SMS-lån med direkt utbetalning – stor jämförelse av marknadens bästa alternativ

När privatpersoner behöver pengar för ett mer akut ärende är det viktigt med direkt utbetalning som man kan förlita sig på. SMS-lån möjliggör för flexibla lån på begäran samt snabbare utbetalningar, men upplevelsen kan variera stort mellan olika alternativ. Därför har Hemfakta nu presenterat en ny analys av de bästa snabblånen. Hemfakta har därför sammanställt listan nedan över de bästa sms-lånen med direkt utbetalning just nu. De faktorer som man tagit hänsyn till i undersökningen är bland annat räntesats, utbetalningshastighet och nivån av kundtjänst.

Du bör alltid i första hand välja ett privatlån eller blancolån istället för ett sms-lån när du ska låna pengar, SMS-lån är en högkostnadskredit och du bör i första hand använda dig av mer förmånliga lån om möjligt.

Bästa SMS-lånen med direktutbetalning just nu

Dagens marknad erbjuder många olika alternativ för SMS-lån med direktutbetalning, men inte alla alternativ är likvärdiga. Alternativen här nedan är särskilt utvalda för att de ligger steget före konkurrensen och erbjuder unika fördelar till sina kunder. Hemfakta har strävat efter att erbjuda något för alla möjliga behov.

Ferratum – Snabbt och tryggt lån på begäran

Detta är en långivare som erbjuder snabba och trygga lån på begäran. Ferratums vision är att kunna erbjuda sina kunder möjlighet att ta tillvara på livet när det gäller, genom direkt utbetalning och förmånliga villkor. Det innebär att man slipper vänta tills löningen för att komma igång med livet eller hantera ens problem.

Man ansöker smidigt och enkelt via Ferratums webbsida. Långivaren hanterar därefter ens låneansökan och betalar ut pengarna direkt ifall man har bankkonto hos Nordea, Swedbank, SEB eller Handelsbanken. För övriga banker gäller vanlig utbetalning.

Detta är alltså ett flexibelt alternativ som erbjuder det lilla extra. Ferratum utgör således ett lämpligt alternativ för låntagaren som har konto hos en av ovan nämnda banker och snabbt vill komma igång med ett SMS-lån.

Loanstep – Möjlighet till snabblån utan ränta

Loanstep är ännu ett något annorlunda alternativ, i och med att långivaren erbjuder lån helt utan ränta – förutsatt att man betalar tillbaka lånet inom 2 veckor. Detta alternativ är alltså utmärkt att använda sig av precis innan det blir löning, eftersom man snabbt kan betala tillbaka lånet så fort man får lönen i kontot.

På så vis kan man använda sig av Loanstep som räddaren i nöden när en oväntad faktura dyker upp eller när man behöver ta in bilen till mekanikern. Tjänsten lanserades bara några år tillbaka, men har på kort tid lyckats etablera sig som en ledande aktör inom nischen SMS-lån.

Hos Loanstep får man givetvis möjlighet till SMS-lån med direkt utbetalning, vilket innebär att man snabbt kan komma igång med tjänsten vid behov. Här finns inga dolda avgifter och inget lurendrejeri. De villkor man accepterar när man tar ut lånet är det som gäller – inget annat.

Lumify – Snäppet före resterande SMS-lån

Låntagaren som söker flexibilitet behöver inte leta längre än såhär. Lumify är nämligen ett företag som utmärker sig bland rivalerna genom att erbjuda möjlighet till direkt utbetalning dygnet runt, alla dagar i veckan. Det innebär att man alltid kan förlita sig på Lumify, oavsett situation.

Lumify är en del av Luma Finans AB. Detta är ett låneinstitut som är relativt grön på marknaden, men har trots det lyckats skaka hela finansvärlden med deras unika och flexibla tjänster. Som allra högst kan man låna 20,000 kronor. Detta utan någon form av kreditupplysning.

Ännu en fördel med Lumify, utöver dygnetrunt-service, är det faktum att de ej kräver en uppläggningsavgift för nya kunder. Det innebär att man snabbt och billigt kan komma igång med ett SMS-lån och därefter få direkt utbetalning när det passar en själv. Avskrivning av uppläggningsavgiften innebär billigare lån överlag, men särskilt för lägre lånebelopp.

Som resultat av de direkta utbetalningarna 24/7 har Lumify lyckats bli ett populärt alternativ på marknaden, trots att långivaren är relativt ny på marknaden. För den som söker ett SMS-lån och behöver det på sina egna villkor är detta ett lämpligt alternativ.

Pengarna kommer in på kontot inom en kvart, förutsatt att man har SEB som bank. Med tanke på att man kan begära lån närsomhelst på dygnet imponerar den direkta utbetalningen ytterligare.

Monetti – Flexibelt och tryggt lån via mobilen

För flexibla lån direkt via mobilen är Monetti en lämplig långivare. Monetti kan liknas vid ett kreditkort i och med att man alltid har med sig appen i mobilen, även på resande fot, och kan få ut pengar på begäran när det passar.

Här gäller en kreditgräns på 20,000 kronor, flexibla uttag och flexibel återbetalning. Man behöver ingen UC med detta alternativ och kan få svar på låneansökan inom en kvart.

Återbetalningen får man själv bestämma vilket gör det enkelt att klura ut månadsbudgeten och få ordning på ekonomin. Det är värt att påpeka att uppläggningsavgiften ligger på 350 kronor.

Everyday+ – SMS-lånet med direkt utbetalning inom 15 minuter

När man letar efter ett SMS-lån är de två viktigaste faktorerna utbetalningstiden och räntan. Everyday+ är en långivare som levererar på bägge fronter. Här får man nämligen möjlighet till snabba utbetalningar inom en kvart för lån med rimliga räntor.

Det blir inga dolda kostnader med Everyday+, vilket till viss del kan förklara den stora populariteten av detta alternativ. All information här är transparent, vilket underlättar avsevärt för låntagaren. Maximalt lånebelopp ligger på 25,000 kronor, och man behöver inte vare sig säkerhet eller kreditupplysning.

Via appen i mobilen kan man se över ens lån hos Everyday+ och på ett smidigt och snabbt sätt betala på lånet. För moderna långivare är en bra app rentav nödvändig, och det är få som har klagomål när det gäller företagets mobilapp.

Räntan varierar förstås en del beroende på ens kreditvärdighet, men är låg relativt till vanliga SMS-lån. Typiskt höga räntor för SMS-lån gäller alltså inte här.

Guide till SMS-lån med direktutbetalning – frågor och svar

Här nedan har Hemfakta sammanställt vanliga frågor och svar gällande SMS-lån med direktutbetalning. Man slipper därmed leta runt på internet för svar på en av dessa frågor.

Hur snabbt kan man få SMS-lån utbetalda?

För alternativen på listan ovan kan man få pengarna utbetalda inom en kvart, förutsatt att man har konto hos rätt bank. Exempelvis behöver man ha ett konto hos SEB för att få möjlighet till snabba utbetalningar via Lumify.

Finns det SMS-lån med utbetalning direkt utan UC?

För alternativen ovan slipper man UC, eftersom det är lägre lånebelopp det gäller när man tar SMS-lån. Det är förstås viktigt att man har möjlighet att betala tillbaka lånet i god tid, eftersom man annars riskerar en betalningsanmärkning och eventuellt att ärendet förs vidare till Kronofogden.

Så ansöker man om SMS-lån med utbetalning samma dag

Att komma igång med ett SMS-lån är väldigt enkelt. Allt man behöver göra är att:

  • Välja en av de fem långivarna i listan ovan
  • Skicka in ens låneansökan genom mobilt BankID
  • Få pengarna på kontot direkt, förutsatt att man har konto hos rätt bank

Fördelar & nackdelar med snabba SMS-lån

Precis som med andra låneformer finns det både för- och nackdelar med SMS-lån. Exempel på båda hittar man här nedan

Fördelar

  • Pengar på begäran
  • Flexibel återbetalning
  • Tillgång till kredit via mobilen
  • Pengar utan säkerhet eller kreditupplysning

Nackdelar

  • Högre räntor relativt till lån med säkerhet och kreditupplysning
  • Lägre maximalt lånebelopp

Finns det SMS-lån med direkt utbetalning under helgen?

Lumify är en långivare som utmärker sig på marknaden genom att erbjuda lån dygnet runt, alla dagar i veckan. Det innebär att man har möjlighet till SMS-lån via företaget även på söndagskvällar. På så vis kan man låna pengar precis när det passar en själv, och man slipper försöka anpassa ens behov utefter långivarens arbetstider.

Får jag svar direkt efter ansökan?

Alternativen på listan erbjuder svar på låneansökan direkt, förutsatt att man ansöker inom deras arbetstider. I dagsläget är det endast Lumify som erbjuder behandling av låneansökan dygnet runt. Behöver man pengarna utanför vanlig arbetstid är Lumify därmed ett passande alternativ för SMS-lån med direkt utbetalning.

Kan man ta snabba SMS-lån trots betalningsanmärkning?

Man har möjlighet till snabba SMS-lån även om man har en betalningsanmärkning på ryggen, och eftersom man slipper UC behöver betalningsanmärkningen inte påverka ens effektiva ränta. Det är förstås viktigt att man har möjlighet att betala tillbaka lånet, annars riskerar man fler betalningsanmärkningar och problem med Kronofogden.

Sammanfattning

De olika alternativen medför olika för- och nackdelar och passar således in på olika låntagare. Det alternativ som utmärkt sig mest och som Hemfakta kan rekommendera allra starkast är Ferratum. Med Ferratum får man möjlighet till utbetalning dygnet runt, alla dagar i veckan. För låntagaren som kräver flexibilitet blir Ferratum därmed det allra bästa alternativet.

SMS-lån är en låneform som ofta förknippas med spontana och mer äventyrliga beslut, men så är inte alltid fallet. Det är givetvis sant att man har möjlighet till direkt utbetalning med de allra flesta SMS-lån, men anledningarna till att välja ett SMS-lån kan variera stort. Trillar en oväntad faktura in i brevlådan kan denna typ av lån utgöra skillnaden mellan ångest och en lugn väntan på löningsdagen.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter 👶 Kommentera gärna och dela mina inlägg ❤️

RELATERADE ARTIKLAR

Lämna en kommentar