Skinroller bäst i test – Bästa dermaroller 2023 blev SkinRoller Pro

Under de senaste åren har skinrollers fått en allt större plats på den svenska marknaden. Skinrollers hjälper till att göra din hud både friskare och starkare, vilket också är den främsta anledningen till att denna skönhetsprodukt har blivit så pass populär. Om du planerar att köpa din första skinroller har du kommit till rätt ställe. Vi har sammanställt ett skinroller bäst i test för att hjälpa dig hitta den bästa dermarollern för dina behov. Vi kommer också att förklara hur en skinroller fungerar och vad du bör tänka på inför ditt köp.

Skinroller bäst i test 2023 – Hemfaktas lista på dermarollers

Köpguide för skinroller

En skinroller eller dermaroller som det också kallas, är ett verktyg som används för att stärka och vårda huden. Verktyget är vanligtvis utrustat med en serie nålar (ofta flera hundra mikronålar), som varierar i storlek beroende på vilken del på kroppen du önskar behandla.

En skinroller skapar mycket små hål i huden, vilket hjälper till att öka flödet i huden och tvingar huden att reparera sig själv. Metoden kallas för microneedling[footnote]https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2918341/[/footnote] och denna process har ett antal hälsofrämjande och skönhetsmässiga fördelar; huden stärks och utseendet på ärr, pigmentskillnader, bristningar och tecken på åldrande reduceras. Flera studier har genomförts inom området som alla pekar på metodens positiva effekter på huden.

Det är viktigt att du förbereder din hy före en behandling och att du är noga med att återfukta din hud med bra hudprodukter mellan varven. Läs gärna vårt test av ansiktskrämer här.

Antal nålar

För bästa resultat bör du välja en skinroller med 100-600 mikronålar. En tumregel är att ju fler nålar din skinroller har, desto bättre resultat kan du vänta dig.

Välj rätt nållängd

Vilken nållängd bör du välja på din skinroller? Detta är en smaksak och det beror på dina personliga preferenser. Olika storlekar är bra för olika typer av hudbesvär. Som regel gäller följande: För mindre och något mer ytliga problem rekommenderar vi att du väljer kortare nålar. Detta gäller även när du behandlar områden med tunnare hy. På de områden där det finns djupare hudproblem samt där din hud är tjockare, kan du med fördel använda en skinroller med längre nållängd. 

Rengöring

Det allra viktigaste vad gäller användande av en skinroller är själva rengöringen, både före och efter! Genom att du desinficerar och rengör ditt verktyg undviker du infektioner, inflammationer samt andra typer av sjukdomstillstånd. Tänk på att du även bör rengöra huden som skall behandlas. Det finns fler bra sätt att sterilisera och rengöra din skinroller, exempelvis kan du tvätta den med vatten och diskmedel innan du låter den ligga och dra i bakteriedödande alsolsprit. Du kan även alternativt koka den, men var noga med att försäkra dig om vad som är lämpligt för den skinroller du köper.

Hemfaktas skinroller bäst i test – vi listar 6 modeller 

Vi har sammanställt en jämförelse av de populäraste skinrollers som säljs på marknaden. Vårt skinroller bäst i test är indelat i dessa tre prisklasser: Premium-, mellan- och budgetklassen – vilket gör det enklare för dig att hitta den bästa dermaroller till ett pris som känns bra.

 

Bäst i test premiumklassen: SkinRoller Pro 0,5-1,5 mm – bästa skinroller

Vår vinnare i premiumklassen blev SkinRoller Pro som är kliniskt beprövad och som är utrustad med 190 mikronålar, pris ca 400 kronor.

Bästa skinrollern

SkinRoller Pro är en kliniskt beprövad dermaroller som lämpar sig väl till både ansikte, kropp och hårbotten. Du kan använda den för att minska synlighet av exempelvis: bristningar, ärr, celluliter, rynkor och fina linjer men även för håravfall. Skinrollern är utrustad med 190 mikronålar som stimulerar kollagenproduktionen för att hjälpa huden att återfå sin spänst och fasthet igen. Den här skinrollern har ett bekvämt handtag och är enkel att rengöra. Du kan välja storlek baserat på den kroppsdel du önskar behandla. Storlekarna varierar från 0,5 till 1.5 mm och du kan enkelt byta ut nålhuvudet när du önskar.

Fördelar

 • Passar både för ansikte, kropp samt hårbotten
 • Utrustad med 190 mikronålar
 • Finns med olika nållängder (0,5mm – 1,5mm)
 • Enkel att rengöra och det går att byta ut nålhuvdet

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Välj mellan olika nållängder (0,5mm – 1,5 mm)

PRIS OCH MER INFORMATION:

 

Utmanare premiumklassen: Swiss Clinic Skin Roller

Vår utmanare i premiumklassen blev Swiss Clinic Skin Roller som har ett utbytbart nålhuvud och som är mycket effektiv att använda, pris ca 400 kronor.

Dermaroller bäst i test

Den här skinrollern från Swiss Clinic stimulerar hudens förnyelseprocess samtidigt som den bidrar till en finare och jämnare hud. Vi uppskattar att den har ett utbytbart nålhuvud (face 0,5 mm) och att den är lämplig för alla hudtyper. Det är enkelt att byta ut nålhuvudet när behandlingen på 2 månader är färdig och du vill sätta igång med en ny behandlingsperiod. Nålhuvudet som är utformat för ansiktet har drygt 600 mikronålar vilket är mycket generöst. Mikronålarna är gjorda av japanskt kirurgiskt stål och de är legerade med sterlingsilver. Vi ger även ett pluspoäng för dess bekväma handtag som är gjutet i zink, något som ska ge optimal balans.

Fördelar

 • Utbytbart nålhuvud
 • Ca 600 st mikronålar
 • Passar alla hudtyper och hjälper till att motverka rynkor, bristningar, ärr, acne och celluliter.
 • Mycket bekvämt handtag att hålla i

Nackdelar

 • Priset är något högt

Specifikation

 • Utbytbart nålhuvud (Face 0,5 mm)
 • Nålar: japanskt kirurgiskt stål
 • Handtag:gjutet i zink

PRIS OCH MER INFORMATION:

 

Bäst i test mellanklassen: Neutriherbs Derma Roller PRO 0,3mm Titanium prisvärd skinroller

Denna prisvärda skinroller har titanium nålar som är 3-4 gånger starkare än rostfritt stål, vilket gör att de håller längre och förblir skarpare. Denna skinroller håller med andra ord en hög kvalitet och kommer att kunna användas länge. Ca pris 350 kr.

Detta är en mycket prisvärd skinroller som håller en hög kvalitet. Nålarna är av titanium som är 3-4 gånger starkare än rostfritt stål, vilket ger en längre hållbarhet och gör så att nålarna är skarpare längre. Med denna skinroller kan du behandla huden med mikronålar hemma, enkelt och på ett skonsamt och säkert sätt.

Denna skinroller är enkel att använda, och den ger resultat. Den kan bland annat hjälpa huden att ta upp näringsämnen, motverka fina linjer och ojämn textur eller hudton, minska akneärr och pigmentering och öka produktionen av kollagen. Den kan även förbättra hudens struktur och hudton.

Nålarna har en längd på 0,3 millimeter vilket är en bra längd att börja med. Denna längd passar även för den som har känslig och tunn hud, med önskar få lyster och spänst. Denna skinroller har hela 540 stycken titanium nålar.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Hållbar
 • Enkel att använda
 • Nålar av titanium

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Specifikation

 • Antal micronålar: 540 st

 PRIS OCH MER INFORMATION:

 

Utmanare mellanklassen: Beautyskinroller Face 0,3 mm Silver

Vår utmanare i mellanklassen blev Beautyskinroller Face 0,3 mm som gör att huden blir mjukare redan efter ett dygn, pris ca 300 kronor.

Beautyskinroller

Beautyskinroller Face 0,3 mm bjuder på 540 mikronålar av titan. Den här skinrollern är smidig att använda och den lämpar sig väl för behandling av ansiktet. Du rullar den i olika riktningar på huden för att skapa mikrohål för att både sätta igång och öka blodcirkulationen samt öka produktionen av kollagen. Vi ger pluspoäng åt handtaget som känns mycket behagligt att hålla i. Tyvärr kommer den här skinrollern inte med ett utbytbart nålhuvud, vilket betyder att du behöver köpa en ny skinroller efter ca 2-3 månader.

Fördelar

 • 540 st mikronålar av titan
 • Lämpar sig väl för ansikte
 • Ökar blodcirkulationen och produktion av kollagen
 • Bekvämt handtag att hålla i

Nackdelar

 • Finns inte med utbytbart nålhuvud

Specifikation

 • Antal mikronålar: 540 st

PRIS OCH MER INFORMATION:

 

Bäst i test budgetklassen: UNIQ Dermaroller 540 Titanium Nålar (0,5 mm) –  billigaste skinrollern i vårt test  

Vår vinnare i budgetklassen blev UNIQ Dermaroller 540 titanium nålar som passar bra för nybörjare och som har ett mycket bra pris på ca 200 kronor.

UNIQ Dermaroller 540 Titanium Nålar UNIQ Dermaroller kommer med 540 mikronålar i titan för ökad kvalitet. Nålarna är 0.5 mm i diameter och passar bra att använda på ansikte och kropp. Vi anser att den här produkten lämpar sig bra för den som ska köpa sin första skinroller. UNIQ Dermaroller har ett snyggt silverfärgat ergonomiskt handtag som är bekvämt och smidigt att hålla i. Det låga priset är också en fördel och vi har egentligen inget att klaga på förutom att du inte kan byta ut nålhuvdet.

Fördelar

 • 540 mikronålar
 • Ergonomiskt handtag
 • Huden blir omedelbart fastare och jämnare
 • Nålarna är i titan för optimal kvalitet

Nackdelar

 • Det går inte att byta ut nålhuvudet

Specifikation

 • Antal mikronålar: 540 st

PRIS OCH MER INFORMATION:

Utmanare budgetklassen: Ansiktsroller Dermaroller, skinroller 0,3 m.m – billig skinroller

Vår utmanare i budgetklassen blev denna prisvänliga dermaroller som har 540 mikronålar som hjälper till att stimulera hudens kollagenproduktion, pris ca 100 kronor.

Ansiktsroller Dermaroller, skinroller 0,3 m

Den här dermarollern kommer med 540 mikronålar i titan som hjälper till att stimulera  hudens kollagenproduktion och nya hudceller. Mikronålarna är i storlek 0,3mm och är effektiv att använda för att motverka och behandla mot bristningar, rynkor, ärr, celluliter och acne. Något som drar ned priset är att handtaget är i plast och att du inte kan byta ut nålhuvdet.

Fördelar

 • Utrustad med 540 mikronålar i titan
 • Kan användas för att motverka: rynkor, bristningar, acne, ärr och celluliter
 • Ger huden elasticitet och styrka

Nackdelar

 • Handtaget känns plastigt
 • Nålhuvudet kan ej bytas ut

Specifikation

 • Antal mikronålar: 540 st

PRIS OCH MER INFORMATION:

 

Avslutande ord inför ditt köp av skinroller

I vårt skinroller bäst i test har vi samlat de 6 bästa produkterna på marknaden. För att hitta den dermaroller som passar dina behov bäst är det naturligtvis viktigt att du själv bestämmer vilket område du ska behandla och vilka specifika förändringar du vill uppnå. 

Vanliga frågor och svar om skinrollers

Hur ofta bör man använda sin skinroller?

Vi rekommenderar att du använder din skinroller 1-2 gånger per vecka. Har du däremot en känslig hud så bör du använda den mer sällan än så.

Skinroller – hur hårt ska man trycka?

Det är viktigt att du inte tar i när du använder din skinroller. Det är tillräckligt med ett lätt tryck för att nålarna ska göra sitt jobb.

Hur gör man för att använda en skinroller?

Starta med att noga rengöra området (ansikte eller kroppen) innan behandling. Återfukta därefter huden huden och börja rulla fram och tillbaka med din skinroller med ett lagom tryck.

Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter. Kommentera gärna och dela mina inlägg! E-post - Frida Engström

Lämna en kommentar