Råsaftcentrifug Bäst i Test 2022 – Bästa juicemaskinen blev Philips HR1922/20

Det kan vara svårt att hitta en billig och bra råsaftcentrifug i djungeln av alla produkter där ute, därför har vi sammanställt den här artikeln och vårt råsaftcentrifug bäst i test.

Allt fler människor upptäcker hur enkelt och gott det är att göra juice med en råsaftcentrifug. Du kan göra fantastisk äppeljuice av trädgårdens fallfrukt eller göra nyttiga grönsaks-smoothies på resterna i kylskåpet. Blandar du grönsaker med frukt, kan du få även den mest kräsna salladsmotståndaren att få i sig sina vitaminer. Råsaftcentrifugen blev årets julklapp 2013. Livsmedelsverket rekommenderar att såväl vuxna som barn över tio år, äter 500 gram frukt och grönt per dag, där cirka hälften är frukt och hälften är grönsaker. Kika gärna in på vårt blender bäst i test om du är ute efter en enklare mixer istället.

Så väljer du rätt råsaftcentrifug

Att veta vilken råsaftcentrifug som är den bästa och mest prisvärda kan vara svårt. Därför har vi hjälpt dig att sammanställa några olika kriterier som kan vara värda att avväga i jakten på en billig och bra råsaftcentrifug. Det lönar sig att läsa på lite innan du köper din juicemaskin. Tänk på följande:

 1. Användarvänlighet – det viktigaste kriteriet är att din råsaftcentrifug är lätt att använda. Vi rekommenderar ett bredare hål för frukten. På så sätt slipper du att småhacka frukt och grönsaker för att få plats, det är extra och onödigt jobb.
 2. Juicebehållare – din råsaftcentrifug bör ha så stor juicebehållare som möjligt, så att du kan göra mycket juice på samma gång. En billig och bra råsaftcentrifug ger riktigt mycket juice och lite spill.
 3. Rengöring – det är verkligen a och o hur lätt en råsaftcentrifug är att rengöra. En juicemaskin består av flera olika delar, och framförallt silen kan vara svår att rengöra. Har du diskmaskin i hemmet är det bekvämt att leta efter en råsaftcentrifug som klarar att diskas i maskin.
 4. Råsaftcentrifugens storlek – en maskin som tar upp för mycket plats kan vara ett irritationsmoment. Råsaftcentrifuger har en tendens att vara skrymmande, så det är viktigt att den går att plocka isär i mindre delar för bättre förvaring.
 5. Motorn – din råsaftcentrifug bör ha en stark motor för att klara av att pressa även hårdare frukt och grönsaker, samt rotfrukter. En svag motor kan bränna och ha svårt att klara av till exempel rödbetor och morötter. Fundera inte ens på en maskin med mindre än 700 watt.
 6. Pris –  billig och bra råsaftcentrifug är en juicer som är av bra kvalitet utan att den kostar skjortan.

Tips göra juice med råsaftcentrifug

Om du föredrar din juice kall, kan du lägga in frukterna och grönsakerna i kylskåpet några timmar innan du ska använda din råsaftcentrifug. Nypressad juice har relativt kort hållbarhet, hållbarheten kan utökas med till exempel saftsocker. Ett annat tips är att frysa in juicen, så kan den användas som bas i smoothies senare. Du kan även skapa grytbaser, såser och soppor med hjälp av en råsaftcentrifug. Juicen kan med fördel användas till att göra sorbet, glass eller som ingrediens i cocktails.

Råsaftcentrifug bäst i test

Vi har gjort det enklare för dig att välja rätt råsaftcentrifug och har därför sammanställt en jämförelse av olika modeller på marknaden. Läs vårt råsaftcentrifug bäst i test och hitta din favorit i rätt prisklass!

Vinnare i Premiumklassen: Philips HR1922/20 råsaftcentrifug

Vår vinnare i premiumklassen blev denna råsaftcentrifug från Philips som har ett mycket dovt arbetsljud och bäst juiceutvinning, pris ca 1 700 kronor.

Vinnare i Premiumklassen: Philips HR1922/20 råsaftcentrifug

Philips HR1922/20 råsaftcentrifug har ett dovt arbetsljudet vilket är en av den här juicemaskinens största fördelar och gjorde den till vår favorit. Philips råsaftcentrifug har stora inmatningsrör, den här juicepressen har en diameter på 80 mm, vilket gör att du slipper jobbet med att hacka frukt, grönsaker och rotfrukter i delar. Hela äpplen får plats i röret, vilket resulterar i en snabb och god äppeljuice (kom ihåg att lägga äpplena i kylen några timmar innan för en iskall äppeljuice). Motorn är med sina 1200 watt riktigt kraftfull och klarar av även de hårdaste frukterna och grönsakerna, till och med rotfrukter utan att protestera det minsta.Ett extra plus för FiberBoost-funktionen som gör att du kan välja 50 procent mer fibrer genom att låta mer fruktkött gå igenom silen. Färskpressad juice är ett enkelt och fantastiskt sätt att tillsätta mer vitaminer och fibrer i kosten.

Juicebehållaren rymmer upp till 1 liter och fruktköttsbehållaren har en kapacitet på hela 2,1 liter vilket betyder ungefär 3 liter juice utan att tömma slask-behållaren.

Fördelar

 • Tystaste juicepressen i testet
 • Riktigt kraftfull motor på 1200 watt
 • Bäst juiceutvinning av alla maskinerna, ett plus för FiberBoost-funktionen
 • Mycket kraftfull motor som klarar alla frukter och grönsaker galant, utan några som helst problem

Nackdelar

 • Lite krånglig att rengöra. Snabbrengöringen QuickClean som kan användas mellan ingredienserna för en snabbrengöring fungerar ok, men inte mer.

PRIS OCH INFORMATION

 

Utmanare Premiumklassen: CASO  PJ1000, Råsaftcentrifug

Denna råsaftcentrifug blev vår utmanare i premiumklassen då den har hela fyra olika hastigheter och en hög rotationshastighet, pris ca 1 600 kronor.

CASO PJ1000, Råsaftcentrifug

Den här juicepressen från Caso gör det smidigt att skapa din egen juice. Fördelar med denna råsaftscentrifugen är att den pressar ingredienserna vid en mycket hög rotationshastighet kan du på nolltid göra en läcker juice. Maskinen har en bra motor på 800 W. Tack vare råsaftscentrifugens 4 olika hastigheter kan du lätt anpassa hastigheten efter behov. Det som drar ned betyget är att ljudnivån är något hög.

Fördelar

 • Mycket hög rotationshastighet
 • Stor behållare
 • Bra motor på 800 Watt
 • Välj mellan 4 olika hastigheter

Nackdelar

 • Hög ljudnivå

PRIS OCH INFORMATION:

Vinnare i Mellanklassen: BRAUN J500 BK, Råsaftcentrifug

Vår vinnare i Mellanklassen blev den här råsaftscentrifugen från Braun som klarar av hela grönsaker och frukter utan svårigheter, pris ca 1 200 kronor.

BRAUN J500 BK , Råsaftcentrifug

 

Braun J500 är en mycket effektiv juicepress med en kraftfull motor som har en effekt 900 watt. Den här modellen låter dig spara massor av tid då du inte behöver skära upp all frukt och grönsaker i bitar, eftersom Braun J500 klarar av hela frukter och grönt utan problem. Du kan välja mellan två hastigheter och en stor fördel är den stora behållaren på 1, 25 liter. Alla delar är avtagbara och kan maskindiskas, vilket underlättar rengöring.

Fördelar

 • Avtagbara delar som tål diskmaskin
 • 900 watt motoreffekt
 • 2 hastigheter
 • Stor behållare på 1,25 liter

Nackdelar

 • Lite sämre juiceutvinning än exempelvis testvinnaren

PRIS OCH INFORMATION:

Utmanare mellanklassen: PHILIPS HR1836/00, Råsaftcentrifug

Den här råsaftcentrifugen från Philips blev vår utmanare i mellanklassen då den tar upp liten plats och har en självrengörinsfunktion som rengör maskinen på under minuten, pris ca 1 200 kronor.

Utmanare mellanklassen: PHILIPS HR1836/00, Råsaftcentrifug

Philips HR1836/00 är en råsaftcentrifug i en kompakt storlek vilket betyder att du kan låta den stå framme på bänken eller gömma utan den i ett skåp. Tack vare råsaftscentrifugens smarta design och släta ytor rengör du den på under minuten med Quick Clean-funktionen. Andra fördelar är den stora behållaren på 1,5 liter och Droppstopp-funktionen som förhindrar spill. En nackdel är att du inte kan använda den för hela grönsaker och frukter, utan du behöver först dela dem i mindre bitar.

Fördelar

 • 500 watt motor
 • Quick Clean – rengör på under minuten
 • Stor behållare på 1,5 l
 • Droppstopp

Nackdelar

 • Kan ej används för hela frukter eller grönsaker

PRIS OCH INFORMATION:

 

Vinnare i Budgetklassen: OBH Nordica Prestige Råsaftcentrifug

Vår vinnare i budgetklassen blev den här prisvärda modellen från OBH Nordica som låter dig göra hemmagjord saft på nästan ingen tid alls, pris ca 900 kronor.

juicemaskin-obh-nordica-prestige

OBH Nordica Prestige har en mediumstark motor på 800 watt, precis vad som krävs för att klara av hårdare frukter och grönsaker. Juicekannan rymmer 1,2 liter och slaskbehållaren för fruktkött rymmer 2 liter. Två olika hastigheter för att anpassa kraften utifrån ingredienserna. Låsanordningen gör att råsaftcentrifugen känns säker och inte går igång av misstag. Inmatningsröret är tillräckligt stort för exempelvis äpplen. OBH Nordica Prestige är en helt ok råsaftcentrifug till ett bra pris.

Fördelar

 •  OBH Nordica Prestige är prisvärd
 •  Bra råsaftcentrifug om man jämför med andra juicers av välkända märken
 • Juicekannan rymmer 1,2 liter
 • 2 hastigheter
 • Inmatningsröret har en bra storlek och klarar av hela frukter och grönt

Nackdelar

 •  Inga större minus, den här maskinen gör vad den ska men funktionerna är mycket enkla. Det kan verkligen vara värt att betala några hundralappar till för att få en råsaftcentrifug som har bättre prestanda.

 

Recept på juice med råsaftcentrifug

Juice med råsaftcentrifug kan göras med så många olika frukter, grönsaker och bär!

Juicer har druckits av människor i tusentals år för dess hälsofrämjande egenskaper. Med introduceringen av nya mer effektiva råsaftcentrifuger, juicemaskiner och juicepressar har det blivit lättare än någonsin att behandla alla typer av problem med juice. Juicen hjälper till självläkning och snabbare återhämtning. Här nedan hittar du hälsosamma recept med råsaftcentrifug.

Juicerecept för olika ändamål

Juice vid förkylning

Om du blivit förkyld och vill bli frisk snabbare är juice från råsaftcentrifug en mycket bra idé. Kroppen mår bra att berikas med vitaminer och mineraler samt sköljas igenom med vattnet som frukterna till stor del består av.

Förslag på ingredienser i juice för att förstärka immunförsvaret: morot, bladselleri, rädisor, persilja, vitlök. Dessa ingredienser innehåller bra med antioxidanter: morot, persilja, spenat, vitlök, rosmarin, mangostan, granatäpple, gojibär, blåbär. En vinnande kombination som även är god är: morot, citron, rädisor, ingefära, vitlök

Juice vid baksmälla

Blev det några drinkar för mycket igår? Bakfylla beror till största delen på uttorkning, därför är det viktigt att fylla på med ordentlig med vätska. Vid uttorkning blir även saltbalansen dålig, det är därför vi blir sugna på skräpmat med mycket fett och salt. Välj den sunda vägen istället.

Förslag på ingredienser för att avgifta sig efter en baksmälla. Bra för levern: morot, gurka, rödbetor, ingefära. Bra för njurarna: morot, äpple, granatäpple, tranbär, cayennepeppar. Bra för tarmarna: morot, vetegräs, persilja, vitlök

Juice vid stress

Mycket stress i livet gör att kroppen förbrukar mycket mer av dina resurser. Om du dessutom ätit dåligt, eller inte alls, ställer kroppen i sig på svält. Det kan vara svårt att äta när man är stressad och då kan en juice funka bra för att få i sig åtminstone vitaminerna som behövs. Du kan med fördel blanda juicen i en blender/mixer med hungerdämpande havregryn.

Här är förslag på ingredienser som hjälper dig att stressa ner och återfå balansen: morot, bladselleri, grönkål, persilja, tomat, broccoli. Dessa ingredienser är uppiggande: morot, vetegräs, cayennepeppar.

Juice efter träningen

Juice kan minska träningsvärken och förbättra återhämtningsförmågan. Ett hårt träningspass, där du svettats mycket, kan göra dig uttorkad och matt. Se till att fylla på ordentligt med vätska och vitaminer. Mineraler är även väldigt viktiga för återuppbyggnaden av muskler.

Förslag på ingredienser som stärker och piggar upp dig efter träningen. Bladselleri är jättebra för att återställa elektrolytbalansen i kroppen, likaså kokosvatten. För att minska risken för inflammation kan du juica: ananas, gurkmeja, ingefära, vitlök. Träningsvärken minskas med: körsbär, tranbär.

Juice och träning är en bra kombination

Juice vid värk

Även värk kan minskas med juicernas helande ingredienser. Huvudvärk kan exempelvis bero på uttorkning eller dålig kost. Vid mensvärk är det viktigt att fylla på med vitaminer och mineraler (framförallt magnesium) som hjälper till med hormonbalansen.

Här är förslag på ingredienser som hjälper till vid olika typer av värk. Vid huvudvärk: morot, bladselleri, persilja, spenat. Förslag på ingredienser vid mensvärk för hormonbalansen: morot, broccoli. Smärtlindrande: morot, ingefära, cayennepeppar.

Juice vid matsmältningsproblem

Matsmältningsproblem kan innebära så väl förstoppning som laxeringsproblem. I alla tider har frukt, grönt, örter, kryddor och rotsaker används för att hjälpa magens matsmältningsprocess.

Förslag på ingredienser som hjälper till vid magproblem. Då du behöver hjälp med laxeringen: plommon, fikon. Ett annat knep är att ta pressad citron i ett glas vatten på morgonen. För att bättra på och hjälpa matsmältningen: ananas, papaya.

 

Råsaftcentrifug Bäst i Test 2022

 • Vinnare i Premiumklassen: Philips HR1922/20 råsaftcentrifug
 • Utmanare Premiumklassen: CASO  PJ1000, Råsaftcentrifug
 • Vinnare i Mellanklassen: BRAUN J500 BK, Råsaftcentrifug
 • Utmanare mellanklassen: PHILIPS HR1836/00, Råsaftcentrifug
 • Vinnare i Budgetklassen: OBH Nordica Prestige Råsaftcentrifug
Frida Engström

Jag älskar att testa och jämföra produkter som jag själv använder i hemmet och med tre barn blir det även mycket tester av barnrelaterade produkter 👶 Kommentera gärna och dela mina inlägg ❤️

Lämna en kommentar