.000 kr.

Bose TV Speaker är en pålitlig ljudlimpa som ger ditt TV-tittande en extra boost. Med sitt kompakta format och förbättrade ljudkvalitet är den ett prisvärt alternativ för att förbättra din ljudupplevelse. Så sätt på TV:n, koppla in Bose TV Speaker och njut av bättre ljud i ditt vardagsrum!

Designmässigt är Bose TV Speaker enkel och diskret. Den är kompakt och lätt att placera under din TV eller på en hylla utan att ta upp för mycket utrymme. Dess minimalistiska stil passar perfekt in i olika heminredningar. Trots sin kompakta storlek levererar TV Speaker imponerande ljudkvalitet. Du får ett klart och balanserat ljud som gör att du verkligen kan höra detaljerna i dialoger och musik. Det ger en fylligare ljudupplevelse jämfört med TV:ns inbyggda högtalare. Installationen är dessutom enkel och smidig. Du kan ansluta Bose TV Speaker till din TV via ett HDMI- eller optiskt ljudkabel och vara redo att njuta av bättre ljud på nolltid. Det finns också en fjärrkontroll som gör det bekvämt att justera ljudinställningar utan att behöva resa sig upp.

Bose TV Speaker är en prisvärd lösning för att förbättra ljudet från din TV. Den ger dig bättre ljudkvalitet till ett överkomligt pris och är perfekt för dig som vill uppgradera din TV-upplevelse utan att behöva investera i avancerad ljudutrustning.

 • Fylligt ljud
 • Fjärrkontroll
 • Anslutning till TV:n via en optisk ljudkabel (medföljer) eller en HDMI-kabel (säljs separat)
 • Bredd: 59.4 cm
 • Anslutningstyp: Digital ljudingång (optisk) elller HDMI

Fördelar 

 • Enkel installation
 • Användarvänlig
 • Riktigt bra ljud
 • Liten och kompakt
 • Prisvärd

Nackdelar 

 • Saknar Airplay
 • Något klen bas

Sammanfattning: För att skapa en så omfattande bild som möjligt av produkten har vi inkluderat recensioner från både Bose18 , Elgiganten19 och NetOnNet20

Köpguide: Välj rätt Soundbar

Letar du efter den perfekta soundbaren för ditt hemmabiosystem? Här är några tips som hjälper dig på vägen:

 1. Ljudkvalitet: Ljudet är ju själva hjärtat i en soundbar, så se till att välja en som ger dig den ljudkvalitet du önskar. Lyssna på olika modeller och uppmärksamma tydlighet, basrespons och detaljer. Du vill ju inte missa något av det episka filmcitatet eller den pulserande basgången i din favoritlåt!
 2. Storlek och design: Soundbars finns i olika storlekar och designs, så tänk på hur den kommer att passa in i ditt rum och under din TV. Om du har en liten TV kan en kompakt soundbar vara perfekt, medan en större soundbar kanske passar bättre till en större TV.
 3. Anslutningsmöjligheter: Kolla vilka anslutningar soundbaren erbjuder. De vanligaste är HDMI och optisk, men se även om den har Bluetooth eller Wi-Fi för trådlös anslutning till dina enheter. Det är alltid bra att ha flexibilitet när det gäller att ansluta till olika källor.
 4. Funktioner och extra finesser: Kolla upp vilka extra funktioner soundbaren erbjuder. Kan den anslutas till din smarta hemmasystem? Har den inbyggd röststyrning? Det kan vara roligt att ha lite extra finesser som förenklar din ljudupplevelse.
 5. Budget: Sätt en budget och leta efter soundbars som passar inom den. Det finns bra soundbars i olika prisklasser, så hitta en som ger dig bästa möjliga ljudupplevelse utan att spräcka plånboken.
 6. Läs recensioner: Ta dig tid att läsa recensioner från andra kunder. Det kan ge dig värdefulla insikter om ljudkvalitet, prestanda och hållbarhet. Det är alltid bra att höra vad andra säger innan du tar ett beslut.
 7. Lyssna själv: Om möjligt, besök en butik och lyssna på soundbaren själv. Det bästa sättet att avgöra om den passar just dig är att lyssna på den i ditt eget öra och se om den ger dig ljudglädje.

Frågor och svar om Soundbar 

I vårt test blev Sonos Arc Soundbar bäst i test, tack vare kombinationen prisvänlighet och prestanda. Sonos Arc ger dig helt enkelt mest soundbar för pengarna!

Hur du kopplar en soundbar till en TV kan variera beroende på vilken typ av TV och soundbar du har. De vanligaste anslutningarna är HDMI, optisk ljudutgång och ljudingång (3,5 mm eller RCA).

En soundbar är ett högtalarsystem som används för att förbättra ljudet från TV-apparater eller andra ljudkällor. Den är utformad som en smal och lång högtalare som placeras under eller bredvid TV:n.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 1. Hifiklubben, 4/10-23 []
 2. Prisjakt, 4/10-23 []
 3. Pricerunner, 4/10-23 []
 4. Björn Sige, Prisjakt, 4/10-23 []
 5. Hifiklubben, 4/10-23 []
 6. Prisjakt, 4/10-23 []
 7. Pricerunner, 4/10-23 []
 8. Amanda Westberg, Techradar, 4/10-23 [] []
 9. Hifiklubben, 4/10-23 []
 10. Sonos, 4/10-23 []
 11. Pricerunner, 4/10-23 []
 12. Sony, 4/10-23 []
 13. Elgiganten, 4/10-23 []
 14. Pricerunner, 4/10-23 []
 15. Sonos, 4/10-23 []
 16. Pricerunner, 4/10-23 []
 17. Hifiklubben, 4/10-23 []
 18. Bose, 4/10-23 []
 19. Elgiganten, 4/10-23 []
 20. NetOnNet, 4/10-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser