1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i Test: Setting Powder – Håll sminket på plats och få en oslagbar finish med årets bästa puder!
Skarmavbild-2023-08-01-kl.-12.16.31.jpg

Lyx

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder 29g bästa setting puder 2023

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder

9.2

Mellan

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Light Catcher 29g puder med glow

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Light Catcher 

8.8

Budget

Lumene löspuder billigt bra setting powder

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder 

8.4

Inledning

Du är så där härligt nysminkad när du poppar hemifrån på morgonkvisten, men redan på bussen, i värmen bland alla människor, känner du hur svettdropparna börjar produceras i t-zonen! Aee, det var väl själva! Vi håller med, en utsmetad canvas är inte bäst looken i mannaminne (även om den också kan ha sin charm, det är ju bara livet som gör sig påmint!), men det finns en lösning och den stavas Setting powder! Eller puder som vi säger i Sverige. Med rätt puder kan du nämligen få sminket att sitta som gjutet. Vi har plockat fram transparent puder, löspuder och några lirare däremellan. Dom bästa produkterna och bästa tipsen för att sminket ska sitta som det ska – hela dagen lång! Och med det vare färdigsnackat. Här är dom: Årets bästa puder!

Vi på Hemfakta har utsett Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder till årets bästa setting powder! Ja, här har vi ett settingpuder som på många sätt definierat puderstandarden inom skönhetsvärlden. Kultförklarat, prisbelönat och omåttligt (faktiskt helt flippat) populärt! Detta finkorniga puder förtrollar ansiktet med sin subtila, silkeslena finish.

Våra experter har landat i sex setting puder i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Men du, är du kanske mer av en setting spray-person? Det bäst-i-testet hittar du här!

I jakten på det bästa pudret har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det puder som är bäst från den som inte är det. När det gäller setting powder är såklart effekten det mest avgörande, att det smälter fint ihop med huden utan att bli kakigt och att det håller sminket på plats. Men sen tillkommer såklart anpassning till hudton, hållbarhet och pris. I detta bäst i test har vi granskat och jämfört sex olika Setting puder i tre olika prisklasser: Lyx, Mellan, och Budget. Låt oss ta en närmare titt på hur dessa produkter skiljer sig från varandra.

1

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder – Bästa Setting powder [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder 29g bästa setting puder 2023

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Smältar in i hudtoner

10

Oljefri och dermatologiskt testad

10

Passande för “baking” under ögonen och på hakan

9.2

Totalpoäng

Motivering: Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder presterar exceptionellt inom alla områden. Den smälter osynligt in i alla hudtoner, är oljefri, dermatologiskt testad och är perfekt för “baking” under ögonen och på hakan.

Kultförklarat, prisbelönat och omåttligt (faktiskt helt flippat) populärt setting powder! Pris ca. 330 kr.

Vi på Hemfakta har utsett Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder till årets bästa setting powder! Ja, här har vi ett settingpuder som på många sätt definierat puderstandarden inom skönhetsvärlden. Kultförklarat, prisbelönat och omåttligt (faktiskt helt flippat) populärt! Detta finkorniga puder förtrollar ansiktet med sin subtila, silkeslena finish. Det har en sån enastående förmåga att osynligt smälta in i alla hudtoner(!) och skapar en jämn och hållbar bas utan att framstå som kakigt eller för intensivt. Superlativen regnar här, vi vet, men upplevelsen av att använda det här pudret är en ren njutning, det är oljefritt, dermatologiskt testat och lämnar huden silkeslen. Tack vare dess absorberande egenskaper, kan du även säga adjöken till oönskad glans utan att bli för matt. Perfekt för “baking” under ögonen och på hakan, Laura Mercier’s Translucent Loose Setting Powder är en riktig stjärna i sminkrutinen!

Så här tycker experterna om Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder

Enligt Beautyredaktören Fiona Embleton på Vogue Scandinavia är Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder* en favorit bland makeupartister. Detta puder blandas enkelt för en matt och mjuk fokusfinish som fixerar sminket felfritt i upp till 12 timmar.((Vouge, 2023-11-06)) *Embleton har provat färgen Medium Deep.

 • Storlek: 29g
 • Typ av puder: Translucent Loose Setting Powder
 • Effekt: Utjämnande effekt, oljefritt och dermatologiskt testat
 • Användning: Passar alla hudtoner, perfekt för “baking”
 • Ytterligare egenskap: Absorberar överflödig olja och oönskad glans

Fördelar

 • Användare med olika hudtyper, inklusive torr, normal och fet hud, upplever att pudret ger en fin och matt finish som håller länge.
 • Många användare noterar att produkten är lätt och ger en mjuk och naturlig look, samtidigt som den hjälper till att fixera sminket.
 • En del recensenter framhäver att pudret är väldigt drygt och räcker länge, vilket gör att det är prisvärt trots det högre priset.
 • Det nämns att produkten ger ett retuscherat resultat och hjälper till att minimera problemområden.

Nackdelar

 • Vissa användare upplever att priset på produkten är högt, vilket kan vara ett avskräckande element för vissa köpare.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Kicks((Kicks, 2023-11-06)), Åhléns((Åhléns, 2023-11-06)) och Laura Merciers egen hemsida((Laura Mercier, 2023-11-06)). Antalet recensioner uppgår till över 10 000 stycken. Dessa recensioner ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten och visar att många användare är nöjda med dess förmåga att ge en matt finish och hålla sminket på plats under lång tid.

2

Kanebo Sensai Loose Translucent Powder

Kanebo Sensai Loose Translucent Powder 20g lyxigt skimrande puder

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Anpassar sig till alla hudnyanser

9

Fixerar foundation

9

Passar torr hud

8.4

Totalpoäng

Motivering: Kanebo Sensai Loose Translucent Powder presterar väl på många områden. Det anpassar sig till alla hudnyanser, fixerar foundation och passar även för torr hud.

Så anpassningsbart, fjäderlätt och lyxigt puder som passar utmärkt även för dig med torr hud! Pris ca. 400 kr.

Kanebo Sensai Loose Translucent Powder är även det lite av en puderälskares dröm. Detta fjäderlätta puder är som en skådespelare som gör sitt jobb i tysthet, men gör hela skillnaden i slutscenen – det reflekterar ljuset, och ger huden en silkeslen finish som verkligen strålar. Pudret fixerar din foundation på plats, och ger en hållbar och “fadead” look, medan dom skimrande pärlorna anpassar sig helt enastående till alla hudnyanser. På torr hud sprider sig pudret jämnt och sömlöst, vilket resulterar i en silkeslen finish. Dock är det viktigt att låta hudvårdprodukter som serum och ansiktskräm absorberas helt innan applicering för att undvika synlighet. Sammantaget är Kanebo Sensai Loose Translucent Powder ett grymt bra setting puder!

 • Storlek: 20g
 • Typ av puder: Translucent Loose Powder
 • Effekt: Finish: Silkeslen, ljusinramad finish som passar alla hudtoner
 • Användning: Appliceras efter makeup bas och/eller foundation med borste
 • Ytterligare egenskap: Fixerar foundation och lämpar sig väl för torr hud
 • Extra tips: Låt hudvård absorberas helt innan applicering för bästa resultat

Fördelar

 • Användare har noterat att produkten håller sminket på plats hela dagen och ger en sammetslen finish.
 • Många användare har uppskattat att pudret är drygt och räcker länge, trots att det kan vara lite dyrare.
 • En användare med torr hud har rapporterat att pudret inte torkar ut huden och ger ett naturligt resultat.
 • Pudret har blivit omtyckt av användare med olika hudtyper, vilket inkluderar både torr och fet hud.
 • En användare noterade att det är lätt att applicera och ger ett jämnt resultat.

Nackdelar

 • En användare upplevde ingen skillnad när produkten användes.

Sammanfattning: Vi har hämtat recensioner från olika källor, inklusive Lyko((Lyko, 2023-11-06)), Åhléns((Åhléns, 2023-11-06)) och Bangerhead((Bangerhead, 2023-11-06)). Antalet recensioner som vi baserat dessa för- och nackdelar på uppgår till ca 200 stycken och ger en mångsidig inblick i användarnas erfarenheter med produkten.

Duellen

Lyx

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder – Bästa Setting powder 2024! vs. Kanebo Sensai Loose Translucent Powder

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder är känd för sin subtila, silkeslena finish och förmågan att smälta osynligt in i alla hudtoner. Det är oljefritt, dermatologiskt testat och absorberar överflödig olja, vilket ger en hållbar bas utan att framstå som kakigt. Dess förmåga att “bake” under ögonen och på hakan gör det till ett utmärkt val för sminkrutinen. Utmanaren, Kanebo Sensai Loose Translucent Powder är ett fjäderlätt puder som reflekterar ljuset och ger huden en silkeslen finish. Det fixerar foundation på plats och anpassar sig till alla hudnyanser. Det är särskilt bra för torr hud, men kräver att hudvårdprodukter absorberas helt innan applicering för att undvika synlighet.

3

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Light Catcher 

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Light Catcher 29g puder med glow

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Lyster

9

Färg

9

Utmärkt hållbarhet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Light Catcher ger en subtil, strålande lyster och är tillgänglig i tre lättmatchade nyanser. Dess hållbarhet är utmärkt.

Samma grymma pudergrund som lyxvinnaren – men med extra glow! Pris ca. 280 kr.

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Light Catcher kommer som en uppfriskande och lätt “glittrande” nyhet, till skillnad från sitt syskon, det klassiska Translucent Loose Setting Powder. Medan båda versionerna har den för Laura Mercier karakteristiska “silkiga finishen” och hållbarheten, är det som särskiljer dom lystern. Det klassiska pudret (som du hittar ovan i testet) fokuserar på en matt finish, medan Light Catcher pudret ger din hud en subtil, strålande lyster. Det är precis som originalet, men med en extra glow som får din hud att se otroligt fräsch och livfull ut. Dess finmalda konsistens smälter sömlöst in i din makeup, jämnar ut textur, porer och fina linjer på nolltid. Resultatet? Absolut inte kakigt, bara en strålande, jämn finish som håller hela dagen. Doftfri, tillgänglig i tre lättmatchade nyanser och kommer i en generös dosa. Perfekt för dagar som kräver lite extra glow helt enkelt – samtidigt som det håller sminket på plats.

 • Storlek: 29g
 • Typ av puder: Translucent Loose Setting Powder
 • Effekt: Finish: Lyster, inte oljig
 • Användning:Appliceras efter makeup bas och/eller foundation med borste
 • Ytterligare egenskaper: Doftfritt, utmärkt hållbarhet, finns i tre nyanser

Fördelar

 • Ger en fin glow utan att vara för glittrig, vilket ger ett naturligt resultat.
 • Många användare har fått komplimanger för sin hud när de använt produkten.
 • Produkten ger ett subtilt glow och kan användas för att framhäva vissa områden i ansiktet.
 • Lätt att applicera och ger ett hälsosamt utseende.
 • Fungerar bra på torr hud och ger ett naturligt glow.

Nackdelar

 • Ett fåtal användare upplever att produkten är lite för glittrig.
 • En användare ansåg att den ljusaste nyansen var för mörk.

Sammanfattning: Vi har hämtat recensioner från olika källor, inklusive Kicks((Kicks, 2023-11-06)) och Laura Merciers egen hemsida((Laura Mercier, 2023-11-06)). Antalet recensioner uppgår till ungefär 1000 stycken och ger en bred bild av användarnas erfarenheter.

4

Make Up Store Loose Powder 

Make Up Store Loose Powder 11g löspuder bäst i test

Mellan

Utmanare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Absorberar fett, nermattande

9

Motverkar uttorkning

9

Antal nyanser

8.6

Totalpoäng

Motivering: Make Up Store Loose Powder är prisvärt, absorberar effektivt olja, är nermattande, och motverkar uttorkning. Det finns också flera nyanser att välja mellan.

Får sminket att sitta och har en så finkornig och lätt formula att du känner dig helt osminkad! Pris ca. 200 kr.

Make Up Store Loose Powder erbjuder en så lätt och finkornig formula att du känner dig typ helt osminkad, samtidigt som det ger en jämn och slät finish (dvs den perfekta av världar!). Det här prudret absorberar effektivt olja, vilket minimerar glansighet under hela dagen. Dess nermattande effekt är perfekt för att “sätta” din foundation och concealer, medan den snälla formulan motverkar uttorkning. Här har du en mängd nyanser att välja mellan, och kan garanterat hitta den nyans som smälter samman med din hudton. Ett litet minus är förpackningen som kan vara lite klumpig att hantera (även om den är snygg!), men med dess högpresterande resultat, är detta löspuder definitivt värt ett köp!

 • Storlek: 11g
 • Typ av puder: Löspuder
 • Effekt: Absorberar fett, nermattande, motverkar uttorkning
 • Användning: Appliceras efter makeup bas och/eller foundation med borste
 • Ytterligare egenskaper: Finns i  flera nyanser

Fördelar

 • Användare upplever att pudret ger en naturlig och matt finish på huden.
 • Många användare har noterat att det är lätt att applicera och fungerar bra med olika makeupborstar.
 • En del användare har haft positiva erfarenheter av att pudret håller sminket på plats under en längre tid.
 • Pudret finns i olika nyanser, vilket gör det lätt att hitta en som passar olika hudtoner.

Nackdelar

 • Vissa användare har märkt att pudret kan kännas kakigt under ögonen.
 • En användare nämnde att förpackningen har ett nät istället för ett lock, vilket kan göra det lite klurigt att dosera produkten jämnt.

Sammanfattning: Vi har främst hämtat recensioner från Lyko((Lyko, 2023-11-06)) och recensionerna vi tittat på är cirka 50 stycken.

Duellen

Mellan

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Light Catcher  vs. Make Up Store Loose Powder 

Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Light Catcher är ett lysande alternativ i Mellanklassen. Det ger huden en subtil, strålande lyster och är tillgängligt i tre lättmatchade nyanser. Precis som originalet har det en utmärkt hållbarhet och smälter sömlöst in i din makeup. Utmanaren, Make Up Store Loose Powder, är ett prisvärt alternativ med en lätt och finkornig formula som minimerar glansighet och fixerar foundation. Det finns flera nyanser att välja mellan, vilket gör det lätt att hitta en som passar din hudton. Förpackningen kan vara lite klumpig att hantera, men resultatet gör det definitivt värt det.

5

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder 

Lumene löspuder billigt bra setting powder

Budget

Vinnare

9

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Lätt känsla

9

Finkornigt

7

Hudtonsanpassning

8.4

Totalpoäng

Motivering: Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder är ett mycket prisvärt alternativ med god kvalitet. Det ger en lätt och luftig känsla utan att vara torrt eller kakigt. Det passar bäst dock för personer med kall eller neutral, ljusare hudton.

Perfekt för dig med lite kallare hudton, prisvärt och smälter samman så fint med huden! Pris ca. 130 kr.

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder är ett prisvärt alternativ som överträffar förväntningarna när det kommer till kvaliteten! Detta finkorniga puder ger en lätt och luftig känsla utan att vara torrt eller kakigt (och det är ju precis vad man vill, och givetvis en nyckelspelare i detta bäst i test). Trots sitt lägre pris känns pudret lyxigt och lägger sig fint på huden. Nyanserna drar dock åt det kallare hållet, vilket speglar Lumenes nordiska karaktär, vilket gör att det passar bäst för personer med kall eller neutral, ljusare hudton. Men det har förmågan att smälta in så pass fint i huden att det även fungerar okej för den med en oliv/gyllene hudton. För mörkare, varmare hudtoner rekommenderar vi dock någon av dom andra kandidaterna i testet!

Så här tycker experterna om Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder

Enligt Beautyredaktören Fiona Embleton på Vogue Scandinavia är Lumene Sheer Finish Loose Powder berikat med Arctic cloudberry som ger en strålande lyster och hyaluronsyra som ger fukt till huden. Den veganska formulan suddar ut ojämnheter och mjukar upp fina linjer.((Vouge, 2023-11-06))

 • Storlek: 8g
 • Typ av puder: Löspuder
 • Effekt: Lätt känsla på huden, finkornigt och ej kakigt resultat
 • Användning: Appliceras efter makeup bas och/eller foundation med borste
 • Ytterligare egenskaper: Nyanserna är mest passande för kallare och ljusare hudton

Fördelar

 • Många användare noterar att pudret effektivt mattar ned huden och minskar glansighet, vilket ger en mer matt finish till sminket.
 • En del recensenter uppskattar att pudret är transparent och inte ger någon märkbar färgton på huden, vilket gör det mångsidigt för olika hudtoner.
 • Vissa användare kommenterar att pudret har en lätt och mjuk konsistens, vilket gör det bekvämt att bära och inte känns tungt på huden.
 • Produkten har fått beröm för att vara vegansk, vilket gör den till ett bra val för de som föredrar cruelty-free alternativ i sin sminkrutin.

Nackdelar

 • En del användare noterar att pudret kan framhäva porer och ge en blek ton på huden, vilket kan vara mindre fördelaktigt för vissa hudtyper.

Sammanfattning: Vi har hämtat recensioner från olika källor, inklusive Åhléns((Åhléns, 2023-11-06)), Lyko((Lyko, 2023-11-06)) och Lumenes egen hemsida((Lumene, 2023-11-06)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är ca 100 stycken.

6

IsaDora Loose Setting Powder 

Isadora puder bäst i test budget

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Oljeabsorberande, fuktighetsgivande

8

Utjämnande, “soft focus effect”

8

Nyanser

8

Totalpoäng

Motivering: IsaDoras Loose Setting Powder är ett ekonomiskt baspuder som erbjuder flera bra funktioner som oljeabsorberande och fuktighetsgivande egenskaper. Det är utjämnande och ger ett naturligt resultat, med flera olika nyanser att välja mellan.

Smart förpackning, snyggt resultat och för en billig peng! Pris ca. 150 kr.

Sist ut i testet har vi IsaDoras Loose Setting Powder – ett ekonomiskt baspuder som lever upp! Detta ultralätta, mikrofina löspuder ger en mjuk textur och suddar effektivt ut ojämnheter i huden, och resultat är som det ska – naturligt och kakfritt! Förpackningen har ett smart nätfönster som minskar risken för spill och gör det enkelt att plocka upp precis rätt mängd puder med borsten. Dock är mängden produkt i förpackningen lite i minsta laget, men oavsett och i relation till pris tycker vi verkligen att det förtjänar en plats i listan av årets bästa setting powder!

Så här tycker experterna om IsaDora Loose Setting Powder

Enligt Beautyredaktören Fiona Embleton på Vogue Scandinavia behöver du inte låta dig luras av den snövita nyansen hos IsaDora Loose Setting Powder. Det är genomskinligt, fjäderlätt och torkar inte ut huden. Det är utmärkt för att sudda ut synligheten av ojämnheter oavsett din foundationnyans((Vouge, 2023-11-06)).

 • Storlek: 7g
 • Typ av puder: Löspuder
 • Effekt: Oljeabsorberande, fuktighetsgivande, utjämnande, “soft focus effect”
 • Användning: Appliceras efter makeup bas och/eller foundation med borste
 • Ytterligare egenskaper: Tre olika nyanser (fair, medium, deep) samt “Translucent” (som passar alla hudnyanser) och “Glow”. Förpackning utformad med nätfönster för att minska spill

Fördelar

 • Många användare uppskattar produkten som ett bra puder som ger en naturlig finish och inte lägger sig i linjer.
 • En del recensenter noterar att pudret fungerar bra för känslig hud och har inte orsakat några oönskade reaktioner.
 • Vissa användare gillar att pudret ger en viss glow och ger en naturlig finish.
 • En användare nämner att produkten fungerar bra för fet hud.

Nackdelar

 • En användare kommenterar att förpackningen är krånglig och att det är svårt att få ut pudret jämnt.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från olika källor, inklusive Åhléns((Åhléns, 2023-11-06)), Lyko((Lyko, 2023-11-06)) och Bangerhead((Bangerhead, 2023-11-06)). Antalet recensioner vi baserat dessa för- och nackdelar på är ca 30 stycken.

Duellen

Budget

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder  vs. IsaDora Loose Setting Powder 

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder är ett prisvärt alternativ som ger en lätt och luftig känsla på huden. Det har en lätt kall ton, vilket passar bäst för personer med kall eller neutral, ljusare hudton. Trots sitt låga pris känns det lyxigt och lägger sig fint på huden. Utmanaren, Isadora Loose Setting Powder, är å sin sida mer flexibelt och fjäderlätt smälter det in på dom flesta hudtyper.

Därför sticker bäst i test vinnaren, Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder, ut!

I vårt test blev Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder testvinnare, tack vare att den presterar exceptionellt inom alla områden. Den smälter osynligt in i alla hudtoner, är oljefri, dermatologiskt testad och är perfekt för “baking” under ögonen och på hakan.

Sammanfattningsvis erbjuder dessa Setting puder olika fördelar beroende på din budget och hudtyp. Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder i Lyxklassen och Laura Mercier Translucent Loose Setting Powder Light Catcher i Mellanklassen sticker ut med sin mångsidighet och utmärkta hållbarhet. För den med en stramare budget är Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder ett prisvärt val.

Köpguide: Så väljer du rätt Setting powder

Att välja rätt setting powder kan vara en utmaning, särskilt om du är ny i sminkvärlden. Det finns en mängd olika varianter på marknaden, alla med sina unika fördelar och egenskaper. För att hjälpa dig att hitta rätt har vi sammanställt denna köpguide.

 1. Känn till din hudtyp!

Din hudtyp spelar en stor roll i vilken typ av setting powder du bör välja. Om du har fet hud, bör du leta efter produkter som är oljeabsorberande för att hjälpa till att kontrollera glansighet under dagen. Om du däremot har torr hud, är det bäst att välja ett puder som är återfuktande eller åtminstone inte torkande. Kombinerad hud kan kräva en balans mellan dessa två egenskaper. I testet ovan har vi detta kraftigt i åtanke, där kan du hitta ett puder som passar just dig.

 1. Välj rätt nyans

De flesta setting powder kommer i en “translucent” eller universal nyans, som i teorin bör passa alla hudtoner. Men vissa märken erbjuder ett spektrum av nyanser för att passa olika hudtoner. Om du har en mörkare hudton kan det vara värt att leta efter ett märke som erbjuder mörkare nyanser för att undvika en vitaktig hinna på huden.

 1. Förstå produktens finish

Vissa setting powder ger en matt finish, medan andra ger en strålande eller lyster finish. Valet här beror på personliga preferenser och önskat slutresultat. Om du föredrar en mer naturlig, “dewy” look, kanske du vill leta efter ett puder med lyster. Om du istället föredrar en mer matt finish, ska du söka efter ett mattande puder.

 1. Tänk på hållbarheten

Ett bra setting powder bör hjälpa till att fixera din makeup och hålla den på plats under hela dagen. Leta efter produkter som marknadsförs som långvariga eller hållbara för bästa resultat.

 1. Priset

Priset på setting powder kan variera mycket. Lyxiga, högkvalitativa produkter kan kosta betydligt mer än budgetalternativ. Det är dock viktigt att komma ihåg att högre pris inte alltid innebär bättre kvalitet. Många prisvärda märken erbjuder utmärkta produkter till ett rimligt pris.

 1. Hållbarhet/Miljö

Vissa märken fokuserar mer på hållbarhet och miljövänlighet än andra. Om detta är viktigt för dig, leta efter märken som är engagerade i hållbara metoder, använder återvinningsbara förpackningar eller veganvänliga och cruelty-free produkter.

Kom ihåg, det som fungerar bäst för någon annan kanske inte fungerar bäst för dig. Det är alltid en bra idé att prova olika produkter och se vilka som fungerar bäst för din unika hudtyp och makeuprutin.

Frågor och svar om Setting powder

Setting powder, även känt som fixeringspuder, är ett typ av smink som används för att ‘sätta’ eller fixera din foundation och concealer så att den håller längre. Det hjälper till att minska skinande ytor och ger en jämnare finish. Dessutom kan det hjälpa till att minska utseendet på porer och fina linjer.

Löst puder är precis som det låter, löst i sin förpackning. Det är typiskt lätt att blanda och ger en mer naturlig finish, men kan vara lite kladdigt att applicera. Pressat puder å andra sidan, kommer kompakt i en förpackning, vilket gör det mer portabelt och lättare att applicera, men det kan ibland ge ett mer “caky” eller tjockt utseende.

Efter att du har applicerat din foundation och concealer, använd en stor, fluffig borste eller en sminksvamp för att applicera pudret. Om du använder en borste, doppa den i pudret, skaka av överflödet, och svep sedan över huden. Om du använder en svamp, doppa den i pudret och pressa /dutta försiktigt in det i huden.

Ja, men det är viktigt att välja rätt typ av puder. Många setting powders kan vara torkande, så om du har torr hud bör du leta efter ett som är återfuktande eller som inte innehåller torkande ingredienser. Det kan också vara hjälpsamt att använda en återfuktande primer eller setting spray för att undvika att huden blir för torr. I vårt test har vi tagit fram dom bästa pudren för torr hud.

Nej, de har olika syften. Setting powder används för att sätta din makeup och förlänga dess hållbarhet. Finishing powder å andra sidan, används sist i sminkrutinen för att ge huden en extra polerad look, den kan hjälpa till att dölja fina linjer och porer och ger ofta en mjukare, mer diffus finish. Många människor använder båda, men beroende på din hudtyp och önskat utseende kan du föredra att bara använda en.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser