1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Serum – Här är serumen som återfuktar, reducerar rynkor, ger glow och dämpar rodnad!
Skarmavbild-2023-07-12-kl.-16.04.34.jpg

Lyx

bästa serumet 2023 återfuktar

Lancome Advanced Genifique Youth

9

Mellan

FILORGA bästa serum rynkor

Filorga Time Filler Intensive

8.6

Budget

ACO Glow Booster Vitamin C Serum 30ml bäst i test

ACO Glow Booster Vitamin C 

8.2

Inledning

Trött på torra kinder eller envisa blemmor? Letar du efter nåt återfuktande, talgbalanserande, plumpande och rynkutslätande som håller huden i schack? Ja kanske inte alltihop samtidigt, men nåt lockar säkert och då ska du vara välkommen till vår skriftliga skönhetssalong AKA årets stora Serum Bäst i test! Här har vi anti-age och c-vitamin, reducerad rodnad och ökad volym. Vår guide kommer att ta dig igenom lystergivande elixir och hyaluronsyra-späckade godingar, allt för att du ska kunna hitta det serum som skräddarsyr din hud till per-fek-tion. Klar för en hudförvandling? Då börjar vi!

Lancômes ikoniska Advanced Génifique Serum tar hem Hemfaktas pris som bästa serum 2024! Den ger en förvånansvärt ungdomlig lyster, förbättrar hudens textur och ger en silkeslen finish!

Våra experter har landat i sex olika typer av serum i olika prisklasser och för olika hudtyper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Är du på jakt efter en bra ansiktskräm också? Kolla då in vårt test av ansiktskrämer!

I jakten på det bästa serumet har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det serum som är bäst från den som inte är det. När det gäller serum är såklart effektivitet en avgörande faktor, men sen tillkommer det såklart funktionsbredd, applicerbarhet, storlek, miljöaspekter och pris.

Om du inte kan få nog av serumen eller fortfarande inte riktigt hajjat vilket som passar just dig så kommer här en jämförelse av de sex olika serumen i testet!

1

Lancome Advanced Genifique Youth Activating Concentrate 50ml – Bästa serumet 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
bästa serumet 2023 återfuktar

Lyx

Vinnare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

10

Ingredienser

10

Hållbarhetstid

9

Totalpoäng

Motivering: Trots den höga prislappen imponerar denna produkt med hög effektivitet och utmärkta ingredienser. Den håller länge och erbjuder goda miljövänliga egenskaper.

Boostar cellomsättningen, stärker hudens mikrobiom och är helt otroligt återfuktande! Pris ca. 1000 kr.

  .                 

Lancômes ikoniska Advanced Génifique Serum tar hem Hemfaktas pris som bästa serum 2024! Den ger en förvånansvärt ungdomlig lyster, förbättrar hudens textur och ger en silkeslen finish!

Advanced Génifique Serum tar nu steget längre med en uppdaterad formula bestående av 7 helt nya pre- och probiotika. Den patenterade blandningen i Advanced Génifique boostar cellomsättningen och stärker hudens mikrobiom. Efter bara en vecka är förändringarna märkbara. Utöver oss har den blivit utnämnd till bästa återfuktande serum hos Elle och det här är en produkt med en stark skara långvariga användare. Trots en högre prislapp är det här serumet utomordentligt drygt och det är svårt att ignorera dess mjukgörande, klargörande och plumpande effekter. En stjärna som alltid levererar helt enkelt!

Så här tycker Experterna om Lancome Advanced Genifique Youth Activating

Enligt ELLEs moderedaktör Emma Blomberg är Lancômes Advanced Génifique en riktig fuktfavorit, även om den svider lite i fickan. Produkten ger mjuk och återfuktad hud med ökad lyster, har en lätt, snabbabsorberande konsistens och förebygger stramhet på morgonen.((ELLE, 2023-10-18))

 • Storlek: 50 ml
 • Typ av Serum: Återfuktande, rynkelreducerande
 • Innehåller: Pre- och probiotika, Vitamin C och Hyaluronsyra
 • Utmärkande: Aktiverar cellomsättning, stärker hudens mikrobiom
 • Extra: Utnämnd till bästa återfuktande serum av ELLE

Fördelar

 • Många användare upplever att serumet ger en omedelbar känsla av len och återfuktad hud.
 • En del recensenter noterar att produkten hjälper till att jämna ut hudtonen och minska synligheten av fina linjer och rynkor.
 • Serumet anses vara lätt att applicera och absorberas snabbt av huden, vilket gör det enkelt att integrera i sin dagliga hudvårdsrutin.
 • En del användare upplever att produkten ger en härlig lyster och en fräsch känsla på huden.
 • Många recensenter uppskattar den eleganta och praktiska förpackningen med pipett, som underlättar doseringen.

Nackdelar

 • Vissa användare nämner att priset på produkten är högt, vilket kan vara en nackdel för dem med en stramare budget.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Bangerhead((Bangerhead, 2023-10-18)), Lyko((Lyko, 2023-10-18)) och Kicks((Kicks, 2023-10-18)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är cirka 200 stycken. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

2

Clarins Double Serum 50ml 

Clarins Double Serum 50ml bästa allround serum

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet

9

Ingredienser

10

Hållbarhetstid

8.4

Totalpoäng

Motivering: Clarins erbjuder hög effektivitet. Ingredienserna är av hög kvalitet, och produktens hållbarhet är imponerande.

Stimulerar hudens fem vitala funktioner, inklusive återfuktning, näring, syresättning, skydd och cellförnyelse! Pris ca. 900 kr.

Clarins Double Serum är inte bara ett serum utan den ultimata anti-age behandlingen! Med sin förmåga att stimulera hudens fem vitala funktioner, inklusive återfuktning, näring, syresättning, skydd och cellförnyelse, ger den en märkbar skillnad i både fasthet och lyster. Den passar alla kvinnor från 25 år och uppåt, oavsett hudtyp. Double Serum bygger på ingredienser som Katafray, Hyaluronsyra, Kiwi, Nyponolja, Pistage och Organiskt grönt te, vilket bidrar till dess effektivitet. Den sjunker snabbt in i huden och underlättar verkligen hudvårdsrutinen!

Så här tycker Experterna om Clarins Double Serum

ELLEs Beautyredaktörer Carin Hellman och Veronica Henriksson säger så här: ”(…)ett serum som passar alla hudtyper och verkar på många områden. Återfuktar, reducerar fina linjer och ger en jämn och klar hud är bara några av alla fördelar med serumet.”((ELLE, 2023-10-18))

 • Storlek: 50 ml
 • Typ av Serum: Anti-age, återfuktande, regenererande
 • Innehåller: Katafray, Hyaluronsyra, Kiwi, Nyponolja, Pistage, Organiskt grönt te
 • Utmärkande: Stimulerar hudens 5 vitala funktioner, passar alla hudtyper
 • Extra: Utnämnd till ett serum som passar alla hudtyper av ELLE

Fördelar

 • Användare har märkt positiva resultat på sin hud, inklusive minskad torrhet och ökad mjukhet och lyster.
 • Användare har upplevt att serumet ger en lättnad på trötthet i ansiktet.
 • Serumet har en subtil doft och en lättviktig konsistens, vilket gör det behagligt att använda.

Nackdelar

 • En annan användare upplevde att serumet gjorde hennes hud blank.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Bangerhead((Bangerhead, 2023-10-18)), Åhlens((Åhlens, 2023-10-18)), Parfym.se((Parfym.se, 2023-10-18)) och Clarins egen hemsida((Clarins, 2023-10-18)). Recensionerna för Clarins Double Serum kommer från olika tidsperioder, vilket kan innebära att produkten har genomgått förändringar över tid, men recensionerna är överlag mycket bra och betygen genomgående höga.

Duellen

Lyx

Lancome Advanced Genifique Youth Activating Concentrate 50ml – Bästa serumet 2024! vs. Clarins Double Serum 50ml 

När vi jämför vinnaren i lyxklassen, Lancome Advanced Genifique Youth Activating Concentrate, med utmanaren Clarins Double Serum, så ser vi att båda produkterna har en imponerande lista av ingredienser som inkluderar Hyaluronsyra och olika antioxidanter. Lancome Advanced Genifique Youth Activating Concentrate står dock ut med sin patenterade blandning av pre- och probiotika, som ger en märkbar boost för hudens cellomsättning och mikrobiom. Detta gör att Lancome serumet ger en förvånansvärt ungdomlig lyster och förbättrar hudens textur på ett imponerande sätt. Medan Clarins Double Serum är ett utmärkt allround serum, lyckas Lancome Advanced Genifique sticka ut med sina unika egenskaper och höga effektivitet.

3

Filorga Time Filler Intensive Serum 30ml 

FILORGA bästa serum rynkor

Mellan

Vinnare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

9

Ingredienser

9

Hållbarhetstid

8.6

Totalpoäng

Motivering: Filorga Time Filler erbjuder ett balanserat pris- och prestandaförhållande. Den har goda ingredienser och effektivitet, och dess hållbarhet är också imponerande.

Banbrytande antirynk-serum! Fyller, slätar ut, reducerar och återfuktar! Pris ca. 500 kr.

Filorgas Time-Filler Intensive är en äkta banbrytare inom anti-rynk serum. Inspirerad av estetisk medicin, fångar den ett gäng härliga ingredienser inspirerade av fillerinjektioner och peelingar, vilket resulterar i en hud som återfår sin volym och blir otroligt mjuk. Dess mångsidiga formel är utformad för att fylla djupa rynkor, släta ut ytliga rynkor, reducera mimiska rynkor och fylla torrhetsrynkor. Dessutom är den kliniskt bevisad och dermatologiskt kontrollerad! Ett serum med grymt många fördelar som fasthet, lyster och förbättrad hudkvalité.

Så här tycker Experterna om Filorgas Time-Filler Intensive

ELLEs Beautyredaktörer Carin Hellman och Veronica Henriksson säger så här: “(…)I serien finns bland annat Time-Filler Intensive som är ett serum som återfuktar fantastiskt, får huden att kännas “plumpad” och spänstig. Den återfuktande känslan håller även i sig länge!“((ELLE, 2023-10-18))

 • Storlek: 30 ml
 • Typ av Serum: Anti-rynk, återfuktande, volymgivande
 • Innehåller: Peptider, inkapslad hyaluronsyra, polysackarider
 • Utmärkande: Intensiv korrigering av alla typer av rynkor
 • Extra: Utnämnd till bästa serumet för mogen hud av ELLE

Fördelar

 • Användare med olika hudtyper, inklusive torr och fet hud, har upplevt positiva resultat med produkten.
 • Många användare noterar att serumet absorberas snabbt av huden, vilket gör det enkelt att integrera i sin dagliga hudvårdsrutin.
 • En del recensenter har märkt att produkten fungerar väl i kombination med andra produkter från samma märke, vilket skapar en komplett hudvårdsrutin.

Nackdelar

 • Vissa användare har kommenterat att serumet har en vattnig konsistens, vilket kan göra det lite svårt att applicera jämnt över huden.

Sammanfattning: För att ge en mångsidig bild av användarnas erfarenheter har vi samlat recensioner från olika källor, inklusive Åhléns((Åhléns, 2023-10-18)), Bangerhead,((Bangerhead, 2023-10-18)) och Cocopanda((Cocopanda, 2023-10-18)). Antalet tillgängliga recensioner är begränsade.

4

La Roche Posay Rosaliac AR Intense Serum

La Roche Posay Rosaliac AR Intense Serum 40ml bästa serum känslig hy

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

8

Ingredienser

9

Hållbarhetstid

8.4

Totalpoäng

Motivering: La Roche Posay Rosaliac AR Intense Serum 40ml är grymt effektiv på sitt område. Den scorar högt baserat på dess rimliga pris och goda effektivitet och ingredienser.

Reducerar rodnad på ett kick! Pris ca. 300 kr.

Toleriance Rosaliac AR Concentrate är en räddare för den som kämpar mot rodnad och torr hud. Den är specifikt utvecklad för hud med tendens till rosacea och är en killer på att reducera rodnad och ge en omedelbart lugnande effekt. Färgkorrigerande pigment bidrar till en jämnare hudton, medan dess unika formel med sphingobioma motverkar rodnad och torrhet. En lätt och snabbabsorberande kräm som är ljuvlig att applicera, vilket ytterligare förstärker dess lugnande effekt. Noll kladd, bara mjuk och frisk hud!

 • Storlek: 40 ml
 • Typ av Serum: Återfuktande, rodnadsreducerande
 • Innehåller: Sphingobioma, färgkorrigerande pigment
 • Utmärkande: Utvecklat specifikt för hud med tendens till rosacea eller rodnad
 • Extra: Lätt, snabbabsorberande cremeformula, parfymfri

Fördelar

 • Användare upplever att Toleriance Rosaliac AR Concentrate hjälper mot rodnad och torrhet
 • Användare upplever att serumet är behagligt och känns lugnande

Nackdelar

 • Några användare kan uppleva att serumet orsakar irritation

Sammanfattning: För att ge en mångsidig bild av användarnas erfarenheter samlar vi recensioner från olika källor, i detta fall är dock recensionerna högst begränsade och vi baserar våra för- och nackdelar på samtal hos apotek.

Duellen

Mellan

Filorga Time Filler Intensive Serum 30ml  vs. La Roche Posay Rosaliac AR Intense Serum

I mellanklassen möter vi vinnaren Filorga Time Filler Intensive Serum och utmanaren La Roche Posay Rosaliac AR Intense Serum. Båda produkterna är inriktade på att förbättra hudens utseende och textur, men de har olika fokus. Filorga serumet är mer inriktat på anti-rynk och volymgivande egenskaper och har en mångsidig formel som adresserar flera typer av rynkor. Å andra sidan är La Roche Posay serumet speciellt utvecklat för hud med tendens till rodnad och rödhet. Det hjälper till att reducera rodnad och ger en lugnande effekt. Båda produkterna har fått positiva recensioner, men valet mellan dem beror på dina specifika hudvårdsbehov.

5

ACO Glow Booster Vitamin C 

ACO Glow Booster Vitamin C Serum 30ml bäst i test

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

7

Effektivitet

8

Ingredienser

8

Hållbarhetstid

8.2

Totalpoäng

Motivering: ACO Glow Booster Vitamin C Serum är ett utmärkt budgetalternativ med hög effektivitet, med ett mycket attraktivt pris och goda hållbarhets- och miljöegenskaper.

Glow and go – boostar huden så det skriker! Pris ca. 150 kr.

ACO Glow Booster Vitamin C Serum är en stjärna i hudvårdssammanhang. Med en riklig dos av skyddande vitamin C, är detta lättabsorberande serum perfekt för att jämna ut hudtonen, reducera pigmentfläckar och förstärka hudens lyster. Dessutom erbjuder den intensiv återfuktning med hyaluronsyra och exfoliering tack vare papainenzymet. Oavsett hudtyp är denna milda och effektiva formel ett serum svårt att ogilla. Milt parfymerad och dermatologiskt testad!

 • Storlek: 30 ml
 • Typ av Serum: Återfuktande, lystergivande, ljusande, skyddande
 • Innehåller: Hög koncentration av Vitamin C, Hyaluronsyra, Papain
 • Utmärkande: Mild formel, passar alla hudtyper, även känslig hud
 • Extra: Parabenfri, milt parfymerad, dermatologiskt testad

Fördelar

 • Användare har noterat att serumet ger ett fint glow och lyster till huden.
 • Många användare upplever att pigmentfläckar bleknar och minskar i synlighet med regelbunden användning av produkten.
 • Serumet anses vara prisvärt och ger fördelaktiga resultat under smink, samtidigt som det hjälper sminket att sitta bättre.
 • En del användare har upplevt att serumet är drygt och varar länge.
 • Serumet ger djup återfuktning och gör huden len.

Nackdelar

 • Inga uppenbara nackdelar nämndes i recensionerna.

Sammanfattning: För att ge en översiktlig bild av användarnas åsikter har vi hämtat recensioner från Kronans apotek((Kronans apotek, 2023-10-18)), Acoskincare((Acoskincare, 2023-10-18)) och Apohem((Apohem, 2023-10-18)). Antalet recensioner är begränsat, och det finns inga uppenbara nackdelar som nämnts av användarna.

6

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Concentrate 30ml 

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Concentrate 30ml

Budget

Utmanare

10

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

7

Effektivitet

7

Ingredienser

7

Hållbarhetstid

8

Totalpoäng

Motivering: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% är det mest prisvärda alternativet, med en imponerande hållbarhet och miljöprofil och god effektivitet.

Porreducerande budgeträddare! Pris ca. 80 kr.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% är en effektiv hjälte i kampen mot blemmor, tilltäpptheter och ojämn talgproduktion. Med en stark koncentration av niacinamid (Vitamin B3) och stöd av zinksalt, levererar detta serum riktigt bra resultat som fått många knixiga ansikten på rätt köl igen (ta bara en titt på några användarrecensioner på valfri sajt nedan). Belönad med Swedish Beauty Awards 2019 för “Årets Serum Under 600 kr”, levererar denna produkt effektivitet till ett riktigt pangpris!

 • Storlek: 30 ml
 • Typ av Serum: Blemmor och tilltäpptheter kontrollerande, talgbalanserande
 • Innehåller: Niacinamid (Vitamin B3), Zinksalt av pyrrolidonkarboxylsyra
 • Utmärkande: Vinnare av Swedish Beauty Awards 2019 för “Årets Serum Under 600 kr”
 • Extra: Alkohol- och silikonfri, Vegan, Cruelty Free

Fördelar

 • Många användare upplever att produkten hjälper till att minska synligheten av porer och orenheter.
 • Serumet har en överkomlig prispunkt och anses vara prisvärt av flera användare.
 • Vissa recensenter noterar att serumet är lätt att inkludera i sin dagliga hudvårdsrutin.
 • Det finns positiva kommentarer om att produkten hjälper till med att minska oljighet och blankhet i huden.

Nackdelar

 • En del användare har rapporterat att de inte såg några märkbara förändringar i sin hud efter användning av produkten.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Kronans Apotek((Kronans Apotek, 2023-10-18)), Åhléns((Åhlens, 2023-10-18)), Nordic Feel((Nordic Feel, 2023-10-18)), Lyko((Lyko, 2023-10-18)) och The Ordinarys egen hemsida((The Ordinary, 2023-10-18)). Antalet recensioner varierar mellan källorna och är begränsat till de tillgängliga källorna.

Duellen

Budget

ACO Glow Booster Vitamin C  vs. The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Concentrate 30ml 

I budgetklassen står vinnaren ACO Glow Booster Vitamin C Serum mot utmanaren The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Concentrate. Båda dessa serumen har imponerande egenskaper till ett överkomligt pris. ACO serumet fokuserar på att ge huden en härlig lyster med hjälp av vitamin C och hyaluronsyra. Å andra sidan är The Ordinary serumet inriktat på att bekämpa blemmor och ojämn talgproduktion med niacinamid och zinksalt. Båda produkterna har sina fördelar, men ACO Glow Booster imponerar med sin prisvärdhet och användarnas positiva kommentarer om hudens lyster. Detta gör det till det bästa valet i budgetklassen.

Köpguide Serum

Hur väljer man då det bästa serumet? Det som är bäst för just din hud och dina behov? Här är några grundläggande komponenter att ha i åtanke:

Identifiera dina hudbehov: Innan du väljer ett serum är det viktigt att du förstår dina hudbehov. Har du torr hud? Är din hud fet eller kombinerad? Lider du av akne? Eller kanske har du känslig hud? Det har generellt en stor inverkan på alla hudvårdsprodukter men eftersom serumet jobbar med huden på djupet har du stor nytta av att det jobbar rätt!

Kolla på aktiva ingredienser: Olika serier har olika aktiva ingredienser som är utformade för att ta itu med specifika hudproblem. Till exempel:

  • Hyaluronsyra: utmärkt för fukthållning
  • Niacinamid: kan hjälpa till att balansera fet hud och minska porer
  • Vitamin C: utmärkt för att ljusta upp huden och bekämpa hyperpigmentering
  • Retinol: känt för att bekämpa rynkor och fina linjer

Kvalitet och pris: Inte alla serier är skapade lika. Var noga med att undersöka märket och se till att det är betrodd. Kom ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre. Det finns många prisvärda alternativ som kan vara lika effektiva.

Titta på recensioner: Att läsa recensioner från andra konsumenter kan ge dig en bra indikation på om ett serum kommer att passa dig. Tänk dock på att varje persons hud är unik och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

Hållbarhet och miljö: Kontrollera om produkten är hållbar och har miljövänlig förpackning. Många märken är nu medvetna om sin miljöpåverkan och gör ansträngningar för att vara mer hållbara.

Frågor och svar om Serum

Serum är hudvårdsprodukter med höga koncentrationer av aktiva ingredienser. Dom är designade för att tränga djupt in i huden och adressera specifika hudproblem som fina linjer, rynkor, mörka fläckar, rodnad eller uttorkning.

Efter rengöring och toning (om det ingår i din hudvårdsrutin), applicera ett par droppar serum på ditt ansikte. Klappa försiktigt in det i din hud. Låt det absorberas helt innan du applicerar fuktkräm eller solskydd. Kom ihåg att det bästa serumet för dig är det som uppfyller dina specifika hudbehov. Det kan ta lite tid och experiment att hitta rätt produkt, men med rätt utforskande och tålamod kan du hitta ett serum som gör underverk för just din hud!

Filorgas Time-Filler Intensive är det bästa serumet mot rynkor och mogen hy. Den är inspirerad av estetisk medicin, fylld av ingredienser inspirerade av fillerinjektioner och peelingar, vilket resulterar i en hud som återfår sin volym och blir mjukare än någonsin. Dess mångsidiga formel är utformad för att fylla djupa rynkor, släta ut ytliga rynkor, reducera mimiska rynkor och fylla torrhetsrynkor.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser