1. Hem
 2. >
 3. Sport & Fritid
 4. >
 5. Bäst i Test: Resväska – Kabinväskor och resväskor som förgyller resan!
AMERICAN-TOURISTER-Spara-till-favoriter-Soundbox-expanderbar-kabinvaska-77-cm-Basta-resvaskan-2023.jpg

Lyx

AMERICAN TOURISTER Spara till favoriter Soundbox expanderbar kabinväska 77 cm Bästa resväskan 2023

American Tourister Soundbox Spinner

9

Mellan

Bäst i test premiumklassen: VidaXL Hårda Resväskor 3 st - bästa resväskorna 2023

VidaXL Hårda Resväskor 3 st

8

Budget

Bäst i test budgetklassen: Kipsta Resväska 70 L - billigaste resväskan i vårt test

Kipsta Resväska 70 L

8.6

Inledning

Jag vill inte säga att väskan gör resan, nej där är sällskapet och miljöerna snäppet mer avgörande. Men! Nu när du ska iväg på cityweekend i Paris eller bila till Lofoten (there’s a world out there), så kommer du inte ifrån att resväskan är en tung spelare i sammanhanget. För ska man resa, ja då ska kanske både partyblåsan och löparskorna och bluetoothhögtalaren med! Om inte annat är det några tips vi här på redaktionen inte klarar oss utan. Så till den där resväskan då! Här i vårt sprudlande testlaboratorium har vi satt ett gäng resväskor på prov. Vi har svingat kabinväskor, vaggat resväskor för barn till sömns och gett både stora och små resväskor chansen att visa vad dom är gjorda av! Vi har granskat billiga resväskor för dom sparvänliga, gett en stor tumme upp åt dom rymliga resväskorna och en liten men kraftfull nick åt dom kompakta väskorna för mer light travelling! Och med det sagt tar vi å bränner av detta Resväskor bäst i test!

Vi på Hemfakta har utsett American Tourister Soundbox Spinner Expandable till vinnaren av detta resväsk bäst i test! Det är en stilad, expanderbar och tystgående resväska som rullar på i alla väder! Trots att den rymmer grymt mycket är den superlätt och slitstark med sin kropp av 100% polypropen.

Våra experter har landat i sex riktigt bra resväskor i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

När det kommer till resväskor är form, utrymme, ergonomi, pris och funktioner viktiga komponenter. I jakten på dom bästa resväskorna har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer med laserblick – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer dom resväskor som är bäst från dom som inte är det.

1

American Tourister Soundbox Spinner Expandable 77cm – Bästa Resväskan [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
AMERICAN TOURISTER Spara till favoriter Soundbox expanderbar kabinväska 77 cm Bästa resväskan 2023

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Design

9

Funktionalitet

10

Användarupplevelse

9

Totalpoäng

Motivering: Denna vinnare i lyxklassen imponerar med sin utmärkta hållbarhet och användarvänliga design. Användarupplevelsen och funktionaliteten är toppklass, vilket gör den till en favorit bland resenärer.

Smart, snygg och lätt som en fjäder trots sina rymliga 110 liter! En resväska i stjärnklass. Pris ca. 1600 kr.

Vi på Hemfakta har utsett American Tourister Soundbox Spinner Expandable till vinnaren av detta resväsk bäst i test! Det är en stilad, expanderbar och tystgående resväska som rullar på i alla väder! Trots att den rymmer grymt mycket är den superlätt och slitstark med sin kropp av 100% polypropen. Expanderingsfunktionen förenklar packningen och med korsade spännband både i lock och botten hålls hela kalaset på plats under hela resan. Med ett tresiffrigt TSA-kombinationslås och många smarta invändiga förpackningslösningar tar den sig hela vägen in i mål i det här testet! Och det är inte bara vi som gillar den, nej här hittar du en hyllningskör världen över!

 • Mått (DxHxB): 29,5 cm, 77 cm, 51,5 cm
 • Volym: 97/110 liter
 • Vikt: 4,2 kilo
 • Övriga egenskaper: Expanderingsfunktion, korsade spännband, tresiffrigt TSA-kombinationslås, många smarta invändiga förpackningslösningar

Fördelar

 • Många användare uppskattar väskans rymlighet och dess expanderbara funktion, vilket gör den idealisk för både korta och lite längre resor.
 • Väskans lättrullade hjul och lätta vikt har fått beröm, vilket underlättar hanteringen på flygplatser och under resan.
 • Användarna framhåller ofta väskans snygga design och attraktiva färgalternativ, vilket gör den lätt att identifiera på bagagebandet.
 • Den robusta byggkvaliteten och hållbarheten har också nämnts som en stor fördel, särskilt av de som rest frekvent med väskan.

Nackdelar

 • Några användare har rapporterat om en obehaglig lukt från väskan när den är ny, även om detta verkar vara ett tillfälligt problem.
 • Enstaka recensioner nämner att plasten kan kännas lite mjukare än förväntat, vilket ger upphov till oro för hur väskan klarar av tuff hantering under resor.

Sammanfattning: För att få en mångfacetterad bild av American Tourister Soundbox Expanderbar Kabinväska har vi samlat in recensioner från Pricerunner((Pricerunner, 2023-11-14)) och Resväskor.se((Resväskor.se, 2023-11-14)). Totalt har vi granskat omkring 500 användarrecensioner. Dessa omdömen ger en bred överblick av väskans fördelar och nackdelar enligt verkliga användare.

2

Resväska Oslo 3-set Familjeset

Utmanare premiumklassen: Resväska Oslo 3-set Familjeset

Lyx

Utmanare

8

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Design

7

Funktionalitet

7

Användarupplevelse

7.4

Totalpoäng

Motivering: Oslo-setet erbjuder bra valuta för pengarna och en attraktiv design. Setet är praktiskt men når inte upp till samma nivå som vinnaren i lyxklassen när det gäller hållbarhet och användarupplevelse.

Även detta är ett riktigt prisvärt set med tre högkvalitativa resväskor i tjusig design! Pris ca. 1700 kr.

Om du behöver flera resväskor i olika storlekar och dessutom tycker att designen är viktig, då kan det här vara helt rätt val. Detta prisvärda set innehåller nämligen tre resväskor med riktigt snygg design, och en hög kvalitet. Alla väskorna har hjul och teleskophandtag, och de är tillverkade av textil och polyester. De är dessutom väldigt rymliga och har flera fack både på utsidan och insidan.

 • Mått: Stor väska: Höjd: 77 cm Mellanstor väska: Höjd: 67 cm Liten väska: Höjd: 48 cm (se ytterligare mått hos återförsäljare)
 • Volym: Ej spec
 • Vikt: Ej spec
 • Övriga egenskaper: Tillverkade i Textil, polyester. Alla har hjul och teleskophandtag, många fack på både in- och utsida

Fördelar

 • Användare uppskattar resväskornas estetiska utseende och kvalitetskänsla, vilket ger ett positivt första intryck.
 • Snabbheten och smidigheten i leveransprocessen har fått beröm, vilket tyder på en effektiv kundservice.
 • Setet med tre väskor upplevs som praktiskt och värdefullt, vilket ger användarna flexibilitet i val av storlek beroende på resans längd och behov.

Nackdelar

 • Eftersom antalet recensioner är begränsat, är det svårt att få en heltäckande bild av eventuella nackdelar med dessa resväskor.
 • Utan närmare detaljer om väskornas hållbarhet och funktionalitet i praktisk användning, finns det en osäkerhet kring hur de presterar under längre tids bruk.

Sammanfattning: Recensionerna om Oslo Resväska Textil 3-set från Trendrum((Trendrum, 2023-11-14)) ger en positiv bild av produkten, men antalet recensioner är begränsat.

Duellen

Lyx

American Tourister Soundbox Spinner Expandable 77cm – Bästa Resväskan 2024! vs. Resväska Oslo 3-set Familjeset

I lyxklassen står American Tourister Soundbox Spinner Expandable 77cm som vinnare mot Oslo 3-set Familjeset som utmanare. American Tourister skiljer sig med sin avancerade design och högkvalitativa material av 100% polypropen, som ger en exceptionell hållbarhet och lättvikt. Dess expanderingsfunktion och smarta förvaringslösningar ger den en överlägsen funktionalitet. Oslo-setet, å andra sidan, erbjuder ett prisvärt alternativ med tre resväskor i olika storlekar, vilket är idealiskt för familjer eller olika resetyper. Men Oslo-setet når inte upp till samma nivå av anpassningsbarhet eller kvalitetskänsla som American Tourister, vilket placerar den i utmanarpositionen.

3

VidaXL Hårda Resväskor 3 st

Bäst i test premiumklassen: VidaXL Hårda Resväskor 3 st - bästa resväskorna 2023

Mellan

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Design

8

Funktionalitet

7

Användarupplevelse

8

Totalpoäng

Motivering: I mellanklassen sticker VidaXL ut med sitt prisvärda erbjudande och bra hållbarhet. Designen är funktionell, även om användarupplevelsen inte når upp till toppnivån.

Stilrent, prisvärt och en för varje tillfälle med detta praktiska set! Pris ca. 1400 kr.

Detta prisvärda set med resväskor har många fördelar: Det innehåller tre resväskor i olika storlek, de håller en hög kvalitet, de har praktiska hjul och en snygg design. Varje väska har fyra 360-graders hjul, och ergonomiskt handtag i teleskopmodell. De hållbara resväskorna har ABS-skal och säkerhetslås, och på insidan finns spännband. Här finns även bärhandtag på både kortsida och långsida.

 • Mått: (alla 3 väskor) S, 45,5 x 30 x 20 cm (L x B x H) M, 55 x 36 x 22 cm (L x B x H)  L, 66 x 41 x 24 cm (L x B x H)
 • Volym: Endast måtten har specificerats
 • Vikt: Ej specificerat
 • Övriga egenskaper: Fyra 360-graders hjul, Ergonomiskt teleskophandtag, Två bärhandtag per väska, Säkerhetslås, Spännband på insidan, De mindre väskorna kan lagras i de större för att spara utrymme, Mycket slitstarka men ändå lätta, material: ABS

Fördelar

 • Många användare är nöjda med väskornas prisvärdhet, där de upplever att de får god kvalitet i förhållande till vad de betalar.
 • Användare uppskattar också väskornas användarvänlighet, som innefattar stabilitet och lätthet i hantering.
 • Den attraktiva designen och färgvalet (särskilt den röda varianten) har fått beröm, vilket gör väskorna tilltalande för köpare.
 • Några recensenter noterar att väskorna är särskilt lämpliga för enskilda resenärer, vilket tyder på att storleken är optimal för individuell användning.

Nackdelar

 • Kvaliteten på låssystemet har ifrågasatts, med enstaka rapport om de inte är tillräckligt robusta.

Sammanfattning: Denna sammanställning av kundrecensioner från Amazon((Amazon, 2023-11-14)) ger en blandad bild av vidaXL Hårda Resväskor på Hjul 3 st, med fokus på dess prisvärdhet, användarvänlighet och design. Dock finns det vissa reservationer kring låskvaliteten.

4

Kipsta Resväska 65 L

Utmanare mellanklassen: Kipsta Resväska 65 L

Mellan

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Design

7

Funktionalitet

7

Användarupplevelse

7.8

Totalpoäng

Motivering: Denna budgetutmanare erbjuder en utmärkt prisnivå och god hållbarhet. Design och funktionalitet är tillräckliga för priset, men användarupplevelsen är inte lika hög som hos konkurrenterna.

Funkar för både city-strolling och som rygga på hajken! Pris ca. 900 kr.

Det här är en väldigt prisvärd och praktisk resväska, med lite annorlunda design. Den håller hög kvalitet, rymmer 65 liter, har många smarta fack, är riktigt tålig och stabil. Här finns praktiska hjul som gör att resväskan kan rullas, men det går även att bära den som en ryggsäck -perfekt när det inte är möjligt att rulla, men du vill slippa bära den i handen.

 • Mått: 71 x 46 x 23 cm
 • Volym: 65 liter
 • Vikt: 3,5 kg
 • Övriga egenskaper: Kan även bäras som ryggsäck, Smarta fack, Praktiska hjul

Fördelar

 • Flera användare upplever väskan som mycket robust och tålig, vilket gör den väl lämpad för diverse resor och transporttyper.
 • Väskans utrymme och storlek har fått positiva omdömen, där användarna uppskattar att den rymmer mycket och passar för längre resor.
 • Designen och de praktiska funktionerna, som fack och remmar, lyfts fram som fördelar, vilket gör väskan användarvänlig och anpassningsbar.
 • Några recensenter nämner att väskan erbjuder bra valuta för pengarna, vilket indikerar att kvaliteten motsvarar priset.

Nackdelar

 • Ett fåtal användare upplever att väskan har lätt för att dra till sig damm och smuts, särskilt på vissa delar av ytan, vilket kan vara ett problem för några användare.
 • Vissa upplever att teleskophandtaget kunde varit mer robust.

Sammanfattning: Recensionerna om Kipsta Resväska 65 L från Decathlons hemsida((Decathlon, 2023-11-14)) visar överlag på en positiv användarupplevelse, med fokus på väskans robusthet, storlek och praktiska design.

Duellen

Mellan

VidaXL Hårda Resväskor 3 st vs. Kipsta Resväska 65 L

I mellanklassen står VidaXL Hårda Resväskor 3 st som vinnaren med sina ABS-skal och praktiska designelement som fyra 360-graders hjul och säkerhetslås. Dessa resväskor är idealiska för enskilda resenärer och erbjuder en utmärkt kombination av kvalitet och prisvärdhet. Kipsta Resväska 65 L, som utmanare, är en mångsidig produkt som kan bäras både som ryggsäck och rullas, vilket ger den en unik fördel. Men när det kommer till övergripande design och hållbarhet, saknar Kipsta den finess och robusthet som VidaXL erbjuder, vilket placerar den något efter i jämförelsen.

5

Kipsta Resväska 70 L

Bäst i test budgetklassen: Kipsta Resväska 70 L - billigaste resväskan i vårt test

Budget

Vinnare

10

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

7

Design

9

Funktionalitet

9

Användarupplevelse

8.6

Totalpoäng

Motivering: Vinnaren i budgetklassen imponerar med sitt utmärkta prisvärde, god hållbarhet och användarvänlig design. Väskan erbjuder också en hög funktionalitet och en positiv användarupplevelse.

Rymlig, billig och med riktigt smart förvaring! Pris ca. 600 kr.

Denna resväska har en lite annorlunda design, men här finns alla fördelar man önskar av en resväska, som praktiska hjul och utdragbart teleskophandtag. Väskan rymmer 70 liter, håller hög kvalitet, är tålig, har ett skofack med ventileringsöljetter, flera smarta fack och ett system som håller väskan upprätt.

 • Mått: 67 x 35 x 27 cm
 • Volym: 70 liter
 • Vikt: 2,93 kg
 • Övriga egenskaper: Skofack med ventilering, Flera smarta fack

Fördelar

 • Användarna uppskattar väskans smarta och praktiska design, vilket gör den idealisk för resor.
 • Väskan anses vara särskilt användbar som en övernattningsväska, vilket indikerar dess lämplighet för kortare resor.
 • Dess användarvänlighet för sportutrustning, som nämnts av en recensent som använde väskan för fäktutrustning, visar på dess mångsidighet.
 • Flera recensenter betonar väskans allmänna kvalitet och förmåga att uppfylla deras behov vid resor.

Nackdelar

 • Baserat på de tillgängliga recensionerna finns det ingen uttalad nackdel, men det begränsade antalet recensioner innebär att en fullständig bedömning av eventuella nackdelar kanske inte är möjlig.

Sammanfattning: Användarrecensioner av Kipsta Resväska 70 L från Decathlons hemsida((Decathlon, 2023-11-14)) visar att användarna generellt är nöjda med produkten, särskilt dess praktiska design och användarvänlighet för olika typer av resor och behov. Antalet recensioner är dock begränsat till knappt 20, vilket kan påverka omfattningen av feedback och insikter om produkten.

6

Arctic Tern Goaway Trolley S

Utmanare budgetklassen: Arctic Tern Goaway Trolley S - billig och bra resväska

Budget

Utmanare

8

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

8

Design

6

Funktionalitet

6

Användarupplevelse

6.8

Totalpoäng

Motivering: Denna budgetutmanare erbjuder en bra prisnivå och attraktiv design. Dock når den inte upp till samma standard som Kipsta 70 L när det gäller hållbarhet, funktionalitet och användarupplevelse.

Perfekt för en långweekend! Pris ca. 800 kr.

Den här lilla resväskan passar perfekt när du inte behöver få med så jättemycket. Den rymmer 34 liter, har fyra dubbelhjul och ett teleskophandtag med två olika lägen. Invändigt finns mjukt foder, fast packavdelare med en dragkedja, justerbara kryssband och meshficka. Det finns även ett bärhandtag, och väskan håller hög kvalitet och har dessutom ett praktiskt TSA-lås.

 • Mått: 39 x 20 x 55 cm
 • Volym: 34 liter
 • Vikt: 2400 gram
 • Övriga egenskaper: Fyra dubbelhjul, Teleskophandtag med två lägen, Fast packavdelare med dragkedja, Justerbara kryssband, Praktiskt TSA-lås, Antal invändiga fack: 3 st, finns i flera färger

Fördelar

 • Många användare upplever väskorna som snyggt designade och attraktiva i färgen, vilket gör dem tilltalande för köpare.
 • Väskorna beskrivs som lättviktiga, vilket underlättar hantering och transport under resor.
 • Användarna framhåller att hjulen på väskan fungerar bra, vilket bidrar till enkel och smidig förflyttning.
 • Den praktiska storleken och smidigheten för användning som handbagage uppskattas, vilket gör väskorna till ett bra val för kortare resor.

Nackdelar

 • Ett fåtal användare kommenterar om att vissa delar känns “flimsy” eller bräckliga, särskilt handtagen och dragkedjorna.

Sammanfattning: Arctic Tern Goaway Trolley S, med recensioner hämtade från Outnorth((Outnorth, 2023-11-14)), får överlag positiva omdömen för sin snygga design, lätthet och bra hjulfunktion. Dock finns det ett fåtal bekymmer kring stabiliteten. Med cirka 50 användarrecensioner ger dessa en god inblick i användarnas erfarenheter.

Duellen

Budget

Kipsta Resväska 70 L vs. Arctic Tern Goaway Trolley S

Inom budgetklassen står Kipsta Resväska 70 L som vinnare med sin utmärkta kapacitet, hållbarhet och smarta förvaringslösningar. Dess förmåga att rymma en stor mängd bagage och dess robusta design gör den till en idealisk reskamrat för längre resor. Arctic Tern Goaway Trolley S, som utmanare, erbjuder en kompakt och lättviktig lösning för kortare resor och är utmärkt som handbagage. Trots dess attraktiva design och praktiska funktioner, saknar Arctic Tern den volym och mångsidighet som Kipsta 70 L erbjuder, vilket begränsar dess användbarhet för mer omfattande resor.

Köpguide Resväskor

När du ska köpa en resväska finns det en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Vad som är viktigast beror till stor del på vad du behöver, och vad som känns viktigt för dig. Självklart finns det även sådant som ofta, om inte alltid, är viktigt. Det kan vara sådant som kvalitet, hållbarhet, egenskaper och funktioner. Med det sagt är det inte alltid en hög kvalitet och tålighet känns avgörande, det beror mycket på hur väskan ska användas och hur mycket det behöver klara av.

Andra saker som kan vara bra att fundera över är till exempel volym, mått, vikt, material och så vidare. Kanske behöver man en smidig resväska som är enkel att ta med, en rymlig resväska där allt man behöver får plats, en resväska som är smidig och enkel att använda, en låg vikt, smarta funktioner eller något helt annat. Det kan helt enkelt vara en bra idé att börja med att fundera över vad man vill ha och behöver, innan man börjar leta efter det. Här kommer vi att gå igenom några saker som kan vara bra att fundera lite extra över när man ska göra sitt val, nämligen storlek/kapacitet, funktioner/delar och insida.

Storlek/Kapacitet

Generellt kan man säga att storlek och kapacitet alltid är viktigt, men på vilket sätt varierar. För en del är det en fördel med en mindre väska – om man ändå inte ska ha med så mycket saker så kan det kännas klumpigt och onödigt att släpa runt på en stor resväska. En mindre resväska tar förstås även upp mindre plats, såväl när den förvaras som när den användas. Om man däremot behöver få med mycket saker, då behövs förstås en större resväska.

När det gäller kapacitet så räknar man flera olika saker – storleken, volymen och vikten. Självklart kan det vara svårt att veta hur stor resväska man behöver, speciellt med tanke på att detta kanske varierar mycket mellan olika resor. Ska man flyga bör man förstås ta hänsyn till restriktionerna kring väskans storlek och vikt, eftersom såväl incheckat bagage som handbagage ofta har både maxvikt och en maximal storlek.

Om man reser ofta, på olika sätt och är bortrest olika långa perioder så kan ett set med flera resväskor vara en bra idé. När man ska vara borta riktigt länge, eller ska iväg hela familjen, så kanske alla resväskor behövs. Reser man ensam över en helg kanske den minsta resväskan räcker, och för en längre resa kanske den största är ett bättre alternativ. Med ett set finns det förmodligen alltid en resväska som är lagom stor.

Funktioner/Delar

Det finns en hel del saker som kan variera mellan olika resväskor, och de kan bland annat ha en hel del olika funktioner, egenskaper och delar. Hjul är till exempel ganska vanligt, och även väldigt praktiskt. Finns det hjul så finns det ofta ett utdragbart handtag också, som gör det enkelt att dra med väskan. Det är även vanligt att detta kombineras med mindre bärhandtag, så att man ibland kan bära väskan, och ibland finns dessa handtag såväl på en kortsida som på en långsida.

Hur hjulen ser ut kan variera, det finns såväl stora som små hjul – och ibland fler än två. Vart de är placerade kan också variera. Oftast är hjulen ganska små, och detta passar bra för plana ytor. På ojämna underlag kan större och stabilare hjul vara ett bättre val. Det är vanligt att hjulen sitter på kortsidan och väskan dras med ett teleskophandtag, men om hjulen sitter på långsidan så dras den på ett annat sätt.

Även handtaget kan förstås variera, och det är viktigt att det är stabilt och ergonomiskt – speciellt om väskan kommer att dras ofta eller längre sträckor. Det är också viktigt att handtaget är tillräckligt långt, så att man inte råkar komma åt väskan med hälarna när man går. Ca 105 centimeter högt, mätt från golvet, brukar vara lagom.

Något annat som är väldigt praktiskt är lås. En del resväskor har integrerat lås, andra kan man komplettera med ett vanligt hänglås. Låsanordningarna är ofta kod, men det kan även vara nyckel eller hänglås. Ett integrerat lås är förstås allra mest praktiskt eftersom det inte kan tappas bort, och med kod slipper man dessutom hålla reda på en nyckel. Om man ska flyga är det bästa alternativet ett så kallat TSA-lås. Ett sådant öppnar du med en kod, men flygplatserna har huvudnycklar som gör att de kan få upp väskan utan att ta sönder låset – vilket de annars har rätt att göra för att komma in i väskan. Generellt kan man säga att ett lås är allra viktigast just under flygresor, men även under andra resor där du ibland lämnar ifrån dig resväskan. Om du däremot reser med bil och oftast har resväskan med dig där du är så är det inte fullt lika viktigt, men det kan förstås alltid kännas tryggt med ett lås.

Insida

Även hur insidan ser ut kan variera väldigt mycket. Många resväskor har olika fack, fodral eller fickor som gör att det går att dela upp packningen i olika delar. En del resväskor har även blixtlås som gör att du kan anpassa storleken efter packningen, och även dela upp resväskan i två större delar. Hur insidan ska se ut är förstås en smaksak och beror mycket på hur man reser och vad man packar, men generellt kan man säga att insidan bör göra det enkelt att packa. Det kan till exempel handla om att det är enkelt att dela upp packningen så som man önskar, att det finns mindre pack för förvaring av mindre saker och så vidare. Även packremmar kan vara väldigt praktiskt, då det håller packningen på plats och på så sätt skyddar både väskan och packningen.

Avslutande ord inför ditt köp av resväska

Att köpa en resväska är inte alltid så enkelt som man kan tro. Förutom det mest självklara som storlek och utformning så behöver man även tänka på material, hållbarhet, egenskaper, funktioner, prisklass och mycket annat. När det gäller material och hållbarhet så hänger det ihop väldigt mycket, materialet är avgörande för hur hållbar väska är. Materialet kan också variera väldigt mycket. En mjuk resväska är ofta tillverkad i nylon eller polyester vilket är två flexibla, lätta och ganska slitstarka material. Dock skyddar dessa material inte innehållet i väskan vid hårda stötar. De mjuka resväskorna passar ofta bäst som kabinväska, eller när man inte reser med flyg, men de passar inte lika bra att checka in.

Hårda resväskor är ofta tillverkade i flexibelt polykarbonaplast eller i hårdare polypropenplast. De förstnämnda är populärast, de är lättare än väskor i hårdplast men fortfarande lika tåliga mot stötar. Hårda resväskor kan även vara tillverkade av till exempel ABS, som är ett gummisubstitut som är kombinerat mest plast, eller metall. Det finns helt enkelt en hel del olika material att välja mellan, och alla har sina för- och nackdelar. Att välja rätt material blir kanske extra viktigt när du ska flyga och checka in bagaget, då dessa väskor behöver tåla lite mer.

När du ska ut och resa, eller närmare bestämt flyga, är det förstås viktigt att hålla koll på väskans totala vikt – vikten med innehållet. Det kan bli ganska dyrt med övervikt, och hur mycket resväskan får väga varierar mycket mellan olika flygbolag och biljetter. Dubbelkolla vad som gäller, och väg din resväska när du har packat klart. Det kan också vara en bra idé att välja en lätt resväska, eftersom även väskans vikt räknas. Med en lätt resväska kan du alltså packa mer istället. Det som framför allt påverkar väskans vikt är materialet.

Frågor och svar om resväskor

I vårt test av resväskor blev American Tourister Soundbox Spinner Expandable 77cm utsedd till bäst i test. Det för att du här har en väska som är slitstark och lätt som en fjäder, rymmer hela 110 liter (i smart expanderat läge) och med tystgående hjul.

Även om man egentligen kan packa i vad som helst, så blir det betydligt enklare med en resväska. En resväska kan användas vid såväl längre som kortare resor och oavsett om man reser med bil, tåg, flyg eller annat transportmedel. En stor fördel med resväskor är att de ofta har praktiska lösningar, så som hjul och utdragbart handtag eller liknande.

Hur stor resväskan behöver vara beror förstås helt på hur mycket man behöver packa. Ett set med flera resväskor i olika storlekar kan vara ett bra alternativ när man ibland behöver packa mer, och ibland mindre.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser