1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i test: Smörgåsgrill – Ge mackan en solbränna!
Krups-FDK4521-1000×1000-1.jpg

Lyx

Bäst i test smörgåsgrill

Sage Appliances Smart Grill Pro

7.4

Mellan

Bäst i test smörgåsgrill

Tefal Smörgåsgrill Snack Collection SW852D

7.6

Budget

Bäst i test smörgåsgrill

Krups Smörgåsgrill Grcic FDK4 – Bästa smörgåsgrillen 2023!

Inledning

Har du någonsin betraktat en ostsmörgås och tänkt “du där, du behöver en solsemester”? Nä det är väl klart att du inte har, det låter ju som en helt befängd tanke. MEN, något du däremot har tänkt på är hur fantastiskt gott det är med varma mackor. Och jag menar, ugnar i all ära – men för att få till den där krispiga ytan finns det en och bara en sak du faktiskt måste ha: En smörgåsgrill. För att du ska slippa krångla in dig bland tekniska specifikationer och osköna recensioner har vi gjort det åt dig – allt för att få reda på vilka smörgåsgrillar som faktiskt är de absolut bästa. Så här kommer dom. Årets bästa smörgåsgrillar! 

Våra experter har landat i sex prima smörgåsgrillar i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I vårt test har vi framförallt kollat på kombinationen bra pris och slutresultat. Bäst slutresultat för vänligast pris får du utan tvekan från Krups Smörgåsgrill Grcic. Det är en förbannat bra grill som levererar stadiga resultat vid varje användning. Den är både enkel och snabb att använda och rengörs lekande lätt.

I jakten på den bästa smörgåsgrillen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den grill som är bäst från den som inte är det. När det kommer till smörgåsgrillar är det en del att tänka på, men nummer ett är såklart att den tillagar riktigt bra smörgåsar! Sen är pris, användarvänlighet, kapacitet, grilleffekt, förvaring, hållbarhet och design givetvis avgörande komponenter i vårt test.

Med dom sex smörgåsgrillar vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Sage Appliances Smart Grill Pro

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test smörgåsgrill

Lyx

Vinnare

3

Pris

9

Användarvänlighet

8

Design

8

Rengöring

9

Prestanda

7.4

Totalpoäng

Motivering: Smart Grill Pro erbjuder många funktioner men är väldigt dyr jämfört med andra modeller. Lockar en snävare målgrupp.

För dig som vill grilla mer än smörgåsar! Pris fr. 4.300.

Nej, Sage Appliances Smart Grill är inte ens smörgåsgrill per se – det är en bordsgrill. Här kan du utöver smarriga smörgåsar tillaga alltifrån kött till grönsaker och omeletter – perfekt för dig som vill slå två flugor i en smäll. Här finns det förprogrammerade val beroende på vad du ska tillaga och du får själv välja den kombination av inställningar du tycker passar dig bäst. Stekytan har en non-stick-beläggning och går dessutom att vika ut till det dubbla – vilket är användbart när du vill steka jättemånga smörgåsar samtidigt.

Den har en smidig LCD-skärm där du utöver inställningar kan se när grillen är klar för tillagning samt när maten är färdiggrillad. Sist men inte minst kommer den med en avtagbar droppbricka som samlar upp fett och annat smått och gått som faller mellan raderna. En perfekt grill för dig som inte nöjer dig med smörgåsar, helt enkelt!

Fördelar

 • Bordsgrill
 • Non-stick-beläggning
 • Går att förstora grillytan
 • LCD-skärm
 • Effekt: 2200 watt
 • Justerbar termostat: Ja
2

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D

Bästa smörgåsgrillen

Lyx

Utmanare

4

Pris

9

Användarvänlighet

8

Design

9

Rengöring

9

Prestanda

Motivering: OBH Nordica OptiGrill+ är en mångsidig grill, men priset kan vara en avskräckande faktor.

Ännu en mångsysslare! Pris fr. 3.000 kr.

Okej förlåt – detta är inte heller ENBART en smörgåsgrill – men vem älskar inte en mångsysslare? OBH Nordica OptiGrill+ är en större bordsgrill med en grillyta på hela 800 cm2 – det innebär MÅNGA smörgåsar (eller ja, vad du nu vill grilla). Den är både mångsidig och användarvänlig med hela 9 automatiska program och 4 manuella temperaturinställningar.

Oavsett om du grillar smörgåsar eller kött känner grillen av tjockleken på det du grillar och anpassar grillningen automatiskt efter detta – allt samtidigt som du på indikatorn ser hur långt i grillningen du har kommit. Det finns en stor droppskål undertill som samlar upp fett och annat spill, och grillplattorna kan även tas loss och rengöras i diskmaskinen. En otrolig grill, helt enkelt!

Fördelar

 • Stor bordsgrill
 • Grillplattor kan diskas i maskin
 • 9 automatiska program
 • 4 temperaturinställningar
 • Anpassar grillningen automatiskt
 • Non-stick-beläggning

Sammanlagt betyg 7.8

 • Effekt: 2180 watt
 • Justerbar termostat: Ja
3

Tefal Smörgåsgrill Snack Collection SW852D

Bäst i test smörgåsgrill

Mellan

Vinnare

7

Pris

8

Användarvänlighet

8

Design

9

Rengöring

6

Prestanda

7.6

Totalpoäng

Motivering: Tefal Smörgåsgrill Snack Collection erbjuder flexibilitet med utbytbara plattor, men prestandan kan vara något bättre.

Enkelt multijärn! Pris fr. 900 kr.

Tefal Snack Collection är ett mångsidigt multijärn som levererar på alla fronter. Här kan du köpa till 12 olika plattor (den leveraras ofta med två), vilket öppnar upp en värld av möjligheter för kreativa matlagare. Oavsett om du är sugen på smörgåsar, våfflor, panini, bagels, pannkakor eller donuts, har detta järn dig covered!

Tefal Snack Collection har en väldigt enkelt och användarvänlig design. Den har en på/av-knapp och en indikator för när grillen är färdig att använda samt när grillningen är klar. Plattorna är dessutom lätta att byta ut och tål maskindisk. Den här grillen har fått mycket goda recensioner av tidigare användare!

Fördelar

 • Multijärn
 • Utbytbara plattor (12 st)
 • Användarvänlig
 • Plattorna tål maskindisk
 • Effekt: 700 watt
 • Non-stick-beläggning: Ja
 • Justerbar termostat: Nej
4

Cloer Smörgåsgrill 6235

Bästa smörgåsgrillen

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Användarvänlighet

7

Design

8

Rengöring

7

Prestanda

7.4

Totalpoäng

Motivering: Cloer Smörgåsgrill är en enkel och billig smörgåsgrill som gör jobbet bra men saknar några avancerade funktioner.

Enkelt smörgåsjärn, helt enkelt! Pris fr. 800 kr.

Cloer smörgåsgrill är testets första grill som faktiskt enbart är till för just smörgåsar (även fast du säkert kan grilla annat här också, om du känner för det). Här kan du grilla två toasts åt gången – eller fyra trekantiga toasts om du skär dom diagonalt – på en grillplatts med non-stick-beläggning som enkelt går att ta av och rengöra. Cloer har en indikator för när grillen är klar att användas, och en ljudsignal när mackorna är klara – lätt som en plätt! Handtaget har också en låsfunktionin i två steg som garanterar att järnet faktiskt är stängt.

Fördelar

 • Enkel rengöring
 • Ljudsignal när grillningen är klar
 • Non-stick-beläggning
 • Två toasts
 • Effekt: 900 watt
5

Krups Smörgåsgrill Grcic FDK4 – Bästa smörgåsgrillen 2023!

Bäst i test smörgåsgrill

Budget

Vinnare

9

Pris

9

Användarvänlighet

8

Design

9

Rengöring

8

Prestanda

Motivering: Krups Smörgåsgrill Grcic erbjuder en kombination av lågt pris, bra användarvänlighet och bra prestanda.

Så mycket grill för så lite pengar! Pris fr. 450 kr.

Här har vi den – årets bästa smörgåsgrill! Denna apparat är en riktig bästsäljare och det med rätta! Här kan du tillaga både stora och små mackor tack vare de extra djupa smörgåsplattorna. Den smarta designen gör den också mycket enkel att använda. När den röda lampan lyser är grillen igång, och när den gröna lampan lyser har den optimala temperaturen uppnåtts och du är good to go! Rengöringen är superenkel tack vare teflonet – du behöver bara torka av dom med lite hushållspapper så är det skinande rena! Slutresultatet då? Smörgåsarna tillagas snabbt och jämnt och får en väldigt jämn stekyta, oavsett hur höga och stora de är!

Fördelar

 • Användarvänlig
 • Riktigt bra slutresultat
 • Bästsäljare
 • Klarar både stora och små smörgåsar

Sammanlagt betyg 8.6

 • Non-stick-beläggning: Ja
 • Effekt: 850 watt
6

OBH Nordica 6889

Bästa smörgåsgrillen

Budget

Utmanare

10

Pris

8

Användarvänlighet

7

Design

8

Rengöring

9

Prestanda

8.4

Totalpoäng

Motivering: OBH Nordica 6889 Paninigrill är en billig och effektiv grill, men saknar några funktioner som erbjuds av mer avancerade modeller.

Billig smörgåsgrill som gör fantastiska varma mackor! Pris fr. 400 kr.

OBH Nordicas Onyx Sandwich Maker är en fantastisk apparat för att tillaga perfekta smörgåsar. Den blir varm otroligt snabbt och är enkel att använda. Dessutom ger den riktigt trevliga resultat varje gång med bröd som är både varma och krispiga. Den flytande non-stick grillplattorna gör att du kan använda bröd av olika tjocklekar utan problem. Dessutom är rengöringen enkel tack vare det smuluppsamlingsfack som minimerar rök och lukt. När du inte använder den kan du låsa den vertikalt vilket gör att den tar minimalt med plats i skåpet. Här kan du fixa varma och frasiga smörgåsar på ett effektivt och bekvämt sätt!

Fördelar

 • Klarar bröd i olika tjocklekar
 • Enkel att rengöra
 • Tråg som samlar upp smulor
 • Effekt: 1000 watt
 • Non-stick-beläggning: Ja

Köpguide för toastjärn – Hitta den bästa smörgåsgrillen!

 • Typ av grill: Det finns två huvudtyper av smörgåsgrillar: Panini-pressar och sandwich-makers. Panini-pressar har platta plattor och pressar ner maten utan att försegla kanterna, vilket gör att du kan göra olika typer av mat som paninis, quesadillas, kött och mer. Sandwich-makers, å andra sidan, skär och förseglar smörgåsar för att skapa perfekta triangel-smörgåsar.
 • Storlek och kapacitet: Hur många smörgåsar vill du göra åt gången? Några smörgåsgrillar tillåter dig att göra en eller två smörgåsar samtidigt, medan andra större modeller kan göra fyra eller mer. Kom också ihåg att en större grill tar upp mer utrymme i köket.
 • Justering av temperaturen: Några av de mer avancerade smörgåsgrillarna låter dig justera temperaturen. Detta kan vara bra om du vill ha mer kontroll över matlagningsprocessen.
 • Lätt att rengöra: Vissa smörgåsgrillar har non-stick-beläggning och avtagbara plattor, vilket gör dem lätta att rengöra. Dessa modeller kan vara lite dyrare, men det kan vara värt den extra kostnaden för bekvämligheten.
 • Pris: Smörgåsgrillar kan variera ganska mycket i pris beroende på märke, funktioner och kvalitet. Sätt en budget för dig själv och kom ihåg att du får vad du betalar för.

 

Vanliga frågor och svar om Smörgåsgrill

Bäst slutresultat för vänligast pris får du utan tvekan från Krups Smörgåsgrill Grcic. Det är en förbannat bra grill som levererar stadiga resultat vid varje användning. Den är både enkel och snabb att använda och rengörs lekande lätt.

I vissa fall går grillplattorna att diska i diskmaskinen. Annars ser förloppet ungefär ut såhär:

 1. Koppla ur grillen.
 2. Låt den svalna.
 3. Använd en mjuk, fuktig trasa för att rengöra ytan.
 4. Använd en diskborste för att ta bort envisa rester.
 5. Torka av grillen.
 6. Använd inte starka rengöringsmedel eller slipande verktyg.

Användandet går till på lite olika sätt beroende på hur avancerad smörgåsgrill du har. Men grundtanken är densamma: du förbereder helt enkelt en smörgås och placerar den i grillen, sedan stänger du locket och låter smörgåsen grilla tills den är gyllenbrun (i många fall säger toastjärnet till när mackan är klar) och sen tar du ut smörgåsen och äter den!

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser