1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Setting spray – Upptäck dom bästa setting sprayerna!
Urban-Decay-All-Nighter-Makeup-Setting-Spray-30ml-basta-budget-setting-spray.jpg

Lyx

Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray 30ml bästa budget setting spray

Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray

9.2

Mellan

Anastasia Dewy Set Setting Spray 100ml bäst i test torr hud settingspray

Anastasia Dewy Set Setting Spray

8.8

Budget

Hickap Preppy Prime Setting Spray Matte Finish 100ml bästa settingspray porer

Hickap Preppy Prime Setting Spray Matte Finish

8.6

Inledning

Drömmer du också om en make-up som håller från morgonen ändå in på småtimmarna? Inget nojande över att sminket ska smetas ut eller försvinna under dagen? Ja men vilken tur att det finns folk som tar ansvar och trollar fram mirakelprodukter som setting spray! SMACK, så satt sminket som berget hela vägen igenom den dansande natten! Ja för med en toppklassig setting spray kan du inte bara få ditt smink att stanna på plats, utan även ge det en sömlös och naturlig finish. Och inte nog med det, ett setting spray tar även itu med andra problemområden! Förstorade porer, glåmighet och torrhet blir historia på ett kick med denna mirakelprodukt. Med det sagt – dags för årets bäst i test av setting spray!

Vi på Hemfakta har utsett Urban Decays All Nighter till årets bästa Setting Spray! Här har vi setting sprayen som älskas av typ alla – den håller makeupen på plats i upp till 16 timmar! Pallar svettig dans och hårda vindar!

Våra experter har landat i sex setting spray i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. 

I jakten på den bästa setting spray har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den spray som är bäst från den som inte är det. När det kommer till settingspray är det effekt, mångsidighet, användarvänlighet, doft och pris som främst avgjort resultatet i vårt test. Här är en jämförelse mellan dem 6 olika setting sprayen i olika prisklasser: lyx, mellan och budget.

1

Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray 118ml – Bästa Setting spray [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray 30ml bästa budget setting spray

Lyx

Vinnare

10

Hållbarhet (på ansikte)

7

Pris

9

Hållbarhet/miljö

10

Effektivitet

10

Mångsidighet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Exceptionell hållbarhet och effektivitet, prisvärd trots högre prislapp, utmärkt för alla hudtyper och miljövänlig.

Älskad setting spray som verkligen håller maken på plats! Pris ca. 300 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Urban Decays All Nighter till årets bästa Setting Spray! Här har vi setting sprayen som älskas av typ alla – den håller makeupen på plats i upp till 16 timmar! Pallar svettig dans och hårda vindar! Ja här har vi en setting spray som inte flyter ut eller tappar intensitet i makeupen, och inte lägger den sig i några linjer och veck! Den passar alla hudtyper och innehåller en patenterad Temperature Control Technology. Dessutom har Urban Decay gjort en klinisk studie under sju dagar som tog fram ett resultat som ligger i linje med vår egen upplevelse!

 • Mängd: 30 ml & 118 ml
 • Innehåll: Formeln är 100% vegan och utan ingredienser och biprodukter av animaliskt ursprung.
 • Hudtyp: Alla hudtyper
 • Övriga egenskaper:  78 procent upplevde att makeupen höll i upp till sexton timmar. Över 80 procent upplevde att makeupen inte bara såg vackrare ut men även höll bättre (även i T-zonen) utan att lägga sig i fina linjer. Över 88 procent upplevde, oavsett hudtyp, att All Nighter var den bästa produkten för att fixera och ge makeupen extra hållbarhet

Fördelar

 • Många användare noterar att produkten håller sminket på plats under lång tid, vilket gör att sminket ser fräscht ut hela dagen.
 • Användare upplever att produkten är effektiv i att förhindra att sminket överför sig på kläder eller andra ytor.
 • En del recensenter märker att sprayen ger en matt finish, vilket är önskvärt för dem som föredrar en matt look.

Nackdelar

 • Mycket fåtal användar har rapporterat att dom inte uppskattar sprayens doft.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat ca 2000 recensioner från bland annat Urban Decay’s egen webbplats((Urban Decay, 2023-10-31)) och Kicks((Kicks, 2023-10-31)). Användare har generellt sett väldigt positiva erfarenheter av Urban Decay All Nighter Setting Spray och anser att det håller sminket på plats under lång tid och mjukar upp sminklinjer.

2

Coola Makeup Setting Spray SPF30

Coola Makeup Setting Spray SPF30 44ml bästa settingspray spf

Lyx

Utmanare

8

Hållbarhet (på ansikte)

6

Pris

10

Hållbarhet/miljö

8

Effektivitet

9

Mångsidighet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Bra hållbarhet, högt miljövärde med över 70% ekologiska ingredienser, prisvärd och med den stora uspen att den har SPF!

Settingspray, massor av återfuktning och SPF i ett! Pris ca. 380 kr.

Det här är ett settingspray som gör mycket mer än bara ger lyster och får makeupen att sitta bättre – även om det också gör detta, och dessutom gör det väldigt bra! Den har solskyddsfaktor 30 vilket ger ett bra skydd mot solen, är ekologisk och full av lugnande ämnen som kylande extrakt av gurka och aloe vera. Här har du både en riktig återfuktningsboost och ett riktigt bra setting spray! Och så är det så skönt att spraya på i relation till dom flesta renodlade solskydd. Riktigt bra helt enkelt!

 • Mängd: 44 ml
 • Innehåll: Mer än 70% ekologiskt certifierade ingredienser. Innehåller hyaluronsyra. Gurka och aloe vera friskar upp och lugnar huden
 • Hudtyp: Alla hudtyper
 • Övriga egenskaper: Solskyddsfaktor 30, Vattenfast (80 minuter). Naturlig doft av grönt te. Vegansk, Reef friendly solskydd utan oxybenzone och octinoxat

Fördelar

 • En del användare upplever att sprayen har en fin fördelning och torkar snabbt på huden, vilket gör den enkel att använda över smink.
 • Många användare uppskattar att produkten innehåller SPF30, vilket ger ett extra lager av solskydd.
 • Recensenter tycker att sprayen är lätt och bekväm att använda på daglig basis, särskilt för att fräscha upp sminket under dagen.

Nackdelar

 • En del användare har klagat på att produkten har en stark alkohollukt, vilket kan vara obehagligt.
 • Ett fåtal rapporter om allergiska reaktioner har inkommit, så som svullnad och utslag. Var därför noga med att läsa innehållsförteckning om du är känslig mot vissa ämnen.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Bangerhead((Bangerhead, 2023-10-31)), Lyko((Lyko, 2023-10-31)) och Coolas egen hemsida((Coola, 2023-10-31)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är drygt 150 stycken.

Duellen

Lyx

Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray 118ml – Bästa Setting spray 2024! vs. Coola Makeup Setting Spray SPF30

När vi jämför Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray med Coola Makeup Setting Spray SPF30 i lyxklassen, ser vi att båda produkterna har imponerande egenskaper. Urban Decay ger en extrem hållbarhet, medan Coola erbjuder solskyddsfaktor 30 och ekologiska ingredienser. Valet mellan dem beror på dina behov: Vill du ha långvarig sminkhållbarhet eller ett settingspray med extra solskydd?

3

Anastasia Dewy Set Setting Spray

Anastasia Dewy Set Setting Spray 100ml bäst i test torr hud settingspray

Mellan

Vinnare

9

Hållbarhet (på ansikte)

9

Pris

8

Hållbarhet/miljö

9

Effektivitet

9

Mångsidighet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Bra hållbarhet, prisvärd, miljövänlig och effektiv! Dessutom doftar den underbart.

Tropiska vindar och ljuvligt glow! Pris ca. 250 kr.

Här har vi ett settingspray med många pros! Den passar alla hudtyper, den ger en perfekt grund innan makeup och den innehåller ingredienser som är bra för huden. Den doftar ljuvligt och slänger tropiska vindar omkring dig av kokos och vanilj och lämnar huden med en härlig, glowing finish. Makeupen smälter samman naturligt och sitter som berget genom hela dagen. Perfekt för dig med torr hud eller med pudrig makeup! Den är väldigt lättapplicerad i sin sprayform, fri från glitter (så låt dig inte luras av själva flaskan) och kan även användas utan smink för ett friskt, naturligt glow.

 • Mängd: 100 ml
 • Innehåll: Lätt vattenbaserad formula som fördelas jämt på huden och ger en fräsch och uppfriskande känsla. Innehåller en förfriskande doft av kokos och vanilj
 • Hudtyp: Alla hudtyper, bra för torr hud
 • Övriga egenskaper: Motverkar torr och pudrig make-up. Cruelty-free, vegansk och fri från parabener, gluten, alkohol, mineraler och oljor. Dermatologiskt testad. Transparant formula utan glitter eller shimmer. Specialdesignad pump för att spraya en jämn mängd över ansiktet

Fördelar

 • Många användare upplever att Anastasia Dewy Set Setting Spray ger en vacker glans och lyster åt huden.
 • Produkten anses vara lätt och ger ett mjukt och naturligt resultat när den appliceras på huden.
 • Vissa användare har jämfört denna setting spray med högprissatta alternativ och anser att den ger ett liknande resultat till ett mer överkomligt pris.

Nackdelar

 • En användare rapporterar att produkten kan ha en stark doft som påminner om kemisk kokos, vilket kan vara obehagligt för vissa.

Sammanfattning: För att sammanställa dessa fördelar och nackdelar har vi hämtat ca 100 recensioner från olika källor, inklusive Kicks((Kicks, 2023-10-31)) och Anastasias egen hemsida((Anastasia, 2023-10-31)). Recensionerna ger en insikt i användarnas erfarenheter med Anastasia Dewy Set Setting Spray och indikerar att produkten överlag är väldigt uppskattad.

4

MAC Cosmetics Fix + Magic Radiance Spray

MAC Cosmetics Fix + Magic Radiance Spray 100ml bäst i test settingspray bäst i test

Mellan

Utmanare

7

Hållbarhet (på ansikte)

9

Pris

7

Hållbarhet/miljö

8

Effektivitet

8

Mångsidighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Bra hållbarhet och effektivitet, mycket prisvärd och ger en ljuvlig lyster.

Boostar huden med massor av fukt, vitamin-c och magisk lyster! Pris ca. 230 kr.

Här har vi ett settingspray med massor av fukt och vitamin C! Och som dessutom ger en otrolig lyster. Den här sprayen kan både köras innan och efter makeup. Den går in i huden och vårdar med hjälp av Fix+ Magic Radiance – full av C-vitamin, hyaluronsyra och essentiella oljor! Resultatet blir en fyllig, frisk och skimrande hud som verkligen känns moist! Vid använding före makeup klappa gärna in sprayen med händerna innan makeupen applicerad för att boosta ordentligt!

 • Mängd: 100 ml
 • Innehåll: Innehåller C-vitamin, hyaluronsyra och essentiella oljor som vårdar huden
 • Hudtyp: Alla hudtyper
 • Övriga egenskaper: Ger otrolig lyster. Appliceras både före och efter makeup för bästa resultat

Fördelar

 • Många användare noterar att produkten ger en vacker lyster och ett naturligt glow till huden.
 • En del användare uppskattar att misten kan användas både med och utan smink, och den fungerar som en återfuktande bomb laddad med C-vitamin, hyaluronsyra och essentiella oljor.
 • Produkten hjälper till att avsluta sminkrutinen med ett flawless glowy finish och gör att sminket håller sig på plats under hela dagen.
 • En del användare älskar den fräscha doften och den behagliga misten.

Nackdelar

 • En del användare har noterat att sprayfunktionen på produkten kan börja spruta ojämnt, vilket kan påverka resultatet och resultera i stora droppar som drabbar sminket.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat ca 100 recensioner från Kicks((Kicks, 2023-10-31)), Lyko((Lyko, 2023-10-31)) och MACs egen hemsida((MAC, 2023-10-31)).

Duellen

Mellan

Anastasia Dewy Set Setting Spray vs. MAC Cosmetics Fix + Magic Radiance Spray

I mellanklassen har vi Anastasia Dewy Set Setting Spray och MAC Cosmetics Fix + Magic Radiance Spray. Anastasia ger en härlig, naturlig glans och passar bra för torr hud eller pudrig makeup. Å andra sidan innehåller MAC-sprayen C-vitamin och hyaluronsyra för en strålande hy. Valet beror på om du vill ha en naturlig glöd eller om du föredrar hudvårdsegenskaper med C-vitamin.

5

Hickap Preppy Prime Setting Spray Matte Finish

Hickap Preppy Prime Setting Spray Matte Finish 100ml bästa settingspray porer

Budget

Vinnare

9

Hållbarhet (på ansikte)

9

Pris

9

Hållbarhet/miljö

8

Effektivitet

8

Mångsidighet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Bra hållbarhet och skårar högt på miljöaspekten! Den känns oerhört fräsch och skyddar dessutom huden från yttre påverkan.

Otroligt fräsch och effektiv settingspray gjord på 100% alger! Pris ca. 180 kr.

Den här setting sprayen från Hickap lägger sig otroligt skönt över huden som en lätt, friskt doftande dimma. Den diskreta friska doften avtar, men känns ger en så skön sval, fräschör vid sprayandet. Den har en matt finish, återfuktar och minskar synligheten av porer samtidigt som den “blurrar” sminket för en naturlig look. Det här är ett vegansk spray gjort på grön kaviar utvunnet av alger vilka är rika på A och C-vitamin. Det verkar både skyddande, antioxiderande och lugnar huden. Den bibehåller även hudens fukt under hela dygnet och passar särskilt dig med blandad eller fet hud. Som pricken över i innehåller den glykofilm, en föroreningsskydd, som har en sköld-effekt mellan din hud och föroreningar samt UV-ljus.

 • Mängd: 100 ml
 • Innehåll: Vegansk spray gjort på grön kaviar utvunnet av alger vilka är rika på A och C-vitamin. Innehåller även glykofilm, en föroreningsskydd, som har en sköld-effekt mellan din hud och föroreningar samt UV-ljus.
 • Hudtyp: Alla hudtyper. Dermatologiskt testad på känslig hud.
 • Övriga egenskaper: 100% vegansk. Skyddar mot föroreningar och UV-ljus, Motverkar glansighet och minskar synligheten av porer, Återfuktar och lugnar huden

Fördelar

 • Många användare upplever att sprayen håller sminket på plats under hela dagen, inklusive skoldagar och arbetskvällar.
 • Vissa användare noterar att produkten ger en fräsch känsla och att sminket fortfarande ser bra ut även efter lång användning.
 • En del recensenter med oljig hy har märkt att produkten minskar oljigheten och håller huden matt.
 • Priset anses vara relativt lågt för en bra settingspray av flera användare.
 • En användare märker att produkten kommer i generösa mängder när man sprayar.

Nackdelar

 • En nackdel som några användare nämner är att produkten har en stark parfymerad doft som kan irritera ögonen.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat ca 70 recensioner från olika källor, inklusive Kicks((Kicks, 2023-10-31)), Hickaps egen hemsida((Hickap, 2023-10-31)).

6

NYX Matte Finish

NYX Matte Finish Setting Spray 60ml bästa settingspray billig

Budget

Utmanare

7

Hållbarhet (på ansikte)

10

Pris

7

Hållbarhet/miljö

9

Effektivitet

7

Mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: Otroligt effektiv och så mycket setting spray för pengarna! Det här är en riktigt bra budgetprodukt, även om vi har svårare att få grepp om miljöaspekten.

Trots sitt låga pris är denna setting spray riktigt bra, finns i två varianter både för matt och glowigt resultat! Pris ca. 160 kr.

Här har vi en produkt som verkligen ger valuta för stålarna! Den matta varianten (som vi provat) ger ett så fint resultat och äntrar en ny värld för dig med oljig hud! Den får makeupen att sitta där den ska utan glans och utsmetande. Den håller länge och känns lätt att spraya på. Även denna spray ka med fördel köras en lätt gång innan du applicerar makeupen för extra setting. Sen kan du gå en hel dag utan touch-ups! Den här setting sprayen finns i två varianter: Matte Shine-Free Finish eller Dewy Fresh Glow. Setting Spray Matte ger ett matt resultat och motverkar glans. Passar normal till oljig hy. Setting Spray Dewy ger istället en återfuktande look för glåmig hy som behöver piggas upp. Passar normal till torr hy.

 • Mängd: 60 ml
 • Innehåll: Vattenresistent och alkoholfri. Den innehåller kraftfulla ingredienser som Niacinamide och naturliga extrakt för att hålla din hud i toppskick, medan den är skonsam nog för daglig användning.
 • Hudtyp: Alla hudtyper; Matte för normal till oljig hy samt Dewy fr normal till torr hy
 • Övriga egenskaper: Finns i två varianter beroende på hudtyp och smak. En sprayning håller länge.

Fördelar

 • Användare upplever att denna setting spray effektivt håller sminket på plats under lång tid.
 • Många recensenter tycker att produkten ger en matt finish, vilket är önskat för att minska glans.
 • Priset på produkten anses vara prisvärt av flera användare.
 • Den snabba torktiden efter applicering nämns som en fördel av vissa användare.

Nackdelar

 • Vissa användare har klagat på doften av produkten, som inte är till deras smak.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat över 200 recensioner från olika källor, inklusive Kicks((Kicks, 2023-10-31)) och NYX egen hemsida((NYX, 2023-10-31)). Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

Duellen

Budget

Hickap Preppy Prime Setting Spray Matte Finish vs. NYX Matte Finish

I budgetklassen har vi Hickap Preppy Prime Setting Spray Matte Finish och NYX Matte Finish Setting Spray, båda med matt finish (även om båda varianter finns även i dewy-variant). Hickap erbjuder en matt finish med hudvårdsegenskaper och föroreningsskydd. NYX ger ett prisvärt alternativ för dem med oljig hud. Valet beror på om du vill ha en matt finish med föroreningsskydd eller ett prisvärt alternativ för att hålla sminket på plats.

Därför sticker Bäst i test-vinnaren, Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray, ut!

Bland alla testdeltagare sticker Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray ut som bäst i test. Den ger enastående hållbarhet och är idealisk för att hålla sminket på plats i upp till 16 timmar. Dess patenterade Temperature Control Technology ger stabilitet och kvalitet, vilket gör den till det ultimata valet för alla hudtyper. Den är prisvärd trots högre prislapp, utmärkt för alla hudtyper och miljövänlig.

Köpguide för Settingspray

Det finns lite att tänka på inför ditt köp av setting spray, dom kan nämligen vara ganska varierande i sina egenskaper! Här är några grejer att ha i åtanke:

Identifiera ditt behov: Vad vill du att en setting spray ska göra för dig? Om du behöver en setting spray för att din makeup ska hålla längre, leta efter produkter som uttryckligen lovar långvarig hållbarhet. Om du vill ha extra fukt, välj en produkt som innehåller fuktgivande ingredienser.

Ta hänsyn till din hudtyp: Din hudtyp är en viktig faktor när du väljer rätt setting spray. Om du har oljig hud, kan en mattifying setting spray hjälpa till att kontrollera glansighet. Om du har torr hud, kan en fuktgivande eller daggig setting spray vara bäst.

Ingredienser: Titta på ingredienslistan för varje produkt du överväger. Om du har känslig hud, kan du föredra produkter utan dofter, parabener eller sulfater. Om du letar efter extra hudvårdande fördelar, sök efter produkter som innehåller ingredienser som hyaluronsyra, vitamin C eller naturliga extrakt.

Pris: Setting sprays kan variera kraftigt i pris. Det finns både budgetalternativ och lyxvaror på marknaden. Priset är inte alltid en indikator på kvalitet, så det är viktigt att läsa recensioner och jämföra produkter innan du bestämmer dig.

Hållbarhet och etik: Om det är viktigt för dig att dina skönhetsprodukter är cruelty-free, veganska, eller miljövänliga, se till att kolla upp varumärkets policy och produktcertifieringar.

Applicering och känsla på huden: Vissa setting sprays kan kännas tunga eller klibbiga på huden, medan andra är lätta och uppfriskande. Recensioner kan hjälpa dig att få en uppfattning om hur en produkt känns på huden.

SPF: Om du är ute mycket i solen, kan du överväga en setting spray med SPF för att ge ditt ansikte extra solskydd.

Kom ihåg att allas hud är unik, så vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Det kan ta lite experiment att hitta rätt produkt för just dig. Lycka till med ditt köp!

Frågor och svar om Settingspray

Setting spray har ofta flera funktioner, men främst används det för att jämna ut makeupen och få den att sitta bättre och hålla längre. Den ger även lyster, och kan användas själv, utan smink. Egenskaperna kan variera mycket mellan olika märken – en del innehåller till exempel solskydd, andra är återfuktande och minskar synliga porer.

Setting spray används genom att hålla flaskan cirka 20-30 cm från ansiktet och spraya jämnt över färdigställd make-up. Låt sprayen torka naturligt för att låsa sminket på plats.

I vårt test blev Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray vinnare tack vare exceptionell hållbarhet och effektivitet. Den är prisvärd trots högre prislapp, utmärkt för alla hudtyper och miljövänlig.

Setting spray används efter att du har applicerat all din make-up för att förlänga dess hållbarhet och se till att den inte smetas ut under dagen eller kvällen. Det är bäst att använda setting spray som den sista steget i din make-up rutin, omedelbart före du lämnar huset eller innan ett särskilt tillfälle.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser