1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Smartwatch – Så mycket underlättar den livet!
Apple-Watch-Ultra-GPS-Cellular-ML-basta-smartklocka-2023.jpg

Lyx

Garmin Epix Sapphire (gen 2) bästa smartklocka

Garmin Epix Sapphire

9

Mellan

Samsung Galaxy Watch5 Pro 4G 45 mm bäst i test prisvärd smartklocka

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

9

Budget

Fitbit versa 3 bästa budget smartklocka

Fitbit versa 3 

7.2

Inledning

Smartklocka, smartwatch, aktivitetsklocka, aktivitetsarmband, träningsklocka, sportklocka – man kan hålla på och säga dom där namnen i evighet! När det är dags för småprat i busskön “jasså du har också en sån där smart watch”. När nån undrar om det någonsin ska sluta regna då är du där: “En sekund, det tar jag reda på här i min smart watch”. När du är på natthajk i Amazonas och plötsligt inte vet var du är, ja men då trackar du dig givetvis bara tillbaks med….. wait for it….. DIN SMARTWATCH! Ja, att ha en smartklocka är lite av ett lifehack. Den rymmer en sån mängd funktioner i en så liten kropp! Underlättar träning, stress och skänker ett dundrande välbefinnande. Är du ute efter en lightare variant med fokus på träning för en billigare peng? Kolla in vårt Bäst i test för Träningsklocka! Och nu är det dags att kröna årets vinnare, här har vi dom: Årets bästa smarta klockor 2024!

Våra experter har landat i sex smarta klockor i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

I vårt test blev Garmin Epix Sapphire (Gen 2) testvinnare. När det kommer till smarta klockor hänger kvalitet verkligen ihop med pris! Allra bäst funktioner och prestanda får man helt enkelt om man lägger lite mer stålar. Med det sagt levererar samtliga smartwatches vi tagit fram i detta test en riktigt bra kvalitet och aktivitetsupplevelse så du ska inte hänga läpp om du inte har stålar nog för creme de la creme!

I jakten på dom bästa smarta klockorna har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den klocka som är bäst från den som inte är det. När det kommer till smartwatches är det några grejer vi tittar på. Du vill ha en gedigen batteritid så du kan hänga ute länge om du kanske är och hajkar eller skidar eller klättrar! Du vill att den ska palla hårt klimat och vatten och att den ska ta upp så mycket information som möjligt av din kropp och dess rörelser. Användarvänlighet, funktioner, batteritid, pris och looks är allihop komponenter vi tagit hänsyn till när vi utsett våra testvinnare.

Med dom sex smartwatches vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Garmin Epix Sapphire (Gen 2) – Bästa Smartwatch [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Garmin Epix Sapphire (gen 2) bästa smartklocka

Lyx

Vinnare

8

Pris

10

Funktioner

9

Batteritid

9

Vattentålighet

9

Kompatibilitet

9

Totalpoäng

Motivering: Garmin Epix är som en schweizerkniv för idrottaren. Om du lever i träningsskor och gymkläder, skulle detta vara din digitale bästa vän.

Multisportklocka för den som gillar olika! Med allt du behöver (och mer!) och 16 dagars batteritid! Pris fr. 8000 kr.

Här har vi en klocka som passar utmärkt för dig som gillar att sporta med olika grejer! Allt från offpiståkning, golf och klättring till surfning, mountainbike och längskidåkning. Den hjälper dig att ha koll träningsbelastning, puls, syresättning, stressnivåer, ger råd för återhämtning och mycket mer av vad du kan tänkas behöva. Surfar du ger den info om tidvatten, våghöjd och vind. Åker du offpist visar den värden för uppförs- eller nedförsåkning. Klättrar du har du stigningsplaneraren ClimbPro som ger info om lutning, distans, höjdstigning och mycket mer. Utöver en ocean av smarta och heltäckande sportfunktioner har den givetvis spårning, strömning av musik med mera och trådlös betalning. Och till sist: En batteritid på upp till 16 dagar i smartwatch-läge och upp till 42 timmar i GPS-läge!

 • Pris: Från 8 000 kr
 • Batteritid: Upp till 16 dagar
 • Vattentålighet: Ja
 • Funktioner: Spårning, musikstreaming, trådlös betalning m.m.
 • Övriga egenskaper: Multisportfunktioner, Garmin Pay för betalning

Fördelar:

 • AMOLED-skärmen är en Game-Changer: Flera recensenter jämför Garmin Epix med tidigare Fenix-modeller och är imponerade av dess AMOLED-skärm. Skärmen förändrar användarupplevelsen, gör färgerna rika och kontrasten stark. Den får klockan att kännas som en fullfjädrad smartklocka snarare än bara en sportklocka.
 • GPS Multiband-Option för Ökad Noggrannhet: Garmin Epix erbjuder en GPS multiband-funktion som är utformad för att öka noggrannheten i svåra terränger som berg och dalar. Det här är särskilt framträdande när klockan jämförs med tidigare Fenix-modeller. Så om du är den äventyrliga typen som vill ha GPS som är spot on, har du hittat din match.

Nackdelar:

 • Fokuserar mer på sport och mindre på andra smarta funktioner.
 • Några användare nämner problem med klockans knappar, och upplever att dom ibland är svaga i reaktionen.

Så tycker experterna om Watch Garmin Epix Sapphire (Gen 2)

Experternas utlåtande: Enligt Amanda Westberg på Techradar är Garmin Epix (Gen 2) klockan med riktig wow-faktor. Med sin avancerade träningspårning, knivskarpa AMOLED-skärm och exakta GPS. Dock lämnar batteritiden lite att önska, särskilt jämfört med Fenix 7.

2

Apple Watch Ultra 4G – Bästa Smartwatch för iOS!

Apple Watch Ultra GPS + Cellular M/L bästa smartklocka 2023

Lyx

Utmanare

7

Pris

10

Funktioner

8

Batteritid

10

Vattentålighet

8

Kompatibilitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Apple Watch Ultra är kung i djungeln när det kommer till funktioner och vattentålighet. Om du är ett Apple-fan som är villig att sänka bankkontot lite, är detta den enda klockan du behöver kolla in.

Klockan som har allt – även för extremsportaren och djupdykarn! Pris fr. 10 000 kr.

Ja här har vi lite av en magisk klocka. Apples mest mångsidiga klocka hittills är designad för att kunna underlätta och utmana dig på alla möjliga äventyr. Gjord i flygindustriklassat titan (starkt men lätt), stor ljusstark skärm, upp till 36 timmars batteritid i normalläge, vattentålig ner till 100 meter och temperaturtålig är den gjord både för sportdykaren, hajkaren och bastubadaren! Här har du säkerhetsfunktioner så som kompass, ficklampa, siren, SOS, tillbakaspårning och en utvecklad träningsapp för alla möjliga träningsmetoder. Men det tar inte slut där, nej här har du även inbyggd mobiluppkoppling, EKG och kan ha koll på menscykeln! Du kan mäta syrenivå och slutligen – streama musik och poddar!

 • Pris: Från 10 000 kr
 • Batteritid: Upp till 36 timmar
 • Vattentålighet: Ner till 100 meter
 • Funktioner: EKG, SOS, kompass, ficklampa, musikstreaming m.m.
 • Övriga egenskaper: Flygindustriklassat titan, inbyggd mobiluppkoppling

Fördelar:

 • Otroligt starka användaromdömen, både vad gäller funktion, batteritid och utseende

Nackdelar:

 • Med en prislapp från 10 000 kr blir det en tung post på månadens utgifter.
 • Begränsad till iOS

Så tycker experterna om Apple Watch Ultra 4G

Experternas utlåtande: Britta O’Boyle på Pocket Lint hyllar Apple Watch Ultra som en klocka “på steroider”, med en djärv och robust design, större och fantastisk skärm samt utmärkt batteritid jämfört med andra Apple-klockor. Å andra sidan är den inte snäll mot plånboken och dess storlek kan vara en turn-off för vissa. Så om du är redo att satsa stort – i både storlek och pengar – kan det här vara din drömklocka.

3

Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm LTE

Samsung Galaxy Watch5 Pro 4G 45 mm bäst i test prisvärd smartklocka

Mellan

Vinnare

9

Pris

9

Funktioner

9

Batteritid

9

Vattentålighet

9

Kompatibilitet

9

Totalpoäng

Motivering: Samsung Galaxy Watch 5 Pro är som en chokladask med bara de goda bitarna kvar. God batteritid, fantastiska funktioner och det till ett schysst pris.

Lång batteritid och designas efter egen smak – Optimalt för samsunganvändare! Pris fr. 4300 kr.

Här har vi en vass kandidat och vinnaren i mellanklassen! Samsungs pro-variant av Galaxy Watch5 har liksom 5an en ocean av fitnessklasser och övningar i alla möjliga träningsformer, mätfunktioner, EKG, blodtrycksmätning you name it. Men utöver det finns här även avancerade träningsfunktioner både för löpning och cykling, så som intervall, turn by turn och track back. Sen kan du givetvis använda alla klassiska tredjepartsappar (google maps, mail etc) likväl som styra ditt smarta hem. Batteriet laddas snabbt och är kraftfullt som tusan – håller upp till 80 timmar! I övrigt är den tålig enligt militärstandard och har ett grymt starkt glas (Sapphire Crystal). Urtavlan får du dessutom designa själv! Kul va!

 • Pris: Från 4 300 kr
 • Batteritid: Upp till 80 timmar. Uthålligt och snabbladdat batteri, håller upp till 24 timmar med kontinuerlig GPS-användning
 • Vattentålighet: Ja
 • Funktioner: EKG, blodtrycksmätning, träningsfunktioner, sömncoach m.m.
 • Övriga egenskaper: Militärstandard, designa urtavlan själv, navigera enkelt med röst eller haptik; Turn by turn, GPS Route och Track back route

Fördelar:

 • Klockan får höga poäng för sitt intuitiva gränssnitt. Även om du inte är en tekniknörd, kommer du att kunna navigera dig genom funktionerna utan problem.

Nackdelar:

 • Urtavla kan designas, men urvalsprocessen kan vara överväldigande enligt vissa användare.
 • Vissa användare upplever att “Wake up”-funktionen genom att lyfta på handleden inte alltid fungerar.

Så tycker experterna om Watch Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm LTE

Mattias Inghe, Testredaktör för PC för Alla och M3, menar att Samsung Galaxy Watch 5 Pro stoltserar med en betydande batteritidsförbättring och innovativa hälsofunktioner, presenterade på en ljusstark och tydlig skärm. Men klockan dras med nackdelar som borttagningen av den roterande ringen och kompatibilitetsbegränsningar. Enligt Inghe skulle klockan ha varit en rekommendation för alla Android-användare om det inte vore för dessa begränsningar. Nu rekommenderas den främst för dem med en Samsung-mobil.

4

Amazfit GTR 3

aktivitetsklocka bäst i test

Mellan

Utmanare

9

Pris

7

Funktioner

8

Batteritid

7

Vattentålighet

8

Kompatibilitet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Amazfit GTR 3 är som den där vännen som alltid är pålitlig men inte nödvändigtvis den roligaste på festen. Ärligt och prisvärt, men saknar lite “wow”-faktor.

Imponerande funktioner i denna avancerade smartklocka till ett bra pris! Pris fr. 1900 kr.

Med den här avancerade och högkvalitativa smartklockan kan du ha ständig hälsoöverblick, dygnet runt, varje dag. Batteritiden på 12 dagar gör att du inte behöver ladda den så ofta och klockan är pålitlig och mångsidig. Den mäter hjärtfrekvensen och blodsyre, samt stressnivåer och sömn. Det finns över 150 inbyggda sportlägen och röstassistans, samt musiklagring och uppspelning. Du kan även ringa samtal och använda den vid träning, där den mäter och hjälper dig ha koll vid många olika träningsformer samt erbjuder personlig coach. Den är även vattentät ned till 50 meter. Här får du helt enkelt många användbara funktioner, till ett bra pris.

 • Pris: Från 1 900 kr
 • Batteritid: Upp till 12 dagar
 • Vattentålighet: Ner till 50 meter
 • Funktioner: Över 150 inbyggda sportlägen, möjlighet att ringa samtal m.m.
 • Övriga egenskaper: Hög kvalitet, prisvärd

Fördelar:

 • Lyx i Vardagen: Många användare ger klockan beröm för sin eleganta och moderna design, nästan som om man har en bit av Paris Fashion Week runt handleden. Stålhuset ger klockan en premiumkänsla, och många tycker att silikonarmbandet är väldigt bekvämt runt handleden.
 • Funktionalitet på Högnivå: Tyska recensenten är överväldigad av den mängd funktioner klockan erbjuder. Från sömnövervakning och pulsmätning till stressnivåkontroll – klockan är som en personlig tränare, psykolog och sekreterare i ett. Och det bästa? Batteriet håller i en hel vecka, trots intensiv användning. Må vi säga “effizient”?

Nackdelar:

 • 12 dagars batteritid låter bra, men konkurrenterna erbjuder mer.
 • En användare från Spanien noterar vissa problem med Bluetooth-anslutningen, som ibland kräver omstart för att synkroniseras korrekt. Men kom igen, en liten omstart och du är tillbaka i matchen. Överlag är klockan ett hattrick av design, funktionalitet och batterilivslängd!

Så tycker experterna om Amazfit GTR 3

Enligt Amanda Westberg och Michael Sawh på Techradar är Amazfit GTR 3 Pro en snygg och funktionell smartklocka med stark batteriprestanda. Den passar utmärkt för både Android- och iPhone-ägare, men lider av ett opolerat operativsystem och en något bristfällig appbutik. En lovande kandidat, men inte fullt ut felfri (men vem är egentligen det?).

5

Fitbit versa 3 

Fitbit versa 3 bästa budget smartklocka

Budget

Vinnare

10

Pris

6

Funktioner

7

Batteritid

6

Vattentålighet

7

Kompatibilitet

7.2

Totalpoäng

Motivering: Fitbit Versa 3 är som en Big Mac; inte gourmet, men du vet precis vad du får, och du får det till ett bra pris.

Snygg design och allt man behöver i en smartwatch! Pris fr. 1400 kr. 

Här har vi faktiskt det mesta man behöver i en smartklocka: GPS, träningsregistrering och all övrig dagsaktivitet, streama musik, dyk och simma! Pulsmätning, personliga påminnelser, betalningsmetoder, sömnanalys och mycket mer. Här har du en 6-dagars batteritid, snygg design och snabbladdning. Du kan logga menscykeln och med snabbladdning får du en hel dags användning på 12 minuter. Men, var medveten, användarrecensioner nämner att GPS-funktionen snabbt dränerar batteriet. Kort sagt, Fitbit Versa 3 är som den där kompisen som alltid är med på allt, men som kan ha lite svårt att hålla energin uppe under en heldagsutflykt;)

 • Pris: Från 1 400 kr
 • Batteritid: Mer än 6 dagars användning, snabbladdning för en dag på 12 minuter.
 • Vattentålighet: Ned till 50 M.
 • Funktioner: Fitbit Pay integrerat, Över 20 träningslägen, GPS, men batteritid reduceras till 5 timmar vid aktiv användning.
 • Övriga egenskaper: Dygnet runt-pulsmätning, sömnbetyg, Google Assistent, musikstyrning.

Fördelar:

 • Användare tycker särskilt om snabbladdningsfunktionen.

Nackdelar:

 • GPS-funktionen sänker batteritiden rätt drastiskt.
 • Användare meddelar att du endast får snabbsvar och röstsvar på Android.

Så tycker experterna om Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3 briljerar som en fitness-tracker mer än en smartklocka, och kommer med inbyggd GPS, fantastisk batteritid och en förbättrad skärm. Men den missar målet på vissa områden, som en dåligt designad sidoknapp och kravet på Fitbit Premium för att låsa upp avancerade funktioner. Ingen offline-stöd för Spotify är också en nackdel. Recenserad av Sharmishta Sarkar på Techradar.

6

Amazfit GTS 4 Mini

Amazfit GTS 4 Mini bästa budget smartwatch

Budget

Utmanare

10

Pris

5

Funktioner

6

Batteritid

5

Vattentålighet

6

Kompatibilitet

6.4

Totalpoäng

Motivering: Amazfit GTS 4 Mini är som en kul fidget spinner. Kul i små doser, men du kommer nog vilja uppgradera snart.

Liten men tuff! Pris fr. 900 kr. 

Budgetutmanaren hittar vi i Amazfit GTS 4 Mini, som även den löser det mesta man kan tänkas behöva i en smartwatch. Även här mäts det nödvändiga i form av puls, blodsyrenivå, sömn och stress. Stark skärm och upp till 15 dagars batteritid. Om den hade en t-shirt skulle det står liten men tuff! Det är väldigt lättnavigerad och användarvänlig, du läser enkelt notiser och bläddrar i menyer. Här har du 120 olika sportaktiviteter och den inbyggda GPSen gör att du kan lämna luren hemma! (Dock behöver du telefonen för ganska många andra funktioner, good to know)

 • Pris: från 900 kronor
 • Batteritid: Upp till 15 dagar, 45 dagar med Battery Saver Mode
 • Vattentålighet: Klarar både simträning, bad och regn med 5 ATM
 • Funktioner: Inbyggd GPS, 120 olika sportaktiviteter, med smart detektering av 7 träningslägen
 • Övriga egenskaper: Mäter puls, blodsyrenivåer och stress 24/7; Amazon Alexa inbyggt; menstruationscykelkoll.

Fördelar:

 • Användare uppskattar att den är lätt och mjuk i materialet, att GPS:en är väldigt exakt (vilket kan vara en svajfaktor när det kommer till just aktivitetsarmband) samt att det finns så många sportprogram att välja bland.

Nackdelar:

 • Du behöver telefonen för många andra funktioner.
 • Ingen nämnd betalfunktion.
 • Vissa användare nämner att skärmen är på “hela tiden”, vilket kan vara ett batteridränage för vissa.

Så tycker experterna om Amazfit GTS 4 Mini

Experternas utlåtande: Martyn Casserly från Tech Advisor ger Amazfit GTS 4 Mini en stark 4/5 i betyg. Produkten får plus för sin attraktiva design, omfattande hälsoprofiler och bra batteritid. Däremot pekar recensionen på vissa begränsningar som att den inte stöder NFC, inte tillåter svar på notifikationer och inte är den mest precisa spåraren. Ändå, som en prisvärd och snygg tracker, slår den stort på marknaden och är vad Martyn kallar “Budget Brillians”!

Köpguide Smartwatch

Att köpa smartklocka är inte alltid så enkelt, eftersom det finns så mycket att välja mellan. Det enklaste sättet att hitta rätt är dock att börja med att fundera över vad man behöver, och vill ha. Kolla gärna runt och ta reda på vilka funktioner som finns, och fundera sedan över vilka av dessa du behöver. Om du främst ska använda smartklockan vid träning kanske en sportklocka är rätt val, till exempel. Utgå helt från vilka funktioner du behöver, och välj den smartklocka som passar just dig bäst. Längre ned hittar du en utförligare köpguide där vi går igenom några saker som kan vara bra att fundera lite extra över: funktioner, utformning och batteritid.

En smartklocka kan vara ett bra val oavsett om du tränar, vill ha bättre koll på din hälsa eller bara vill underlätta vardagen lite. Vilken smartklocka som är rätt val beror dock på just varför du köper den – om du till exempel ska använda den vid träning bör du välja en smartklocka med många träningsfunktioner, medan andra funktioner är viktigare om klockan ska underlätta vardagen eller hjälpa dig hålla koll på hälsan.

Med det sagt så har alla smartklockor flera funktioner, och även om fokuset ligger på till exempel träning finns ofta även en hel del andra hälsofunktioner och även användbara funktioner för vardagen. En enklare smartklocka har ofta färre funktioner men de flesta har sådana funktioner som sömnövervakning, stegräkning, avståndsmätning och liknande. Därtill kan smartklockan förstås användas som vanlig klocka också.

För att hitta rätt smartklocka för just dig bör du utgå från vad du behöver, som sagt. Kanske är det främst för träning du behöver en smartklocka, och då är förmodligen en sportklocka – det vill säga en smartklocka för just träning – rätt val för dig. Självklart kan du även hitta ett smartklocka som har många olika funktioner och fungerar såväl till träning som för att hålla koll på hälsan, och till vardags.

Funktioner

Det finns som sagt ett stort antal olika funktioner att välja mellan, dyrare och mer avancerade klockor har ofta fler funktioner, medan billigare och enklare klockor har färre – och enklare – funktioner. Vanliga funktioner som de flesta smartklockor har är till exempel stegräkning, avståndsmätning och sömnövervakning. En sådan klocka kan alltså hjälpa dig att hålla koll på hur många steg du har gått, och hur bra du sover, till exempel. Därtill har de ofta avisering också, och meddelar dig när du får ett sms eller när någon ringer.

Mer avancerande smartklockor brukar också ha dessa funktioner, men de har också många andra. Exakt vilka funktioner som finns varierar förstås men det kan vara till exempel pulsmätning, väder, träningslägen, mätning av syremättnad, påminnelser, fjärrstyrning för foto, koll på stressnivån, beräkning av fysisk ålder, möjlighet att ställa in dagliga mål, EKG, vägbeskrivning, möjlighet att ringa från klockan, betalning, vätskekontroll och mycket annat. Här finns alltså möjlighet att hitta en smartklocka som passar just dig perfekt.

Utformning

Även om vi ofta väljer smartklocka utifrån funktioner, så kan du faktiskt även hitta en som är snygg och passar din personliga stil. En smartklocka är trots allt en klocka, och hade man köpt ett vanligt armbandsur så hade man med stor sannolikhet valt utifrån hur klockan ser ut. Även en smartklocka används ofta, om inte hela tiden, och därför är det förstås en fördel om man även tycker att den är snygg.

Många smartklockor har utbytbara armband, och ibland finns det även ett stort urval av armband att köpa till, vilket gör att man både kan hitta sin egen favorit och även variera sig. Även designen i övrigt kan förstås variera en del – smartklockor kan vara mindre med slimmad design, eller större. De kan vara runda, fyrkantiga eller lite mer avlånga. I dag finns det även smartklockor som ser ut nästan exakt som vanliga armbandsur.

Batteritid

Något som är lätt att glömma men som också är viktigt är förstås batteritiden, eftersom den avgör hur länge du kan använda din klocka innan du behöver ladda den igen. Om du främst ska använda smartklockan vid träning och kortare stunder så är kanske inte detta jätteviktigt, även om en lång batteritid alltid innebär färre laddningar. Därtill kan det även vara praktisk med en kort laddningstid, så att du inte behöver ta av dig klockan allt för länge när den ska laddas.

Hur viktigt det här är kan som sagt variera, och hur lång batteritiden är kan också variera mycket mellan olika smartklockor. Om det här är något som är viktigt för dig, för att du helt enkelt vill slippa ladda allt för ofta, så kan det helt enkelt vara en bra idé att kolla efter en smartklocka med en lång batteritid.

Avslutande ord inför ditt köp av smartwatch

En smartklocka kan vara perfekt vid många olika tillfällen, och de passar faktiskt i stort sett alla. Den som inte har allt för stor användning av olika funktioner kan använda smartklockan som en vanlig klocka, och kanske får man användning av en del enklare funktioner – till exempel timer, stegräkning eller aviseringar. För den som tränar finns det många smarta funktioner som kan bli användbara, inte minst om man väljer en sportklocka som fokuserar på just sådana funktioner. För den som vill få bättre koll på hälsan finns det förstås en hel del sådana funktioner också. Vilken smartklocka som är rätt val beror dock på just detta, vad man ska använda den till. Även om det finns avancerade modeller med många olika funktioner, så kan det vara bra att fokusera på till exempel träning eller hälsa, och välja en smartklocka med främst sådana funktioner. Utgå alltså helt ifrån vad du behöver och vill ha, vad du har användning av helt enkelt, när du väljer smartklocka.

Frågor och svar om smartwatch

I vårt test av smartklockor blev Garmin EPIX 2 Sportklocka utsedd till bäst i test. Det är en riktigt högkvalitativ smartklocka som har många smarta funktioner, och framför allt är ett bra val för den som tränar.

Vilken smartklocka som är rätt val beror på varför man behöver en sådan. Många smartklockor har funktioner som passar perfekt vid träning, medan andra främst har allmänna hälsofunktioner eller funktioner som underlättar vardagen.

En smartklocka kan göra mycket, även om funktionerna ofta varierar något mellan olika modeller. De flesta kan till exempel räkna kalorier och avstånd, mäta sömnen och meddela dig vid inkommande samtal och liknande. Utöver det kan smartklockor ha en rad andra användbara funktioner.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser