Bäst i test: Pool – Pool ovan mark för enkel svalka!

Innehållsansvarig

Att ha en trädgård utan pool är som att äta mat utan sås – det är helt enkelt inte rimligt. Att ha ALLA möjligheter till pool och bara..strunta i det? Nä, det är faktiskt rentav en förolämpning mot alla oss som INTE har trädgård och således inte möjligheten att ha en pool. Så, med det sagt, vad roligt att du är här! Som vanligt kräver ett sådant inköp en massa beslut och kunskap som du helt enkelt inte har – men det har vi! För din skull och enbart din har vi därför sammanställt ett otroligt bäst i test – det har nämligen blivit dags för *trumvirvel* ÅRETS BÄSTA POOL 2023! 

Våra experter har landat i sex prima pooler i olika prisklasser och med olika funktioner. För att du enkelt ska hitta rätt har vi delat upp dom i kategorierna Lyx, Mittemellan & Budget.

Bästa Poolen 2023

Så vilken är den bästa poolen? Exit Rectangular Pool med filterpump och tak från kategorin Lyx blev Bäst i Test. Nedan presenterar vi vinnare och utmanare i kategorierna Lyx, Mittemellan och Budget.

Bäst i Test: Lyx

Bäst i test Lyxklassen: Exit Rektangulär Pool med Pooltak – Bästa Poolen 2023!

Testets största pool med multifunktionellt tak! Pris fr. 14.000 kr.

Bäst i test Pool

Pool EXIT Black Leather är en elegant pool med en generös storlek på 540 x 250 x 100 cm, vilket ger gott om utrymme för simning och lek för upp till 9 personer samtidigt. Dessutom är poolen tillverkad av högkvalitativt svart lädermaterial vilket ger den en unik och lyxig look.

En riktigt trevlig funktion hos Exit är den medföljande sandfilterpumpen. Denna pump hjälper till att hålla vattnet rent och klart genom att filtrera bort smuts och partiklar. Det är viktigt att ha en pålitlig filtreringssystem för att säkerställa att poolvattnet är friskt och behagligt att bada i – och denna pump levererar verkligen. En annan fördel med Pool EXIT Black Leather är det medföljande taket. Taket ger inte bara en trevlig skugga under de soliga dagarna utan det ger också ett extra skydd mot löv och andra föroreningar som kan hamna i poolen. Detta minskar behovet av regelbunden rengöring och underhåll – vilket är mycket uppskattat. Taket hjälper dessutom till att värma upp pool-vattnet.

Du får med pool, sandfilter, tak, slang, stege och pump.

 • Med sandfilterpump
 • Multifunktionellt pooltak
 • För upp till 9 personer
 • Superstark ram
 • Ytskikt av hållbart och snyggt material

Specifikationer: 

 • Storlek: 540 x 250 x 100 cm
 • Rymd/Volym m³: 12
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Utmanare Lyxklassen:  Bestway Hydrium Rund ovanmarkspool

Stor pool med flera rengörande funktioner! Pris fr. 11.000 kr.

Bäst i test Pool

Bestway Hydrium ovanmarkspool rund 360×120 cm är en pålitlig och funktionell pool för trädgården. Med sin generösa storlek på 360 cm i diameter och 120 cm i höjd och en kapacitet på 10990 L ger den tillräckligt med utrymme för simning och avkoppling.

Den här poolen är framförallt riktigt, riktigt robust! Den är tillverkad av högkvalitativt stål och förstärkt PVC-material, vilket ger en stabil och hållbar ram. Detta gör att poolen kan stå emot olika väderförhållanden och håller sig stark och pålitlig under en väldigt lång tid. Poolen har även en praktisk dräneringsventil som gör det enkelt att tömma poolen när det är dags för rengöring eller förvaring under vintermånaderna. Detta sparar tid och gör underhållsprocessen mer bekväm. Den har en inbyggd ytskimmer som jobbar med sanfiltret för att ta bort flytande skräp och för att hålla vattnet rent.

Poolen levereras med en detaljerad installationsguide och allt nödvändigt tillbehör för att snabbt komma igång.

 • Hållbar stålram
 • Riktigt robust konstruktion
 • Poolvägg förstärkt med UV-beständigt foder med PVC-beläggning
 • Sandfilterpump
 • Dräneringsventil

Specifikationer: 

 • Storlek (Diameter x höjd): 360 x 120 cm
 • Kapacitet: 10990 L
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Bäst i Test: Mittemellan

Bäst i test Mellanklassen: Exit Rund Pool med Sandfilterpump

Snygg och hållbar ovan-mark-pool! Pris fr. 6.000 kr.

Bästa poolen exit

I mellanklassen hittar vi denna snygga pool med ram och trä-look! Den här poolen är extra djup och till och med möjlig att dyka i. Dessutom är den tillräckligt stor för att du ska kunna flyta runt på en luftmadrass – om du hellre stannar ovanför vattnet alltså.

Poolen har 3-skiktade väggar tillverkade av PVC och polyester. Den har även en pulverlackerad stålram och robusta ben. Allt detta gör konstruktionen riktigt hållbar och du kan förvänta dig att den här poolen håller i många, många år framöver. Den kommer med ett vattencirkulationssystem och en kvalitativ sandfilterpump som tar bort även de minsta smutspartiklarna från poolen. Både sand, skadedjur och alger stannar kvar i den kraftfulla filterbädden!

 • Med sandfilterpump
 • Extra djup pool
 • Poolstege ingår
 • Robust konstruktion

Specifikationer: 

 • Storlek (diameter x höjd): 360 x 122 cm
 • Vattenkapacitet: 10126 liter
 • Maximalt antal personer: 5
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Utmanare Mellanklassen: Bestway Power Steel Swim Vista Oval Pool Set

Snygg pool med undervattenfönster! Pris fr. 4.000 kr.

Bäst i test pool

Bestway Power Steel Swim Vista Series Pool i storleken 427×250 cm är en pool som erbjuder både komfort och en fantastisk utsikt under badupplevelsen. Dess generösa storlek ger gott om utrymme för simning och lek vilket gör den perfekt för familjer och vänner att njuta av sommardagar tillsammans. En av de lite trevligare egenskaperna hos denna pool är dess Swim Vista-fönster. Detta är ett innovativt designelement som tillåter simmarna att titta genom det transparenta fönstret och se vad som händer utanför poolen. Det ger en spännande och underhållande dimension till badupplevelsen och skapar en känsla av sammanhang med omgivningen.

Poolen är tillverkad av högkvalitativt Power Steel-material vilket ger en robust och hållbar konstruktion. Detta gör att poolen kan stå emot olika väderförhållanden och håller sig stark över tid. Dessutom medföljer en stark och pålitlig sandfilterpump för att hålla vattnet rent och klart.

Installationen av Bestway Power Steel Swim Vista Series Pool är relativt enkel och smidig. Poolen levereras med en detaljerad installationsguide och allt nödvändigt tillbehör för att snabbt komma igång. Det är viktigt att följa instruktionerna noggrant för att säkerställa att poolen är korrekt monterad och fungerar som den ska.

 • Generös storlek
 • Undervattensfönster
 • Robust konstuktion
 • Sandfilterpump

Specifikationer: 

 • Vattendjup: 90 cm
 • Volym (90 %): 7250 liter
 • Storlek (längd x bredd): 427×250
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Bäst i Test: Budget

Bäst i test Budgetklassen: Bestway Steel Pro Max Pool med Poolpump

Prisvärd pool! Pris fr. 2.900 kr.

Bästa poolen

I budgetklassen hittar vi en riktigt prisvärd pool! Bestway Steel Pro MAX Pool i storleken 366×100 cm, i en elegant grå färg, är en pålitlig och prisvärd pool för trädgården. Denna pool är perfekt för att svalka sig under varma sommardagar och erbjuder tillräckligt med utrymme för både barn och vuxna att njuta av. Poolen är tillverkad av högkvalitativt stålram och förstärkt PVC-material vilket ger en stabil och hållbar konstruktion. Den är utformad för att klara av olika väderförhållanden och är robust nog för att hålla sig stark över tid. Materialen är dessutom lätta att rengöra och underhålla. En annan fördel med denna pool är den medföljande patenterade Flowclear-filterpumpen. Denna pump hjälper till att hålla vattnet rent och klart genom att filtrera bort smuts och partiklar. Detta bidrar till en behaglig och fräsch badupplevelse för alla som använder poolen.

Installationen av Bestway Steel Pro MAX Pool är relativt enkel och kräver inga verktyg för att sätta upp. Poolen levereras med en tydlig installationsguide och allt nödvändigt tillbehör för att komma igång snabbt. Det är viktigt att följa instruktionerna noggrant för att säkerställa en korrekt och säker montering.

 • Filterpump
 • Högkvalitativa material för lång hållbarhet
 • Säkerhetsstege som går att låsa i uppfällt läge
 • Generöst med utrymme

Specifikationer: 

 • Storlek (diameter x höjd): 366×100
 • Vattenkapacitet (90 %): 9 150 liter
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Utmanare Budgetklassen: Bestway Swimming Pool Steel Pro Frame

En bra och billig pool, helt enkelt! Pris fr. 1.000 kr.

Bäst i test pool

 

Bestway Swimming Pool Steel Pro Frame i storleken 305×76 cm är en pålitlig och prisvärd pool som erbjuder en underbar simupplevelse för hela familjen. Denna pool är perfekt för att njuta av svalka och roligt under sommarsäsongen.

Poolens stålram ger en stark och stabil konstruktion, vilket gör den hållbar och motståndskraftig mot olika väderförhållanden. Poolliners hängs i en stålkonstruktion vilket gör att poolen har vertikala väggar och ett räcka som barnen kan hålla fast sig i. Materialet består av 3 skikt där den inre och yttre linern är av robust PVC och den inre ett laminerat polyesterskikt. Den är enkel att montera och kräver inga verktyg för installationen. Medföljande installationsguide ger tydliga instruktioner för att snabbt komma igång.

Med en diameter på 305 cm och en höjd på 76 cm finns det gott om utrymme för simning och lek. Den är tillräckligt djup för att även vuxna ska kunna njuta av att bada och koppla av. Poolen rymmer också en tillfredsställande mängd vatten för att skapa en avkopplande simmiljö. Även om denna pool inte inkluderar en filterpump kan du enkelt uppgradera den med en separat pump för att hålla vattnet rent och klart. Detta kommer att bidra till en bättre och friskare badupplevelse över tiden. Poolen är nämligen utrustad med anslutningar för användning med Flowclear™-filterpumpar

 • Lätt att demontera vid förberedelse för vinterförvaring
 • 3-skikt-konstruktionen ger ökat stöd till väggarna
 • Inbyggd tömningsventil med flödeskontroll
 • Har anslutning för pump

Specifikationer: 

 • Storlek: 3.05m x 76 cm
 • Vattenvolym (90 %): 4 678 l
 • Placering: Trädgård (ovan mark, fristående)

HÄR HITTAR DU DOM BILLIGASTE ÅTERFÖRSÄLJARNA: 

 

Så här utsåg vi testvinnarna:

Vi har i det här testet presenterat sex olika pooler i olika storlekar och med olika egenskaper. I vårt test blev Exit Rektangulär Pool bäst i test, helt enkelt då det är den mest kvalitativa poolen. Den har både en stark sandfilterpump och ett multifunktionellt tak som både värmer upp vattnet och håller smutsen borta. Dessutom rymmer den hela 9 personer!

I jakten på den bästa poolen har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och benat ut specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer den produkt som är bäst från den som inte är det.

När det kommer till pooler är det många komponenter att ta in i beräkningarna men i vårt test är det främst bekvämlighet, hållbarhet, storlek, reningsmöjligheter och look som avgjort. Med de sex pooler vi handplockat ovan känner vi oss trygga i att du kommer hitta ett som inte kommer gör dig besviken!

Köpguide Pool ovan mark

Att välja rätt pool för din trädgård kan vara både spännande och kul. Här är några viktiga faktorer att tänka på innan du gör ditt val:

Poolens storlek:

Bestäm hur mycket utrymme du har tillgängligt i trädgården. Mät området där poolen kommer att placeras för att få en uppfattning om vilken storlek som passar bäst. Kom ihåg att lämna lite extra utrymme runt poolen för eventuell utrustning eller möbler.

Konstruktion:

Titta efter en pool med en stark och hållbar konstruktion. Stålramar och förstärkt PVC-material är vanliga och ger stabilitet och långvarig användning. Se även till att materialen är lätta att rengöra och underhålla.

Poolens tillbehör:

Kolla vilka tillbehör som ingår i poolen. En filterpump är viktig för att hålla vattnet rent och klart. Andra användbara tillbehör kan vara en poolstege för enkel in- och utstigning, en poolöverdrag för att skydda poolen när den inte används och eventuellt extra utrustning för underhåll och rengöring.

Installation av pool:

Se efter en pool med en enkel installationsprocess. Det finns pooler som inte kräver några verktyg och kan sättas upp snabbt och smidigt. En detaljerad installationsguide och eventuella instruktionsvideor kan vara till hjälp för att underlätta processen.

Budget:

Bestäm en budget som passar dina behov och ekonomi. Ovanmarkspooler finns i olika prisklasser, så det är viktigt att hitta en som passar din plånbok utan att kompromissa för mycket på kvaliteten.

Recensioner:

Ta dig tid att läsa recensioner från andra köpare. Det kan ge dig värdefull insikt i kvalitet, prestanda och användarupplevelse för olika modeller.

Säkerhet:

Tänk på säkerhetsaspekterna när du väljer en pool. Se till att den har tillräckliga skyddsfunktioner, som exempelvis säkra lås på stegen eller en skyddande barriär runt poolområdet för att förhindra oavsiktlig tillträde för små barn.

Nu är det dags att hitta din perfekta ovanmarkspool och njuta av sommaren i trädgården. Glöm inte solkrämen och poolleksakerna! Ha det så roligt!

Fördelar med pool ovan mark

Ja, vi vet. ALLA skulle vi väl vilja ha en nergrävd pool á la varenda villa i Hollywood. Men, pooler ovan mark har faktiskt sina fördelar de också. Här kommer några:

 1. Kostnadseffektiv: Ovanmarkspooler är generellt sett mer kostnadseffektiva än nergrävda pooler. De kräver inte lika mycket markarbeten eller byggmaterial, vilket kan minska kostnaderna avsevärt.
 2. Enkel installation: Ovanmarkspooler är relativt enkla att installera. De kommer vanligtvis som kompletta paket med tydliga instruktioner för att snabbt komma igång. Du behöver inte anlita professionell hjälp för att sätta upp poolen.
 3. Portabilitet: En stor fördel med ovanmarkspooler är deras portabilitet. Du kan flytta eller ta ner poolen om det behövs, till exempel om du flyttar till en annan plats eller om du vill omorganisera trädgården.
 4. Mindre byråkrati: Ovanmarkspooler kräver vanligtvis inte samma tillstånd eller bygglov som nergrävda pooler. Det kan innebära mindre byråkrati och enklare process när det gäller att installera en pool i din trädgård.

 

Vanliga frågor och svar om Pool

Vilken pool är bäst i test?

I vårt test blev Exit Rektangulär Pool bäst i test, helt enkelt då det är den mest kvalitativa poolen. Den har både en stark sandfilterpump och ett multifunktionellt tak som både värmer upp vattnet och håller smutsen borta. Dessutom rymmer den hela 9 personer!

Hur ofta ska man byta vatten i poolen?

Hur ofta vattnet behöver bytas beror på många olika saker, så som hur mycket poolen används och hur många som använder den. Vanligtvis behöver vattnet bara bytas ut någon gång per säsong, eller inte alls. Det är dock vanligare att man byter ut lite vatten då och då, och då byter man vanligtvis ut cirka 3 procent av vattnet någon gång per vecka.

Hur mycket klor ska man ha i en pool?

Kloret anpassas efter mängden vatten, och vid uppstart används en större mängd klor. Vanligtvis rekommenderas cirka 30 gram klor per 1000 liter vatten vid uppstart, och därefter halva mängden regelbundet. Hur ofta man fyller på klor, och exakt hur mycket som behövs, kan variera mellan olika sorter och märken. Vanligtvis fylls kloret på varannan dag eller varje vecka. Det är dock viktigt att följa instruktionerna på förpackningen.

Vad behöver man till en pool?

Det kan förstås variera en del vad som behövs, beroende på vilken pool man väljer och vilka behov man har. Pump och klordispenser är sådant som oftast behövs. En markduk kan vara en bra idé, och även ett poolöverdrag. Det kan även behövas en stege för att ta sig i och ur poolen, men det här beror förstås på hur hög poolen är och om även barn ska kunna ta sig i poolen på egen hand.

Lämna en kommentar