1. Hem
 2. >
 3. Skönhet
 4. >
 5. Bäst i test: Primer – Glow, fukt och förminskade porer vid sidan av en stabil make up!
Dermalogicaa-SkinPerfect-Primer-bast-i-test-primer-2023.jpg

Lyx

Bästa primern

Dermalogicaa SkinPerfect Primer – Bästa Primern [current_year]!

9

Mellan

BareMinerals Prime Time Hydrate & Glow Primer 30 ml bäst i test glow primer

BareMinerals Prime Time Hydrate & Glow Primer

8

Budget

Bäst i test budgetklassen: HOLIKA HOLIKA Naked Face Balancing Primer - billig och bra primer

HOLIKA HOLIKA Naked Face Balancing Primer

8

Inledning

Visst är det härligt med en riktigt bra make! Och visst är det trist om du nu har fått till den där riktigt snygga make-upen och så vips – är den spårlöst försvunnen eller bara ganska otrevligt utsmetad när du tar dig en titt i spegeln efter lunch? Ja men det fina i kråksången är ju att det finns en lösning! Och givetvis heter den primer. Och en bra primer kompis, den håller inte bara sminket på plats, den kan också hjälpa dig med en massa andra prylar! Som förstorade porer, rynkor, torrhet, påsar, trötthet, glåmighet – YOU NAME IT! Primern är vägen till ett riktigt bra glow och vi har tagit fram årets bästa! Här är dom, våra Bäst-i-test-vinnande Primers 2024!

Våra experter har landat i sex Primers i olika prisklasser och för olika tillfällen. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. 

I vårt test blev Dermalogicaa SkinPerfect Primer vinnare eftersom det är en primer som ger fantastiska resultat. Den jämnar ut huden, balanserar hudtonen, verkar pigmenthämmande och har dessutom en kraftfull SPF på 30!

I jakten på den bästa primern har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den primer som är bäst från den som inte är det. När det kommer till primers är det effekt, mångsidighet, konsistens, doft och pris som främst avgjort resultatet i vårt test.

Med de sex primers vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.

1

Dermalogicaa SkinPerfect Primer – Bästa Primern [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bästa primern

Lyx

Vinnare

7

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Effektivitet

9

Ingredienser

10

Mångsidighet

9

Totalpoäng

Motivering: Denna produkt ger fantastiska resultat med sin avancerade ingredienslista och mångsidighet. Jämnar ut huden, balanserar hudtonen, verkar pigmenthämmande och med kraftfull SPF!

Primern 2.0! Jämnar ut huden, balanserar hudtonen, verkar pigmenthämmande och med kraftfull SPF! Pris fr. 600 kr.

Det här är en primer som gör mycket mer än bara ger lyster och får makeupen att sitta bättre – även om det också gör detta, och den gör det väldigt bra dessutom. Den har solskyddsfaktor 30 vilket ger ett bra skydd mot solen, och den innehåller silikoner som jämnar ut huden och direkt ger en slät och sammetslen yta. Den innehåller även pärlpuder och naturliga mineralfärger som balanserar hudtonen och ger en fin lyster. I denna primer finns även en avancerad ingrediensteknologi som förebygger uppkomsten av fina linjer och rynkor, och det finns även ett modernt solskydd som ger ett brett UVA- och UVB-skydd. Denna primer är lika bra om du använder den innan foundation, eller när du inte ska ha någon makeup.

 • Solskyddsfaktor 30
 • Jämnar ut huden
 • Balanserar hudtonen
 • Ger fin lyster
 • Avancerad ingrediensteknologi
 • Förebygger uppkomsten av rynkor och fina linjer
 • Mängd: 22 ml
 • Solskyddsfaktor: 30
2

PÜR 4 in 1 Correcting Primer Probiotics

PÜR 4 in 1 Correcting Primer Probiotics

Lyx

Utmanare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet

10

Ingredienser

10

Mångsidighet

8.8

Totalpoäng

Motivering: PÜR’s primer står ut med sin rika blandning av ingredienser och sina många funktioner. Det bästa med den här primern är att den är så bra för huden och kan med fördel användas även som nattkräm för att stärka hudens barriär!

Jämnar ut rynkor, balanserar huden, tar bort påsar, ljusar upp och lugnar! Funkar lika bra på dagen som natten! Pris fr. 500 kr.

Här har vi en primer med många ess i rockärmen. Den passar alla hudtyper, den ger en perfekt grund innan makeup och den innehåller ingredienser som är bra för huden. Den här primern fungerar precis lika bra innan smink som när du inte använder smink, och du kan använda den både dag och natt för att hjälpa huden att återhämta sig. Den är närande och energigivande och den innehåller ingredienser som probiotika, Aloe Vera, kokosvatten och koffein. Ceretin Complex jämnar ut fina linjer och rynkor, probiotika bidrar till att återställa balansen till hudens naturliga mikrobiom för att ge en friskare hud och koffein bidrar till att stimulera hudens naturliga ämnesomsättning samt minskar påsar under ögonen. Här finns även så kallade “brightening-ingredienser” som reducerar synligheten av hyperpigmentering och missfärgningar, och Aloe Vera som är lugnande och minskar rodnaden på huden. Denna primer är även återfuktande, och enkel att använda; du applicerar bara ett tunt lager och låter det absorberas. Sedan kan du applicera foundation om du vill, eller så använder du bara primern. Det här är helt enkelt mycket mer än en primer – det är en produkt som är fantastisk för huden!

 • Passar alla hudtyper
 • Närande och energigivande
 • Jämnar ut fina linjer och rynkor
 • Återställer balansen till hudens naturliga mikrobiom
 • Ger friskare hud
 • Stimulerar hudens naturliga ämnesomsättning
 • Minskar påsar under ögonen
 • Reducerar synligheten av hyperpigmentering och missfärgningar
 • Lugnande och minskar rodnader
 • Återfuktande
 • Enkel att använda
 • Mängd: 30 ml
 • Hudtyp: Alla
 • Ingredienser: Aloe Vera, probiotika, kokosvatten m.m.
3

BareMinerals Prime Time Hydrate & Glow Primer 30 ml

BareMinerals Prime Time Hydrate & Glow Primer 30 ml bäst i test glow primer

Mellan

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

9

Effektivitet

8

Ingredienser

7

Mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: BareMinerals’ primer har en stark inriktning på återfuktning och ger en strålande lyster. Den är också riktigt prisvär. Den har inte samma mångsidighet som lyxklassens deltagare, men är helt perfekt om det är återfuktning, lyster och en stabil makeup-bas du är ute efter!

Boostar huden med massor av fukt, plumpar och ger ett strålande glow! Pris fr. 300 kr.

Denna primer är fokus på fukt fukt fukt! Den boostar dom egna fuktnivåerna vilket gör huden plumpad och så full av lyster! Den är otroligt lätt i konsistensen och inte alls den typiska silikonkänslan många primer kan ge. Här sitter makeupen som berget ihop med ett så härligt glow! Den passar extra bra för dig med torr hud (där många primers faktiskt kan få en att känna sig ännu torrare är det är en slående motsats!) Här har du rena mineralpärlor och så mycket fukt att det känns som du hängt i regnskogen!

 • Minskar synligheten av ojämn hudton
 • Boostar direkt hudens egna fuktnivåer med 42%
 • Plumpar hudens fuktnivåer över tid
 • Ger otrolig lyster
 • Passar alla hudtoner, särskilt torr hud
 • Mängd: 30 ml
4

Clarins SOS Primer

Clarins SOS Primer

Mellan

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

7

Ingredienser

10

Mångsidighet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Clarins SOS Primer har en unik, målinriktad formula fokuserad på att passa alla individer och skönhetsbehov. Priset är bra och du kan välja primer (eftersom den finns i flera varianter) utefter just dina behov och din hudtyp!

Den här primern kommer i olika nyanser, för att kunna ge dig precis det du behöver; lyster, minimerade trötthetstecken eller mindre rodnader! Pris fr. 350 kr.

Det här är en lite annorlunda primer, som låter dig välja vilka egenskaper du önskar. Den ger en bra grund till makeup och får makeupen att sitta bättre, men utöver det kan du själv avgöra vilka egenskaper du önskar och utifrån det välja nyans. På så sätt får du en målinriktad färgkorrigering för specifika hudvårdsproblem. Här finns sex olika sorter att välja mellan. En är lystergivande och ljusreflekterande, en annan minimerar trötthetstecken. Den tredje jämnar ut och korrigerar hudtonen, och den fjärde minimerar pigmenteringar. Slutligen finns en femte som dämpar rodnader, och en sjätte som fyller trött hud med ny energi och ljusar upp huden. Utifrån detta kan du välja den sort som passar dig bäst. Denna primer har en uppfräschande textur och “utsuddande” effekter, och den förbereder huden för den kommande makeupen. Samtidigt låter den huden andas, och ger makeupen en bättre hållbarhet. Här finns egentligen hur många fördelar som helst, men sammanfattningsvis är det en mycket prisvärd primer som gör mycket, på ett enkelt sätt.

 • Olika sorter med olika egenskaper
 • Inriktar sig på olika hudvårdsproblem
 • Uppfräschande textur
 • Utsuddande effekt
 • Förbereder huden för kommande makeup
 • Låter huden andas
 • Ger makeupen bättre hållbarhet
 • Mycket prisvärd
 • Mängd: 30 ml
 • Varianter: Universal light, rose, peach, coral, green, lavender
5

HOLIKA HOLIKA Naked Face Balancing Primer

Bäst i test budgetklassen: HOLIKA HOLIKA Naked Face Balancing Primer - billig och bra primer

Budget

Vinnare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

8

Ingredienser

8

Mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: Holika Holika’s primer är extremt prisvärd, och täcker dom flesta områden man letar efter i en bra primer! Det sätter maken och jobbar med huden, precis som en bra primer ska!

Uppljusande, utjämnande, fuktgivande och neutraliserar ojämnheter i hudtonen! Pris fr. 200 kr.

Det här är en multifärgad primer, med en balanserad formula, som gör hudtonen jämn och strålande. Den verkar uppljusande, och ger massvis med fukt till huden. Med pärlformade pigment i nyanserna grön, persika och violett neutraliserar den ojämnheter hos alla. Denna primer innehåller bland annat niacinamide, linfrö, hydraliserat kollagen och hyaluroncyra. Denna primer är riktigt bra, och har trots sitt låga pris många fantastiska egenskaper. Den ger en bra grund till makeup och får makeupen att sitta bättre, samtidigt som den har många andra positiva egenskaper.

 • Multifärgad primer
 • Balanserad formula
 • Gör hudtonen jämn och strålande
 • Verkar uppljusande
 • Ger huden mycket fukt
 • Neutraliserar ojämnheter hos alla
 • Lågt pris
 • Mängd: 35 g
6

Max Factor Mir Prep 3 In 1 Beauty Protect Primer

Utmanare budgetklassen: Max Factor Mir Prep 3 In 1 Beauty Protect Primer - billigaste primern i vårt test

Budget

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Effektivitet

8

Ingredienser

8

Mångsidighet

8

Totalpoäng

Motivering: Med sitt överkomliga pris och imponerande prestanda visar Max Factor Miracle Prep 3 In 1 Beauty Protect Primer att en bra primer inte behöver kosta skjortan. Med solskyddsfaktor 30, skydd mot föroreningar och blått ljus, samt innehåll av Ginseng- och Gingko Biloba-komplex, erbjuder den här primern ett omfattande skydd och förberedelse för huden. Den är dessutom fri från doft, olja och silikon och är dermatologiskt testad!

Trots sitt låga pris är denna primer riktigt bra, den har bland annat solskyddsfaktor 30 och hjälper till att bevara hudens spänst! Pris fr. 160 kr.

Denna primer har en stor fördel, att den skyddar huden på olika sätt: Den har solskyddsfaktor 30 och skyddar mot UVA och UVB, men även mot föroreningar och blått ljus. Denna primer förbereder huden och hjälper till att skapa en bra grund innan makeup, samtidigt som den hjälper till att bevara en ljus och ungdomlig hud. I denna primer finns bland annat Ginseng-komplex och Gingko Biloba-komplex som skyddar mot föroreningar och får huden att se perfekt ut. Den är utan doft, olja och silikon samt dermatologiskt testad. Dessutom passar den för alla hudtyper, även känslig hud.

 • Solskyddsfaktor 30
 • Skyddar mot föroreningar och blått ljus
 • Förbereder huden
 • Hjälper till att bevara en ljus och ungdomlig hud
 • Innehåller Ginseng-komplex och Gingko Biloba-komplex
 • Utan doft, olja och silkon
 • Dermatologiskt testad
 • Passar alla hudtyper
 • Lågt pris
 • Solskyddsfaktor: 30
 • Hudtyper: Alla

Köpguide Primer

När du ska köpa en primer så finns det förstås flera saker som kan vara bra att tänka på. En del primers kan vara anpassade för speciella hudtyper, till exempel endast för normal hud, medan andra passar alla hudtyper. Självklart bör primern passa din hudtyp, alternativt alla hudtyper. Att hitta en som passar brukar dock sällan vara särskilt svårt.

Något som däremot kan kännas svårt är att veta vilken av alla olika märken man bör välja, och vilka egenskaper man behöver. Generellt kan man säga att i stort sett alla primers gör två saker: ger lyster och får makeupen att sitta bättre. Hur bra de gör det kan förstås variera, men dessa egenskaper har ändå de flesta primers. Därtill kan det finnas många andra egenskaper – allt från solskyddsfaktor och utjämnande egenskaper, till att de är återfuktande eller minskar ålderstecken.

Här kommer vi att kolla lite närmare på detta med egenskaper och hur man bör tänka när det gäller just detta, vilka egenskaper man kan behöva och så vidare. Vi kommer även att kolla lite närmare på två andra saker, som kanske inte känns fullt lika viktiga som egenskaper men som ändå kan vara bra att tänka på, nämligen innehåll och förpackningstyp.

Egenskaper

En primer kan som sagt ha många olika egenskaper, utöver de två vanliga – att den ger lyster och att den får makeupen att hålla bättre. Exakt vilka egenskaper en primer har kan variera mycket, ibland finns ingen annan egenskap än dessa två vanliga, och ibland finns det många olika egenskaper.

Det här gör förstås att egenskaper kan vara bra att fundera lite extra över när man ska köpa primer, eftersom du kan hitta en som passar just dig perfekt. Ta dig gärna tid att kolla runt på olika alternativ redan innan du ska köpa, för att ta reda på vilka egenskaper som finns. Fundera sedan över vilka egenskaper som känns viktiga för just dig.

En egenskap som kan vara väldigt praktisk är solskyddsfaktor, eftersom det helt enkelt gör att din hud är skyddad mot solens starka strålar. På så sätt behöver du kanske ingen annan solskyddsfaktor i ansiktet, och det kan vara väldigt skönt att slippa många olika krämer, inte minst med tanke på att för många krämer kan förstöra sminket.

Utöver det kan det förstås vara bra om primern är återfuktande. Med det sagt är det förstås inte alla som är i behov av extra återfuktning, men då kan det kanske istället innebära att man kan plocka bort fuktkrämen eller någon annan kräm som används främst för att återfukta.

Det här handlar som sagt främst om vilka egenskaper du och din hud behöver, och vill ha. Kanske vill du minska ålderstecken, kanske vill du jämna ut hudtonen eller kanske behöver huden extra näring. Det här kan också bero på hur du ska använda din primer, om du till exempel även tänkt använda den när du inte ska ha smink så kan det förstås vara en fördel om den jämnar ut hudtonen, till exempel.

Att välja en primer med flera egenskaper är ett enkelt sätt att få ut mer av din primer. Du har du inte enbart en produkt som ser till att sminket sitter bra, utan kanske även en som skyddar mot solen eller återfuktar huden. I bästa fall kan det till och med innebära att primern kan ersätta en annan produkt, som fuktkräm eller liknande.

Innehåll

Hur viktigt innehållet är kan förstås variera, en del tycker att det är helt avgörande medan andra inte bryr sig särskilt mycket. Generellt kan man säga att primers ofta har ett bra innehåll, men det här kan förstås variera en del. Framför allt så har en del primers extra bra innehåll – till exempel helt naturliga ingredienser, eller också så innehåller de sådant som mjukgörande Aloe Vera eller närande C-vitamin, till exempel.

Det här kan alltså vara en bra idé att fundera över, om innehållet känns viktigt för dig. Det här hänger även till viss del ihop med föregående punkt, det vill säga egenskaper, eftersom det är innehållet som ger de olika egenskaperna. Aloe Vera kan till exempel göra en produkt mjukgörande, närande, skyddande och lugnande.

Andra bra ingredienser som kan finnas i en primer är till exempel pärlpuder, naturliga mineralfärger, probiotika, koffein, kokosjuice, vitaminer, antioxidanter, linfrö, hyaluronsyra, hydraliserat kollagen, ginseng-komplex och mycket annat. Det här är ingredienser som ofta ger bra egenskaper, och kan vara ett bra val. Med det sagt kan det också variera mellan olika personer – det beror mycket på vad huden behöver.

Förpackning

Något som ofta kanske känns mindre viktigt när man köper en produkt är förpackningen, men när man väl använder produkten kan man inse att det faktiskt är viktigare än vad man kan tro. Säkerligen har du någon gång blivit frustrerad över en förpackning som är svår att använda, ett lock som försvinner eller att förpackningen gör det svårt att få ur all produkt, vilket gör att det känns som om man slänger en stor del av innehållet.

Förpackningen är alltså viktigare än vad man kan tro, men vad man föredrar kan vara en smaksak. När det gäller primers så kan de komma i många olika förpackningar – pumpflaskor, tuber, burkar eller flaskor till exempel. Vanligast är förmodligen pumpflaskor och tuber.

Pumpflaskor är smidiga eftersom de är enkla att använda, men en nackdel kan vara att man inte får ut all produkt ur en sådan förpackning. Många pumpflaskor är också nästintill omöjliga att öppna, vilket gör att man får slänga den när det inte går att få ut mer, även om det ofta finns mycket kvar på sidorna.

Det bästa alternativet för att få ut så mycket som möjligt, faktiskt allting, är burkar. Nackdelen med dessa är dock att man behöver skruva av locket, komma ihåg att skruva på det igen, och en del tycker att det känns ofräscht att man gång på gång stoppar ned fingrarna i burken.

När det gäller tuber så är de ofta smidiga att använda, men även här blir det ofta svårt att få ut all produkt, och mot slutet blir de ofta allt svårare att använda. Dessa har även lock som man ska komma ihåg att skruva tillbaka efter varje användning.

När det gäller lock så har de flesta förpackningar ett sådant – ofta även pumpflaskor. Skillnaden är att man ofta kan glömma locket på dessa ganska länge innan produkten torkar ut, då de är konstruerade på ett annat sätt. När det gäller till exempel tuber eller burkar så kan man glömma locket ett tag, men i dessa förpackningar så torkar produkten ofta ut snabbare, och därför blir det viktigare att komma ihåg locket.

Det här är som sagt främst en smaksak, och en del föredrar pumpflaskor eller tuber medan andra föredrar burkar. Det här kan alltså vara värt att fundera över, även om det förmodligen inte blir detta som helt avgör vilken primer du köper.

Avslutande ord inför ditt köp av primer

En primer är en väldigt smart produkt som ofta har flera olika användningsområden, även om egenskaperna kan variera ganska mycket mellan olika märken. Det vanligaste är förmodligen att den används innan foundation för att skapa en bra grund, och för att få sminket att sitta bättre. De flesta primers kan dock även användas när man inte ska sminka sig, och då är det främst för att ge huden lyster.

Ofta finns dock många andra egenskaper och anledningar att använda primer, även om dessa som sagt kan variera mycket mellan olika primers. En del innehåller till exempel solskydd vilket gör att de även skyddar huden mot solens skadliga strålar, och ibland även mot föroreningar och annat som kan vara dåligt för huden. Det finns även primers som jämnar ut hudtonen, återfuktar, minskar ålderstecken eller ger näring – till exempel. Detta gör att primern kan vara en perfekt produkt även när man inte ska ha något smink.

Primern förväxlas ofta med två andra produkter, nämligen serum och setting spray. För att förstå vad primer är och för att veta vilken produkt det är som man behöver, så kan det vara bra att känna till skillnaderna mellan dessa. Alla dessa produkter har en del likheter, men även skillnader, och det är alltså tre olika produkter.

Skillnaden mellan primer och serum är kanske framför allt att serum är en hudvårdsprodukt, precis som till exempel ansiktsrengöring eller fuktkräm. Den påminner dock mest om olika krämer, men har sina egna egenskaper och kan därför ofta kombineras med krämer. Primer är alltså ingen hudvårdsprodukt, utan kanske snarare en blandning mellan makeup och hudvård. Dess främsta egenskap är att skapa en bra grund och göra så att makeupen håller längre, även om den ofta har andra egenskaper.

För att förstå skillnaden mellan dessa så kan man säga att primerns funktioner ofta försvinner när man tvättar ansiktet, den tvättas helt enkelt bort precis som makeupen. Den är främst till för att förbättra makeupen, och ibland även hudtonen, eller för att skydda huden. Oavsett vilka egenskaper den har så är dessa oftast tillfälliga, hos de flesta primers åtminstone, och primern verkar främst när den används, till skillnad från serum som snarare verkar på lång sikt. Det kan dock finnas många liknande egenskaper hos primer och serum, men skillnaderna är förmodligen både fler och större. Det går alltså att använda både primer och serum, men på olika sätt och för olika saker.

När det gäller primer och setting spray så kan det vara ännu svårare att förstå skillnaderna, eftersom båda dessa används i samband med makeup. Den stora skillnaden är dock att primer används innan makeup, och setting spray används efteråt. Primern skapar en bra grund för att makeupen ska hålla bättre, och setting sprayen “låser” makeupen för att det ska hålla bättre. Dessa har alltså något gemensamt, att de är till för att förbättra sminket och få det att hålla bättre, men den ena används innan och den andra efteråt.

Ibland kan dock setting spray även användas innan foundation, en del setting spray kan alltså användas som en primer. Ofta skiljer sig dock övriga egenskaper åt ganska mycket, och en primer har ofta flera egenskaper. Med det sagt finns det förstås även olika setting spray och även dessa kan ha olika egenskaper. Generellt kan man dock säga att primer och setting spray har samma syfte från början, men att den ena används innan makeup och den andra används efter.

Frågor och svar om primer

Primern har ofta flera funktioner, men ofta används den innan man tar på foundation för att makeupen ska sitta bättre. Den ger även lyster, och kan användas själv, utan smink. Egenskaperna kan variera mycket mellan olika märken – en del innehåller till exempel solskydd, andra är återfuktande eller jämnar ut hudtonen till exempel.

Ofta tar det bara någon minut innan primern torkar. Se till att den har torkat helt innan du applicerar foundation. Om du använder någon annan kräm, till exempel dagkräm eller fuktkräm, innan primern så ska du även låta den torka ordentligt innan du applicerar primern. Primern kan appliceras över hela ansiktet, eller där det behövs.

Det behövs sällan särskilt mycket primer, och du bör vara försiktig och inte använda för mycket. Blir det för mycket primer så kan du få ett dåligt resultat när du sedan applicerar foundation. Börja med en mindre klick, ungefär som ett litet mynt, och applicera den från mitten av ansiktet och sedan ut mot käklinje och hårfäste. Tänk på att olika märken kan vara olika dryga, så prova dig fram hur mycket produkt du behöver.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser