1. Hem
 2. >
 3. Hemelektronik & Teknik
 4. >
 5. Bäst i Test: Powerbank – Kraftfulla externa batterier!
Anker-PowerCore-III-Elite-25600-bast-i-test-powerbank-barbar-laddare.jpg

Lyx

Powerbank Bäst i Test - Anker PowerCore III Elite 25600

Anker PowerCore III Elite 25600

8.6

Mellan

Prisvärd powerbank enligt Test

Sandberg Survivor PowerBank 20100

8

Budget

GP Voyage 2 bästa budget powerbank

GP Voyage 2 Powerbank

7.2

Inledning

I en värld där vi är konstant uppkopplade, är en powerbank vår pålitliga följeslagare. Den räddar oss från de panikartade stunderna när våra enheter plötsligt tappar andan mitt i en viktig uppgift eller en spännande film. Men inte alla powerbanks är skapade lika, och det är därför vi har satt samman den ultimata “Bäst i Test” artikeln för att hjälpa dig att hitta den perfekta powerbanken för dina behov.

I denna artikel kommer vi att granska och jämföra några av de bästa powerbanks som marknaden har att erbjuda. Oavsett om du är ute efter en kompakt powerbank att ta med på resan, en kraftfull enhet som kan ladda flera enheter samtidigt, eller en powerbank med extra funktioner, guidar vi dig. Följ med när vi dyker in i världen av powerbanks och avslöjar vilken som förtjänar titeln “Bäst i Test”.

I jakten på den bästa powerbank har vi läst kundomdömen och gått igenom specifikationer och labbtester – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den powerbank som är bäst från den som inte är det. När det kommer till powerbanks är kraft och hastighet givetvis det mest avgörande, men hållbarhet, användarvänlighet och pris är också komponenter vi tittare närmare på.

Med de sex powerbanks vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken!

1

Anker PowerCore III Elite 25600 – Bästa Powerbank [current_year]!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Powerbank Bäst i Test - Anker PowerCore III Elite 25600

Lyx

Vinnare

7

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

10

Kapacitet

9

Användarvänlighet

9

Design & Byggkvalitet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Anker PowerCore III Elite 25600 är den mest mångsidiga och kraftfulla powerbanken i testet. Dess stora kapacitet och robusta design gör den idealisk för intensiv användning, men detta reflekteras i ett högre pris.

Anker PowerCore III Elite 25600 sticker ut som den bästa powerbanken med sin kraftfulla 25,600 mAh-batterikapacitet och snabbladdningsegenskaper. Den kan ladda upp till fyra enheter samtidigt och har Ankers PowerIQ 3.0-teknik för överlägsen hastighet. Dess robusta konstruktion med tålig yta skyddar mot stötar och repor. Dessutom erbjuder den flera portar och anslutningsalternativ, inklusive tre USB-portar och en USB-C-port. Den inbyggda säkerheten, som skydd mot överladdning och kortslutning, garanterar en trygg laddningsupplevelse. PowerCore III Elite 25600 är det ultimata valet för de som behöver pålitlig och kraftfull mobil laddning.

 • Kapacitet: 25,600 milliampere timmar (mAh)
 • Uttag: 2 x 24-stifts USB-C, 2 x 4-pin USB Type A
 • Inmatning: 24-pin USB-C
 • Snabbladdning: Ja, tack vare Ankers PowerIQ 3.0-teknik
 • Speciella funktioner: Laddar upp till 4 enheter samtidigt, inbyggd överladdningsskydd, kortslutningsskydd, temperaturkontroll
 • Medföljande kablar: USB-C till USB-C-kabel
2

Apple Externt MagSafe-batteri

Näst bäst - Apple Externt MagSafe-batteri

Lyx

Utmanare

7

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

5

Kapacitet

9

Användarvänlighet

8

Design & Byggkvalitet

7.2

Totalpoäng

Motivering: Apple MagSafe-batteriet är specialiserat för iPhone-användare och erbjuder smidig magnetisk anslutning. Trots dess begränsade kapacitet och kompatibilitet, är det en elegant och praktisk lösning.

Apple Externt MagSafe-batteri är ett kompakt alternativ som endast är kompatibelt med iPhones. Med en kapacitet på 1460 mAh erbjuder den snabb laddning speciellt anpassad för iPhone 12-serien och iPhone 13-serien. Den har ett smidigt magnetiskt fäste som kopplas till baksidan av din iPhone utan sladdar eller anslutningar, vilket ger en praktisk användarupplevelse. Den visar batteristatus genom en LED-indikator för enkel övervakning. Även om den är specialiserad för iPhones och inte lika kraftfull som Anker PowerCore III Elite 25600, är Apple Externt MagSafe-batteri en bekväm och portabel lösning för iPhone-entusiaster.

 • Kompatibilitet: iPhone 13 och 12, mini, Pro, Pro Max
 • Kapacitet: 1460 milliampere timmar (mAh)
 • Anslutningar: USB-C
 • Snabbladdning: Ja
 • Färg: Vit
 • Mått: 6.5 cm (bredd) x 9.7 cm (höjd) x 1 cm (djup)
 • Vikt: 115 gram
 • Medföljande tillbehör: Externt MagSafe-batteri (Strömadapter och kabel säljs separat)
 • Tillverkargaranti: 1 år
3

Sandberg Survivor PowerBank 20100

Prisvärd powerbank enligt Test

Mellan

Vinnare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

7

Kapacitet

8

Användarvänlighet

9

Design & Byggkvalitet

8

Totalpoäng

Motivering: Sandberg Survivor PowerBank 20100 är en robust och tålig enhet, idealisk för utomhusbruk. Den har en bra balans mellan pris, kapacitet och hållbarhet.

När vi jämför Sandberg Survivor PowerBank 20100 med Anker PowerCore III Elite 25600 finns det några skillnader att överväga. Anker PowerCore har en ännu större batterikapacitet på 25 600 mAh och kan ladda upp till fyra enheter samtidigt, vilket ger den en fördel när det gäller kapacitet och användarflexibilitet. Å andra sidan är Sandberg Survivor mer kompakt och lätt att bära med sig, vilket kan vara viktigt om portabilitet är en prioritet.

Båda enheterna har inbyggda säkerhetsfunktioner för att skydda dina enheter under laddningen. Valet mellan dem beror på dina specifika behov och preferenser. Om du behöver maximal kapacitet och fler anslutningsmöjligheter kan Anker PowerCore vara det bästa alternativet. Å andra sidan, om du letar efter en tålig och pålitlig powerbank som är lätt att ta med dig på äventyr, kan Sandberg Survivor vara det rätta valet för dig.

 • Kapacitet: 20,100 milliampere timmar (mAh)
 • Batterityp: Uppladdningsbar, Lithium Polymer (Li-Po)
 • Färg: Grön, Svart
 • Anslutningar: Dubbla USB-portar
 • Konstruktion: Robust och vattentät
 • Säkerhetsfunktioner: Överladdning, överström och kortslutning
 • Övrigt: Inbyggd ficklampa
4

GP Batteries Portable PowerBank 20000 T20B

GP Batteries Portable PowerBank 20000 T20B - Kraftfull Powerbank

Mellan

Utmanare

9

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Kapacitet

8

Användarvänlighet

8

Design & Byggkvalitet

7.8

Totalpoäng

Motivering: GP Batteries Portable PowerBank 20000 T20B erbjuder en bra kombination av pris och prestanda. Dess kompakta design och tillräckliga kapacitet gör den till ett attraktivt mellanklassalternativ.

GP Batteries Portable PowerBank 20000 T20B och Anker PowerCore III Elite 25600 är båda kraftfulla powerbanks med imponerande batterikapacitet. Anker PowerCore III Elite 25600 sticker ut med en kapacitet på 25 600 mAh, medan GP Batteries Portable PowerBank 20000 T20B har 20 000 mAh. Anker PowerCore III Elite 25600 kan ladda upp till fyra enheter samtidigt och har snabbladdning, vilket gör den till ett utmärkt val för de som behöver ladda flera enheter samtidigt. Å andra sidan är GP Batteries Portable PowerBank 20000 T20B mer kompakt och lätt, vilket gör den enklare att bära med sig. Valet mellan dem beror på dina specifika behov och portabilitetskrav.

 • Kapacitet: 20,000 milliampere timmar (mAh)
 • Batterityp: Litiumpolymer (Li-Po)
 • Snabbladdning: (PD) på hela 65W
 • Anslutningar: Ingång (USB-C), Utgång (USB-C och USB-A)
 • Säkerhetsfunktioner: Överbelastningsskydd och överladdningsskydd
 • Färg: Grå
 • Mått: 77 mm (bredd) x 152 mm (höjd) x 28 mm (djup)
 • Vikt: 455 gram
5

GP Voyage 2 Powerbank

GP Voyage 2 bästa budget powerbank

Budget

Vinnare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

6

Kapacitet

7

Användarvänlighet

7

Design & Byggkvalitet

7.2

Totalpoäng

Motivering: GP Voyage 2 Powerbank är ett utmärkt budgetval med sin kompakta storlek och prisvärde. Dess mindre kapacitet begränsar dock dess användbarhet jämfört med större modeller.

GP Voyage 2 Powerbank är en kompakt och prisvärd powerbank med en kapacitet på 10 000 mAh. Den erbjuder användarna möjligheten att ladda sina enheter, inklusive mobiltelefoner och andra USB-enheter, med tillförlitlig kraft när de är på språng. Powerbanken har tre portar – två USB Type-A-portar (2,4A) och en USB Type-C-port (3A). Detta ger flera alternativ för snabb och effektiv laddning.

Jämfört med GP Batteries Portable PowerBank 20000 T20B är GP Voyage 2 mer kompakt och lätt, vilket gör den ännu mer portabel. Dock har GP Voyage 2 en något lägre kapacitet än Portable PowerBank 20000 T20B. Detta innebär att den kanske inte kan ladda dina enheter lika många gånger innan den behöver laddas upp. Valet mellan de två produkterna beror på dina prioriteringar – om du värdesätter portabilitet och en mer kompakt design, är GP Voyage 2 ett utmärkt val. Om du behöver mer kapacitet för att ladda dina enheter flera gånger är GP Batteries Portable PowerBank 20000 T20B ett bättre alternativ.

 • Kapacitet: 10,000 milliampere timmar (mAh)
 • Batterityp: Lithium Polymer
 • Anslutning (In): 1 x Micro-USB
 • Anslutning (Ut): 1 x USB Type C (female), 2 x USB Type A (female)
 • Konstruktion: Kompakt och tunn design
 • Snabbladdning: Nej
 • LED-indikator: Ja
 • Mått: 70 mm (bredd) x 135.5 mm (djup) x 13.5 mm (höjd)
 • Vikt: 233 gram
6

Mophie Powerstation Mini 5K

Mophie Powerstation Mini 5K bästa budget powerbank

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

4

Kapacitet

8

Användarvänlighet

7

Design & Byggkvalitet

7

Totalpoäng

Motivering: Mophie Powerstation Mini 5K är extremt bärbar och användarvänlig, särskilt för dem som prioriterar minimalism. Dess låga kapacitet och begränsade användningsområden gör den dock mindre mångsidig.

Mophie Powerstation Mini 5K är en extremt kompakt och portabel powerbank med en kapacitet på 5,000 milliampere timmar (mAh). Den är idealisk för användare som letar efter en smidig lösning för att ladda sina enheter på språng. Med en USB-C-port och en USB-A-port kan denna powerbank ladda både iOS- och Android-enheter. Den stöder snabbladdning på upp till 20 watt via USB-C PD-porten, vilket gör det möjligt att ladda dina enheter snabbt.

Jämfört med GP Voyage 2 Powerbank är Mophie Powerstation Mini 5K ännu mer kompakt och lätt. Den erbjuder en ännu smidigare laddningslösning, speciellt för användare som föredrar minimalism och enkelhet. Å andra sidan har Mophie Powerstation Mini 5K en något lägre kapacitet än GP Voyage 2, vilket innebär att det kan ladda dina enheter färre gånger innan det behöver laddas upp.

 • Kapacitet: 5,000 milliampere timmar (mAh)
 • Anslutningar: 1 x USB-C och 1 x USB-A
 • Snabbladdning: 20W med USB-C PD-port
 • LED-indikator: Ja
 • Övrigt:
 • Magnetisk uppställning som fungerar med MagSafe-kompatibla enheter
 • Kan laddas genom fodral upp till 3 mm tjocka

Köpguide Powerbank

En powerbank är en riktigt praktisk enhet som kan vara räddaren i nöden när du behöver ladda dina mobila enheter på språng! Men det finns lite att tänka på och här har vi några viktiga faktorer att överväga inför ditt köp av en powerbank:

 1. Batterikapacitet: Beroende på dina behov och hur många enheter du vill ladda, välj en powerbank med tillräcklig batterikapacitet, mätt i milliamperetimmar (mAh).
 2. Portar och anslutningar: Kontrollera att powerbanken har rätt antal och typer av portar för dina enheter. USB-A-portar är vanliga, medan USB-C kan erbjuda snabbare laddning.
 3. Snabbladdning: Om du prioriterar snabb laddning, leta efter modeller med snabbladdningsteknik som Power Delivery (PD) eller Quick Charge (QC).
 4. Storlek och vikt: Om du är på språng, välj en lätt och kompakt powerbank som är enkel att bära med dig.
 5. Kvalitet och säkerhet: Välj en pålitlig powerbank med säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd och kortslutningsskydd för att skydda dina enheter.
 6. Pris: Jämför priser och funktioner för att hitta en powerbank som passar din budget och behov.
 7. Extra funktioner: Överväg om du behöver extra funktioner som inbyggda kablar, trådlös laddning, ficklampa eller vattentålighet för specifika användningsscenarier.

En väl genomtänkt powerbank kan vara en pålitlig följeslagare för att hålla dina enheter laddade när du är på språng.

Kapacitetguide

Powerbanks är oumbärliga följeslagare för att hålla våra bärbara enheter drivna när vi är på språng. Men att förstå kapaciteten och hur länge de räcker kan vara förvirrande. Här kommer vi att titta på hur du kan beräkna hur många laddningar du kan få från några av de bästa powerbanksen på marknaden, med särskilt fokus på två populära modeller: Anker PowerCore III Elite 25600 och GP Batteries Portable PowerBank 20000 T20B.

Räkna på kapaciteten

För att beräkna hur länge en powerbank kommer att räcka med din enhet, kan du använda följande enkla formel:

Powerbankens kapacitet (mAh) / Enhetsbatteriets kapacitet (mAh) = Antal laddcykler

Anker PowerCore III Elite 25600 är en kraftfull powerbank med en kapacitet på 25 600 mAh (specifikation). För att räkna ut hur många laddcykler du kan förvänta dig för din enhet, kan du använda följande formel ovan, om vi nu antar att din smartphone har ett 3 000 mAh-batteri skulle du kunna förvänta dig ungefär 8,5 fullständiga laddcykler.

Att förstå kapaciteten hos din powerbank är viktigt för att veta hur länge den kommer att räcka för dina behov. Med detta i åtanke kan du enkelt välja den bästa powerbanken för ditt användningssyfte och undvika att gå tom för ström när du är på språng.

Därför bör alla ha en Powerbank

I en alltmer uppkopplad värld är vårt behov av att vara online konstant. Våra smartphones, surfplattor och bärbara datorer är våra fönster till den digitala världen, men det finns en sak som de alla har gemensamt: de behöver ström. Oavsett om du är på resande fot, i naturen, på en lång arbetsdag eller i en nödsituation är en Powerbank en investering du inte bör underskatta. Här är varför:

 1. Beroendet av eluttag: Ibland befinner du dig på platser där eluttag är få eller obefintliga. En Powerbank ger dig möjlighet att ladda dina enheter oavsett var du är.
 2. Nödsituationer: I oväntade nödsituationer, som strömavbrott eller skadade elnät, är en Powerbank oumbärlig för att hålla din kommunikation och navigering igång.
 3. Långa resor: Om du ofta reser långa sträckor i bil, tåg eller flyg, kan en Powerbank vara din räddare när det gäller att underhålla och arbeta på dina enheter.
 4. Ökad produktivitet: För företagsresenärer och yrkesverksamma kan en Powerbank hjälpa dig att hålla dig produktiv oavsett var du är. Du behöver inte längre oroa dig för att din enhet ska stängas av mitt i ett viktigt möte eller projekt.
 5. Utomhusaktiviteter: Om du gillar utomhusaktiviteter som vandring, camping eller fiske, är en Powerbank avgörande för att hålla dina enheter som GPS, ficklampor och kameror i drift.

Investera i en pålitlig Powerbank och se till att du aldrig hamnar utan ström när du behöver vara uppkopplad. Det är en praktisk och mångsidig lösning som kan göra ditt digitala liv smidigare och mer pålitligt.

Frågor och svar om Powerbanks

I vårt test blev Anker PowerCore III Elite 25600 Bäst i test! Detta tack vare att den har riktigt vass prestanda, grym batterikapacitet och kan ladda hela fyra enheter samtidigt utan att vara tung som en sten!

Vi har sammanställt en köpguide i detta bäst i test, men främst gäller det att anpassa köpet efter dina behov. Hårddraget kan man fråga sig om man prioriterar portabilitet framför kraft eller tvärtom. Självklart har vi även tagit fram riktigt bra mellanting!

Detta är givetvis en fråga från fall till fall. Vissa har längre liv än andra helt enkelt, som med all annan teknik! Alla batterier slits givetvis med tiden, men en powerbank kan åtminstone laddas upp till 500 gånger innan det påverkar batterikapaciteten. Den håller betydligt längre än så, men kan därefter så smått börja sina i kraft och få minskad kapacitet.

Dela dina tankar

Om du redan har provat så får du gärna dela med dig av din kunskap här!
Du kan också ställa frågor så försöker vi hjälpa till.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser