BĂ€st i Test: Silvershampoo – Adjöss med gula toner!

InnehÄllsansvarig

JassÄ hÄret som skulle vara kaxigt och sÄdÀr snyggt blont har gÄtt och blivit senapsgult? Och det var inte planen? Nej, men dÄ serru Àr det dags att ta in experthjÀlp! Och vad Àr vÀl bÀttre experthjÀlp i det hÀr lÀget Àn ett silverschampo! Ett silverschampo som Àr bÀst i test? Check! Som förvandlar allt gult till frÀnt blont? Dubbelcheck! Silverschampo fungerar Àven pÄ grÄtt och vitt hÄr och kan till och med förÀdla ett mörkt! Hör Ä hÀpna. Hur silverschampot anvÀnds har förÀndrats med tiden och i dag finns ett stort utbud av silverschampon. Detta innebÀr förstÄs att en del Àr bÀttre Àn andra, men ocksÄ att en del passar för ditt hÄr men inte för nÄgon annans.
Vi pĂ„ Hemfakta har utsett Hairlust Enriched Blondeℱ Silver Shampoo till Ă„rets bĂ€sta silverschampo! HĂ€r försvinner gula och orangea toner, blekta eller grĂ„a hĂ„r OCH SAMTIDIGT Ă€r det fritt frĂ„n skadliga ingredienser som parabener, silikoner och sulfater! Dess unika kombination av ekologiska ingredienser och förmĂ„gan att inte bara förbĂ€ttra hĂ„rfĂ€rgen utan Ă€ven stĂ€rka och frĂ€mja hĂ€lsosam hĂ„rvĂ€xt gör den till en riktig standout-produkt – Vi Ă€lskar!
HÀr kommer vi att gÄ igenom sÄdant som kan vara bra att tÀnka pÄ nÀr man ska köpa silverschampo, och vi har tagit fram nÄgra riktigt bra alternativ! Ja vÄra experter har landat i sex grymma silverschampon i olika prisklasser och för olika tillfÀllen. För att du enkelt ska hitta rÀtt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och vill du komplettera med en grym hÄrinpackning sÄ hittar du den lÀngst ner pÄ sidan, eller sÄ kollar du in hela vÄrt bÀst i test kring just hÄrinpackningar hÀr!
.

Vinnare Lyxklassen: GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo

Wanna be a bombshell? HĂ€r har vi ett grymt silverschampo som effektivt neutraliserar gula toner! Pris ca. 320 kr.

BÀst i test premiumklassen: GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo - bÀsta silverschampot 2023

Det hĂ€r kan vara ett av de bĂ€sta silverschampon som finns att köpa. Det torkar inte ut hĂ„ret men tar effektivt bort gula/röda toner, och lĂ€mnar hĂ„ret mjukt och följsamt. Det hĂ€r silverschampot neutraliserar gula/röda toner som uppkommer efter till exempel olika kemiska behandlingar, eller av andra anledningar. Det innehĂ„ller bland annat Juvexin Anti aging proteiner, och har mĂ„nga goda egenskaper. Det hĂ€r schampot finns Ă€ven i stor förpackning pĂ„ hela 710 ml – sĂ„ gillar du det slĂ„ till pĂ„ big pack ögona bums! En annan fördel Ă€r att det Ă€r en praktisk och smidig pumpflaska som gör det enkelt att fĂ„ ut produkt.

Specifikation[1]

 • MĂ€ngd: 280 ml
 • Egenskaper: Torkar inte ut hĂ„ret, Gör hĂ„ret mjukt och följsamt
 • InnehĂ„ll: InnehĂ„ller Juvexin Anti aging proteiner
 • HĂ„llbarhet: Ej specificerat

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo

Fördelar

 • AnvĂ€ndare rapporterar att schampot effektivt tar bort gula toner utan att torka ut hĂ„ret, vilket Ă€r en uppskattad egenskap jĂ€mfört med andra silverschampon.
 • MĂ„nga upplever att hĂ„ret blir mjukt och följsamt efter anvĂ€ndning, vilket tyder pĂ„ att schampot Ă€ven vĂ„rdar hĂ„ret.
 • Schampot Ă€r skonsamt för hĂ„ret och ger inte en sliten kĂ€nsla, vilket Ă€r viktigt för anvĂ€ndare som söker en skonsam behandling.
 • Vissa kunder framhĂ€ver att schampot Ă€r mycket Ă„terfuktande och lĂ€mnar hĂ„ret med en behaglig doft.

Nackdelar

 • En del anvĂ€ndare upplever problem med förpackningen, sĂ€rskilt med pumpen som inte fungerar optimalt. Detta kan göra anvĂ€ndningen mindre praktisk.
 • Det finns en osĂ€kerhet kring innehĂ„llsförteckningen, dĂ„ vissa kunder inte hittar fullstĂ€ndig information om ingredienserna.

Sammanfattning: För att ge en övergripande bild av GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo har vi analyserat över 300 recensioner frÄn Lyko[2] och Amazon[3]. Recensionerna ger en bred uppfattning om produktens effektivitet och anvÀndarvÀnlighet. Trots nÄgot bristande förpackning och ingrediensinformation, upplever de flesta anvÀndare att schampot Àr effektivt för att reducera gula toner och Àr skonsamt för hÄret.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 7/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 7/10
 • Effektivitet: 10/10
 • Doft: 9/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 7/10

Motivering: GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo fÄr höga poÀng för sin effektivitet och behagliga doft. Priset Àr dock nÄgot högre, vilket drar ner det totala betyget. AnvÀndarvÀnligheten pÄverkas av problem med förpackningen.

Sammanlagt betyg: 8

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Utmanare Lyxklassen: OlaplexNo.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

En riktig anvÀndarfavorit! Pris ca. 350 kr.

No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo bÀst i test silvershampoo

OLAPLEXÂź No.4P BLONDE ENHANCERℱ TONING SHAMPOO  Ă€r din rĂ€ddare i nöden! Det hĂ€r silverschampot gör mer Ă€n att bara neutralisera oönskade gula toner – det stĂ€rker, mjukgör och ger en kall och klar nyans som lyser upp vardagsmörkret. Sulfatfri och högkoncentrerad formula ger dig friheten att skrĂ€ddarsy din egen unika nyans, sĂ„ kĂ€nn dig fri att experimentera! Och om du vill ha en riktigt intensiv look kan du bara lĂ„ta produkten sitta lite lĂ€ngre – ju lĂ€ngre, desto mer intensivt resultat. HĂ€r har vi en riktig anvĂ€ndarfavvo, ett silverschampo som kommer ta ditt blonda hĂ„r till nya höjder!

Specifikation[4]

 • MĂ€ngd: 250 ml
 • Egenskaper: FĂ€rgskyddande, stĂ€rkande, Torkar inte ut hĂ„ret, StĂ€rker och mjukgör, Gör hĂ„ret mjukt och följsamt
 • InnehĂ„ll: InnehĂ„ller en högkoncentrerad formula som ger dig friheten att skrĂ€ddarsy din egen unika nyans
 • HĂ„llbarhet: Sulfantfri, vegansk

SĂ„ hĂ€r tycker anvĂ€ndarna om OLAPLEXÂź No.4P BLONDE ENHANCERℱ TONING SHAMPOO

Fördelar

 • AnvĂ€ndare uppskattar att schampot effektivt tar bort gula toner, vilket ger en finare och mer önskad hĂ„rfĂ€rg.
 • MĂ„nga rapporterar att schampot gör hĂ„ret mjukt och glansigt, vilket indikerar att det Ă€r vĂ„rdande samt förstĂ€rker hĂ„rets styrka.
 • AnvĂ€ndarna Ă€lskar att schampot inte torkar ut hĂ„ret som mĂ„nga andra silverschampon gör, vilket Ă€r en viktig aspekt för dem med fĂ€rgat eller behandlat hĂ„r.
 • Schampot upplevs som skonsamt och inte irriterande för hĂ„rbotten, vilket Ă€r viktigt för kĂ€nsliga anvĂ€ndare.
 • Det finns rapporter om att schampot fungerar bra Ă€ven i grĂ„tt hĂ„r, vilket gör det till ett mĂ„ngsidigt val.

Nackdelar

 • Vissa anvĂ€ndare rapporterar att schampot kan orsaka en grĂ„aktig ton om det lĂ€mnas i för lĂ€nge, vilket krĂ€ver försiktighet vid anvĂ€ndning.
 • En del kunder har upplevt att schampot gör hĂ„ret torrt och frissigt, vilket kan vara problematiskt för vissa hĂ„rtyper.

Sammanfattning: För att ge en bred och objektiv bild av OLAPLEXÂź No.4P BLONDE ENHANCERℱ TONING SHAMPOO har vi sammanstĂ€llt anvĂ€ndarrecensioner frĂ„n Eleven[5], Nordic Feel[6], Bangerhead[7], och Feelunique[8]. Totalt har cirka 1000 recensioner analyserats. Majoriteten av anvĂ€ndarna upplever positiva resultat med schampot, sĂ€rskilt nĂ€r det gĂ€ller att neutralisera gula toner och vĂ„rda hĂ„ret. Dock finns det vissa rapporter om att schampot kan leda till en grĂ„aktig ton och i vissa fall torka ut hĂ„ret. Antalet kĂ€llor Ă€r begrĂ€nsade till de tillgĂ€ngliga recensionerna frĂ„n de nĂ€mnda webbplatserna.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 6/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 8/10
 • Effektivitet: 10/10
 • Doft: 7/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 7/10

Motivering: Olaplex No.4P fÄr goda betyg för hÄllbarhet och effektivitet. Priset Àr dock det högsta bland testade produkter, och vissa anvÀndare upplever problem med torrhet och frissighet, vilket pÄverkar anvÀndarvÀnligheten.

Sammanlagt betyg: 7.6

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

JÀmförelse Lyxklassen: GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo vs Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

I lyxklassen stÄr GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo som vinnare mot Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo som utmanare. GK Hair sticker ut med sin förmÄga att effektivt neutralisera gula toner utan att torka ut hÄret, en egenskap som Àr mycket uppskattad. Dessutom bidrar Juvexin Anti aging proteiner till hÄrets vÄrd. Olaplex No.4P, Ä andra sidan, erbjuder ocksÄ effektiv neutralisering av gula toner samtidigt som det stÀrker och mjukgör hÄret. Dess högkoncentrerade formula ger en skrÀddarsydd nyans, men vissa anvÀndare rapporterar om grÄaktiga toner och torrhet som nackdelar. GK Hair vinner med sin balans mellan effektivitet och vÄrdande egenskaper.

 

Vinnare Mellanklassen: Enriched Blondeℱ Silver Shampoo, Hairlust – BĂ€sta silverschampot 2023!

SÅ bra silvershampo, som dessutom har miljön i Ă„tanke! Pris ca. 260 kr.

EnrichedBlonde-SilverShampoo_hairlust_prisvÀrt silverschampo

Vi pĂ„ Hemfakta har utsett Hairlust Enriched Blondeℱ Silver Shampoo till Ă„rets bĂ€sta silverschampo! HĂ€r försvinner gula och orangea toner, blekta eller grĂ„a hĂ„r OCH SAMTIDIGT Ă€r det fritt frĂ„n skadliga ingredienser som parabener, silikoner och sulfater! Dess unika kombination av ekologiska ingredienser och förmĂ„gan att inte bara förbĂ€ttra hĂ„rfĂ€rgen utan Ă€ven stĂ€rka och frĂ€mja hĂ€lsosam hĂ„rvĂ€xt gör den till en riktig standout-produkt – Vi Ă€lskar!

Vill du ha ett silverschampo som tar bort gula och orangea toner, blekta eller grĂ„a hĂ„r OCH SAMTIDIGT Ă€r fritt frĂ„n skadliga ingredienser som parabener, silikoner och sulfater? DĂ„ har vi hĂ€r Hairlust Enriched Blondeℱ Silver Shampoo! Det Ă€r inte bara fĂ€rgkorrigerande, utan ocksĂ„ fullt av hĂ„rvĂ€nliga ingredienser som gör hĂ„ret starkare och frĂ€mjar hĂ€lsosam hĂ„rvĂ€xt. Schampot innehĂ„ller violettfĂ€rgade pigment som tar bort gula och orangea toner i blont eller grĂ„tt hĂ„r. Dessutom innehĂ„ller det veganska mikroproteiner, ekologisk aloe vera, blĂ„bĂ€r- och mangoextrakt som reparerar och skyddar hĂ„ret. Med regelbunden anvĂ€ndning fĂ„r du ett ljust, glĂ€nsande och mjukt hĂ„r som Ă€r fritt frĂ„n friss!

Specifikation[9]

 • MĂ€ngd: 250 ml
 • Egenskaper: tar bort gula och orangea toner, blekta eller grĂ„a hĂ„r, gör hĂ„ret starkare och frĂ€mjar hĂ€lsosam hĂ„rvĂ€xt
 • InnehĂ„ll: ViolettfĂ€rgade pigment som tar bort gula och orangea toner i blont eller grĂ„tt hĂ„r samt veganska mikroproteiner, ekologisk aloe vera, blĂ„bĂ€r- och mangoextrakt som reparerar och skyddar hĂ„ret
 • HĂ„llbarhet: Fri frĂ„n skadliga kemikalier, Fri frĂ„n parabener, silikoner, sulfater, Ekologiska ingredienser, Certifierad vegansk. Förpackning tillverkad av Ă„tervunnen förpackning, Producerad i Skandinavien

SĂ„ hĂ€r tycker anvĂ€ndarna om Hairlust Enriched Blondeℱ Silver Shampoo

Fördelar

 • AnvĂ€ndare upplever att schampot effektivt reducerar gula toner i hĂ„ret, vilket ger en mer attraktiv och önskad hĂ„rfĂ€rg.
 • MĂ„nga anvĂ€ndare rapporterar att schampot gör hĂ„ret mjukt och följsamt, vilket tyder pĂ„ att det Ă€r skonsamt och vĂ„rdande.
 • Schampot fĂ„r beröm för sin förmĂ„ga att förbĂ€ttra hĂ„rets kvalitet, vilket Ă€r sĂ€rskilt uppskattat av personer med tunna och skadade hĂ„rstrĂ„n.
 • AnvĂ€ndarna uppskattar den snabba leveransen av produkten, vilket indikerar god kundservice frĂ„n Hairlust.

Nackdelar

 • NĂ„gra anvĂ€ndare upplever att schampot kan vara för starkt och orsaka en grĂ„aktig ton om det lĂ€mnas i för lĂ€nge, vilket krĂ€ver försiktighet vid anvĂ€ndning.
 • Det finns rapporter om att schampot kan göra hĂ„ret torrt och frissigt hos vissa hĂ„rtyper.

Sammanfattning: För att skapa en övergripande bild av Hairlust Enriched Blondeℱ Silver Shampoo har vi analyserat anvĂ€ndarrecensioner frĂ„n Hairlusts egen hemsida. Totalt har över 1000 recensioner granskats. Majoriteten av anvĂ€ndarna verkar nöjda med schampots effektivitet nĂ€r det gĂ€ller att minska gula toner och förbĂ€ttra hĂ„rets kvalitet. Dock finns det vissa rapporter om att schampot kan leda till en grĂ„aktig ton eller torka ut hĂ„ret hos vissa anvĂ€ndare. Antalet kĂ€llor Ă€r begrĂ€nsade till de tillgĂ€ngliga recensionerna frĂ„n Hairlusts hemsida [10].

Hemfaktas betyg

 • Pris: 8/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 10/10
 • Effektivitet: 9/10
 • Doft: 10/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 9/10

Motivering: Hairlusts schampo fÄr högsta poÀng i testet tack vare dess miljövÀnlighet, prisvÀrde, effektivitet, och anvÀndarvÀnlighet. Detta gör det till bÀst i test.

Sammanlagt betyg: 9.2

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Utmanare mellanklassen: Joico Blonde Life Violet Shampoo

Även detta Ă€r ett mycket prisvĂ€rt silverschampo som gör vad det ska! Pris ca. 290 kr.

Utmanare mellanklassen: Joico Blonde Life Violet Shampoo

Även hĂ€r finns mĂ„nga fördelar: schampot Ă€r sulfatfritt, ger en omedelbar effekt, rengör hĂ„ret skonsamt, har ett lĂ€tt förhöjt pH-vĂ€rde som gör att fĂ€rgpigmenten lĂ€ttare trĂ€nger in i hĂ„ret och det Ă€r enkelt att anvĂ€nda. Schampot Ă€r löddrande och appliceras i vĂ„tt hĂ„r, dĂ€refter ska det verka i 1-3 minuter innan man sköljer ur det. Resultatet blir ett rent, friskt hĂ„r med kalla toner!

Specifikation[11]

 • MĂ€ngd: 300 ml
 • Egenskaper: Ger omedelbar effekt, Rengör skonsamt
 • InnehĂ„ll: LĂ€tt förhöjt pH-vĂ€rde som hjĂ€lper fĂ€rgpigmenten
 • HĂ„llbarhet: Sulfatfritt

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Joico Blonde Life Violet Shampoo

Fördelar

 • MĂ„nga anvĂ€ndare uppskattar att schampot effektivt tar bort gula toner och ger en önskad kall nyans utan att göra hĂ„ret blĂ„tt eller lila.
 • AnvĂ€ndarna betonar att schampot Ă€r vĂ„rdande och inte torkar ut hĂ„ret, vilket Ă€r vanligt hos mĂ„nga andra silverschampon.
 • Flera recensenter nĂ€mner den behagliga doften och den dryga konsistensen, vilket gör produkten ekonomisk i lĂ€ngden.
 • Produkten fĂ„r beröm för att den gör hĂ„ret rent, lent och glansigt, vilket tyder pĂ„ att den förbĂ€ttrar hĂ„rets övergripande kvalitet.

Nackdelar

 • En del anvĂ€ndare upplever att effekten inte Ă€r lika stark som hos andra silverschampon, vilket kan krĂ€va frekventare anvĂ€ndning för önskat resultat.

Sammanfattning: För att ge en balanserad och objektiv bild av Joico Blonde Life Violet Shampoo har vi sammanstÀllt recensioner frÄn Lyko[12], Bangerhead[13] och Cocopanda[14], dÀr totalt cirka 100 recensioner har granskats. AnvÀndare uppskattar överlag schampots vÄrdande egenskaper och förmÄgan att ge en kall nyans utan att torka ut hÄret.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 7/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 8/10
 • Effektivitet: 8/10
 • Doft: 8/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 8/10

Motivering: Joico fÄr goda betyg överlag men hamnar lite lÀgre Àn Hairlust i effektivitet och anvÀndarvÀnlighet. Schampot Àr dock vÀl uppskattat för dess vÄrdande egenskaper.

Sammanlagt betyg: 7.8

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

JĂ€mförelse Mellanklassen: Hairlust Enriched Blondeℱ Silver Shampoo vs Joico Blonde Life Violet Shampoo

I mellanklassen dominerar Hairlust Enriched Blondeℱ Silver Shampoo över Joico Blonde Life Violet Shampoo. Hairlust imponerar med sin miljövĂ€nlighet och innehĂ„ll av ekologiska ingredienser. Dess förmĂ„ga att inte bara korrigera fĂ€rgen utan Ă€ven frĂ€mja hĂ„rvĂ€xt och stĂ€rka hĂ„ret ger den en fördel. Joico, Ă„ andra sidan, Ă€r ocksĂ„ effektivt och vĂ„rdande men upplevs inte lika starkt i effekt som Hairlust. Hairlust vinner med sina extra fördelar i hĂ„rvĂ„rd och miljömedvetenhet.

 

Vinnare budgetklassen: Fudge Clean Blonde Damage Rewind

Ett budgetschampo till duga! Vi Àlskar! Pris ca. 160 kr.

Utmanare premiumklassen: Fudge Clean Blonde Damage Rewind

Fudge Clean Blonde Damage Rewind Àr ett vÀldigt bra och effektivt silverschampo med mÄnga goda egenskaper; det gör hÄret starkare och mer motstÄndskraftigt, det Àr berikat med vegetabiliskt protein som stÀrker samt jÀmnar ut hÄrets fjÀllskikt och ger ett friskare och glansigare hÄr. Dessutom Àr det Äterfuktande, fÀrgbevarande och skyddar mot vÀrmestyling. Detta högkvalitativa silverschampo finns Àven i en riktigt stor förpackning med hela 1000 ml.

Specifikation[15]

 • MĂ€ngd: 259 ml
 • Egenskaper: Skyddar mot vĂ€rmestyling, FĂ€rgskyddande, stĂ€rkande, Gör hĂ„ret starkare, Gör hĂ„ret mer motstĂ„ndskraftigt, Ger friskare och glansigare hĂ„r, Återfuktande, FĂ€rgbevarande
 • InnehĂ„ll: Berikat med vegetabiliskt protein
 • HĂ„llbarhet: Flaska 100% recyclable

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Fudge Clean Blonde Damage Rewind

Fördelar

 • AnvĂ€ndarna upplever att schampot Ă€r effektivt pĂ„ att neutralisera gula toner och ge hĂ„ret en kallare nyans.
 • MĂ„nga noterar att schampot Ă€r vĂ„rdande och inte torkar ut hĂ„ret, vilket Ă€r vanligt hos mĂ„nga andra silverschampon.
 • AnvĂ€ndare betonar att schampot gör hĂ„ret mjukt och lent samt ger en frisk lyster.
 • Flera recensioner lyfter fram att schampot ger snabba resultat och Ă€r lĂ€ttanvĂ€nt.

Nackdelar

 • En del anvĂ€ndare rapporterar att schampot kan ge hĂ„ret en lila ton om det lĂ€mnas i för lĂ€nge.
 • NĂ„gra recensenter upplever att schampot kan vara uttorkande om det anvĂ€nds för ofta.

Sammanfattning: För att ge en objektiv bild av Fudge Clean Blonde Damage Rewind har vi samlat recensioner frÄn Lyko[16], Bangerhead[17], Cocopanda[18] och Fudges egen hemsida[15], dÀr totalt över 300 recensioner har analyserats. AnvÀndare prisar produkten för dess förmÄga att effektivt ta bort gula toner och ge hÄret en kall nyans, samtidigt som det vÄrdar och ger hÄret mjukhet och lyster. Det finns dock vissa uppmÀrksamheter gÀllande möjlig lila tonering vid överanvÀndning och potentiell uttorkning vid frekvent anvÀndning.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 9/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 8/10
 • Effektivitet: 10/10
 • Doft: 8/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 7/10

Motivering: Fudge Clean Blonde Damage Rewind fÄr höga poÀng för prisvÀrdhet och effektivitet. Nackdelarna med potentiell uttorkning och lila tonering drar ner anvÀndarvÀnligheten.

Sammanlagt betyg: 8.4

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

Utmanare Budgetklassen: ANTONIO AXU Silver Shampoo Cool Purple – Billigaste silverschampot i vĂ„rt test!

Milt, sulfatfritt och riktigt bra trots sitt lÄga pris! Pris ca. 130 kr.

Utmanare budgetklassen: ANTONIO AXU Silver Shampoo Cool Purple - billigaste silverschampot i vÄrt test

Det hÀr Àr ett mycket prisvÀrt schampo, med lÄgt pris och hög kvalitet. HÀr finns Àven mÄnga fördelar: Det ger lyster, det Àr mycket milt, det Àr sulfatfritt och det torkar inte ut hÄret. Och detta Àr bara nÄgra av alla fördelar med detta prisvÀrda och effektiva silverschampo, som ger ett fantastiskt resultat. Dessutom Àr det enkelt att anvÀnda, det masseras in i blött hÄr och ska sedan verka i 5-10 minuter innan det sköljs ur.

Specifikation[19]

 • MĂ€ngd: 300 ml
 • Egenskaper: Ger lyster, Mycket milt, Sulfatfritt, Effektivt, Enkelt att anvĂ€nda
 • InnehĂ„ll: InnehĂ„ller Antonio Axus unika, korrigerande fĂ€rgpigment som binder sig till hĂ„ret och ger en vackert sval, blond ton med klarhet och lyster
 • HĂ„llbarhet: Sulfatfritt

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om ANTONIO AXU Silver Shampoo Cool Purple

Fördelar

 • AnvĂ€ndarna uppskattar att schampot effektivt tar bort gula toner och ger en kallare nyans till blont eller ljusfĂ€rgat hĂ„r.
 • MĂ„nga upplever att hĂ„ret blir mjukt och fĂ„r en fin lyster efter anvĂ€ndning.
 • Vissa recensioner framhĂ€ver att schampot Ă€r drygt och har en behaglig doft.
 • AnvĂ€ndare noterar att schampot ger snabb effekt redan efter första tvĂ€tten.

Nackdelar

 • En del anvĂ€ndare upplever att schampot inte gör hĂ„ret riktigt rent, speciellt om hĂ„ret Ă€r vĂ€ldigt smutsigt.
 • Flera recensenter rapporterar att schampot kan fĂ€rga fingrar och naglar lila om det inte tvĂ€ttas bort snabbt.

Sammanfattning: För att ge en översikt av ANTONIO AXU Silver Shampoo Cool Purple har vi samlat recensioner frÄn Lyko[20], Kronans Apotek[21], Eleven[22] och andra kÀllor, dÀr totalt drygt 30 recensioner har analyserats. AnvÀndare uppskattar schampots effektivitet pÄ att neutralisera gula toner, samt dess förmÄga att göra hÄret mjukt och ge det lyster. Det finns dock en uppmÀrksamhet kring att schampot kan fÀrga hÀnder och naglar lila samt att det inte alltid rengör smutsigt hÄr optimalt.

Hemfaktas betyg

 • Pris: 10/10
 • HĂ„llbarhet/Miljö: 7/10
 • Effektivitet: 7/10
 • Doft: 8/10
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet: 6/10

Motivering: ANTONIO AXU fÄr högsta poÀng för pris, men lÀgre betyg för effektivitet och anvÀndarvÀnlighet, sÀrskilt pÄ grund av problem med att göra hÄret rent och risken för att fÀrga fingrar och naglar lila.

Sammanlagt betyg: 7.6

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

JÀmförelse Budgetklassen: Fudge Clean Blonde Damage Rewind vs ANTONIO AXU Silver Shampoo Cool Purple

I budgetklassen Àr Fudge Clean Blonde Damage Rewind vinnaren, tack vare dess effektiva neutralisering av gula toner och dess vÄrdande egenskaper som stÀrker och ger hÄret glans. ANTONIO AXU Silver Shampoo, trots sitt lÀgre pris, kommer nÀra med sitt milt, sulfatfria och effektiva resultat. Den största skillnaden ligger i att Fudge erbjuder en starkare effektivitet och anvÀndarvÀnlighet, trots risken för lila tonering och potentiell uttorkning.

 

Extra: Silverinpackning

Kevin Murphy Blonde Angel Treatment – BĂ€sta inpackningen för blont hĂ„r!

Mjukt och fylligt hÄr utan nÄgra gula toner! Pris ca. 240 kr.

 

  .                   Kevin Murphy Blonde Angel Treatment silver inpackning

Är du trött pĂ„ silverschampoo? HĂ€r fĂ„r du en snygg, ganska kall och askig nyans utan att kompromissa med fukt och glans! En silverkur som vĂ„rdar och Ă„terfuktar samtidigt som den frĂ€schar upp och ger liv. Vi alla vet hur jobbigt det kan vara att kĂ€mpa mot gula toner i blont eller grĂ„tt hĂ„r, men denna fĂ€rgkorrigerande kur löser problemet prima. Den innehĂ„ller en blandning av fĂ€rgkorrigerande ingredienser, naturliga mjukgörande ingredienser, kreatin, aminosyror och blomextrakt. Applicera i nytvĂ€ttat och fuktigt hĂ„r, lĂ„t verka i en minut, och skölj sedan ur. Dessutom Ă€r den sulfat- och parabenfri, sĂ„ du kan anvĂ€nda den med gott samvete för bĂ„de ditt hĂ„r och miljön. Ge ditt blonda eller grĂ„a hĂ„r den extra kĂ€rlek det förtjĂ€nar med en skön och stĂ€rkande silverkur!

Specifikation[23]

 • MĂ€ngd: 250 ml
 • Egenskaper: FĂ€rgkorrigerande och uppljusande för blonda och grĂ„a hĂ„r, FrĂ€schar upp, Ă„terfuktar och reparerar blekt eller slingat hĂ„r. InnehĂ„ller Kreatin
 • InnehĂ„ll: InnehĂ„ller Kreatin
 • HĂ„llbarhet: Sulfat- och parabenfri

SÄ hÀr tycker anvÀndarna om Kevin Murphy Blonde Angel Treatment

Fördelar

 • MĂ„nga anvĂ€ndare upplever att KEVIN MURPHY Blond Angel Silverinpackning effektivt neutraliserar gula toner och ger hĂ„ret en kallare nyans.
 • Produkten beskrivs ofta som mycket vĂ„rdande och Ă„terfuktande, vilket gör att hĂ„ret kĂ€nns mjukt och friskt efter anvĂ€ndning.
 • AnvĂ€ndare uppskattar produktens doft, vilket bidrar till en behaglig upplevelse vid anvĂ€ndning.
 • Vissa recensenter noterar att inpackningen ger hĂ„ret en fin lyster och glans.

Nackdelar

 • En nackdel som nĂ€mns Ă€r att produkten kan vara dyr, men de flesta anser att produktens kvalitet ger högt vĂ€rde för pengarna.
 • Vissa anvĂ€ndare rapporterar att förpackningen kan vara svĂ„r att hantera och att produkten ibland kan lĂ€cka.

Sammanfattning: SammanstĂ€llningen av anvĂ€ndarrecensioner för KEVIN MURPHY Blond Angel Silverinpackning, hĂ€mtade frĂ„n ÅhlĂ©ns[24] Kevin Murphys egen hemsida[23] och Lyko[25], visar pĂ„ en övervĂ€gande positiv anvĂ€ndarupplevelse. Recensionerna, som baseras pĂ„ cirka 200 stycken, framhĂ€ver produktens effektivitet i att neutralisera gula toner, dess vĂ„rdande egenskaper och behagliga doft. Nackdelarna som nĂ€mns inkluderar produktens höga pris och vissa förpackningsproblem.

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA!

 

SÄ hÀr utsÄg vi testvinnarna:

Vi har i det hĂ€r testet presenterat sex olika silverschampon med olika egenskaper. I jakten pĂ„ bĂ€sta silverschampo har vi gjort en gedigen research. Vi har gĂ„tt igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att fĂ„ en sĂ„ tydlig bild det bara gĂ„r av vad som faktiskt skiljer den produkt som Ă€r bĂ€st frĂ„n den som inte Ă€r det.

NÀr det kommer till silverschampo Àr det sÄklart resultatet vi frÀmst Àr ute efter, men Àven andra aspekter sÄ som produktens naturliga och ekologiska innehÄll, produktionsplats, pris och anvÀndarvÀnlighet. Med de sex produkter vi handplockat ovan kÀnner vi oss trygga i att du kommer hitta ett silverschampo för just ditt hÄr och som inte kommer gör dig besviken! Dessutom har vi slÀngt in en grym hÄrinpackning för den som vill Ät ett riktigt 2.0 hÄr!

DĂ€rför blev Hairlust Enriched Blondeℱ Silver Shampoo Ă€r BĂ€st i Test

BĂ€st i test vinnaren, Hairlust Enriched Blondeℱ Silver Shampoo, övertrĂ€ffar de andra testdeltagarna med sin höga effektivitet i att neutralisera gula toner samtidigt som den erbjuder extra hĂ„rvĂ„rd och miljömedvetenhet. Dess unika kombination av ekologiska ingredienser och förmĂ„gan att inte bara förbĂ€ttra hĂ„rfĂ€rgen utan Ă€ven stĂ€rka och frĂ€mja hĂ€lsosam hĂ„rvĂ€xt gör den till en standout-produkt. Detta, tillsammans med dess anvĂ€ndarvĂ€nlighet och prisvĂ€rdhet, gör den till det överlĂ€gsna valet i detta test.

 

Köpguide för silverschampo

NÀr du ska köpa schampo finns det mÄnga saker som kan vara bra att tÀnka pÄ, men nÀr du köper silverschampo blir det Ànnu mer. Eftersom silverschampot Àr ett vanligt schampo, men med en speciell egenskap, sÄ ska det anvÀndas istÀllet för vanligt schampo. Det innebÀr att det behöver rengöra hÄret effektivt, och gÀrna göra det mjukt och glÀnsande samt ge lyster. Det kan ocksÄ vara en fördel om produkten Àr dryg och rÀcker lÀnge.

DÀrtill finns det egenskaper som Àr viktiga nÀr det gÀller just silverschampon, och som ocksÄ Àr viktiga att tÀnka pÄ nÀr man vÀljer. Det handlar förstÄs om hur bra schampot Àr pÄ att neutralisera de gula och orangea tonerna, samt ge en kall nyans. Det kan ocksÄ handla om hur snabbt man ser resultat, samt huruvida schampot fÀrgar av sig eller inte.

Det gĂ€ller alltsĂ„ sĂ„vĂ€l att hitta ett bra schampo som rengör hĂ„ret, men ocksĂ„ ett som effektivt neutraliserar. DĂ€rtill bör schampot inte vara för djuprengörande, Ă€ven om det lĂ„ter som nĂ„got positivt. Är det för djuprengörande kan det nĂ€mligen torka ut hĂ„ret. En del hĂ„r klarar av den djuprengörande effekten, men för mĂ„nga innebĂ€r det ett torrt och trĂ„kigt hĂ„r. Det gĂ€ller alltsĂ„ Ă€ven att hitta ett silverschampo som fungerar för just dig.

Visst kan detta lÄta krÄngligt, och det Àr mÄnga saker man behöver tÀnka pÄ. HÀr kommer vi att gÄ igenom nÄgra av alla dessa saker, och dÄ framför allt sÄdant som kan variera mycket mellan olika produkter. Vi kommer att kolla nÀrmare pÄ hur schampot anvÀnds, förpackningstyp och mÀngden produkt i förpackningen samt egenskaper.

AnvÀndning

Att anvÀnda schampo Àr vÀl knappast sÀrskilt avancerat, och de flesta vet förmodligen hur man gör det. NÀr det gÀller silverschampo Àr det dock lite annorlunda. Först och frÀmst sÄ ska silverschampot ofta verka i hÄret en stund innan det sköljs ur, ofta handlar det om 3-5 minuter men detta kan variera mellan olika mÀrken. Man kan dock lÄta det verka lÀngre nÄgon gÄng ibland, omkring 10-15 minuter, för att fÄ bÀttre effekt och resultat.

Det kan ocksÄ vara bra att tÀnka pÄ att silverschampo ska anvÀndas 1-2 gÄnger i veckan, anvÀnder du ett starkare silverschampo rÀcker det förmodligen med en gÄng i veckan. HÀr kan man dock behöva prova sig fram för att hitta ett intervall som Àr lagom.

Mycket kan dock variera mellan olika sorter, sÄ hÀr Àr det framför allt viktigt att lÀsa pÄ hur produkten ska anvÀndas. Om du har anvÀnt ett mÀrke och sedan byter till ett annat sÄ bör du ta reda pÄ om de ska anvÀndas pÄ samma sÀtt, eller om det finns andra rekommendationer och anvÀndningsanvisningar för den nya sorten.

Det kan ocksÄ finnas silverschampon som kÀnns lite krÄngligare att anvÀnda, medan andra kÀnns enklare. Om du tycker det Àr viktigt att det Àr smidigt och gÄr snabbt att anvÀnda silverschampo, eller om du inte har anvÀnt silverschampo tidigare, sÄ kan det vara en bra idé att vÀlja ett som Àr enkelt att anvÀnda. I övrigt handlar det dock frÀmst om att faktiskt ta reda pÄ hur just det silverschampot du köper ska anvÀndas.

MÀngd och förpackning

NĂ€r du ska köpa silverschampo Ă€r det viktigaste förstĂ„s att det Ă€r ett bra mĂ€rke – att schampot sĂ„vĂ€l Ă€r bra pĂ„ att rengöra, som ger ett bra resultat nĂ€r det gĂ€ller neutralisering. Det kan dock vara en fördel om det dessutom Ă€r en större förpackning, av den enkla anledningen att dĂ„ du slipper tĂ€nka pĂ„ att köpa nytt schampo ofta. Även om det kan vara dyrare sĂ„ blir det förmodligen mer prisvĂ€rt i lĂ€ngden om schampot rĂ€cker lĂ€nge.

HÀr handlar det dock egentligen inte enbart om mÀngden i sig, utan Àven om hur dryg produkten Àr. En stor förpackning kan ta slut ganska fort om det inte Àr en dryg produkt, medan en mindre förpackning kan rÀcka lÀnge om den Àr dryg. HÀr kan det alltsÄ vara en fördel att hitta ett bra silverschampo som kommer i en större förpackning och dessutom Àr dryg, och rÀcker sÄ lÀnge som möjligt.

NÀr det gÀller sjÀlva förpackningen sÄ Àr det kanske inte heller det viktigaste, men det kan ÀndÄ vara en stor fördel med en smidig förpackning som gör schampot enklare att anvÀnda. En ganska vanlig förpackning, som ocksÄ Àr vÀldigt smidig, Àr pumpflaskan. Den gör det enkelt att fÄ ut produkten, men en nackdel Àr att det kan vara svÄrt att fÄ ut allting, och ofta blir ganska mycket produkt kvar i flaskan.

Andra alternativ Ă€r till exempel skruvkork, eller den mer vanliga korken som sitter fast pĂ„ flaskan. Dessa pĂ„minner förstĂ„s mycket om varandra, men fördelen med den sistnĂ€mnda Ă€r att man inte riskerar att tappa – eller tappa bort – korken. DĂ€rtill kan det förstĂ„s finnas andra förpackningstyper, och hĂ€r handlar det helt om vad man sjĂ€lv föredrar. Det hĂ€r Ă€r som sagt förmodligen inte det du helt kommer att grunda ditt beslut pĂ„, men det kan Ă€ndĂ„ vara nĂ„got som Ă€r bra att tĂ€nka pĂ„.

Egenskaper

Precis som vanliga schampon sĂ„ kan silverschampon ha mĂ„nga olika egenskaper, Ă€ven om det Ă€r lĂ€tt att tro att de bara har en. Även om det Ă€r viktigt att de gör det de ska pĂ„ ett bra sĂ€tt, det vill sĂ€ga neutraliserar och ger en kall ton, sĂ„ kan andra egenskaper ocksĂ„ vara vĂ€ldigt viktiga – eller Ă„tminstone en stor fördel.

Egenskaperna som finns hos silverschampon Àr egentligen desamma som kan finnas hos vanliga schampon, och dessa kan variera mycket mellan olika mÀrken. Exempel pÄ egenskaper Àr till exempel att det gör hÄret starkare, gör hÄret glansigare, ger ett friskare hÄr, att det Àr Äterfuktande, att det Àr fÀrgbevarande, att det gör hÄret lent, att det skyddar mot vÀrmestyling, att det gör hÄret mer följsamt, att det gör hÄret lÀtthanterligt, att det gör hÄret fylligare eller att det gör hÄret mjukt.

Ofta har silverschampon flera av dessa – eller andra – egenskaper. Vilka av dessa egenskaper som Ă€r viktiga Ă€r förstĂ„s svĂ„rt att sĂ€ga dĂ„ det Ă€r individuellt. HĂ€r kan du helt utgĂ„ frĂ„n dina egna kriterier och behoven hos ditt hĂ„r. Behöver du till exempel ett schampo som skyddar mot vĂ€rmestyling, eller stĂ€rker hĂ„ret, sĂ„ letar du efter ett silverschampo som gör just detta.

Hemfaktas test av silverschampo – vi listar 6 produkter

HÀr har vi tagit fram nÄgra riktigt bra silverschampon med olika egenskaper, olika fördelar, olika förpackningstyper, olika storlekar och i olika prisklasser. Oavsett vad du letar efter sÄ kan du förmodligen hitta det hÀr, och för att göra det enklare för dig att hitta rÀtt sÄ har vi delat upp dessa i tre olika kategorier: premium, mellan och budget.

Avslutande ord inför ditt köp av silverschampo

Även om silverschampot har ett syfte, att ta bort gula och orangea toner samt ge en kallare nyans, sĂ„ Ă€r det faktiskt ocksĂ„ ett vanligt schampo. Det fungerar helt enkelt precis som vilket schampo som helst, och ska Ă€ven rengöra hĂ„ret. Det hĂ€r gör förstĂ„s att det finns mĂ„nga kriterier som behöver uppfyllas för att ett silverschampo ska vara bra. Det ska rengöra hĂ„ret effektivt, men inte vara för djuprengörande eftersom det dĂ„ kan torka ut hĂ„ret. Det Ă€r ocksĂ„ en fördel om det gör hĂ„ret mjukt, och om det ger hĂ„ret glans och lyster. DĂ€rtill Ă€r det förstĂ„s en fördel om schampot Ă€r drygt och rĂ€cker lĂ€nge.

Alla dessa egenskaper ovan Ă€r dock sĂ„dana som Ă€r viktiga hos samtliga schampon, inte minst att det rengör bra och Ă€r drygt, Ă€ven om sĂ„dant som mjukhet och glans Ă€r stora fördelar. Men nĂ€r det gĂ€ller just silverschampo sĂ„ blir det Ă€ven viktigt att det Ă€r effektivt och Ă€r bra pĂ„ att ta bort gula eller orangea toner i hĂ„ret, och ger hĂ„ret en kallare nyans. Hur lĂ„ng tid det tar innan man ser resultat kan ocksĂ„ vara viktigt, det vill sĂ€ga hur mĂ„nga tvĂ€ttar som krĂ€vs innan man kan se nĂ„gon skillnad pĂ„ hĂ„ret. Det hĂ€r kan förstĂ„s skilja ganska mycket mellan olika silverschampon – ibland syns resultatet direkt, och ibland kan det ta ganska mĂ„nga tvĂ€ttar innan man ser nĂ„gon skillnad.

Trots att silverschampot inte Àr nÄgon hÄrfÀrg och inte fÀrgar hÄret, sÄ kan det ÀndÄ fÀrga av sig ibland. Det hÀr Àr förstÄs nÄgot man vill undvika. Framför allt bör man dock fokusera pÄ att kombinationen av rengöring och neutralisering Àr sÄ bra som möjligt. Om silverschampot endast Àr bra pÄ att rengöra hÄret men inte neutraliserar de gula och orangea tonerna i hÄret sÄ kan man förstÄs lika gÀrna anvÀnda ett vanligt schampo. Det rÀcker inte heller att schampot Àr bra pÄ att neutralisera om det inte rengör hÄret effektivt. Det gÀller helt enkelt att hitta ett silverschampo som Àr bra pÄ bÄda dessa delar.

Ett silverschampo ska inte vara skadligt eller dĂ„ligt för hĂ„ret pĂ„ nĂ„got sĂ€tt, Ă€ven om man ibland kan höra att det Ă€r sĂ„. Att en del tror att det skadar hĂ„ret beror förmodligen pĂ„ att en del silverschampon Ă€r djuprengörande och dĂ€rför kan torka ut hĂ„ret. HĂ„ret blir dĂ„ torrt och trĂ„kigt, det kan Ă€ven bli trassligt och upplevas slitet. Det hĂ€r beror alltsĂ„ inte pĂ„ silverschampot i sig, utan pĂ„ den djuprengörande effekten. Ett silverschampo som inte Ă€r djuprengörande gör inte detta, utan fungerar som vilket schampo som helst – plus att det neutraliserar de gula och orangea tonerna, förstĂ„s.

Det Àr dock viktigt att komma ihÄg att alla schampon kan göra hÄret torrt eller fÄ det att se slitet ut, till exempel om det har en djuprengörande effekt. Det gÀller alltsÄ att vÀlja rÀtt schampo, oavsett om man anvÀnder ett vanligt schampo eller ett silverschampo. Djuprengörande schampon kan fungera för en del, men inte för alla. Det kan Àven vara sÄ att man behöver prova sig fram för att hitta det schampo som fungerar bÀst för ens hÄr.

Vanliga frÄgor och svar om silverschampo

Vad Àr silverschampo bra för?

Silverschampo neutraliserar gula och orangea toner i blont, vitt eller grÄtt hÄr för att ge en kall ton. FrÄn början anvÀndes det dock endast i grÄtt hÄr för att ljusa upp hÄret och göra hÄrtonen mer enhetlig. I dag anvÀnds det förmodligen frÀmst för att neutralisera gula och orangea toner i blont hÄr, och för att fÄ till den dÀr kalla nyansen.

Är silverschampo permanent?

Nej, silverschampo Àr inte permanent. Det fungerar inte heller son en hÄrfÀrg som bleker hÄret, utan det neutraliserar endast gula och orangea toner. Vanligtvis behöver man anvÀnda silverschampo tvÄ gÄnger i veckan, men om man anvÀnder ett starkare silverschampo sÄ rÀcker det förmodligen med en gÄng i veckan.

Är silverschampo skadligt?

Nej, silverschampo ska fungera som vilket annat schampo som helst. En del pÄstÄr att det Àr skadligt för hÄret, och denna myt har förmodligen uppkommit för att en del mÀrken kan vara vÀldigt djuprengörande, vilket kan torka ut hÄret. Det Àr alltsÄ möjligt att hÄret kan kÀnnas torrt och obehagligt av en del silverschampon, men det beror alltsÄ inte pÄ att silverschampo Àr skadligt utan pÄ att just den sorten Àr djuprengörande. Var noggrann med att vÀlja ett mÀrke som inte Àr djuprengörande, och dÀrmed inte uttorkande.

Ett silverschampo anvÀnds för att neutralisera gula toner i blont, vitt och grÄtt hÄr och det ger dig en kall ton. HÀr jÀmför vi olika silverschampon.

KÀllförteckning

 1. GK Hair, 2023-11-28 [↩]
 2. Lyko, 2023-11-28 [↩]
 3. Amazon, 2023-11-28 [↩]
 4. Olaplex, 2023-11-28 [↩]
 5. Eleven, 2023-11-28 [↩]
 6. Nordic Feel, 2023-11-28 [↩]
 7. Bangerhead, 2023-11-28 [↩]
 8. Feelunique, 2023-11-28 [↩]
 9. Hairlust, 2023-11-28 [↩]
 10. Hairlust, 2023-11-28 [↩]
 11. Joice, 2023-11-28 [↩]
 12. Lyko, 2023-11-28 [↩]
 13. Bangerhead, 2023-11-28 [↩]
 14. Cocopanda, 2023-11-28 [↩]
 15. Fudge, 2023-11-28 [↩][↩]
 16. Lyko, 2023-11-28 [↩]
 17. Bangerhead, 2023-11-28 [↩]
 18. Cocopanda, 2023-11-28 [↩]
 19. Antonio Axu, 2023-11-28 [↩]
 20. Lyko, 2023-11-28 [↩]
 21. Kronans Apotek, 2023-11-28 [↩]
 22. Eleven, 2023-11-28 [↩]
 23. Kevin Murphy, 2023-11-27 [↩][↩]
 24. ÅhlĂ©ns, 2023-11-27 [↩]
 25. Lyko, 2023-11-27 [↩]

LĂ€mna en kommentar