1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i test: Skinroller – För dig som gillar tanken av 200 nålar i ansiktet!
Swiss-clinic-skinroller.jpg

Lyx

Bäst i test skinroller

Swiss Clinic Skin Roller 0.5mm

8.8

Mellan

Bäst i test skinroller

SkinRoller Pro 0.5mm

9

Budget

Bästa skinroller

Brush Works Micro Needle Derma Roller 0.5mm

8.3

Inledning

Skinroller, Dermaroller och Microneedle – kärt barn har många namn. Eller ja, tre, åtminstone. Oavsett vad du väljer att kalla detta (smått tortyrliknande) redskap är det hemskt viktigt att du köper ett bra sådant. Det är ju ditt dyrbara fejs vi snackar om och DET, det har du bara ett av. Mm och nu ska du få höra – en Skinroller sägs vara bra för en drös olika hudtillstånd. Haru rynkor, fina linjer, ärr, akne eller bristningar som du inte riktigt tycker passar in hos just dig ska skinrollern tydligen vara din bästa vän! Så, låt oss kolla in vilken Skinroller som kammar hem förstaplatsen i år! 

Här på Hemfakta är vi rörande överens om att SkinRoller Pro är årets bästa skinroller 2024! Den erbjuder en makalös balans mellan kvalité, design, pris och användarvänlighet vilket gör den till en sann vinnare! 

Våra experter har landat i sex effektiva skinrollers i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du! Produkterna i detta test är inte testade av redaktionen – bedömningen baseras istället på hundratals användaromdömen, noga jämförelser, tidigare testresultat, expertomdömen och recensioner om produkterna.

Vi har i det här testet presenterat sex olika skinrollers med olika egenskaper. I jakten på årets bästa skinroller har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det. När det kommer till skinrollers är det såklart resultatet vi främst är ute efter, men även andra aspekter så som bekvämlighet (vissa kan göra ont!), pris och användarvänlighet. Med de sex produkter vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du kommer hitta en skinroller som inte kommer gör dig besviken!

Om du inte riktigt fått kläm på vilken skinroller du ska köpa kommer här en jämförelse av alla skinrollers i testet!

1

Swiss Clinic Skin Roller 0.5mm

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test skinroller

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Resultat enligt användare

8

Flexibilitet

10

Kvalité och design

8.8

Totalpoäng

Motivering: Swiss Clinic Skin Roller får höga poäng! Den får bra betyg för pris, resultat enligt användare, flexibilitet och kvalitet/design. Användarna rapporterar att den känns kvalitativ och ger märkbara resultat, samtidigt som den är enkel att använda och passar olika hudtyper. Dess förmåga att öka hudens upptag av serum är en betydande fördel.

För dig som vill ha kvalitativt material! Pris ca. 400 kr.

Swiss Clinic Skin Roller är en innovation inom hudvård som lovar förnyad lyster och fasthet. Genom microneedling, en metod som skapar mikrohål i huden, stimuleras hudens egen läkningsförmåga och produktion av kollagen. Detta ska resultera i en tydlig förbättring av hudens textur, minska fina linjer och ge ökad spänst.

En av de mest framträdande fördelarna med Skinrollern är dess förmåga att öka hudens upptag av serum upp till 300%. Detta innebär att dina vanliga hudvårdsprodukter kan arbeta djupare och mer effektivt. Skinrollern är designad för att vara skonsam mot alla hudtyper och sägs vara särskilt effektiv för matt, spänstlös och förtida åldrad hy.

Användningen är enkel: rollern används på rengjort ansikte i en 3–5 dagars cykel, följt av en viloperiod för huden. Denna cykel upprepas i två månader. Det utbytbara nålhuvudet, gjort av japanskt kirurgiskt stål legerat med sterlingsilver, garanterar hygien och kvalitet. Handtaget är gjutet i zink för optimal balans under användning. Swiss Clinic förespråkar att en regelbunden användning av Skin Rollern kan reducera acneärr, förstorade porer och bidra till en jämnare hudton

 • Nålhuvud: 0.2-0.5
 • Antal nålar: 600 st
 • Material nålar: Japanskt kirurgiskt stål, legerade med sterlingsilver
 • Övrig information: Ökar hudens upptag av serum, har testats i två olika studier

Fördelar 

 • Känns väldigt kvalitativ
 • Användare menar att deras hud känns bättre och fylligare, vissa menar även att den tagit bort diverse ärr
 • Många menar att huden känns fastare och lenare

Nackdelar 

 • Inga kända nackdelar – majoriteten av alla användare är överens om att detta är en riktigt bra skinroller!

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat cirka 100 recensioner från SwissClinic1 och Currentbody2 .

2

Ecooking DermaRoller 0.5mm

Bäst i test skinroller

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Resultat enligt användare

9

Flexibilitet

7

Kvalité och design

7.8

Totalpoäng

Motivering: Ecooking DermaRoller får höga poäng för flexibilitet och resultat enligt användare. Användarna upplever positiva förändringar i hudens struktur, men vissa anmärker på att den känns plastig. Trots detta är den ändå bekväm och effektiv.

Bekväm premiumroller! Pris ca. 600 kr.

Ecooking Dermaroller är ett mångsidigt verktyg i jakten på en förbättrad hudhälsa. Den är designad för att tackla en rad vanliga hudproblem och kan effektivt minska rynkor, fina linjer och bidra till en jämnare hudton. Dessutom erbjuder den hjälp för de med torr akne genom att verka för en mer enhetlig hudstruktur.

Ecookings skinroller har en unik förmåga att stimulera hudens produktion av elastin och kollagen. Denna process sätter igång en läkeprocess som inte bara förnyar hudens yta, utan också förbättrar dess övergripande utseende och känsla. Rollerns små nålar aktiverar hudens översta lager vilket bidrar till ökad blodcirkulation och ny hudproduktion.

Ecooking Dermaroller är lämplig för en rad hudtyper och kan användas både av kvinnor och män. Den är särskilt användbar för att behandla förstorade porer, acneärr, kirurgiska ärr, pigmentförändringar, och slapp hud.

 • Nålhuvud: 0.5
 • Antal nålar: 540 st
 • Material nålar: Stål
 • Övrig information: Stimulerar hudens produktion av elastin och kolagen, både för kvinnor och män

Fördelar 

 • Användare vittnar om färre porer, stramare hud och en hud som känns bättre
 • Enkel att använda

Nackdelar 

 • Vissa användare menar att den känns plastig och inte så kvalitativ

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat cirka 12 recensioner från CultBeauty3 . Recensionerna är begränsade.

3

SkinRoller Pro 0.5mm – Bästa skinroller [current_year]!

Bäst i test skinroller

Mellan

Vinnare

9

Pris

10

Resultat enligt användare

8

Flexibilitet

9

Kvalité och design

9

Totalpoäng

Motivering: SkinRoller Pro får höga poäng över hela linjen och utmärker sig särskilt med höga betyg för resultat enligt användare. Dess konstruktion med äkta nålar av kirurgiskt stål och rekommendation av hudvårdsexperter bidrar till dess höga kvalitetsbetyg.

En bästsäljare! Pris ca. 350 kr.

Skinroller PRO har etablerat sig som en favorit för den som strävar efter en förbättrad hudhälsa. Sedan 2012 har denna kvalitetssäkrade skinroller varit en framträdande aktör på den svenska marknaden, särskilt uppskattad för sin förmåga att effektivt minska synligheten av rynkor, celluliter, ärr, och andra hudproblem – något den gör galant enligt användare.

En av de stora fördelarna med Skinroller PRO är dess 192 äkta nålar av kirurgiskt stål vilket skiljer sig från många budgetalternativ med metallhjul eller skivor. Denna konstruktion är vetenskapligt bevisad och rekommenderad av hudläkare – vilket ökar skinrollerns trovärdighet. Skinroller PRO ökar också upptaget av hudvårdsprodukter med upp till 200%, vilket effektiviserar din vanliga hudvårdsrutin.

Skinroller PRO som ett gediget val för dig som söker en effektiv och bekväm lösning för hudvård hemma, med en design som är både säker och rekommenderad av både hudvårdsexperter och tidigare användare.

 • Nålhuvud: 0.5-1-5
 • Antal nålar: 192 st
 • Material nålar: Kirurgisk stål
 • Övrig information: Rekommenderad av hudvårdsexperter, ökar upptaget av hudvårdsprodukter

Fördelar 

 • Ger lenare, stramare och fylligare hud enligt användare
 • Är enkel att använda
 • Användare menar att man märker skillnad redan efter ett par gånger
 • Huden känns renare och piggare
 • Vissa användare menar att fina linker och akne har blivit bättre efter användning

Nackdelar 

 • Inga kända nackdelar utöver att vissa användare kan uppleva lite rodnad precis efter användning

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat cirka 400 recensioner från Skinroller.se4 .

4

Zoë Ayla 3 Piece Microneedling

Bästa skinroller

Mellan

Utmanare

8

Pris

7

Resultat enligt användare

10

Flexibilitet

8

Kvalité och design

8.3

Totalpoäng

Motivering: Zoë Ayla’s 3-delade set får höga poäng för flexibilitet och har en bra balans över alla kategorier. Dess förmåga att anpassa behandlingen med tre olika huvuden ger användarna en mångsidig upplevelse.

Väldigt flexibel dermaroller för både kropp och ansikte! Pris ca. 280 kr.

Zoë Ayla kontrar med ett 3-delat dermaroller-set som erbjuder en skonsam men effektiv hemmabehandling för diverse hudförbättringar. Detta set, bestående av en derma roller med tre utbytbara huvuden av rostfritt stål, är skräddarsytt för att erbjuda en mikropeeling som ger huden en slätare, fylligare och fastare känsla.

Nålarnas längd och finhet är anpassade för att vara så skonsamma som möjligt vilket gör att denna skinroller passar för de flesta hudtyper. Genom att erbjuda tre olika huvuden ger Zoë Ayla’s Dermaroller dessutom dig som användare möjlighet att anpassa behandlingen efter individuella hudbehov.

Zoë Ayla’s 3-delade microneedle-set är ett praktiskt och användarvänligt verktyg för dig som önskar utforska fördelarna med mikroneedling. Det erbjuder ett skonsamt sätt att förbättra hudens textur och fasthet.

 • Nålhuvud: 0.5-1-5
 • Antal nålar: 180 – 1.200 st
 • Material nålar: Rostfritt stål
 • Övrig information: 3 olika längder inkluderas, skonsam och flexibel skinroller
5

Brush Works Micro Needle Derma Roller 0.5mm

Bästa skinroller

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Resultat enligt användare

8

Flexibilitet

7

Kvalité och design

8.3

Totalpoäng

Motivering: Brush Works Micro Needle Derma Roller får höga poäng för sitt pris/prestanda-förhållande och uppfattas som effektiv enligt användarna. Dess veganska och cruelty-free egenskaper gör den till ett ansvarsfullt val.

Billig, skonsam och vegansk skinroller! Pris ca. 120 kr.

Brushworks Micro Needle Derma Roller presenterar en föryngrande microneedling-upplevelse för hemmabruk. Med sina 0,5 mm långa nålar, är denna skinroller designad för att försiktigt tränga in i hudens övre lager och stimulera framväxten av nya hudceller. Detta bidrar till en ökad produktion av kollagen och elastin vilket i sin tur ger huden en ungdomlig och livfull lyster.

Detta verktyg är särskilt effektivt för att förebygga akneutbrott, pormaskar och fina linjer, och bidrar till att skapa en slätare och fastare hudstruktur. De mikroskopiska nålarna är dessutom smärtfria och utformade för att vara så skonsamma mot huden som möjligt.

Brushworks DermaRoller är dessutom veganvänlig och cruelty-free, vilket gör den till ett ansvarsfullt val för den miljömedvetna. Genom att kombinera effektivitet med etiska överväganden erbjuder Brushworks en produkt som är både fördelaktig för huden och planeten.

 • Nålhuvud: 0.5
 • Antal nålar: 192
 • Material nålar: Stål
 • Övrig information: Vegansk, skonsam

Fördelar 

 • Huden känns mjuk och uppfriskad
 • Väldigt bra pris/prestanda-förhållande

Nackdelar 

 • Användare klagar på att den gnisslar vid användning

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat cirka 100 recensioner från Cocopanda5 och Amazon6 .

6

Sanzi Beauty Micro Needle Roller 0,25 mm

Bäst i test dermaroller

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Resultat enligt användare

8

Flexibilitet

8

Kvalité och design

8

Totalpoäng

Motivering: Sanzi Beauty Micro Needle Roller får höga poäng för pris och kvalitet/design. Dess specialisering på hårbotten gör den unik, och den erbjuder en innovativ lösning för de som vill förbättra hårväxten.

Skinroller som kan förbättra hårets tillväxt! Pris ca. 200 kr.

Sanzi Beauty’s Micro Needle Roller, med sina 0,25 mm nålar i kirurgiskt stål, är utformad för att förbättra effekten av hårprodukter och hårserum, ta bort döda hudceller och stimulera hårbotten. Denna roller ska användas på en ren hårbotten, fri från sår eller akne, för att undvika inflammation.

Sanzi Beauty Micro Needle Roller är särskilt designad för att användas tillsammans med ett hårserum som ofta köps tillsammans med skinrollern. Genom att göra ultrafina perforeringar i det övre hudlagret öppnar den nämligen upp hårsäckarna och förbättrar därmed absorptionen av serumet.

Sanzi Beauty Micro Needle Roller är en effektiv skinroller som kan förstärka effekten av hårserum, öka hårets tillväxt och förbättra hårbottens hälsa. Det är en innovativ lösning för de som söker ett naturligt sätt att stimulera hårväxten och förbättra hårbottens hälsa.

 • Nålhuvud: 0.25
 • Antal nålar: Uppgift saknas
 • Material nålar: Kirurgisk stål
 • Övrig information: För hårbotten, stimulerar och förbättrar effekten av hårserum

Köpguide Skinroller

En skinroller eller dermaroller som det också kallas, är ett verktyg som används för att stärka och vårda huden. Verktyget är utrustat med en serie nålar (ofta flera hundra mikronålar), som varierar i storlek beroende på vilken del på kroppen du önskar behandla.

En skinroller skapar mycket små hål i huden, vilket hjälper till att öka flödet i huden och tvingar huden att reparera sig själv. Metoden kallas för microneedling[footnote]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2918341/[/footnote] och denna process har ett antal hälsofrämjande och skönhetsmässiga fördelar; huden stärks och utseendet på ärr, pigmentskillnader, bristningar och tecken på åldrande reduceras. Flera studier har genomförts inom området som alla pekar på metodens positiva effekter på huden.

Det är viktigt att du förbereder din hy före en behandling och att du är noga med att återfukta din hud med bra hudprodukter mellan varven. Läs gärna vårt test av ansiktskrämer här.

Antal nålar

För bästa resultat bör du välja en skinroller med 100-600 mikronålar.

Välj rätt nållängd

Vilken nållängd bör du välja på din skinroller? Detta är en smaksak och det beror på dina personliga preferenser. Olika storlekar är bra för olika typer av hudbesvär. Som regel gäller följande: För mindre och något mer ytliga problem rekommenderar vi att du väljer kortare nålar. Detta gäller även när du behandlar områden med tunnare hy. På de områden där det finns djupare hudproblem samt där din hud är tjockare, kan du med fördel använda en skinroller med längre nållängd.

Rengöring

Det allra viktigaste vad gäller användandet av en skinroller är själva rengöringen, både före och efter! Genom att du desinficerar och rengör ditt verktyg undviker du infektioner, inflammationer samt andra typer av sjukdomstillstånd. Tänk på att du även bör rengöra huden som skall behandlas. Det finns fler bra sätt att sterilisera och rengöra din skinroller, exempelvis kan du tvätta den med vatten och diskmedel innan du låter den ligga och dra i bakteriedödande alsolsprit. Du kan även alternativt koka den, men var noga med att försäkra dig om vad som är lämpligt för den skinroller du köper.

Avslutande ord inför ditt köp av skinroller

I vårt skinroller bäst i test har vi samlat de 6 bästa produkterna på marknaden. För att hitta den dermaroller som passar dina behov bäst är det naturligtvis viktigt att du själv bestämmer vilket område du ska behandla och vilka specifika förändringar du vill uppnå.

Vanliga frågor och svar om skinrollers

Vi rekommenderar att du använder din skinroller 1-2 gånger per vecka. Har du däremot en känslig hud bör du använda den mer sällan än så.

Det är viktigt att du inte tar i när du använder din skinroller. Det är tillräckligt med ett lätt tryck för att nålarna ska göra sitt jobb.

Starta med att noga rengöra området (ansikte eller kroppen) innan behandling. Återfukta därefter huden huden och börja rulla fram och tillbaka med din skinroller med ett lagom tryck. Glöm inte bort att rengöra din skinroller väldigt noggrant efter varje användning!

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

 1. SwissClinic, 16/11-23 []
 2. Currentbody, 16/11-23 []
 3. Cultbeauty, 16/11-23 []
 4. Skinroller, 16/11-23 []
 5. Cocopanda, 16/11-23 []
 6. Amazon, 16/11-23 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser