1. Hem
 2. >
 3. Hemelektronik & Teknik
 4. >
 5. Bäst i test: Skrivare – Gör hemmet till konsthall med årets bästa skrivare!
Canon-Maxify-GX6050-Blackstraleskrivare-bast-i-test-skrivare-2023.jpg

Lyx

Canon Maxify GX6050, Bläckstråleskrivare bäst i test skrivare 2023

Canon Maxify GX6050

9.2

Mellan

Canon Pixma Pro-200, Bläckstråleskrivare prisvärd skrivare

Canon Pixma Pro-200

8.2

Budget

HP Envy 6020e, Bläckstråleskrivare billig skrivare

HP Envy 6020e

8.4

Inledning

Tavlor, manus, teckningar, att-göra-listor, planritningar, snapsvisor, quiz-formulär – ja allt det där måste du skotta fram, men hur? Du har varken tid eller lust att lämna hemmet! Ge mig en minut… Äh här behövs inga minuter svaret är enkelt: En skrivare är vad du letar efter! Och då kompis, har du två varianter: Laserskrivare och Bläckstråleskrivare. Vilken som passar dig bäst handlar om vad du är sugen på att skriva ut. Är det svartvita textpapper som ska komma snabbt och i höga volymer – och du vill hålla nere stålarna – då är laserskrivaren tricket. Är det istället färg, bra kvalitet på fotografier och en mindre frekvent skrivaranvändning du planerar att ägna dig åt – då är en bläckstråleskrivare the thang. Det finns även laserskrivare i färg, men för högupplösta bilder är dom inte 10 av 10. Så med det sagt! Bland bläckpatroner och skrivarpapper riktar vi nu blicken mot framtiden och presenterar årets bästa skrivare 2024!

Vi på Hemfakta har utsett Canon Maxify GX6050 till årets bästa skrivare! En riktig bulldoser-skrivare som är lika mångsidig som snabb! Här kan du printa papper kvickt i höga volymer – och till låg kostnad(!), hantera olika utskriftsmaterial och njuta av snygga och skarpa resultat när det kommer till färg och foto.

Våra experter har landat i sex prima skrivare i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

När vi djupdyker in i skrivarnas värld ser vi en fascinerande blandning av teknologi, prestanda och pris. Vårt test avslöjar intressanta skillnader mellan de bästa skrivarna i lyx, mellanklass och budgetsegment. I jakten på den bästa skrivaren har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den skrivare som är bäst från den som inte är det. När det kommer till skrivare är kvalitet, hastighet, användarvänlighet och funktioner viktiga komponenter.

1

Canon Maxify GX6050, Bläckstråleskrivare – Bästa Skrivare [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Canon Maxify GX6050, Bläckstråleskrivare bäst i test skrivare 2023

Lyx

Vinnare

9

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Utskriftskvalitet

9

Användarvänlighet

9

Funktioner och mångsidighet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Canon Maxify GX6050 är en mångsidig skrivare som excellerar i både utskriftskvalitet och användarvänlighet. Dess ekonomiska bläckanvändning och högkapacitetstankelement ger den höga poäng i hållbarhet och pris. En idealisk skrivare för höga volymer och varierande utskriftsmaterial.

Klimatsmart, snabb och billig utskrift. En riktigt hållbar och prisvärd skrivare! Pris ca. 6000 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Canon Maxify GX6050 till årets bästa skrivare! En riktig bulldoser-skrivare som är lika mångsidig som snabb! Här kan du printa papper kvickt i höga volymer – och till låg kostnad(!), hantera olika utskriftsmaterial och njuta av snygga och skarpa resultat när det kommer till färg och foto.

För den med hemmakontor som vill kunna printa papper var och varannan minut i höga volymer och till låg kostnad – då är Canon Maxify the way to go. Den stora uspen är den låga kostnaden som klår övriga laser- och bläckstråleskrivare med råge. Dessutom blir resultatet skarpt och hållbart, både med färg och i svartvitt och det går fort! Maxify skriver ut upp till 24 sidor i minuten i svartvitt och 15,5 sidor per minut i färg. Den har hög kapacitet och kan hantera flera olika typer av utskriftsmaterial. Här tar du ansvar och sparar energi genom energieffektiva bläckstråleutskrifter och du har även ett ekonomiläge för att hålla ner (den redan riktigt låga) kostnaden per utsrkiftsark. En riktigt bra skrivare helt enkelt!

 • Typ: Skrivare (bra för stora volymer)
 • Utskrift: Storlek: A4/Legal
 • Duplex (utskrift): Ja
 • Anslutning: LAN, USB 2.0, USB-värd, Wi-Fi(n)
 • Funktioner: Kopieringsapparat, Scanner, Skrivare
 • Utskriftsteknik: Bläckstråle
 • Övrigt: Airprint, Kompakt men med hög kapacitet, kostnadseffektiv

Fördelar

 • Lätthanterlig installation och användning: Många användare framhäver skrivarens enkla installation och användarvänlighet, vilket gör den till ett smidigt val för både hem och kontor.
 • Ekonomisk bläckanvändning: Flera recensioner poängterar att bläcket i GX6050 är ekonomiskt fördelaktigt, med fokus på tankarna som rymmer mer bläck och håller längre.
 • Högkvalitativa utskrifter: Användare uppskattar den höga kvaliteten på både svartvita och färgutskrifter, vilket framstår som en viktig styrka hos denna skrivare.
 • Mångsidighet och funktionalitet: Skrivaren får beröm för sin mångsidighet och de många funktioner den erbjuder, inklusive scanning och automatisk dubbelsidig utskrift.

Nackdelar

 • Priset: Trots dess många funktioner och fördelar, nämner vissa användare att skrivaren är relativt dyr i inköp.

Sammanfattning: För att ge en omfattande översikt över Canon Maxify GX6050 har vi samlat användarrecensioner från flera källor, däribland Clas Ohlson1 och Pricerunner2. Totalt baseras denna sammanställning på cirka 200 användarrecensioner. Genom att analysera dessa omdömen, kan vi ge en bred bild av produktens fördelar och nackdelar ur ett användarperspektiv.

2

Epson skrivare SureColor SC-P900

Epson SureColor SC-P900, Bläckstråleskrivare bästa fotoskrivare 2023

Lyx

Utmanare

6

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Utskriftskvalitet

8

Användarvänlighet

9

Funktioner och mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: Epson SureColor SC-P900 erbjuder exceptionell utskriftskvalitet, särskilt för konst och fotografi. Det är dock dyrare i både inköp och drift, vilket påverkar dess prisvärdering. För den konstintresserade är det ändå en topplösning.

Utskriftskvalité som får en att häpna! Den här skrivaren langar högupplösta och skitsnygga bilder för en lång tid framöver! Pris ca. 13 400 kr.

Här kan du skapa konst! (Så man kan ju från start säga att det här kan vara en god investering även om den kostar sina slantar – det sparar du ju in när du skriver ut tavlorna själv!) Epson SureColor SC-P900 har utvecklats helt för att dundra ut högkvalitativa urskrifter i format upp till A2+ för professionella konstnärer och fotografer. Langa in en bild och du kan klä matsalen i snygga verk på direkten. Det här är en riktigt tekniskt avancerad fotoskrivare men den är också förbannat snygg. Stilren och futuristisk, lite av en piece i sig ju? Dessutom är den användarvänlig! Ja den är enkel att komma igång med och använda med anpassad pekskärm och många praktiska funktioner. Men det är utskriftskvaliteten som verkligen är grejen här, djup svärta, reducerad kornighet, hög detaljrikedom och textur i mörka partier – riktigt snygga bilder helt enkelt. Här kan du skriva ut på konstpapper och kartong upp till 1,5 mm utöver vanligt fotopapper givetvis. Bara att kicka igång kreativiteten!

 • Typ: Fotoskrivare, skrivare, färgskrivare
 • Utskrift: Max upplösning färg: 5760 x 1440 dpi, Black Enhance Overcoat-teknik ger större detaljrikedom och textur
 • Duplex (utskrift): Nej
 • Anslutning: Kabelansluten, Trådlös, LAN, USB 3.0, Wi-Fi(ac)
 • Funktioner: Fotoutskrift på Fotopapper, Vanligt papper mfl.
 • Utskriftsteknik: Bläckstråle
 • Övrigt: Max upplösning färg: 5760 x 1440 dpi, diskret design, 4,3-tums optisk LCD-pekskärm, Den minsta och lättaste skrivaren i sin klass, intern belysning, rullpappersenhet (tillval), matning av fine art papper via dokumentmataren, enkel inställning av medieprofiler, utskrift från smarta enheter och inget behov av att byta svart bläck tack vare det nya F10-skrivarhuvudet för 10 färger.

Fördelar

 • Exceptionell utskriftskvalitet: Användarna är överväldigade av den höga kvaliteten på utskrifterna, särskilt när det gäller färgåtergivning och detaljrikedom.
 • Användarvänlighet och enkel installation: Många uppskattar hur enkelt det är att installera och börja använda skrivaren, vilket är en viktig faktor för såväl nybörjare som erfarna användare.
 • Flexibilitet i pappershantering: Förmågan att skriva ut på en mängd olika papperstyper och storlekar, inklusive tjockare medier och A2-format, uppskattas av användare som kräver mångsidighet.
 • Kompakt design och estetik: Användarna nämner att skrivaren är relativt kompakt för sin kapacitet, vilket gör den lättplacerad även i mindre utrymmen.

Nackdelar

 • Hög kostnad för bläck och förbrukningsmaterial: En återkommande kritik är de höga kostnaderna för bläckpatroner, vilket påverkar den långsiktiga användningskostnaden.

Sammanfattning: För att få en djupare förståelse av Epson SureColor SC-P900 har vi granskat användarrecensioner från Amazon3 och Pricerunner4. Sammanlagt har cirka 200 recensioner analyserats för att sammanställa dessa för- och nackdelar. Recensionerna erbjuder en bred inblick i användarnas upplevelser av skrivaren, från dess imponerande utskriftskvalitet till vissa utmaningar med bläckkostnader.

Duellen

Lyx

Canon Maxify GX6050, Bläckstråleskrivare – Bästa Skrivare 2024! vs. Epson skrivare SureColor SC-P900

I lyxklassen står Canon Maxify GX6050 som vinnare mot Epson SureColor SC-P900. Canon Maxify imponerar med sin mångsidighet och ekonomiska drift. Det är den perfekta skrivaren för de som söker högvolymutskrifter till en överkomlig kostnad per sida, medan Epson SureColor riktar in sig mer mot professionella fotografer och konstnärer. Epson skrivaren är en mästare på att skapa konstverk men dess höga kostnad för bläck och förbrukningsmaterial skuggar dess prestanda jämfört med Canon Maxify GX6050, som är mer balanserad i driftkostnad och mångsidighet.

3

Canon Skrivare Pixma Pro-200

Canon Pixma Pro-200, Bläckstråleskrivare prisvärd skrivare

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Utskriftskvalitet

8

Användarvänlighet

8

Funktioner och mångsidighet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Canon Pixma Pro-200 är en utmärkt balans av pris och prestanda. Med sitt färgämnesbaserade bläcksystem levererar den högkvalitativa utskrifter. Dess mångsidighet och användarvänlighet gör den till en stark konkurrent i mellanklassen.

Kreativa uttryck och fantastisk kvalitet på bilder! Pris ca. 5600 kr.

Som vinnare i mellanklassen hittar vi Canon PIXMA PRO-200! En A3+ skrivare som även den levererar riktigt bra kvalitet både på färg och svartvitt. Här kan du lattja med looken på foton genom olika papper; utan eller med kanter, konst och panoramapapper. Det färgämnesbaserade bläcket i åtta färger garanterar riktigt bra återgivning, fyllig färg och professionella, levande utskrifter. Här väljer du mellan olika papperstyper och du har automatisk korrigering om pappret är skevt. En riktigt bra skrivare som dessutom är riktigt prisvärd! Visst är kostnaden för dom högkvalitativa fotoutskrifterna rätt höga, men å andra sidan är det riktigt vass kvalitet – och vill du ha

 • Typ: Mediatypklass: BD-skivor, CD-skivor, DVD-skivor, Fotopapper, Konstpapper, Kuvert, Nagelklistermärken, Transfertryck, Vanligt papper, Annat, Optiska skivor
 • Utskrift: Max. mediestorlek: A3 Plus (329 x 483 mm)
 • Duplex (utskrift):
 • Anslutning: LAN, USB 2.0, Wi-Fi(n) (Trådlös anslutning och Ethernet-anslutning)
 • Funktioner: Höghastighetsutskrift, A3+-utskrifter utan kant
 • Utskriftsteknik: Färgämnesbaserat bläcksystem med åtta färger
 • Övrigt: Airprint, 3-tums LCD-skärm

Fördelar

 • Högkvalitativa utskrifter: Användare är mycket imponerade av utskriftskvaliteten, särskilt när det gäller färgåtergivning och detaljnivå på både matt och glansigt papper.
 • Flexibilitet med format och medier: Skrivaren klarar av att skriva ut i format upp till A3+ och även på olika typer av papper, inklusive tunga Fine-Art-papper.
 • Användarvänlig installation och anslutning: Många lyfter fram att skrivaren är enkel att installera och ansluta, både via USB och trådlöst nätverk.
 • Kompakt design jämfört med tidigare modeller: Trots sin förmåga att skriva ut stora format, upplever användare att denna modell är mer kompakt och lättplacerad än sina föregångare.

Nackdelar

 • Höga driftskostnader: Användarna nämner att kostnaderna för bläckpatroner är höga, vilket gör skrivaren dyr i drift, särskilt vid frekvent användning.
 • Vissa begränsningar i användarvänlighet: En del användare nämner svårigheter med vissa aspekter av användarvänligheten, som problem med att ansluta till olika nätverk.

Sammanfattning: Vi har analyserat recensioner från bland andra Amazon((Amazon, 2023-11-20)), Elgiganten((Elgiganten, 2023-11-20)) och NetonNet((NetonNet, 2023-11-20)) för att få en bred bild av Canon Skrivare Pixma Pro-200, Bläckstråleskrivare. Dessa recensioner, totalt cirka 300 stycken, visar på att användarna överlag är mycket nöjda med skrivarens utskriftskvalitet och flexibilitet, men de höga driftskostnaderna för bläck är något som bör beaktas.

4

Brother skrivare DCP-L3550CDW

Brother DCP-L3550CDW, Laserskrivare bästa skrivare

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Utskriftskvalitet

8

Användarvänlighet

7

Funktioner och mångsidighet

7.4

Totalpoäng

Motivering: Brother DCP-L3550CDW är en pålitlig och prisvärd skrivare, lämplig för både hem och små kontor. Den är användarvänlig men kan ha begränsningar i skanningsfunktioner. Dessutom är utskriftshastigheten något långsammare jämfört med andra i samma klass.

En skrivare att lita på! Pris ca. 3900 kr.

Här har vi en driftsäker och snabb skrivare som gör jobbet. Ja det här är ingen snitsig konstskrivare som du kan skriva ut fondtapeten med, men när det kommer till dom klassiska bitarna är det sannerligen att lita på! Den har en inbyggd papperskapacitet på 250 ark vilket gör att du inte behöver fylla på särskilt ofta och stora tonerkassetter som håller länge och ger en låg kostnad per utskriven sida. Du kan skriva ut i färg med en utskriftskvalitet upp till 2400 dpi och använda den smidiga färgpekskärmen för snabb åtkomst till dina favofunktioner. Här har vi en klassisk skrivare, enkel att installera och använda, med trådlöst nätverk och möjlighet att skriva ut från din smartphone eller surfplatta. Den har automatisk dubbelsidig utskrift och 50-arks automatisk dokumentmatare för kopiering och skanning, vilket gör den mångsidig och effektiv. Dessutom är det tyst! Skönt både på hemmakontoret eller en kontorsplats bland andra!

 • Typ: Laserskrivare
 • Utskrift: Utskriftsstorlek: A4/Legal
 • Duplex (utskrift): Ja, Automatisk dubbelsidig utskrift
 • Anslutning: LAN, USB 2.0, Wi-Fi(n)
 • Funktioner: Kopieringsapparat, Scanner, Skrivare
 • Utskriftsteknik: LED
 • Övrigt: Airprint, ENERGY STAR-certifierad, Snabb utskriftshastighet på upp till 18 sid/min, 9,3 cm pekskärm, 50 arks automatisk dokumentmatare. Medföljande toner- Svart 1 000 sidor*. CMY: 1 000 sidor var. ( I enlighet med ISO/IEC 19752)

Fördelar

 • Högkvalitativa utskrifter: Många användare är imponerade av skrivarens utskriftskvalitet, både i färg och svartvitt, och uppskattar de klara och tydliga utskrifterna.
 • Enkel installation och användning: Användarna lyfter fram hur enkelt det är att installera och börja använda skrivaren, inklusive trådlös anslutning.
 • Tyst drift: Flera användare nämner att skrivaren är tyst under drift, vilket uppskattas i hem- och kontorsmiljöer.
 • Automatisk dubbelsidig utskrift: Funktionen för automatisk dubbelsidig utskrift är populär bland användarna, som ser det som en tidsbesparande och effektiv funktion.
 • Stabil Wi-Fi-anslutning: Många användare är nöjda med skrivarens stabila och problemfria Wi-Fi-anslutning.

Nackdelar

 • Långsam utskrift: Några användare upplever att skrivaren är något långsam, särskilt vid utskrift av större dokument eller vid dubbelsidig utskrift.
 • Begränsad skanningsfunktion: Vissa användare är missnöjda med att skrivaren inte kan skanna dubbelsidiga dokument automatiskt, vilket kan vara en nackdel för dem som ofta behöver skanna flersidiga dokument.

Sammanfattning: Recensioner från NetonNet5 med cirka 200 användarrecensioner visar att Brother skrivare DCP-L3550CDW, Laserskrivare är en uppskattad produkt. Användarna är nöjda med dess högkvalitativa utskrifter, enkla installation, tyst drift, effektiv dubbelsidig utskrift och stabil Wi-Fi-anslutning.

Duellen

Mellan

Canon Skrivare Pixma Pro-200 vs. Brother skrivare DCP-L3550CDW

I mellanklassen kontrasterar Canon Pixma Pro-200 med Brother DCP-L3550CDW. Canon Pixma Pro-200 excellerar i utskriftskvalitet med sitt färgämnesbaserade bläcksystem och flexibilitet i pappersval, vilket gör den idealisk för högkvalitativa fotoutskrifter. Å andra sidan är Brother DCP-L3550CDW mer fokuserad på att vara en pålitlig allroundskrivare med stark prestanda i klassiska utskriftsuppgifter. Canons högre driftskostnader och avancerade funktioner väger tyngre än Brothers mer grundläggande men kostnadseffektiva egenskaper.

5

HP skrivare Envy 6020e

HP Envy 6020e, Bläckstråleskrivare billig skrivare

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

7

Utskriftskvalitet

9

Användarvänlighet

8

Funktioner och mångsidighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: HP Envy 6020e erbjuder fantastiskt värde för pengarna och är utmärkt för hemmabruk. Den är användarvänlig och mångsidig, men utskriftskvaliteten är inte i paritet med dyrare modeller. Idealisk för sporadiska utskriftsbehov.

Allt-i-ett för en ödmjuk summa! Pris ca. 1000 kr.

Ja är du sugen på att hålla i stålarna och vill bara ha en clean, smidig skrivare med allt-i-ett, då är HP ENVY 6020 en idealisk bläckstråleskrivare till partner! Här kan du skicka utskriftsjobb och bilder från surfplatta, smartphone eller dator och med HPSmart-appen går både utskrift, kopiering, fax och skanning enkelt och smidigt. Duplexfunktionen ger automatisk dubbelsidig utskrift och du kan ansluta till färgskrivaren via USB-porten Wifi eller bluetooth. Här har du en hastighet på upp till 10 sidor per minut och 225 arks papperskapacitet.

Så här tycker experterna om HP skrivare Envy 6020e

Enligt redaktören Mattias Inghe på PC för Alla är HP Envy 6020e en användarvänlig och mångsidig allt-i-ett-skrivare, idealisk för sporadisk utskrift hemma. Han framhäver dess enkla installation och goda utskriftskvalitet samt dess praktiska funktioner som Instant Ink-tjänsten, men noterar även nackdelar såsom högre sidkostnad och små bläckpatroner. Inghe betonar att skrivaren inte är lämplig för stora utskriftsvolymer, men erbjuder mycket bra värde för mer sporadisk användning.((PCforAlla, 2023-11-20))

 • Typ: Bläckstråleskrivare
 • Utskrift: Färg och svartvit
 • Duplex (utskrift): Ja
 • Anslutning: Både trådlös och ikopplad, med möjlighet att skriva ut från telefon
 • Funktioner: Skriv ut, kopiera, skanna, Trådlöst, HP+, HP Instant Ink-kompatibel, Skriv ut från smarttelefon eller platta
 • Utskriftsteknik: HP termisk bläckstråleskrivare
 • Övrigt: Skrivare med dynamiskt aktiverad säkerhet, För team på upp till 3 användare; Skriver ut upp till 100 sidor/månad, Utskriftshastighet på upp till 10 sid/min (svart) och 7 sid/min (färg), Utskriftskapacitet (per månad, A4): Upp till 1000 sidor

Fördelar

 • Användarvänlighet: Många användare uppskattar HP Envy 6020e för dess användarvänlighet, där installationen och daglig användning anses vara okomplicerad och smidig​​.
 • Kompakt design: Skrivarens kompakta storlek och snygga design framhävs ofta som positiva aspekter, vilket gör att den passar bra i hemmiljöer​​.
 • Mångsidighet: HP Envy 6020e uppfattas som en mångsidig skrivare med funktioner för både utskrift, scanning och kopiering, vilket möter de flesta behoven i ett hemmakontor​​.
 • Trådlös anslutning: Användare uppskattar att skrivaren stödjer trådlös anslutning, vilket underlättar utskrift från olika enheter utan krångel med kablar​​.
 • Prisvärdhet: Många recensenter nämner att skrivaren erbjuder bra värde för pengarna, vilket gör den till ett attraktivt val för budgetmedvetna köpare​​.

Nackdelar

 • Begränsad utskriftskvalitet: Några användare noterar att utskriftskvaliteten, speciellt för foton, inte är på proffsnivå, vilket kan vara en begränsning för de som behöver högkvalitativa utskrifter​​.
 • Problem med uppkoppling och programvara: En del användare rapporterar problem med att koppla upp skrivaren till Wi-Fi eller hantera programvaran, vilket kan vara frustrerande och tidskrävande​​.

Sammanfattning: Överlag visar recensionerna att HP Envy 6020e är en prisvärd och användarvänlig allt-i-ett-skrivare som är väl lämpad för hemmabruk. Dess kompakta design, trådlösa anslutningsmöjligheter och mångsidighet uppskattas av många användare. Informationen baseras på användarrecensioner från HPs officiella hemsida((HP, 2023-11-20)) och Amazon((Amazon, 2023-11-20)), med ett sammanlagt antal recensioner som överstiger 500 stycken.

6

Brother DCP-L2530DW

Brother DCP-L2530DW, Laserskrivare billig bra skrivare

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Utskriftskvalitet

8

Användarvänlighet

7

Funktioner och mångsidighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Brother DCP-L2530DW är ett solidt budgetval för de som främst behöver svartvita utskrifter. Den är kostnadseffektiv och lätt att använda, men saknar mångsidigheten och funktionerna hos dyrare modeller. Perfekt för större volymer av standardutskrifter.

Ett prima budgetval som gör jobbet! Pris ca. 1800 kr.

Är det svartvitt du är ute efter? Är det romanutkasten som dundras ut efter varandra eller planritningar på nya källaren? Ja men då kan det väl räcka med en Brother DCP-L2530DW! Smidig, kompakt, hanterar krävande uppgifter och ger högkvalitativa utskrifter likväl som skanning och kopiering! Låter det som det du är ute efter? Här har du trådlöst nätverk och mobilutskrift så du kan printa vartsomhelt inom nätverkets räckvidd. Snabb och automatisk med dubbelsidig utskrift och stor papperskapacitet har den också, vilket både sparar tid och stålar. Den är dessutom mycket användarvänlig med 2-radsskärm, har låg kostnad per sida och håller vad den lovar när det kommer till kvalitet – ett utmärkt budgetval helt enkelt! Sätt igång direkt med den medföljande tonerkassetten med lång livstid!

 • Typ: Laserskrivare, Multifunktionsskrivare
 • Utskrift: Svartvit, Mediastorlek: 76.2 x 127 mm (min) – Legal (216 x 356 mm), A4 (210 x 297 mm) (max) Mediatyp: Kuvert, vanligt papper, etiketter, returpapper, bond paper, tunt papper, tjockt papper
 • Duplex (utskrift): Ja
 • Anslutning: Trådlöst nätverk och mobilutskrift
 • Funktioner: Utskrift, skanning och kopiering
 • Utskriftsteknik: Multifunktionsskrivare – svartvit
 • Övrigt: 2-radsskärm, låg kostnad per sida, medföljande tonerkassett

Fördelar

 • Användare uppskattar skrivarens höga utskriftskvalitet, vilket gör den till ett tillförlitligt val för både hemmet och mindre företag.
 • Många betonar hur enkel den är att installera och använda, vilket förenklar processen även för dem som inte är tekniskt kunniga.
 • Användarvänligheten och tillgängligheten av funktioner som dubbelutskrift och trådlös anslutning får ofta beröm.
 • Produktdesignen och estetiken av skrivaren nämns positivt, vilket gör den till en elegant tillägg till arbetsutrymmet.
 • Flera recensioner lyfter fram skrivarens effektivitet och pålitlighet i daglig användning.

Nackdelar

 • Vissa användare nämner att skrivaren kan vara ganska högljudd under drift.
 • Några recensioner påpekar också att skrivaren kan upplevas som stor och tar upp relativt mycket utrymme.

Sammanfattning: Denna sammanställning av användarrecensioner baseras på över 2000 recensioner hämtade från Amazon((Amazon, 2023-11-20)) och Brother’s officiella webbplats((Brother, 2023-11-20)). Användarnas övergripande intryck är positiva, med fokus på enkel installation, hög utskriftskvalitet och användarvänlighet.

Duellen

Budget

HP skrivare Envy 6020e vs. Brother DCP-L2530DW

Inom budgetsegmentet jämför vi HP Envy 6020e och Brother DCP-L2530DW. HP Envy 6020e står ut som en mycket prisvärd allt-i-ett-skrivare som erbjuder enkel användarvänlighet och mångsidighet, särskilt lämpad för hemmabruk. Medan Brother DCP-L2530DW erbjuder pålitlig svartvit utskrift med hög effektivitet, saknar den HP Envy 6020es bredd i funktioner och användarvänlighet, vilket gör HP till det bättre valet för den budgetmedvetna hemmaanvändaren.

Köpguide Skrivare

Här är fem saker att tänka på när du ska köpa en skrivare:

 1. Laser eller bläckpatron? Bläckstråleskrivare är vanligast och billigare, men laserskrivare är snabbare och använder toner istället för bläckpatroner så skriver du ut stora mängder kan laserskrivaren i slutändan vara det mer ekonomiska alternativet.
 2. Multifunktion eller bara utskrifter? Multifunktionsskrivare är vanliga och kan användas både som skrivare, kopiator, scanner och ibland fax.
 3. Finesser och funktioner. Överväg om du behöver funktioner som trådlös utskrift, e-postutskrift eller duplex. Vill du kunna skriva ut på olika pappersvikter för exempelvis etiketter eller fotografier, då är det smart att kolla upp vad skrivaren kan hantera för tjocklekar och material. Är det viktigt att det går snabbt eller skriver du ut mer sällan. Vi har varianter för dom olika behoven i vårt bäst i test.
 4. Priset på patroner och toner. Det är smart att tänka på priset på bläckpatroner eller toner och hur ofta du behöver byta dem. Hur mycket och vad har du tänkt skriva ut är frågan som avgör vilken skrivare som är smartast att investera i.
 5. Utskriftskvalitet. Tänk på utskriftskvaliteten och om du behöver skriva ut högupplösta bilder eller viktiga dokument.

Frågor och Svar om skrivare

Är det svartvita textpapper som ska komma snabbt och i höga volymer – och du vill hålla nere stålarna – då är laserskrivaren tricket. Är det istället färg, bra kvalitet på fotografier och en mindre frekvent skrivaranvändning du planerar att ägna dig åt – då är en bläckstråleskrivare the thang. Det finns även laserskrivare i färg, men för högupplösta bilder är dom inte 10 av 10.

Alla dom skrivare vi tagit fram i det här testet är smidiga nog att använda för hemmabruk, men vilken som är rätt för dig beror såklart på vad och hur mycket du brukar skriva ut. Är det många textdokument i svartvitt kan en laserskrivare vara svaret. Vi har tagit fram sex olika varianter för smarta utskrifter i hemmet i vårt bäst i test här!

Dom flesta moderna skrivare är uppkopplade mot wifi eller bluetooth och är väldigt smidiga att skriva ut med direkt från din smartphone eller surfplatta. Vissa är kopplade med app där du kan fixa med layout och utseende på ett roligt och enkelt sätt före utskrift. Vi har tagit fram några riktigt grymma skrivare i vårt bäst i test för skrivare!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 1. Clas Ohlson, 2023-11-20 []
 2. Pricerunner, 2023-11-20 []
 3. Amazon, 2023-11-20 []
 4. Pricerunner, 2023-11-20 []
 5. NetonNet, 2023-11-20 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser