1. Hem
 2. >
 3. Träning & Hälsa
 4. >
 5. Bäst i Test: Probiotika – Hjälp magen och tarmfloran på traven!
Skarmavbild-2023-08-10-kl.-18.36.31.jpg

Lyx

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika bäst i test

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika – Laktosfri och glutenfri Probiotika!

8.6

Mellan

Healthwell Probiotic Premium bästa probiotikan

Healthwell Probiotic Premium – Bästa Probiotikan 2024!

9.4

Budget

Healthwell-Probiotic-Vital-basta-probiotika-billig-1.jpg

Healthwell Probiotic Vital 

9

Inledning

Plågas du av problem med magen och drömmer om en blomstrande tarmflora? Kanske har du hört ryktet om mjölksyrebakteriernas magiska krafter? Då är du härmed inbjuden till Hemfaktas probiotika-fest där vi bjussar på marknadens bästa probiotika! Ja för visst finns det en ocean av kosttillskott, men när det kommer till magen och tarmfloran då är probiotikan the real thing! Känner du att magen ger dig trubbel? Då kan ett tillskott av probiotika ta dig riktigt långt och med dom orden kickar vi igång det här testet. Här är årets bästa probiotika!

Vad man säger om Healthwell Probiotic Premium stämmer; det är verkligen premium all the way (trots att det inte kostar skjortan!). Här har du alltså 20 miljarder bakterier från imponerande 16 olika stammar och hela 90 % av dessa bakterier överlever hela resan genom magen tack vare syresäkrade kapslar! En grym försäkran, och användarna som älskar det är en gedigen skara som bara bekräftar att vi är rätt ute!

Våra experter har landat i sex Probiotikaprodukter i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Men du, kanske du ska ladda upp med lite magnesium när du ändå är på G att göra kroppen glad? Nemas problemas, klart vi hjälper dig även med det! Läs vår artikel om årets bästa Magnesium här!

I vårt test blev Healthwell Probiotic Premium testvinnare, tack vare att den erbjuder en optimal blandning av goda bakterier med 20 miljarder från 16 olika stammar vilket är högst i vårt test. Dess veganska, syresäkrade kapslar garanterar en effektiv leverans av bakterier, vilket gör den till en solklar vinnare!

I jakten på den bästa probiotika har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den probiotika som är bäst från den som inte är det. När det gäller probiotika är såklart effekten på magen och tarmfloran en avgörande faktor, men probiotika kan även hjälpa till med andra besvär. Vi tittar även på tillsatser av övriga vitaminer, dosering, pris och hållbarhet!

Med de sex typer av probiotika vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika – Laktosfri och glutenfri Probiotika!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika bäst i test

Lyx

Vinnare

6

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Effekt på magbesvär

9

Mångfald av bakterier

9

Särskilda egenskaper

8.6

Totalpoäng

Motivering: Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika är en storsäljare och ger en omfattande mängd goda bakterier med 20 miljarder från 14 olika stammar. Den är lämplig för IBS-patienter och är fri från laktos och gluten, vilket är bra för miljön. Trots den höga kvaliteten kan priset vara lite högt för vissa.

Grym för både IBS och boostad tarmflora med sina härliga 20 miljarder bakterier! Pris ca. 489 kr. för 60 kapslar

       .         

Först ut har vi en storsäljare inom probiotika. Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika ger ett riktigt kraftpaket av goda tarmbakterier, med hela 20 miljarder bakterier från 14 olika stammar per kapsel. Många hävdar att detta är den bästa probiotikan på den svenska marknaden. Tack vare dess sammansättning är den inte bara lämplig för dig med IBS, men också för dom som vill boosta sin tarmhälsa. För en sådan hög kvalitet på probiotika är priset skapligt, särskilt med tanke på att en burk räcker länge. Det har rapporterats positiva effekter mot besvär som uppblåst mage, akne och mycket mer. Vi kan med gott samvete säga att vi kickar igång det här testet med en hög standard för probiotika i Flora 20-14!

 • Storlek: 60 kapslar per burk
 • Typ av probiotika: 20 miljarder bakterier från 14 olika bakteriestammar
 • Särskilda egenskaper: Lämplig för personer med IBS, fri från laktos, gluten och soja.

Fördelar

 • Användare som har lidit av allvarliga IBS-symptom i flera år rapporterar betydande lindring och förbättringar efter att ha använt produkten.
 • Flera recensenter har upplevt snabba resultat, vissa redan inom en månad, vilket indikerar att produkten agerar effektivt.
 • Användare noterar att produkten har förbättrat deras livskvalitet i stort, med färre dagar av magbesvär och en ökad känsla av välbefinnande.
 • Vissa kunder uppskattar att de inte längre behöver ta andra mediciner som loperamid, tack vare den effektiva lindringen som Innate Probiotika erbjuder.

Nackdelar

 • En nackdel som lyfts fram är att produkten inte rekommenderas av läkare och inte finns tillgänglig på recept, vilket gör den mindre tillgänglig för de som inte är insatta.
 • Tillgängliga recensioner nämner ingen konkret negativ effekt av produkten själv, men som med alla probiotika kan individuella upplevelser variera.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från tre olika hemsidor: GreatLife((GreatLife, 2023-10-06)), iHerb((iHerb, 2023-10-06)) och Innate’s egen webbplats((Innate, 2023-10-06)). Antalet källor erbjuder en insiktsfull överblick av produktens förmåga att effektivt behandla och lindra IBS-symptom.

2

Holistic LactoVitalis Pro

Holistic LactoVitalis Pro

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Effekt på magbesvär

9

Mångfald av bakterier

9

Särskilda egenskaper

8.4

Totalpoäng

Motivering: Holistic LactoVitalis Pro är en stark utmanare med sina 20 miljarder bakterier från 12 olika stammar. Den patenterade leveranstekniken är en särskild egenskap som gör att bakterierna når sitt mål effektivt. Priset är också rimligt med tanke på kvaliteten.

Från välkända och hyllade hälsoaktören Holistic hittar vi en till favorit! Pris ca. 250 kr. för 30 kapslar

Sen kommer vi till Holistic LactoVitalis Pro, ett ytterligare stjärnskott bland probiotikan. Även här har du 20 miljarder mjölksyrabakterier per kapsel, som gör riktigt gott för magen. Holistic har alltid varit en aktör att räkna med inom hälsokost, och med detta tillskott visar dom återigen varför. Den patenterade leveranstekniken säkerställer att en stor del av bakterierna verkligen når sitt mål, vilket är en garanti som skiljer sig från konkurrenterna och som givetvis gör sitt för trovärdigheten. Att man dessutom bara behöver en kapsel per dag för att känna effekterna tycker vi är lyxigt. Visst, även detta priset kan kännas lite högt, men med tanke på kvaliteten och dom positiva effekterna, tycker vi att det passerar som en god investering! Ett tryggt och bra premiumval.

 • Storlek: 30 kapslar
 • Typ av probiotika: 20 miljarder bakterier från 12 olika stammar
 • Särskilda egenskaper: Innehåller vitamin C och B12, endast 1 kapsel per dag krävs.

Fördelar

 • Användare har rapporterat att Holistic LactoVitalis Pro hjälper till att lugna magen och minska besvär med magproblem, inklusive IBS.
 • Många användare har noterat att produkten har positiva effekter på matsmältningen och minskar uppblåsthet efter måltider.
 • En del recensenter har märkt att de inte längre upplever sötsug efter att ha börjat använda produkten.
 • Holistic LactoVitalis Pro har även blivit uppskattat för att stärka immunförsvaret enligt vissa användarrecensioner.
 • Användare har funnit att produkten hjälper till att hantera olika typer av mat, inklusive lök, bönor och frukt, som tidigare orsakade magbesvär.

Nackdelar

 • En användare har nämnt att produkten kan upplevas som att den “stänger” magen, vilket kan vara obehagligt för vissa.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från flera olika hemsidor, inklusive Svensk hälsokost((Svensk Hälsokost, 2023-10-06)), Bodystore((Bodystore, 2023-10-06)), Apotek hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-10-06)) och Holistics egen hemsida((Holistic, 2023-10-06)). Dessa recensioner ger en bred och varierad inblick i användarnas upplevelser med Holistic LactoVitalis Pro och dess fördelar för maghälsa och immunförsvaret.

3

Healthwell Probiotic Premium – Bästa Probiotikan 2024!

Healthwell Probiotic Premium bästa probiotikan

Mellan

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Effekt på magbesvär

10

Mångfald av bakterier

10

Särskilda egenskaper

9.4

Totalpoäng

Motivering: Healthwell Probiotic Premium erbjuder en optimal blandning av goda bakterier med 20 miljarder från 16 olika stammar vilket är högst i vårt test. Dess veganska, syresäkrade kapslar garanterar en effektiv leverans av bakterier, vilket gör den till en favorit i mellanklassen!

Syresäkrade kapslar som når hela vägen + tillskott av vitamin C och B2 samt inulin för extra näring åt bakterierna. Vi älskar! Pris ca. 199 kr. för 30 kapslar

Vad man säger om Healthwell Probiotic Premium stämmer; det är verkligen premium all the way (trots att det inte kostar skjortan!). Här har du 20 miljarder bakterier från imponerande 16 olika stammar och hela 90 % av dessa bakterier överlever hela resan genom magen tack vare syresäkrade kapslar! En grym försäkran som garanterar optimal effekt. Här har du även tillskott av vitamin C och B2, inulin för extra näring åt bakterierna och ett särskilt fokus på Lactobacillus. Den är absolut inte den billigaste probiotikan, men inte heller den dyraste vilket vi tycker är rätt imponerande med tanken på vad man får. En riktig favorit och solklar etta i vårt test!

 • Storlek: 30 kapslar
 • Typ av probiotika: 20 miljarder bakterier från 16 olika stammar
 • Övriga egenskaper: Vegansk, syresäkrad kapsel, tillsatt vitamin C och B2. 

Fördelar

 • Användare har rapporterat att produkten hjälper till att lugna magen och minska uppblåsthet, särskilt när de har problem med mjölkprodukter och bröd.
 • Många användare har upplevt positiva förändringar i magens balans och funktion när de använder produkten regelbundet.
 • Vissa användare har noterat förbättringar i sina toalettbesök och allmän hälsa efter att ha tagit produkten.
 • Produkten har fått positiv feedback för att vara enkelt att använda med sina kapslar som skyddar probiotikabakterierna genom magsyran.

Nackdelar

 • En användare rapporterar att produkten inte fungerade bra för deras specifika problem med SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth).

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Svensk hälsokost((Svensk hälsokost, 2023-10-06)) och svenskt kosttillskott((Svenskt kosttillskott, 2023-10-06)). Dessa inkluderar olika användarupplevelser, vilket ger en mångsidig syn på produkten.

4

Probi Original

Probi Original kosttillskott

Mellan

Utmanare

9

Pris

10

Hållbarhet/Miljö

8

Effekt på magbesvär

7

Mångfald av bakterier

8

Särskilda egenskaper

8.4

Totalpoäng

Motivering: Probi Original är en välkänd aktör inom probiotika. Den är genteknikfri vilket ger höga poäng för hållbarhet och miljö. Trots ett lägre antal bakterier jämfört med konkurrenterna ger den ändå effektiva resultat.

Klassiker som håller i! Och framställt helt utan genmodifierade råvaror. Pris ca. 170 kr för 40 kapslar

Probi Original känner dom flesta till, dom är ju lite av fanbärarna på området! Här är det den viktiga mjölksyrebakterien Lactobacillus plantarum som står i centrum – en riktigt bra kompis för den allmänna mag- och tarmhälsan. Probi Original framställs helt utan genmodifierade råvaror, och lyckas med en bevisad effekt när det gäller att stärka immunförsvaret. Antalet bakterier är lägre än konkurrenterna ovan med med sina 10 miljarder bakterier från denna specifika stam ger Probi Mage ett rikt tillskott av gynnsamma mjölksyrabakterier för det. För den som antingen upplever problem med magen eller vill förebygga framtida besvär, är det här tillskottet ett smidigt och effektivt alternativ. Att kapslarna är syraresistenta är ett ytterligare plus. 

 • Storlek: 80 kapslar
 • Typ av probiotika: Innehåller Lactobacillus plantarum 299v
 • Övriga egenskaper: Framställt helt utan genmodifierade råvaror, 10 miljarder bakterier per kapsel, Syraresistenta kapslar vilket bidrar till att skydda innehållet mot magsyra.

Fördelar

 • Många användare har upplevt positiva resultat med Probi Original för att främja en hälsosam mage och tarmfunktion.
 • Produkten har fått positiv feedback för att vara effektiv vid lindring av magbesvär och IBS-relaterade problem.
 • Användare har rapporterat snabb leverans och tillgänglighet av produkten från flera olika källor.
 • Vissa kunder noterar att Probi Original har hjälpt dem att stabilisera magen och förbättra deras tarmhälsa.

Nackdelar

 • En del användare har inte märkt någon betydande förändring i sin maghälsa efter att ha använt Probi Original.
 • En användare har uttryckt att produkten inte gav önskade resultat och inte hjälpte med sina IBS-symtom.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från Svensk hälsokost((Svensk hälsokost, 2023-10-06)), Apohem((Apohem, 2023-10-06)) och Apotek Hjärtat((Apotek Hjärtat, 2023-10-06)). Dessa inkluderar olika användarupplevelser, vilket ger en mångsidig syn på produkten. Probi Original har fått övervägande positiv feedback från användare, med många som upplever positiva resultat för att stödja en hälsosam mage och tarm. 

5

Healthwell Probiotic Vital 

Healthwell-Probiotic-Vital-basta-probiotika-billig-1.jpg

Budget

Vinnare

10

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Effekt på magbesvär

8

Mångfald av bakterier

9

Särskilda egenskaper

9

Totalpoäng

Motivering: Healthwell Probiotic Vital ger utmärkt värde för pengarna med sina 10 miljarder bakterier från 7 olika mjölksyrastammar. Den har också syraresistenta kapslar som säkerställer optimal leverans av bakterier. Dess pris i förhållande till kvaliteten gör den till bäst i budgetklassen.

SÅ många härliga bakterier för ett oslagbart pris! Pris ca. 159 kr. för 90 kapslar

Healthwell Probiotic Vital tar hem förstaplatsen för prisvärdhet i det här testet, du får så grymt mycket för stålarna! Med sina tio miljarder bakterier från sju olika mjölksyrastammar ser den till att din mage mår toppen. Kapslarna är syraresistenta och garanterar att majoriteten av dom goda bakterier når rätt destination i magen. Är det väl fungerande tarmflora du är ute efter? Då kommer du så långt med Probiotic Vital. På bara några dagar kan man märka hur magen börjar komma i form. Och återigen – priset är verkligen enastående för den kvalitet och mängd du får. Healthwell Probiotic Vital är även en riktig hit bland användarna.

 • Storlek: 90 kapslar
 • Typ av probiotika: 10 miljarder bakterier från 7 olika mjölksyrastammar
 • Övriga egenskaper: Kapsel: Syraresistenta för maximal upptag.

Fördelar

 • Många användare har rapporterat en förbättring i sina magproblem och matsmältningsbesvär efter att ha använt Probiotic Vital.
 • En del användare noterar att produkten hjälper till att balansera magen och minska uppblåsthet.
 • Produkten har mottagit positiv feedback från användare med olika typer av magproblem, vilket tyder på mångsidighet.
 • Användare har funnit att Probiotic Vital erbjuder ett bra pris för 90 kapslar, vilket ger en längre förbrukningstid.

Nackdelar

 • En del användare har rapporterat att det tar tid att märka resultat, och produkten ger inte omedelbar lindring.
 • Vissa recensenter har nämnt att kapslarna kan vara svåra att svälja på grund av deras storlek.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten har vi hämtat recensioner från flera användare på olika hemsidor, inklusive Svensk Hälsokost((Svensk Hälsokost, 2023-10-06)) och Svenskt Kosttillskott((Svenskt Kosttillskott, 2023-10-06)). Dessa recensioner ger en bredare förståelse för Probiotic Vital och dess påverkan på olika användares maghälsa.

6

Hjärtats Mjölksyrabakterier 60 st

Hjärtats Mjölksyrabakterier 60 st billig probiotika

Budget

Utmanare

Jackpot för både för tarmen och immunförsvaret! Pris ca. 139 kr. för 60 tabletter

Sist ut i testet har vi apotek Hjärtats egna Mjölksyrabakterier. Den ligger lägst i bakteriemängd, men det betyder inte att den på något sätt är dålig (man kommer faktiskt förbannat långt med 5 miljarder mjölksyrabakterier från inte mindre än 7 olika bakteriestammar). Här har du dessutom tillsatser av både Vitamin C och Selen, som båda är kända för att bidra till immunsystemets normala funktion. Så jackpot för både för tarmen och immunförsvaret med andra ord! Kapslarna är vegetabiliska, vilket gör dom lämpliga för en bred målgrupp och storleken på kapslarna behaglig att svälja. Dessutom är den en favorit bland användarna både för sitt skonsamma pris och sina goda effekter!

Hemfaktas betyg

 • Pris: 10/10
 • Hållbarhet/Miljö: 9/10 (Vegetabiliska kapslar)
 • Effekt på magbesvär: 8/10
 • Mångfald av bakterier: 7/10
 • Särskilda egenskaper: 8/10 (Innehåller Vitamin C och Selen)

Motivering: Hjärtats Mjölksyrabakterier är ett prisvärt alternativ med tillsats av både vitamin C och selen, vilket bidrar till immunsystemets normala funktion. Den har ett lägre antal bakterier men erbjuder fortfarande en effektiv lösning för dom som söker ett budgetalternativ.

Sammanlagt betyg: 8.4

 • Storlek: 60 kapslar, varje 21,7×7,34 mm
 • Typ av probiotika: 5 miljarder bakterier från 7 olika bakteriestammar
 • Övriga egenskaper: Innehåller Vitamin C och Selen, vegetabiliska kapslar, fri från animaliska ingredienser.

Fördelar

 • Många användare har upplevt att produkten är snäll och neutral för magen.
 • En del användare föredrar dessa tabletter över andra märken och anser att de fungerar väl för att balansera magen.
 • Vissa recensenter har märkt en minskning av förkylningar och anser att produkten är effektiv för deras immunförsvar.
 • Kapslarna anses vara lätta att svälja och smaklösa, vilket gör dem bekväma att använda.

Nackdelar

 • Vissa användare har rapporterat att de upplever en dålig eftersmak i munnen efter att ha tagit tabletterna.
 • En del användare har inte märkt någon direkt skillnad i sitt hälsotillstånd efter att ha använt produkten i några veckor.

Sammanfattning: För att skapa en objektiv bild av produkten hämtar vi recensioner från flera källar, i detta fall är dock källorna begränsade till Apotek Hjärtats egen hemsida((Apotek Hjärtat, 2023-10-06)). Dessa recensioner ger en inblick i hur användare upplever Mjölksyrabakterierna och deras påverkan på maghälsan.

Köpguide Probiotika

Vad är probiotika och hur väljer man rätt på marknaden? Probiotika har blivit allt populärare som ett kosttillskott för att främja en sund tarmflora och därmed stödja matsmältning, immunsystem och allmän hälsa. Men med en drös produkter på marknaden kan det vara förvirrande att veta vilken man ska välja. Här är en snabb guide för att hjälpa dig göra det rätta valet!

Vad är probiotika? Probiotika är levande mikroorganismer, ofta kända som “goda” bakterier, som kan ge hälsofördelar när de konsumeras i lämpliga mängder. De finns i vissa fermenterade livsmedel som yoghurt, kimchi och surkål, men de finns också i kosttillskottsform.

Mängd och stammar:

 • Antal bakterier: Probiotika mäts ofta i CFU (Colony Forming Units). De flesta probiotika varierar från 1 miljard till 100 miljarder CFU per dos.
 • Bakteriestammar: Inte alla probiotika är skapade lika. Vissa stammar kan vara mer effektiva för specifika hälsofördelar än andra.

Syfte med probiotika Det finns olika probiotika för olika behov:

 • Matsmältning: Vissa probiotika kan lindra symptom på IBS eller uppblåsthet.
 • Immunitet: Andra kan hjälpa till att stärka immunsystemet.
 • Allmänna hälsotillstånd: Många tar probiotika dagligen för övergripande välbefinnande.

Specialbehov:

 • För allergiker: Kontrollera alltid listan av ingredienser noggrant för att undvika laktos, gluten, soja eller andra potentiella allergener.
 • Vegansk/Vegetarisk: Sök efter probiotika som är märkta som vegetabiliska eller veganska.

Förpackning och förvaring Vissa probiotika behöver förvaras i kylskåp för att bibehålla sin potens, medan andra är stabila i rumstemperatur. Läs förpackningen noggrant.

Pris och kvalitet Det dyraste alternativet är inte alltid det bästa. Läs recensioner, undersök bakteriestammarnas effektivitet och se till att produkten kommer från ett pålitligt märke.

Börja långsamt Om du är ny med probiotika, börja med en lägre dos och öka gradvis för att se hur din kropp reagerar.

Slutsats Probiotika kan vara ett värdefullt tillskott till din kost, särskilt om du vill stärka din tarmhälsa. Genom att följa denna guide, kan du känna dig mer säker på att hitta en produkt som passar dina behov. Som alltid, rådfråga en läkare eller näringsexpert innan du börjar med något nytt kosttillskott.

Frågor och svar om Probiotika

Probiotika är levande mikroorganismer, oftast bakterier, som när dom intas i tillräckliga mängder kan ge riktiga hälsofördelar. Dom flesta probiotika kommer från mjölksyrebakteriegrupper och kan bidra till att upprätthålla en hälsosam balans i tarmfloran, som i sin tur kan bidra till ytterligare hälsofördelar.

Probiotika hjälper till att återställa den naturliga balansen av bakterier i tarmen, särskilt efter en period av sjukdom eller efter att ha genomgått en antibiotikakur som kan störa denna balans. Genom att främja en hälsosam tarmflora kan probiotika hjälpa till att förbättra matsmältning, minska inflammation och till och med stärka immunförsvaret.

Ja, det finns faktiskt många fermenterade livsmedel som naturligt innehåller probiotika. Exempel på sådana livsmedel är yoghurt, kefir, surkål, kimchi, miso och tempeh. Genom att inkludera dessa livsmedel i din kost kan du få i dig en dos av hjälpsamma bakterier för din tarmhälsa!

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser