1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Silvershampoo – Adjöss med gula toner!
EnrichedBlonde-SilverShampoo_hairlust_prisvärt silverschampo

Lyx

Bäst i test premiumklassen: GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo - bästa silverschampot 2023

GK Hair Miami Bombshell

8

Mellan

EnrichedBlonde-SilverShampoo_hairlust_prisvärt silverschampo

Enriched Blonde™ Silver Shampoo, Hairlust

9.2

Budget

Utmanare premiumklassen: Fudge Clean Blonde Damage Rewind

Fudge Clean Blonde Damage Rewind

8.4

Inledning

Jasså håret som skulle vara kaxigt och sådär snyggt blont har gått och blivit senapsgult? Och det var inte planen? Nej, men då serru är det dags att ta in experthjälp! Och vad är väl bättre experthjälp i det här läget än ett silverschampo! Ett silverschampo som är bäst i test? Check! Som förvandlar allt gult till fränt blont? Dubbelcheck! Silverschampo fungerar även på grått och vitt hår och kan till och med förädla ett mörkt! Hör å häpna. Hur silverschampot används har förändrats med tiden och i dag finns ett stort utbud av silverschampon. Detta innebär förstås att en del är bättre än andra, men också att en del passar för ditt hår men inte för någon annans.

Vi på Hemfakta har utsett Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo till årets bästa silverschampo! Här försvinner gula och orangea toner, blekta eller gråa hår OCH SAMTIDIGT är det fritt från skadliga ingredienser som parabener, silikoner och sulfater! Dess unika kombination av ekologiska ingredienser och förmågan att inte bara förbättra hårfärgen utan även stärka och främja hälsosam hårväxt gör den till en riktig standout-produkt – Vi älskar!

.

Vi har i det här testet presenterat sex olika silverschampon med olika egenskaper. I jakten på bästa silverschampo har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det.

När det kommer till silverschampo är det såklart resultatet vi främst är ute efter, men även andra aspekter så som produktens naturliga och ekologiska innehåll, produktionsplats, pris och användarvänlighet. Med de sex produkter vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du kommer hitta ett silverschampo för just ditt hår och som inte kommer gör dig besviken! Dessutom har vi slängt in en grym hårinpackning för den som vill åt ett riktigt 2.0 hår!

Därför blev Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo är Bäst i Test

Bäst i test vinnaren, Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo, överträffar de andra testdeltagarna med sin höga effektivitet i att neutralisera gula toner samtidigt som den erbjuder extra hårvård och miljömedvetenhet. Dess unika kombination av ekologiska ingredienser och förmågan att inte bara förbättra hårfärgen utan även stärka och främja hälsosam hårväxt gör den till en standout-produkt. Detta, tillsammans med dess användarvänlighet och prisvärdhet, gör den till det överlägsna valet i detta test.

1

GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test premiumklassen: GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo - bästa silverschampot 2023

Lyx

Vinnare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

9

Doft

7

Användarvänlighet

8

Totalpoäng

Motivering: GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo får höga poäng för sin effektivitet och behagliga doft. Priset är dock något högre, vilket drar ner det totala betyget. Användarvänligheten påverkas av problem med förpackningen.

Wanna be a bombshell? Här har vi ett grymt silverschampo som effektivt neutraliserar gula toner! Pris ca. 320 kr.

Det här kan vara ett av de bästa silverschampon som finns att köpa. Det torkar inte ut håret men tar effektivt bort gula/röda toner, och lämnar håret mjukt och följsamt. Det här silverschampot neutraliserar gula/röda toner som uppkommer efter till exempel olika kemiska behandlingar, eller av andra anledningar. Det innehåller bland annat Juvexin Anti aging proteiner, och har många goda egenskaper. Det här schampot finns även i stor förpackning på hela 710 ml – så gillar du det slå till på big pack ögona bums! En annan fördel är att det är en praktisk och smidig pumpflaska som gör det enkelt att få ut produkt.

 • Mängd: 280 ml
 • Egenskaper: Torkar inte ut håret, Gör håret mjukt och följsamt
 • Innehåll: Innehåller Juvexin Anti aging proteiner
 • Hållbarhet: Ej specificerat

Fördelar

 • Användare rapporterar att schampot effektivt tar bort gula toner utan att torka ut håret, vilket är en uppskattad egenskap jämfört med andra silverschampon.
 • Många upplever att håret blir mjukt och följsamt efter användning, vilket tyder på att schampot även vårdar håret.
 • Schampot är skonsamt för håret och ger inte en sliten känsla, vilket är viktigt för användare som söker en skonsam behandling.
 • Vissa kunder framhäver att schampot är mycket återfuktande och lämnar håret med en behaglig doft.

Nackdelar

 • En del användare upplever problem med förpackningen, särskilt med pumpen som inte fungerar optimalt. Detta kan göra användningen mindre praktisk.
 • Det finns en osäkerhet kring innehållsförteckningen, då vissa kunder inte hittar fullständig information om ingredienserna.

Sammanfattning: För att ge en övergripande bild av GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo har vi analyserat över 300 recensioner från Lyko((Lyko, 2023-11-28)) och Amazon((Amazon, 2023-11-28)). Recensionerna ger en bred uppfattning om produktens effektivitet och användarvänlighet. Trots något bristande förpackning och ingrediensinformation, upplever de flesta användare att schampot är effektivt för att reducera gula toner och är skonsamt för håret.

2

OlaplexNo.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo bäst i test silvershampoo

Lyx

Utmanare

6

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

7

Doft

7

Användarvänlighet

7.6

Totalpoäng

Motivering: Olaplex No.4P får goda betyg för hållbarhet och effektivitet. Priset är dock det högsta bland testade produkter, och vissa användare upplever problem med torrhet och frissighet, vilket påverkar användarvänligheten.

En riktig användarfavorit! Pris ca. 350 kr.

OLAPLEX® No.4P BLONDE ENHANCER™ TONING SHAMPOO  är din räddare i nöden! Det här silverschampot gör mer än att bara neutralisera oönskade gula toner – det stärker, mjukgör och ger en kall och klar nyans som lyser upp vardagsmörkret. Sulfatfri och högkoncentrerad formula ger dig friheten att skräddarsy din egen unika nyans, så känn dig fri att experimentera! Och om du vill ha en riktigt intensiv look kan du bara låta produkten sitta lite längre – ju längre, desto mer intensivt resultat. Här har vi en riktig användarfavvo, ett silverschampo som kommer ta ditt blonda hår till nya höjder!

 • Mängd: 250 ml
 • Egenskaper: Färgskyddande, stärkande, Torkar inte ut håret, Stärker och mjukgör, Gör håret mjukt och följsamt
 • Innehåll: Innehåller en högkoncentrerad formula som ger dig friheten att skräddarsy din egen unika nyans
 • Hållbarhet: Sulfantfri, vegansk

Fördelar

 • Användare uppskattar att schampot effektivt tar bort gula toner, vilket ger en finare och mer önskad hårfärg.
 • Många rapporterar att schampot gör håret mjukt och glansigt, vilket indikerar att det är vårdande samt förstärker hårets styrka.
 • Användarna älskar att schampot inte torkar ut håret som många andra silverschampon gör, vilket är en viktig aspekt för dem med färgat eller behandlat hår.
 • Schampot upplevs som skonsamt och inte irriterande för hårbotten, vilket är viktigt för känsliga användare.
 • Det finns rapporter om att schampot fungerar bra även i grått hår, vilket gör det till ett mångsidigt val.

Nackdelar

 • Vissa användare rapporterar att schampot kan orsaka en gråaktig ton om det lämnas i för länge, vilket kräver försiktighet vid användning.
 • En del kunder har upplevt att schampot gör håret torrt och frissigt, vilket kan vara problematiskt för vissa hårtyper.

Sammanfattning: För att ge en bred och objektiv bild av OLAPLEX® No.4P BLONDE ENHANCER™ TONING SHAMPOO har vi sammanställt användarrecensioner från Eleven((Eleven, 2023-11-28)), Nordic Feel((Nordic Feel, 2023-11-28)), Bangerhead((Bangerhead, 2023-11-28)), och Feelunique((Feelunique, 2023-11-28)). Totalt har cirka 1000 recensioner analyserats. Majoriteten av användarna upplever positiva resultat med schampot, särskilt när det gäller att neutralisera gula toner och vårda håret. Dock finns det vissa rapporter om att schampot kan leda till en gråaktig ton och i vissa fall torka ut håret. Antalet källor är begränsade till de tillgängliga recensionerna från de nämnda webbplatserna.

Duellen

Lyx

GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo vs. OlaplexNo.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

I lyxklassen står GK Hair Miami Bombshell Silvershampoo som vinnare mot Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo som utmanare. GK Hair sticker ut med sin förmåga att effektivt neutralisera gula toner utan att torka ut håret, en egenskap som är mycket uppskattad. Dessutom bidrar Juvexin Anti aging proteiner till hårets vård. Olaplex No.4P, å andra sidan, erbjuder också effektiv neutralisering av gula toner samtidigt som det stärker och mjukgör håret. Dess högkoncentrerade formula ger en skräddarsydd nyans, men vissa användare rapporterar om gråaktiga toner och torrhet som nackdelar. GK Hair vinner med sin balans mellan effektivitet och vårdande egenskaper.

3

Enriched Blonde™ Silver Shampoo, Hairlust – Bästa silverschampot 2024!

EnrichedBlonde-SilverShampoo_hairlust_prisvärt silverschampo

Mellan

Vinnare

8

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet

10

Doft

9

Användarvänlighet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Hairlusts schampo får högsta poäng i testet tack vare dess miljövänlighet, prisvärde, effektivitet, och användarvänlighet. Detta gör det till bäst i test.

SÅ bra silvershampo, som dessutom har miljön i åtanke! Pris ca. 260 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo till årets bästa silverschampo! Här försvinner gula och orangea toner, blekta eller gråa hår OCH SAMTIDIGT är det fritt från skadliga ingredienser som parabener, silikoner och sulfater! Dess unika kombination av ekologiska ingredienser och förmågan att inte bara förbättra hårfärgen utan även stärka och främja hälsosam hårväxt gör den till en riktig standout-produkt – Vi älskar!

Vill du ha ett silverschampo som tar bort gula och orangea toner, blekta eller gråa hår OCH SAMTIDIGT är fritt från skadliga ingredienser som parabener, silikoner och sulfater? Då har vi här Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo! Det är inte bara färgkorrigerande, utan också fullt av hårvänliga ingredienser som gör håret starkare och främjar hälsosam hårväxt. Schampot innehåller violettfärgade pigment som tar bort gula och orangea toner i blont eller grått hår. Dessutom innehåller det veganska mikroproteiner, ekologisk aloe vera, blåbär- och mangoextrakt som reparerar och skyddar håret. Med regelbunden användning får du ett ljust, glänsande och mjukt hår som är fritt från friss!

 • Mängd: 250 ml
 • Egenskaper: tar bort gula och orangea toner, blekta eller gråa hår, gör håret starkare och främjar hälsosam hårväxt
 • Innehåll: Violettfärgade pigment som tar bort gula och orangea toner i blont eller grått hår samt veganska mikroproteiner, ekologisk aloe vera, blåbär- och mangoextrakt som reparerar och skyddar håret
 • Hållbarhet: Fri från skadliga kemikalier, Fri från parabener, silikoner, sulfater, Ekologiska ingredienser, Certifierad vegansk. Förpackning tillverkad av återvunnen förpackning, Producerad i Skandinavien

Fördelar

 • Användare upplever att schampot effektivt reducerar gula toner i håret, vilket ger en mer attraktiv och önskad hårfärg.
 • Många användare rapporterar att schampot gör håret mjukt och följsamt, vilket tyder på att det är skonsamt och vårdande.
 • Schampot får beröm för sin förmåga att förbättra hårets kvalitet, vilket är särskilt uppskattat av personer med tunna och skadade hårstrån.
 • Användarna uppskattar den snabba leveransen av produkten, vilket indikerar god kundservice från Hairlust.

Nackdelar

 • Några användare upplever att schampot kan vara för starkt och orsaka en gråaktig ton om det lämnas i för länge, vilket kräver försiktighet vid användning.
 • Det finns rapporter om att schampot kan göra håret torrt och frissigt hos vissa hårtyper.

Sammanfattning: För att skapa en övergripande bild av Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo har vi analyserat användarrecensioner från Hairlusts egen hemsida. Totalt har över 1000 recensioner granskats. Majoriteten av användarna verkar nöjda med schampots effektivitet när det gäller att minska gula toner och förbättra hårets kvalitet. Dock finns det vissa rapporter om att schampot kan leda till en gråaktig ton eller torka ut håret hos vissa användare. Antalet källor är begränsade till de tillgängliga recensionerna från Hairlusts hemsida1.

4

Joico Blonde Life Violet Shampoo

Utmanare mellanklassen: Joico Blonde Life Violet Shampoo

Mellan

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

8

Doft

8

Användarvänlighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Joico får goda betyg överlag men hamnar lite lägre än Hairlust i effektivitet och användarvänlighet. Schampot är dock väl uppskattat för dess vårdande egenskaper.

Även detta är ett mycket prisvärt silverschampo som gör vad det ska! Pris ca. 290 kr.

Även här finns många fördelar: schampot är sulfatfritt, ger en omedelbar effekt, rengör håret skonsamt, har ett lätt förhöjt pH-värde som gör att färgpigmenten lättare tränger in i håret och det är enkelt att använda. Schampot är löddrande och appliceras i vått hår, därefter ska det verka i 1-3 minuter innan man sköljer ur det. Resultatet blir ett rent, friskt hår med kalla toner!

 • Mängd: 300 ml
 • Egenskaper: Ger omedelbar effekt, Rengör skonsamt
 • Innehåll: Lätt förhöjt pH-värde som hjälper färgpigmenten
 • Hållbarhet: Sulfatfritt

Fördelar

 • Många användare uppskattar att schampot effektivt tar bort gula toner och ger en önskad kall nyans utan att göra håret blått eller lila.
 • Användarna betonar att schampot är vårdande och inte torkar ut håret, vilket är vanligt hos många andra silverschampon.
 • Flera recensenter nämner den behagliga doften och den dryga konsistensen, vilket gör produkten ekonomisk i längden.
 • Produkten får beröm för att den gör håret rent, lent och glansigt, vilket tyder på att den förbättrar hårets övergripande kvalitet.

Nackdelar

 • En del användare upplever att effekten inte är lika stark som hos andra silverschampon, vilket kan kräva frekventare användning för önskat resultat.

Sammanfattning: För att ge en balanserad och objektiv bild av Joico Blonde Life Violet Shampoo har vi sammanställt recensioner från Lyko((Lyko, 2023-11-28)), Bangerhead((Bangerhead, 2023-11-28)) och Cocopanda((Cocopanda, 2023-11-28)), där totalt cirka 100 recensioner har granskats. Användare uppskattar överlag schampots vårdande egenskaper och förmågan att ge en kall nyans utan att torka ut håret.

Duellen

Mellan

Enriched Blonde™ Silver Shampoo, Hairlust – Bästa silverschampot 2024! vs. Joico Blonde Life Violet Shampoo

I mellanklassen dominerar Hairlust Enriched Blonde™ Silver Shampoo över Joico Blonde Life Violet Shampoo. Hairlust imponerar med sin miljövänlighet och innehåll av ekologiska ingredienser. Dess förmåga att inte bara korrigera färgen utan även främja hårväxt och stärka håret ger den en fördel. Joico, å andra sidan, är också effektivt och vårdande men upplevs inte lika starkt i effekt som Hairlust. Hairlust vinner med sina extra fördelar i hårvård och miljömedvetenhet.

5

Fudge Clean Blonde Damage Rewind

Utmanare premiumklassen: Fudge Clean Blonde Damage Rewind

Budget

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

8

Doft

7

Användarvänlighet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Fudge Clean Blonde Damage Rewind får höga poäng för prisvärdhet och effektivitet. Nackdelarna med potentiell uttorkning och lila tonering drar ner användarvänligheten.

Ett budgetschampo till duga! Vi älskar! Pris ca. 160 kr.

Fudge Clean Blonde Damage Rewind är ett väldigt bra och effektivt silverschampo med många goda egenskaper; det gör håret starkare och mer motståndskraftigt, det är berikat med vegetabiliskt protein som stärker samt jämnar ut hårets fjällskikt och ger ett friskare och glansigare hår. Dessutom är det återfuktande, färgbevarande och skyddar mot värmestyling. Detta högkvalitativa silverschampo finns även i en riktigt stor förpackning med hela 1000 ml.

 • Mängd: 259 ml
 • Egenskaper: Skyddar mot värmestyling, Färgskyddande, stärkande, Gör håret starkare, Gör håret mer motståndskraftigt, Ger friskare och glansigare hår, Återfuktande, Färgbevarande
 • Innehåll: Berikat med vegetabiliskt protein
 • Hållbarhet: Flaska 100% recyclable

Fördelar

 • Användarna upplever att schampot är effektivt på att neutralisera gula toner och ge håret en kallare nyans.
 • Många noterar att schampot är vårdande och inte torkar ut håret, vilket är vanligt hos många andra silverschampon.
 • Användare betonar att schampot gör håret mjukt och lent samt ger en frisk lyster.
 • Flera recensioner lyfter fram att schampot ger snabba resultat och är lättanvänt.

Nackdelar

 • En del användare rapporterar att schampot kan ge håret en lila ton om det lämnas i för länge.
 • Några recensenter upplever att schampot kan vara uttorkande om det används för ofta.

Sammanfattning: För att ge en objektiv bild av Fudge Clean Blonde Damage Rewind har vi samlat recensioner från Lyko((Lyko, 2023-11-28)), Bangerhead((Bangerhead, 2023-11-28)), Cocopanda((Cocopanda, 2023-11-28)) och Fudges egen hemsida((Fudge, 2023-11-28)), där totalt över 300 recensioner har analyserats. Användare prisar produkten för dess förmåga att effektivt ta bort gula toner och ge håret en kall nyans, samtidigt som det vårdar och ger håret mjukhet och lyster. Det finns dock vissa uppmärksamheter gällande möjlig lila tonering vid överanvändning och potentiell uttorkning vid frekvent användning.

6

ANTONIO AXU Silver Shampoo Cool Purple

Utmanare budgetklassen: ANTONIO AXU Silver Shampoo Cool Purple - billigaste silverschampot i vårt test

Budget

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Effektivitet

8

Doft

6

Användarvänlighet

7.6

Totalpoäng

Motivering: ANTONIO AXU får högsta poäng för pris, men lägre betyg för effektivitet och användarvänlighet, särskilt på grund av problem med att göra håret rent och risken för att färga fingrar och naglar lila.

Milt, sulfatfritt och riktigt bra trots sitt låga pris! Pris ca. 130 kr.

Det här är ett mycket prisvärt schampo, med lågt pris och hög kvalitet. Här finns även många fördelar: Det ger lyster, det är mycket milt, det är sulfatfritt och det torkar inte ut håret. Och detta är bara några av alla fördelar med detta prisvärda och effektiva silverschampo, som ger ett fantastiskt resultat. Dessutom är det enkelt att använda, det masseras in i blött hår och ska sedan verka i 5-10 minuter innan det sköljs ur.

 • Mängd: 300 ml
 • Egenskaper: Ger lyster, Mycket milt, Sulfatfritt, Effektivt, Enkelt att använda
 • Innehåll: Innehåller Antonio Axus unika, korrigerande färgpigment som binder sig till håret och ger en vackert sval, blond ton med klarhet och lyster
 • Hållbarhet: Sulfatfritt

Fördelar

 • Användarna uppskattar att schampot effektivt tar bort gula toner och ger en kallare nyans till blont eller ljusfärgat hår.
 • Många upplever att håret blir mjukt och får en fin lyster efter användning.
 • Vissa recensioner framhäver att schampot är drygt och har en behaglig doft.
 • Användare noterar att schampot ger snabb effekt redan efter första tvätten.

Nackdelar

 • En del användare upplever att schampot inte gör håret riktigt rent, speciellt om håret är väldigt smutsigt.
 • Flera recensenter rapporterar att schampot kan färga fingrar och naglar lila om det inte tvättas bort snabbt.

Sammanfattning: För att ge en översikt av ANTONIO AXU Silver Shampoo Cool Purple har vi samlat recensioner från Lyko((Lyko, 2023-11-28)), Kronans Apotek((Kronans Apotek, 2023-11-28)), Eleven((Eleven, 2023-11-28)) och andra källor, där totalt drygt 30 recensioner har analyserats. Användare uppskattar schampots effektivitet på att neutralisera gula toner, samt dess förmåga att göra håret mjukt och ge det lyster. Det finns dock en uppmärksamhet kring att schampot kan färga händer och naglar lila samt att det inte alltid rengör smutsigt hår optimalt.

Duellen

Budget

Fudge Clean Blonde Damage Rewind vs. ANTONIO AXU Silver Shampoo Cool Purple

I budgetklassen är Fudge Clean Blonde Damage Rewind vinnaren, tack vare dess effektiva neutralisering av gula toner och dess vårdande egenskaper som stärker och ger håret glans. ANTONIO AXU Silver Shampoo, trots sitt lägre pris, kommer nära med sitt milt, sulfatfria och effektiva resultat. Den största skillnaden ligger i att Fudge erbjuder en starkare effektivitet och användarvänlighet, trots risken för lila tonering och potentiell uttorkning.

7

Kevin Murphy Blonde Angel Treatment

Kevin Murphy Blonde Angel Treatment silver inpackning

Budget

Utmanare

Motivering: Det här är ett mycket prisvärt schampo, med lågt pris och hög kvalitet. Här finns även många fördelar: Det ger lyster, det är mycket milt, det är sulfatfritt och det torkar inte ut håret. Och detta är bara några av alla fördelar med detta prisvärda och effektiva silverschampo, som ger ett fantastiskt resultat. Dessutom är det enkelt att använda, det masseras in i blött hår och ska sedan verka i 5-10 minuter innan det sköljs ur.

Mjukt och fylligt hår utan några gula toner! Pris ca. 240 kr.

Är du trött på silverschampoo? Här får du en snygg, ganska kall och askig nyans utan att kompromissa med fukt och glans! En silverkur som vårdar och återfuktar samtidigt som den fräschar upp och ger liv. Vi alla vet hur jobbigt det kan vara att kämpa mot gula toner i blont eller grått hår, men denna färgkorrigerande kur löser problemet prima. Den innehåller en blandning av färgkorrigerande ingredienser, naturliga mjukgörande ingredienser, kreatin, aminosyror och blomextrakt. Applicera i nytvättat och fuktigt hår, låt verka i en minut, och skölj sedan ur. Dessutom är den sulfat- och parabenfri, så du kan använda den med gott samvete för både ditt hår och miljön. Ge ditt blonda eller gråa hår den extra kärlek det förtjänar med en skön och stärkande silverkur!

 • Mängd: 250 ml
 • Egenskaper: Färgkorrigerande och uppljusande för blonda och gråa hår, Fräschar upp, återfuktar och reparerar blekt eller slingat hår. Innehåller Kreatin
 • Innehåll: Innehåller Kreatin
 • Hållbarhet: Sulfat- och parabenfri

Fördelar

 • Många användare upplever att KEVIN MURPHY Blond Angel Silverinpackning effektivt neutraliserar gula toner och ger håret en kallare nyans.
 • Produkten beskrivs ofta som mycket vårdande och återfuktande, vilket gör att håret känns mjukt och friskt efter användning.
 • Användare uppskattar produktens doft, vilket bidrar till en behaglig upplevelse vid användning.
 • Vissa recensenter noterar att inpackningen ger håret en fin lyster och glans.

Nackdelar

 • En nackdel som nämns är att produkten kan vara dyr, men de flesta anser att produktens kvalitet ger högt värde för pengarna.
 • Vissa användare rapporterar att förpackningen kan vara svår att hantera och att produkten ibland kan läcka.

Sammanfattning: Sammanställningen av användarrecensioner för KEVIN MURPHY Blond Angel Silverinpackning, hämtade från Åhléns((Åhléns, 2023-11-27)) Kevin Murphys egen hemsida((Kevin Murphy, 2023-11-27)) och Lyko((Lyko, 2023-11-27)), visar på en övervägande positiv användarupplevelse. Recensionerna, som baseras på cirka 200 stycken, framhäver produktens effektivitet i att neutralisera gula toner, dess vårdande egenskaper och behagliga doft. Nackdelarna som nämns inkluderar produktens höga pris och vissa förpackningsproblem.

Köpguide Silverschampo

När du ska köpa schampo finns det många saker som kan vara bra att tänka på, men när du köper silverschampo blir det ännu mer. Eftersom silverschampot är ett vanligt schampo, men med en speciell egenskap, så ska det användas istället för vanligt schampo. Det innebär att det behöver rengöra håret effektivt, och gärna göra det mjukt och glänsande samt ge lyster. Det kan också vara en fördel om produkten är dryg och räcker länge.

Därtill finns det egenskaper som är viktiga när det gäller just silverschampon, och som också är viktiga att tänka på när man väljer. Det handlar förstås om hur bra schampot är på att neutralisera de gula och orangea tonerna, samt ge en kall nyans. Det kan också handla om hur snabbt man ser resultat, samt huruvida schampot färgar av sig eller inte.

Det gäller alltså såväl att hitta ett bra schampo som rengör håret, men också ett som effektivt neutraliserar. Därtill bör schampot inte vara för djuprengörande, även om det låter som något positivt. Är det för djuprengörande kan det nämligen torka ut håret. En del hår klarar av den djuprengörande effekten, men för många innebär det ett torrt och tråkigt hår. Det gäller alltså även att hitta ett silverschampo som fungerar för just dig.

Visst kan detta låta krångligt, och det är många saker man behöver tänka på. Här kommer vi att gå igenom några av alla dessa saker, och då framför allt sådant som kan variera mycket mellan olika produkter. Vi kommer att kolla närmare på hur schampot används, förpackningstyp och mängden produkt i förpackningen samt egenskaper.

Användning

Att använda schampo är väl knappast särskilt avancerat, och de flesta vet förmodligen hur man gör det. När det gäller silverschampo är det dock lite annorlunda. Först och främst så ska silverschampot ofta verka i håret en stund innan det sköljs ur, ofta handlar det om 3-5 minuter men detta kan variera mellan olika märken. Man kan dock låta det verka längre någon gång ibland, omkring 10-15 minuter, för att få bättre effekt och resultat.

Det kan också vara bra att tänka på att silverschampo ska användas 1-2 gånger i veckan, använder du ett starkare silverschampo räcker det förmodligen med en gång i veckan. Här kan man dock behöva prova sig fram för att hitta ett intervall som är lagom.

Mycket kan dock variera mellan olika sorter, så här är det framför allt viktigt att läsa på hur produkten ska användas. Om du har använt ett märke och sedan byter till ett annat så bör du ta reda på om de ska användas på samma sätt, eller om det finns andra rekommendationer och användningsanvisningar för den nya sorten.

Det kan också finnas silverschampon som känns lite krångligare att använda, medan andra känns enklare. Om du tycker det är viktigt att det är smidigt och går snabbt att använda silverschampo, eller om du inte har använt silverschampo tidigare, så kan det vara en bra idé att välja ett som är enkelt att använda. I övrigt handlar det dock främst om att faktiskt ta reda på hur just det silverschampot du köper ska användas.

Mängd och förpackning

När du ska köpa silverschampo är det viktigaste förstås att det är ett bra märke – att schampot såväl är bra på att rengöra, som ger ett bra resultat när det gäller neutralisering. Det kan dock vara en fördel om det dessutom är en större förpackning, av den enkla anledningen att då du slipper tänka på att köpa nytt schampo ofta. Även om det kan vara dyrare så blir det förmodligen mer prisvärt i längden om schampot räcker länge.

Här handlar det dock egentligen inte enbart om mängden i sig, utan även om hur dryg produkten är. En stor förpackning kan ta slut ganska fort om det inte är en dryg produkt, medan en mindre förpackning kan räcka länge om den är dryg. Här kan det alltså vara en fördel att hitta ett bra silverschampo som kommer i en större förpackning och dessutom är dryg, och räcker så länge som möjligt.

När det gäller själva förpackningen så är det kanske inte heller det viktigaste, men det kan ändå vara en stor fördel med en smidig förpackning som gör schampot enklare att använda. En ganska vanlig förpackning, som också är väldigt smidig, är pumpflaskan. Den gör det enkelt att få ut produkten, men en nackdel är att det kan vara svårt att få ut allting, och ofta blir ganska mycket produkt kvar i flaskan.

Andra alternativ är till exempel skruvkork, eller den mer vanliga korken som sitter fast på flaskan. Dessa påminner förstås mycket om varandra, men fördelen med den sistnämnda är att man inte riskerar att tappa – eller tappa bort – korken. Därtill kan det förstås finnas andra förpackningstyper, och här handlar det helt om vad man själv föredrar. Det här är som sagt förmodligen inte det du helt kommer att grunda ditt beslut på, men det kan ändå vara något som är bra att tänka på.

Egenskaper

Precis som vanliga schampon så kan silverschampon ha många olika egenskaper, även om det är lätt att tro att de bara har en. Även om det är viktigt att de gör det de ska på ett bra sätt, det vill säga neutraliserar och ger en kall ton, så kan andra egenskaper också vara väldigt viktiga – eller åtminstone en stor fördel.

Egenskaperna som finns hos silverschampon är egentligen desamma som kan finnas hos vanliga schampon, och dessa kan variera mycket mellan olika märken. Exempel på egenskaper är till exempel att det gör håret starkare, gör håret glansigare, ger ett friskare hår, att det är återfuktande, att det är färgbevarande, att det gör håret lent, att det skyddar mot värmestyling, att det gör håret mer följsamt, att det gör håret lätthanterligt, att det gör håret fylligare eller att det gör håret mjukt.

Ofta har silverschampon flera av dessa – eller andra – egenskaper. Vilka av dessa egenskaper som är viktiga är förstås svårt att säga då det är individuellt. Här kan du helt utgå från dina egna kriterier och behoven hos ditt hår. Behöver du till exempel ett schampo som skyddar mot värmestyling, eller stärker håret, så letar du efter ett silverschampo som gör just detta.

Hemfaktas test av silverschampo – vi listar 6 produkter

Här har vi tagit fram några riktigt bra silverschampon med olika egenskaper, olika fördelar, olika förpackningstyper, olika storlekar och i olika prisklasser. Oavsett vad du letar efter så kan du förmodligen hitta det här, och för att göra det enklare för dig att hitta rätt så har vi delat upp dessa i tre olika kategorier: premium, mellan och budget.

Avslutande ord inför ditt köp av silverschampo

Även om silverschampot har ett syfte, att ta bort gula och orangea toner samt ge en kallare nyans, så är det faktiskt också ett vanligt schampo. Det fungerar helt enkelt precis som vilket schampo som helst, och ska även rengöra håret. Det här gör förstås att det finns många kriterier som behöver uppfyllas för att ett silverschampo ska vara bra. Det ska rengöra håret effektivt, men inte vara för djuprengörande eftersom det då kan torka ut håret. Det är också en fördel om det gör håret mjukt, och om det ger håret glans och lyster. Därtill är det förstås en fördel om schampot är drygt och räcker länge.

Alla dessa egenskaper ovan är dock sådana som är viktiga hos samtliga schampon, inte minst att det rengör bra och är drygt, även om sådant som mjukhet och glans är stora fördelar. Men när det gäller just silverschampo så blir det även viktigt att det är effektivt och är bra på att ta bort gula eller orangea toner i håret, och ger håret en kallare nyans. Hur lång tid det tar innan man ser resultat kan också vara viktigt, det vill säga hur många tvättar som krävs innan man kan se någon skillnad på håret. Det här kan förstås skilja ganska mycket mellan olika silverschampon – ibland syns resultatet direkt, och ibland kan det ta ganska många tvättar innan man ser någon skillnad.

Trots att silverschampot inte är någon hårfärg och inte färgar håret, så kan det ändå färga av sig ibland. Det här är förstås något man vill undvika. Framför allt bör man dock fokusera på att kombinationen av rengöring och neutralisering är så bra som möjligt. Om silverschampot endast är bra på att rengöra håret men inte neutraliserar de gula och orangea tonerna i håret så kan man förstås lika gärna använda ett vanligt schampo. Det räcker inte heller att schampot är bra på att neutralisera om det inte rengör håret effektivt. Det gäller helt enkelt att hitta ett silverschampo som är bra på båda dessa delar.

Ett silverschampo ska inte vara skadligt eller dåligt för håret på något sätt, även om man ibland kan höra att det är så. Att en del tror att det skadar håret beror förmodligen på att en del silverschampon är djuprengörande och därför kan torka ut håret. Håret blir då torrt och tråkigt, det kan även bli trassligt och upplevas slitet. Det här beror alltså inte på silverschampot i sig, utan på den djuprengörande effekten. Ett silverschampo som inte är djuprengörande gör inte detta, utan fungerar som vilket schampo som helst – plus att det neutraliserar de gula och orangea tonerna, förstås.

Det är dock viktigt att komma ihåg att alla schampon kan göra håret torrt eller få det att se slitet ut, till exempel om det har en djuprengörande effekt. Det gäller alltså att välja rätt schampo, oavsett om man använder ett vanligt schampo eller ett silverschampo. Djuprengörande schampon kan fungera för en del, men inte för alla. Det kan även vara så att man behöver prova sig fram för att hitta det schampo som fungerar bäst för ens hår.

Frågor och svar om silverschampo

Silverschampo neutraliserar gula och orangea toner i blont, vitt eller grått hår för att ge en kall ton. Från början användes det dock endast i grått hår för att ljusa upp håret och göra hårtonen mer enhetlig. I dag används det förmodligen främst för att neutralisera gula och orangea toner i blont hår, och för att få till den där kalla nyansen.

Nej, silverschampo är inte permanent. Det fungerar inte heller son en hårfärg som bleker håret, utan det neutraliserar endast gula och orangea toner. Vanligtvis behöver man använda silverschampo två gånger i veckan, men om man använder ett starkare silverschampo så räcker det förmodligen med en gång i veckan.

Nej, silverschampo ska fungera som vilket annat schampo som helst. En del påstår att det är skadligt för håret, och denna myt har förmodligen uppkommit för att en del märken kan vara väldigt djuprengörande, vilket kan torka ut håret. Det är alltså möjligt att håret kan kännas torrt och obehagligt av en del silverschampon, men det beror alltså inte på att silverschampo är skadligt utan på att just den sorten är djuprengörande. Var noggrann med att välja ett märke som inte är djuprengörande, och därmed inte uttorkande.

 1. Hairlust, 2023-11-28 []

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser