1. Hem
 2. >
 3. Hemelektronik & Teknik
 4. >
 5. Bäst i test: Portabel AC – Aircondition på hjul!
soligt väder

Lyx

woods-cortina-silent-g-portabel-luftkonditionering-wac12g.jpg-1024×1024

Woods Cortina Silent G 12K

9.4

Mellan

Bäst i test Portabel AC tristar

Tristar Portabel AC -5477

8.8

Budget

Bäst i test portabel AC

Tristar AT-5468

8.4

Inledning

När svetten rinner och håret klibbar fast vid tinningen, när huvudet dunkar och färgen på tröjan börjar mörkna – då kommer du önska att du hade en portabel AC. För vem vill egentligen svettas som en polarbjörn på Bahamas? Inte jag! Men den eviga frågan återstår: vilken flyttbar AC är den bästa? Vilken låter minst och vilken blåser mest? För din skull har vi här tagit fram årets bästa portabla AC. Varför? För att du förtjänar världens bästa luftkonditionering!

Våra blåsande experter har djupdykt i marknaden och efter många varv landat i sex oerhört vassa mobila AC i olika prisklasser och med olika egenskaper. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget. Och du, om det egentligen är en helt vanlig fläkt du letar efter, så hittar du det testet här! 

1

Woods Cortina Silent G 12K – Bästa portabla AC:n 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
woods-cortina-silent-g-portabel-luftkonditionering-wac12g.jpg-1024×1024

Lyx

Vinnare

8

Pris

10

Kylning

10

Ljudnivå

9

Användarvänlighet

10

Energieffektivitet

9.4

Totalpoäng

Motivering: Woods Cortina Silent G 12K presterar exceptionellt bra över alla kategorier. Dess tysta drift, effektiva kylning och höga energieffektivitet gör den till en överlägsen produkt.

Tyst, effektiv och kompakt! Pris fr. 5.500 kr.

Med sina imponerande funktioner och överlägsna prestanda har Woods AC blivit ev favorit på marknaden.

Bland annat är tystnad en av de mest framstående egenskaperna hos denna portabla AC. Wood’s har verkligen tagit ljudnivån på allvar och utformat denna enhet för att ge en så tystlåten kylningserfarenhet som möjligt. Det innebär att du kan njuta av en sval och bekväm miljö utan att störas av irriterande brus. Oavsett om du sover, arbetar eller tittar på TV kommer Wood’s AC Cortina Silent 12K att förbli diskret. Dessutom levererar denna AC imponerande prestanda när det gäller att kyla ner ett rum. Med en kapacitet på 12 000 BTU kan den effektivt kyla ner ett medelstort till stort rum på kort tid.

En annan anmärkningsvärd funktion hos Wood’s AC Cortina Silent 12K är dess energieffektivitet. Den är nämligen Energy Star-certifierad och använder avancerad teknik för att minska energiförbrukningen. Det betyder att du kan njuta av en sval miljö utan att oroa dig för skyhöga elkostnader. Woods AC har också ett intelligent energisparläge som automatiskt justerar kylningen för att upprätthålla en optimal temperatur samtidigt som den minimerar energiförbrukningen.

Den är utrustad med en intuitiv kontrollpanel och en fjärrkontroll vilket gör det enkelt att justera inställningarna efter dina behov. Du kan välja mellan olika kylningslägen, hastigheter och timerfunktioner för att skräddarsy din komfort.

 • Kylkapacitet: 3,5 kW (12.000 BTU)
 • Effekt: 1350 W
 • Avfuktning: 33,6 liter/dag
 • Ljudnivå lägsta/högsta: 53 dB/64 dB
2

Electrolux AC ChillFlex Pro EXP34U338CW

Bäst i test portabel AC Electrolux

Lyx

Utmanare

8

Pris

10

Kylning

8

Ljudnivå

9

Användarvänlighet

9

Energieffektivitet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Electrolux AC erbjuder kraftfull kylning och flexibilitet till ett rimligt pris. Dess energieffektivitet och användarvänliga funktioner gör den till ett starkt alternativ.

Kraftfull och mångsidig luftkonditionering! Pris fr. 6.000 kr.

Lyxklassens utmanare är en mobil AC från Electrolux. Det är en kraftfull och mångsidig enhet som erbjuder snabb och pålitlig kylning för både hem- och kontorsbruk. Dess portabilitet, enkla installation och programmerbara funktioner gör den till ett bekvämt val för alla som söker komfort och flexibilitet i sitt inomhusklimat.

Med en kapacitet på 3,4kW kan ChillFlex Pro snabbt och effektivt kyla ner ett medelstort till stort rum. Oavsett om det är en varm sommardag eller en fuktig kväll kommer denna AC-enhet att ge snabb och pålitlig kyla för att skapa en behaglig inomhusmiljö. Den kan användas både som en traditionell luftkonditioneringsenhet och som en avfuktare. Detta gör den till ett utmärkt val för platser med hög luftfuktighet eller för dem som behöver reglera fuktighetsnivån i rummet.

Installationen av ChillFlex Pro är relativt enkel och kräver ingen permanent installation. Den kommer med en avtagbar slang som enkelt kan anslutas till ett fönster eller en dörröppning för att avleda varm luft utomhus. Detta gör att du kan undvika komplicerade installationer och samtidigt ha flexibilitet i placeringen av enheten.

ChillFlex Pro är utrustad med en programmerbar timerfunktion. Detta gör det möjligt att ställa in AC-enheten att starta och stänga av vid förutbestämda tider, vilket ger dig en bekväm och energieffektiv kylning utan att behöva övervaka enheten kontinuerligt

 • Kylkapacitet: 3,4 kW
 • Energieffektivitet: A
 • Avfuktning: 1,6 l/h
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Köldmedium Typ: R290
3

Tristar Portabel AC -5477

Bäst i test Portabel AC tristar

Mellan

Vinnare

9

Pris

10

Kylning

8

Ljudnivå

9

Användarvänlighet

8

Energieffektivitet

8.8

Totalpoäng

Motivering: Tristar erbjuder en prisvärd och kompakt AC med god kylkapacitet och användarvänliga funktioner. Den är ett bra val för mindre till medelstora rum.

Kompakt och prisvärd AC! Pris fr. 3.000 kr.

Den flyttbara AC´n från Tristar är perfekt för hemmabruk och erbjuder en pålitlig kylning i ett kompakt och prisvärt paket. Med sin kapacitet på 7000 BTU kan Tristar AC-5477 effektivt kyla ner mindre till medelstora rum. Det gör den idealisk för sovrum, vardagsrum eller kontor. Trots sin kompakta storlek kan den leverera tillräckligt med kyla för att hålla rummet behagligt under varma sommardagar.

Installationen av Tristar AC-5477 är enkel och kräver inga komplicerade verktyg eller kunskaper. Den levereras med en fönstermonteringssats som gör det enkelt att ansluta enheten till ett fönster för att avleda varm luft utomhus. Dessutom är den portabel och kan enkelt flyttas mellan rum efter behov. Tristar är utrustad med en intuitiv kontrollpanel och en fjärrkontroll vilket gör det enkelt att justera inställningar som temperatur, fläkthastighet och timerfunktioner. Du kan enkelt anpassa kylningen efter dina preferenser och behov.

Tristar AC-5477 har också ett filter som hjälper till att rena luften från damm och allergener. Detta är särskilt fördelaktigt för dem med allergier eller känslighet för luftföroreningar. Dessutom är detta en portabel AC som är energieffektiv och hjälper till att hålla elkostnaderna nere.

 • Kylkapacitet: 7000 BTU/h 2.05 kW
 • Energieffektivitet: A
 • Avfuktning: 19.2 L/24 h
 • Ljudnivå: 65 dB
 • Köldmedium Typ: R410A
4

Whirlpool AC PACW212CO

Bäst i test Portabel AC Whirlpool

Mellan

Utmanare

8

Pris

9

Kylning

8

Ljudnivå

9

Användarvänlighet

8

Energieffektivitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Whirlpool PACW212CO imponerar med kraftfull kylning och praktiska funktioner. Dessutom erbjuder den en integrerad värmepump för ökad funktionalitet.

Kraftfull portabel AC med flera anmärkningsvärda funktioner! Pris fr. 4.900 kr.

Denna portabla AC från Whirlpool erbjuder kraftfull kylning och är utrustad med praktiska funktioner som gör den till en pålitlig partner för att skapa en behaglig inomhusmiljö.

Med en kapacitet på 12000 BTU kan Whirlpool PACW212CO effektivt kyla ner medelstora till stora rum. Oavsett om det är i vardagsrummet, sovrummet eller kontoret kan denna AC-enhet snabbt och effektivt sänka temperaturen och skapa en sval och behaglig atmosfär. Utöver att kyla kan den också användas som avfuktare och fläkt. Det betyder att du kan anpassa användningen efter dina behov och skapa en optimal inomhusmiljö oavsett om det är för att minska fuktighet eller bara för att cirkulera luften. Den är även utrustad med en integrerad värmepump.

Whirlpool PACW212CO har också en rad praktiska funktioner för enkel användning och kontroll. Den är utrustad med en fjärrkontroll vilket gör det möjligt att ändra inställningar på avstånd. Dessutom har den en programmerbar timerfunktion som gör att du kan ställa in när enheten ska slås på eller stängas av vilket ger dig bekvämlighet och energibesparing. Dessutom har den en 6th Sense-teknologi. Denna teknologi justerar automatiskt temperatur och fuktighet baserat på dina behov.

 • Kylkapacitet: 12000 BTU/h 3.5 kW
 • Energieffektivitet: A
 • Ljudnivå: 64 dB
 • Köldmedium Typ: R290
5

Tristar AT-5468

Bäst i test portabel AC

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Kylning

8

Ljudnivå

9

Användarvänlighet

8

Energieffektivitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: Tristar AT-5468 är ett prisvärt alternativ med fokus på användarvänlighet. Trots lägre kylkapacitet kan den vara ett bra val för dem med begränsad budget.

Ett billigt alternativ till en klassisk AC! Pris fr. 1.600 kr.

Nåja, den här apparaten är egentligen en luftkylare, men den har liknande funktioner som en portabel AC med den stora skillnaden att denna är mindre och inte behöver en fönsterslang. Den kan inte heller sänka lufttemperaturen lika mycket som en klassisk AC – men kan vara ett prisvärt alternativ till dig som inte vill punga ut allt för mycket pengar.

Denna luftkylare ger svalka genom kallt vatten och kylelement. Tack vare hjulen kan luftkylaren användas var som helst i huset. Denna energisnåla apparat passar perfekt för alla hushåll. Du fyller helt enkelt den avtagbara 8-liters tanken med (is)kallt vatten och väljer en av de tre olika luftflödesnivåerna: normal, naturlig och sömnläge. Ju kallare vattnet i tanken är, desto kallare blir den utblåsta luften. Perfekt för att svalka av ditt sovrum så att du kan sova gott eller använda den i ett fuktigt vardagsrum.

En stor fördel med Tristar luftkylare jämfört med en klassisk AC är att du inte behöver släppa ut den varma luften. Så du behöver inte öppna ett fönster för att hänga ut en slang eller borra ett hål i väggen. Tristar har en timerfunktion på 1 till 7,5 timmar så att du kan få den att stängas av automatiskt när du vill. På så sätt kan du gå och lägga dig och luftkylaren stannar automatiskt. Dessutom är en luftkylare mycket mer energisnål än en klassisk AC.

 • Kylkapacitet: 1 BTU
 • Energieffektivitet: A
 • Ljudnivå: 61,47 dB
 • Luftflöde: 190.2 m³/h
6

eeese Alba – Portabel AC med WiFi

Bäst i test Portabel AC

Budget

Utmanare

9

Pris

8

Kylning

8

Ljudnivå

9

Användarvänlighet

8

Energieffektivitet

8.4

Totalpoäng

Motivering: eeese Alba kombinerar hög energieffektivitet med smarta funktioner som Wi-Fi-styrning. Den är idealisk för dem som söker både prestanda och lågt pris.

Flyttbar AC med WiFi! Pris fr. 2.500 kr.

eeese Alba är en mångsidig luftkonditionering med energieffektivitetsklass A och 7000 BTU kapacitet. Den är utrustad med praktiska funktioner som tvättbart filter, pekskärm och fjärrkontroll. Med sin höga energieffektivitet och kylkapacitet håller Alba rummen behagligt svala.

En riktigt smart funktion hos Alba är att den är wifi-kompatibel vilket möjliggör fjärrstyrning via mobiltelefonen. Du kan enkelt kontrollera enheten på distans för ökad flexibilitet. Alba luftkonditionering är också utrustad med en inbyggd timer vilket gör det enkelt att ställa in enheten för att starta före din ankomst till rummet. Installationen är enkel och enheten är portabel med integrerade handtag och 360-graders hjul. Förutom att kyla rummet kan Alba också användas som en avfuktare med en kapacitet på 17 liter per dygn. Den kan även fungera som en ventilationsfläkt för att blåsa ut luft.

eeese Alba en mångsidig portabel AC med smarta funktioner, portabilitet och hög energieffektivitet. Den håller rummen svala och bekväma samtidigt som den kan användas som en avfuktare och ventilationsfläkt.

 • Kylkapacitet: 7000 BTU/t (2050 W)
 • Energieffektivitet: A
 • Ljudnivå: 65 dB
 • Köldmedium Typ: R290
 • Avfuktning: 7 l/dygn

Köpguide Portabel AC – Tänk på detta när du ska köpa en Portabel Air Condition!

En flyttbar luftkonditionering kan vara en praktisk och flexibel lösning för att hålla ditt hem svalt och bekvämt under varma sommardagar. Här är några viktiga faktorer att överväga när du väljer en portabel AC:

Kylkapacitet:

Kolla efter AC-enhetens kylkapacitet, vanligtvis mätt i BTU (British Thermal Units). Ju högre kylkapacitet, desto större områden kan enheten kyla effektivt. Välj en AC med tillräcklig kapacitet för att matcha storleken på rummet du vill kyla.

Energieffektivitet:

En energieffektiv AC hjälper dig att spara energi och pengar på lång sikt. Titta efter enheter med hög energieffektivitetsklassificering, såsom Energy Star-certifiering, som indikerar att enheten uppfyller strikta energibesparande standarder.

Bullernivå:

Portabla AC-enheter genererar viss ljudnivå under drift. Om du är känslig för ljud eller planerar att använda enheten i sovrummet, leta efter modeller med låg ljudnivå eller specifika “tysta” lägen.

Ventilation:

Portabla AC-enheter kräver ventilation för att släppa ut varm luft utomhus. Kontrollera om den levereras med ett fönsterkit eller andra alternativ för ventilation. Se till att fönsterkitet passar dina fönster eller överväg att köpa en separat förseglingskit för optimal passform.

Mobilitet och användarvänlighet:

Titta efter en AC med hjul och handtag för enkel förflyttning mellan rum. Fjärrkontroller, programmerbara timerfunktioner och användarvänliga kontroller kan också göra användningen mer bekväm.

Luftkvalitet:

Vissa portabla AC-enheter är utrustade med luftrenare och avfuktare för att förbättra luftkvaliteten. Om du har särskilda behov, som allergier eller fuktproblem, kan du överväga en portabel AC med dessa extra funktioner.

Budget:

Sätt en budget för din portabla AC och jämför priser och funktioner bland olika modeller. Kom ihåg att även om billigare enheter kan vara attraktiva, kan de vara mindre effektiva och ha kortare livslängd.

 

Vanliga frågor och svar om Portabel AC

I vårt test blev Woods Cortina Silent AC från kategorin Lyx utsedd till bäst i test. Detta då denna AC har bäst kylningsförmåga och lägst ljud sett till pris!

Vill du ha en AC utan slang kan du istället kolla efter luftkylare. En portabel luftkylare är ofta mindre och mer kompakt än en klassisk AC och kräver endast påfyllning av iskallt vatten för att generera bra kyla.

En portabel luftkonditionering fungerar genom att dra in varm luft från rummet, kyla ner den med hjälp av en kylkompressor och sedan blåsa ut den kylda luften igen. Enheten använder ett kylmedel för att absorbera och avlägsna värmen från rummet vilket resulterar i en svalare och mer bekväm inomhusmiljö. För att avlägsna den varma luften krävs vanligtvis en ventilationsslang eller ett fönsterkit för att släppa ut den utomhus. Den portabla AC-enheten kan enkelt flyttas mellan olika rum och ger flexibel kylning där det behövs.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser