1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Skrivbordscykel – Trimma kroppen på jobbet!
jobout-kontorscykel-v2-e1642325182602.jpg

Lyx

bästa skrivbordscykeln 2023

Jobout Office Bike 2.0 – Bästa skrivbordscykeln 2024!

9

Mellan

prisvärd kontorscykel

Gymstick Skrivbordscykel

8

Budget

billig och bra skrivbordscykel

Gymstick Mini Bike 2.0

7.4

Inledning

Är du trött på att huka dig bakom skrivbordet med statisk kroppshållning? Att känna dig stel i axlar och ben och som att du rätt och slätt sitter bort hela dagarna? Tänk om man kunde göra två saker samtidigt. Tänk om man kunde  jobba och aktivera kroppen på samma gång? Vet du att det kan man! Med den geniala uppfinningen kontorscykel får du ut det bästa av två världar! Och när arbetsdagen är slut, ja då har du redan tjänat in gymtimmen och kan bege dig direkt in underhållningen. Mysa med familjen, laga mat eller spela rappakalja. En skrivbordscykel är dessutom ofta väldigt smidig; den passar utmärkt om du har ont om plats eftersom den är mer kompakt än en vanlig träningscykel. Så låt oss träda in i världen av motionscyklar framför skrivbordet, låt oss kicka igång förbränningen och trampa igång Hemfaktas stora test av kontorscyklar 2024!

Vi på Hemfakta har utsett Jobout Office Bike 2.0 till den bästa kontorscykeln i vårt test! En högkvalitativ och effektiv skrivbordscykel framtagen tillsammans med specialister på hälsa och ergonomi och ett riktigt pangåk om du frågar oss! Den är stilren och snygg, uppskattas av användarna och får dig att hålla kroppen i trim under arbetspasset!

I vårt test blev Jobout Office Bike 2.0 testvinnare. Den är stilren och snygg, uppskattas av användarna och får dig att hålla kroppen i trim under arbetspasset! Högkvalitativ och effektiv skrivbordscykel framtagen tillsammans med specialister på hälsa och ergonomi och ett riktigt pangåk om du frågar oss!

I jakten på den bästa kontorscykel har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer till ögonen ploppat ur sin hålor – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den kontorcykel som är bäst från den som inte är det. När det gäller kontorscyklar är såklart effekt och kvalitet en avgörande faktor, men sen tillkommer det såklart hastighet, storlek, pris, energikälla och funktionsbredd! 

Med de sex skrivbordscyklar vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Jobout Office Bike 2.0 – Bästa skrivbordscykeln 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
bästa skrivbordscykeln 2023

Lyx

Vinnare

8

Pris

10

Komfort

10

Funktioner

9

Flyttbarhet

8

Maxvikt

9

Totalpoäng

Motivering: Jobout Office Bike 2.0 är lyxklassens Rolls Royce. Glöm nackspärr och ryggont, här får du skrivbordscykling på högsta nivå. Här får du allt från sömlös ergonomi till en display som redovisar allt du behöver veta. Flyttbar? Jajamän, med hjul som på en hockeykasse.

Den här skrivbordscykeln är framtagen tillsammans med specialister på hälsa och ergonomi. Den är högkvalitativ, bekväm och riktigt bra. Pris ca. 6000 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Jobout Office Bike 2.0 till den vinnande kontorcykeln i vårt test! Den är stilren och snygg, uppskattas av användarna och får dig att hålla kroppen i trim under arbetspasset! Viva la ergonomi! Ja för dig som vill ha en högkvalitativ och effektiv skrivbordscykel att ersätta kontorsstolen med kan det här vara helt rätt val. Framtagen tillsammans med specialister på hälsa och ergonomi har du här en bekväm och ergonomisk träningscykel, med en perfekt utformning för att passa vid skrivbordet. Tack vare dom praktiska hjulen är den enkel att flytta så du kan smidigt byta plats eller dela den med någon annan. Här finns en display som visar tid, distans, hastighet, RPM och kaloriförbrukning. På så sätt kan du enkelt hålla koll på hur effektiv träningen blir under en arbetsdag. Med denna skrivbordscykel kan du öka din energinivå, blodcirkulation och produktivitet samtidigt som du koncentrerar dig på ditt jobb, dessutom har den en förhållandevis hög maxvikt på 120 kg.

 • Antal program: 1
 • Mått: 90 x 51 x 101 cm
 • Vikt: 24,5 kg
 • Maxvikt: 120 kg
 • Övriga egenskaper: Praktiska transporthjul, Visar tid, distans, hastighet, RPM och kaloriförbrukning

Fördelar

 • Ökad ork & färre smärtor: Användare upplever förbättrad fysisk form och minskade knäproblem.
 • Anpassningsbar & tyst: Passar olika kroppslängder och arbetsmiljöer utan att störa.
 • Kvalitet & service: Bra byggkvalitet och effektiv kundservice vid problem.

Nackdelar

 • Någon användare upplever sadeln som något hård.
2

Titan Life Office Bike 8

bra kontorscykel

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Komfort

9

Funktioner

8

Flyttbarhet

7

Maxvikt

8

Totalpoäng

Motivering: Titan Life Office Bike 8 kommer farligt nära tronen med sin kvalitet och snygga design. Men den snubblar på mållinjen, främst på grund av sin lägre maxvikt.

Det här är en högkvalitativ skrivbordscykel med många fördelar – till exempel flera motståndsnivåer, hög komfort och inbyggt bluetooth. Pris ca. 5600 kr.

Med denna kontorscykel får du en bra arbetsställning som kan varieras under dagen, samtidigt som du sitter bekvämt och enkelt kan fokusera på ditt arbete – och samtidigt få motion. Här finns en display som visar till exempel tid, distans, kaloriförbrukning och hastighet. På så sätt kan du enkelt hålla koll på din träning under arbetsdagen. Här finns dessutom hela 8 olika motståndsnivåer, så att du kan anpassa den efter vad som är lagom för just dig. Det finns även inbyggt bluetooth och med FitShow-appen så kan du skapa personliga träningsprogram och lagra din träningsdata.

 • Antal program: 8 st motståndsnivåer, och via FitShow-appen kan du skapa personliga träningsprogram
 • Motståndssystem: magnet
 • Mått: Ej angivet
 • Vikt: Ej angivet
 • Maxvikt: 110 kg
 • Övriga egenskaper: Inbyggt bluetooth, FitShow-appen, Visar tid, distans, kaloriförbrukning och hastighet

Fördelar

 • Eftersom Titan Life Office 8 Bike är relativt ny på marknaden är recensionerna begränsade, vi har dock hört oss för och fått en uppfattning. Användare upplever Titan life office 8 som både bekväm och smidig och att fitshow-appen är ett utmärkt verktyg för att skräddarsy träningen.

Nackdelar

 • Inga omnämnda nackdelar här.
3

Gymstick Skrivbordscykel

prisvärd kontorscykel

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Komfort

7

Funktioner

8

Flyttbarhet

9

Maxvikt

8

Totalpoäng

Motivering: Gymstick Skrivbordscykel är som en Volvo – pålitlig, säker och med en komfort som håller i längden. Den gör inte lika ont i plånboken som lyxklassarna och levererar en stabil prestation.

Denna kontorscykel är tystgående, stabil, ergonomisk och högkvalitativ. Den har många fördelar, vilket får den att kännas mycket prisvärd. Pris ca 4000 kr.

Först ut i mellanklassen har vi Gymstick träningscykel. Den här skrivbordscykeln gör att du enkelt kan träna upp konditionen samtidigt som du jobbar; Tystgående, ergonomisk och stabil! Den är också enkel att flytta på tack vare svänghjulen, vilket gör att du kan ställa undan den när den inte används och sedan enkelt ta fram den igen när den behövs. Här finns en LCD skärm som visar tid, distans, hastighet och kaloriförbrukning. Den fungerar utan ström, så du behöver inte ha något eluttag i närheten, och det är också enkelt att justera motståndet. Det finns en höj- och sänkbar sadel och maxvikten är 120 kg vilket gör att den fungerar för många. De praktiska hjulen gör det också enkelt att flytta runt skrivbordscykeln ifall man är flera som använder den.

 • Antal program: 8 st motståndsnivåer
 • Motståndssystem:
 • Mått: 77 x 52 x 87 cm
 • Vikt: 15 kg
 • Maxvikt: 120 kg
 • Övriga egenskaper: LCD-skärm som visar tid, distans, hastighet och kaloriförbrukning. Strömfri. Höj- och sänkbar sadel. Flyttbar med hjul. Drivs av 1 st AAA-batteri

Fördelar

 • Användare uppskattar Gymsticks lätta vikt samt att den är tystlåten och kan användas utan strömuttag.

Nackdelar

 • Inga omnämnda nackdelar 
4

Tunturi Cardio Fit D20

Tunturi kontorscykel prisvärd

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Komfort

7

Funktioner

8

Flyttbarhet

7

Maxvikt

7.8

Totalpoäng

Motivering: Tunturi Cardio Fit D20 är även det en grym lirare av kontorscyklar! Med sin ergonomiska design och magnetiska bromssystem, är detta den perfekta cykeln för de som vill trimma fläsket utan att gå bankrutt på kuppen. Dessutom, kan den enkelt fällas ihop och gömmas undan när du behöver mer utrymme. Pärla!

En snygg, slimmad och förbannat prisvärd motionscykel som inte kräver några eluttag! Pris ca. 2200 kr.

Andra ut i mellanklassen är en riktigt prisvärd rackare! Här kan du byta ut kontorsstolen mot en ergonomiskt designad cykel och förvandla din arbetsplats till en liten träningsstudio – utan att bli pank på kuppen. Åtta motståndsnivåer ger dig friheten att skräddarsy din träning, och det magnetiska bromssystemet gör att du snabbt kan stanna upp när chefen ringer. Sitsen är höj- och sänkbar, och pedalerna kommer med fotremmar, så att du inte tappar fokus eller fotfäste. Det bästa av allt? Efter en dag på “vägarna” bakom skrivbordet kan du enkelt vika ihop och stuva undan cykeln. Dags att cykla dig igenom varje jobbdeadline!

 • Antal program: 8 olika motståndsnivåer
 • Motståndssystem: Magnetiskt bromssystem
 • Mått: 96 x 46 x 114 cm
 • Vikt: 15 kg
 • Maxvikt: 110 kg
 • Övriga egenskaper: Ergonomiskt formad, höj- och sänkbar sits, Ergonomiskt formade pedaler med fotremmar, Vikbar och lätt att förvara undan

Fördelar

 • Användare berömmer cykelns stabilitet och låga ljudnivå, vilket gör det möjligt att även ta telefonsamtal under träningspasset.
 • Många användare uppskattar den ergonomiska designen och de olika motståndsnivåerna, som gör träningen varierad och anpassningsbar.

Nackdelar

 • En del användare skulle önska fler justeringsmöjligheter.
5

Gymstick Mini Bike 2.0

billig och bra skrivbordscykel

Budget

Vinnare

10

Pris

6

Komfort

5

Funktioner

9

Flyttbarhet

7

Maxvikt

7.4

Totalpoäng

Motivering: Gymstick Mini Bike 2.0 är budgetens klarblåa stjärna. Billig? Check. Flyttbar som en resväska? Dubbelcheck. Maxvikt? Inte illa pinkat för budgetklass!

Det här är en väldigt smidig och mycket prisvärd skrivbordscykel som passar lika bra hemma som på kontoret. Den tar nästan ingen plats alls och har ett praktiskt bärhandtag som gör den extra enkel att flytta. Pris ca. 1300 kr.

Denna skrivbordscykel är av en mindre modell, med endast trampor, och placeras helt enkelt på golvet. Det här är alltså ingen skrivbordscykel som man sitter på, utan använder tillsammans med en stol, men den lilla storleken gör den väldigt praktisk och smidig. Det smarta handtaget gör det dessutom enkelt att flytta runt den. Här finns fem olika motståndsnivåer så att du kan anpassa träningen efter dig själv och din nivå. Motståndet justeras enkelt, och manuellt. Den lilla minicykeln har en robust ram och justerbara pedalremmar. På displayen kan du se tid, distans, RPM och kaloriförbrukning och på så sätt enkelt hålla koll på träningen. Maxvikten är dessutom väldigt hög – 150 kg.

 • Antal program: 5 motståndsnivåer
 • Mått: 54 x 48 x 40 cm
 • Vikt: 9,6 kg
 • Maxvikt: 150 kg
 • Övriga egenskaper: Tar mycket liten plats, Justerbara pedalremmar, Visar tid, distans, RPM och kaloriförbrukning, Praktiskt bärhandtag

Fördelar

 • Lätt att montera och använda: Användarna nämner att denna office bike är enkel att sätta ihop och använda, vilket gör det smidigt att komma igång med träningspassen.
 • Kompakt och mångsidig: Cykeln får beröm för sin smidiga storlek, vilket gör den perfekt för trånga kontorsmiljöer. Dessutom kan du använda den för att tränar både armar och ben.
 • Möter förväntningarna: Många tycker att produkten lever upp till förväntningarna, vilket betyder att du får vad du betalar för.

Nackdelar

 • En del klagar på att enheten kan vara lite hal på underlaget, så en matta kan behövas för extra stabilitet.
6

Minicykel Pynero

16740_bb20bf23df1be538c2e9aeffb78434de.jpg

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Komfort

5

Funktioner

10

Flyttbarhet

5

Maxvikt

7.2

Totalpoäng

Motivering: Minicykel Pynero är som en Schweizisk armékniv i miniformat! Om du har ont om utrymme eller en stram budget, är detta din go-to. Den har inte alla dom klockor och visselpipor som du skulle förvänta dig från en dyrare modell, men dess flyttbarhet är oöverträffad. Dock kan den vobbla något vid kraftigt trampande, så kanske inget för tyngdlyftare på kontoret.

Det här är en väldigt billig och prisvärd skrivbordscykel, som trots sitt låga pris har många fördelar. Den är också väldigt smidig och tar knappt upp någon plats. Pris ca. 1000 kr.

Denna smidiga, lilla skrivbordscykel som endast består av trampor kan vara rätt val för den som har ont om plats eller för den som söker en bra skrivbordscykel till ett riktigt bra pris. Denna lilla cykel kan du enkelt placera under bordet när du jobbar, eller framför soffan när du ser på tv. Det här är en väldigt praktisk skrivbordscykel som är mycket enkel att använda. På displayen kan du se tid, distans och kaloriförbrukning. Motståndet är steglöst justerbart, du vrider bara på en ratt och kan på så sätt få precis rätt motstånd för just dig. Här finns också ett praktiskt handtag som gör det enkelt att flytta runt den lilla cykeln, vilket är perfekt om du vill kunna använda den på olika ställen eller ställa undan den när den inte används. Den har också ergonomiska pedaler, och du kan även trampa bakåt på dem för att variera träningen. Placerar du skrivbordscykeln på bordet kan du även använda den för att träna armarna och axlarna. En väldigt mångsidig kontorscykel, helt enkelt!

 • Antal program: Endast justerbart motstånd
 • Mått: 40 x 35 x 30 cm
 • Vikt: 5 kg
 • Maxvikt: Ej angivet
 • Övriga egenskaper: Visar tid, distans och kaloriförbrukning, Steglöst justerbart motstånd, Enkel att flytta runt, Kan trampas bakåt, Kan även användas för att träna armar och axlar

Fördelar

 • Minicykel Pynero uppskattas för sin smidighet
 • Användare tycker att Pyneron är liten och behändig

Nackdelar

 • Kan vobbla något vid kraftigt trampande, men kan enkelt pareras om det placeras emot något exempelvis en vägg.

Köpguide för skrivbordscykel

En skrivbordscykel kan definitivt vara ett bra val för den som vill kunna få in lite lättare träning under arbetstid, istället för att sitta stilla flera timmar varje dag. Att välja skrivbordscykel är dock inte det lättaste, speciellt om man inte har testat en sådan tidigare och inte vet vad man är ute efter. Det finns olika utformningar och storlekar, samt en del olika funktioner och egenskaper. Vad är egentligen skillnaden mellan olika kontorscyklar, och hur ska man tänka när man väljer? Här kommer vi att kolla närmare utformning, funktioner och egenskaper samt hur du ska tänka när det gäller dessa saker.

Utformning

En skrivbordscykel kan egentligen se ut på många olika sätt, det de har gemensamt är att de är utformade för att kunna användas när du sitter och jobbar vid ett skrivbord. Det finns framför allt två olika modeller, även om det också finns olika varianter av dessa modeller.

Många kontorscyklar ser ut nästan exakt som en motionscykel, men saknar styre att hålla i. Framdelen av cykeln är lägre, för att den delen ska kunna få plats under skrivbordet. Då används skribordscykeln helt enkelt som en stol. De kan också vara nästan raka, så att de knappt hamnar under skrivbordet, men fortfarande används som en stol.

En annan modell, som är enklare men också billigare, ser inte alls ut som en motionscykel utan består endast av trampor. Dessa placeras på golvet under bordet, och så sitter man på en vanlig stol medan man trampar. Dessa kan även användas när man sitter i till exempel soffan, men fungerar inte till högre bord och stolar där man inte når ned till golvet.

Så hur ska man då tänka när man väljer utformning? Här är det viktigt att fundera över hur och vart du ska använda skrivbordscykeln, och kanske framför allt till vilket skrivbord. Vill du kunna ersätta skrivbordsstolen, och kanske variera mellan att stå och sitta på cykeln, eller vill du hellre sitta på en stol och ha en mindre skrivbordscykel under bordet?

Kommer du att använda kontorscykeln även när du inte jobbar – och i så fall hur? Vill du kunna använda den framför tv:n är de mindre modellerna med endast trampor vara ett bra val. Vill du hellre kunna sitta på den och trampa när som helst är den andra modellen ett bättre val, då den kan användas även när man inte jobbar.

Funktioner

När det gäller funktioner på skrivbordscykeln så kan dessa variera lite. De flesta har dock en display där man kan se sådant som tid, hastighet, distans och liknande. Andra funktioner kan vara till exempel möjligheten att välja olika program och olika motståndsnivåer.

Det finns även skrivbordscyklar som har inbyggt bluetooth och kan kopplas ihop med en app i telefonen, där man kan se hur man har tränat och liknande. Den här är dock en ganska ovanlig funktion som långt ifrån alla skrivbordscyklar har, men utöver det brukar funktionerna vara ungefär samma på de flesta cyklarna.

Egenskaper

Precis som med funktioner så är det inte så stora skillnader när det gäller egenskaperna. Beroende på om man väljer en modell som är en motionscykel utan styre eller en modell som endast består av trampor så kan dessa saker dock variera en hel del.

De större modellerna som mest liknar vanliga motionscyklar kan ofta justeras, sadeln kan till exempel skjutas framåt eller bakåt för att man ska hamna rätt i förhållande till tramporna. En annan egenskap som kan vara viktig är ljudnivån, de flesta kontorscyklar är hyfsat tystgående men hur tystgående de är varierar. Om man ska använda skrivbordscykeln medan man jobbar kan det förstås vara bra om den inte låter allt för mycket.

Många skrivbordscyklar är ergonomiskt utformade, och detta är förstås väldigt viktigt då man förmodligen kommer tillbringa många timmar på cykeln. När det gäller de mindre modellerna med endast trampor så kan ett bärhandtag vara praktiskt, då det blir betydligt enklare att flytta den om det finns ett sådant.

Avslutande ord inför ditt köp av skrivbordscykel

En skrivbordscykel kan vara ett perfekt sätt att kombinera jobb och motion, och att undvika att vara stillasittande allt för länge. Kontorscykeln bör dock inte helt bli ett alternativ till annan träning, utan snarare ett kompliment. När man samtidigt jobbar så kommer man förmodligen inte att trampa på särskilt fort, och tanken är inte heller att det ska bli ett hårt träningspass, utan snarare rörelse och motion. Därför kan det vara en bra idé att komplettera med annan träning – men med det sagt är det förstås betydligt bättre att cykla under långa arbetspass än att sitta helt stilla i flera timmar.

Precis som när du använder en vanlig motionscykel så hjälper skrivbordscykeln dig att träna upp konditionen, öka blodcirkulationen och bli piggare. Även om man tror att det kan bli svårt att koncentrera sig på jobbet när man cyklar samtidigt så tycker många precis tvärtom, att det faktiskt blir lättare att tänka och jobba när man samtidigt rör sig, och därför jobbar många effektivare när de använder en skrivbordscykel samtidigt.

För den som jobbar mycket vid skrivbord är det bästa att variera mellan att jobba stående, och att använda en skrivbordscykel. På så sätt blir man inte stillsittande utan varierar position, men också stillhet med rörelse. En annan bra idé när man står upp och jobbar är att småträna lite emellanåt, genom att till exempel stå på tå eller lyfta ett ben i taget. Det är också viktigt att ta pauser regelbundet, gärna en kort paus varje timme, och röra på sig. Antingen kan man gå omkring några minuter och sträcka på sig, stretcha eller göra några enklare övningar för att få röra på kroppen innan man fortsätter jobba.

Med en kontorscykel blir det dock mycket enklare att undvika att bli för stillasittande, förstås. Det bästa är att trampa på i ett ganska lugnt tempo, så att man får upp pulsen lite lätt men inte blir andfådd eller svettig. Det ska alltså inte vara något hårt träningspass, utan främst lättare motion. Om man spenderar många timmar vid skrivbordet varje dag så kommer den lätta motionen ändå göra mycket för konditionen och hälsan.

Vanliga frågor och svar om kontorscykel

En skrivbordscykel är egentligen en motionscykel, men de har en annan utformning. Exakt hur de är utformade varierar, ofta saknar de bara handtag men ibland är det bara pedaler som finns i princip, och dessa är då väldigt låga. Syftet med skrivbordscykeln är att man ska kunna träna medan man sitter vid en skrivbord och jobbar, eller gör något annat.

Skrivbordscykeln kallas ibland för kontorscykel, men det är samma sak. Att man använder benämningen kontorscykel beror helt enkelt på att de passar bra att använda även på kontor, där man ofta sitter och jobbar vid en skrivbord.

En skrivbordscykel passar väl kanske framför allt för den som ofta jobbar vid skrivbord, och vill kunna spara tid och träna samtidigt. Många skrivbordscyklar är även väldigt smidiga, vilket gör att de passar bra för den som inte har så mycket plats hemma och söker ett smidigare alternativ till en vanlig motionscykel.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser