1. Hem
 2. >
 3. Hem & Hushåll
 4. >
 5. Bäst i Test: Säng – Skönaste bingen alla kategorier!
Emma Signature Kontinentalsäng bästa kontinentalsäng 2023

Lyx

Emma Signature Kontinentalsäng bästa kontinentalsäng 2023

Emma Signature

9.2

Mellan

Kontinentalsäng Tempur Promise

Tempur Promise 

8.4

Budget

kontinentalsäng bäst i test 2023

Emma Diamond

8.8

Inledning

Som Karin Boye en gång sa: “I sängar från Hemfaktas lista du sover i en gång, är sömnen ljuv och drömmen fylld av sång”. Ja nåt i den stilen är det i alla fall! Sova vänner, det är ju en favoritsyssla för många, men sova kan man göra på många sätt. I en kontinentalsäng eller en ramsäng, en billig säng eller en hästens säng? En våningssäng eller loftsäng, i en dubbelsäng eller gästsäng! Ja jag kan fortsätta fram till soluppgången. Sängarna i det här testet är kontinentalsängar och ramsängar – sängarnas mamma och pappa skulle man kunna säga. Kontinentalsängen, till skillnad från en vanlig ramsäng är byggd i tre lager som samverkar i ljuv harmoni. Men ramsängar är inte så pjåk dom heller! Så vi drar väl igång förberedelserna inför sängköpet? Ja du vill ju inte köpa fel säng! Risken minimeras avsevärt om du dyker in i vårt säng bäst i test som kommer HÄR!

Vi på Hemfakta har utsett Emma Signature Kontinentalsäng till bästa bingen just nu! Emma är sängmärket som glidit upp till toppen hos konsumenterna och visst hamnar det även i vår topp! (Gör en liten instagramsökning och lovorden hopar sig). Signatursängen är en riktig lyxbinge; handgjord i Europa, gjord på furuträ och pocketfjädrar och insvept i ett lyxigt, mjukt tyg med vattenavvisande egenskaper vilket förhindrar damm och smutspartiklar att tränga in i tyget. Vi älskar den!

Våra experter har landat i elva prima sängar i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Längst ner hittar du också en köpguide! Där vi tittar lite närmre på sängramar, sängstomme och går igenom storleksguide!

I jakten på den bästa Säng har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den säng som är bäst från den som inte är det. När det kommer till sängar är det en del att tänka på, men nummer ett är givetvis komfort. Vi tittar på sängens anpassningsförmåga, kvalitet, ergonomi, pris och look.

I vårt test blev Emma Signature Kontinentalsäng från kategorin Lyx testvinnare, det är helt enkelt en säng av riktigt god kvalitet i relation till pris – och det är ju ofta nyckeln när man ska fånga guldplatsen i våra test! Den är otroligt skön, den är miljömärkt, är handgjord i Europa, har en lyxig design och kommer i flera färger.

1

Emma Signature – Bästa sängen [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Emma Signature Kontinentalsäng bästa kontinentalsäng 2023

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Komfort

10

Materialkvalitet

9

Design

9.2

Totalpoäng

Motivering: Emma Signature Kontinentalsäng imponerar med sitt konkurrenskraftiga pris och samtidigt höga kvalitet. Dess hållbarhet och miljövänliga certifieringar ger den extra poäng, och den är också bekväm och välutformad.

Handgjord, lyxig och hyllad världen över! Pris i olika storlekar ca. 36500 – 47500 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Emma Signature Kontinentalsäng till bästa bingen just nu! Ja Emma är sängmärket som glidit upp till toppen hos konsumenterna och visst hamnar det även i vår topp! (Gör en liten instagramsökning och lovorden hopar sig). Här har vi deras signatursäng som är en riktig lyxbinge. Den är handgjord i Europa, gjord på furuträ och pocketfjädrar. Därefter har den svepts in i ett lyxigt, mjukt tyg med vattenavvisande egenskaper vilket förhindrar damm och smutspartiklar att tränga in i tyget. Vi älskar den! Diamond Degree®-materialet i madrasserna består av grafitpartiklar vilket ser till att temperaturen hålls balanserad. Värmen studsar här inte tillbaka mot kroppen utan antar istället samma temperatur som din kropp, vilket fördjupar sömnen. 

Jag påbörja mission hitta Sveriges skönaste säng, och nu vill jag presentera: EMMA. Tänkte vi skulle prova en, och alltså WOW, vi sover så extremt bra.” -@amaliabrauns

 • Bredd: 140 cm, 160 cm, 180 cm
 • Material: Temperaturreglerande skum som hjälper till att hålla en perfekt temperatur under natten. 25 cm hög madrass med 5 komfortzoner för dynamisk anpassning av ryggraden.
 • Möjliga färgval: Mörkgrå, beige & mintgrön
 • Hållbarhet: Handgjord i Europa med högkvalitativa material för en lyxig sömn, Madrassen och Bäddmadrassen är även OEKO-TEX® Standard 100-certifierade (klass 1, 16.0.93305), vilket innebär att materialen är av högsta kvalitet.
 • Övriga Egenskaper: Modern design med hängande sänggavel och smal siluett. 

Fördelar

 • Många användare har rapporterat att de har upplevt förbättrad sömnkomfort med Emma kontinentalsängar.
 • Enkelheten och smidigheten i att beställa och leverera produkten har uppskattats av flera kunder.
 • Den generösa provperioden och möjligheten att returnera sängen har gett användarna förtroende och trygghet i sitt köpbeslut.

Nackdelar

 • Vissa användare har noterat att sängarna inte stannar på plats så bra och att de kan röra sig på underlaget.
 • En del kunder har uttryckt frustration över långsam svarstid och bristande kommunikation från kundtjänsten i vissa fall.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från flera källor, inklusive Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-09)) och Emma’s egen hemsida((Emma, 2023-10-09)). Dessa recensioner ger en mångfacetterad bild av användarnas upplevelser med Emma kontinentalsängar. Observera att antalet källor är begränsat till två.

2

Hästens Maranga

Bäst i test kontinentalsäng

Lyx

Utmanare

6

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Komfort

10

Materialkvalitet

9

Design

8.6

Totalpoäng

Motivering: Hästens Maranga Kontinentalsäng utmärker sig genom sin exceptionella komfort och högkvalitativa material. Priset är dock högt, vilket drar ner den totala poängen.

Klassisk lyxbinge! Här har vi en riktigt högkvalitativ säng för dig som vill ha det allra bästa! Med den här kontinentalsängen från Hästens får du en känsla av att vara viktlös och omfamnad av moln! Pris ca. 70 000 – 200 000 kr.

Om du söker en säng som du verkligen kan slappna av och komma till ro i, då kan det här vara precis rätt val. I denna kontinentalsäng från Hästens känns det som om du är viktlöshet och omfamnad av ett moln. I denna ligger du alltså riktigt bekvämt. Denna säng är tillverkad av naturmaterial i en lager-på-lager teknik, fulländad med kantsömnaden som ger både hållbarhet och följsamhet. Från bredden 160 centimeter är sängen delad, vilket innebär att det även går att ha två olika fasthetsgrader.I mellanmadrassen finns ett 1-zons pocketfjädringssystem som är 13 centimeter högt, där fjädrarna rör sig individuellt och aldrig hakar i varandra. I basen finns ett bonellfjädringssystem som är 8 centimeter, som har tjockare tråd och detta ger en något fastare känsla. Här ingår bäddmadrassen BJ som är 7 centimeter hög och fylld med bomull, ull samt mjukt, sviktande och elastiskt tagel. Kärnan som är av bomull gör att bäddmadrassen är mjuk och följsam.

 • Bredd: Olika storlekar, från bredden 160 centimeter är sängen delad
 • Material: Hästtagel, ull, bomull och lin. Materialen sammanfogas för hand i en lager-på-lager-teknik som Hästens själva utvecklat under lång tid. Här ingår bäddmadrassen BJ som är 7 centimeter hög och fylld med bomull, ull samt mjukt, sviktande och elastiskt tagel. Kärnan som är av bomull gör att bäddmadrassen är mjuk och följsam.
 • Möjliga färgval: Flera färger att välja bland på rutorna
 • Hållbarhet: Hållbar och följsam, CERTIFIERAD ENLIGT OEKO-TEX 100
 • Övriga Egenskaper: 7 centimeter hög bäddmadrass ingår. Ger en känsla av viktlöshet. Möjligt att välja två olika fasthetsgrader (från bredd 160 cm)

Fördelar

 • Många användare är nöjda med Hästens sängars komfort och uppger att de sover bättre och vaknar utvilade.
 • En del kunder berömmer den långa livslängden på sängarna och att de behåller sin komfort över tid.
 • Kundtjänst och service vid Hästens-butikerna får positiv feedback för att vara hjälpsam och professionell.
 • Vissa användare noterar att sängarna är anpassningsbara och att det finns olika modeller att välja mellan, vilket gör det möjligt att hitta en säng som passar deras specifika behov.

Nackdelar

 • Det finns några klagomål om priset på Hästens sängar, där vissa anser att de är dyra i jämförelse med andra alternativ på marknaden.
 • En användare nämner en negativ erfarenhet med sängens hållbarhet och en snabbare försämring än förväntat.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av användarupplevelserna har vi hämtat recensioner från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-09)). Dessa recensioner ger en insikt i både fördelar och nackdelar med Hästens sängar enligt användarna på den plattformen.

3

Tempur Promise 

Kontinentalsäng Tempur Promise

Lyx

Utmanare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Komfort

9

Materialkvalitet

7

Design

8.4

Totalpoäng

Motivering: Tempur Kontinentalsäng Promise erbjuder utmärkt komfort och högkvalitativa material, men priset är något högt. Den har en bra balans mellan pris och prestanda.

Den här kontinentalsängen ger dig möjlighet att skräddarsy sängen enligt önskemål och har en ergonomiskt tryckavlastande madrass! Pris i olika storlekar ca.  18 000 – 45 000 kr.

Enkel och stilren samtidigt som du sover kungligt med bäst i test kontinentalsäng 2023 från Tempur. Varumärket Tempur har gjort sig kända för den ergonomiskt tryckavlastande ”Tempur-madrassen” som formar sig efter kroppen, vilket har blivit något av synonymt med en god natts sömn. Denna exklusiva säng har en gavel av samma sköna material som återfinns i sängbotten. Den hela bäddmadrassen i 180 cm sängen gör att du slipper skarvar. De otaliga valmöjligheterna är vad som gör Tempur kontinentalsäng Promise till att just uppfylla många löften. Du kan välja bäddmadrass, vilken hårdhet du vill ha på sängbotten samt många olika färger på yttertyget.

 • Bredd: Flera att välja bland
 • Material: Välj mellan mellan Original, Cloud & Sensation bäddmadrass. Hårdhet: välj mellan fast, medium och mjuk
 • Möjliga färgval: 7 olika färger på yttertyget
 • Hållbarhet:  Samt 10 års garanti på bäddmadrass, madrass, sängbotten
 • Övriga Egenskaper: Ergonomiskt tryckavlastande tempurmadrass som formar sig efter kroppen

Fördelar

 • Användare har upplevt att Tempur kontinentalsäng Promise är väl värd sina pengar och ger en hög grad av komfort.
 • Recensioner indikerar att sängen har bidragit till förbättrad sömnkvalitet och minskad ryggsmärta.
 • Många kunder noterar den höga kvaliteten på Tempurs produkter och uttrycker förtroende för varumärket.

Nackdelar

 • Recensioner är begränsade, vilket gör det svårt att dra breda slutsatser om produktens prestanda.

Sammanfattning: Baserat på begränsade recensioner från Tempurs egen hemsida((Tempur, 2023-10-09)) i kombination med vidare upplevelser hos sängåterförsäljare verkar Tempur kontinentalsäng Promise vara väl mottagen av användaren, med positiva kommentarer om komfort och kvalitet.

4

Sunnernäs 

1.jpg

Lyx

Utmanare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

8

Materialkvalitet

7

Design

8.2

Totalpoäng

Motivering: Sunnernäs Kontinentalsäng ger mycket bra poäng för hållbarhet och miljövänlighet. Den är bekväm men har en något enklare design jämfört med andra alternativ.

Lyxig hotellkänsla! Pris i olika storlekar ca. 25 000 – 34 000 kr. 

Det här är en riktigt lyxig säng som har en snygg och stilren design, samtidigt som den erbjuder riktigt hög komfort. Den har en extra kraftig ram som ger den en stabil känsla och en lång hållbarhet. Dessutom kommer den att ge dig en hotellkänsla i sovrummet – och låta dig sova bekvämt varje natt. Denna säng har Duozon, ett flexibelt zonsystem med mjukare zon för axlar som ger dig avlastning precis där du behöver den. Duozon har flera fördelar: den passar de allra flesta, följer kroppens konturer och dessa madrasser är vändbara och har en sida med neutral zonindelning. Men här finns även många andra fördelar: Extra kraftig ram och stötdämpande bonell som ger ökad tålighet och mindre slitage, en tillhörande bäddmadrass som är 8 centimeter hög och har en extra hållbar kärna och möjlighet att välja mellan många olika färger på tyget.

 • Bredd: 160, 180, 210 cm
 • Material: Resår: Pocket/Bonell
 • Möjliga färgval: Rose, petrol, nougat, khaki, coal, silver, alu, black
 • Hållbarhet: Virke från ansvarsfullt svenskt skogsbruk. Material fritt från ämnen som kan vara skadliga för hälsa och miljö. 30 års garanti (ram/resår)
 • Övriga Egenskaper: Extra kraftig ram, Duozon (Ett flexibelt zonsystem med mjukare zon för axlar som ger dig avlastning), 4 olika fasthetsalternativ

Fördelar

 • Många användare upplever att sängen lindrar rygg- och höftsmärta, och vissa märker en förbättring inom bara några veckor.
 • Sängen erbjuder olika zoner med olika hårdhet, vilket gör det möjligt för användarna att välja den som passar deras behov bäst.
 • De flesta användare beskriver sängen som mycket bekväm och noterar att de sover bra i den.
 • En del användare uppskattar att sängen har en hög höjd, vilket underlättar vid bäddning och när man kliver ur sängen.

Nackdelar

 • En användare påpekar att madrassen på sängen ibland glider och behöver justeras.
 • Några användare anser att sängen är för hög och har behövt ta bort benen för att anpassa höjden.

Sammanfattning: För att sammanställa denna översikt har vi använt recensioner från olika användare på hemsidan((Kungsängen 2023-10-09)), som inkluderar både positiva och negativa erfarenheter av Sunnernäs kontinentalsäng. Betygen varierar, och sängen verkar passa bra för dem som söker smärtlindring och en bekväm nattsömn, även om vissa användare upplever små nackdelar.

Duellen

Lyx

Emma Signature – Bästa sängen 2024! vs. Hästens Maranga

När vi jämför dessa lyxsängar ser vi tydliga skillnader. Emma Signature imponerar med sin handgjorda kvalitet och Diamond Degree®-teknologi som reglerar temperaturen. Hästens Maranga erbjuder komfort med naturmaterial men till ett högre pris. Tempur Promise har en ergonomisk Tempur-madrass och många anpassningsmöjligheter. Sunnernäs ger hotellkänsla med Duozon-zonsystemet men kan upplevas som för hög för vissa användare. Sammantaget ger Emma Signature en imponerande kombination av komfort, kvalitet och prisvärdhet.

5

Emma Diamond

kontinentalsäng bäst i test 2023

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

9

Materialkvalitet

9

Design

8.8

Totalpoäng

Motivering: Emma Diamond sticker ut med sitt bra balanserade betyg över alla fem egenskaper. Den erbjuder god komfort och hållbarhet samt har en lockande design och en övervägande positiv användarupplevelse.

Högkvalitativ och prisvärd kontinentalsäng från Emma med lyxig design, hög komfort och ergonomisk madrass! Pris i olika storlekar ca. 25 000 – 31 000 kr.

Denna kontinentalsäng är mellanklassvinnaren i vårt Bäst i test, Emma Diamond är den bästa sängen på marknaden just nu sett till pris och kvalitet, det här är en mycket prisvärd kontinentalsäng med många fördelar. Den erbjuder en riktigt hög komfort, den håller en hög kvalitet, den har en ergonomisk madrass med 7 komfortzoner och både madrass och bäddmadrass är miljömärkta av OEKO-TEX. Den här sängen har även en lyxig design, och det går att välja mellan tre olika färger: mörkgrå, ljusgrå och beige. På så sätt kan du få en riktigt bekväm säng som dessutom passar perfekt i just ditt sovrum, och till din inredning.

I botten finns en madrass med bonell-fjädring som stabiliserar och anpassar sig i en perfekt harmoni med den bekväma och högkvalitativa madrassen. Därefter kommer madrassen med 7-zoners pocketfjädrar som anpassar sig dynamiskt till just din kropp och sovposition. Ovanpå denna finns en resårmadrass som är egonomisk, och den stödjer och anpassar sig till din ryggrad och ger dig stöd från axlar till höfter i alla sovpositioner. När det gäller bäddmadrassen så har du möjlighet att välja mellan två olika: Flip är 6 centimeter tjock, en vändbar madrass som har en mjuk och en hård sida. Diamond är 9 centimeter tjock temperaturreglerande så att du når den djupa sömnfasen snabbare. Här har du alltså möjlighet att välja den bäddmadrass som passar just dig bäst.

 • Bredd: 140 cm, 160 cm, 180 cm
 • Material: Diamond är gjord av material som verkar temperaturreglerande och därmed förlänger djupsömnen, bäddmadrassen är gjord av Diamond Degree-skum
 • Möjliga färgval: Mörkgrå, ljusgrå, beige
 • Hållbarhet: Madrass och bäddmadrass som är miljömärkta av OEKO-TEX samt 100 nätters provsömn och 10 års garanti
 • Övriga Egenskaper: Madrass som anpassar sig till kropp och sovposition, Ergonomisk madrass med 7 komfortzoner

Fördelar

 • Många användare har rapporterat att sängen är mycket bekväm och har hjälpt dem att förbättra sin sömnkvalitet.
 • En del användare har noterat att monteringen av sängen är relativt enkel och tar inte mycket tid.
 • Recensenter har även berömt sängens stil och design, vilket ger en estetiskt tilltalande inredning i sovrummet.
 • Flera användare har kommenterat att sängen har hjälpt dem med ryggproblem och lindrat obehag.
 • Det verkar som att sängen passar olika sovstilar, inklusive de som föredrar att sova på sidan eller ryggen.

Nackdelar

 • En användare nämner att de fick vänta på leveransen av sängen, vilket ledde till en viss besvikelse.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från flera användare på Emma’s egen hemsida((Emma, 2023-10-09)). Dessa inkluderar olika upplevelser av sängen och ger en allmän översikt över dess fördelar och en begränsning av nackdelar.

6

Emma One

Emma One Kontinentalsäng bäst i test prisvärd hög komfort

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Komfort

8

Materialkvalitet

7

Design

810

Totalpoäng

Motivering: Emma One får högt betyg när det gäller prisvärdhet, men den hamnar något lägre när det gäller design och estetik.

Kvalitet och komfort till bästa priset! Pris i olika storlekar fr. 17900-20000 kr.

En till säng från Emma har vi här, men som håller ett pris lite snällare på fickan. Här har vi en prisvärd säng som går snabbt och smidigt som tusan att ställa i ordning! Ja Emma lovar faktiskt att den här sängen tar mindre än 20 minuter att montera ihop eftersom den består av endast tre delar. Till skillnad från andra sängar finns här fjädringen inbyggd i ramen för optimal komfort. Ett enhetligt och smidigt överdrag syr ihop helhetsintrycket av sängen. Enkelt att ta på och av och tvättas i maskin på klassiska 40 grader. Du har en elegant huvudgavel tillika bekvämt ryggstöd, och vi måste medge att den här bingen är grymt prisvärd. Och det är just vad Emma One har riktat in sig på! “Kvalitet och komfort till bästa priset!” är hela grundkonceptet här. Och det är något med Emmas självförtroende som gör att man känner sig rätt övertygad om att produkterna håller kvaliteten, dom erbjuder till exempel 100 testnätter av alla sina produkter med gratis retur om man ändrar sig. 

 • Bredd: 140 cm, 160 cm, 180 cm
 • Material: Ej specificerat
 • Möjliga färgval: Mörk grå, ljus grå
 • Hållbarhet: 100 nätters provsömn och 10 års garanti
 • Övriga Egenskaper: Designa din egen säng- välj överdrag och ben, Tvättbart överdrag

Fördelar

 • Många användare har rapporterat att de har upplevt förbättrad sömnkomfort med Emma kontinentalsängar.
 • Enkelheten och smidigheten i att beställa och leverera produkten har uppskattats av flera kunder.
 • Den generösa provperioden och möjligheten att returnera sängen har gett användarna förtroende och trygghet i sitt köpbeslut.

Nackdelar

 • Vissa användare har noterat att sängarna inte stannar på plats så bra och att de kan röra sig på underlaget.
 • En del kunder har uttryckt frustration över långsam svarstid och bristande kommunikation från kundtjänsten i vissa fall. Vi måste dock säga att vi är imponerade över Emmas bemötande, både gällande svarstid och ton.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-09)). Observera att antalet källor är begränsade.

7

AUREA Matri

3-1.jpg

Mellan

Utmanare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

8

Komfort

7

Materialkvalitet

7

Design

7.6

Totalpoäng

Motivering: Emma One får högt betyg när det gäller prisvärdhet, men den hamnar något lägre när det gäller design och estetik.

Kvalitet och komfort till bästa priset! Pris i olika storlekar fr. 17900-20000 kr.

En till säng från Emma har vi här, men som håller ett pris lite snällare på fickan. Här har vi en prisvärd säng som går snabbt och smidigt som tusan att ställa i ordning! Ja Emma lovar faktiskt att den här sängen tar mindre än 20 minuter att montera ihop eftersom den består av endast tre delar. Till skillnad från andra sängar finns här fjädringen inbyggd i ramen för optimal komfort. Ett enhetligt och smidigt överdrag syr ihop helhetsintrycket av sängen. Enkelt att ta på och av och tvättas i maskin på klassiska 40 grader. Du har en elegant huvudgavel tillika bekvämt ryggstöd, och vi måste medge att den här bingen är grymt prisvärd. Och det är just vad Emma One har riktat in sig på! “Kvalitet och komfort till bästa priset!” är hela grundkonceptet här. Och det är något med Emmas självförtroende som gör att man känner sig rätt övertygad om att produkterna håller kvaliteten, dom erbjuder till exempel 100 testnätter av alla sina produkter med gratis retur om man ändrar sig. 

Motivering: AUREA Matri är stark när det gäller hållbarhet och miljöhänsyn, men den har ett något högre pris och hamnar något lägre när det gäller design och användarupplevelse.

Den här fina och bekväma kontinentalsängen överraskar med såväl hög kvalitet som hög komfort! Pris i olika storlekar ca. 19 000 – 38 000 kr.

Det här är en kontinentalsäng som trots sitt låga pris känns riktigt lyxig. Den har fyra avlastande fjäderskikt, dubbla fjädersystem i både mellanmadrassen och bottenmadrassen samt två lager ventilerande stoppning av jute-latex. Den här sängen är dessutom testvinnare, den har en skandinavisk design och ger en riktigt hög komfort. Den här sängen ger dig ett perfekt stöd, oavsett sovställning och kroppsbyggnad. Här ingår en bottenmadrass, mellanmadrass samt 10 centimeter höga sängfötter i ljus björk. Med fötterna får sängen en höjd på ca 59 centimeter. Det finns två fasthetsgrader att välja mellan: medel och hård.

 • Bredd: 160 eller 180 cm
 • Material: Öko-tex-certifierad bomulls- och polyesterväv, mjuk ventilerande jutelatex, överdel med SoftSurface pocketfjädring och pocketfjädrar, stoppning av jutelatex, lager av pocketfjädrar ovanpå bottenmadrassen med Super-Bonell. Ram och ribb i massivt FSC-certifierat trä.
 • Möjliga färgval: Ej angivet
 • Hållbarhet: Öko-tex-certifierad. Egen sängtillverkning i Estland. Produktionen är både kvalitets- och miljöcertifierad i enlighet med ISO 9001 samt ISO 14001.
 • Övriga Egenskaper: Valbar fasthetsgrad: Medel, hård. Perfekt stöd oavsett sovställning och kroppsbyggnad

Fördelar

 • Testvinnare
 • Lever upp till höga krav på hållbarhet och miljöhänsyn.
 • Genomtänkt design med bra stöd oavsett sovposition och kroppsform.

Nackdelar

 • Recensioner är begränsade, vilket gör det svårt att dra breda slutsatser om produktens prestanda.

Sammanfattning: Då recensionerna är begränsade för Aurea Matri har vi genom research och i samtal med återförsäljare enbart baserat för- och nackdelar på fakta om sängen.

Duellen

Mellan

Tempur Promise  vs. Sunnernäs 

I Mittemellan-klassen har vi tre starka utmanare. Vinnaren, Emma Diamond, utmärker sig med sin ergonomiska madrass och designalternativ. Emma One erbjuder en snabb och enkel montering, medan AUREA Matri imponerar med sitt högre fjäderdjup och höga komfortnivå.

8

Emma Säng

emmasängbas bäst i test budget

Budget

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

9

Materialkvalitet

7

Design

8.4

Totalpoäng

Motivering: Emma One får högt betyg när det gäller prisvärdhet, men den hamnar något lägre när det gäller design och estetik.

Kvalitet och komfort till bästa priset! Pris i olika storlekar fr. 17900-20000 kr.

En till säng från Emma har vi här, men som håller ett pris lite snällare på fickan. Här har vi en prisvärd säng som går snabbt och smidigt som tusan att ställa i ordning! Ja Emma lovar faktiskt att den här sängen tar mindre än 20 minuter att montera ihop eftersom den består av endast tre delar. Till skillnad från andra sängar finns här fjädringen inbyggd i ramen för optimal komfort. Ett enhetligt och smidigt överdrag syr ihop helhetsintrycket av sängen. Enkelt att ta på och av och tvättas i maskin på klassiska 40 grader. Du har en elegant huvudgavel tillika bekvämt ryggstöd, och vi måste medge att den här bingen är grymt prisvärd. Och det är just vad Emma One har riktat in sig på! “Kvalitet och komfort till bästa priset!” är hela grundkonceptet här. Och det är något med Emmas självförtroende som gör att man känner sig rätt övertygad om att produkterna håller kvaliteten, dom erbjuder till exempel 100 testnätter av alla sina produkter med gratis retur om man ändrar sig. 

Motivering: Emma Säng är den tydliga vinnaren i budgetklassen med det högsta totalbetyget på 8.4. Den utmärker sig genom sin överkomliga prisnivå, utmärkta hållbarhet, höga komfortnivå och materialkvalitet samt en stilren design. Den är också OEKO-TEX®-märkt, vilket visar på hög kvalitet och hälsosamma material.

En riktig budgetvinnare: ergonomisk, skön och kvalitativ! Pris i olika storlekar 10 700 – 13 500 kr.

Här har vi en riktigt bra budgetsäng, även den från sängexperten Emma. Den här sängen kommer med Emmas testvinnande originalmadrass eller Emma Diamond resårmadrass (som du hittar beskrivning av i vinnaren av mellankategorin!). Här har du en säng som kan det där med tryckfördelning – du ligger förbannat balanserat och ergonomiskt korrekt helt enkelt! Sängbasens konstruktion ihop med madrassen (dom har båda skapats för att få ut det bästa av varann!) ger ett perfekt sovklimat. Utöver komforten är Emma-sängen stilren, har en höjd på 55 cm och är OEKO-TEX®-märkt, vilket innebär att materialen är hälsosamma och av högsta kvalitet.

 • Bredd: 140 cm, 160 cm, 180 cm
 • Material: Sängram: Överdrag 100 % polyester, metallstruktur, plywoodpaneler. Huvudgavel: Överdrag 100 % polyester, metallstomme, skumfyllning. Fötter: Plastträ. Madrass: Emma original skummadrass är tillverkade av förstklassiga material och tyger. Madrassern genomgår stränga kvalitetssäkringstester och består uteslutande av material som har OEKO-Tex 100-certifikatet (klass 1, 16.0.93305). Denna kvalitetsmärkning ges endast om produkten är helt fri från skadliga ämnen.
 • Möjliga färgval: Ej angivet.
 • Hållbarhet: 100 nätters provsömn och 10 års garanti, Madrasser med OEKO-TEX miljömärkt 
 • Övriga Egenskaper: Med FlexiSlats för att avlasta kroppen. Välj mellan dom testvinnande madrasserna Emma orginalmadrass eller Emma Diamond resårmadrass

Fördelar

 • Många användare har rapporterat att de har upplevt förbättrad sömnkomfort med Emma kontinentalsängar.
 • Enkelheten och smidigheten i att beställa och leverera produkten har uppskattats av flera kunder.
 • Den generösa provperioden och möjligheten att returnera sängen har gett användarna förtroende och trygghet i sitt köpbeslut.

Nackdelar

 • Vissa användare har noterat att sängarna inte stannar på plats så bra och att de kan röra sig på underlaget.
 • En del kunder har uttryckt frustration över långsam svarstid och bristande kommunikation från kundtjänsten i vissa fall. Vi måste dock säga att vi är imponerade över Emmas bemötande, både gällande svarstid och ton.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Trustpilot((Trustpilot, 2023-10-09)). Observera att antalet källor är begränsade.

9

24SJU Midnatt

prisvärd kontinentalsäng

Budget

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Komfort

8

Materialkvalitet

8

Design

8

Totalpoäng

Motivering: Emma One får högt betyg när det gäller prisvärdhet, men den hamnar något lägre när det gäller design och estetik.

Kvalitet och komfort till bästa priset! Pris i olika storlekar fr. 17900-20000 kr.

En till säng från Emma har vi här, men som håller ett pris lite snällare på fickan. Här har vi en prisvärd säng som går snabbt och smidigt som tusan att ställa i ordning! Ja Emma lovar faktiskt att den här sängen tar mindre än 20 minuter att montera ihop eftersom den består av endast tre delar. Till skillnad från andra sängar finns här fjädringen inbyggd i ramen för optimal komfort. Ett enhetligt och smidigt överdrag syr ihop helhetsintrycket av sängen. Enkelt att ta på och av och tvättas i maskin på klassiska 40 grader. Du har en elegant huvudgavel tillika bekvämt ryggstöd, och vi måste medge att den här bingen är grymt prisvärd. Och det är just vad Emma One har riktat in sig på! “Kvalitet och komfort till bästa priset!” är hela grundkonceptet här. Och det är något med Emmas självförtroende som gör att man känner sig rätt övertygad om att produkterna håller kvaliteten, dom erbjuder till exempel 100 testnätter av alla sina produkter med gratis retur om man ändrar sig. 

Motivering: 24SJU Midnatt Kontinentalsäng och Siesta sängpaket nedan har liknande betyg, men 24SJU får en något högre poäng på grund av dess hållbarhet och miljöhänsyn. Båda sängarna erbjuder god komfort och materialkvalitet.

Prisvärd kontinentalsäng av hög kvalitet; följsam, skarvlös och med rejält fjäderdjup! Pris i olika storlekar ca. 15 000 – 28 000 kr.

Denna fantastiska säng har ett högre fjäderdjup än instegsmodellerna, vilket gör att den ger extra plats för axlar och skuldror. Det här är en säng som nästan garanterat ger dig en god natts sömn, varje natt. Sängen är av material som håller hög kvalitet, och den har ett pocketfjädersystem som ger en optimal komfort och en följsamhet mot kroppen. Den är skarvlös upp till 180 bredd, vilket innebär att den ger en likvärdig känsla över hela sängen. Sängen är stabil, bekväm och kommer hjälpa dig att sova gott på nätterna.

 • Bredd: 120 till 210 cm
 • Material: Pocketfjädersystem som ger optimal komfort, Stoppning: Polyeterskum
 • Möjliga färgval: Ej angivet
 • Hållbarhet: Tillverkningsland: Sverige. 25 års garanti på ram- och fjäderbrott.
 • Övriga Egenskaper: Högre fjäderdjup än instegsmodellerna. Följsamhet mot kroppen, Skarvlös, vilket ger likvärdig känsla över hela sängen. Höjd: 50 cm (utan ben och bäddmadrass). Fasthetsgrader: Medium & Fast, Från 160cm kan delad fasthetsgrad väljas

Fördelar

 • Lever upp till höga krav på hållbarhet och miljöhänsyn.
 • Genomtänkt design med bra stöd oavsett sovposition och kroppsform.

Nackdelar

 • Recensioner är begränsade, vilket gör det svårt att dra breda slutsatser om produktens prestanda.

Sammanfattning: Då recensionerna är begränsade för 24SJU Midnatt har vi genom research och i samtal med återförsäljare enbart baserat för- och nackdelar på fakta om sängen.

10

Siesta sängpaket med förvaring

billigaste kontinentalsängen i vårt test

Budget

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Komfort

8

Materialkvalitet

7

Design

7.4

Totalpoäng

Motivering: Emma One får högt betyg när det gäller prisvärdhet, men den hamnar något lägre när det gäller design och estetik.

Kvalitet och komfort till bästa priset! Pris i olika storlekar fr. 17900-20000 kr.

En till säng från Emma har vi här, men som håller ett pris lite snällare på fickan. Här har vi en prisvärd säng som går snabbt och smidigt som tusan att ställa i ordning! Ja Emma lovar faktiskt att den här sängen tar mindre än 20 minuter att montera ihop eftersom den består av endast tre delar. Till skillnad från andra sängar finns här fjädringen inbyggd i ramen för optimal komfort. Ett enhetligt och smidigt överdrag syr ihop helhetsintrycket av sängen. Enkelt att ta på och av och tvättas i maskin på klassiska 40 grader. Du har en elegant huvudgavel tillika bekvämt ryggstöd, och vi måste medge att den här bingen är grymt prisvärd. Och det är just vad Emma One har riktat in sig på! “Kvalitet och komfort till bästa priset!” är hela grundkonceptet här. Och det är något med Emmas självförtroende som gör att man känner sig rätt övertygad om att produkterna håller kvaliteten, dom erbjuder till exempel 100 testnätter av alla sina produkter med gratis retur om man ändrar sig. 

Motivering: Siesta sängpaket har liknande betyg som sin närmaste konkurrent ovan, men 24SJU får en något högre poäng på grund av dess hållbarhet och miljöhänsyn. Båda sängarna erbjuder god komfort och materialkvalitet.

Det här är ett prisvärt sängpaket som innehåller allt du behöver! Både komfortabel och smart! Pris i olika storlekar ca. 15 000 – 16 000 kr.

I detta smarta sängpaket får du en sänggavel, fotgavel och en kontinentalsäng med praktisk och generös förvaring under båda sängarna. Här finns ett påkostat 5-zons pocketfjädersystem och en 6 centimeter hög bäddmadrass i polyeter. Det här är en högkvalitativ säng, med snygg och stilren design som erbjuder hög komfort med högkvalitativt, dubbelfjädrande resårsystem av bonell/pocket – och praktisk förvaring. Bäddmadrassen har luftkanaler som ger en god cirkulation när du sover. Bäddmadrassen har en avtagbar klädsel som kan kemtvättas. Sängen finns med tre olika hårdheter: medium/medium, medium/fast eller fast/fast.

 • Bredd: 160 eller 180 cm
 • Material: Tyg: 100 procent polyester, 5-zonz pocketfjädersystem, Dubbelfjädrande resårsystem av bonell/pocket, Bäddmadrass med luftkanaler
 • Möjliga färgval: Grå (Rocco 281)
 • Hållbarhet: Bäddmadrassen är klädd med en quiltad avtagbar klädsel som går att kemtvätta. 10 års garanti.
 • Övriga Egenskaper: Praktisk förvaring, 6 centimeter hög bäddmadrass

Fördelar

 • Användarna har rapporterat att madrasskyddet är effektivt för att skydda mot vätskespill, svett, och liknande. Det är lätt att tvätta och påverkar inte den bekväma sängkänslan.
 • Många användare har noterat att skyddet är enkelt att ta på och av för tvätt, vilket gör det praktiskt och hållbart.
 • Kundtjänsten har fått positiv feedback för att vara tillmötesgående och bra.
 • Produktens passform och dess minimala påverkan på sängens höjd har uppskattats av användarna.
 • Sängen har även fått beröm för sin komfort och prisvärde.

Nackdelar

 • Ingen specifik nackdel nämndes i recensionerna.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Trendrum.se((Trendrum, 2023-10-10)). Dessa recensioner ger en övervägande positiv uppfattning om Siesta sängpaketet. Inga specifika nackdelar nämndes i de tillgängliga recensionerna som består av 29 stycken.

11

vidaXL

vidaXL Ramsäng utan madrass billig säng

Budget

Utmanare

9

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Komfort

7

Materialkvalitet

8

Design

7.4

Totalpoäng

Motivering: Emma One får högt betyg när det gäller prisvärdhet, men den hamnar något lägre när det gäller design och estetik.

Kvalitet och komfort till bästa priset! Pris i olika storlekar fr. 17900-20000 kr.

En till säng från Emma har vi här, men som håller ett pris lite snällare på fickan. Här har vi en prisvärd säng som går snabbt och smidigt som tusan att ställa i ordning! Ja Emma lovar faktiskt att den här sängen tar mindre än 20 minuter att montera ihop eftersom den består av endast tre delar. Till skillnad från andra sängar finns här fjädringen inbyggd i ramen för optimal komfort. Ett enhetligt och smidigt överdrag syr ihop helhetsintrycket av sängen. Enkelt att ta på och av och tvättas i maskin på klassiska 40 grader. Du har en elegant huvudgavel tillika bekvämt ryggstöd, och vi måste medge att den här bingen är grymt prisvärd. Och det är just vad Emma One har riktat in sig på! “Kvalitet och komfort till bästa priset!” är hela grundkonceptet här. Och det är något med Emmas självförtroende som gör att man känner sig rätt övertygad om att produkterna håller kvaliteten, dom erbjuder till exempel 100 testnätter av alla sina produkter med gratis retur om man ändrar sig. 

Motivering: vidaXL Ramsäng Sammet sticker ut med ett mycket prisvärt alternativ och en stilfull design. Priset är dess största fördel, men dess hållbarhet och miljöhänsyn är något sämre än de andra sängarna i testet.

Snygg sammet för en riktigt billig peng! Pris ca. 1000 – 1500 kr. (Exklusive madrass)

Ja här har vi en binge till pangpris (som ser betydligt dyrare ut än den är i tjusig sammet). Det behöver ju inte vara så meckigt det här med säng egentligen, hur svårt ska det vara? En bra stomme, en madrass och du är hemma! Är det ribban du är ute efter, då har du allt du behöver i den här sängen från VidaXL. Det är bara sängramen vi tittat på i det här testet som ligger på en blygsam summa runt tusenlappen. Sen kan du ju välja hur mycket du vill flasha till det med madrass, men på vidaxl’s hemsida hittar du några väldigt prisvärda varianter, så en dubbelsäng med madrass landar runt 4000. Den här är alltså klädd i sammet och finns i olika färger, en grymt snygg säng för sitt låga pris! Den har stabila ben och ribbotten som säkerställer att madrassen håller sig på plats.

 • Bredd: 80 till 200 cm
 • Material: Sammet (100% polyester), plywood, konstruerat trä
 • Möjliga färgval: Finns i flera färger
 • Hållbarhet: Ej angivet
 • Övriga Egenskaper: Snygg sammet i olika färger, Madrass ingår ej

Fördelar

 • En del användare har upplevt att sängen är prisvärd och erbjuder ett överkomligt alternativ på marknaden.
 • Det verkar som att vissa kunder har varit nöjda med sängens storlek och passform för deras behov.
 • Sängen har fått positiv feedback för att vara enkel att montera och installera.

Nackdelar

 • En användare från Tyskland nämnde att sängen har skruvar som tränger igenom och kan orsaka fläckar på tyget.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Amazon((Amazon, 2023-10-10)) och VidaXLs egen hemsida((VidaXL, 2023-10-10)) . Dessa recensioner ger en blandad bild av produkten, men recensionerna är i detta fall högst begränsande.

Duellen

Budget

Emma Diamond vs. Emma One

I Budget-klassen är vinnaren Emma Säng, som imponerar med sin prisvärda komfort och höga kvalitet. Utmanaren 24SJU Midnatt Kontinentalsäng erbjuder också bra komfort och hög kvalitet med ett högre fjäderdjup.

Därför sticker Bäst i test vinnaren, Emma Signature Kontinentalsäng, ut:

När det kommer till att utse den bästa sängen i lyxklassen är Emma Signature Kontinentalsäng vår favorit. Dess kombination av högkvalitativa material, smart design och miljövänliga egenskaper ger den en fördel gentemot konkurrenterna. Användarnas positiva erfarenheter av förbättrad sömnkomfort och enkelheten i att beställa och leverera produkten bekräftar dess överlägsenhet. Emma Signature Kontinentalsäng är helt enkelt den bästa sängen i lyxklassen och en investering i din sömnkvalitet och komfort.

Köpguide Kontinentalsäng

Kontinentalsäng eller vanlig säng – vilken är bäst?

Hur ska man kunna välja säng? Jo, först måste du bestämma dig för vilken typ av säng som passar dig bäst. Vilken säng just du ska välja beror på några olika saker. Om du söker efter något som tar så liten plats som möjligt är ramsängen antagligen rätt alternativ för dig. När utrymmet är begränsat kan det både bli fel och kännas konstigt att ha en hög och stor säng. Väljer du istället en ramsäng kan du få plats med mer förvaring runt omkring, och ramsängar finns ofta med olika typer av förvaringslösningar inbyggda.

Vad är en kontinentalsäng?

När man letar säng finns det två varianter att välja mellan, en “vanlig” ramsäng och en kontinentalsäng. Vad är då en kontinentalsäng?

En kontinentalsäng är en säng som är uppbyggd av minst tre olika lager. Längst underst mot golvet finns en vanlig ramsäng på ben som utgör själva grunden. På ramsängen ligger sedan en resårbotten. Resårbottnen kan vara delad eller hel, och utgör den största påverkan på sängens komfort. Uppe på resårbottnen ligger en bäddmadrass som skyddar resårbottnen och som ger lite extra mjukhet/ fasthet till sängen.

En kontinentalsäng är alltså en säng i flera olika lager där varje lager har en uppgift för att kunna skräddarsy sängen efter dig. Utseendemässigt är kontinentalsängar dessutom ofta höga och lite mer “maffiga” än en vanlig säng. Ofta matchar de olika bottnarna och sänggaveln varandra på ett lyxigt vis.

Sängkomforten måste gå först

Både kontinentalsängen och ramsängen kan vara riktigt bekväma, men bekväma på olika sätt. Kontinentalsängen har fler alternativ för att anpassa sängen efter just dig, och du kan under tiden som du äger den ofta välja att anpassa delar av sängen. Väljer du en ramsäng kan du byta ut bäddmadrassen, men inte göra så mycket mer.

Om ni är två som ska sova i sängen så är det ofta lättare att ha olika typer av säng på de olika sidorna med en kontinentalsäng. Välj en säng med delad resårbotten för att själv kunna välja om du vill ha en fast eller mjuk botten på din sida. Det är ett säkert trick för att båda ska få så bra sömn som möjligt!

Ramsängen kan vara riktigt bekväm, och många föredrar faktiskt ramsängen framför kontinentalsängen trots att kontinentalsängen är populärare. Kanske är det enkelheten som gör ramsängen till ett bekvämt val!

Hur stor roll spelar sängens utseende?

Även om komforten är det viktigaste med en säng så spelar även utseendet viss roll. Se till att sängen passar ihop med det färgtema som finns i sovrummet, och att den matchar stilen som är vald för rummet. Behöver sängen ha förvaring? Hur ska sänggaveln se ut? Allt detta måste tänkas på innan man väljer sängen.

Inreder du ditt sovrum på ett lyxigt vis med hotellkänsla är det kontinentalsängen du ska satsa på. Du kan självklart bädda en ramsäng på ett lyxigt sätt, men om du vill att hela sängen ska kännas extra lyxig är kontinentalsängen bäst.

Fördelar med att köpa säng online

Idag kan man lätt köpa en säng online. Det finns flera bra hemsidor som har tydliga guider som tipsar dig om den bästa sängen utifrån dina önskemål. Många är rädda för att köpa säng online då man inte kan prova den innan, men låt mig förklara varför detta inte behöver vara ett problem.

Många av säng-hemsidorna har fysiska butiker likaväl som hemsidor. Dit kan du gå in för att hitta vad du gillar, och sedan beställa hem sängen i lugn och ro hemifrån. Om just den sidan du vill handla från inte har en fysisk butik i närheten kan du besöka en annan möbelaffär för att ta reda på vilken fasthet du gillar, samt vad du söker efter i en säng.

När du sedan väljer att klicka hem sängen kan du tänka över dina beslut i lugn och ro, och dessutom finns det ofta många fler alternativ och valmöjligheter för att skräddarsy din säng online.

Något av det allra bästa med att beställa en säng online är att du får den hemlevererad. Många gånger kan du tom. Få hjälp att bära in sängen, och du slipper allt strul med att hyra bil, släpvagn och kompisar som kan bära.

Storleksguide

Ja hur stor säng ska du ha? Det kan ju vara lite klurigt att veta. Komponenter att ta hänsyn till är ju om sängen ska ge utrymme för tillväxt. Ett klassiskt läge är om det kommer in barn i bilden och sängen ska räcka till för flera. Är du solo och vuxen är en säng med 105 cm bredd ett bra val. Beroende på om du har ett separat sovrum eller en mindre lägenhet där sovrum samsas med vardagsrum givetvis.

När det kommer till längden på sängen så finns det normalt inte lika mycket att välja på. Standardlängd är vanligtvis 200 cm. Ibland finns det möjlighet att välja en längre säng, oftast 210 cm, vilket finns som val hos dom flesta kandidaterna i vårt test. Det behövs lite plats ovanför huvudet och nedanför fötterna för att sängplatsen ska kännas bekväm så du kan sträcka ut dig ordentligt.

Sängstorlek för barn och vuxen

Säng med 200 cm längd passar normalt dig som är upp till 190 cm lång.

Säng med 210 cm längd passar normalt dig som är över 190 cm lång.

Ett barn behöver så klart inte en lika stor säng som en vuxen. En smal enkelsäng (80*200 cm) räcker ofta långt, och när barnet blir större kan man uppgradera till en säng i vanlig enkelbredd (90 cm).

Höjden skiljer sig beroende på om du använder sängben eller en sängstomme givetvis, men det går ändå att ge en ungefärlig tumregel kring höjd på olika sängar.

 • Ramsängar är ca 45-55 cm höga.
 • Kontinentalsängar är ca 55-65 cm höga.
 • Ställbara sängar är ca 55-65 cm höga.

Dock kan detta skilja sig så släng alltid ett extra öga före köp!

Frågor och svar om kontinentalsängar

Ett bra knep för att kunna svara på denna fråga är genom att tänka på sängar du tyckt varit bekväma. Sov du som en gud i den jättemjuka hotellsängen? Eller kände du dig riktigt utvilad efter natten på den hårda sängen på kursgården? Detta kan ge dig en hint om vilken fasthet du behöver på din resårmadrass eller bäddmadrass. Självklart kan man alltid testa olika fastheter i en butik där de säljer sängar.

Om du ofta vaknar svettig och har problem med att det blir varmt när du sover kan det vara värt att välja en ventilerande säng. Det finns flera olika typer av sängar med luftgenomflöde. Dessa kan göra det lättare för kroppen att transportera bort den onödiga värmen.

Något som är otroligt viktigt att tänka på är budgeten. Du kan köpa en säng idag för allt mellan 1000 kr till 200 000 kr. Självklart kan det vara värt att kosta på en dyrare säng, men finns inte pengarna är det bästa att endast söka efter billigare sängar.

Det som skiljer kontinentalsängen från den vanliga sängen är helt enkelt att kontinentalsängen har fler lager. Den typiska ramsängen har en ram och en bäddmadrass, vilka också anpassas för att passa den som ska sova i sängen.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser