1. Hem
 2. >
 3. Trädgård
 4. >
 5. Bäst i test: Pool – Pool ovan mark för enkel svalka!
710fcTToEJL.jpg

Lyx

Bäst i test Pool

Exit Rektangulär Pool

9.2

Mellan

Bästa poolen exit

Exit Rund Pool

8.6

Budget

Bästa poolen

Bestway Steel Pro Max

7.8

Inledning

Att ha en trädgård utan pool är som att äta mat utan sås – det är helt enkelt inte rimligt. Att ha ALLA möjligheter till pool och bara..strunta i det? Nä, det är faktiskt rentav en förolämpning mot alla oss som INTE har trädgård och således inte möjligheten att ha en pool. Så, med det sagt, vad roligt att du är här! Som vanligt kräver ett sådant inköp en massa beslut och kunskap som du helt enkelt inte har – men det har vi! För din skull och enbart din har vi därför sammanställt ett otroligt bäst i test – det har nämligen blivit dags för *trumvirvel* ÅRETS BÄSTA POOL 2024! 

Våra experter har landat i sex prima pooler i olika prisklasser och med olika funktioner. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

Vi har i det här testet presenterat sex olika pooler i olika storlekar och med olika egenskaper. I vårt test blev Exit Rektangulär Pool bäst i test, helt enkelt då det är den mest kvalitativa poolen. Den har både en stark sandfilterpump och ett multifunktionellt tak som både värmer upp vattnet och håller smutsen borta. Dessutom rymmer den hela 9 personer!

Denna ranking baseras på en bedömning av pris, hållbarhet/miljö, design och estetik, funktionalitet, samt kvalitet och hållbarhet. Varje pool har bedömts för att identifiera dess unika fördelar och position inom sin respektive kategori. I jakten på den bästa poolen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det.

När det kommer till pooler är det många komponenter att ta in i beräkningarna men i vårt test är det främst bekvämlighet, hållbarhet, storlek, reningsmöjligheter och look som avgjort. Med de sex pooler vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du kommer hitta ett som inte kommer gör dig besviken!

1

Exit Rektangulär Pool med Pooltak – Bästa Poolen 2024!

hem-fakta-bast-i-test-logo
Bäst i test Pool

Lyx

Vinnare

8

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

10

Design och Estetik

10

Funktionalitet

9

Kvalitet och Hållbarhet

9.2

Totalpoäng

Motivering: Exit Rektangulär Pool med Pooltak är den ultimata kombinationen av stil, funktion och hållbarhet. Dess unika svarta lädermaterial och multifunktionella tak ger en oöverträffad estetisk upplevelse. Dessutom bidrar sandfilterpumpen och storleken till utmärkt funktionalitet.

Testets största pool med multifunktionellt tak! Pris fr. 14.000 kr.

Pool EXIT Black Leather är en elegant pool med en generös storlek på 540 x 250 x 100 cm, vilket ger gott om utrymme för simning och lek för upp till 9 personer samtidigt. Dessutom är poolen tillverkad av högkvalitativt svart lädermaterial vilket ger den en unik och lyxig look.

En riktigt trevlig funktion hos Exit är den medföljande sandfilterpumpen. Denna pump hjälper till att hålla vattnet rent och klart genom att filtrera bort smuts och partiklar. Det är viktigt att ha en pålitlig filtreringssystem för att säkerställa att poolvattnet är friskt och behagligt att bada i – och denna pump levererar verkligen. En annan fördel med Pool EXIT Black Leather är det medföljande taket. Taket ger inte bara en trevlig skugga under de soliga dagarna utan det ger också ett extra skydd mot löv och andra föroreningar som kan hamna i poolen. Detta minskar behovet av regelbunden rengöring och underhåll – vilket är mycket uppskattat. Taket hjälper dessutom till att värma upp pool-vattnet.

Du får med pool, sandfilter, tak, slang, stege och pump.

 • Med sandfilterpump
 • Multifunktionellt pooltak
 • För upp till 9 personer
 • Superstark ram
 • Ytskikt av hållbart och snyggt material
 • Storlek: 540 x 250 x 100 cm
 • Rymd/Volym m³: 12
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)
2

Bestway Hydrium Rund ovanmarkspool

Bäst i test Pool

Lyx

Utmanare

8

Pris

8

Hållbarhet/Miljö

8

Design och Estetik

9

Funktionalitet

8

Kvalitet och Hållbarhet

8.2

Totalpoäng

Motivering: Bestway Hydrium kombinerar prisvärdhet med hållbarhet och praktiska funktioner som sandfilterpump och dräneringsventil. Dess robusta stålram och PVC-material gör den till en långvarig investering.

Stor pool med flera rengörande funktioner! Pris fr. 11.000 kr.

Bestway Hydrium ovanmarkspool rund 360×120 cm är en pålitlig och funktionell pool för trädgården. Med sin generösa storlek på 360 cm i diameter och 120 cm i höjd och en kapacitet på 10990 L ger den tillräckligt med utrymme för simning och avkoppling.

Den här poolen är framförallt riktigt, riktigt robust! Den är tillverkad av högkvalitativt stål och förstärkt PVC-material, vilket ger en stabil och hållbar ram. Detta gör att poolen kan stå emot olika väderförhållanden och håller sig stark och pålitlig under en väldigt lång tid. Poolen har även en praktisk dräneringsventil som gör det enkelt att tömma poolen när det är dags för rengöring eller förvaring under vintermånaderna. Detta sparar tid och gör underhållsprocessen mer bekväm. Den har en inbyggd ytskimmer som jobbar med sanfiltret för att ta bort flytande skräp och för att hålla vattnet rent.

Poolen levereras med en detaljerad installationsguide och allt nödvändigt tillbehör för att snabbt komma igång.

 • Hållbar stålram
 • Riktigt robust konstruktion
 • Poolvägg förstärkt med UV-beständigt foder med PVC-beläggning
 • Sandfilterpump
 • Dräneringsventil
 • Storlek (Diameter x höjd): 360 x 120 cm
 • Kapacitet: 10990 L
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)
3

Exit Rund Pool med Sandfilterpump

Bästa poolen exit

Mellan

Vinnare

9

Pris

9

Hållbarhet/Miljö

9

Design och Estetik

8

Funktionalitet

8

Kvalitet och Hållbarhet

8.6

Totalpoäng

Motivering: Exit Rund Pool erbjuder en utmärkt balans mellan pris och kvalitet. Den har en estetisk design med trä-look och en robust konstruktion, vilket gör den till ett utmärkt val i mellanklassen.

Snygg och hållbar ovan-mark-pool! Pris fr. 6.000 kr.

I mellanklassen hittar vi denna snygga pool med ram och trä-look! Den här poolen är extra djup och till och med möjlig att dyka i. Dessutom är den tillräckligt stor för att du ska kunna flyta runt på en luftmadrass – om du hellre stannar ovanför vattnet alltså.

Poolen har 3-skiktade väggar tillverkade av PVC och polyester. Den har även en pulverlackerad stålram och robusta ben. Allt detta gör konstruktionen riktigt hållbar och du kan förvänta dig att den här poolen håller i många, många år framöver. Den kommer med ett vattencirkulationssystem och en kvalitativ sandfilterpump som tar bort även de minsta smutspartiklarna från poolen. Både sand, skadedjur och alger stannar kvar i den kraftfulla filterbädden!

 • Med sandfilterpump
 • Extra djup pool
 • Poolstege ingår
 • Robust konstruktion
 • Storlek (diameter x höjd): 360 x 122 cm
 • Vattenkapacitet: 10126 liter
 • Maximalt antal personer: 5
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)
4

Bestway Power Steel Swim Vista Oval Pool Set

Bäst i test pool

Mellan

Utmanare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

8

Design och Estetik

7

Funktionalitet

7

Kvalitet och Hållbarhet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Med sitt unika undervattensfönster och prisvärdhet är Bestway Power Steel Swim Vista en innovativ pool. Den erbjuder god funktionalitet och hållbarhet för sitt pris.

Snygg pool med undervattenfönster! Pris fr. 4.000 kr.

Bestway Power Steel Swim Vista Series Pool i storleken 427×250 cm är en pool som erbjuder både komfort och en fantastisk utsikt under badupplevelsen. Dess generösa storlek ger gott om utrymme för simning och lek vilket gör den perfekt för familjer och vänner att njuta av sommardagar tillsammans. En av de lite trevligare egenskaperna hos denna pool är dess Swim Vista-fönster. Detta är ett innovativt designelement som tillåter simmarna att titta genom det transparenta fönstret och se vad som händer utanför poolen. Det ger en spännande och underhållande dimension till badupplevelsen och skapar en känsla av sammanhang med omgivningen.

Poolen är tillverkad av högkvalitativt Power Steel-material vilket ger en robust och hållbar konstruktion. Detta gör att poolen kan stå emot olika väderförhållanden och håller sig stark över tid. Dessutom medföljer en stark och pålitlig sandfilterpump för att hålla vattnet rent och klart. Installationen av Bestway Power Steel Swim Vista Series Pool är relativt enkel och smidig. Poolen levereras med en detaljerad installationsguide och allt nödvändigt tillbehör för att snabbt komma igång. Det är viktigt att följa instruktionerna noggrant för att säkerställa att poolen är korrekt monterad och fungerar som den ska.

 • Generös storlek
 • Undervattensfönster
 • Robust konstuktion
 • Sandfilterpump
 • Vattendjup: 90 cm
 • Volym (90 %): 7250 liter
 • Storlek (längd x bredd): 427×250
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)
5

Bestway Steel Pro Max Pool med Poolpump

Bästa poolen

Budget

Vinnare

10

Pris

7

Hållbarhet/Miljö

7

Design och Estetik

8

Funktionalitet

7

Kvalitet och Hållbarhet

7.8

Totalpoäng

Motivering: Denna pool erbjuder en utmärkt kombination av prisvärdhet och funktionalitet. Med sin starka stålram och effektiva filterpump är den ett bra val för budgetmedvetna konsumenter.

Prisvärd pool! Pris fr. 2.900 kr.

I budgetklassen hittar vi en riktigt prisvärd pool! Bestway Steel Pro MAX Pool i storleken 366×100 cm, i en elegant grå färg, är en pålitlig och prisvärd pool för trädgården. Denna pool är perfekt för att svalka sig under varma sommardagar och erbjuder tillräckligt med utrymme för både barn och vuxna att njuta av. Poolen är tillverkad av högkvalitativt stålram och förstärkt PVC-material vilket ger en stabil och hållbar konstruktion. Den är utformad för att klara av olika väderförhållanden och är robust nog för att hålla sig stark över tid. Materialen är dessutom lätta att rengöra och underhålla. En annan fördel med denna pool är den medföljande patenterade Flowclear-filterpumpen. Denna pump hjälper till att hålla vattnet rent och klart genom att filtrera bort smuts och partiklar. Detta bidrar till en behaglig och fräsch badupplevelse för alla som använder poolen.

Installationen av Bestway Steel Pro MAX Pool är relativt enkel och kräver inga verktyg för att sätta upp. Poolen levereras med en tydlig installationsguide och allt nödvändigt tillbehör för att komma igång snabbt. Det är viktigt att följa instruktionerna noggrant för att säkerställa en korrekt och säker montering.

 • Filterpump
 • Högkvalitativa material för lång hållbarhet
 • Säkerhetsstege som går att låsa i uppfällt läge
 • Generöst med utrymme
 • Storlek (diameter x höjd): 366×100
 • Vattenkapacitet (90 %): 9 150 liter
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)
6

Bestway Swimming Pool Steel Pro Frame

Bäst i test pool

Budget

Utmanare

10

Pris

6

Hållbarhet/Miljö

6

Design och Estetik

6

Funktionalitet

6

Kvalitet och Hållbarhet

6.8

Totalpoäng

Motivering: Bestway Steel Pro Frame är en grundläggande och mycket prisvärd pool. Den erbjuder grundläggande funktioner och är ett bra val för de som söker en enkel och billig pool.

En bra och billig pool, helt enkelt! Pris fr. 1.000 kr.

Bestway Swimming Pool Steel Pro Frame i storleken 305×76 cm är en pålitlig och prisvärd pool som erbjuder en underbar simupplevelse för hela familjen. Denna pool är perfekt för att njuta av svalka och roligt under sommarsäsongen.

Poolens stålram ger en stark och stabil konstruktion, vilket gör den hållbar och motståndskraftig mot olika väderförhållanden. Poolliners hängs i en stålkonstruktion vilket gör att poolen har vertikala väggar och ett räcka som barnen kan hålla fast sig i. Materialet består av 3 skikt där den inre och yttre linern är av robust PVC och den inre ett laminerat polyesterskikt. Den är enkel att montera och kräver inga verktyg för installationen. Medföljande installationsguide ger tydliga instruktioner för att snabbt komma igång.

Med en diameter på 305 cm och en höjd på 76 cm finns det gott om utrymme för simning och lek. Den är tillräckligt djup för att även vuxna ska kunna njuta av att bada och koppla av. Poolen rymmer också en tillfredsställande mängd vatten för att skapa en avkopplande simmiljö. Även om denna pool inte inkluderar en filterpump kan du enkelt uppgradera den med en separat pump för att hålla vattnet rent och klart. Detta kommer att bidra till en bättre och friskare badupplevelse över tiden. Poolen är nämligen utrustad med anslutningar för användning med Flowclear™-filterpumpar

 • Lätt att demontera vid förberedelse för vinterförvaring
 • 3-skikt-konstruktionen ger ökat stöd till väggarna
 • Inbyggd tömningsventil med flödeskontroll
 • Har anslutning för pump
 • Storlek: 3.05m x 76 cm
 • Vattenvolym (90 %): 4 678 l
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)

Köpguide Pool ovan mark

Att välja rätt pool för din trädgård kan vara både spännande och kul. Här är några viktiga faktorer att tänka på innan du gör ditt val:

Poolens storlek:

Bestäm hur mycket utrymme du har tillgängligt i trädgården. Mät området där poolen kommer att placeras för att få en uppfattning om vilken storlek som passar bäst. Kom ihåg att lämna lite extra utrymme runt poolen för eventuell utrustning eller möbler.

Konstruktion:

Titta efter en pool med en stark och hållbar konstruktion. Stålramar och förstärkt PVC-material är vanliga och ger stabilitet och långvarig användning. Se även till att materialen är lätta att rengöra och underhålla.

Poolens tillbehör:

Kolla vilka tillbehör som ingår i poolen. En filterpump är viktig för att hålla vattnet rent och klart. Andra användbara tillbehör kan vara en poolstege för enkel in- och utstigning, en poolöverdrag för att skydda poolen när den inte används och eventuellt extra utrustning för underhåll och rengöring.

Installation av pool:

Se efter en pool med en enkel installationsprocess. Det finns pooler som inte kräver några verktyg och kan sättas upp snabbt och smidigt. En detaljerad installationsguide och eventuella instruktionsvideor kan vara till hjälp för att underlätta processen.

Budget:

Bestäm en budget som passar dina behov och ekonomi. Ovanmarkspooler finns i olika prisklasser, så det är viktigt att hitta en som passar din plånbok utan att kompromissa för mycket på kvaliteten.

Recensioner:

Ta dig tid att läsa recensioner från andra köpare. Det kan ge dig värdefull insikt i kvalitet, prestanda och användarupplevelse för olika modeller.

Säkerhet:

Tänk på säkerhetsaspekterna när du väljer en pool. Se till att den har tillräckliga skyddsfunktioner, som exempelvis säkra lås på stegen eller en skyddande barriär runt poolområdet för att förhindra oavsiktlig tillträde för små barn.

Nu är det dags att hitta din perfekta ovanmarkspool och njuta av sommaren i trädgården. Glöm inte solkrämen och poolleksakerna! Ha det så roligt!

Fördelar med pool ovan mark

Ja, vi vet. ALLA skulle vi väl vilja ha en nergrävd pool á la varenda villa i Hollywood. Men, pooler ovan mark har faktiskt sina fördelar de också. Här kommer några:

 1. Kostnadseffektiv: Ovanmarkspooler är generellt sett mer kostnadseffektiva än nergrävda pooler. De kräver inte lika mycket markarbeten eller byggmaterial, vilket kan minska kostnaderna avsevärt.
 2. Enkel installation: Ovanmarkspooler är relativt enkla att installera. De kommer vanligtvis som kompletta paket med tydliga instruktioner för att snabbt komma igång. Du behöver inte anlita professionell hjälp för att sätta upp poolen.
 3. Portabilitet: En stor fördel med ovanmarkspooler är deras portabilitet. Du kan flytta eller ta ner poolen om det behövs, till exempel om du flyttar till en annan plats eller om du vill omorganisera trädgården.
 4. Mindre byråkrati: Ovanmarkspooler kräver vanligtvis inte samma tillstånd eller bygglov som nergrävda pooler. Det kan innebära mindre byråkrati och enklare process när det gäller att installera en pool i din trädgård.

 

Frågor och svar om Pool

I vårt test blev Exit Rektangulär Pool bäst i test, helt enkelt då det är den mest kvalitativa poolen. Den har både en stark sandfilterpump och ett multifunktionellt tak som både värmer upp vattnet och håller smutsen borta. Dessutom rymmer den hela 9 personer!

Hur ofta vattnet behöver bytas beror på många olika saker, så som hur mycket poolen används och hur många som använder den. Vanligtvis behöver vattnet bara bytas ut någon gång per säsong, eller inte alls. Det är dock vanligare att man byter ut lite vatten då och då, och då byter man vanligtvis ut cirka 3 procent av vattnet någon gång per vecka.

Kloret anpassas efter mängden vatten, och vid uppstart används en större mängd klor. Vanligtvis rekommenderas cirka 30 gram klor per 1000 liter vatten vid uppstart, och därefter halva mängden regelbundet. Hur ofta man fyller på klor, och exakt hur mycket som behövs, kan variera mellan olika sorter och märken. Vanligtvis fylls kloret på varannan dag eller varje vecka. Det är dock viktigt att följa instruktionerna på förpackningen.

Det kan förstås variera en del vad som behövs, beroende på vilken pool man väljer och vilka behov man har. Pump och klordispenser är sådant som oftast behövs. En markduk kan vara en bra idé, och även ett poolöverdrag. Det kan även behövas en stege för att ta sig i och ur poolen, men det här beror förstås på hur hög poolen är och om även barn ska kunna ta sig i poolen på egen hand.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Leadson AB, orgnr. 559366-9392 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Funktionella cookies

Funktionella cookies behöver placeras för att webbplatsen ska kunna prestera som du förväntar dig, exempelvis så att den känner av vilket språk som du föredrar, för att känna av om du är inloggad, för att hålla webbplatsen säker, komma ihåg inloggningsuppgifter eller för att kunna sortera produkter på webbplatsen utefter dina preferenser.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för personlig anpassning

För att ge dig en bättre upplevelse placerar vi cookies för dina preferenser