1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Roddmaskin – Kaloriförbrännarens moder!
DKN-R-320-Air-Rower.jpg

Lyx

Master Fitness R6050 bästa roddmaskinen 2023

Master Fitness R6050 – Bästa Roddmaskinen

9

Mellan

Abilica QuickRower bästa prisvärd roddmaskin

Abilica QuickRower – Prisvärd roddmaskin

7.4

Budget

VidaXL Hopfällbar budget roddmaskin

VidaXL – Hopfällbar roddmaskin

7.2

Inledning

Är sjön frusen? Eller kanske bara lite för meckigt att dra med sig roddbåten hela vägen ner till vattnet – det är ju ett fyspass i sig. Så vad gör man då? Jo man skaffar sig såklart en roddmaskin för sin träning! Med en roddmaskin kan du ro natt som dag, sommar som vinter. Du kan skaffa dig en smidig hopfällbar roddmaskin, en med massor av träningsprogram som passar just dig, och visst är det väl lika bra att skaffa sig en roddmaskin som är bäst i test när man ändå är igång? Med en roddmaskin bygger man kondition samtidigt som du förbränner mycket mer kalorier än exempelvis ett löpband eller en cykel! Dessutom är belastningen på leder låg, den är grymt skonsam på kropp och med minimal skaderisk. Vilken toppenmaskin!

En roddmaskin passar för personer i alla åldrar och konditionsnivåer. Det finns en stor mängd roddmaskiner på marknaden med olika motståndstyper, design och funktioner. Vissa är utformade för att enkelt kunna förvaras och andra har sin egen LCD-skärm och urval av träningsprogram. Med andra ord så finns det gott om variation. Upptäck den bästa roddmaskinen i vårt omfattande roddmaskin bäst i test. Våra experter har rott och rott och landat i sex prima roddmaskiner i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Är du mitt i hemmagymsbyggandet? Spana in våra bäst i test om löpband och spinningcykel!

Att köpa en Roddmaskin är en investering du kan leva med länge! Ja ni är såna där kompisar som förlänger livet på varandra. I vårt test blev xxx från kategorin Lyx testvinnare, tack vare dess praktiska funktioner, användarvänlighet och stabilitet.

I jakten på den bästa roddmaskinen har vi gjort gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den roddmaskin som är bäst från den som inte är det.

När det gäller roddmaskiner är motståndskraften och flexibiliteten på denna en grundbult, men även funktioner, träningsprogram, ergonomi och pris något vi tittar extra noga på, och roddmaskinerna vi presenterar ovan är samtliga pålitliga lirare som lever upp till kraven!

Med de sex roddmaskiner vi tagit fram känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Master Fitness R6050 – Bästa Roddmaskinen [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Master Fitness R6050 bästa roddmaskinen 2023

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Funktionalitet

9

Användarvänlighet

10

Kvalitet/Design

9

Totalpoäng

Motivering: Master Fitness R6050 är en premium roddmaskin med överlägsen funktionalitet och robust design. Den är idealisk för intensiv träning och erbjuder avancerade funktioner som ökar användarvänligheten och träningseffektiviteten.

För den intensiva tränaren har vi vår vinnare i denna roddmaskin från Master Fitness! En sportig modell med grymma funktioner! Pris fr. 12 500 kr!

Master R6050 är en grym uppdatering för alla träningsfanatiker! Inte nog med att den har en skenkonstruktion med rails i rostfritt stål som skyddar aluminiumen från slitage, den har även en supermjuk sits med förbättrade kullager som ger en extra komfort. Träningen blir tystare än någonsin tack vare den välisolerade skenan. Men det är inte allt – R6050 har fötter som kan bultas fast i golvet, så du kan ro som en pro utan oro för instabilitet. Och med 40% kraftigare motstånd än R6040 (den tidigare modellen), kan du definitivt ta din träning till nästa nivå. Dubbelverkande bromssystemet med en fläkt- och magnetmotstånd låter dig anpassa din träning till precis dina önskemål, vare sig det är en styrketräningspass eller en bekväm roddtur. Slutligen, med den trådlösa pulsmottagaren och det medföljande bröstbältet, kan du köra pulsträning till duga. Här kan alla träningsmål bli verklighet och dessutom är den här roddmaskinen tillverkad för upp till 8 timmars tuff användning per dag!

Fördelar

 • Väldigt behaglig och stadig roddkänsla
 • Fotstödsjustering och tablettspänning
 • Fötter som kan bultas fast i golvet för ordentlig stabilitet
 • Tillverkad för upp till 8 timmars tuff användning
 • Motstånd: Magnet och fläktmotstånd
 • Transporthjul: Ja
 • Hopfällbar: Ja
2

Master Fitness R6040 

Bäst i test roddmaskin hopfällbar

Lyx

Utmanare

6

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Funktionalitet

8

Användarvänlighet

9

Kvalitet/Design

7.8

Totalpoäng

Motivering: Master Fitness R6040 erbjuder nästan samma höga prestanda som sin nyare modell men till ett lägre pris. Den är välbyggd och mångsidig, vilket gör den till en utmärkt utmanare i lyxklassen.

Vinnaren R6050’s lillsyrra! Passar alla längder och är en given vinnare! Pris fr. 10 000 kr.

Ja här har vi helt enkelt den föregående modellen av vår roddmaskins-vinnare! Och den råkar ju även den vara en strålande kandidat och den svider såklart lite mindre i plånboken! Om du letar efter en roddmaskin som ger dig både kraft och kontroll, då är Master R6040 perfekt. Den är en riktig favorit bland kunderna och absolut en av dom bästa roddmaskinerna du kan hitta på marknaden idag. Och det är inte svårt att förstå varför. Det är en robust, stabil och välbyggd roddmaskin som har allt du behöver för en effektiv träning. Den håller måttet för årstider och tider, med en kapacitet att användas cirka 4 timmar per dag, året runt! Vad som gör R6040 så speciell är att den är både luft- och magnetbromsad, vilket ger dig en kraftfull träning med maximalt motstånd. Du kan också välja mellan en mängd olika program och anpassa träningen efter just dina önskemål. Och med den trådlösa fjärrkontrollen i roddhandtaget, kan du enkelt justera motståndet under träningen för en varierad och utmanande träning. Sist men inte minst, R6040 är av fullängd, så även långa personer kan träna bekvämt och effektivt. Så om du vill ha en roddmaskin som både är häftig och ger resultat, är Master R6040 det du letar efter!

Fördelar

 • Både luft- och magnetbromad för maximalt motstånd
 • Kraftfull och hållbar – tänkt att användas 4 timmar om dagen året runt!
 • Tydlig LCD-skärm låter dig hålla koll på intressant data
 • Bekvämt säte och handtag
 • Fällbar roddmaskin med inbyggda hjul
 • Motstånd: Luft- och magnnetmotstånd
 • Transporthjul: Ja
 • Hopfällbar: Ja
 • LCD-skärm
 • Antal program: 15 st
3

Abilica QuickRower – Prisvärd roddmaskin

Abilica QuickRower bästa prisvärd roddmaskin

Mellan

Vinnare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Funktionalitet

8

Användarvänlighet

7

Kvalitet/Design

7.4

Totalpoäng

Motivering: Abilica QuickRower är en prisvärd och funktionell roddmaskin för hemmabruk. Den erbjuder bra funktionalitet och användarvänlighet, vilket gör den till en stark vinnare i mellanklassen.

En prisvärd favorit för hemmaträning – både för den snabba och långsamma! Pris fr. 5500 kr.

Ja här har du en maskin som passar vare sig du är en snabb-roddare eller gillar långsammare turer på sjön;) Det magnetstyrda motståndet ger minimala störningar vilket gör Abilica QuickRower väldigt lämplig i alla miljöer! För att justera motstånd finns ett praktiskt hjul man snurrar på och den svarar väldigt snabbt. Den är ihopfällbar, har en stilren design, så den kan både stå framme eller enkelt fällas ihop vad än ögat önskar! Dator visar tid, distans, frekvens och antal brända kalorier.

Fördelar

 • 8 st motståndsnivåer
 • Väldigt tystlåten
 • Maximal användarvikt: 120 kg
 • Motståndstyp: Magnetmotstånd
 • Transporthjul: Ja
 • Ihopfällbar: Ja
4

Nordic Roddmaskin Nordic 205 – Roddmaskin med smidig dator

Nordic Roddmaskin Nordic 205, Billigaste roddmaskinen

Mellan

Utmanare

8

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Funktionalitet

7

Användarvänlighet

7

Kvalitet/Design

7

Totalpoäng

Motivering: Nordic 205 är en prisvärd och mångsidig roddmaskin. Den har grundläggande funktionalitet och är lämplig för regelbunden träning, men har en högre ljudnivå än sina konkurrenter.

Vår utmanare i budgetklassen blev Nordic 205 som har 8 motståndsnivåer och en tydlig dator som visar de nödvändiga parametrarna! Pris fr. 5700 kr.

Nordic 205 Roddmaskin från Nordic är en utmärkt enhet med alla de nödvändigaste funktionerna. Ett stort plus utöver det låga priset är att roddmaskinen är utrustad med 8 motståndsnivåer som ger mångsidig träning. Den har en enkel dator som visar all data du behöver hålla koll på. Dessutom kan du enkelt fälla ihop roddmaskinen när du inte använder den. Det som drar ned betyget något är den relativt höga ljudnivån när maskinen används. 

Fördelar

 • 8 motståndsnivåer
 • Bra dator med 6 funktioner
 • Hopfällbar för optimerat platsupptag
 • Manuellt motståndssystem
 • Maximal användarvikt: 110 kg
5

VidaXL – Hopfällbar roddmaskin med justerbart motstånd

VidaXL Hopfällbar budget roddmaskin

Budget

Vinnare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

7

Funktionalitet

7

Användarvänlighet

6

Kvalitet/Design

7.2

Totalpoäng

Motivering: VidaXL hopfällbar roddmaskin är extremt prisvärd och erbjuder grundläggande funktionalitet. Den är lämplig för sporadisk användning och passar bra för de med begränsad budget.

Vår vinnare i budgetklassen blev denna hopfällbara roddmaskin från VidaXL som bjuder på en mångsidig träningsupplevelse! Pris fr. 2000 kr.

VidaXL hopfällbar roddmaskin har en 2-i-1-funktion vilket betyder att den är en kombinerad rodd- och träningsstation. Detta ger således användaren en mångsidig upplevelse. Vi uppskattar framför allt att sätet är bekvämt att sitta på och att handtagen är flexibla, så att du kan utöva många olika övningar. VidaXL har svängbara fotplattor med remmar som håller fötterna säkert på plats under träningspasset. Roddmaskinen är utrustat med en LCD-skärm så du kan hålla koll på parametrar som tid, hastighet, totalt antal och förbrända kalorier. Man måste dock ha tålamod när det är dags att montera, för anvisningarna är lite kluriga, men en liten utmaning förlänger livet som jag brukar säga!

Fördelar

 • 2-i-1-funktion med både rodd- och träningsstation
 • Mycket bekvämt säte och flexibla handtag
 • Lättläst LCD-skärm
 • Hopfällbar: Ja
 • Montering krävs: Ja
 • Maximal belastning: 100 kg
 • 3 Spänningssladdar (låg, medel, hög)
6

Tectake Roddmaskin med träningsdator

Tectake Roddmaskin med träningsdator 

Budget

Utmanare

9

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

6

Funktionalitet

7

Användarvänlighet

6

Kvalitet/Design

6.8

Totalpoäng

Motivering: Tectake Roddmaskin är en prisvärd alternativ med enkla funktioner. Dess tystgående drift och hopfällbarhet gör den till en bra budgetutmanare, men den når inte upp till VidaXL:s mångsidighet.

Vår vinnare i mellanklassen blev Tectake Roddmaskin med träningsdator som har flera olika träningsprogram att välja mellan och ett ergonomiskt format säte! Pris fr. 3000 kr.

Den här roddmaskinen från Tectake ger utövaren en god träningsupplevelse och där motståndet enkelt kan regleras i 8 steg. Tectake roddmaskin är utrustad med en träningsdator som visar: totalt antal roddtag, tid och kaloriförbrukning. Du har också en smart snabbstartfunktion, 4 manuella program samt en timer. Vi uppskattar även att den här roddmaskinen är extremt tystgående och relativt enkel att fälla ihop. Det som drar ned betyget är att roddmaskinen är något krånglig att montera upp, men det ska sägas att det inte är helt ovanligt i roddmaskinsvärlden – det är värt det ändå!

Fördelar

 • Utmärkt träningsdator med snabbstartfunktion + 4 manuella program
 • Ergonomiskt format säte
 • Mycket tystgående maskin
 • Ihopfällbar 
 • Drivning: dragsystem av polyfiber
 • Max belastning: 100 kg
 • Material: Aluminium

Köpguide – Så väljer du den bästa roddmaskinen

Roddmaskin är en slags träningsmaskin som simulerar rörelserna hos rodd.[footnote]Wikipedia: https://sv.wikipedia.org/wiki/Roddmaskin[/footnote] Du kan använda roddmaskinen för konditionsträning, vare sig du är nybörjare, amatör eller elitidrottare. Med tanke på det stora utbudet av olika roddmaskiner där ute så är det viktigt att undersöka varje modell för att välja en som bäst passar dina behov och som håller dig motiverad och skadefri. Du finns således ett par viktiga funktioner att överväga när du ska välja roddmaskin: 

Motstånd

Alla roddmaskiner erbjuder en viss mängd motstånd, men källan till detta motstånd kan variera. Vissa roddmaskiner är utrustade med vattentankar som hanterar spänningen åt dig. Andra förlitar sig på interna motståndsmekanismer, som hydrauliskt eller magnetiskt motstånd. Det finns också roddmaskiner som har inbyggda fläktar som ger vindmotstånd. Dessa motståndsmekanismer har olika styrkor. Vattenbaserade roddare erbjuder till exempel en mer realistisk, dynamisk upplevelse, medan magnetiska roddare tenderar att vara tystare.

Design på handtaget

Klassiska roddmaskiner har ett enda handtag som du greppar med båda händerna för att dra. Men vissa roddmaskiner har istället två handtag. Dessa handtag ser lite ut som de du hittar på en elliptisk maskin, och du kan använda dem för att få ett större rörelseomfång i överkroppen. Det allra viktigaste är att välja en roddmaskin med bekväma handtag.

Förvaring och bärbarhet

Roddmaskiner har en tendens att kännas stora och tunga, vilket kan göra dem svåra att transportera eller förvara. Många roddmaskiner är utformade med tanke på bärbarhet och bekvämlighet. Vissa enheter har inbyggda transporthjul som gör dem lätta att flytta från plats till plats, andra är utformade för att enkelt fällas ihop när du inte använder maskinen.

Hemfaktas test av roddmaskiner – Vi listar 6 modeller

Vi har sammanställt en jämförelse av de bästa roddmaskinerna i olika prisklasser: budget-, mellan-och premiumklassen för att göra det enklare för dig att hitta den perfekta roddmaskinen. Nedan finner du både marknadens bästa och mest prisvärda roddmaskiner.

Frågor och svar om roddmaskiner

Roddmaskinen efterliknar rörelsen du får vid rodd i en roddbåt. En skillnad är dock att träningsmaskinen inte flyttar på sig, och istället är det utövaren som glider fram och tillbaka på en metallskena medan denne drar i ett handtag.

Du använder samtliga stora muskelgrupper och framförallt muskler i övre delen av ryggen, axlarna och biceps.

Faktum är att de flesta träningspass fungerar bra på en roddmaskin och där olika typer av intervaller går utmärkt att utöva.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser