Går det att få ett prisvärt racket som sedan håller måttet, vecka ut och vecka in? Visst går det! Vi har testat och har funnit padelracket bäst i test inom flera kategorier. Du kan läsa vårt omdöme och välja det bästa padelracket för dina behov och din budget.
Lyx
9
Mellan
7.6
Budget
7.6
Nog har vi alla känt padel-boomens vindar svepa över Sverige! Denna ultimata förening av tennisens finess och squashens tempo. Vare sig du är en invigd paddlare eller om du nyss fått sugen på att slå dig in så uppstår ibland frågan: Vilket padelrack ska jag ha? Svaret och mer därtill hittar du här i vårt Padelracket Test! Lätta racket som dansar över nätet och tunga expertracket som hamrar bollen i hörnen (nu pratar jag alltså inte vikt i bokstavlig mening!). Nu ser vi till att du träffar rätt i köpdjungeln och sen tar vi gemensam ton när vi ylar: “Game, Set, Match!”
Våra experter har landat i nio Padelracket i olika prisklasser och med olika egenskaper och finesser. Det viktigaste är formen på ditt racket och var balanspunkten ligger. Ett racket med hög balanspunkt är exempelvis mer svårspelat än ett med tyngdpunkten i mitten. Är du nybörjare på padel ska du välja ett racket med balanspunkten i mitten, då blir spelet enklare och roligare!
I jakten på bästa padelrack har vi gjort en gedigen research. Vi har gått igenom konsumentupplevelser, labbtester och skannat specifikationer – allt för att få en så tydlig bild det bara går av vad som faktiskt skiljer det rack som är bäst från den som inte är det. När det gäller padelrack varierar egenskaperna man är ute efter beroende på nivå på spelaren. Men vi har tittat på kvalitet, kontroll och balans, design och pris som främsta komponenter.
Med de nio padelrack vi tagit fram ovan känner vi oss trygga i att du inte kommer bli besviken.
Padel är en snabbt växande sport som kräver rätt utrustning för bästa möjliga spelupplevelse. Att välja rätt padelracket kan vara en utmanande uppgift, särskilt för den som är ny inom sporten. I denna köpguide kommer vi att gå igenom de viktigaste faktorerna att tänka på när du ska köpa ett padelracket. Vi hoppas du hittar ditt rack genom vår guide! Har du tankar så är du varm välkommen att kommentera vår artikel. Är du nybörjare till sporten och inte vill lägga lika mycket pengar på ett första racket?
Din erfarenhet och spelstil påverkar valet av racket. Här är några generella riktlinjer:
Balansen i racketen påverkar också hur det känns i handen:
Priserna varierar från 500 kr för instegsmodeller upp till 3000 kr eller mer för proffsrackets. Bestäm din budget och leta efter de bästa egenskaperna inom den prisklassen.
Välj ett välkänt märke med goda recensioner. Köp från en pålitlig återförsäljare eller en specialiserad sportbutik där du kan få professionell rådgivning.
Det finns cirka 70 olika varumärken för just padelrackets och marknaden är ganska stor. När det kommer till att välja rätt padelracket så gäller det att välja rätt just för dig. Det finns egentligen inget rätt eller fel. Allt handlar om vilken typ av spelare du är, vilka kunskaper du har sedan tidigare och vad du är ute efter i ditt racket.
Men en sak som alla konsumenter och användare vill ha är lång hållbarhet på sin produkt, ta därför reda på var ditt racket är tillverkat så att du får en aning om vilken typ av kvalité det handlar om. De racketar från Kina har oftast inte samma hållbarhet som de som tillverkas i Spanien till exempel.
Om du är ny padelspelare ska du inte ge dig på ett för avancerat racket eftersom det bara kommer leda till att ditt spelande blir svårare och inte så roligt, när du inte vet hur du ska använda produkten eller varför du har köpt just detta racket. Börja med en enklare modell för att öva upp dig och få mer känsla för vad det är du behöver. Du kan alltid byta upp dig när du kommit upp till en högre nivå av spelande istället för att kasta pengarna i sjön på modeller som du egentligen inte har behov av just nu.
Det är väldigt viktigt att du väljer rätt greppstorlek när du ska köpa ett padelracket. Om du väljer fel kan du bli dragandes med skador såsom padelarmbåge, eller tennisarmbåge som det egentligen heter. För att veta att du väljer rätt storlek ska det finnas en cm mellan tummen och pekfingret när du greppar handtaget. Men om du inte hittar rätt grepp på ditt racket går det att fixa till. Du kan köpa en grepplinda som du virar runt handtaget till dess att du uppnår rätt storlek.
Vilken vikt du ska välja på ditt padelracket är smak och tycke. Men det handlar också om vilket typ av spel du spelar. Ett väldigt lätt racket är också väldigt lätt att hantera och flytta snabbt i luften, vilket passar bra om du spelar mycket i attack-mode. Men det blir också svårare att få riktig kraft bakom slaget om ditt racket inte har någon vidare tyngd. Ett tyngre racket gör dock att det tar längre tid för dig att nudda bollen med din träffyta. En del tycker att det sliter på handlederna med ett tungt racket, men allt handlar om personliga preferenser och vad som passar dig bäst just nu.
Alla material som används för tillverkning av padelrackets har både olika och liknande egenskaper för olika effekt. Om träffytan är tillverkad av kolfiber (vilket många är) får du alltid en bra stabilitet och dessutom en produkt som håller länge. Glasfiber används också inom den här industrin mycket på grund av att det väger så lite samt reducerar vibrationerna från slagen så att du skyddar dina armbågar. Det finns också material som är fint räfflade i speciella 3D-mönster för att verkligen greppa bollen ordentligt och sätta spinn på den så att motspelarna får sig en riktig omgång. Vilket material du ska välja beror på din spelstil och teknik. Är du nybörjare behöver du inte bli allt för avancerad med ditt material utan kan välja ett vanligt racket med en träffyta av kol- eller glasfiber.
Knappa in din adress så skickar vi dig de senaste uppdateringarna ⚡