1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Solskydd för ansiktet – Inga ålderstecken skalla, solskydd år alla!
La-Roche-Posay-Anthelios-UVMune-400-Ultra-Cream-SPF50-50ml-basta-solkram-ansikte.jpg

Lyx

beachkind-ekologiskt-solskydd-50ml-spf-50 Bäst i test solskydd för barn

Beachkind Natural Sunscreen SPF50

8.2

Mellan

La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Ultra Cream SPF50+ 50ml bästa solkräm ansikte

La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Ultra Cream SPF50+ – Bästa Solskydd för ansikte 2024!

9

Budget

Evy Technology Daily UV Face Mousse SPF30 75ml BÄSTA billiga solskydd ansikte

Evy Technology Daily UV Face Mousse SPF30

8

Inledning

Solen är framme och det är dags att skydda ditt snygga fejs! Ja för för tidiga ålderstecken, pigmenteringar och soleksem kan man ju klara sig utan – men där är solen obarmhärtig och ansvaret ålagt på dina egna axlar! Så hur skyddar man sig mot solens starka strålar då? Det gör man givetvis enklast med någon form av solkräm! Kanske ihop med en solhatt och ett par schyssta bågar, men solkrämen! Det är den vi ska djupdyka i idag, och solkräm specialutvecklad för att bevara ansiktet i synnerhet! Här ska inga porer täppas igen minsann. Du vill ha en solkräm med hög SPF som skyddar både mot UVA och UVB! Vare sig det är mousse och solkrämer, spraysolskydd eller soldroppar så har vi skannat marknaden och tagit fram gulkornen. Här är dom: Bästa solskydden för ansiktet 2024!

Våra experter har landat i sex riktigt bra Solskydd för ansiktet i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Du förresten, är det en Solkräm för kroppen du är ute efter? Eller kanske Solskydd för barn? Då poppar du över till dom testen! Och när vi nu är inne på solstrålar kan du ju kolla in vårt Bäst i test av UV-tält när du ändå är igång!

I vårt test blev La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Ultra Cream SPF50+ testvinnare, tack vare dess egenskaper. Den är grymt prisvänlig, återfuktar och har skön konsistens, högst skydd av både UVA och UVB och lämpar sig utmärkt för dig med känslig eller aknebenägen hy. Dessutom sitter den som berget och är extra resistent mot både vatten, sand och vind!

I jakten på bästa solskydd för ansiktet har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det skydd som är bäst från den som inte är det. När det kommer till solskydd för ansiktet är givetvis skyddsgraden a och o, tillsammans med skonsamhet mot huden, vatten- och väderresistens, applicerbarhet och att den inte täpper igen porer.

Med de sex solskydd vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Beachkind Natural Sunscreen SPF50

hem-fakta-bast-i-test-logo
beachkind-ekologiskt-solskydd-50ml-spf-50 Bäst i test solskydd för barn

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

8

Återfuktande förmåga

8

Passande för hudtyper

9

Effektivitet av solskydd

8.2

Totalpoäng

Motivering: Beachkind Natural Sunscreen utmärker sig med sin miljövänliga profil och hög effektivitet. Dess naturliga ingredienser och “Reef Safe” certifiering gör den till ett utmärkt val för miljömedvetna konsumenter.

Vinnare av “Bästa SPF” på STHLM Beauty Week Awards 2022! Ett naturligt solskydd snällt mot huden, korallreven och livet i haven! Pris fr. 250 kr.

Här har vi ett solskydd som både är superbra för huden (både för förälder och barn) och som håller dom farliga strålarna borta. Beachkind Natural Sunscreen är en naturlig solkräm med ett mineralfilter baserat på icke-nano zinkoxid. Här får du ingen vit hinna och den är full av naturliga milda oljor, smör och vaxer, vilket gör solkrämen både lättapplicerad och återfuktande. Bland annat används hallonfröolja, safflorolja, jojobaolja och glasörtsextrakt som har en förmåga att öka fukten i huden. Här används torrolja utav kokos som bas som har ett lågt komedogent index för att undvika att porerna täpps igen. Vilket gör krämen perfekt för både ansikte och kropp. Till skillnad från syntetiska solskyddsmedel som absorberar solens UV-strålar, använder Beachkind naturligt framställd zinkoxid för att skapa ett skyddande lager på ytan av din hud som reflekterar både UVA- och UVB-strålar. Den är även klassad som en så kallad ”Reef Safe” solkräm. Fri från ingredienser som Oxybenzone/Benzophone-3, Octinoxate, Avobenzone och Octocrylene som är förbjudna i solskydd på t ex Hawaii och i marina reservat på flera plaster i världen, men även mikroplaster och nanopartiklar. Dessutom är formulan vattenresistent så att så lite solkräm som möjligt hamnar i vattnet. Doftar ljuvligt gör den också av vanilj, freesia och apelsinblom. Det är doftblandning med naturliga oljor som är testad för att se till att inga allergi-framkallande restprodukter finns kvar.

 • Användningsområde: Ansikte och kropp
 • Naturlig solskyddskräm med icke-nano mineralfilter
 • Skydd mot UVA/UVB SPF 50
 • 100% naturlig varav 12,5% ekologiska ingredienser
 • Vattenresistent
 • Reef Safe: icke-nano, utan oxybenzon & mikroplaster – skadar ej korallrev/liv i havet
 • Ej testad på djur. Endast människor!
 • Utvecklad i Sverige och tillverkad på GMP och eko-certifierad anläggning inom EU
 • Finns i tre storlekar – 15ml, 50ml och 100ml
 • Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast – återvinn när solkrämen är slut
 • Innehåller inte: silikoner, mineraloljor, nano-partiklar, mikro-plast, propylene glykol, PEG/PPG och fri från syntetiska ämnen som Oxybenzone/Benzophone-3, Octinoxate, Avobenzone och Octocrylene som är förbjudna i solskydd på t ex Hawaii och i marina reservat på flera plaster i världen.
 • Passar hela familjen. Milda välbeprövade ingredienser som är kända för att inte ge allergiska reaktioner.
 • “Airless” förpackning i pumpflaska som använder vakuum-teknik för att behålla innehållet fräscht. Ibland kan det behövas flera pump innan det kommer ut solkräm.
 • Förpackningen är tillverkad av återvunnen plast och vi uppmuntrar dig till att återvinna din förpackning när solkrämen är slut.
 • Formulan är utvecklad i Sverige och tillverkad på GMP och eko-certifierad anläggning inom EU.
 • Återfuktar och ger näring till huden utan att kännas kladdig
 • ”Invisible Zinc” – lämnar inte en vit hinna på huden
 • Härlig solig & naturlig doft av vanilj, freesia och apelsinblomma
2

Filorga UV-Bronze Anti-Ageing Sun Fluid SPF50

Filorga UV-Bronze Anti-Ageing Sun Fluid SPF50+ 40ml bäst i test solkräm rynkor

Lyx

Utmanare

6

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Återfuktande förmåga

9

Passande för hudtyper

9

Effektivitet av solskydd

7.8

Totalpoäng

Motivering: Filorga UV-Bronze är särskilt effektiv för mogen hud, erbjuder hög solskyddseffektivitet och bidrar till hudens anti-aging. Dess högre pris och lägre miljöbetyg jämfört med Beachkind placerar den dock som en nära utmanare i lyxklassen.

Anti-aging och reducering av rynkor och pigmenteringar i denna härliga solkräm för ansiktet! Pris fr. 400 kr.

Vill du jobba anti-aging, motverka rynkor och pigmenteringar (som solskydd per automatik ju gör, men för den som vill ha extra verkan!) så har vi här en optimal kandidat. Målinriktat minimerar den uppkomst av pigmenteringar samtidigt som den arbetar med hudens befintliga skick genom antioxidanter som utjämnar linjer och skyddar ansiktet från solens negativa effekter. Den är matt och “non oily”, vattenresistent och har en fräsch härlig doft. Skaka ordentligt före användning! Formulan är dessutom berikad med vitamin PP/B3, som verkar på pigmenteringar för att ge en jämnare hudton och solbränna.

 • Solkräm för ansiktet
 • Storlek: 40 ml
 • UVA + UVB filter SPF 50+
 • Vattenresistent
 • Reducerar rynkor och pigmenteringar
3

La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Ultra Cream SPF50+ – Bästa Solskydd för ansikte 2024!

La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Ultra Cream SPF50+ 50ml bästa solkräm ansikte

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Återfuktande förmåga

10

Passande för hudtyper

10

Effektivitet av solskydd

9

Totalpoäng

Motivering: La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Ultra Cream SPF50+ är en mångsidig produkt som passar alla hudtyper, inklusive känslig hud, och erbjuder exceptionellt solskydd. Dess förmåga att kombinera hög effektivitet med prisvärdhet gör den till testets sammanlagda vinnare.

Perfekt för aknebenägen hy! Pris fr. 150 kr.

Till skillnad från sin La roche-syrra ett steg ner i det här testet (som också är riktigt poppis men mer av en vattendelare) är den här solkrämen mindre rinnig. Den är återfuktande utan att klibba och känns inte alls särskilt “solskyddig” som ju, inte helt oväntat, solskyddskrämer tenderar att göra. Dessutom är den väldigt bra för dig med aknebenägen hy! Och den är särskilt anpassad och testad för den känsliga huden kring ögonen.

 • Hudtyp: Alla
 • Mängd: 50 ml
 • SPF: 50+
 • Förpackning: Pump
 • Ger ett effektivt skydd
 • Återfuktande
 • Till ansikte och ögonområde
 • Enkel att applicera
 • Syns inte på huden
 • Känns inte fet
 • För känslig hud
 • Extra vattenresistent
 • Sand- och svettresistent
 • UVA & UVB
 • Parfymfri och hypoallergen
4

La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Invisible Fluid SPF50+

La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Invisible Fluid SPF50+ 50ml  bäst i test solkräm

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Återfuktande förmåga

9

Passande för hudtyper

9

Effektivitet av solskydd

8.2

Totalpoäng

Motivering: La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Invisible Fluid är en ultralätt solskyddskräm som är lätt att applicera och passar väl för känslig hud. Dess något lägre hållbarhetsbetyg jämfört med sin “syrra” placerar den som en utmanare i mellanklassen.

Ultralätt storfavorit! Pris fr. 150 kr.

La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Invisible Fluid SPF50+ har seglat upp som storfavorit på marknaden senare år. Den har funnits länge (även om den givetvis utvecklats med åren) men först nu har ordet spridit sig rejält och man ser den numera i var och varannan hand i parker och på stranden! Och det är så himla rimligt, för det är en riktig toppenkräm. Den är ultralätt på huden och känns som en helt vanlig dagkräm. Sjunker in snabbt, inget svidande på hud eller kring ögon och ger ingen vit hinna, inte ens en antydan! Något att ha med sig är att den är ganska rinnig så håll koll när du trycker ut krämen i handen. Vi älskar den här SPF:en!

 • Mängd: 50 ml
 • SPF: 50+
 • Förpackning: Tub
 • Ger ett effektivt skydd
 • Till kropp och ansikte
 • Syns inte på huden
 • Känns inte fet
 • För känslig hud
 • Vattenresistent
 • UVA & UVB
 • Parfymfri och parabenfri
5

Evy Technology Daily UV Face Mousse SPF30

Evy Technology Daily UV Face Mousse SPF30 75ml BÄSTA billiga solskydd ansikte

Budget

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Återfuktande förmåga

8

Passande för hudtyper

8

Effektivitet av solskydd

8

Totalpoäng

Motivering: Evy Technology Daily UV Face Mousse SPF30 erbjuder en unik mousseformulering som är lätt och behaglig att använda. Dess förmåga att förstärka hudens skyddsbarriär och dess prisvänlighet gör den till en stark kandidat i budgetklassen.

Anti-age, kladdfri och med massor av ämnen ansiktet älskar som kollagen, c-vitamin och hyaluronsyra! Pris fr. 120 kr.

EVY Daily Face Mousse SPF30 är en härlig anti-age mousse specialutvecklad för ansiktet för att stärka hudens skyddsbarriär och förebygga åldertecken. Den är berikad med C- och E vitamin, hyaluronsyra och kollagen ihop med flera vårdande ingredienser som hjälper till att förebygga pigmentfläckar och för tidigt åldrande orsakat av solen. Här får du ett långvarigt och effektivt skydd mot miljömässig påverkan och fria radikaler som kan bildas av både sol och föroreningar. Den är dessutom kladdfri, täpper inte igen porerna och någon vit hinna lämnar den inte heller utan tas snabbt upp av huden. Den är mild i sin formula, allergitestad och förebygger soleksem (därför lämpar den sig även för dig med eksem eller acnehy). Ett plus är även att den med fördel används under smink som en vanlig dagkräm, och förhindrar då huden från eventuell irritation av make-upen. Att tänka på är att trycka försiktet, annars kan det komma en hel del mousse!

 • UVA + UVB
 • Vattenresistent
 • Hypoallergen
 • Användningsområde: Ansikte
 • Anti-age
 • Storlek: 75 ml
 • För alla hudtyper
 • Förebygger ålderstecken och pigmentfläckar
 • Förstärker hudens skyddsbarriär mot irriterande ämnen
 • Fri från konserveringsmedel och parfym.
 • Formulan fungerar utmärkt under smink, täpper inte till och lämnar ingen hinna.
 • Förpackningen förblir syrefri och du slipper slänga härskna rester. Formulan och solskyddet är effektivt till sista droppen.
6

Evy Technology Sunscreen Mousse SPF50

Evy Technology Sunscreen Mousse SPF50 100ml bästa solkräm budget

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Återfuktande förmåga

7

Passande för hudtyper

8

Effektivitet av solskydd

7.6

Totalpoäng

Motivering: Evy Technology Sunscreen Mousse SPF50 är ett prisvärt och effektivt solskydd för hela kroppen. Dess mångsidighet och lämplighet för barn gör den till en utmärkt budgetval, även om den har lägre poäng i några kategorier jämfört med sin ansiktsmousse-motsvarighet.

Den här omtalade solkrämen i sin ljuva mousseform är ett måste! Pris fr. 120 kr.

Ja här har vi en riktig favorit – som också råkar vara riktigt prisvänlig! Denna solmousse från EVY är effektiv som tusan och blockerar ca 98% av UVB strålarna och över 90% av UVA. Den lämpar sig särskilt för känsliga partier som ansikte och axlar men kan med fördel användas på hela kroppen. Dessutom är den barnvänlig och lämplig från 6 månaders ålder (till skillnad för den specifika ansiktsmoussen ovan). Moussen är dryg och berikad med antioxidanter för att motverka åldrande. Att tänka på är att trycka försiktet, annars kan det komma en hel del mousse!

 • UVA + UVB
 • Vattenresistent
 • Hypoallergen
 • Användningsområde: Ansikte och kropp
 • Storlek: 100 ml
 • Anpassad för känslig hud och barn från sex månader. Rekommenderas av hudläkare.
 • Extra vattenfast och skyddet lägger sig i hela översta hudlagret och rinner ej av.
 • EVY innehåller över 90% UVA-skydd av angiven faktor på flaskan
 • Förstärker hudens skyddsbarriär mot irriterande ämnen, som salt och klorvatten
 • Fri från konserveringsmedel och parfym.
 • Formulan fungerar utmärkt under smink, täpper inte till och lämnar ingen hinna.
 • Förpackningen förblir syrefri och du slipper slänga härskna rester. Formulan och solskyddet är effektivt till sista droppen.

Att använda solkräm som är specialutvecklad för ansiktet kan ha flera fördelar:

 • Den har lättare konsistens: Solkräm specifikt utformad för ansiktet tenderar att ha en lättare och mer flytande konsistens jämfört med solkräm för kroppen. Detta gör den enklare att applicera, den känns jämnare och mindre tung på ansiktets känslig hy.
 • Mindre risk för igentäppta porer: Ansiktshuden är mer benägen att vara känslig och har ofta mindre porer än huden på resten av kroppen. Solkräm för ansiktet är oftast utformad för att vara mer skonsam mot ansiktshuden och har mindre tendens att täppa till porerna, vilket kan minska risken för akne eller orenheter.
 • Skydd mot specifika problemområden: Ansiktet kan vara känsligare och mer utsatt för solskador än resten av kroppen. Särskilt områden som kinder, näsa och panna kan vara mer benägna att bränna sig eller utveckla solrelaterade problem som pigmentfläckar eller tidiga ålderstecken. Solkräm för ansiktet kan innehålla specifika ingredienser som är utformade för att skydda och vårda ansiktshuden.
 • Kombination med hudvårdsrutin: Många solkrämer för ansiktet är utformade för att fungera bra under makeup eller som en del av din dagliga hudvårdsrutin. De kan fungera som en bra bas för makeup och bidra till att bevara hudens fuktbalans samtidigt som de ger solskydd.

Det är dock viktigt att notera att en bra solkräm för kroppen också kan erbjuda tillräckligt skydd för ansiktet om den har ett brett spektrumskydd och är lämplig för din hudtyp. Det viktigaste är att använda en solkräm med tillräckligt högt skyddsfaktor (SPF) och att applicera den regelbundet, oavsett om den är specifikt utvecklad för ansiktet eller inte.

Köpguide för solskydd

När du ska köpa solskydd är det framför allt tre saker som är viktiga att tänka på – solskyddsfaktor, ingredienser och förpackning. Allra viktigast är solskyddsfaktorn och ingredienserna, eftersom dessa avgör hur säkert och bra solskyddet är. Även förpackningen kan vara bra att tänka på, även om det här handlar mer om hur solskyddet appliceras – och detta är förstås en smaksak. Här kommer vi att gå igenom vad du bör tänka på när du väljer solskydd: vilken solskyddsfaktor du ska välja, vilka ingredienser solskyddet bör ha – eller inte, och vilka förpackningar och appliceringsmetoder som finns.

Solskyddsfaktor

Generellt kan man säga att en högre solskyddsfaktor ger ett bättre skydd, och det här gäller förstås för alla solskydd. Med det sagt är en högre solskyddsfaktor alltså att föredra.

Det finns dock solskydd med olika hög solskyddsfaktor, även om 30 och 50 är vanligast. Innebär det att SPF 30 är helt onödig och värdelös? Nej, absolut inte. För det första är ett lågt skydd alltid bättre än inget skydd alls, och SPF 30 är dessutom ett högt skydd – även om det inte är lika högt som 50.

Solskydd behövs inte bara när solen är som starkast, och inte bara när man vistas direkt i solen. Det är rekommenderat att använda solskydd även i skuggan och när solen gått i moln, under varma dagar. Vid sådana tillfällen kan SPF 30 räcka gott och väl. Fördelen med SPF 50, förutom att den ger ett högre skydd, är att den kan användas när som helst – i solen, i skuggan och så vidare. Man behöver helt enkelt inte fundera över om solskyddsfaktorn är tillräcklig eller inte.

Med det sagt bör man ändå undvika att vistas i solen när den är som starkast, och speciellt barn bör skyddas från den starka solen mitt på dagen, så långt det är möjligt. Men oavsett vilken tid man är utomhus, om solen gått i moln eller om man vistas i skuggan så bör man ändå alltid komma ihåg solskydd.

Ingredienser

Ingredienserna kan skilja sig mellan olika solskydd. I vårt test skiljer det sig ganska mycket beroende på mängden naturliga ingredienser, SPF-grad, doft och effekt. Dom flesta solkrämer är hypoallergena och riktade även till dig med känslig hud, men detta har vi givetvis skrivit ut under testets olika produkter.

Förpackning

Hur solskyddet är förpackad påverkar ofta hur den appliceras. Även konsistensen kan variera, och kräm är vanligast även om det också finns till exempel mousse. Solskyddet kan vara förpackad i tub eller pumpflaska, där innehållet trycks fram i handflatan och sedan appliceras. Det kan också vara förpackad på sprayflaska, och så finns det roll on.

Det här är förstås helt en smaksak och handlar om vad man föredrar. Det viktigaste är att solskyddet täcker helt, och att man tar på det regelbundet. En del föredrar tub eller pumpflaska, eftersom man känner att det är lättare att hålla koll på vart solskyddet har applicerats då man gör det med händerna. Det blir också enkelt att dosera rätt mängd.

Spray kan förstås också vara smidigt, även om man ofta måste använda händerna vid applicering. Roll on är smidigt eftersom man slipper röra krämen och det blir mindre kladdigt. Det blir också enkelt att få precis rätt mängd, eftersom solskyddet appliceras direkt på huden och inte från händerna. Vad man väljer här har dock ingen större betydelse, utan här handlar det snarare om vad man själv föredrar.

Avslutande ord inför ditt köp av solskydd

Även om solen är underbar så är den också farlig, tyvärr. Vi måste skydda oss från solens strålar när vi är ute under sommaren. I första hand bör man undvika att vistas i solen mitt på dagen, när den är som starkast. Solskydd är dock viktigt även om man vistas på skuggigare platser, eller om solen har gått i moln.

Solskydd för vuxna är inte alltid likt det för barn, och en del av dem kan göra mer skada än nytta. Se därför till att ha koll på vilket solskydd du väljer, särskilt om du tänk använda solkrämen även på barn. Det går dock bra för vuxna att använda solskydd som är anpassat för barn, så om hela familjen ska kunna använda samma solskydd för man välja ett som är anpassat för barn/som funkar för båda.

Välj en så hög solskyddsfaktor som möjligt, eftersom en högre solskyddsfaktor ger ett bättre skydd. När det gäller sådant som förpackning, konsistens och övriga egenskaper så kan du utgå från vad du själv föredrar. Ett solskydd som återfuktar på djupet kan till exempel vara ett bra val, eller ett som är enkelt att applicera.

Vanliga frågor och svar om solskydd till barn

Solskydd måste smörjas på regelbundet, särskilt på den känsliga huden i ansiktet och rekommendationerna är att smörja in sig varannan timme och efter bad. Många solskydd är dock vattenresistenta, men för att vara på den säkra sidan kan det vara en bra idé att ta på nytt solskydd efter bad.

Det finns många olika solskydd, men vanligast är solkräm. I vårt test blev La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Ultra Cream SPF50+ testvinnare, tack vare dess egenskaper. Den är grymt prisvänlig, återfuktar och har skön konsistens, högst skydd av både UVA och UVB och lämpar sig utmärkt för dig med känslig eller aknebenägen hy. Dessutom sitter den som berget och är extra resistent mot både vatten, sand och vind!

Solskydd ska alltid användas, inte minst vid bad. Många solskydd är dessutom vattenresistenta, men trots det kan det vara en bra idé att ta på solskydd igen efter bad.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser